Uitslagen Spanje speelronde 4

Deze midweek was er een Primera Divisiónspeelronde. FC Barcelona zegevierde bij Racing en nam de leiding weer op doelsaldo over van Real Madrid, dat ook won bij Villarreal.

Barcelona reisde af naar Santander voor het duel met Real Racing Club. De thuisclub begon het seizoen met een nederlaag, maar herpakte zich en won bij Málaga. Barcelona verloor nog geen punt, en zou ook geen moeite kennen met de mannen van Juan Carlos Mandía. Na twintig minuten opende Zlatan Ibrahimovic de score, en de Zweed zag zijn teammaten Lionel Messi en Gerard Piqué al binnen zes minuten de wedstrijd beslissen. Na rust voegde de kleine Argentijn er nog een vierde Catalaanse treffer aan toe. Een kwartier voor tijd redde Óscar Serrano met een mooi doelpunt de eer voor Racing. Toch zou Barcelona gemakkelijk de foutloze competitiestart doorzetten, en de koppositie weer overnemen van Real Madrid.

Datzelfde Real Madrid had een op papier lastige uitwedstrijd op het programma, met een duel bij Villarreal. De mannen uit Castellón waren echter nog altijd op zoek naar hun eerste zege, terwijl Real nog geen punt morste. Met ex-Villarrealtrainer Manuel Pellegrini nu aan het roer bij de Madrilenen kwam De Koninklijke net als afgelopen weekend al binnen twee minuten op 0-1 door een treffer van Cristiano Ronaldo. In het tweede bedrijf van het weinig boeiende duel in El Madrigal gaf arbiter Mejuto González de bezoekers een strafschop, na een handsbal van Ángel López. Vanaf de stip schoot Kaká zijn eerste doelpunt binnen. Hij zou een minuut later vervangen worden door Rafael van der Vaart, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte.

Sevilla wist tegen Mallorca alweer de derde zege op rij te behalen. De eilandbewoners kenden een uitstekende start en hadden nog niet verloren, maar moesten in Sánchez Pizjuán toch hun meerdere erkennen in de Champions Leaguedeelnemer. Sébastien Squillai opende al vrij snel de score, terwijl Diego Perotti in de 25e minuut de marge verdubbelde. Mallorca kwam vervolgens wel beter in de wedstrijd, maar kon het doel van Andrés Palop nooit echt bedreigen, en al helemaal geen punten in zicht krijgen. Sevilla stijgt naar de vertrouwde derde positie.

Dat kon omdat Athletic verrassend onderuit ging bij Tenerife. De Basken hadden nog geen punt verspeeld, en trokken enigzins arrogant ten strijde op het Canarische eiland, door enkele belangrijke spelers, zoals topscorer Fernando Llorente, op de bank te laten beginnen. Al snel bleek dat geen van beide teams enige creativiteit bezat. Het invallen van Llorente bracht maar weinig verschil, en een 0-0 leek de logische uitkomst. Tot drie minuten voor tijd, toen Mikel Alonso de drie punten voor de thuisclub pakte.

Ook Atlético de Madrid is nog altijd zonder winst. Het leek thuis tegen Almería de drie punten eindelijk te behalen, maar ondanks treffers van Cléber Santana en Diego Forlán (die overigens ook een strafschop miste), stalen de bezoekers door twee goals van Pablo Piatti alsnog een punt uit Madrid.