FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 september 2009

Uitslagen Jupiler League (25/09/2009)

In de negende speelronde van de Jupiler League werden vanavond zes duels afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, en het resterende programma van deze speelronde.
FC Emmen heeft na negen wedstrijd nog altijd niet gewonnen. Ditmaal werd met 1-3 verloren van Helmond Sport. Met twee punten staat de Drentse ploeg troosteloos onderaan, ook wist de ploeg slechts viermaal te scoren. Helmond Sport steeg door deze overwinning naar de derde plaats, mede doordat De Graafschap en AGOVV Apeldoorn niet in actie kwamen.

FC Volendam leek op weg naar een overwinning en kwam met 2-0 voor tegen revelatie FC Dordrecht. De Dordtenaren toonden echter veerkracht en kwam in de tweede helft terug tot 2-3. Een minuut nadat Dordrecht op voorsprong kwam tikte Volendam echter alweer de gelijkmaker binnen via Van Zaanen. Dat doelpunt zorgde tevens voor de eindstand.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Excelsior FC Omniworld 2-0
FC Volendam FC Dordrecht 3-3
SC Cambuur RBC Roosendaal 1-1
FC Eindhoven Telstar 1-2
FC Emmen Helmond Sport 1-3
FC Oss MVV 3-2

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Go Ahead Eagles 8 6 1 1 19 13 - 4
2 SC Cambuur-Leeuwarden 9 5 4 0 19 22 - 13
3 Helmond Sport 9 5 3 1 18 23 - 11
4 De Graafschap 8 5 2 1 17 18 - 5
5 FC Dordrecht 9 5 2 2 17 24 - 12
6 AGOVV Apeldoorn 8 5 1 2 16 14 - 10
7 BV Veendam 8 4 2 2 14 20 - 10
8 Telstar 9 3 4 2 13 16 - 13
9 Excelsior 9 3 4 2 13 16 - 14
10 RBC Roosendaal 9 3 3 3 12 12 - 11
11 FC Den Bosch 8 2 4 2 10 19 - 15
12 FC Volendam 9 2 4 3 10 12 - 18
13 FC Zwolle 8 2 3 3 9 10 - 11
14 FC Oss 9 2 3 4 9 12 - 18
15 MVV 9 2 3 4 9 12 - 20
16 FC Omniworld 9 2 1 6 7 9 - 17
17 FC Eindhoven 9 1 4 4 7 15 - 27
18 Fortuna Sittard 8 1 2 5 5 9 - 18
19 Haarlem 8 1 2 5 5 11 - 23
20 FC Emmen 9 0 2 7 2 4 - 21

Resterend programma speelronde 9:
DatumThuisUit
za 26/9 Haarlem FC Den Bosch
zo 27/9 Fortuna Sittard FC Zwolle
zo 27/9 AGOVV Apeldoorn De Graafschap
zo 27/9 Go Ahead Eagles BV Veendam

Barrichello wil cleane titelstrijd

Brawn GP-coureur Rubens Barrichello heeft gezegd dat het titelgevecht tussen hem en zijn teamgenoot Jenson Button netjes zal verlopen. De Braziliaan staat veertien punten achter op de Brit, maar scoorde in de laatste wedstrijden meer punten, zodat hij dichterbij kwam.

"Ik blijf op open wijze te werk gaan. Dat ga ik niet veranderen," zei Barrichello. "We handelen beide in het belang van het team en degene die de beste is wint de race en het kampioenschap. Ik ben blij met die situatie."

"Het is vandaag de dag bijna onmogelijk om iets te doen zonder dat je teamgenoot er vanaf weet. Met alle telemetrie en gesprekken is dat gewoonweg onmogelijk."

Duizenden vliegreizigers gestrand in België

Luchtverkeersleiders van de Belgische regionale luchthavens legden om zes uur vanavond het werk neer. Ze staakten om aandacht te vragen voor hun situatie. Vakbonden laten weten dat de luchtverkeersleiders in sommige gevallen wel 12 dagen achter elkaar werken en willen dat de afspraken omtrent werktijden worden nageleefd.

Het vliegverkeer bleef ook na de staking nog ontregeld. Op de Brusselse luchthaven alleen al strandden duizenden passagiers.

Financiële toekomst A1GP verzekerd

Tony Teixera, de baas van de A1GP, heeft bekend gemaakt dat de raceklasse een financiële hervorming heeft ondergaan. Hierdoor moet de toekomst van de serie verzekerd zijn, zodat de A1GP de komende drie tot vier jaar kan groeien.

"Ik wilde deze plannen al langer bekend maken, maar de reden dat het langer duurde was de grootte van het pakket. Ik wilde geen deal voor één jaar, maar voor drie tot vier jaar totdat de serie op eigen benen kan staan. Zo kunnen we er voor zorgen dat voor iedereen die bij de serie betrokken is de toekomst veilig gesteld is," zei Teixera.

"We hebben altijd een fantastische show weggegeven en die gaat alleen maar beter worden," zei de Zuid-Afrikaan die zijn ogen niet sluit voor negatieve de verhalen in de pers. "Ik heb de afgelopen weken vele verhalen in de pers gelezen die de toekomst van de serie in twijfel trokken. Dat is niet nieuw voor mij, want ik heb ze voor de start van ieder seizoen gezien. Ik vind het jammer dat ik niet altijd uit kan leggen waar ik mee bezig ben, maar we hebben tot nu toe ieder seizoen goede races afgeleverd."

Kaddafi brengt tolk tot wanhoop

De Libische leider Muammar Kaddafi heeft woensdag de tolk tot wanhoop gedreven die zijn marathontoespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties simultaan naar het Engels moest vertalen.

"Ik kan er gewoon niet meer tegen", riep de tolk na 75 minuten in het Arabisch in de openstaande microfoon. Het hoofd van de sectie Arabisch van de tolkendienst van de VN hielp hem uit de brand en nam de vertaling van de laatste twintig minuten van Kaddafi's toespraak van hem over, aldus de Amerikaanse krant New York Post vrijdag.

"Zijn tolk is zojuist ingestort. Het is de eerste keer in 25 jaar dat ik zoiets zie", aldus een andere tolk volgens de publicatie.

Muammar Kaddafi tijdens zijn marathontoespraak (foto: ANP)

Gevangenen dronken na drinken handgel

Een poging van een Britse gevangenis om de verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan, eindigde als een waar feestje voor de gevangenen. Deze realiseerden zich namelijk al vrij snel dat de verstrekte antibacteriële handgel op alcoholbasis was.

De gevangenen dronken het goedje rechtstreeks uit de geplaatste dispensers. Een van de zuiplappen werd vervolgens gewelddadig en er brak een gevecht uit. De dispensers zijn onmiddellijk weer verwijderd.

Dit incident volgt op een ander geval een aantal maanden geleden waarbij soortgelijke handgel uit het Dorset County Hospital werd verbannen omdat daklozen voortdurend af en aan liepen voor wat gratis alcohol.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit!

Politie sluit deel Overtoom af

De politie heeft vanavond enige uren de Overtoom in Amsterdam afgesloten in verband met een gewapende overval op een schoenenwinkel.

Twee verdachten vluchtten na de overval waarschijnlijk eerst naar een van de panden in de omgeving. Om ze in te kunnen rekenen, werd de omgeving afgesloten en kamde een grote politiemacht de buurt uit.

Dat meldde een politiewoordvoerder vanavond. De verdachten, die volgens de politie vuurwapens bij zich hadden, zijn echter niet gevonden in drie panden die de agenten binnenvielen. Ze blijven voortvluchtig.

Rond 22.00 uur eindigde de politie de zoektocht naar de verdachten. De Overtoom werd kort daarna weer vrijgegeven. Niemand raakte bij de actie gewond.

Of de daders bij de overval buit gemaakt hebben, is volgens de woordvoerder niet bekend.

Campos maakt rijders na seizoen bekend

Het nieuwe Formule 1-team Campos Grand Prix zal pas na het huidige seizoen haar rijders bekendmaken. Onlangs kreeg de renstal van Adrian Campos nog bezoek van de FIA om aan te tonen dat het nog op koers ligt voor het debuut in 2010.

"We willen zo snel mogelijk beslissen over de rijders, maar niet voor half november. We hebben veel dingen nog te doen," zei teambaas Campos tegen Autosport. "We moeten de sponsors aan ons binden. We wachten op het toelatingsbewijs en daarna zullen we snel de rijders aan ons binden. Dat is niet makkelijk, want de nationaliteit van de rijders is van belang voor de sponsors en andere zaken."

Campos wil niet per se met twee Spaanse coureurs aan de start verschijnen, maar hij heeft er in ieder geval één op het oog, namelijk McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa. "Hij is ons eerste keus. Hij of Marc Gené zal het worden, maar we moeten op het rijdersvlak gewoon de komende twee of drie weken afwachten."

Liuzzi verdacht van belastingontduiking

Volgens het persbureau Reuters onderzoekt de Italiaanse politie momenteel de belastingopgaves van Force India-coureur Vitantonio Liuzzi.

De coureur wordt namelijk verdacht van belastingontduiking. Liuzzi zou in het buitenland wonen, maar zou geen belasting betalen voor zijn verblijf in Italië. Ook andere Italiaanse sporters hebben al eerder een dergelijk onderzoek gehad. In 2008 werd Valentino Rossi schuldig bevonden aan een soortgelijk misdrijf en hij werd veroordeeld tot 35 miljoen euro boete. Momenteel wordt ook de handel en wandel van wielrenner Davide Rebellin onderzocht.

'Family' Charles Manson verliest lid

In een gevangenis in Chowchilla in de Amerikaanse staat Californië is gisteravond Susan Atkins overleden. Zij maakte deel uit van de Manson Family, de sekte van Charles Manson waarvan de leden in 1969 negen mensen vermoordde. Zelf was Atkins betrokken bij acht van de moorden, waaronder die op Sharon Tate, echtgenote van filmmaker Roman Polanski en op dat moment hoogzwanger. Atkins, die als gevolg van een hersentumor stierf, is 61 jaar oud geworden. 

Atkins, die in de staat Californië te boek stond als de langstzittende vrouwelijke gevangene, werd in 1969 veroordeeld wegens de moorden. Ze kreeg aanvankelijk de doodstraf opgelegd, maar deze werd later omgezet in een levenslange gevangenisstraf. Ze deed verschillende malen een verzoek om vervroegde vrijlating, maar mede omdat ze nooit enig berouw heeft getoond voor haar daden zijn die verzoeken niet ingewilligd. 

Grinham bereikt halve finale WK squash

Natalie Grinham heeft op het WK squash de halve finales bereikt. De 31-jarige Nederlandse klopte in de kwartfinale de Engelse Laura Massaro.

Grinham, op het WK als tweede geplaatst, was met 3-0 (11-6 11-4 11-6) te sterk voor de als achtste geplaatste Massaro. In de halve finale wacht haar zus Rachael, die uitkomt voor Australië. Die klopte de Egyptische Omneya Abdel Kawy.

Massa gaat in november karten

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft aangekondigd dat hij eind november weer zal gaan racen. De Braziliaan zal tussen 27 en 29 november deel gaan nemen aan een populaire kartrace in Florianopolis.

Massa staat al sinds de Grand Prix van Hongarije aan de kant nadat hij door een veer werd geraakt en gewond aan zijn schedel raakte. In de Formule 1 zal hij waarschijnlijk volgend jaar terugkeren.

"Ik ga wederom deelnemen in de strijd tussen de sterren, wat een trendy evenement aan het einde van het jaar is. Het is een geweldig feest, want alle grote sterren uit de Formule 1, Formule Indy en Stock Cars komen bijeen," zei de Braziliaan die reclame maakt voor het evenement.

Chemische castratie pedofielen in Polen

Vaak de wens van menig FOK!ker wanneer er een bericht over pedofilie te lezen valt. "Chemisch castreren!" In Polen is het inmiddels zover. Een meerderheid van het parlement is voor de verplichte chemische castratie. De regeling wordt toegepast op pedofielen die zich  inlieten met kinderen jonger dan 15 jaar en incestplegers.

Polen is hiermee het eerste land in Europa dat zo'n verplichte maatregel treft. In Nederland is zo'n maatregel alleen op vrijwillige basis en omvat een behandeling met medicijnen die het libido onderdrukken.

[NBA] Yao Ming komend seizoen niet in actie

Yao Ming zal komend seizoen niet te bewonderen zijn in de NBA. De sterspeler van Houston Rockets hersteld van een voetbreuk.

"De botten herstellen goed, maar ik wil mijn herstel niet overhaasten", aldus Ming, die niet vreest voor zijn loopbaan. Daar was eerder nog wel sprake van, maar de 2,29 meter lange Chinees gaat ervanuit dat hij weer terugkeert. "Ik zal weer in staat zijn om te spelen. Ik moet alleen geduldig blijven."

Brand in woningen De Lier

In twee woningen aan de Heimond in het dorp De Lier in het Westland woedt een grote, uitslaande brand. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer Haaglanden gemeld. Alle bewoners zijn in veiligheid, er zijn geen slachtoffers.

De twee huizen moeten volgens de zegsman als verloren worden beschouwd. Spuitgasten proberen met man en macht te voorkomen dat een derde woning ook in brand vliegt. Zij houden het huis nat door een gat dat zij daarvoor in het dak hebben gemaakt, aldus de zegsman.

Voor foto's, klik hier.

Marilyn Manson gebruikt publiek als zakdoek

Inmiddels zijn we wel wat gewend van onze rockende Marilyn Manson, maar toch weet hij weer te verbazen. De zanger vond het schijnbaar een goed idee zijn neus over het publiek uit te snuiten.

Weinig schokkend zou je denken voor iemand waarover de geruchten gaan dat deze twee ribben weg heeft laten halen om zichzelf oraal te kunnen bevredigen. Een arts had de rocker eerder deze week echter nog de diagnose Mexicaanse griep gesteld.

Bekijk het moment hier.

Volleyvrouwen Oranje beginnen EK overweldigend

De volleybalsters van de Nederlandse ploeg zijn het EK in Polen begonnen met een klinkende overwinning op Kroatië. In de indrukwekkend grote Hala Arena, die plaats kan bieden aan 13.000 toeschouwers, domineerde de ploeg van bondscoach Avital Selinger op alle fronten (25-11, 25-18 en 25-12).

Het speelschema bij dit Europees kampioenschap is gelijk aan dat van het mannentoernooi, twee weken geleden in Turkije. In vier poules gaan vier ploegen elkaar één keer te lijf, waarna de nummers vier van de rangschikking het strijdtoneel moeten verlaten. Vervolgens spelen de overgebleven ploegen in twee nieuwe poules waarbij de resultaten van de eerste ronde meetellen. De nummers één en twee van de nieuwe poules plaatsen zich voor de halve finales, volgens week zaterdag in Lodz. Wanneer Oranje zich dus weet te plaatsten bij de laatste vier, hoeft er dus niet te worden gereisd en blijft de ploeg gewoon in Lodz.

Daar is iedere sportieveling inmiddels in de ban van het EK want de Poolse vrouwen zitten samen met Nederland in poule A en spelen dus ook in deze stad. Zondag staat de interessante ontmoeting tussen Oranje en het gastland op het programma, maar eerst moet de ploeg van Avital Selinger het zaterdag opnemen tegen Spanje. Naar aanleiding van het openingsduel tegen Kroatië kunnen nog niet te veel conclusies worden getrokken voor het vervolg van het toernooi. Daarvoor was het niveauverschil simpelweg te groot.

Nederland hoefde tegen de nummer 39 van de wereldranglijst niet eens maximaal te gaan om met 3-0 te winnen. Vooral in de eerste set was de tegenstand van Kroatië niet bepaald groot. Halverwege de tweede set kreeg Nederland het lastiger, maar toen op 17-15 invalster Maret Grothues ging serveren, werd de beslissende tussensprint geplaatst.

De derde set was weer een eenzijdige vertoning waarbij het Nederlandse blok optimaal functioneerde en het klasseverschil nogmaals overduidelijk werd. Daarom kon Avital Selinger het zich permitteren om ook zijn wisselspeelsters nog wat wedstrijdritme op te laten doen. Uiteraard was aanvoerster Manon Flier tevreden: "Het is altijd prettig om een toernooi op deze manier te beginnen. We zijn de hele wedstrijd goed geconcentreerd gebleven en hebben weinig fouten gemaakt. Gewoonweg een prima start."

Defensie stopt steun aan herdenking Wageningen

Defensie stopt in 2011 de steun aan de viering van de 5 mei-herdenking in Wageningen. De jubileumfestiviteiten in 2010, 65 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, zijn de laatste die met hulp van het ministerie plaatsvinden. Defensie richt zich voortaan op de steeds populairder wordende Nederlandse Veteranendag in Den Haag, meldde het vandaag.

Met mensen en materieel is Defensie altijd present geweest bij de jaarlijkse herdenking in Wageningen. Maar in 2010 doen de militairen dus voor het laatst deel aan het bekende defilé. Omdat ook Defensie de komende tijd minder geld mag uitgeven, is kritisch naar dit soort bijeenkomsten gekeken. Vooral vanwege de bijzondere positie die de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog altijd kregen in Wageningen, steunde Defensie de activiteiten daar met menskracht en financieel. In plaats daarvan richt de inzet zich nu op de Veteranendag, een dag voor alle veteranen.

Defensie stopt steun aan 5 mei-herdenking Wageningen  (foto: ANP)

Giel Beelen in eigen uitzending bedreigd

Rapper Metz had vanochtend meer positieve aandacht verwacht in de radioshow van Giel Beelen. Daar dit niet het geval bleek te zijn, vond de rapper het nodig om Giel Beelen maar live in de studio te bedreigen.

Vol verwachting toog Metz met zijn gevolg naar de 3FM-studio om daar aandacht te vragen voor een project waar hij mee bezig is. Natuurlijk wilde hij tevens laten horen hoe goed hijzelf kan rappen.

Beelen was totaal niet onder de indruk van zijn talent en liet dit dan ook merken. Nadat de dj ook nog eens opmerkingen maakte over zonnebrillen sloegen de stoppen bij de rapper door. "Als ik nog één ding van jou hoor over mij heb je een k*nkerprobleem! Dat is een dreigement ja!" spuugde hij Giel toe.

De beveiliging heeft uiteindelijk de rapper uit de studio verwijderd nadat er wat werd gegooid met een koptelefoon.

Voor een komisch luisterfragment zonder rap: klik hier.

Einde seizoen voor Gentenaar

Dennis Gentenaar komt dit seizoen niet meer in actie. De doelman van het verrassende VVV-Venlo blesseerde zich afgelopen zondag in het duel tegen nota bene oud-werkgever Ajax aan zijn linkerknie.

De ernst van de kwetsuur kon lange tijd niet worden vastgesteld door een zwelling in de knie. Door dat euvel kon er geen exacte diagnose gesteld worden. Nadat de zwelling ietwat was afgenomen, constateerde de medische staf van de Venlonaren vrijdagmiddag een gescheurde kruisband.

Vanwege de grote hoeveelheid vocht in de knie zal het nog enkele weken duren voordat hij geopereerd kan worden. Het herstel wordt geschat op zes tot negen maanden. Kevin Begois zal voorlopig zijn vervanger zijn. De tweede goalie stond zondag tegen Ajax al als vervanger onder de lat.

De blessure is een fikse tegenvaller voor Gentenaar, die bij de Limburgers hoopte zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Dat leek te lukken, daar de 33-jarige keeper tot dusver veel indruk maakte in de Eredivisie. Aanstaande zaterdag kruist VVV zonder Gentenaar de degens met FC Twente.

Moeder verbrandt haar 3 kinderen en zichzelf

Een moeder in Duitsland heeft zichzelf samen met haar drie kinderen om het leven gebracht. De moeder had een auto laten uitbranden waar ze met haar drie kinderen in zat. Haar 48-jarige echtgenoot Andreas had zijn Christelijke vrouw Ursula als vermist opgegeven nadat ze was verdwenen met de drie kinderen.

De man had zijn vrouw aan de telefoon die begon over zelfmoordplannen. "Ik kan niet meer, en ik wil mezelf en de kinderen ombrengen. Het is niet jouw schuld. Bouw maar een nieuw leven op", zei Ursula door de telefoon.

Dochter Franziska van 11 jaar en zoontjes Lukas van 10 jaar en Simeon van 6 jaar zijn in haar Opel Safira levend verbrand. Mogelijk was Ursula depressief en onder behandeling van een psycholoog. Ze maakte ten tijde van het drama geen gebruik van medicijnen.

Veel spinnen dit jaar

Het ziet er naar uit dat we deze herfst veel spinnen zullen aantreffen. Volgens Britse wetenschappers hebben veel spinnen zich kunnen voortplanten door de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen weken. Veel kleine spinnetjes zullen rond deze tijd van het jaar geboren worden.

Dit seizoen komen spinnen massaal op en kruipen ze de huizen in. De spinnen in de tuin vallen rond deze tijd van het jaar extra op omdat ze dikker worden. Hoewel de beesten voor velen een doodsangst oproepen, brengen de spinnen ook enkele voordelen met zich mee. Doordat vervelende insecten zoals vliegen worden opgegeten door de spinnen, krijgen we daar geen overlast van.   

FOK! weekend tv-gids

Zoals iedere vrijdag en zaterdag is dit weer de FOK! weekend tv-gids, we houden je op de hoogte van wat zich vanavond afspeelt op de beeldbuis. Zondag kun je hier weer de kijkcijfers zien van dit weekend.

Nederland 1

Ook deze week trapt André van Duin af om 20.30 uur, met 'Van Duin op z'n Best'. Fragmenten uit de oude doos worden nog eens vertoond en toegelicht door bekende Nederlanders die deze fragmenten hebben uitgezocht. Daarna is het de beurt aan bekende en onbekende Volendammers, die om 21.30 uur hun opwachting maken in de 'Palingsoap'. Ook de aflevering van vandaag staat nog in het teken van de kermis in het vissersdorp.

Nederland 2

In Met het Mes op Tafel wordt om 20.50 uur de algemene kennis van de deelnemers op de proef gesteld. Alleen kandidaten die bovengemiddeld scoorden in de selectietest nemen dit seizoen deel aan de spannende kennis- en blufquiz. Aansluitend kun je om 21.20 uur kijken naar Profiel, waarin vanavond het boegbeeld van de EO, Andries Knevel, centraal staat.

Nederland 3

In Ranking the Stars nemen Ali B, Spike, Boris, Roeland Fernhout, Lange Frans, Ellen ten Damme, Do, DJ Isis, Elize en Babette van Veen het tegen elkaar op. Gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Sander Lantinga, om 20.30 uur. Aansluitned, om 21.20 uur, De Badgasten, met verrassende improvisaties.

RTL 4

Om 20.30 uur kun je weer alle ups en downs van de Gooische Vrouwen volgen. Daarna is het weer smullen voor de fans van Gordon, want om 21.35 uur duikt Gordon weer de wereld van glitter en glamour in, in Glitter Glamour Gordon.

RTL 5

Na een spannende afvalrace in Take me Out om 20.00 uur, brengt RTL 5 de speelfilm Little man. Calvin, een kleine man met grootse plannen, steelt een diamant. De diefstal gaat niet zoals gepland, en hij verstopt de edelsteen in de handtas van een vrouw. Vermomd als kind probeert hij vervolgens contact te krijgen met de vrouw, om de diamant terug te krijgen.

RTL 7

Voor een spannend avondje voetbal, stem je af op RTL 7. Vanaf 19.55 uur kijk je naar SC Cambuur - RBC Roosendaal. Aansluitend komt om 21.55 Voetbal International. Tot slot volgen de samenvattingen van de gespeelde wedstrijden in de Jupiler League, om 22.55 uur.

RTL 8

In de filmkomedie Eulogy keert buitenbeentje Kate na haar eerste jaar universiteit terug naar haar familie. Kate moet spreken op de begrafenis van haar grootvader. Tijdens haar zoektocht naar inspiratie stuit ze echter op vele familiegeheimen en oude wonden. Opeens blijkt dat opa helemaal niet de ideale man was die hij leek te zijn. De film begint om 20.30 uur.

SBS 6

Onbekend talent poogt zich om 20.30 weer in de kijker te spelen in Popstars. Dit jaar doen ook bekende talenten, onherkenbaar vermomd, een poging om in de spotlights te komen.

Net 5

Twee spannende afleveringen van de misdaadserie Law & Order: Special Victims Unit. De eerste om 20.30 uur, de tweede aansluitend om 21.25 uur. De liefhebber van misdaadseries hoeft niet verder te zoeken, Net 5 is de juiste keuze.

Veronica

André van der Toorn en mr. Koos Spee pakken de Wegmisbruikers van ons land weer hard aan, om 20.35 uur. Aansluitend, om 21.25 uur, is er een aflevering van Top Gear te zien. Voor slechts 1500 pond moeten de mannen een coupé met achterwielaandrijving aanschaffen. Vanavond zie je of dat gelukt is. Na al het autogeweld, is het om 22.30 uur de beur aan Beau van erven Dorens. In CQC neemt hij in razend tempo het nieuws van de week weer door.

Vorige week bijna-botsing met goederentreinen

Vorige week was er op het spoor bij Zevenaar bijna een botsing tussen twee goederentreinen. Dat bevestigde een woordvoerder van goederenvervoerder DB Schenker Rail vandaag naar aanleiding van berichtgeving van NRC Handelsblad daarover.

Ook bij de botsing in Barendrecht gisteravond was een trein van deze vervoerder betrokken.

De bijna-botsing vorige week was te wijten aan het feit dat de machinist van de Schenker-trein 'een rood sein over het hoofd had gezien', aldus de woordvoerder.

90's request week op FOK!

Zojuist is op 3FM de 90's request week van start gegaan! De naam zegt het natuurlijk al; de hele aankomende week staat in het teken van de jaren 90. En daar haken we ook dit jaar met veel plezier op in.

Tot en met volgende week vrijdag zal het in ons 'speciale 90's subforum', vooral gaan over omnummeren, de Tandenborstelshow, gabbers, en nog veel meer typische 90's dingetjes! Ook zullen er op FOK!sport een aantal bijzondere 90's specials te vinden zijn.

Kortom we gaan één week helemaal back to the 90's. Dus start snel je oude inbel internet en haal die herinneringen op. Neem dus vooral een kijkje in het Nineties Request subforum.

Advocate geschorst na orale seks met cliënt

De orde van advocaten van Milaan heeft een advocate voor een half jaar geschorst omdat zij in de gevangenis orale seks heeft gehad met een cliënt. Volgens het tuchtcollege heeft zij 'het beroep onteerd'.

Een cipier kwam even poolshoogte nemen om te kijken of de routinebespreking tussen de advocate en haar cliënt ordentelijk verliep. Door het kijkgat van de deur van de besprekingskamer zag hij het tweetal in een 'ondubbelzinnige' positie, aldus de krant la Repubblica vandaag op zijn website.

De advocate probeerde het tuchtcollege nog een andere versie van de feiten wijs te maken: "Ik had een pen onder de tafel laten vallen." Maar haar collega's trapten er niet in en hechtten geloof aan het rapport van de cipier.

Arrestatie na Duitse jihad-video's

In Stuttgart heeft de politie een 25-jarige Turk opgepakt die op internet een video zou hebben geplaatst. In de desbetreffende video wordt gedreigd met aanslagen in Duitsland.

Hij is niet de enige die dit soort video's heeft verspreid; in de aanloop naar de verkiezingen van aanstaande zondag zijn meer van zulke video's verschenen. 

In deze video's worden Duitse moslims opgeroepen tot deelname aan de jihad. Ook dreigt men met aanslagen in Duitsland als dat land zijn troepen niet terugtrekt uit Afghanistan.

Volgens de autoriteiten zit een Marokkaanse Duitser achter deze video's. Deze persoon verblijft mogelijk in Pakistan of Afghanistan.

Met dank aan dimage voor de submit!

Verbeek: "Het wordt een moeilijke klus"

Heracles Almelo moet het vermoedelijk in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen doen zonder Antoine van der Linden. De verdediger, die in de transferperiode overkwam van het Portugese Marítimo Funchal, kampt met een griepje.

De oefenmeester van de club uit Almelo, Gertjan Verbeek, hoopt wel de drie punten te pakken in het uitduel.

"Bij ons was Antoine van der Linden afwezig met de griep. Misschien voelt hij zich morgen weer wat beter, anders moet hij de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Vorige week was Juha Hakola geveld door de griep, hij voelt zich nog steeds niet helemaal lekker", begon Verbeek op de clubsite van Heracles.

Hij heeft ook veel lof over de ploeg van Dwight Lodeweges. "NEC heeft zich onderscheiden door een aantal verrassende uitslagen neer te zetten. Ze wonnen van Heerenveen en AZ, dat waren knappe prestaties. Ze hebben pech gehad dat Lasse Schöne geblesseerd is geraakt, maar daar speelt nu een ander type speler waardoor ze misschien nog wel moeilijker te bespelen zijn. Het wordt een moeilijke klus."

Rommedahl: "Ik geloof heel sterk in mezelf"

Dennis Rommedahl maakte afgelopen zomer zijn rentree in Amsterdam, na een half jaar gebivakkeerd te hebben in Nijmegen. De aanvaller werd door Ajax verhuurd aan NEC, waar de Deen veel aan heeft gehad.

"Je speelt ten eerste meer wedstrijden. En nog belangrijker, ik voelde me vrijer in mijn hoofd. Ik moest mijn hoofd legen en dan kon ik mij concentreren op het voetbal. Dat lukte mij aardig goed. Bij NEC heb ik een leuke periode meegemaakt", sprak Rommedahl op de officiële website van de Amsterdamse club.

Over zijn terugkeer vertelde hij: "Je komt terug en je gaat je best doen. Dan is het aan mezelf om te knokken of de handdoek in de ring te gooien. Dat laatste ben ik niet. Ik heb altijd gevochten. Ik ben van mening dat je op die manier het verst komt in de voetballerij."

De Deens international heeft veel zelfvertrouwen. "Ik geloof heel sterk in mezelf. Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan. Dat is ook heel belangrijk. Ik ga uit van mijn goede eigenschappen en probeer zoveel mogelijk te laten zien", besluit hij.

"Russische competitie hetzelfde als Eredivisie"

Mateja Kezman is in zijn zevende land aangekomen waar hij zijn voetbalkunsten gaat vertonen. De Serviër vergelijkt de Russische competitie, waar hij uitkomt voor Zenit Sint-Petersburg, met de Nederlandse Eredivisie.

"Voor spitsen is de Franse competitie een van de zwaarste van Europa", kijkt Kezman in Sport Express terug op zijn periode bij Paris Saint-Germain. "In Frankrijk wordt veel op fysieke kracht gespeeld. In Rusland hebben aanvallers meer ruimte. Ik denk dat de Russische competitie vergelijkbaar is met de Nederlandse of zelfs de Spaanse. Hier wordt meer op techniek gespeeld", vertelt de oud-PSV'er

"Het is logisch dat ik mijn eerste twee duels voor de club als invaller binnen de lijnen kwam", is Kezman realistisch. "Ik moest nog wennen aan de nieuwe omgeving hier. Ik denk dat ik er nu wel klaar voor ben om in de basis te beginnen", aldus Kezman.

Cervélo en Bos blij met elkaar

Theo Bos en Cervélo vonden elkaar eerder vandaag in een tweejarig contract. Tot tevredenheid van Theo Bos, die gelooft dat hij zijn wielercarrière op de weg met deze overgang een ongelofelijke boost kan geven. Dat verklaarde de 26-jarige sprinter vanmiddag in het Italiaanse Varese.

"Het gevoel bij Cervélo was meteen goed. De passie en gedrevenheid spraken me aan. Het is mij niet te doen om geld, ik wil gewoon slagen als sporter. Ik denk dat ik die kans vergroot bij Cervélo in plaats van Rabobank", motiveerde Bos zijn besluit om Rabobank te verruilen voor Cervélo.

Volgens Harold Knebel, directeur van Rabobank Wielerploegen, eiste de vijfvoudig wereldkampioen op de baan bij de boerenleenbank deelname aan een grote ronde en wilde hij dat er een sprinttrein voor hem zou worden opgezet. Bos: "Het is nu helemaal niet logisch om bij Rabobank te eisen om met een treintje naar de Tour te gaan. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb. Ik moet stappen maken. Ik kan nu moeilijk een trein en deelname aan een grote ronde opeisen. Deelname aan een grote ronde is wel een droom en het doel, maar dat zou nu niet reëel zijn."

Dat Cervélo ook snelle mannen als Thor Hushovd, winnaar van de groene trui in de Tour, en Heinrich Haussler onder contract heeft staan, weerhield hem er niet van om te tekenen. Integendeel zelfs. “Van Van Poppel en Hushovd kan en wil ik veel leren, maar het belangrijkste is het gevoel dat ik had bij Cervélo. Er was een klik. Rabobank heeft mij ook een mooi voorstel gedaan, daar heb ik over getwijfeld, maar ik moest kiezen. Ik heb gesprekken gehad met Cervélo en zij zijn van plan om van mij een topsprinter te maken. Ik voelde passie en enthousiasme en er is de focus om een sprinttrein op te zetten.

Dat enthousiasme wordt onderstreept door Thomas Campana, de manager van Cervélo: "Bos is een interessante renner en persoon. Wij zullen Theo helpen om zijn baan kwaliteiten verder te ontwikkelen naar dezelfde voor op de weg. Onze doelstelling was om een andere sprinter te vinden en dat is gelukt door de komst van Theo. Door de verschillende gesprekken die we gevoerd hebben kwamen wij erachter dat de mentaliteit van Theo dichtbij die van ons team ligt. Wij kijken er naar uit om een van de snelste renners van de wereld in onze ploeg te hebben voor aankomend jaar."

Voetbalmanagerproblemen nog niet opgelost

Zoals we eerder meldden, zijn er problemen met de Voetbalmanager. Er zijn echter ineens wel punten uitgedeeld, maar met de bugetten is nog wat aan de hand.

Het lijkt erop dat de transferkosten achteraf alsnog berekend zijn, terwijl dit niet zou moeten mogen. Het is echter niet gezegd dat dit de daadwerkelijke oorzaak is van de vele negatieve budgetten.

We zijn bezig dit tot op de bodem uit te zoeken, uiteraard. Het ziet ernaar uit dat we het niet meer gerepareerd krijgen vóór de volgende speelronde, die vanmiddag om 17:59 uur begint. We houden jullie regelmatig op de hoogte.

Uiteraard is ook de crew uitermate teleurgesteld dat dit zo is gebeurd. We kunnen alleen maar hopen dat er snel een oplossing komt. Vanmiddag gaan de userteams weer op slot, waardoor je niet meer kunt wisselen. Dit is normaal en hoort niet bij de herstelpoging.

Mochten er nog vragen zijn, kun je die stellen via deFeedback van FOK!sport, aangezien de feedbackfunctie binnen de manager nog niet werkt.

We gaan de komende weken hard aan de slag om het probleem op te lossen en hopen tot die tijd op jullie begrip.

Chinees meisje verkoopt zichzelf om klasgenoot te redden

Een Chinese studente verkoopt zichzelf in een bieding als bruid, om het leven van een klasgenoot te redden. Ze wil zo £15.000 ophalen.

Dan Dan, 22 jaar oud, die studeert aan de universiteit in Dezhou in de provincie Shandong heeft dit aanbod online bekendgemaakt, aldus de Guangzhou Daily.

Haar vriendin Zhang Yuemei lijdt aan Encephalomyelitis, een ziekte aan hersenen en ruggenmerg.
Ze heeft geen geld voor de behandeling. Zonder die behandeling zal ze snel in een coma terechtkomen.

"Haar ouders zijn boeren, ze kunnen het niet opbrengen om de torenhoge operatiekosten en nazorg te betalen," legt Dan Dan uit.
Dan Dan zegt met elke man te trouwen die bereid is om de £15,000 die nodig is voor de behandeling van Zhang te betalen.

Critici hebben haar beschuldigd van het misbruiken van de situatie om zo een rijke man te krijgen, maar ze wordt gesteund door het hoofd van de operatieafdeling in het Jinan Qilu Hospital.

Met dank aan vulli voor de herschreven submit!

Bin Laden richt zich tot Europa

De leider van terroristennetwerk al-Qaeda, Osama bin Laden, heeft zich in een video gericht tot Europa. Bin Laden zegt onder meer dat de Europese legers zich terug moeten trekken uit Afghanistan. Dat meldde de Amerikaanse terrorisme-monitoringsdienst SITE vandaag.

Volgens SITE is de vijf minuten durende boodschap in het Engels en Duits ondertiteld, wat van doen zou kunnen hebben met de aankomende Duitse verkiezingen. In beeld is alleen een stilstaand plaatje van Bin Laden te zien.

Sinds 2001 zijn al tientallen geluidsbanden opgedoken met boodschappen die door Bin Laden zouden zijn ingesproken. De authenticiteit van de stem wordt steevast in twijfel getrokken. Bin Laden verschijnt zelden bewegend in beeld, waardoor niet zeker is dat hij nog in leven is.

De terroristenleider wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op de VS in september 2001. Hij was daarom eind dat jaar het doelwit van Amerikaanse aanvallen. Bin Laden is sindsdien spoorloos en houdt zich mogelijk op in het ontoegankelijke grensgebied van Afghanistan en Pakistan.

Bin Laden richt zich tot Europa  (foto: ANP)

Dales en AT5 voor Raad Journalistiek

Vandaag hield de Raad voor de Journalistiek zitting in de zaak die de voormalige Amsterdamse wethouder Dales heeft aangespannen tegen televisiezender AT5. AT5 had in een uitzending gesteld dat Dales ten tijde van de discussie in de Gemeenteraad in 2001 over het al dan niet aanleggen van de Noord/Zuidlijn belangrijke stukken had achtergehouden. AT5 had dat in de uitzending een "politieke doodzonde" genoemd. Dales voelde zich door die uitzending aangetast in zijn goede naam, en belemmerd in zijn werkzaamheden.

Dales’ advocaat stelde dat de uitzending tendentieus en oncontroleerbaar was, temeer omdat AT5 de bewijsstukken niet wilde laten zien. Verder was aan de heer Dales geen serieuze gelegenheid tot wederhoor gegeven, aldus de advocaat.

AT5 stelde in zijn verweer dat het niet of onjuist inlichten van een parlementair orgaan wel degelijk een politieke doodzonde is, hetgeen in de uitzending door een politicoloog werd bevestigd. In verband met de beloofde bronbescherming kan AT5 de bewijsstukken niet tonen, maar diverse bronnen hebben aan AT5 het bestaan van die stukken bevestigd. AT5 was wel bereid, de stukken onder strikte geheimhouding aan de Raad voor de Journalistiek te laten zien, maar daar ging de raad niet op in omdat zij niet in staat is, in één oogopslag de waarde en betrouwbaarheid van die stukken te beoordelen.

Het argument dat aan Dales geen wederhoor was gegund, werd door AT5 weerlegd: Dales had in een telefoongesprek, voorafgaand aan de uitzending, waarin hij met de beschuldiging van het achterhouden van informatie werd geconfronteerd, gezegd dat hij op verzoek van het stadhuis op geen enkele beschuldiging meer wilde reageren. Daarmee heeft Dales zelf zijn recht op wederhoor terzijde geschoven, aldus AT5.

De Raad voor de Journalistiek doet wegens spoedeisend belang binnen vier weken uitspraak.

Volgens FOK!-columnist Driek Oplopers is het klip en klaar dat Dales de waarheid heeft verzwegen.

Mogelijk nieuwe missie in Uruzgan

Het kabinet heeft vandaag eenstemmig zijn beleid over Afghanistan herbevestigd. De lijn houdt in dat de huidige missie in Uruzgan in augustus 2010 eindigt en dat ministers geen uitlatingen doen over de periode daarna, voordat er een besluit is genomen.

Dat zei vicepremier André Rouvoet vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Hij verving premier Jan Peter Balkenende, die in Pittsburgh de G20-bijeenkomst bijwoont. Volgens Rouvoet was de herbevestiging nodig 'omdat na uitspraken en berichten in de media over vermeende standpunten mogelijk verwarring is ontstaan.'

De lijn was en is volgens Rouvoet dat de Task Force Uruzgan (TFU) ophoudt in augustus 2010. De missie wordt dan afgebouwd waarna de laatste militairen eind 2010 thuis zullen zijn. Nederland treedt op als 'lead nation' in de provincie Uruzgan. Dat betekent dat de Nederlandse militairen daar het bevel voeren over de ISAF-missie van de NAVO.

Rouvoet zei dat over de periode na augustus 2010 geen besluiten zijn genomen, dat er geen verzoeken zijn gedaan aan Nederland en dat er geen overleg loopt. 'Al het overige is speculatief', aldus de vicepremier.

Het kabinet had al wel uitgesloten dat er na augustus 2010 ergens een missie komt met dezelfde omvang en intensiteit. Dat is volgens Rouvoet ondenkbaar, omdat de krijgsmacht dat niet aankan. Ook had Balkenende al aangegeven dat als er nieuwe verzoeken voor een langere inzet zouden komen, het kabinet die zal wegen.

Een mogelijk langer verblijf van Nederlandse militairen ligt politiek zeer gevoelig. Een Kamermeerderheid is tegen, waaronder ook de twee coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie. VVD, SP, PVV en GroenLinks willen het ook niet. Volgens ingewijden zijn ook de meest betrokken ministers het niet met elkaar eens.


'Mogelijk nieuwe missie in Uruzgan'  (foto: DAG)

[WK] Kirchen wil seizoen kleur geven

Hoewel Luxemburg zondag met een kleine ploeg aan het vertrek staat van de wegwedstrijd op het WK in Mendrisio, beschikt de viermansformatie met Andy Schleck en Kim Kirchen wél over twee favorieten voor de regenboogtrui. Waar de jongste Schleck poogt voor de eerste maal de finish te halen, hoopt Kirchen zijn seizoen in extremis nog te kleuren.

Dat is ook hoog nodig, want de Luxemburger van Columbia-HTC kent een erg bleke wielerjaargang, die vooral wordt gekenmerkt door het nodige blessureleed. Dat begon al in het voorjaar, toen hij een sleutelbeenbreuk opliep tijdens de Ronde van California en een streep kon zetten door zijn voorseizoen. Nadien won hij nog wel een rit in de Ronde van Zwitserland en het Luxemburgs kampioenschap tijdrijden, maar in de Tour de France gaf Kirchen vervolgens niet thuis. Dat was ook het geval in de Ronde van Spanje, waar hij ziek uitstapte.

"Ik heb een hoop pech gehad dit jaar", aldus Kirchen tegenover Cyclingnews. "Het leven loopt nu eenmaal niet altijd zoals je het gepland had." De Luxemburger trainde in aanloop naar de wegwedstrijd veelal alleen. "Zo kon ik trainen hoe ik wilde en hoefde ik me alleen maar te concentreren op mezelf."

Kirchen wil zich niet wagen aan een voorspelling voor zondag. "Laat ik maar zeggen dat ik het beter ga doen dan vorig jaar", grapt de Luxemburger die vorig jaar afwezig was op het WK.

Uitslag tweede vrije training Singapore

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd neergezet tijden de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore. Hij was drie tienden sneller dan Fernando Alonso die de tweede tijd reed. Heikki Kovalainen kwam tot plaats drie, gevolgd door Nick Heidfeld en Jenson Button. Mark Webber parkeerde zijn wagen in de muur.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 S. Vettel Red Bull 1:48.65031
2 F. Alonso Renault 1:48.92427
3 H. Kovalainen McLaren 1:48.95230
4 N. Heidfeld BMW 1:49.09831
5 J. Button Brawn GP 1:49.31134
6 M. Webber Red Bull 1:49.31714
7 N. Rosberg Williams 1:49.33333
8 T. Glock Toyota 1:49.34230
9 L. Hamilton McLaren 1:49.35828
10 R. Kubica BMW 1:49.60924
11 R. Barrichello Brawn GP 1:49.61630
12 A. Sutil Force India F1 1:49.71031
13 J. Trulli Toyota 1:49.79529
14 K. Räikkönen Ferrari 1:49.94129
15 K. Nakajima Williams 1:50.02334
16 G. Fisichella Ferrari 1:50.25331
17 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:50.52729
18 V. Liuzzi Force India F1 1:50.60528
19 R. Grosjean Renault 1:50.97217
20 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:51.42331

Dagher naar Kozakken Boys

Kozakken Boys kan morgen in de uitwedstrijd bij Zwaluwen 30 beschikken over aanvaller Manu Dagher. De geboren Liberiaan, die al geruime tijd in Nederland woont, heeft van de KNVB toestemming gekregen om per direct voor de Werkendamse zaterdaghoofdklasser te gaan spelen. Dagher heeft een jaar lang niet gevoetbald.

Dagher werd bij de amateurs van Baronie, waar huidig Kozakken Boys-trainer Ad van Seeters toen werkzaam was, ontdekt door FC Dordrecht. Die club haalde hem in 2005 naar de Krommedijk. In drie seizoenen kwam Dagher tot negentig duels in de Jupiler League, waarin hij negen keer scoorde. Zijn in 2008 aflopende contract werd niet verlengd, waarna Dagher een jaar niet in actie kwam. Hij trainde sinds begin deze week mee bij Kozakken Boys.

Obama haalt scherp uit naar Iran

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag de bouw van een nieuwe uraniumverrijkingsfabriek in Iran scherp veroordeeld. Hij dreigde met nieuwe sancties en eiste dat de nucleaire waakhond van de VN direct toegang krijgt tot de nieuwe installatie die Iran volgens hem verborgen heeft gehouden.

Obama zei in de marge van de G20-top dat de regering in Teheran met de nieuwe fabriek onderstreept dat ze zich niet wil houden aan de internationale verplichtingen. Volgens hem moet Iran op 1 oktober tijdens internationaal overleg duidelijk maken dat het land zich aan de regels zal houden.

Obama stelde verder dat het formaat van de fabriek niet past bij een vreedzaam nucleair programma. Een anonieme Amerikaanse overheidsbron zei dat de Iraniërs met de nieuwe installatie uranium kunnen verrijken voor een klein aantal wapens. Volgens deze bron wist Washington al enige tijd van de fabriek, die nog niet operationeel zou zijn.

Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland schaarden zich achter de Amerikaanse eis tot toegang tot de installatie. De Franse president Nicolas Sarkozy zei dat Iran nieuwe sancties zal worden opgelegd als Iran zijn beleid op 1 december niet heeft veranderd. "Deze installatie is in de afgelopen jaren ontworpen en gebouwd tegen de resoluties van de Veiligheidsraad in", aldus Sarkozy.

De Britse premier Gordon Brown liet zich uit over de jarenlange "misleiding" van Iran. Volgens hem zal de bekendmaking van de installatie de internationale gemeenschap "schokken en boos maken". "De internationale gemeenschap heeft geen andere keus dan een lijn te trekken", aldus de Britse leider, die ook van verdere sancties sprak.

Lhotellerie eerder terug op de fiets

Clement Lhotellerie kan eerder dan verwacht zijn rentree maken in het peloton. De Franse wielerbond (FFC) heeft de schorsing van de 23-jarige Fransman, die begin dit jaar betrapt werd op het gebruik van methylhexanamine, teruggebracht van twee jaar naar vijf maanden. Dat liet de coureur vandaag weten op zijn blog.

De FFC is tot dit besluit gekomen, omdat het hier om een plantaardig middel gaat dat zeer veel verschillende namen heeft (waardoor de coureur misschien niet eens wist wat hij tot zich nam). Zodoende mag Lhotellerie op 3 november van dit jaar dan ook weer terug op de fiets klauteren. De door Vacansoleil ontslagen Fransman laat op zijn blog weten zich te willen focussen op de Franse veldritkampioenschappen, die begin januari op de rol staan. Bovendien hoopt hij snel een team te vinden die hem een tweede kans geeft.

Veldwijk nieuwe trainer TOGR

TOGR heeft Fabian Veldwijk aangesteld als nieuwe trainer. Hij volgt bij de Rotterdamse zaterdaghoofdklasser de op 15 juni van dit jaar plotseling overleden Bert Bartelings op. De eerste maanden van het seizoen nam assistent Bryan Cairo, in de wetenschap dat er naar een nieuwe trainer gezocht zou worden, de honneurs waar.

TOGR heeft die nieuwe man nu gevonden in voormalig prof Veldwijk, die speelde voor FC Den Haag, Roda JC, NEC, het Schotse St. Mirren en Wolverhampton Wanderers uit Engeland. De 36-jarige trainer is momenteel bezig het diploma Coach Betaald Voetbal te halen. Als trainer werkte hij al bij FC Volendam, Spartaan 20 en de jeugd van Sparta Rotterdam.

TOGR ziet in de jonge en ambitieuze Veldwijk, die komende week begint, de ideale man om het door Bryan Cairo ingezette proces met de talentvolle spelersgroep verder uit te bouwen. TOGR neemt momenteel de laatste plaats in de Hoofdklasse A in met nul punten uit drie duels.

Onderzoek naar trainersduo Hoek

De KNVB heeft de Zeeuwse hoofdklasser Hoek officieel in staat van beschuldiging gesteld. Inzet van de kwestie is de verdeling van de trainersfuncties bij de club. Op papier is Jan Verdegem de hoofdtrainer en heeft hij Paul Telussa als assistent. Het vermoeden bestaat echter dat de rollen in praktijk omgedraaid zijn.

Dit is met name de trainersvakbond VVON een doorn in het oog. Zij kaartten de zaak aan bij de KNVB, nadat 'veronruste en werkloze (jeugd)trainers uit Zeeland' hun ongenoegen uitten. Telussa, die niet gediplomeerd is en dus niet als hoofdtrainer mag fungeren, wordt in de media vrijwel altijd neergezet als hoofdtrainer. Dit deed de VVON ertoe besluiten tot actie over te gaan. Zij zijn van mening dat Telussa de regels aan zijn laars lapt en daarmee ergernis opwekt bij de leden.

Bij hun aanstelling vorig jaar gaf het bestuur van Hoek aan dat de trainers op basis van gelijkheid zullen werken, maar dat Telussa de eindverantwoording heeft. "We doen alles samen", vertelde Telussa vorig jaar februari, "maar als er een eindbeslissing wordt genomen, zal ik dat doen." Verdegem is wel in het bezit van het juiste diploma. Een uitspraak wordt over enkele weken verwacht.

Feyenoord tot winterstop zonder Fernandez

Dani Fernandez is zeker tot de winterstop niet inzetbaar voor Feyenoord. Coach Mario Been van de Rotterdamse formatie liet dat vandaag weten. De rechtsback blesseerde eerder deze maand zijn kruisband in het uit-duel met Willem II.

Hoe lang Fernandez in de lappenmand ligt is nog niet duidelijk. De 26-jarige Spanjaard laat zijn knie in zijn thuisland onderzoeken. Daar moet duidelijk worden of hij onder het mes moet. In het geval van een operatie kan Fernandez de rest van het seizoen ook vanaf de tribune bekijken.

Brandweerwagen overrijdt slachtoffer

De brandweer van Sint Petersburg, in de Amerikaanse staat Florida, heeft vandaag een man overreden. Ironisch genoeg rukte de brandweer juist uit om deze man te helpen.

Vandaag kwam een melding binnen over een bloedende man, die vlakbij de brandweerkazerne lag. Hierop rukten de spuitgasten met groot materieel uit om de man te helpen.

Wat men echter niet wist, was dat het slachtoffer voor de grote overheaddeur van de kazerne lag. De brandweerlieden stapten in de vrachtwagen, startten deze en reden het gebouw uit, dwars over het slachtoffer heen.

De voorwielen van de brandweerwagen misten de man op een haar na. Het onfortuinlijke slachtoffer bleef hierop onder de wagen hangen. De vastzittende man is losgemaakt en met zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuwe woningen voor loodslachtoffers China

De Chinese overheid is vandaag begonnen met de bouw van een nieuwe stad voor 1400 families die nu nabij een loodfabriek wonen in de noordelijke provincie Shaanxi. De smelterij heeft gezorgd voor veel loodvergiftigingen onder de inwoners, die dus binnenkort hun biezen moeten pakken. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De nieuwbouw komt te staan op een lap grond van ongeveer tien hectare. Er komen 1425 woningen in veertig woontorens van zes verdiepingen hoog. In totaal kost de bouw de overheid 180 miljoen yuan (18 miljoen euro). Families die in een straal van een kilometer rond de fabriek in Changqing wonen hebben recht op een woning in de nieuwbouw.

Door de loodvergiftiging werden vorige maand in Changqing meer dan achthonderd kinderen ziek. Zeker 170 kinderen moesten naar het ziekenhuis. Ook op andere plaatsen in China bleken honderden kinderen ziek te zijn geworden door loodfabrieken. De overheid zegt alle fabrieken te controleren.

Blootstelling aan hoge concentraties lood kan onder meer leiden tot beschadiging van het zenuwstelsel. Loodvergiftiging kan plaatsvinden door inademing of door het gebruik van voedsel of dranken die lood bevatten. Ook vervuild water kan een boosdoener zijn.

Doorwerken tot 67 jaar?

“Heb je het nog een beetje gevolgd, Eefje?”
“Nou, opa. Alleen op het journaal, hoor. Ik ben 19 en werk gewoon overdag, zoals je weet. Het ging er nogal heet aan toe, geloof ik, hè? Waar ging het zo’n beetje over?”
“Nou, eigenlijk ging het meeste nergens over. Dat is meestal wel het geval, want het is meer een toneelstukje voor de media dan een inhoudelijk debat, maar dit keer vonden de oppositiepartijen ook dat het nergens over ging.

PVV boos over kinderprogramma

De PVV eist opheldering van minister Plasterk over het kinderprogramma Het Zandkasteel. In dat programma werd eergisteren aandacht besteed aan het Suikerfeest. Tweede Kamerlid Martin Bosma is van mening dat dat islampropaganda is.

Bosma stoort zich aan het feit dat het Suikerfeest werd neergezet als een feest voor iedereen, in plaats van een feest voor moslims. De PVV'er vraagt zich af "of het klopt dat met Suikerfeest alle kinderen cadeautjes krijgen. Dit geldt toch alleen voor moslims?"

Het Kamerlid eist uitleg van minister Plasterk (media) en minister Van der Laan (integratie). De ministers moeten bovendien uitsluiten dat "er binnenkort ook peuteruitzendingen via de staatsomroep te zien zijn waarin bijvoorbeeld bij de Smurfen Grote Smurf de sharia invoert en Smurfin vervolgens stokslagen krijgt."

Volgens FOK!-columnist Driek OPlopers komt niet de Smurfin, maar PVV'er Hero Brinkman in aanmerking voor stokslagen!

Met dank aan vulli voor de submit.

Vechten tegen de bestanden op je computer, met gevolgen

Ergens vorige eeuw had je het spelletje Inner Space, waarbij je computer zogenaamd geïnfecteerd was met een virus, en moest je alle programma's (icoontjes) kapotschieten of opvangen. Een leuk idee, en heel onschuldig. Maar een programmeur heeft nu wat heel anders gemaakt: een game waarbij je vecht tegen de bestanden op je computer ... maar ze worden ook echt verwijderd als je ze raakt.

Het spelletje heet Lose/Lose en is gevaarlijk te noemen. Voor elke alien die je kapot schiet, gaat er een bestand verloren. De auteur wil een discussie beginnen over waarom je in eerste instantie op de aliens zou gaan schieten, aangezien ze niet agressief zijn (maar wel dodelijk bij aanraking). De highscore staat op 4000 bestanden volgens de officiële website en het valt te hopen dat die in een virtual machine is gedaan. De game is hier te vinden.

lose/lose from zach gage on Vimeo.

[TGS '09] Sony toont motion controls voor LittleBigPlanet en Resident Evil 5

Sony heeft net als Nintendo een motion controller ontworpen om een grotere doelgroep aan te spreken. Er zijn een aantal games die al uitgebracht zijn en die ondersteuning voor de Wand gaan bieden. Een paar van deze games zijn LittleBigPlanet en Resident Evil 5. Op de Tokyo Game Show zijn er demonstraties geweest die getoond hebben hoe dit geïmplementeerd gaat worden in de games. Nu is er beeldmateriaal verschenen die tonen hoe de Wand werkt in de games.

Hier de Filmpjes:

Vier uur cel na 'belediging' agent

Een 37-jarige vrouw moest eergisteren vier uur de cel in wegens het 'beledigen' van een agent.

Samen met een vriendin fietste de vrouw over de Overtoom in Oud-West, toen uit tegengestelde richting twee agenten, aan de verkeerde kant van de weg, hen tegemoet kwam fietsen.

De vrouw maakte hierover een opmerking en riep de agenten na met de woorden 'Wat een sufferds' en 'pannenkoeken'.

Dit had ze beter niet kunnen doen: de vrouw werd vervolgens aangehouden en moest vier uur lang de cel in.

Een woordvoerder van de politie deelde desgevraagd mede dat de agenten zich beledigd voelden.

Met dank aan j_du_pee voor de submit!

Tientallen arrestaties bij G20 in Pittsburgh

De politie heeft bij rellen tegen de top van de G20 in de Amerikaanse stad Pittsburgh tot dusver 66 mensen opgepakt. Dat maakte de FBI vandaag bekend.

De politie pakte gisteren 24 jongeren op die deelnamen aan een verboden demonstratie van circa duizend mensen. Later in de avond kwam het tot ongeregeldheden nabij de universiteit. Daar arresteerden agenten nog een 42 betogers.

Drie demonstranten en twee agenten raakten gewond of moesten behandeld worden omdat ze met pepperspray in aanraking waren gekomen. Bij zeker negentien bedrijven werden vernielingen aangericht.

Er staan voor vandaag nieuwe betogingen gepland in Pittsburgh waar de belangrijkste economieën in de wereld bijeen zijn om te praten over de financiële crisis. Veel demonstranten vinden dat er bij de top veel te weinig rekening wordt gehouden met arme landen.

Het lot van Ezio in Assassin's Creed 2

Ezio is een afstammeling van Altaïr, de Assassijn die we in het eerste deel van Assassin's Creed mochten spelen. In tegenstelling tot zijn voorvader is Ezio echter een rijkeluiszoontje die van het decadente leven in Italië ten tjide van de Renaissance geniet. Als z'n vader vermoord wordt, is Ezio echter gebrand op wraak, die hij zal uitvoeren met behulp van onder meer de uitvindingen van Leonardo DaVinci. Dat Ezio geen plezierig heerschap is als hij pissig is, valt in onderstaande trailer te zien.

Marokkanen Venray boos op burgemeester

De Marokkaanse gemeenschap in Venray is boos op burgemeester Jos Waals van die gemeente. In een toespraak bij een lokale Kiwanis Club noemde Waals een groep jongeren die overlast veroorzaakt "kut-marokkanen".

Het probleem dat de Marokkaanse jongeren voor overlast zorgen in het centrum van Venray wordt door de Marokkaanse gemeenschap wel onderkend. Maar burgemeester Waals had zich volgens de gemeenschap anders uit moeten drukken.

Bioshock 1 naar de Mac volgende maand

De Britse Mac-conversionspecialist Feral Interactive heeft aangekondigd dat ze BioShock voor de Macs gaan uitbrengen op 7 oktober. Voor de game heb je een 1.8Ghz Intel Mac nodig met op z'n minst 1.5GB RAM geheugen. Daarnaast heb je minimaal een 128MB videokaart nodig, een DVD drive en 8GB aan Hardeschijf-ruimte. De game loopt schijnbaar niet lekker op Intel GMA geintegreerde chips, maar loopt wel goed op de laatste MacBooks en Mac Minis. De game is voor €39.95 te pre-orderen in Ferals online winkel.


Assassins Creed II: Discovery gebruikt DSi-camera


Ubisoft heeft bevestigd dat Assassin's Creed II: Discovery samen met zijn grote broer op de consoles uit komt op 20 november. De DS-game vertelt een lichtelijk ander verhaal waarin Enzio naar Spanje gaat om collega-assassins te redden uit de greep van de inquisitie. Ook heeft Ubisoft bekend gemaakt dat de game foto's van je gezicht zal maken met behulp van de DSi-camera. Later kun je deze op wanted-posters in de game terugvinden.


[WK] Merckx: "Had andere renners gekozen"

Eddy Merckx is niet tevreden over de Belgische selectie voor het WK wielrennen in Mendrisio. De 64-jarige Belg, die zelf in 1971 in Mendrisio zijn tweede wereldtitel pakte, had zelf voor andere renners gekozen dan bondscoach Carlo Bomans.

Merckx denkt dat het parcours te zwaar zal zijn voor Tom Boonen, één van de twee kopmannen. Enkel Philippe Gilbert zal een rol van betekenis kunnen spelen volgens de vijfvoudig Tour winnaar. "Gilbert is volgens mij de enige die kan meespelen in het spel met Cunego, Valverde en misschien Evans."

In Het Nieuwsblad zegt Merckx dat hij voor andere renners had gekozen, dan de negen die Bomans heeft geselecteerd: "Ik heb het niet enkel over Devolder, die weliswaar geen platte prijs meer reed sinds de Ronde van Vlaanderen, maar ik was gegaan voor renners als Van den Broeck, Vansummeren, Bakelants, Hermans en Seeldraeyers. Al ken hun ik exacte vormpeil niet."

"Het zijn natuurlijk de renners die bepalen hoe zwaar zo'n wereldkampioenschap exact wordt, maar ik denk dat Mendrisio net boven het petje gaat van Boonen en Freire. De lus is korter en zwaarder dan in mijn tijd. Er zijn amper rustmomenten."

[WK] McQuaid: "Titel 'Piti' slechte zaak"

Pat McQuaid zal bij een eventuele wereldtitel van Alejandro Valverde wel de regenboogtrui uitdelen, maar dat zal niet van harte gaan. De vandaag herkozen voorzitter van de UCI zou het een slechte zaak vinden voor het wielrennen als Piti wereldkampioen wordt.

In Het Laatste Nieuws zegt de Ier zeker te zijn van de betrokkenheid van de winnaar van de Vuelta in de zaak-Fuentes. McQuaid: "Maar de Spaanse federatie weigert hem te vervolgen. We hebben het gevoel dat Valverde wordt beschermd door de Spaanse justitie. Hoe verklaar je anders dat een onderzoek dat in 2006 is geopend, drie jaar later nog steeds niet is afgerond?"

"We hebben al het mogelijke gedaan om Valverde het koersen te beletten: Spaanse advocaten en advocaten van het WADA op de zaak gezet, het IOC ingeschakeld. Maar we hebben gefaald," zegt McQuaid verder. "Het is nu wachten op de beslissing van het Internationaal Sporttribunaal CAS of de schorsing die hij in Italië heeft gekregen, gehandhaafd kan blijven."

Valverde mag inmiddels niet meer op Italiaans grondgebied rijden. Het Italiaans Olympisch Comité schorste de Spanjaard nadat zij het bewezen achtte dat hij betrokken was bij de zaak-Fuentes. Hierdoor mocht Valverde niet meedoen aan de Tour de France, omdat deze deels over Italiaans grondgebied ging.

Wereldrecord: 94 mensen in één zeepbel

Nog nooit stonden zoveel mensen tegelijk in een zeepbel. De Algerijnse kunstenaar Hammou Bensalah wist gisteren een zeepbel over 94 volwassenen te creëren in een park in het Noord-Duitse Soltau. Dat liet een woordvoerder van het Heidepark vandaag weten.

Het vorige record met 44 volwassenen in een zeepbel stond op naam van een Brit. De 1,19 meter lange Algerijnse kunstenaar heeft zijn oorkonde na het neerzetten van zijn recordprestatie gekregen van functionarissen van het Guinness Book of Worldrecords.

Briatore gaat in tegenaanval

Voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore heeft verklaard dat hij hij zich verraden voelt en hij wil dan ook keihard terug slaan naar degenen die hem gepakt hebben. De Italiaan mag door zijn ban na crashgate nooit meer te maken hebben met iets van de FIA.

Briatore sprak met de Italiaanse krant Repubblica. "Ik ben verraden door mijn eigen wereld. Uiteindelijk zal ik zegevieren en zullen we een groot feest vieren. Het zal goed georganiseerd worden en we zullen alle mensen uitnodigen die dicht bij me zijn gebleven in deze zware tijden."

"Ik ga verder niets zeggen, ik geef geen quotes. Ik zal spreken op het juiste moment, als ik tenminste mijn mond nog open mag doen. Kijk maar naar de uitspraak die de FIA dinsdag online heeft gezet: het gaat niet over mij."

Uitslag eerste vrije training Singapore

Rubens Barrichello heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Singapore. De Braziliaan was twee tienden sneller dan teamgenoot Jenson Button. Mark Webber reed de derde tijd. De sessie lag enkele minuten stil na een lichte crash van Romain Grosjean.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 R. Barrichello Brawn GP 1:50.17919
2 J. Button Brawn GP 1:50.35622
3 M. Webber Red Bull 1:50.41621
4 F. Alonso Renault 1:50.56716
5 S. Vettel Red Bull 1:50.61416
6 H. Kovalainen McLaren 1:50.69921
7 L. Hamilton McLaren 1:50.71517
8 R. Kubica BMW 1:50.81515
9 K. Räikkönen Ferrari 1:50.86519
10 K. Nakajima Williams 1:51.08925
11 N. Rosberg Williams 1:51.42723
12 A. Sutil Force India F1 1:51.54414
13 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:51.64328
14 N. Heidfeld BMW 1:51.65615
15 T. Glock Toyota 1:52.08320
16 J. Trulli Toyota 1:52.13520
17 G. Fisichella Ferrari 1:52.39024
18 V. Liuzzi Force India F1 1:52.90523
19 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:53.23225
20 R. Grosjean Renault 1:53.4589

[WK] Boom niet teleurgesteld

Lars Boom werd gisteren zestiende in de door Fabian Cancellara gewonnen tijdrit op het WK in Mendrisio. Er werd meer verwacht van de jonge coureur, door zichzelf en door het publiek, maar toch is de Brabander niet teleurgesteld.

"Nu blijkt dat het niet zo makkelijk is, een grote ronde en vier dagen later al zo'n lange tijdrit en dan helemaal volle bak," aldus Boom die vond dat hij wellicht te hard van start was gegaan. "Na de eerste ronde was ik bijna gelijk aan de tijd van Koos Moerenhout. Mijn tweede ronde was vervolgens niet goed. Daarna kwam Vinokourov voorbij en daar kon ik goed bij aanpikken. Mijn laatste rondje was weer wat beter. Maar bijna top-vijftien. Daar ben ik toch niet ontevreden mee."

Ondanks deze zestiende plaats is Boom niet pessimistisch over de toekomst in deze discipline en denkt in de toekomst wel om de topplaatsen mee te kunnen spelen. Maar eerst wacht zondag de wegrit. Boom "Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor de kopmannen en misschien wel voor mezelf."

Van der Sar nog drie weken aan de kant

Edwin van der Sar zal op zijn vroegst over drie weken zijn rentree maken voor Manchester United. De keeper brak in een oefenwedstrijd tegen Bayern München een botje in zijn linkerhand en zou acht weken uitgeschakeld zijn, echter duurt het herstel langer dan verwacht.

Manager Alex Ferguson meldde vandaag dat de revalidatie minstens drie weken langer zal gaan duren voor de keeper, die mogelijk zijn rentree in het Nederlands elftal gaat maken. Momenteel kies Ferguson afwisselend voor Ben Foster als vervanger voor de 38-jarige doelman.

McQuaid blijft voorzitter UCI

Pat McQuaid is voor een nieuwe termijn herkozen als voorzitter van de UCI. De Ier, die in 2005 de Nederlander Hein Verbruggen opvolgde, zal tot 2013 de leidsman blijven van de internationale wielerfederatie.

De herverkiezing van de 60-jarige McQuaid is geen verrassing, aangezien er geen tegenkandidaten waren. Onder het bewind van McQuaid ontstond er onder meer een ruzie tussen de ASO en de UCI, welke later weer opgelost werd. Ook werd het biopaspoort in de wielrennerij ingevoerd.

Red Bull past versnellingsbak aan

Red Bull Racing neemt voor de Grand Prix van Singapore geen enkel risico. Het Oostenrijkse team heeft onder de versnellingsbak een metalen plaat gelast die vreemde problemen zoals vorig jaar moet voorkomen.

Mark Webber moest toen zijn bolide aan de kant zetten omdat hij twee versnellingen tegelijk geselecteerd had. Het probleem wordt geweten aan een passerende metro. Om dit te voorkomen is de software van de aangepast en een metalen plaat onder de versnellingsbak gelast.

Webber kende het probleem in bocht dertien waar Raffles Place dicht bij ligt. Vorig jaar kende Toro Rosso op hetzelfde punt ook een probleem.

'Meer cannabis in apotheek en basispakket'

Apotheken moeten tien soorten cannabis kunnen verstrekken als verlichtend middel voor zieken. Die medicijnen moeten dan ook in het basispakket komen. Dat zegt Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66, die daartoe vandaag een initiatiefnota presenteerde.

Sinds 2003 worden enkele soorten door apotheken verstrekt, maar die zijn niet voor ieder ziekteverschijnsel geschikt. Tien soorten zouden de vraag kunnen dekken.

Van der Ham schat dat het in het basispakket onderbrengen hiervan circa 1,3 miljoen euro gaat kosten.


'meer cannabis in basispakket'  (foto: ANP)

Netanyahu zwaait met Wannsee-documenten

Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft gisteren de ontkenning van de Holocaust door de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad gehekeld. Om zijn betoog kracht bij te zetten, zwaaide hij voor de Algemene Vergadering van de VN met documenten die de moord op miljoenen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten aantonen.

Het gaat om een kopie van de notulen van de Wannseekonferenz, waar nazikopstukken de massamoord planden, en de originele plattegrond voor de bouw van het vernietigingskamp Auschwitz. Israël had beide documenten eerder dit jaar van Duitsland gekregen.

"En wat is met de overlevenden van wie de armen nog steeds de getatoeëerde nummers van de nazi's dragen? Zijn deze tatoeages ook een leugen?" vroeg Netanyahu zich retorisch af.

Woensdag had bijna de helft van de gedelegeerden de zaal verlaten toen Ahmadinejad het woord voerde.

Netanyahu noemde de mogelijkheid dat Teheran erin slaagt een atoombom te maken, donderdag "de grootste bedreiging voor de wereld".

Federer niet naar Azië

Tennisser Roger Federer heeft besloten enkele toernooien te laten schieten. De Zwitser heeft last van een dijbeenblessure en zal daardoor in oktober niet afreizen naar Tokyo en naar het Masterstoernooi in Shanghai.

De Zwitser verloor onlangs de finale van de US Open van Juan Martín del Potro. In New York had hij al last van de blessure, maar na die tijd speelde hij nog wel in de Davis Cup tegen Italië. "Na overleg met mijn team en arts heb ik deze moeilijke beslissing genomen. Ik wil mijn lichaam de gelegenheid geven uit te rusten en bij te komen van een zwaar jaar," zei de Zwitser op zijn website.

Gratis ontbijt voor 1000ste fan Dries

Dries Roelvink heeft te weinig fans. Dit raakt hem zo erg, dat hij een gratis ontbijtje aanbiedt aan zijn duizendste volgeling op Twitter.

"Zou nu vandaag de 1000ste volger komen? Zit op 982 volgers en de 1000ste ga ik een ontbijtje brengen thuis of op kantoor!", twitterde de baas vanochtend. Ook kans maken op een gratis ontbijtje van de blonde Adonis? Haast je dan snel, want de teller staat inmiddels op 985 volgelingen. 

Update 12.19 uur
Te laat. Dries heeft meer dan 1000 Twittervrienden. Ook vriend worden, klik dan hier!

Keeper verkleint doel letterlijk

Doelman Kim Christensen van IFK Göteborg heeft gisteravond in het uitduel tegen Örebro de manier gevonden om zijn doel te verkleinen. De Deen vond in Zweden uit dat hij de doelpalen een stukje kon verplaatsen.

Hij zette vlak voor aanvang van het duel de doelpalen, die niet verankerd waren aan het kunstveld, een stukje naar binnen om zijn grap uit te halen. Scheidsrechter Stefan Johannesson had aanvankelijk niets door, maar zag na twintig minuten dat een van de doelen kleiner was dan de andere. Daarop heeft hij de palen rechtgezet. Christensen kwam er mee weg omdat de arbiter niet kon bewijzen dat de keeper de doelpalen verplaatst had. De wedstrijd zelf eindigde in 0-0.

Klik hier voor het filmpje.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Lammers: "Racing for Holland gered"

Autocoureur Jan Lammers zit in een financieel zware periode. De belastingdienst heeft beslag gelegd op de eigendommen van het A1GP Team en Racing for Holland en dreigt spullen te veilen. Lammers heeft laatstgenoemde team inmiddels weten te redden.

"De zaken rond Racing for Holland zijn opgelost. De belastingdienst is betaald, en het is allemaal vrij snel rondgekomen, we kunnen dus door met RFH," zei een opgeluchte Lammers tegen RaceXpress.

Voor de A1GP liggen de zaken lastiger. "Omdat ik slechts twintig procent van A1 Team Nederland in bezit heb, zijn de mogelijkheden daar beperkt, dus dat is nog een uitdaging. Het lot van het team ligt eigenlijk in handen van de organisatie. Het gaat spannend worden, maar iedereen bij A1 werkt ontzettend hard. Iedereen begrijpt ook dat miljoenen aan sponsorgeld niet voor het oprapen liggen. Alle problemen zijn verklaarbaar, maar moeten wel opgelost worden."

"Racing for Holland staat er nu stabiel voor. De problemen waren een nasleep van al die jaren Le Mans. Dat is godzijdank opgelost en op z'n pootjes terecht gekomen. A1GP is een separaat verhaal. Ik zie het nog wel gebeuren dat het op het laatste moment allemaal rond komt. Maar je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat we in een moeilijke situatie zitten. Het zou ongelofelijk zijn als de A1-organisatie het nog voor elkaar weet te krijgen. Ze kunnen niet meer doen dan hard werken, iedereen doet dat met de beste intenties. Als dan blijkt dat het niet haalbaar is, kan iedereen daar sportief mee omgaan."

"Ik heb veel reacties gehad van mensen die mee wilden denken, dat was hartverwarmend. Als je wint heb je vrienden, maar in dit soort gevallen gaat dat niet op en zie je aan wie je echt iets hebt", zei Lammers die goede hoop heeft dat ook het A1GP Team Nederland gered wordt.

[TGS' 09] Over de Japanse bergen in Forza Motorsport 3 trailer

De Fujimi Kaido, een gevaarlijk bergparcours bij de Kita-Kantou in Japan. Een parkoers met ruim honderd bochten en meer dan vijftien kilometer lang. De ontwikkelaar van Forza Motorsport 3 vond het een goed idee om dit parkoers te verwerken in de game, wat de volgende beelden oplevert vanaf de Tokyo Game Show. Vergezeld door een lekker deuntje zorgt het voor een hoop spectaculaire beelden.

Robben wil Ribéry in Duitsland behouden

Arjen Robben hoopt dat zijn 'maatje' Franck Ribéry niet besluit om te vertrekken naar Real Madrid. De rappe aanvaller van Bayern München houdt volgens het AS de Fransman continue op de hoogte van de slechte omgang van spelers van de Spaanse topclub.

Alles zou om geld draaien als Real maar gaat presteren, maar met de fysieke gesteldheid van de spelers zelf zou er af en toe geen rekening worden gehouden.

Robben hoopt dan ook dat Ribéry verstandig nadenkt en bij Der Rekordmeister wil blijven om zo samen successen te behalen. Sinds de komst van De Man van Glas is Bayern beter gaan draaien. Nu ook Scarface is teruggekeerd zijn beide heren samen de motor in het draaiende elftal van trainer Louis van Gaal.

Real gaat volgend jaar zomer opnieuw een poging wagen om alsnog gebruik te kunnen maken van de diensten van Ribéry. Of de pogingen van Robben gaan brainstormen bij de international zal nog moeten blijken, die eerder al aangaf dat hij Real Madrid een fantastische club vind.

Guardiola: "Suárez zou geweldig zijn voor fans"

Ajax moet vrezen voor een mogelijk vertrek van Luis Suárez in de winterstop. Pep Guardiola heeft namelijk enkele lovende woorden over voor de aanvaller van de Amsterdammers. Ook de fans van Barça zijn bijzonder verheugd als de dribbelaar besluit om over te stappen naar de Spaanse topclub.

De trainer van Barcelona vindt dat Suárez een interesse speler is voor de speelstijl van de Catalanen, maar wil niet zeggen op welk termijn hij kan rekenen op de komst van de Uruguayaanse international. "We volgen hem. Onze scouts letten goed op zijn prestaties. Het is een interessante speler voor ons. We zullen hem ook de komende tijd niet uit het oog verliezen", aldus Guardiola tegenover El Mundo Deportivo.

Suárez kent dit seizoen een nog betere start dan vorig seizoen, waar hij toen ook al belangrijk was voor de hoofdstedelingen. In zeven duels is de aanvaller al tot tien doelpunten gekomen. In de Europa League staat de teller ook al op zes doelpunten, wat neerkomt op een totaal van zestien doelpunten.

Arsenal legt Ozyakup langer vast

Arsenal heeft het contract van Oguzhan Ozyakup opengebroken en ligt nu tot de zomer van 2011 vast in Londen. De middenvelder vertrok anderhalf jaar geleden bij AZ om in Engeland te gaan voetballen. De zeventienjarige Ozyakup is blij met zijn nieuwe contract.

Dit is een onbeschrijfelijk gevoel", aldus de talentvolle voetballer. "De club maakt hiermee duidelijk dat ze iets in me zien. Dit voelt als een beloning", aldus de middenvelder, die ook wat wijze woorden van Arsène Wenger meekreeg. "Hij zei tegen me dat ik nog een lange weg te gaan heb. Ik moet goed mijn best blijven doen en elke dag de beste op het veld willen worden."

Ozkayup hoopt in de toekomst het eerste elftal te halen en af en toe traint hij al mee met de selectie van Wenger. "Hier heb je geen vaste dagen, maar krijg je soms een kans als ze een speler tekort hebben. Bijvoorbeeld door interlandverplichtingen of blessures. Toen ik een keer mee mocht doen, stond ik ineens tegenover Andrei Arshavin, Cesc Fàbregas, William Gallas en Mickaël Silvestre. Fantastisch natuurlijk."

Wagtmans weg bij Astana-ploeg

Rini Wagtmans heeft zijn werkzaamheden bij de Astana-wielerploeg per direct beëindigd. De oud-prof kreeg van de autoriteiten uit Kazachstan de opdracht om de ploeg in de ProTour te houden. Hij heeft hiervoor rond Theo de Rooij een nieuw managementteam opgezet.

Een stroming binnen Astana onder leiding van Alexandre Vinokourov wil niet De Rooij maar Giuseppe Martinelli tot manager benoemen. "Zij willen dat ik ga samenwerken met Martinelli en een organisatiebureau uit Monaco. Ik ken die mensen niet, dus daar ga ik me niet aan binden. Hiermee houdt mijn werk voor de Astana-ploeg op. Ze weten dat ik bij de UCI geregeld had dat een Astana-formatie onder leiding van De Rooij en mij de ProTour-licentie had behouden. Nu riskeren ze die status te verliezen," zegt Wagtmans.

CD: Lynyrd Skynyrd: God & Guns

Lynyrd Skynyrd komt deze maand met een nieuwe cd. Voor wie de naam geen belletje doet rinkelen, je kent ze echt wel. Nummers als 'Sweet Home Alabama', 'Simple Man' en de ultieme klassieker 'Freebird' zijn grijsgedraaid door radiostations en klinken je vast bekend in de oren. In de ritmes zit een cadens die bij iedere roadtrip prima zouden passen. De zang is rauw en vol. De rock stevig en meeslepend. De teksten liggen makkelijk in het gehoor en voelen halverwege de nummers al bekend genoeg om mee te zingen. Maar in die teksten zit ook meteen een potentieel probleem.



Iran heeft tweede verrijkingsinstallatie

De Iraanse autoriteiten hebben eerder deze week in een brief aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in Wenen gemeld dat het land een tweede verrijkingsinstallatie voor uranium heeft. Dit meldden diplomaten vandaag.

Het IAEA, dat het verrijkingscomplex voor uranium in Natanz dagelijks controleert, wist niets van de tweede installatie. De VN-Veiligheidsraad eist nu dat Iran stopt met het verrijken van uranium. De raad wordt hierin gesteund door sancties tegen Iran. 

Met dank aan casejunkie voor de submit.

Keeper verkleint in Zweden goal letterlijk

Doelman Kim Christensen van IFK Göteborg heeft donderdagavond in het uitduel tegen Örebro de manier gevonden om zijn doel te verkleinen. De Deen vond in Zweden uit dat hij de doelpalen een stukje kon verplaatsen.

Hij zette vlak voor aanvang van het duel de doelpalen die niet verankerd waren aan het kunstveld een stukje naar binnen om zijn grap uit te halen. Scheidsrechter Stefan Johannesson had aanvankelijk niets door, maar zag na twintig minuten dat een van de doelen kleiner was dan de andere. Daarop heeft hij de palen recht gezet. Christensen kwam er mee weg omdat de arbiter niet kon bewijzen dat de keeper de doelpalen verplaatst had. De wedstrijd zelf eindigde in 0-0.

Klik hier voor het filmpje.

Kasparov verslaat Karpov eenvoudig

Gari Kasparov heeft de schaaktweekamp tegen zijn grote concurrent uit het verleden Anatoli Karpov duidelijk gewonnen. De schaker uit Azerbeidzjan won op de slotdag de snelschaakpartijen met 6-2.

Eerder deze week won Kasparov al de vijf van de acht normale partijen, tegenover slechts één voor Karpov. De Rus ging ook in de semi-rapidpartijen het schip in door er drie te verliezen. Bij deze variant hebben schakers 25 minuten de tijd, bij de snelschaakpartijen is dit vijf minuten.

Bos naar Cervélo Test Team

Wielrenner Theo Bos vertrekt naar het Cervélo Test Team. De sprinter rijdt nu nog voor het Continental Team van de Rabobank en zou volgend jaar de overstap maken naar de hoofdmacht. De Hierdenaar is door een meningsverschil hier op teruggekomen.

Bos en de Raboploeg werden het niet eens over het te volgen programma. De voormalig baanrenner rijdt dit jaar voor het eerst op de weg en kreeg in het Continental Team de kans om aan de wedstrijden te wennen. Zo won hij drie etappes in Olympia's Tour en reed hij in de Ronde van Turkije. Hier kwam hij in opspraak omdat hij in volle sprint Daryl Impey van zijn fiets getrokken zou hebben. Hiervoor werd hij een maand geschorst.

Bos zal later vandaag vanuit het Italiaanse Varese een toelichting geven op zijn besluit om over te stappen naar Cervélo.

Basisplaats voor Honda bij Japan

Keisuke Honda maakt dit seizoen indruk in de Eredivisie. Zijn goede prestaties zijn bij de bondscoach van Japan Takeshi Okado niet onopgemerkt gebleven.

De Japanse bondsoach heeft in de Japanse krant Nikkei Sports aangekondigd dat Honda een kans in de basis krijgt in de oefenwedstrijden tegen Schotland en Togo.

Honda speelt dit seizoen uitstekend in de Eredivisie en scoorde al vijf doelpunten in de competitie. Tegen ADO Den Haag scoorde de spelmaker twee keer, waardoor VVV-Venlo verder bekerde.

Hoewel Honda in Venlo onomstreden is, moet hij het in de nationale ploeg nog doen met invalbeurten. Zijn positie op het middenveld is namelijk bezet door vedette Shunsuke Nakamura. Hij speelt in de Primera Division voor Espanyol.

"Honda maakte in zijn laatste wedstrijd voor VVV twee doelpunten, dus ik verwacht dat hij ook voor Japan gaat scoren", aldus Okada in het Japanse medium. "Ik heb ook nooit uitgesloten dat Honda en Nakamura samen in de basis kunnen beginnen."

Proces tegen ex-premier Olmert begonnen

Het proces tegen de Israëlische ex-premier Ehud Olmert is vandaag in Jeruzalem begonnen. Olmert wordt beschuldigd van corruptie. Hij zei voor de eerste zitting dat hij onschuldig naar de rechtszaal is gekomen en gelooft de rechtszaal ook onschuldig te zullen verlaten. Hij sprak daarmee opnieuw de beschuldigingen tegen.

Hij zei dat er al drie jaar lang een lastercampagne tegen hem wordt gevoerd en dat hij zijn naam wil zuiveren. Olmert wordt beschuldigd van corruptie in de tijd dat hij burgemeester van Jeruzalem en minister van Handel en Industrie was, voor hij premier werd in 2006.

Hij zou bijvoorbeeld honderdduizenden dollars verpakt in enveloppen hebben aangenomen van een Amerikaanse zakenman, Morris Talansky, en geknoeid hebben met rekeningen waarmee hij hogere reiskosten declareerde dan hij in werkelijk maakte. Ook zou hij zijn voormalige zakenpartner, Uri Messer, hebben bevoordeeld.

Auto wildplasser te water

Een 56-jarige wildplasser zag gisteravond in Roermond zijn auto te water raken. De man uit Arcen had zijn auto even aan de kant gezet, maar vergat daarbij het voertuig op de handrem te zetten. Terwijl de man zijn behoefte deed, rolde de auto de Roer in.

Het incident gebeurde vlakbij het politiebureau in Roermond. Eerder dit jaar raakte op dezelfde plek een 19-jarige inwoner van Roermond te water met zijn auto. De brandweer haalde de auto van de onfortuinlijke wildplasser vandaag uit het water.

DAG zegt dag!

Na de papieren krant gaat nu ook DAG Online verdwijnen. Per 1 oktober zal deze website niet langer worden ververst. Deze beslissing is een gevolg van de marktomstandigheden, die het op dit moment niet mogelijk maken DAG.nl winstgevend te exploiteren.

Voorlopig blijft het archief met alle DAG-artikelen volledig doorzoekbaar. De mogelijkheid om te reageren zal per 1 oktober worden uitgeschakeld.

DAG werd in mei 2007 door KPN en PCM Uitgevers opgericht als een crossmediaal nieuwsplatform: 24 uur per dag, zeven dagen per week nieuws. Via papier, internet, mobiel en tv-schermen in ziekenhuizen, cafés en scholen door het hele land.

In oktober 2008 zag de uitgever zich al genoodzaakt te stoppen met de papieren krant. Precies een jaar later gaat DAG Online dus eveneens verdwijnen.

"Bij dezen willen wij al onze lezers hartelijk bedanken voor hun bezoekjes aan onze website de afgelopen tweeënhalf jaar.

Redactie DAG"


DAG zegt dag!  (foto: DAG)

Boot vaart tegen spoorbrug Roermond

Op de Maas in Roermond is vanochtend een schip tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Dat meldde de politie.

Het ongeval waarbij het schip de pijler schampte, gebeurde rond kwart over negen. Het lege Belgische binnenvaartschip werd slechts licht beschadigd en kon doorvaren. De politie te water hoort de schipper om de oorzaak van de aanvaring te achterhalen. Niemand raakte gewond.

Als gevolg van de aanvaring werd het treinverkeer tussen Weert en Roermond uit voorzorg een tijd stilgelegd. Rond tien uur werd het treinverkeer hervat, aldus een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail.

FOK!tv: Giel Beelen spuugt op FOK!

Giel Beelen en FOK! gaan 10 jaar terug. Vanaf de start van FOK! en Big Brother 1, waarbij Giel het nodig vond oprichter Danny midden in de nacht wakker te bellen, is er een haatliefdeverhouding ontstaan.

Of er meer haat of liefde is laat ik aan iedereen persoonlijk over. De een loopt met Giel weg, de ander haat hem. En zo denkt Beelen ook over FOK!, getuige dit interview dat verslaggever Stefan had met de DJ. Het gesprek ging over Big Brother, zijn vriendin en dat er meer porno op FOK! moet komen, aldus Giel. En toen vond Giel het nodig om toch even op FOK! te spugen. Letterlijk.

 

 

Uiteraard is deze ook weer als wmv beschikbaar, en wel hierrr  

Kapitein vermoord in Mogadishu

Zeerovers hebben in de haven van de Somalische hoofdstad Mogadishu een schip overvallen en de kapitein vermoord. De Syrische kapitein van het onder Panamese vlag varende schip weigerde te voldoen aan de eis van de overvallers om naar open zee te varen. 

Militairen van de Afrikaanse vredesmacht in Mogadishu zijn er korte tijd later in geslaagd het schip en de overige bemanningsleden te bevrijden. Piraten maken de kustwateren van Somalië onveilig maar lieten tot dusverre de haven van Mogadishu met rust.

De haven is onmisbaar voor de bevoorrading van de Afrikaanse troepen en de aanvoer van voedselhulp, waarvan naar schatting circa vier miljoen mensen, de helft van de bevolking, afhankelijk is.

Unilever neemt verzorgingslijn over

Unilever neemt de persoonlijke verzorgingslijn van branchegenoot Sara Lee over. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,275 miljard euro. Unilever betaalt dit in contanten.

De Nederlands-Britse multinational krijgt op deze manier merken als Sanex en Radox in handen. Topman Paul Polman van Unilever liet in een persbericht weten dat de transactie "onze portfolio in West-Europa en Azië verder uitbouwt, een sterk groeipotentieel vertegenwoordigt en uitstekend past in het huidige Unilever".

Scholieren spotten leraar op homo-pornosite

De prestigieuze Harvey Grammar School in het Engelse Folkestone heeft gisteren een leraar ontslagen. De 25-jarige leraar bleek namelijk in vol ornaat op een pornosite voor homo's te staan.

"Leerlingen zagen de hockeyliefhebbende Sam Handley naakt op een homosite staan. Hij opereerde onder de naam 'Mike'", luidt de verklaring. Op een van de foto's ligt de leraar naakt op bed, met zijn benen uit elkaar.

In een andere foto grijpt hij zijn mannelijkheid beet door met zijn hand in zijn boxer te graaien. "Ik kreeg de link naar de foto's via Facebook", vertelt een geschokte leerling. "Toen ik het opende, viel mijn mond open van verbazing. Binnen een uur zat iedereen via de pc of gsm naar de foto's te kijken."

Nadat de leraar gisteren de zak kreeg, vertelde Handley van niets te weten. "Ik wist niet dat ik voor een pornosite werd gefotografeerd", verdedigde hij. Toen hij werd gewezen op de foto van zijn hand in boxer, antwoordde hij: "Ik hield hem alleen maar vast."

De gekuiste foto's van de leraar zijn hier te zien

'Spelersgroep MVV stemt Capa weg'

Volgens Dagblad De Limburger heeft de spelersgroep van MVV het vertrouwen in trainer Fuat Çapa opgezegd. In een stemming zou de spelersgroep in hebben gestemd met een vertrek van de oefenmeester.

Het zou Ole Tobiasen zijn geweest die op verzoek van een aantal medespelers de stemming heeft geïnitieerd. Om die reden is de Deen op non-actief gesteld door de club. Meerdere bronnen rond de spelersgroep bevestigen dat verhaal, aldus De Limburger. De basisselectie zou tegen het aanblijven van de oefenmeester zijn.

De jongere spelers en de spelers met Turkse roots zouden nog steeds achter hun coach staan.

Van Vollenhoven: 'Machinist voorkwam erger'

Pieter van Vollenhoven stelt na een inspectie van de plek waar de botsing tussen drie treinen plaatsvond dat de machinist van de passagierstrein 'erger heeft voorkomen'.

Volgens de voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid is de machinist gaan remmen omdat hij zoveel vonken zag op het spoor. Deze vonken waren afkomstig van de twee gebotste goederentreinen.

De passagierstrein reed vervolgens nog wel over een groot brokstuk van één van de twee goederentreinen heen. "Als hij hier in volle vaart overheen gereden was, waren de gevolgen niet te overzien geweest."

Van Vollenhoven stelt dat het gaat om een 'zeer fors ongeval'. Het overlijden van de machinist van één van de twee goederentreinen noemt hij 'zeer triest'.

FOK!-columnist Driek Oplopers: Zelfs van mijn kant hulde voor de machinist!


'Machinist voorkwam erger'  (foto: ANP)

Turkse tiener verdacht van onthoofding

De gouverneur van Istanbul heeft gisteren verklaard dat de Turkse tiener die ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben onthoofd, zich heeft aangegeven. De jongeman was zeven maanden op de vlucht.

De advocaat van de 17-jarige Cem Garipoglu regelde de aangifte. Cem is aangeklaagd wegens het onthoofden van de eveneens 17-jarige Munevver Karabulut in Istanbul.

De politie was op zoek naar hem in binnen- en buitenland. Garipoglu zou zich al die tijd hebben schuilgehouden in en om Istanbul, een stad waar vijftien miljoen mensen wonen.

Waarom hij de deerne heeft onthoofd is vooralsnog niet bekend.

Met dank aan siddha voor de submit!

Naakte man prijst woning aan

De vastgeroeste huizenmarkt dwingt mensen op een creatieve manier hun huis te verkopen. Een man uit Antwerpen biedt zijn appartement te koop aan. Op een van de foto's van zijn stulpje staat de man echter in adamskostuum in de slaapkamer.

Voor 409.000 euro biedt de Belg het gerenoveerde appartement te koop aan. Om een mooi overzicht te geven van de koopwaar, heeft de man enkele foto's bij de advertentie gezet. Of het hier gaat om een domme fout of een geniale verkooptruc is niet bekend, maar op de foto van de slaapkamer staat de verkoper afgebeeld. Dankzij de weerspiegeling in het raam is een piemelnaakte man te zien, die een foto van de bewuste kamer maakt.

Domme Belg of niet, het levert de verkoper wel veel gratis publiciteit op. De woning en de naakte verkoper zijn hier te zien.

Echtpaar Boulahrouz spreekt over dood dochter

Voetballer Khalid Boulahrouz en zijn vrouw Sabia vertellen in het nieuwe nummer van sportblad Helden uitgebreid over hun leven na het verlies van hun te vroeg geboren dochterje. Het is de eerste keer dat ze dat doen, liet een woordvoerder van Helden, het tijdschrift van Frits en Barbara Barend, vrijdag weten. Het magazine 'over bloed, zweet en trainen' ligt vanaf 1 oktober in de winkels.

Tijdens het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland was Boulahrouz' vrouw Sabia zwanger. Op woensdag 18 juni werd zij met spoed in een ziekenhuis in Lausanne met zwangerschapscomplicaties opgenomen. Hun dochtertje Anissa werd die dag, drie maanden te vroeg, geboren. Kort na de geboorte overleed het kind.

Boulahrouz bleef bij de selectie en speelde mee in de wedstrijd tegen Rusland, die door Nederland werd verloren.

Rukkende trucker maakt brokken

Een Nederlandse trucker die met zijn wagen op weg was naar Göteborg (Zweden), is met zijn voertuig gecrasht en gekanteld omdat hij aan het masturberen was. Blijkbaar vond hij dit belangrijker dan op de weg letten. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Borås in Zweden.

De Zweedse krant Aftonbladet schrijft dat de man door het rukken de controle over de weg kwijt raakte en daardoor sloeg zijn voertuig om. "Hij gaf toe dat hij helemaal niet op de weg lette, maar met zichzelf aan het spelen was", laat aanklager Åsa Askenbäck weten. Op het moment van de crash had de man zijn hoogtepunt echter nog niet bereikt en ging hij dus gewoon door met rukken toen de politie hem kwam halen.

Eenmaal op het politiebureau ging de man tijdens de ondervraging opnieuw met zichzelf aan de gang. De man is opgepakt voor roekeloos rijden en rijden onder de invloed van drugs. De Nederlander heeft alle aanklachten bekend. Het verkeer tussen Borås en Göteborg heeft door de rukkende trucker grote hinder ondervonden.

Met dank aan Clairvaux en sasquatsch voor de submit.

CD: Carolina Liar - Coming To Terms

Qua uitstraling ziet hij er uit alsof Jezus is opgestaan, lang stijl bruin haar, een wild baardje en een hippie-uitstraling. En dan gaan dansen in een video van Celine Dion. Dat verhaal zal Chad Wolf, zanger van Carolina Liar, nog wel enige tijd blijven volgen. In naarstige nood naar geld en destijds wonend in L.A werd hij gebeld door een vriend of hij tijd had om in te vallen voor een videoclip van de Canadese diva. Beetje dansen, beetje flirten en zoenen met een waarschijnlijk appetijtelijke dame in een clip. Dan zeg je misschien al sneller ja, ook al kan je niet dansen. En zo geschiedde...

'Vrouwelijke gedetineerde is in trek'

Daten met een gevangene is populair. Anderhalf jaar geleden werd het initiatief opgezet om gevangenen de mogelijkheid te geven contactadvertenties te plaatsen op de website van BONJO, een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun relaties. Dat was niet zo'n gek idee, want het blijkt een succes.

De 450 gevangenen die een advertentie plaatsten, hebben zo'n 1300 reacties gehad, bevestigde Nico Epskamp van BONJO vrijdag een bericht in het AD. "Vooral buitenlandse vrouwelijke gevangen zijn in trek. Zij krijgen echt stapels brieven. De Nederlandse man heeft het beste voor met de buitenlandse gedetineerde vrouw", aldus Epskamp.

Daten met gedetineerden is hot  (foto: ANP)

Man overleden op IJsselmeer

Een man is gisteravond omgekomen toen het jacht waarop hij voer bij Urk op het IJsselmeer in aanvaring kwam met een binnenvaartschip. Dat meldde de Kustwacht vanochtend. Het stoffelijk overschot werd 's nachts gevonden in het jacht, dat na het ongeluk zonk.

Een persoon was al vrij snel na de aanvaring aan boord van een reddingsboot gebracht. Deze heeft onderkoelingsverschijnselen en een gebroken arm. Met duikers en vijf reddingsboten uit Urk, Enkhuizen en Warder en een helikopter werd naar de tweede opvarende gezocht.

Naar de oorzaak van de aanvaring wordt nog onderzoek gedaan. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het dodelijke treinongeluk, gisteravond bij Barendrecht.

Verschrikkelijk dat gisteren een treinmachinist bij een botsing in Barendrecht om het leven is gekomen. We kennen inmiddels de foto’s, waarop je duidelijk kunt zien, dat van de twee locomotieven weinig meer over is dan een berg verwrongen staal. Gelukkig betrof het een botsing van twee goederenlocomotieven. De botsing was voor mij wel aanleiding, een aantal grappen over de spoorwegen in mijn wekelijkse gooi- en smijtcolumn te schrappen. Dit is niet de dag om lollig te doen over de spoorwegen. Maar...

[TGS 09] Striptease in Heavy Rain

Heavy Rain draait voornamelijk om beslissingen. Hoe je omgaat met mensen en voorwerpen in de wereld bepaalt de uitkomst van de game. Dat vrouwen soms hun charmes in de strijd moeten gooien is inmiddels bekend en dat ondervindt ook Madison in Heavy Rain. In onderstaande trailer zie je hoe ze tot een striptease wordt gedwongen en welke manier ze gebruikt om de toeschouwer in hogere sferen te brengen. Fimpje is lichtelijk NSFW.

Werkt het filmpje niet, of wil je het in een hogere resolutie bekijken, klik dan hier.

[TGS '09] Weinig nieuws in God of War 3-trailer

Maart volgend jaar is het weer tijd om hoofden van goden af te trekken, Cyclopen van hun oog te ontdoen en mee te liften op Harpys in Gof of War 3. Met de game verschijnt de serie voor het eerst op de Playstation 3 en dat betekent veel gruwelijke details op het scherm. Op de TGS is een trailer verschenen voor de game waarin we vrij weinig nieuwe beelden zien. Niet dat het erg is want zulke beelden vervelen niet snel.

[TGS '09] Pokkeweer in Motorstorm: Arctic Edge

Binnenkort verschijn de eerste Motorstorm voor op de PSP en op de Playstation 2 genaamd Motorstorm: Arctic Edge. Zoals de naam al doet vermoeden hebben de racers de woestijn en tropische eilanden achter zich gelaten voor sneeuw, ijs en regen. Dit nieuwe parkoers brengt natuurlijk nieuwe spel-elementen met zich mee en in dit deel zul je voor het eerst in de serie je wagens helemaal kunnen customizen. Op de TGS is een trailer verschenen die hieronder te zien is.

Spoedzitting Veiligheidsraad VN over Honduras

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag in spoedzitting bijeen om te praten over de toestand in Honduras. Dat heeft een woordvoerder van de VN gisteren gezegd.

Brazilië had om het beraad gevraagd vanwege de opgelaaide machtsstrijd in het Midden-Amerikaanse land. De verdreven ex-president Manuel Zelaya keerde maandag verrassend terug. Hij houdt zich sindsdien schuil in de Braziliaanse ambassade in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa.

De Braziliaanse ambassadrice bij de VN had aan de vijftien leden van de Veiligheidsraad geschreven dat haar land zich zorgen maakt "over de veiligheid van president Zelaya en over de veiligheid en fysieke integriteit van het ambassadecomplex en het personeel". Hondurese militairen en agenten hebben het ambassadegebouw omsingeld. Zelaya vreest een aanval, maar de zittende machthebbers spreken dit tegen.

G20 gaat wereldeconomie leiden

De wereldeconomie zal voortaan worden gecoördineerd door de G20, de twintig belangrijkste economieën ter wereld. De groep neemt die rol over van de G8, het overleg van de zeven grootste industrielanden en Rusland. Dat heeft het Witte Huis gisteravond (lokale tijd) bekendgemaakt op de G20-top in het Amerikaanse Pittsburgh.

Het akkoord betekent volgens de zakenkrant The Wall Street Journal niet het einde van de G8-toppen. Die ontmoetingen worden ook in de toekomst gehouden, maar zouden dan alleen gaan over zaken die voor de deelnemende landen van direct belang zijn, zoals internationale veiligheid.

De nieuwe taak van de G20 was een geesteskind van opkomende economieën als Brazilië, China en India. Die voelen zich tekortgedaan omdat ze niet bij de G8 horen.

De regeringsleiders op de G20-top werden het in Pittsburgh ook eens over een aanpassing van de stemverdeling binnen het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daardoor krijgen opkomende economieën meer te zeggen, aldus de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, en de Europees Commissaris Joaquin Almunia (Economische Zaken).

G20 gaat voortaan de wereldeconomie leiden  (foto: ANP)

Verminder je rugpijn met de Wii

JoWood komt met een Yoga programma voor de Wii waarin speciale series zitten voor gebruikers die last hebben van rugpijn, kou, hoofdpijn en arthritis. In een recente studie van de National Institutes of Health bleek dat mensen die regelmatig yoga beoefenen minder last hebben van chronische rugpijn.

Het spel zou een workout moeten verzorgen voor zowel het lichaam en de geest, aldus JoWood. Vanaf november is het spel te verkrijgen voor de Wii. Hieronder een aantal screenshots.





Australische stofstorm bereikt Nieuw-Zeeland

De zandstorm die de Australische steden Sydney en Brisbane woensdag in een oranjerode gloed hulde, is vandaag over Nieuw-Zeeland gewaaid, bijna 2200 kilometer verderop. Auto's, huizen en straten in de stad Auckland waren 's ochtends bedekt onder het stof. Dat meldden Nieuw-Zeelandse media.

Door een koudefront in de Australische staat New South Wales was een stormachtige wind ontstaan, die rood stof uit de droge binnenlanden meenam naar de zuidoostkust. Vliegtuigen moesten worden omgeleid en ook automobilisten hadden last van het slechte zicht.

De stofstorm heeft Nieuw-Zeeland inmiddels verlaten. De Australische autoriteiten hebben gewaarschuwd voor een nieuwe stofstorm die de komende vier tot zes weken kan opkomen.

Stofstorm bereikt Nieuw-Zeeland  (foto: ANP)

Test je vampierenkennis met Scene it? Twilight

De Scene It?-serie krijgt begin volgend jaar een nieuwe uitbreiding, die dit maal volledig zal draaien om de filmserie Twilight. De game zal ongeveer tegelijk verschijnen met de volgende film: Twilight Saga: New Moon. De game zal er dan ook om draaien wie de meeste kennis in huis heeft over de films. Dit gebeurt in een interactieve quizomgeving in Forks, Washington. De game zal in totaal 500 vragen bevatten, allen gebaseerd op audio- en filmfragmenten uit de films.

"Konami is altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen mee te nemen in een innovatieve interactieve game ervaring. De Twilight franchise heeft een ongelooflijk groot aantal fans die hunkeren naar nieuws en allerhande weetjes, ook nadat de films in de bioscoop te zien zijn," vertelt Kunio Neo, President van Konami Digital Entertainment GmbH. "Gebruikmakend van de uitgebreide content van de film, zal Scene It? Twilight een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan de opwinding en energie die toch al gepaard gaan met de populaire filmreeks."

Scene It? Twilight verschijnt op de Wii, Nintendo DS en PC.

Bekijk hoe Risen gemaakt werd

In het interview hieronder met Piranha Bytes, de makers van Gothic en Risen, vertellen projectleider Björn Pankratz en game designer Mike Hoge over het achtergrondverhaal van Risen, het concept van vrije exploratie in een game wereld en de culturele localisatie van de Engelse versie. Ook vertellen zij waarom de held in Risen geen naam heeft.

Risen zal 2 oktober uitkomen voor de PC en de Xbox 360.


Terreuraanslag wolkenkrabber Dallas verijdeld

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft een 19-jarige man opgepakt die een explosief had aangebracht bij een wolkenkrabber van zestig verdiepingen in de Amerikaanse stad Dallas. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteravond (lokale tijd) bekendgemaakt.

Ook in Springfield, de hoofdstad van de staat Illinois, werd een vermeende terrorist opgepakt. Michael Finton, een Amerikaan die zich heeft bekeerd tot de islam, zou een overheidsgebouw in de stad hebben willen opblazen. De man werd gearresteerd toen hij zou willen proberen de bom, die was verstopt in een bestelbus buiten het gebouw, tot ontploffing te brengen. Er zou geen verband bestaan tussen de twee verijdelde aanslagen.

Afgelopen weekeinde waren in de steden Denver en New York in totaal drie verdachten aangehouden in verband met een terreurcomplot. De drie, Amerikanen van Afghaanse afkomst, zouden een aanslag hebben willen plegen op een doelwit in New York waar veel mensen komen, zoals een trein- of metrostation.

Rellen rond top van G20 in Pittsburgh

De politie van de Amerikaanse stad Pittsburgh, gastheer van de komende G20-top, heeft met traangasgranaten en 'beanbags' geschoten op antiglobalistische demonstranten. Die gooiden winkelruiten in en wierpen stenen naar de ordetroepen. Een onbekend aantal betogers werd opgepakt.

Eergisteren waren veertien aanhangers van milieuorganisatie Greenpeace opgepakt. Ze hingen aan een touw onder een van de bruggen in Pittsburgh om een spandoek te onthullen met de tekst "Gevaar. Klimaatvernietiging op komst".

In Pittsburgh kwamen gisteravond en vandaag de leiders van de twintig belangrijkste opkomende economieën bijeen. Ze willen onder meer afspraken maken over de aanpak van de wereldwijde economische crisis. Namens Nederland zijn premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) aanwezig bij de top.

[Upd] Dode bij treinbotsing bij Barendrecht

Tussen Barendrecht en Dordrecht zijn vanavond rond half elf twee goederentreinen op elkaar gebotst. Mogelijk vervoerden de treinen gevaarlijke stoffen, meldt de brandweer.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail meldt dat het ongeval plaatsvond op een flyover. Er zouden wagons van de flyover naar beneden gevallen zijn. Een reizigerstrein is op de gevallen wagons ingereden. Het is niet bekend of er gewonden gevallen zijn.

Vanwege het ongeluk is het treinverkeer tussen Dordrecht en Rotterdam Centraal stilgelegd. Reizigers moeten rekenen op meer dan een uur vertraging. 

Update 23.45 uur:

Bij de botsing is ten minste één persoon gewond geraakt. Het gaat om de machinist van een van de goederentreinen. In de passagierstrein zijn, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

Update 1:20 uur:

De politie heeft bekend gemaakt dat de machinist van één van de goederentreinen rond half één vannacht is overleden aan zijn verwondingen. Het is nog niet bekend of het de machinist betrof die na de botsing bekneld zat in zijn cabine.

Met dank aan Biskwie en HouseMD voor de submit.

Zie ook het topic op ons forum over dit ongeluk.

Voorbeschouwing Grand Prix van Singapore

Komend weekend staat er op Marina Bay de tweede Grand Prix van Singapore op het programma. Vorig seizoen was Fernando Alonso de beste. Dit jaar volgt waarschijnlijk een nieuwe winnaar omdat het Franse team in de hoek zit waar de klappen vallen. Kan Red Bull Racing terugkomen in de titelstrijd of gaat het tussen beide Brawn GP-coureurs? En wat kunnen de Force India's?


Het circuit Marina Bay in Singapore is vorig jaar geopend. Het gaat door de straten van de Aziatische stad, waarbij er dicht bij de zee gereden wordt.


Lengte: 5.067 km
Aantal ronden: 61
Totale lengte: 308.950 km
ronderecord: 1:45.599 (K. Räikkönen - Ferrari F2008, 2008)

Coureurs

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 80
2. R. Barrichello Brawn GP 66
3. S. Vettel Red Bull Racing54
4. M. Webber Red Bull Racing51.5
5. K. Räikkönen Ferrari 40
6. N. Rosberg Williams 30.5
7. L. Hamilton McLaren Mercedes27
8. J. Trulli Toyota 22.5
9. F. Massa Ferrari 22
10. F. Alonso Renault 20
11. H. Kovalainen McLaren Mercedes20
12. T. Glock Toyota 16
13. N. Heidfeld BMW Sauber12
14. G. Fisichella Ferrari 8
15. R. Kubica BMW Sauber8
16. A. Sutil Force India 5
17. S. Buemi Toro Rosso 3
18. S. Bourdais Toro Rosso 2
19. K. Nakajima Williams 0
20. V. Liuzzi Force India 0
21. N. Piquet jr. Renault 0
22. R. Grosjean Renault 0
23. L. Badoer Ferrari 0
24. J. Alguersuari Toro Rosso 0

Constructeurs

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 146
2. Red Bull Racing105.5
3. Ferrari 62
4. McLaren Mercedes47
5. Toyota 38.5
6. Williams 30.5
7. Renault 20
8. BMW Sauber20
9. Force India 13
10. Toro Rosso 5

Vorig seizoen stond de Grand Prix van Singapore nieuw op de kalender. In het verleden werd er tussen 1966 en 1973 een onofficiële race gehouden. Op het nieuwe circuit Marina Bay was het Felipe Massa die in de kwalificaties de toon zette. De Brazliaanse Ferrari-coureur pakte de polposition voor zijn grote rivaal Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen. Fernando Alonso was het hele weekend al snel, maar moest door een probleem met de benzinetoevoer als vijftiende starten.

Bij de start behielden de eerste drie hun posities, terwijl daarachter Jarno Trulli met een volle auto het hele veld ophield. Na zeven ronden wisten Nico Rosberg, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso de Italiaan te passeren. De Spanjaard was de eerste die na twaalf ronden moest pitten en twee ronden later was het zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. die opzettelijk na bocht zeventien crashte, zodat er een safety car kwam.

Enkele rijders waaronder Rosberg en Robert Kubica moesten wel naar de pits en liepen zo een drive-through-penalty op omdat de pitstraat gesloten was. Nadat het veld achter de safety car zat ging de pitstraat open en ging de rest naar binnen. Bij Ferrari ging dit niet goed, omdat Massa door een menselijke fout te vroeg weg werd gestuurd. De Braziliaan nam een deel van de tankinstallatie mee en moest aan het eind van de pitstraat wachten op zijn monteurs die het deel verwijderden. Daardoor reed de Braziliaan na een straf achteraan het veld.

Rosberg ging aan de leiding en had geluk dat achter hem Trulli en Giancarlo Fisichella de boel ophielden. Daardoor kon hij na zijn straf als vierde achter Alonso aansluiten. Coulthard had flink geprofiteerd van de situatie en lag achter dit duo met Hamilton in zijn nek. De Schot ging in de fout, waardoor de McLaren-coureur hem voorbij kwam.

Massa ging in de fout in bocht achttien, maar kon doorrijden. Dit gold niet voor Sebastian Vettel die zijn bolide daar na een botsing parkeerde en wederom een safety car veroorzaakte. Alonso reed inmiddels aan de leiding voor Rosberg en Hamilton. Met nog vier ronden te gaan was het Räikkönen die zich verslikte in de kerbstones in bocht tien en de muur in reed. Uiteindelijk won Alonso de race vanaf plaats vijftien.

Vrijdag 25 september 2009

12:00 - 13:30 vrije training 1
15:30 - 17:00 vrije training 2

Zaterdag 26 september 2009

13:00 - 14:00 vrije training 3
16:00 - 17:00 kwalificatie

Zondag 27 september 2009

14:00 Singtel Singapore Grand Prix


Datum Tijd Programma
Za 26 september15.55-17.10 uur RTL GP: Formule 1 - Singapore - Kwalificatie
Zo 27 september12.50-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Singapore - Pre-show
Zo 27 september13.55-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - Singapore - Race
Zo 27 september16.00-16.30 uur RTL GP: Formule 1 - Singapore - Nabeschouwing
Zo 27 september20.00-21.00 uur RTL GP: Formule 1 - Singapore - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 26 september15.00-17.15 uur BBC1: Formule 1 - Singapore - Kwalificatie
Zo 27 september13.10-16.15 uur BBC1: Formule 1 - Singapore - Race
Zo 27 september20.00-21.00 uur BBC3: Formule 1 - Singapore - Samenvatting
Nederlandse tijden


DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag25 °C30 °C60 %Kans op regen
Zaterdag26 °C32 °C60 %Kans op regen
Zondag25 °C31 °C60 %Kans op regen
Bron: The Weather Channel

Uitslagen Italië speelronde 5

In Italië werd dit weekend de vijfde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Genoa - Juventus

Juventus heeft haar eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Op bezoek bij Genoa werd met moeite een 2-2 gelijkspel behaald. Tot nu toe had Juve-trainer Ciro Ferrara nog nooit een punt verloren als trainer van de Oude Dame. Hij nam het vorig seizoen twee wedstrijden voor het einde over en won sindsdien alle duels. Daar kwam donderdagavond een einde aan.

Mauro Camoranesi bediende spits Vincenzo Iaquinta al na vijf minuten. De Italiaan benutte de kans feilloos (0-1). Collega-aanvaller Amauri had kort daarna ook al de 0-2 moeten maken, maar hij presteerde het een open kans te verprutsen. Na een half uur spelen kwam Genoa terug. Guiseppe Sculli zette voor vanaf links waarna Giandomenico Mesto fraai raak kopte: 1-1. In de tweede helft maakte Crespo zijn tweede doelpunt in dienst van Genoa met een harde kopbal: 2-1.

Juventus was beter en kreeg vijf minuten voor tijd de beloning. David Trezeguet sleepte er een punt uit. De Fransman, vijf minuten daarvoor het veld ingekomen, kopte de 2-2 binnen. Juventus moet de koppositie nu delen met Internazionale.

Internazionale - Napoli

Internazionale heeft wederom drie punten mogen toevoegen aan het eigen totaal. Dankzij onder meer vroege doelpunten van Samuel Eto'o en Diego Milito wonnen de nerazzurri met 3-1 van Napoli. Inter zat al na vijf minuten in een zetel dankzij treffers van de spitsen Eto'o en Milito. Nog voor rust zetten Lucio (Inter) en Ezequiel Lavezzi (Napoli) de 3-1 eindstand op het bord. Wesley Sneijder startte in de basis, maar werd in de rust gewisseld.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Genoa Juventus 2-2
Atalanta Bergamo Catania 0-0
Siena Chievo 0-0
Lazio Roma Parma 1-2
Bologna Livorno 2-0
Fiorentina Sampdoria 2-0
Udinese AC Milan 1-0
Palermo AS Roma 3-3
Internazionale Napoli 3-1
Bari Cagliari 0-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Internazionale 5 4 1 0 13 12-3
2 Juventus 5 4 1 0 13 10-3
3 Sampdoria 5 4 0 1 12 10-5
4 Genoa 5 3 1 1 10 11-8
5 Fiorentina 5 3 1 1 10 6-4
6 Parma 5 3 1 1 10 7-6
7 Udinese 5 2 2 1 8 8-7
8 Chievo 5 2 1 2 7 6-4
9 AS Roma 5 2 1 2 7 11-11
10 Lazio Roma 5 2 1 2 7 6-6
11 AC Milan 5 2 1 2 7 3-6
12 Bari 5 1 3 1 6 6-4
13 Palermo 5 1 2 2 5 6-7
14 Bologna 5 1 2 2 5 3-4
15 Siena 5 1 1 3 4 6-9
16 Cagliari 5 1 1 3 4 3-6
17 Napoli 5 1 1 3 4 6-10
18 Catania 5 0 2 3 2 5-9
19 Livorno 5 0 2 3 2 1-7
20 Atalanta Bergamo 5 0 1 4 1 1-7

Topscorers

#SpelerClub Goals
1Di Natale Udinese 7
2Diego Milito Internazionale 5
3Totti AS Roma 4

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 26/9 Livorno Fiorentina
za 26/9 Sampdoria Internazionale
zo 27/9 AC Milan Bari
zo 27/9 Juventus Bologna
zo 27/9 Chievo Atalanta Bergamo
zo 27/9 Catania AS Roma
zo 27/9 Napoli Siena
zo 27/9 Parma Cagliari
zo 27/9 Udinese Genoa
zo 27/9 Lazio Roma Palermo

Uitslagen Spanje speelronde 4

Deze midweek was er een Primera Divisiónspeelronde. FC Barcelona zegevierde bij Racing en nam de leiding weer op doelsaldo over van Real Madrid, dat ook won bij Villarreal.

Barcelona reisde af naar Santander voor het duel met Real Racing Club. De thuisclub begon het seizoen met een nederlaag, maar herpakte zich en won bij Málaga. Barcelona verloor nog geen punt, en zou ook geen moeite kennen met de mannen van Juan Carlos Mandía. Na twintig minuten opende Zlatan Ibrahimovic de score, en de Zweed zag zijn teammaten Lionel Messi en Gerard Piqué al binnen zes minuten de wedstrijd beslissen. Na rust voegde de kleine Argentijn er nog een vierde Catalaanse treffer aan toe. Een kwartier voor tijd redde Óscar Serrano met een mooi doelpunt de eer voor Racing. Toch zou Barcelona gemakkelijk de foutloze competitiestart doorzetten, en de koppositie weer overnemen van Real Madrid.

Datzelfde Real Madrid had een op papier lastige uitwedstrijd op het programma, met een duel bij Villarreal. De mannen uit Castellón waren echter nog altijd op zoek naar hun eerste zege, terwijl Real nog geen punt morste. Met ex-Villarrealtrainer Manuel Pellegrini nu aan het roer bij de Madrilenen kwam De Koninklijke net als afgelopen weekend al binnen twee minuten op 0-1 door een treffer van Cristiano Ronaldo. In het tweede bedrijf van het weinig boeiende duel in El Madrigal gaf arbiter Mejuto González de bezoekers een strafschop, na een handsbal van Ángel López. Vanaf de stip schoot Kaká zijn eerste doelpunt binnen. Hij zou een minuut later vervangen worden door Rafael van der Vaart, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte.

Sevilla wist tegen Mallorca alweer de derde zege op rij te behalen. De eilandbewoners kenden een uitstekende start en hadden nog niet verloren, maar moesten in Sánchez Pizjuán toch hun meerdere erkennen in de Champions Leaguedeelnemer. Sébastien Squillai opende al vrij snel de score, terwijl Diego Perotti in de 25e minuut de marge verdubbelde. Mallorca kwam vervolgens wel beter in de wedstrijd, maar kon het doel van Andrés Palop nooit echt bedreigen, en al helemaal geen punten in zicht krijgen. Sevilla stijgt naar de vertrouwde derde positie.

Dat kon omdat Athletic verrassend onderuit ging bij Tenerife. De Basken hadden nog geen punt verspeeld, en trokken enigzins arrogant ten strijde op het Canarische eiland, door enkele belangrijke spelers, zoals topscorer Fernando Llorente, op de bank te laten beginnen. Al snel bleek dat geen van beide teams enige creativiteit bezat. Het invallen van Llorente bracht maar weinig verschil, en een 0-0 leek de logische uitkomst. Tot drie minuten voor tijd, toen Mikel Alonso de drie punten voor de thuisclub pakte.

Ook Atlético de Madrid is nog altijd zonder winst. Het leek thuis tegen Almería de drie punten eindelijk te behalen, maar ondanks treffers van Cléber Santana en Diego Forlán (die overigens ook een strafschop miste), stalen de bezoekers door twee goals van Pablo Piatti alsnog een punt uit Madrid.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
22/9Sevilla FCRCD Mallorca2-0
22/9Real Racing ClubFC Barcelona1-4
23/9Club Atlético de MadridUD Almería2-2
23/9RCD EspanyolMálaga CF2-1
23/9Real Valladolid CFCA Osasuna1-2
23/9Villarreal CFReal Madrid CF0-2
23/9Xerez CDDeportivo de La Coruña0-3
23/9CD TenerifeAthletic Club de Bilbao1-0
23/9Getafe CFValencia CF3-1
24/9Real Sporting de GijónReal Zaragoza1-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona44001214-3
2Real Madrid CF44001213-2
3Sevilla FC430198-3
4Athletic Club de Bilbao430195-3
5RCD Mallorca421177-3
6Valencia CF421179-7
7Deportivo de La Coruña420268-6
8Getafe CF420267-5
9RCD Espanyol420265-7
10CD Tenerife420263-6
11UD Almería412153-3
12Real Sporting de Gijón412154-6
13Real Valladolid CF411245-7
14CA Osasuna411244-6
15Real Zaragoza411244-7
16Real Racing Club de Santander411245-10
17Málaga CF410335-5
18Villarreal CF402224-7
19Club Atlético de Madrid402225-11
20Xerez CD400400-11

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Lionel MessiFC Barcelona5
=Cristiano RonaldoReal Madrid CF5
=David VillaValencia CF5
4Zlatan IbrahimovićFC Barcelona4
5Roberto SoldadoGetafe CF3
=Walter PandianiCA Osasuna3
715 spelersdiverse2

Programma:

DatumThuisUitTijd
26/9Real Madrid CFCD Tenerife18.00
26/9Athletic Club de BilbaoSevilla FC18.00
26/9Málaga CFFC Barcelona20.00
26/9Valencia CFClub Atlético de Madrid22.00
27/9RCD EspanyolXerez CD17.00
27/9RCD MallorcaReal Valladolid CF17.00
27/9CA OsasunaReal Sporting de Gijón17.00
27/9UD AlmeríaReal Racing Club17.00
27/9Real ZaragozaGetafe CF19.00
27/9Deportivo de La CoruñaVillarreal CF21.00

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.