CD: Carolina Liar - Coming To Terms

Joost Melis (Pink_Floyd)
Qua uitstraling ziet hij er uit alsof Jezus is opgestaan, lang stijl bruin haar, een wild baardje en een hippie-uitstraling. En dan gaan dansen in een video van Celine Dion. Dat verhaal zal Chad Wolf, zanger van Carolina Liar, nog wel enige tijd blijven volgen. In naarstige nood naar geld en destijds wonend in L.A werd hij gebeld door een vriend of hij tijd had om in te vallen voor een videoclip van de Canadese diva. Beetje dansen, beetje flirten en zoenen met een waarschijnlijk appetijtelijke dame in een clip. Dan zeg je misschien al sneller ja, ook al kan je niet dansen. En zo geschiedde...


Bekender werd hij echter met zijn band. Hij is de enige Amerikaan in een verder Zweeds bezette band, maar de standplaats is Los Angeles. En dat heeft ze geen windeieren gelegd. De bekendheid vergaarden ze uiteindelijk door de MTV serie The Hills. Wolf moest ineens opkomen draven met een gitaar en enkele liedjes spelen voor de makers van de serie. Hij werd gekozen om muziek voor de show te verzorgen. Qua genre en stemming past de muziek van Carolina Liar dan ook prima bij The Hills. Drama, relaties, hartenzeer en enkele gelukkige uitspattingen worden ondersteund door de muziek van de band.


Bij de Amerikaanse debuutsingle 'I'm Not Over' zie je al een dozijn aan mogelijke scenes voorbij schieten. "I'm not over you just yet. Cannot hide it, you're not that easy to forget" past ongeveer onder elke break-up scene van zo'n soort show. Niet voor niets dat de muziek daarna ook nog eens gebruikt is voor Beverly Hills 90210. Ook 'Coming To Terms' draagt een stemmige ondertoon met zich mee en zou een dure auto die de ondergaande zon tegemoet rijdt zomaar kunnen begeleiden. Met zo'n serie als drager kan je ook bijna niet anders verwachten dat de Wolf en zijn vijfkoppige band regelrechte popmuziek maken. Live en met bezwete natte haren heeft Wolf misschien even wat weg van de oude Caleb Followill (Kings of Leon), maar op cd klinkt het een stuk braver. Wel lijkt hij een magic touch te hebben voor dezelfde hitgevoeligheid als KoL. Melodieuze poprock die op de juiste momenten aanzwelt of eenzaam in een hoekje duikt. En dan nog her en der een leuk intermezzo om het niet te standaard te maken. De band blijft nog net dat alternatieve randje behouden zodat het niet te cheesy wordt. Vergelijkingen met Keane, een mierzoete versie van Kings Of Leon of The Fray dekken de lading wel. Luister maar eens naar de Nederlandse debuutsingle 'Show Me What You're Looking For' en hoor de overeenkomsten. Coming To Terms is een aangenaam en makkelijk verteerbaar album dat redelijk wat hitsingles kan op gaan leveren. NET5 gaat ze vast allemaal inzetten in de aankondigingen voor al hun vrouwvriendelijke series. Dan lijkt Celine Dion toch ineens niet zo ver weg meer.




Label: Atlantic Records Releasedatum: Augustus 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.