Onderzoek naar trainersduo Hoek

De KNVB heeft de Zeeuwse hoofdklasser Hoek officieel in staat van beschuldiging gesteld. Inzet van de kwestie is de verdeling van de trainersfuncties bij de club. Op papier is Jan Verdegem de hoofdtrainer en heeft hij Paul Telussa als assistent. Het vermoeden bestaat echter dat de rollen in praktijk omgedraaid zijn.

Dit is met name de trainersvakbond VVON een doorn in het oog. Zij kaartten de zaak aan bij de KNVB, nadat 'veronruste en werkloze (jeugd)trainers uit Zeeland' hun ongenoegen uitten. Telussa, die niet gediplomeerd is en dus niet als hoofdtrainer mag fungeren, wordt in de media vrijwel altijd neergezet als hoofdtrainer. Dit deed de VVON ertoe besluiten tot actie over te gaan. Zij zijn van mening dat Telussa de regels aan zijn laars lapt en daarmee ergernis opwekt bij de leden.

Bij hun aanstelling vorig jaar gaf het bestuur van Hoek aan dat de trainers op basis van gelijkheid zullen werken, maar dat Telussa de eindverantwoording heeft. "We doen alles samen", vertelde Telussa vorig jaar februari, "maar als er een eindbeslissing wordt genomen, zal ik dat doen." Verdegem is wel in het bezit van het juiste diploma. Een uitspraak wordt over enkele weken verwacht.