Financiële toekomst A1GP verzekerd

Peterselieman
Tony Teixera, de baas van de A1GP, heeft bekend gemaakt dat de raceklasse een financiële hervorming heeft ondergaan. Hierdoor moet de toekomst van de serie verzekerd zijn, zodat de A1GP de komende drie tot vier jaar kan groeien.

"Ik wilde deze plannen al langer bekend maken, maar de reden dat het langer duurde was de grootte van het pakket. Ik wilde geen deal voor één jaar, maar voor drie tot vier jaar totdat de serie op eigen benen kan staan. Zo kunnen we er voor zorgen dat voor iedereen die bij de serie betrokken is de toekomst veilig gesteld is," zei Teixera.

"We hebben altijd een fantastische show weggegeven en die gaat alleen maar beter worden," zei de Zuid-Afrikaan die zijn ogen niet sluit voor negatieve de verhalen in de pers. "Ik heb de afgelopen weken vele verhalen in de pers gelezen die de toekomst van de serie in twijfel trokken. Dat is niet nieuw voor mij, want ik heb ze voor de start van ieder seizoen gezien. Ik vind het jammer dat ik niet altijd uit kan leggen waar ik mee bezig ben, maar we hebben tot nu toe ieder seizoen goede races afgeleverd."