EA wordt flink aangeklaagd voor sportgames

Het is een populaire manier van geld verdienen: Als je zelf nergens voor geschikt bent, wacht een kans af om een geslaagd bedrijf geld af te troggelen. Electronic Arts heeft nu drie van dat soort rechtszaken aan zijn broek hangen. De eerste klager is voormalig American Footballspeler Byron Bishop. In Madden NFL 10 zit namelijk een speler die exact op hem lijkt en volledig dezelfde persoonsgegevens heeft, op de naam na, terwijl hij niet meer speelt door een blessure. Hij gaat eerst achter de NCAA aan, het bedrijf dat de licenties verstrekt aan EA.

De tweede klager is een sportbedrijf genaamd Fighters Inc. In Fight Night Round 4 zou namelijk een boxer zitten waar zij de rechten op hebben. Daarnaast zou EA via DLC nog meer van hun kleding hebben aangeboden als DLC. Fighters Inc. is vrij boos en het management eist $25 miljoen aan schadevergoeding voor het schenden van de rechten, plus nog zogenaamde punitive damages zodat EA ook daadwerkelijk stopt met het produceren van de boxers.

Maar de mooiste aanklacht hebben we voor het laatst bewaard, die komt van John Big Dawg Thompson. Deze man is nogal Football-gek en is dan ook lid van de Pro Football Hall of Fame's "Hall of Fans". Hij gaat altijd verkleed naar wedstrijden van Cleveland, en is boos omdat een karakter dat op hem lijkt in Madden NFL 09 zit. Alleen het shirt is anders, er staat nummer 92 op in plaats van 98 zoals op zijn shirt. Hij eist $25.000 van EA voor deze inbreuk op zijn portretrecht.


Big Dawg wil geld zien