[WK] Merckx: "Had andere renners gekozen"

Frank (franklop)
Eddy Merckx is niet tevreden over de Belgische selectie voor het WK wielrennen in Mendrisio. De 64-jarige Belg, die zelf in 1971 in Mendrisio zijn tweede wereldtitel pakte, had zelf voor andere renners gekozen dan bondscoach Carlo Bomans.

Merckx denkt dat het parcours te zwaar zal zijn voor Tom Boonen, één van de twee kopmannen. Enkel Philippe Gilbert zal een rol van betekenis kunnen spelen volgens de vijfvoudig Tour winnaar. "Gilbert is volgens mij de enige die kan meespelen in het spel met Cunego, Valverde en misschien Evans."

In Het Nieuwsblad zegt Merckx dat hij voor andere renners had gekozen, dan de negen die Bomans heeft geselecteerd: "Ik heb het niet enkel over Devolder, die weliswaar geen platte prijs meer reed sinds de Ronde van Vlaanderen, maar ik was gegaan voor renners als Van den Broeck, Vansummeren, Bakelants, Hermans en Seeldraeyers. Al ken hun ik exacte vormpeil niet."

"Het zijn natuurlijk de renners die bepalen hoe zwaar zo'n wereldkampioenschap exact wordt, maar ik denk dat Mendrisio net boven het petje gaat van Boonen en Freire. De lus is korter en zwaarder dan in mijn tijd. Er zijn amper rustmomenten."