Nintendo's "Demo Play" is geen automatische piloot

Afgelopen E3 werd New Super Mario Bros. Wii aangekondigd. De game is in eerste instantie een normale Mario-platformer alleen is het dit keer mogelijk om net als bij LittleBigPlanet met vier personen tegelijk te springen. Voor de gamers die iets minder ervaren zijn in zulke game werd de Demo Play aangekondigd. Vandaag is daar iets meer informatie over bekend.

In eerste instantie werd Demo Play aangekondigd als een automatische piloot. Mocht je een deel van een level niet doorkomen, dan zou de Demo Play de controle over kunnen nemen om dit stukje voor je te spelen. Dit tot "woede" van veel gamers want uitdaging zou toch juist één van de belangrijkste aspecten zijn van het gamen. Nu blijkt dat Demo Play geen automatische piloot zal gaan worden.

New Super Mario Bros. Wii is also the first Nintendo game to feature a dynamic help system, which allows you to access a mode showing how a level can be completed if you are stuck. The best thing about this mode is that you are free to jump into the action you’re watching on screen at any time.

Het wordt dus mogelijk om te bekijken hoe een level gehaald kan worden en het is mogelijk om in de mode in te springen wanneer je maar wilt maar het is niet zo dat de game zichzelf speelt. Gelukkig maar!