Einde seizoen voor Gentenaar

Dennis Gentenaar komt dit seizoen niet meer in actie. De doelman van het verrassende VVV-Venlo blesseerde zich afgelopen zondag in het duel tegen nota bene oud-werkgever Ajax aan zijn linkerknie.

De ernst van de kwetsuur kon lange tijd niet worden vastgesteld door een zwelling in de knie. Door dat euvel kon er geen exacte diagnose gesteld worden. Nadat de zwelling ietwat was afgenomen, constateerde de medische staf van de Venlonaren vrijdagmiddag een gescheurde kruisband.

Vanwege de grote hoeveelheid vocht in de knie zal het nog enkele weken duren voordat hij geopereerd kan worden. Het herstel wordt geschat op zes tot negen maanden. Kevin Begois zal voorlopig zijn vervanger zijn. De tweede goalie stond zondag tegen Ajax al als vervanger onder de lat.

De blessure is een fikse tegenvaller voor Gentenaar, die bij de Limburgers hoopte zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Dat leek te lukken, daar de 33-jarige keeper tot dusver veel indruk maakte in de Eredivisie. Aanstaande zaterdag kruist VVV zonder Gentenaar de degens met FC Twente.