Sarkozy in moordzaak: foutje bedankt

Een 42-jarige vrouw belde maandag naar de Franse politie. Ze vertelde dat zij tijdens het joggen ontvoerd werd door een man die haar vervolgens opsloot in zijn kofferbak. Ze wist nog net het kentekennummer door te geven, toen de verbinding plots verbrak. Dat was het laatste teken van leven dat nog van de vrouw vernomen werd.

Het lichaam van de vrouw werd in een bos nabij Parijs aangetroffen. De vrouw was vastgebonden aan een boom en ontdaan van al haar kleding.

Een 47-jarige man biechtte op dat hij de dader was. De man is geen onbekende van de politie. In 2002 werd hij wegens de ontvoering en verkrachting van een 13-jarige veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar. Hij kwam in 2007 echter onder voorwaarden weer vrij, wegens goed gedrag.

De man bekende dat hij de vrouw ontvoerd had en later met een kabel wurgde. Hij ontkent echter de vrouw te hebben verkracht.

De Franse president Nicolas Sarkozy trof vandaag met de nabestaanden en liet weten in de toekomst beter te zullen letten op criminelen die vroegtijdig worden vrijgelaten. Hij droeg zijn minister van Binnenlandse zaken op om te komen met een wetsvoorstel.