[NHL] Capitals winnen openingswedstrijd

De Washington Capitals hebben hun openingswedstrijd tegen de Boston Bruins gewonnen. Onder leiding van Alex Ovechkin, die twee keer scoorde en een assist gaf, werd het 4-1. Hoewel de Bruins iets sterker begonnen scoorden zij pas in de derde periode hun eerste goal.

"Als je hem teveel tijd geeft om te schieten straft hij dat gelijk af," aldus Bruins-verdediger Dennis Wideman. "Hij is de hardst werkende superster in de NHL. Hij is de Rafael Nadal van het ijshockey en Sidney Crosby (Penguins, red.) is Roger Federer". Ovechkin was het afgelopen seizoen topscorer met 56 goals.

De openingsgoal werd gemaakt door Brooks Laich in een powerplay-situatie. Ovechkin passte naar Nicklas Backstrom, die hem passte naar Laich. De gedwongen left wing (Laich speelt het liefst als center) hoefde de puck vervolgens alleen nog maar binnen te tikken. Ovechkin zelf maakte de 2-0 halverwege de tweede periode. Ook dit keer ging er een knap staaltje passing aan vooraf. Backstrom passte naar Alexander Semin, die hem meegaf aan de snel opkomende Ovechkin. De Russische superster schoot de puck vervolgens hard langs de kansloze goalie Tim Thomas.

[i]"Ze zetten ons goed onder druk. De tweede periode speelden we echter defensief heel sterk, waarna die 2-0 een grote opluchting was," aldus Ovechkin. Na de tweede goal was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na twee minuten in de derde periode was het namelijk al 4-0 via een powerplay-goal in de rebound van wederom Laich, en een snel en verraderlijk schot van Ovechkin. De goal van Patrice Bergeron van de Bruins was daarna slechts voor de statistieken, alhoewel goalie Jose Theodore er vanwege een verpeste shut-out iets zwaarder aan zal tillen dan de rest.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Boston BruinsWashington Capitals1-4
Toronto Maple LeafsMontreal Canadiens3-4 (OT)
Colorado AvalancheSan Jose Sharks5-2
Calgary FlamesVancouver Canucks5-3