Engelaar bij Oranje, Van der Vaart voorlopig niet

Bondscoach Bert van Marwijk heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het oefenduel in en tegen Australië. De meest opvallende geselecteerde is Orlando Engelaar, die na een jaar afwezigheid terugkeert in de selectie.

Voorlopig afwezig in de selectie die zal afreizen naar Sydney is Rafael van der Vaart. De middenvelder van Real Madrid komt bij zijn club niet in actie en is daarom buiten de selectie gelaten door Van Marwijk. Er is echter nog wel een kans dat Van der Vaart mee zal gaan naar Australië, aangezien Arsenal-speler Robin van Persie pas mee zal gaan als zijn vrouw al bevallen is. Hetzelfde geldt voor André Ooijer.

Ook Arjen Robben is niet geselecteerd. De vleugelspeler van Bayern München raakte geblesseerd tijdens de Champions League wedstrijd tegen Juventus.

De selectie is als volgt:
Doel: Stekelenburg (Ajax), Velthuizen (Vitesse), Vorm (FC Utrecht)
Verdediging: Heitinga (Everton), Loovens (Celtic), Van Bronckhorst (Feyenoord), Braafheid (Bayern München), Mathijsen (HSV), Ooijer (PSV), Van der Wiel (Ajax)
Middenveld: Afellay, Engelaar (beiden PSV), De Jong (Manchester City), Mendes da Silva, Schaars (beiden AZ), Sneijder (Internazionale), De Zeeuw (Ajax)
Aanval: Babel, Kuijt (beiden Liverpool), Elia (HSV), Huntelaar (AC Milan), Van Persie (Arsenal).