Knebel: "Ik ben teleurgesteld in Dekker"

Harold Knebel heeft gisteren namens de ploegleiding van het Rabobank een reactie gegeven op de positieve uitkomst van de dopingtest van Thomas Dekker. Knebel liet weten zeer teleurgesteld te zijn dat Dekker met het middel in de weer is gegaan.

Knebel benadrukte dat dopinggebruik niet de aanleiding was voor de breuk tussen Dekker en Rabobank. "De reden was dat we beiden geen vertrouwen meer in elkaar hadden. We beschikten op dat moment niet over de informatie die anderhalf jaar later pas naar buiten is gekomen," zei Knebel.

Knebel sprak daarnaast over het ‘pro-actieve anti-dopingbeleid’ van zijn ploeg. "Naast de externe testen worden er ook zo'n twaalf tot veertien interne testen buiten competitie bij de renners gedaan. We hechten waarde aan onze slogan dat wij alleen pure strijdlust tonen. We hebben de renners doordrongen van het feit dat na dopinggebruik direct ontslag volgt en zitten er bovenop om ze duidelijk te maken dat het gebruik van doping niet de weg voor een goede carrière is."