Luijckx en Pellè buiten selectie AZ

Sjors (Sj0rSz)
AZ-coach Ronald Koeman heeft Kees Luijckx en Graziano Pellè niet opgenomen in de selectie voor komend weekeinde. De Alkmaarders nemen het dan in eigen huis op tegen NAC Breda.

Nick van der Velden, Erik Heijblok en Simon Poulsen zijn afwezig bij de landskampioen. In het duel met NAC wil Koeman meer beweging in de voorste linie in plaats van een aanspeelpunt. Dit houdt in dat de Braziliaanse spits Ari deel uitmaakt van de selectie.

Koeman beseft dat hij er in NAC een gevaarlijke tegenstander schuil gaat. "NAC heeft een volwassen elftal, dat met name in uitwedstrijden goed functioneert. Thuis zouden ze nog wel eens wat meer mogen doen. Hun verdediging speelt altijd heel compact en voorin hebben ze snelle jongens met een individuele actie," aldus de AZ-coach op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Bredanaars.

De oud-coach van Ajax en PSV is waakzaam voor een overdaad aan wilskracht binnen de selectie. "Het is logisch dat we snakken naar een overwinning. Maar we moeten niet teveel willen, dat werkt juist averechts."