FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 juli 2009

Hoerengrafsteen te sexy voor kerkhof

Domenica Niehoffs is onlangs overleden. Het zegt je hoogstwaarschijnlijk niks, maar deze vrouw was de bekendste hoer van Duitsland. Om haar de laatste eer te bewijzen, wilde een kunstenaar een bijzondere grafsteen voor haar ontwerpen. Helaas wordt de steen nu te sexy bevonden voor een Hamburgse begraafplaats.

Niehofss overleed in februari op 63-jarige leeftijd. De vrouw wist haar roem te vergaren met haar imposante boezem. Haar voorgevel mat maar liefst 122 centimeter in omtrek.

Een prima onderwerp voor op een grafsteen, moet de gerenommeerde, Franse grafkunstenaar Tomi Ungerer hebben gedacht. De 77-jarige man ontwierp een steen met twee rozekleurige kogels, als symbool voor haar weelderige boezem. Maar dat ging de voorzitter van de vereniging van begraafplaats 'Garten der Frauen' te ver.

Het sexy ontwerp werd direct afgekeurd. De ontwerper, die berucht is vanwege schandalen om zijn tekeningen, reageert verbitterd. "Domenica had het ontwerp goedgekeurd", aldus Ungerer, die tien jaar lang met de ex-hoer was bevriend.

Domenica's enorme borsten maakten haar in heel Duitsland beroemd. Zij was de eerste vrouw bij onze oosterburen die openlijk voor haar beroep uitkwam. Ook kwam zij op voor de rechten van prostituees. Op 12 februari is zij, mede dankzij haar rookverslaving, gestorven aan de gevolgen van chronische bronchitis.

Collins John vervolgt carrière in België

KSV Roeselare wordt de volgende club van Collins John. De Belgische club neemt John over van het Engelse Fulham.

Het afgelopen seizoen kwam John op huurbasis uit voor NEC, maar nu zal hij definitief vertrekken naar Roeselare. De tweevoudig Oranje-international heeft voor twee jaar getekend bij Roeselare, zo meldt de club op de eigen website.

Het contract van Arturo ten Heuvel is ook verlengd. De 31-jarige Nederlandse verdediger zal tot medio 2011 verbonden zijn aan de club van de voormalig Willem II-coach Dennis van Wijk.

Arnhemmer verdrinkt na zwempartij in Rijn

Een 20-jarige Arnhemmer is vanavond overleden na een zwempartij met vrienden in de Rijn. De man was rond half zes met vrienden aan het zwemmen bij de John Frostbrug.

Zijn vrienden zagen hem plotseling onder gaan. Toen hij niet meer bovenkwam, werd groot alarm geslagen. De man werd een uur later gevonden door duikers. Hij werd direct gereanimeerd, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Daar is de man rond kwart voor acht overleden. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor de vrienden die getuige waren van het incident.

Ajax bevestigt interesse in Onyewu

De interesse van Ajax in de Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu mag als serieus worden beschouwd. Algemeen directeur Rick van den Boog gaf tegenover AT5 aan dat de Amsterdammers de transfervrije Onyewu graag aan de selectie zouden willen toevoegen.

"Hij is een hele sterke jongen en als je kijkt naar onze selectie kunnen wij hem goed gebruiken", beschreef Van den Boog de capaciteiten van Onyewu. "Dit is een speler die al jaren in het Amerikaanse elftal speelt en transfervrij is. Het is daarom zeker een speler in wie wij geïnteresseerd zijn."

De fans van Ajax hebben nog geen enkele aankoop mogen begroeten deze zomer. Van den Boog legt uit waarom er nog niemand is vastgelegd. "We zijn zeer bereid om te investeren, maar we willen verantwoorde uitgaven doen", aldus de algemeen directeur.

Onyewu (27) was de afgelopen weken één van de sterkhouders in het team van de Verenigde Staten, dat de finale haalde van de Confederations Cup. In de eindstrijd bleek Brazilië met 3-2 te sterk voor Team USA.

Bulgarije wil F1-race voor 2011 vastleggen

Bulgarije is druk bezig om een plaatsje te veroveren op de Formule 1-kalender in 2011. De president van de Bulgaarse Motorsportfederatie Bogdan Nikolov zal daartoe volgende week op de Nürburgring een ontmoeting hebben met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

"We hebben ons plan enkele maanden geleden ingediend en het is in overweging genomen door het Formula One Management," zei Nikolov afgelopen december nog. "Afhankelijk van de toewijzing zal Bulgarije een contract kunnen tekenen voor het houden van een Formule 1-race tussen 2011 en 2015 met een mogelijke verlenging tot 2020." De race zal waarschijnlijk op een nieuw circuit in de buurt van Pleven worden verreden.

Uitslagen oefenduels 2 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
SDV Barneveld Vitesse
Claudemir, Kolk
0-2
SV LochemDe Graafschap
Jungschläger (2), N. Sebens (2),
R. Sebens, Martha, Bargas,
Keurntjes, Buijs, Broekhof
0-10

Heidfeld in gesprek met andere teams

Formule 1-coureur Nick Heidfeld zegt in gesprek te zijn met meerdere teams voor een stoeltje voor volgend seizoen. De Duitser is bij zijn huidige team BMW Sauber allerminst zeker van een nieuw contract en wedt daarom op meerdere paarden.

"Ik praat met meerdere teams en niet alleen BMW," zei Heidfeld tegen de Duitse versie van Eurosport. Hij wil bij zijn huidige team blijven als dat mogelijk is. "We hebben samen veel bereikt, vergeleken bij andere nieuwe teams."

Volgens de geruchten krijgt Heidfeld concurrentie van Nico Rosberg die mogelijk weggaat bij Williams en aast op een stoeltje bij McLaren of BMW Sauber. De 32-jarige Heidfeld is er niet bang voor en heeft nog veel ambities. "Ik wil nog steeds wereldkampioen worden, zelfs als het zou gebeuren als ik al veertig ben. En als je naar de laatste jaren kijkt, dan zie je dat rijders tot hun 38e of 39e blijven, dus ik heb nog wat jaren voor me."

Dallara keert terug in de Formule 1

Gian Paolo Dallara is blij dat zijn bedrijf volgend jaar terug mag keren in de Formule 1. Dallara zal voor het Spaanse Campos Meta Team de chassisleverancier zijn. De Italianen erkennen dat het nog wat eng is, maar ze willen de uitdaging aan gaan.

"Ik heb deze uitdaging met enthousiasme geaccepteerd," zei Dallara tegen Gazzetta dello Sport. "Het is wat eng, maar ik ben uitgelaten voor mezelf en het hele bedrijf, want het is een uitdaging die energie en creativiteit vergt. We werken er inmiddels al drie maanden aan."

Dallara hoopt dat de auto begin volgend jaar klaar is. "Het doel is om de auto op 10 januari rijdend te krijgen. Laten we hopen dat deze snel is, voor zowel Campos als voor ons," zei de Italiaan die nu veertig mensen aan het project heeft werken, maar dat het in de toekomst tachtig kunnen worden. "We hebben sterke mensen met verse ervaringen zoals Gabriele Tredozi, die jarenlang hoofdtechnicus bij Minardi was, en Ben Agathangelou die de aerodynamica deed bij Red Bull Racing en Honda. En dan zijn er natuurlijk onze goede mensen nog."

"Het model zal volgende week in de windtunnel staan," zei Adrian Campos die teambaas zal worden van het nieuwe team. "We hebben een bedrijf opgezet genaamd Campos-Dallara om de auto's te bouwen in een nieuwe fabriek. Daarvoor zoeken we 200 mensen."

'Mexicaanse griep is echt gevaarlijk'

De Mexicaanse griep, beter bekend als varkensgriep, is gevaarlijker dan in het algemeen wordt gedacht. Het virus verspreidt zich net als een gewoon griepvirus snel door de lucht, maar dringt dieper de luchtwegen binnen. Daardoor is het risico op een longontsteking veel groter dan bij een wintergriep, waarvan het virus zich meestal nestelt in de bovenste luchtwegen.

Tot die conclusie komen virologen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij vergeleken het 'Mexico-virus' met een gewoon griepvirus. Daarvoor werden in het laboratorium fretten gebruikt omdat de ontwikkeling van griep bij deze dieren overeenkomt met die bij mensen.

"Het publiek denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar ons onderzoek laat zien dat de Mexicaanse griep echt gevaarlijker is dan een wintergriep. Mensen doen er straks goed aan gehoor te geven aan de oproep om zich te laten inenten", zei hoogleraar moleculaire virologie en onderzoeksleider Ron Fouchier vandaag in een toelichting.

Een Amerikaanse onderzoekgroep van Centers for Disease Control en Prevention (CDC) in Atlanta is tot dezelfde conclusies gekomen. De resultaten van beide onderzoeken zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.


'Mexicaanse griep is echt gevaarlijk'  (foto: DAG)

'F1-race op Fuji Speedway geschrapt'

Er zijn sterke geruchten opgedoken dat Toyota heeft besloten af te zien van de Grand Prix van Japan die volgend seizoen op de Fuji Speedway plaats zou vinden. Het circuit is eigendom van de autofabrikant, maar deze moet vanwege de economische crisis bezuinigen.

Het Franse persbureau AFP meldt dat het Japanse Mainichi Shimbun er melding van heeft gemaakt dat Toyota het ziet als een bezuinigingsmaatregel. In 2007 en 2008 werd er door de Formule 1-auto's gereden op Fuji en dit jaar gaat de race naar Suzuka dat eigendom is van Honda. Toyota wil het nieuws over het niet houden van de race in Fuji ontkennen noch bevestigen.

Lege batterij veroorzaakt aanrijding door trein

Noah Hodgkis heeft een engeltje op zijn schouder gehad. De 56-jarige Brit werd namelijk aangereden door een trein toen hij zijn mobieltje zocht tussen de treinrails.

Hodgkis lijdt aan grauwe staar en is derhalve slechtziend. Daarnaast is hij ook nog eens doof. Net toen hij op de rails liep, gaf de batterij van zijn gehoorapparaat de geest. Omdat hij dit niet in de gaten had, hoorde hij ook niet dat er een trein met een gangetje van 160 kilometer per uur kwam aandenderen.

Slechts luttele seconden voor de trein hem zou inhalen, keek hij toevallig even achterom. De Brit sprong opzij maar werd alsnog gegrepen door de trein. Met slechts een gebroken bekken en gebroken ribben, vingers en een arm mag hij van geluk spreken dat hij nog leeft.

Toch vindt de beste man zichzelf niet stoer. Toen hij na drie dagen weer het ziekenhuis mocht verlaten, zei hij: "Ik ben geen held, ik ben een idioot."

Westerveld niet door medische keuring

Sander Westerveld zal niet de overstap maken naar FC Utrecht. De club en doelman kwamen in een eerder stadium een contract voor één seizoen overeen, maar de doelman kwam niet door de medische keuring.

Toen Westerveld achttien jaar oud was, heeft hij een operatieve ingreep aan zijn linkerknie ondergaan. Na verloop van tijd is er littekenweefsel ontstaan, waarna men vijf jaar geleden een schoonmaakoperatie aan het kniegewricht heeft uitgevoerd. FC Utrecht heeft met Michel Vorm al een blessuregevoelige keeper in huis en de Utrechters vonden het aantrekken van Westerveld een te groot risico

"Sinds de laatste operatie doorloop ik een fitnessprogramma bij fysiotherapeut Leo Echteld in Amsterdam en daar heb ik baat bij. De laatste jaren heb ik bij Almería en Sparta nooit een wedstrijd hoeven missen door welk fysiek probleem dan ook."

"Hoewel technisch directeur Foeke Booy me ook zei dat het ook nog vijf jaar goed kan gaan, durft FC Utrecht het blijkbaar niet aan. Voor mij is dit een bittere pil. Ik wil graag doorgaan met voetballen en ga me nu op de toekomst bezinnen", zo besluit de voormalig international.

ex-CIA: laat Bin Laden aanslag plegen

Michael Sheurer, voormalig CIA-agent, heeft zich woensdag in een interview op het conservatieve Fox-programma The Glenn Beck Show merkwaardig uitgelaten. Sheurer: "De enige kans die de VS heeft is dat Osama Bin Laden een grote bom laat afgaan in de VS. Dan zal het Amerikaanse volk eindelijk een goed veiligheidsbeleid van hun regeringsleiders eisen."

"Alleen dan zal de overheid de bevolking effectief, consistent en met zoveel geweld mogelijk beschermen. De elite kan de toekomst van de Amerikaanse samenleving niets schelen", aldus de voormalige CIA-agent. Volgens Sheurer gaan de politieke leiders te naïef om met het bewaken van de Amerikaanse grenzen en 'de dreiging' van miljoenen immigranten uit met name Mexico.

Hij uit in het interview ook kritiek op de Irak-oorlog, die van Amerikaanse soldaten geen moordenaars, maar doelwitten maakt.

Interview Michael Sheurer (volledige versie)

[Upd] Feyenoord stalt twee man bij Excelsior

Feyenoord stalt komend seizoen sowieso twee spelers bij Excelsior. Mitchell Schet en Kevin Wattamaleo zullen in het kader van het samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse clubs ervaring op gaan doen in de Jupiler League.

Mario Been liet weten dat de spelers bij Feyenoord niet op speeltijd hoefden te rekenen en hoopt dat het duo in Kralingen wel volop gaat voetballen.

De 21-jarige Schet speelde vorig seizoen twee keer in de Eredivisie, waarin de aanvaller nog niet scoorde. De Amsterdammer verlengde onlangs wel zijn contract in de Kuip. De twintigjarige Wattamaleo kwam afgelopen seizoen vier keer in actie als linksback. De Rotterdammer kan overigens op meerdere posities uit de voeten.

Update:

Inmiddels is bekend geworden dat er een derde speler tijdelijk de overstap maakt naar Excelsior. Het gaat hier om aanvaller Kermit Erasmus.

[Upd] UCI ontkent nieuwe dopinggevallen

Er zijn volgens de Franse sportkrant L'Équipe nog vier tot zeven renners betrapt op het gebruik van doping. De namen van deze coureurs zullen nog voor de start van de Tour de France bekend worden gemaakt.

L'Équipe meldt dat het zou gaan om renners die dit jaar positief hebben getest in de Ronde van Zwitserland en in de Ronde van Romandië. De UCI wilde dit tegenover het Duitse persagentschap DPA bij monde van woordvoerder Enrico Carpani niet bevestigen.

Update

De UCI heeft bij monde van Carpani inmiddels ontkent dat er voor de Tour de France nog nieuwe dopinggevallen naar buiten zullen komen. "Er staat bij de UCI niets op het programma omtrent dergelijke onthullingen."

Italië krijgt omstreden Veiligheidswet

Het Italiaanse parlement heeft vandaag definitief ingestemd met de omstreden Veiligheidswet. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Daarmee wordt illegaal verblijf in Italië strafbaar. Ook komt er een wettelijke basis voor de rondes van burgerwachten in probleemwijken.

De wet is omstreden vanwege de draconische maatregelen die erin staan. Illegalen kunnen vanaf nu een boete van 10.000 euro krijgen en onmiddellijk het land worden uitgezet. De maximale duur van vreemdelingenbewaring wordt verlengd van twee naar zes maanden. Op het onderdak bieden of het verhuren van woonruimte aan illegalen komt een maximale celstraf van drie jaar te staan.

Verenigingen van burgers waarvan lijsten worden opgesteld, mogen rondes lopen en gevaren en "situaties van sociaal ongerief" melden aan de politie. Zij moeten bij voorkeur door ex-agenten worden gevormd.

Op het beledigen van agenten en andere ambtenaren komt een celstraf te staan van maximaal drie jaar. De bevoegdheden van het Openbaar Ministerie in de strijd tegen de maffia en andere vormen van georganiseerde misdaad worden uitgebreid.

Friebel gaat aan de slag bij FC Omniworld

Erwin Friebel heeft een nieuw onderkomen gevonden. De doelman zal voor één seizoen door FC Omniworld van RBC Roosendaal worden gehuurd.

De 26-jarige doelman zal het aanstaande seizoen bij FC Omniworld onder de lat staan, zo meldt de clubsite van FC Omniworld. In Roosendaal was Friebel niet verzekerd van een plek in de basis. "Ik wil gewoon keepen. Waar maakt me eigenlijk niet uit," zo liet Friebel eerder weten.

Vorig seizoen raakte de keeper zijn basisplaats kwijt aan Arjan Christianen. In Almere is Friebel de opvolger van Mark Zegers, die een punt achter zijn profcarrière heeft gezet en voor zaterdaghoofdklasser Barendrecht in actie zal komen.

Bodde laat nog weinig los over toekomst

Ferrie Bodde heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst gegeven. De voormalige middenvelder van ADO Den Haag wordt in verband gebracht met diverse Engelse clubs, maar zijn huidige werkgever Swansea City wil vooralsnog niet meewerken aan een transfer.

Bolton Wanderers, dat in Engeland op het hoogste niveau actief is, zag in Bodde een geschikte middenvelder, maar de transfer ketste af omdat Swansea geen genoegen nam met het bod van Bolton. Ondanks dat er mogelijk ook nog interesse van andere clubs is, loopt de oud-speler van ADO Den Haag nog niet vooruit op de zaken.

"Veel mensen gebruiken mijn naam in kranten en ik wil daar op dit moment niks aan toevoegen. Vrijdag ben ik mogelijk in staat om meer te zeggen," aldus Bodde volgens de Western Mail. Bodde maakte onlangs geen goede indruk bij zijn coach Paolo Sousa en voorzitter Huw Jenkins door niet aanwezig te zijn op de eerste training.

[WBD] V. Williams walst over Safina heen

Venus Williams is doorgestoomd naar de finale van Wimbledon. De Amerikaanse liet geen spaan heel van de Russische Dinara Safina en de zus van Marat Safin werd met 6-1 en 6-0 van de baan geveegd.

Om de setstanden op het scorebord te krijgen had Williams slechts 51 minuten nodig op het Centre Court. In de finale treft ze haar jongere zus Serena Williams, die eerder won van Jelena Dementieva.

Releasedatum Battlefield 1943 bekend gemaakt

EA heeft via de Twitter-account van Battlefield 1943 de releasedatum van de game bekend gemaakt.
De shooter zal op 8 juli via Xbox Live Arcade te downloaden zijn voor Xbox 360 bezitters, een dag later kunnen ook de Playstation 3 bezitters de game downloaden via het Playstation Network. Voor de PC-versie is helaas nog geen exacte datum bekend.

Op de vraag waarom de PS3-versie een dag pas op 9 juli uitkomt, werd gereageerd met: "Ask Sony why they always release on Thursday... :-|"

Het spel zal 1200 Microsoft Punten of 12,99 kosten.

FC Oss huurt NEC-speler Ebergen

FC Oss kan komend seizoen beschikken over Joost Ebergen. De jonge verdediger wordt in het kader van het samenwerkingsverband tussen NEC en FC Oss door de Nijmegenaren uitgeleend.

Ebergen tekende onlangs een tweejarige profcontract bij NEC. Overigens is de in Lith geboren verdediger geen onbekende voor FC Oss. De negentienjarige Ebergen maakte acht jaar deel uit van de jeugdopleiding van de club, die toen nog TOP Oss heette. Hij vertrok daarna naar NEC en keert nu dus weer tijdelijk terug.

Ebergen heeft hoge verwachtingen van zijn rentree in Oss: "Ik heb dit jaar weinig kans op speeltijd bij NEC. De club stelde daarom een verhuur voor en dat zag ik wel zitten. Ik heb met Dirk Heesen gesproken en hij vertelde dat ook Hans de Koning mij er graag bij wilde hebben. Ik denk dat ik de stap vanuit de Eredivisie voor A-junioren kan maken naar de Jupiler League. In normale doen moet ik voor een basisplaats gaan. Voor de bank kom ik niet terug naar Oss."

Brand geblust met afstandsbediening

De brandweer in Zwitserland is vandaag uitgerukt voor een brandende televisie. De brand werd snel geblust, namelijk met een druk op de knop van de afstandsbediening.

Een bejaarde vrouw belde het alarmnummer omdat haar tv in brand stond. Toen de brandweer arriveerde stonden ze nogal raar te kijken. Er kwamen namelijk helemaal geen vlammen of rook uit het toestel.

De televisie bleek ingesteld te zijn op een Duitse zender die langdurig een brandende open haard liet zien. De brandweer heeft de bejaarde vrouw bevrijd door de tv uit te zetten.

Sylvie van der Vaart 'in shock' door Party-actie

Weekblad Party wist Sylvie van der Vaart vorige week  te schokken, door haar schaamteloos met een kaal hoofd op de cover te plaatsen. De voetbalvrouw die momenteel herstelt van borstkanker, zegt vandaag tegen RTL Boulevard dat de Party moet dokken.

Sylvie van der Vaart verklaarde onlangs dat ze borstkanker heeft. Ze moet een chemokuur ondergaan en daarna is ze in principe genezen. De dappere Sylvie liet in het artikel aan de Party weten dat, mocht ze haar haren daarbij verliezen, ze daar vrede mee heeft.

Sylvie stond versteld toen ze de actie van de Party via haar advocaat ter oren kreeg: ‘Hij belde me op en zei: ‘Luister, er staat een foto van jou op de cover met een kaal hoofd.’ Ik kon gewoon niet praten, ik was echt in shock.’

‘Ik had dit nog nooit gezien. Dat als iemand openlijk over haar ziekte praat, dat een blad dan zo reageert.’
Via haar advocaat Robert Geerlings heeft Sylvie er inmiddels voor gezorgd dat Party haar excuses heeft aangeboden voor de actie. Daarnaast betaalt het blad 5.000 euro aan de stichting Pink Ribbon, die zich inzet tegen borstkanker.

Klik hier voor nog een streng commentaar. 


Sylvie van der Vaart 'in shock' door Party-actie  (foto: DAG)

'Geen enkele maatregel tegen Iran uitsluiten'

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) sluit geen enkele maatregel tegen Iran uit. Maar omdat de Europese lidstaten daarover nu nadenken, wil hij daar nog niets over zeggen.

Dat bleek vandaag tijdens een spoeddebat over de situatie in Iran na de omstreden presidentsverkiezingen. Het regime onderdrukt demonstraties en hindert de media. Er bestaan al sancties tegen Iran vanwege de ongewenste nucleaire ambities van Teheran.

Wel wilde Verhagen kwijt dat nieuwe sancties tegen dat land effectief moeten zijn, door de EU moeten worden genomen en niet ten koste mogen gaan van de Iraanse bevolking. De meerderheid steunt dit beleid.

Alleen de PVV wil veel verder gaan en pleitte voor een totaal handelsverbod. Maar volgens Verhagen tref je hier vooral de Iraniërs mee voor wie de wereld juist wil opkomen. "Na de kogels zit de bevolking niet te wachten op de hongerdood", zei de minister.

 


Verhagen wil geen maatregelen uitsluiten  (foto: ANP)

Puel: "Lyon kon bod op Benzema niet weigeren"

Olympique Lyon raakte woensdag spits Karim Benzema kwijt aan Real Madrid. Volgens Lyon-trainer Claude Puel kon de club niet anders dan het bod op de jonge doelpuntenmaker accepteren.

Real Madrid betaalt 35 miljoen euro voor Benzema, die bereid was om nog een seizoen bij Lyon te blijven. Puel meldt donderdag tegenover L'Équipe echter dat het bod van De Koninklijke simpelweg "te goed was om te laten schieten."

"Het was een mooie kans voor Karim en de club heeft besloten om aan zijn verwachtingen te voldoen," aldus Puel in een reactie. "We hebben de sportieve en economische aspecten afgewogen. We weten dat we een uitstekende speler verliezen."

Puel heeft er goede hoop op dat de jonge spits zal slagen in de Spaanse hoofdstad. "Ik denk dat Benzema de goede wapens in huis heeft om deze uitdaging aan te gaan."

David Villa in onderhandeling met Barcelona

De 27-jarige David Villa (Valencia) heeft volgens de Spaanse media aangegeven dat hij naar FC Barcelona wil komen.

De aanvaller van Valencia heeft zich tijdens de Confederations Cup op de vlakte gehouden over een vertrek. Maar nu meldt het Spaanse Sport dat hij heeft uitgesproken tegenover de blaugranas dat hij bij hen een contract wil tekenen.

Een afvaardiging van de Catalaanse club sprak met de international op zijn vakantieadres in Asturië afgelopen maandag. Wanneer Barcelona aan de vraagprijs kan voldoen, verwacht men in Spanje dat de deal snel rond kan zijn.

Voorzitter Joan Laporta reageerde op de gesprekken met Villa tegenover radiostation Cadena Cope: "Het is niet wijs voor mij om te onthullen hoe de onderhandelingen gaan."

De voorzitter gaf wel aan dat de club probeert binnen de perken te blijven. "We zullen absoluut blij zijn als hij komt, maar het hangt af van de onderhandelingen en de prijs. We kunnen geen dingen doen die in strijd zijn met het model van de club."

Schleck: "Dit jaar maak ik geen fout"

Andy Schleck stond donderdag overtuigd van zijn eigen kunnen de toegestroomde internationale pers te woord. De renner van Saxo Bank is zelfverzekerd.

"Vorig jaar heb ik één slechte dag gekend en dat was mijn eigen fout. Dat gaat me dit jaar niet meer gebeuren." Volgens hem zijn Alberto Contador, Levi Leipheimer en Lance Armstrong (allen Astana) favoriet voor de eindzege van La Grande Boucle. "En dan zijn er nog Denis Menchov, Carlos Sastre en Cadel Evans. Eén ding is in ieder geval zeker: deze Tour gaat beslist worden in het hooggebergte", aldus de Luxemburger.

Kamer wil volgend jaar alsnog naar China

De Tweede Kamer hoopt volgend jaar alsnog naar China te gaan. De reis van Kamerleden die zich bezighouden met Buitenlandse Zaken, die deze maand gepland was, ging niet door. China verstrekte geen visum naar aanleiding van de ontvangst van de dalai lama in de Kamer begin juni. China ziet hem als leider van de opstandelingen in de provincie Tibet.

De Kamer zal de Chinese ambassadeur in Nederland een brief sturen. Daarin staat dat de Kamer het jammer vindt dat de reis niet is doorgegaan en hoopt de dialoog overeind blijft en dat de Kamer in 2010 alsnog in China wordt toegelaten.

De Kamer is niet van plan om leden van het Chinese Volkscongres actief uit te nodigen voor een bezoek aan Nederland. De ChristenUnie had dat geopperd. In de brief aan de ambassadeur wordt wel duidelijk gemaakt dat de Chinese volksvertegenwoordigers welkom zijn in de Tweede Kamer als zij die willen bezoeken. Dat is een herbevestiging van het staande beleid, zei CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel vandaag.

Alcohol en tabak net zo slecht als heroïne

Alcohol en tabak zijn net zo slecht voor de volksgezondheid als heroïne en crack. Ze staan bovenaan een lijst met negentien genotsmiddelen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft gerangschikt naar schadelijkheid. Minister Ab Klink (Volksgezondheid), die om de ranglijst had gevraagd, heeft het rapport vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

LSD, khat en paddo's staan behoorlijk laag op de lijst. Klink verbood eind 2008 nog de teelt en verkoop van paddo's. Cannabis en xtc bevinden zich in de middenmoot als het gaat om de individuele gebruiker, maar scoren hoger als de schadelijkheid voor de hele bevolking in ogenschouw wordt genomen. Dat komt omdat de middelen veel gebruikt worden.

Alcohol en tabak net zo slecht als heroïne  (foto: ANP)

Zwols blaasorkest op tournee met Metallica

De Blaas of Glory gaat mee op tournee met Metallica. De Zwolse band, die rocknummers als blaasorkest speelt, gaat het publiek tijdens het Sonisphere Festival in Barcelona en Knebworth opwarmen.

Dat zei concertorganisator Mojo vandaag. Volgens zanger Wim Holsappel is de Blaas of Glory een uit de hand gelopen grap. "We speelden ook in Nijmegen tijdens Sonisphere en bandleden van Korn en Slipknot zagen dit en kwamen niet meer bij." Volgens de woordvoerder van Mojo zag ook de organisatie uit Engeland dit. "Ze vond het super en wilde de band graag hebben." Op het rondreizende rockfestival Sonisphere spelen bands als Metallica, Slipknot en Korn.

De Blaas of Glory komt voort uit de Blaze of Glory die enkele jaren terug nog op het Bevrijdingsfestival in Overijssel optrad. De band bestaat uit professionele musici. Holsappel: "Meer dan twee optredens op het festival kunnen we niet doen deze zomer. De rest van de data was de helft van de band op vakantie."

Zwols blaasorkest op tournee met Metallica  (foto: ANP)

Vliegtuig Air France ging verticaal te water

Het vliegtuig van Air France dat begin juni in de Atlantische Oceaan stortte, is niet in de lucht uiteengereten. Dat blijkt uit vandaag naar buiten gebrachte onderzoeksresultaten van het Franse onderzoeksbureau voor veiligheid in de luchtvaart (BEA).

"Het toestel werd niet in de lucht vernietigd", aldus Alain Bouillard van BEA. Het vliegtuig ging volgens de onderzoekers bijna verticaal te water.

Vlucht 447 van het Braziliaanse Rio de Janeiro naar Parijs was de ergste ramp in de geschiedenis van luchtvaartmaatschappij Air France. Alle 228 inzittenden kwamen om het leven.

Vliegtuig Air France ging verticaal te water  (foto: ANP)

FC Volendam trekt Sluijter aan

FC Volendam heeft zich versterkt met aanvaller Thijs Sluijter, zo werd donderdag bekend.

Sluijter (29) heeft met de club uit het palingdorp een akkoord bereikt over een contract voor drie seizoenen. Met de transfer keert de aanvaller terug op de Nederlandse velden.

In ons land speelde Sluijter betaald voetbal bij sc Heerenveen en Heracles Almelo. De aanvaller besloot in 2006 een avontuur aan te gaan in Bulgarije en koos voor Litex Lovech. Ook speelde hij in Slowakije voor AS Trencin. Het voorbije seizoen stond Sluijter onder contract bij het Cypriotische Nea Salamina Famagusta.

FC Volendam stelde in een eerder stadium Edward Sturing aan als trainer van de degradant.

Excelsior legt Alisic voor twee seizoenen vast

De 25-jarige middenvelder Adnan Alisic speelt ook de komende twee seizoenen voor Excelsior.

Alisic, die eerder uitkwam voor FC Dordrecht en FC Utrecht, heeft zijn contract verlengd met twee jaar, zo werd donderdag bekend. Het afgelopen jaar werd hij met Excelsior vijfde in de Jupiler League.

De in Rotterdam geboren Alisic zal zich zaterdag net als de rest van de selectie om half elf melden op het trainingsveld van Woudestein voor de eerste training van het seizoen 2009/2010. De middenvelder speelde tot nu toe 38 wedstrijden voor de Kralingers, waarin hij drie keer scoorde.

Waterman nog een jaar gehuurd door ADO

Boy Waterman wordt nog een seizoen gehuurd door ADO Den Haag. De doelman komt over van AZ, dat hem eerder uit de selectie verwijderde.

Het afgelopen seizoen kwam Waterman slechts tien wedstrijden uit voor De Residentieclub. Hij moest zijn plaats afstaan aan Robert Zwinkels, die de concurrentiestrijd won. Zwinkels kampt nu echter met een zware knieblessure, waardoor ADO genoodzaakt is een vervanger aan te trekken. Daarop is opnieuw bij AZ aangeklopt.

Waterman en tweede doelman Gino Coutinho zullen de komende weken strijden om een basisplaats bij de start van de competitie.

Heracles heeft Oostenrijker Lasnik op proef

Bij Heracles Almelo heeft men vanaf donderdag een Oostenrijker op proef. De 25-jarige Andreas Lasnik komt meedraaien op de trainingen van de Heraclieden om te zien of een langer verblijf mogelijk is.

De Oostenrijker is een middenvelder en speelde het afgelopen seizoen voor Alemannia Aachen. Daarvoor kwam hij uit voor ASK Köflach, SV Ried en Austria Wien in zijn vaderland Oostenrijk.

Hij veroverde in 2006 met Austria Wien de landstitel en won er de beker in 2005 en 2006. Toen hij in het seizoen 2004/2005 voor Ried speelde, werd hij uitgeroepen tot 'Bundesliga Young Star der Saison'.

[WBD] S. Williams naar eindstrijd

Serena Williams is erin geslaagd om de finale van het tennistoernooi van Wimbledon te bereiken. De Amerikaanse versloeg in de halve finale de Russische Jelena Dementieva in een ware thriller: 6-7(4), 7-5 en 8-6.

In de tiende game van de derde set overleefde de als tweede geplaatste Williams twee matchpoints. Daarna trok ze de wedstrijd naar haar toe. Zaterdag kan ze voor de derde keer Wimbledon op haar naam schrijven. Haar tegenstandster is nog niet bekend, maar komt uit de partij tussen haar zus Venus Williams en de Russin Dinara Safina.

'Akkoord tussen Vitesse en Feyenoord over Hofs'

Volgens de regiozender RTV Rijnmond hebben Feyenoord en Vitesse een akkoord bereikt over de transfer van middenvelder Nick Hofs.

Hofs speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij de club uit Arnhem. Vitesse wil hem nu definitief vastleggen. Er is nog geen sprake van een persoonlijk akkoord met de middenvelder. Hofs zou willen wachten op interesse uit het buitenland.

Hofs kwam in het seizoen 2004/2005 over van Vitesse naar de Kuip. Mede door een knieblessure wist de middenvelder nooit een vaste waarde te worden in Rotterdam. Trainer Mario Been was aan het begin van de voorbereiding duidelijk en gaf aan niet verder te willen met Hofs.

Celtic laat Vennegoor of Hesselink gaan

Het Schotse Celtic zal spits Jan Vennegoor of Hesselink niet in de weg staan bij een vertrek. Tony Mowbray, de nieuwe manager van The Bhoys, heeft te kennen gegeven dat hij verwacht dat de 30-jarige aanvaller op zoek gaat naar een nieuwe club.

Het contract van Vennegoor of Hesselink met Celtic liep deze week af. De Schotten hadden de optie de verbintenis met één seizoen te verlengen, maar deden dit niet. Het hoofdstuk Celtic in de carrière van Lange Jan lijkt hiermee afgesloten.

"Ik heb geen contact gehad met Jan," zegt Mowbray over de situatie tegenover de BBC. "Zijn contract is afgelopen en hij is vrij om een andere club te gaan zoeken. Ik ben er zeker van dat hij dat ook zal gaan doen."

Vennegoor of Hesselink verliet PSV in de zomer van 2006 voor een avontuur bij Celtic. De 30-jarige spits werd eerder al gelinkt aan zijn oude werkgevers FC Twente en PSV.

Montella hangt schoenen aan de wilgen

Vincenzo Montella heeft besloten zijn profcarrière te beëindigen, zo bericht La Gazzetta dello Sport. De aanvaller van AS Roma (35) is niet met de selectie van de giallorossi afgereisd naar het trainingskamp in Brunico.

Montella stond de afgelopen tien seizoenen onder contract bij Roma. De club uit de Italiaanse hoofdstad nam de doelpuntenmaker in 1999 over van Sampdoria. Daarvoor speelde Montella bij Empoli en Genoa.

In zijn beginjaren bij Roma was Montella een garantie voor doelpunten. Met de giallorossi werd hij in het seizoen 2000/2001 kampioen van Italië. Een ander hoogtepunt van l'Aeroplanino in dienst van de Romeinen vormde de 1-5 overwinning op aartsrivaal Lazio in de stadsderby van het seizoen 2001/2002. Met vier doelpunten was Montella de man van de wedstrijd.

Door blessures aan zijn rug en zijn schouder werd de rol van de spits met het verstrijken van de jaren steeds kleiner, hoewel hij in het seizoen 2004/2005 met 21 doelpunten in de Serie A nog een goed jaar beleefde. Verhuurperiodes bij Fulham en Sampdoria brachten zijn loopbaan ook niet meer op gang.

Samen met clubicoon Francesco Totti vormde Montella het overgebleven deel van de Roma-selectie dat in 2001 de derde scudetto in de geschiedenis van de club won. Waarschijnlijk krijgt de kleine aanvaller een baan als jeugdtrainer bij Roma.

Amsterdamse Wallen definitief op de schop

Een meerderheid van de gemeenteraad in Amsterdam heeft vandaag een 'go' gegeven voor plannen van het stadsbestuur om de misstanden op de Wallen drastisch aan te pakken. De partijen gingen echter niet zonder slag of stoot akkoord met de strategienota 1012, vernoemd naar de postcode in het gebied.

Zo verzochten ze het college van burgemeester en wethouders in een hele reeks moties onder meer te kijken naar de spreiding van de 26 coffeeshops die in de roemruchte hoerenbuurt moeten verdwijnen. Die zouden een plek moeten krijgen in andere delen van de stad.

Ook pleitten GroenLinks, PvdA en VVD met steun van de hele raad ervoor dat het college prostituees gaat stimuleren zich te verenigen zodat zij hun belangen beter kunnen behartigen. Tegelijkertijd kan deze groep dan ook een klankbord zijn voor de gemeente.

Wallen definitief op de schop  (foto: ANP)

Risen komt over precies drie maanden

Uitgever Deep Silver heeft vandaag bekend gemaakt dat de RPG Risen internationaal op 2 oktober in de winkels zal liggen. Het spel wordt momenteel uitgebreid getest en de laatste foutjes zullen eruit gehaald worden. Risen wordt ontwikkeld door het team van Piranha Bytes, voorheen de developers van de Gothic-serie, en zal uitkomen op zowel PC als Xbox 360.

Daniel Oberlerchner, Brand Manager bij Deep Silver: "The release date for Risen enables us to introduce the game to the market in the best possible condition. We have been in the Beta phase here for several weeks, and now our focus lies on eliminating the remaining bugs."

Het spel is compleet, alle dialogen zijn opgenomen en momenteel onderwerpen drie verschillende teams het spel aan een kwaliteitscontrole - een team van Piranha Bytes zelf, een team bij Deep Silver en daarnaast nog een externe studio.

'David Carradine omgekomen door verstikking'

David Carradine heeft geen zelfmoord gepleegd, maar is omgekomen door verstikking. Dat zegt de dokter die een autopsie heeft uitgevoerd op het lichaam van de Amerikaanse acteur, berichtte de BBC donderdag.

Carradine werd op 4 juni halfnaakt aangetroffen in een luxueus hotel in Bangkok. Hij zat in een klerenkast met een koord om zijn hals en zijn genitaliën.. Volgens patholoog-anatoom Michael Baden blijkt uit de manier waarop het touw om de lichaamsdelen heen zat, dat er geen sprake kan zijn van zelfmoord.

"Waarschijnlijk was het een ongeluk", aldus de arts. "De doodsoorzaak is verstikking, hij kon niet meer ademen." Baden onderzoekt nog verder hoe dat precies heeft kunnen gebeuren. De arts was ingehuurd door de familie van Carradine om een tweede autopsie uit te voeren. De eerste werd uitgevoerd door medewerkers van de Thaise politie. Die bekijken nog de mogelijkheid dat iemand de acteur heeft vermoord.

Carradine maakte meer dan honderd films. Hij verwierf in de jaren zeventig wereldwijde bekendheid door zijn hoofdrol in de tv-serie Kung Fu. In 2003 scoorde hij opnieuw door zijn optreden in Quentin Tarantino's film Kill Bill.

David Carradine  (foto: ANP)

Kabinet kijkt of er shariarechtbanken zijn

Het kabinet laat onderzoeken of er in Nederland shariarechtbanken zijn. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie donderdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij zegt er direct bij dat islamitische wetgeving niet in het Nederlands recht wordt geaccepteerd of ingevoerd.

De Tweede Kamer had het kabinet opheldering gevraagd over berichten dat er ook in Nederland moskeeën of imams zijn die op basis van de sharia uitspraken over financiële kwesties en familiezaken doen. "Er kan in Nederland geen sprake zijn van een paralelle rechtstructuur die de werking van de Nederlandse rechtsorde ondermijnt", stelt Hirsch Ballin. Uitspraken van imams of anderen op basis van het shariarecht hebben hier geen bindende kracht en kunnen de Nederlandse wet dus niet opzijzetten, schrijft hij.

Ernst Hirsch-Ballin  (foto: ANP)

Bioscoopbezoek eerste halfjaar gestegen

Het bioscoopbezoek is in de eerste zes maanden van dit jaar met 12,3 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2008. Dat liet de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) donderdag weten.  De stijging staak haaks op beweringen vanuit de entertainmentindustrie en auteursrechtenorganisaties als Brein, NVPI en de RIAA die menen dat 'illegale' downloads enorme financiële schade voor de entertainmentindustrie betekent.

"Het lijkt wel of de bioscoopbranche 'crisis-proof' is", stelde de NVB dan ook. "De consument blijft de weg naar de bioscoop en het filmtheater vinden." Ook de opening van nieuwe moderne bioscopen in enkele steden heeft het groeicijfer opgekrikt.

Al eerder bleek een erg vroeg gelekte versie van 'X-Men Origins: Wolverine' de bioscoopomzet totaal niet te drukken en afgelopen week haalde de ook al veelvuldig gedownloade 'Transformers: Revenge of the Fallen' film alleen in de VS al ruim 200 miljoen dollar op in één enkele week.  Ook gamestudio Electronic Arts meldde onlangs nog dat de illegale downloads van The Sims 3 ze waarschijnlijk geen verkopen heeft gekost.

Glock: "Toyota kan dit jaar nog winnen"

Toyota-coureur Timo Glock sluit niet uit dat zijn team dit jaar nog een overwinning pakt. Dit zegt de Duitser die dit jaar in Bahrein even een Grand Prix leidde, maar daarna ver terug zakte in een interview met autosport.

Toyota is gedurende het Formule 1-seizeon wat afgezakt, maar Glock denkt dat zijn team er met de ingezette lijn zomaar weer kan staan. "Ik was altijd voorzichtig over het praten over mijn eerste overwinning," zei Glock. "Ik heb altijd gezegd dat we ons moeten gaan concentreren op de ontwikkeling van de auto en dat roep ik nog steeds. We hebben wat tempo verloren ten opzichte van de eerste twee teams, maar iedere race is er de kans dat je er weer staat."

Glock voegde er aan toe dat de TF109 beter is dan zijn voorganger. "We hebben een goede stap gemaakt van 2008 naar 2009. Oke, we hebben andere banden en andere aerodynamica, maar ik moet zeggen dat de auto op alle punten gewoon beter is dan de vorige. Hij is stabieler en je kunt agressiever rijden zonder dat je een bepaalde range hebt waarin de auto alleen maar werkt."

Nieuw columnfeuilleton op FOK!

Pien. Bijna 40. Moeder van twee puberende kinderen, die de helft van de week bij hun vader wonen. Ietsje verlopen. Lust te graag een wijntje, en werkt zichzelf daardoor regelmatig in de nesten.


"Nu stop ik écht!" is ons nieuwe feuilleton. Iedere donderdagmiddag om 16 uur beschrijft Zonnetje40 de belevenissen van Pien. In het eerste deel maken we direct kennis met Pien en haar probleem.

"Als ze het even waagt om een blik in de spiegel te werpen, schrikt ze van haar bloeddoorlopen ogen. Verdorie. Ze heeft het weer voor mekaar. Gisteravond had ze keurig pas om half tien een wijntje voor zichzelf ingeschonken. Zich ook stellig voorgenomen het deze avond wél tot twee te beperken, en dan lekker op tijd naar bed te gaan. Voor de tandarts ook wel zo prettig, een frisse uitgeslapen vrouw, en niet eentje met een drankkegel van hier tot Tokio."

Zonnetje40 schreef eerder de serie "Goodbye, my lover".

Het eerste deel vind je hier!

Stroomstoring legt centrum Den Bosch plat

Het centrum van 's-Hertogenbosch heeft sinds vanmiddag 15.00 uur geen stroom meer. De website van Omroep Brabant meldt dat de stroomstoring grotendeels voorbij is, maar getuigen melden dat er nog steeds geen stroom is in en rond het centrum van de stad.

De oorzaak van de storing is een mankement in een grote transportkabel. Hierdoor kwamen vanmiddag 22.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Volgens Omroep Brabant zitten er op dit moment nog vierduizend huishoudens zonder stroom en is de storing dus grotendeels opgelost. Netwerkbeheerder Enexis is hard aan het wek om de laatste vierduizend huishoudens zo snel mogelijk handmatig van stroom te voorzien.

Grote ploeg monteurs ingezet
Enexis weet welke kabel de stroomstoring veroorzaakt, maar heeft geen idee hoe het mankement is ontstaan. Een grote ploeg monteurs van de netwerkbeheerder is momenteel op zoek om de oorzaak van de storing op te sporen.

In eerste instantie leek de storing veroorzaakt te worden door een defect in een transformatorhuisje in de wijk Orthen, tegen het centrum van de stad. Controle van het kastje wees uit dat dit niet de oorzaak was.

Winkels ontruimd
Door de stroomstoring moesten alle winkels in de binnenstad tijdelijk ontruimd en gesloten worden. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, gelegen in het centrum van de stad, moest overschakelen op noodaggregaten. Omdat de overschakeling op de aggregaten gepaard ging met rookontwikkeling, heeft het ziekenhuis de brandweer op de hoogte gesteld. De uitgerukte brandweer constateerde dat er niets bijzonders aan de hand was.

Gratis reizen
Door de stroomstoring werkten de kaartjesautomaten op het station ook tijdelijk niet, waardoor er gratis gereisd mocht worden. Inmiddels werken de automaten weer en moet iedereen gewoon een kaartje kopen.

Hoe lang de stroomstoring nog gaat duren is niet bekend.

Brein haalt website weer zelf offline

Auteursrechtenwaakhond Stichting Brein heeft vandaag zelf haar site uit de lucht gehaald.  Op de index van anti-piracy.nl staat nog steeds te lezen hoe ze hun site aan het opbouwen zijn na de grotendeels verzonnen danwel opgeklopte DDOS aanval eerder deze week.  Gisteren werd al bekend dat de site helemaal niet te kampen had met een DDOS aanval.  De site bleek gewoon bereikbaar, compleet en onbeschadigd te zijn en kon zonder problemen worden benaderd door de index van de website van Brein over te slaan.

Inmiddels krijg je als je op die manier probeert de site te bezoeken een foutmelding.  Blijkbaar wil Brein de schijn van een onbereikbare site hooghouden. Met de site zelf lijkt echter op z'n minst sinds gisteren niets mis meer te zijn.

Tim Kuik, directeur van stichting Brein, meldde de afgelopen dagen dat de site onder vuur zou liggen en 'grondig vernield' zou zijn, nadat ze de beheerders van The Pirate Bay via Twitter voor de Nederlandse rechtbank daagden.  Ook zou er slechts een backup van een jaar oud bestaan.  Van dat hele verhaal lijkt nog maar weinig te kloppen.

Inmiddels is het wachten op de verklaring waarmee Brein komt als ze besluiten hun site weer online te zetten.

Vinokourov wil rentree bij Astana maken

Aleksandr Vinkourov wil zijn rentree graag bij Astana maken. Dit heeft de Kazach vanuit Monaco laten weten. De schorsing, die hij kreeg opgelegd wegens dopinggebruik, loopt op 24 juli a.s af.

"Ik zie mijzelf niet voor een andere ploeg dan Astana rijden. Dat team is in 2006 met mijn hulp opgericht door de Kazachstaanse wielerfederatie. Het is ons kindje," aldus Vinokourov, die aan het einde van de maand weer aan wedstrijden wil deelnemen.

De Kazach richt zich in eerste instantie op het WK, dat in Mendrisio wordt gehouden. Daarnaast hoopt hij volgend jaar weer aan de start van de Tour de France te kunnen verschijnen.

Vinokourov uitte nog wel dreigende taal richting Johan Bruyneel, ploegleider van Astana. "Wanneer ik niet welkom ben, dan zal Johan Bruyneel de ploeg moeten verlaten."

Kesler: "Foppe draait de boel om"

Directeur betaald voetbal Henk Kesler geeft in zijn maandelijkse column op de website van de KNVB zijn mening over de gang van zaken in het binnen- en buitenlandse voetbal. Deze maand deelt hij een sneer uit richting Foppe de Haan.

Voormalig trainer van het Olympisch Elftal De Haan gaf vorige week in het NRC Handelsblad te kennen dat er nogal wat schortte aan de organisatie rondom het team tijdens de Olympische Spelen in China.

"Foppe kijkt enigszins verbitterd terug op de Spelen en is onder meer van mening dat NOC*NSF een praatpaal c.q. coach ter ondersteuning had moeten meesturen", schrijft Kesler.

Kesler kan het niet eens zijn met de uitspraken van de Haan. "Ik zou Foppe dringend willen vragen dat interview nog eens te willen herlezen. NOC*NSF stuurde namelijk directeur Topsport Marcel Sturkenboom mee, die permanent in zijn buurt bivakkeerde."

De Haan, die onlangs opnieuw aan de slag ging bij 'zijn' club Heerenveen als talentenbegeleider, moet volgens Kesler beter naar zichzelf kijken. "Foppe draait de boel om, hij stond voor geen enkele vorm van discussie open. Jammer dat hij - gedreven door zijn frustraties nu hij bij ons weg is - vindt dat anderen dan hijzelf tekort zijn geschoten."

Drukkerij weigert homoteksten

Het textieldrukkersbedrijf Konavo uit Nieuwe Tonge heeft geweigerd badhanddoeken te bedrukken voor de Stichting Gay Sport Nijmegen, meldt dagblad De Gelderlander.

De drukkerij wijst homoseksualiteit af op basis van een christelijke levensovertuiging, en wenste daarom de tekst 'Gay Sport Nijmegen PINK Tournament 2009' niet te verspreiden via textiel.

Daar bleef het niet bij: de drukker riep de stichting daarnaast op niet mee te werken aan 'dergelijke God-onterende evenementen', zoals het sporttoernooi voor homo's dit weekeinde in Nijmegen.

Op de website van Konavo staat te lezen: "Wij voorzien geen afbeeldingen en/ of teksten: die God-onterend zijn; die (mogelijk) aanstootgevend (kunnen) zijn; (voor activiteiten) waar wij (principiëel) niet achter kunnen staan."

De Stichting Gay Sport Nijmegen heeft aangifte gedaan van discriminatie. Het Openbaar Ministerie zoekt de kwestie inmiddels uit. Ook gaan de Nijmegenaren de zaak aankaarten bij de Commissie Gelijke Behandeling.

De drukker heeft wel aangeboden handdoeken te leveren met alleen de tekst 'Nijmegen 2009', maar daar zaten de homoseksuele sporters dan weer niet op te wachten.

Brüno poseert pikant met football team

Het alter-ego van Sacha Baron Cohen, bekend van Borat, Brüno is opnieuw in het nieuws gekomen door zijn film. Hij staat op pikante foto's die zijn gemaakt met een high school football team uit Los Angeles. Onlangs kwam hij nog in het nieuws door een aanklacht wegens het veroorzaken van een hersenbloeding. De directeur en gymleraar van de high school in Los Angeles zijn inmiddels door de overheid gestraft.

De directeur en gymleraar hadden toestemming gegeven aan het football team om mee te doen met een foto-shoot met Brüno. De foto's worden gebruikt om een kalender mee te maken om de film te promoten. De foto's zijn volgens de overheid echter te pikant geworden. Brüno heeft op de foto's slechts ondergoed, sokken en schouderbeschermingen om, terwijl het team in pikante houdingen staat. Op een van de foto's poseert Brüno achter een bukkende speler. 

De supervisor van de school is woest op Brüno: "Hij heeft voor deze reportage misbruik gemaakt van onze studenten. De naam van de school en het uniform van onze sporters is geschaad. De schooldirectie en de gymleraren kunnen rekenen op een fikse straf." Brüno heeft nog geen reactie gegeven over de pikante foto's.

Een van de foto's is hier te zien.

Dekker denkt aan juridische stappen

De kans is groot dat Thomas Dekker een juridische procedure gaat opstarten. De aanleiding hiervoor is zijn vermeende dopinggebruik, dat gisteren bekend werd gemaakt. Zijn werkgever, Silence-Lotto, zette de wielrenner direct op non-actief.

Dekker vindt het namelijk schandelijk dat de positieve test op basis van nieuwe criteria tot stand is gekomen. Volgens hem had dit op basis van nieuwe methoden moeten gebeuren.

Daarnaast is de Nederlander boos om het feit dat hij van de internationale wielrenunie (UCI) eerst te horen kreeg dat zijn plas negatief was. Gisteren werd echter bekend gemaakt dat zijn urine weldegelijk dynepo bevatte. Hierdoor is de kans groot dat Dekker toch nog veroordeeld zal worden.

Dekker heeft in elk geval zijn voorzorgsmaatregelen genomen en een gerenommeerd dopingexpert in de arm genomen. Op die manier hoopt hij zijn klacht nog meer kracht bij te zetten.

Michael Jackson keert terug als virus

Cybercriminelen verspreiden via e-mail een computervirus dat argeloze ontvangers liedjes en foto’s van Michael Jackson belooft. Het Aziatische computerbeveiligingsbedrijf Sophos waarschuwt vandaag voor de bulkmail onder de naam Remembering Michael Jackson, die wordt verstuurd door sarah@michaeljackson.com.

Een bijlage met de naam Michael songs and pictures.zip belooft de ontvangers geheime liedjes en foto’s van de popster die donderdag 25 juni overleed aan een hartstilstand. Sophos adviseert de afzenders de bijlage niet te openen en te verwijderen om hun eigen computer en die van hun mailcontacten niet te infecteren.

Sophos vermoedt dat de verleiding groot is om het attachment toch te openen, omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in de plotselinge dood van de King of Pop. Het gevolg is echter dat computers geïnfecteerd raken en eenmaal besmette computers verspreiden het virus automatisch verder.

Verdachte zwemleraar blijft in voorarrest

De 59-jarige Bossche zwemlaar Benno L. zit voorlopig nog in voorarrest op verdenking van ontucht met vele minderjarige meisjes. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat vandaag besloten over zijn beroep tegen de verlenging van de hechtenis.

Benno L. werd begin juni aangehouden. Op computers, geheugenkaarten, harde schijven en camera's vond de politie tot dusver seksueel getinte afbeeldingen van hem met in toaal 98 verschillende meisjes. De rechtbank bepaalde medio juni dat justitie hem drie maanden mag vasthouden.

'Zwemmen in grote rivieren onveilig'

Rijkswaterstaat waarschuwt voor zwemmen in grote rivieren. Door onder andere stroming en slechte waterkwaliteit kan dit gevaarlijk zijn, aldus de waterdienst van Rijkswaterstaat vandaag.

Volgens de waterdienst zien rivieren er vaak veilig uit, maar is de stroming verraderlijk en kunnen de bodems bij de oever onverwacht steil zijn. Schippers zien zwemmers vaak over het hoofd en schepen veroorzaken een zuigende kracht die een zwemmer naar het schip kunnen trekken. Ook waarschuwt de waterdienst voor de kwaliteit van het rivierwater. Er zitten veel ziekteverwekkende bacteriën en virussen in.

  (foto: ANP)

Ten Dam hoopt op winst Menchov

Laurens ten Dam begint zaterdag aanstaande aan zijn tweede Tour de France. Vorig jaar kwam de eindigde de renner als 22e en wil deze prestatie graag gaan evenaren. Toch zal hij voornamelijk in dienst van de kopman van Rabobank en favoriet, Denis Menchov, gaan rijden.

"Ik hoop dat Menchov de Tour gaat winnen. Hij werd vorig jaar vijfde in de Giro en derde in de Tour. Dan moet het ook mogelijk zijn dat hij twee wielerronden op het hoogste niveau kan presteren. Ik denk dat het net zo als vorig jaar kan gaan," aldus Ten Dam in een reactie.

Mocht Ten Dam in aanmerking komen om een etappe te winnen, dan zou hij de rit met de finish op de Mont Ventoux erg mooi vinden. "Als er één berg is, waarop ik wil winnen, dan is dat de Mont Ventoux. Of dat gaat lukken is een ander verhaal", zei de renner lachend.

Volleybalsters pakken brons in Rusland

Het Nederlands Dames Volleybalteam heeft vandaag in het Russische Jekatarinenburg de finale om het brons gewonnen. Tegen Cuba werd het 3-0 (25-17, 25-23, 25-21).

Gisteren verloren de dames van Avital Selinger de halve finale met 3-1 van Rusland (25-27, 25-20, 25-22, 25-20).

Het team gebruikt de Boris Jeltsin Cup als voorbereiding op het WK kwalificatietoernooi, dat van 17 tot en met 19 juli plaatsvindt in Almere. Nederland zal daar met Duitsland, Azerbeidzjan en Slovenië strijden om twee WK-tickets.

Uncharted 2: Langer, beter en uit deze herfst

De gameplay beelden van Uncharted 2 afgelopen E3 staan bij veel mensen nog steeds op het netvlies gebrand. Na het binnenslepen van veel "Best of E3"-awards kan het eigenlijk niet mis gaan met de game. Alleen is nog steeds niets bekend over een release-datum. Daar komt binnenkort verandering in.

Naughty Dog heeft laten weten dat de game nog steeds gepland staat voor deze herfst en dat ze zeer binnenkort een vaste release-datum zullen geven. Daarnaast heeft Amy Hening laten weten dat de singleplayer-mode van de game een stuk langer zal zijn dat die van het eerste deel. De cutscenes alleen al zullen 90 minuten in beslag nemen. Tijdens deze uren aan plezier zal Drake de hele wereld afreizen op zoek naar de schat van Marco Polo. De game zal veel verschillende omgevingen kennen:

Nate does a little more globe-trotting in this game than in Uncharted 1, so there's a wider variety of environments. Everything from urban areas, ancient temples, jungle swamps to snowy and icy locales. Nate's journey takes him from Turkey to Borneo, up to Nepal and into Tibet and the Himalayas

Hou FOK!games in de gaten voor de releasedate van Uncharted 2: Among Thieves

Alguersuari wil stoeltje bij Toro Rosso

Jaime Alguersuari is bezig om zich een stoeltje voor 2010 bij Scuderia Toro Rosso te verschaffen. De 19-jarige Spanjaard is de nieuwe reservecoureur voor beide Red Bull-teams en rijdt momenteel in de World Series bij Renault. Vorig jaar werd Alguersuari de jongste Britse Formule 3-kampioen ooit.

"Mijn doel is om coureur te worden bij Toro Rosso," zei de Spanjaard. "Het is lastig en er wordt niet veel getest, maar zodra je in de Formule 1 zit verandert er veel. Dat hebben we wel kunnen zien aan jongens als Sebastian Vettel en Sébastien Buemi."

"Mijn doel is om in de Formule 1 te leren en daar als rijder me verder te ontwikkelen, omdat het daar de beste plaats voor is. Je hebt gezien dat rijders jong de sport binnenkomen, er leren en dan beter worden. Neem Fernando Alonso, hoe jong startte hij bij Minardi, 21? Hij heeft daar geleerd, is naar Renault vertrokken, heeft daar bijgeleerd en is daar wereldkampioen geworden. Nu kun je kijken naar jongens zoals Vettel die het zelfde doen."

Resident Evil 4 volgend jaar in de bioscopen?

Je kunt veel over de Resident Evil films zeggen, bijvoorbeeld dat je ze helemaal niets vindt, ze de games geen goed doen of dat ze één van de betere game-verfilmingen zijn, maar het is en blijft de langstlopende game-film serie tot nu toe. Niet gek dus dat een vierde film waarschijnlijk in de maak is.

Er gaan namelijk geruchten dat Resident Evil: Afterlife volgend jaar zal verschijnen. Op 17 september 2010 zou de film in première moeten gaan en het zou zich afspelen in Alaska en Tokyo. Er is verder nog niets bekend over de film dus we moeten deze informatie met een flinke korrel zout nemen.



Of deze stoere dame haar opwachting maakt is niet bekend

Amerikaans leger start opium-offensief in Helmand

Met een massale aanval van duizenden mariniers is het Amerikaanse leger vandaag met een groot offensief begonnen tegen de Taliban in de zuidelijke provincie Helmand. Het is de eerste grote operatie in het kader van president Obama’s nieuwe Afghanistan-strategie.

Doel van de Amerikanen is om de Talibanstrijders te verdrijven uit de regio, dat bekend staat als een van de grootste opiumgebieden in de wereld, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van augustus. De mariniers, die net zijn gearriveerd uit de VS, drongen dorpen binnen die bekend staan als Talibanbolwerken.

Het offensief vormt de grootste operatie van Amerikaanse mariniers sinds de slag om Fallujah in 2004. Met helikopters werden ze onder andere gedropt in het dorp Nawa, zo’n dertig kilometer te zuiden van Lashkar Gah. Amerikaanse en NAVO-soldaten hebben nog niet eerder op deze schaal geopereerd in deze regio.

Het Amerikaanse leger vermoedt dat hier zo’n 500 Talibanstrijders actief zijn. Ook het district Garmsir vormt een belangrijk doelwit van het offensief. "Waar we aanvallen zullen we ook blijven en waar we blijven zullen we ook standhouden", aldus marinierscommandant Larry Nicholson. De kritiek op de Amerikaanse en Britse soldaten in Zuid-Afghanistan is vaak dat ze na militaire operaties gebieden weer verlaten waarna de Talibanstrijders weer terugkomen.

In Helmand opereren sinds 2006 ook duizende Britse militairen. Ondanks hun inzet is de veiligheidssituatie in de provincie de afgelopen twee jaar verder verslechterd.

Het Amerikaanse leger in Afghanistan wordt dit jaar versterkt met 21 duizend militairen. Aan het einde van het jaar zullen er 68 duizend Amerikaanse militairen in het land gestationeerd zijn. Dat is het dubbele van het aantal van 2008.

President Obama hoopt met een herhaling van de in Irak met succes gebruikte 'surge-strategie' de veiligheidssituatie in Afghanistan op korte termijn sterk te verbeteren, zodat de Amerikanen zich op termijn kunnen terugtrekken.

 

 


Amerikaans leger start opium-offensief in Helmand  (foto: DAG)

Meisje dat Airbus-crash overleefde kan niet zwemmen

De vermoedelijk enige overlevende van de vliegtuigcrash bij de Comoren, de 14-jarige Bahia Bakari, is per vliegtuig op weg naar haar vader in Frankrijk. Ze kwam vanochtend aan in Parijs, meldde de Franse tv-zender RFI.

De Franse van Comorese afkomst, die niet kan zwemmen, had zich vastgeklampt aan een wrakstuk. Ze werd eergisteren een paar uur na de crash uit zee gered. Het meisje dat in Marseille woont, omschreef het ongeval als een soort elektrische schok. Ze zat met haar moeder in het toestel van de Jemenitische maatschappij Yemenia. In totaal waren 153 mensen aan boord, die op Bahia na waarschijnlijk allemaal zijn omgekomen.

Haar vader, Kassim Bakari, zei op de radio, dat zijn dochter gelanceerd was uit het vliegtuig toen het crashte. Het meisje is gewond maar buiten levensgevaar en zeer getraumatiseerd. "Toen ik haar sprak vroeg ze naar haar moeder. Om haar niet verder te traumatiseren hebben ze haar verteld dat haar moeder in de kamer naast haar ligt. Maar dit is niet waar. Ik weet niet wie haar dat moet gaan vertellen”, zei vader Bakari.

Ondertussen wordt naarstig gezocht naar de zwarte dozen die mogelijk helderheid kunnen verschaffen over de oorzaak van het ongeluk. Comorezen klagen al jaren over Yemenia. Volgens hen zijn er geen veiligheidsriemen aanwezig en zitten vliegtuigen soms zo vol, dat passagiers in de gangpaden moeten staan. Twee jaar geleden werd het negentien jaar oude toestel geweerd uit het Franse luchtruim. De Europese Commissie heeft gedreigd Yemenia uit het Europese luchtruim te bannen.

Einde aan gescheiden inburgering

Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) wil dat gemeenten per 1 januari geen gescheiden inburgeringscursussen voor mannen en vrouwen meer aanbieden. Twee weken geleden verdedigde hij in de Tweede Kamer nog zulke aparte klassen, omdat anders met name vrouwen bij de vrijwillige cursussen zouden wegblijven.

De bewindsman spreekt zelf van "een switch". Hij geeft daarvoor drie overwegingen. "Deze praktijk bestond al bij mijn aantreden in november vorig jaar, maar toen sprak niemand erover", zegt Van der Laan. "Nu is dit in de Kamer steeds gevoeliger komen te liggen." Twee weken geleden kreeg hij in een debat over inburgering van diverse partijen het verwijt 'sekse-apartheid' te faciliteren.

Van der Laan wijst erop dat hij gescheiden inburgering nooit als principe heeft aangehangen. Hij liet de praktijk uit pragmatisme toe, met het oogmerk vrouwen uit hun isolement te halen. "Maar ik stel vast, gelet op de vele reacties uit de samenleving, dat hiermee het maatschappelijk draagvlak van de inburgering wordt ondermijnd." Dat is zijn tweede reden om gemeenten 'dringend' te verzoeken volgend jaar alleen nog gemengde cursussen aan te bieden.

Hij wacht daarmee de uitkomsten van een aangekondigd 'kwalitatief onderzoek' niet af. Van der Laan zegde de Kamer toe te inventariseren wat precies de opkomst is bij de gescheiden (ongeveer 15 procent van het aanbod) en de gemengde trajecten. "Dat is mijn derde overweging. Blijven er inderdaad tot zes keer zoveel mensen weg bij gemengde cursussen? Ik heb inmiddels sterk de indruk dat dit niet zo scherp ligt, als gemeenten maar genoeg moeite doen."


Einde aan gescheiden inburgering  (foto: DAG)

'Prediger gelinkt aan Ajax'

Volgens de Argentijnse media is Ajax in de race voor het halen van Leonardo Sebastián Prediger. De 22-jarige Argentijn speelt op het middenveld bij Club Atlético Colón en heeft inmiddels een interland achter zijn naam.

Prediger werd in eerste instantie gelinkt aan de Spaanse clubs Tenerife en Espanyol en het Italiaanse Udinese. Nu is vooral Ajax in de race voor de speler die drie tot vier miljoen euro moet gaan kosten. Geen van de partijen is nog concreet geweest, maar Atlético Colón zal meewerken aan een transfer mocht het zover komen.

Instructiefilm met naakte stewardessen

Vliegtuigmaatschappij Air New Zealand heeft een opmerkelijke instructiefilm gemaakt: in tegenstelling tot de normale instructiefilmpjes hebben de stewardessen geen kleren aan. Afgezien van de bodypainting en een stoelriem is de crew helemaal naakt terwijl ze de veiligheidsprocedures van de maatschappij uitleggen. 

Onder het mom van 'nothing to hide' zijn meerdere naakte filmpjes gemaakt. De maatschappij wil duidelijk maken, dat er in tegenstelling tot vele chartermaatschappijen geen extra kosten zijn voor bijvoorbeeld eten of drinken. De boodschap van Air New Zealand is dan ook "de prijs die je betaalt inclusief alles". Een bijkomend gevolg is waarschijnlijk dat de instructievideo's met meer interesse zullen worden bekeken dan normaal.

Naakte stewardessen geven instructies

Jolie en Aniston grootverdieners

Agelina Jolie is de best verdienende actrice in Hollywood. Ze verdiende het afgelopen jaar 19,1 miljoen euro.

Dat is meer dan Jennifer Aniston, de ex van haar partner Brad Pitt, die 17,7 miljoen euro opstreek. Dit meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Jolie vergaarde het meeste inkomen door haar investeringsaandeel in de actiefilm Wanted, maar ze kreeg ook een behoorlijke som voor haar rol als CIA-agente in Salt.

Aniston verdiende de meeste miljoenen met haar rol in de romantische komedie Marley and me en haar rol in de aankomende film The Baster. Volgens Forbes profiteert Aniston ook nog steeds van de herhalingen van Friends en stopt frisdrankfabrikant Glaceau haar een zakcentje toe.


Jolie en Aniston harken meeste geld bijeen  (foto: DAG)

Zwemster scheurt uit snel badpak

Topzwemster Flavia Zoccari is in ernstige verlegenheid gebracht tijdens de Mediterrane Spelen die in Pescara werden gehouden. De Italiaanse scheurde bij de start van een race namelijk uit haar supersnelle badpak.

Zoccari droeg het omstreden Jaked J01-pak dat al voor vele wereldrecords heeft gezorgd. Het pak scheurde aan de achterzijde boven haar billen open. Daarop werd ze gediskwalificeerd, wat bij Zoccari leidde tot een tranendal. Later heeft de Italiaanse bond haar excuses aangeboden voor het incident.

Fry: "Barrichello verdient overwinning"

Brawn GP-baas Nick Fry zegt dat Rubens Barrichello een overwinning verdient. De 37-jarige Braziliaan is dit jaar goed onderweg en staat tweede in het kampioenschap. Hij is al driemaal als tweede geëindigd, maar heeft zijn teamgenoot Jenson Button alleen in Groot-Brittannië weten te kloppen.

"We zijn blij met de prestaties van Barrichello dit jaar," zei Fry tegen Autosport. "Het zou mooi zijn om hem op de hoogste plaats van het podium te zien. Hij werkt er echt hard voor en zijn motivatie is voor iemand die al zo lang in de racerij zit erg hoog. Hij mag trots op zichzelf zijn."

Fry weet zeker dat volgende week op de Nürburgring ook Jenson Button weer op het podium zal staan. "Wanneer we teruggaan naar de langzame en halfsnelle circuits en de temperatuur omhoog gaat, dan zal de pikorde zich herstellen. De positie van Jenson op Silverstone kan worden verklaard door zijn soepele rijstijl. De auto kon de banden niet op temperatuur laten komen en omdat Jenson een soepelere rijstijl heeft dan Rubens, kende hij meer problemen."

'Noord-Korea vuurt twee raketten af'

Noord-Korea heeft vandaag vanaf de oostkust twee raketten voor de korte afstand afgevuurd. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie laten weten, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De spanningen op het Koreaanse schiereiland zijn de laatste tijd opgelopen, nadat Noord-Korea een langeafstandsraket en enkele andere raketten voor de korte afstand had afgeschoten. Internationaal ontstond er veel ophef door een nucleaire proef door Noord-Korea.

Noord-Korea vuurt twee raketten af  (foto: ANP)

Donovan haalt uit naar 'teamgenoot' Beckham

Landon Donovan heeft zich allerminst positief uitgelaten over David Beckham. De Engelsman werd sinds de winterstop gehuurd door AC Milan en keert een dezer dagen weer terug naar de Verenigde Staten.

Daar sluit Beckham zich weer aan bij zijn club Los Angeles Galaxy, de club van USA-spits Landon Donovan. In een interview die later deze maand wordt gepubliceerd, beschuldigd Donovan Beckham ervan niet loyaal te zijn geweest aan zijn club LA Galaxy.

"Ik verwachtte veel van zijn (Beckham, red.) komst, maar hij heeft het niet waargemaakt", aldus Donovan. "Als iemand jou veel meer geld geeft dan andere spelers, mag je op z'n minst verwachten dat iemand conform zijn salaris presteert. Hij moet beter zijn best doen."

Donovan geeft aan dat sinds het vertrek van Ruud Gullit bij de Amerikanen, de discipline uit het spel van Beckham is verdwenen. "Toen David voor het eerst in het team verscheen, leek hij me erg gemotiveerd. Daar is hij sinds het vertrek van Gullit blijkbaar vanaf gestapt", beëindigde de aanvoerder van Galaxy zijn betoog.

Schande: Madonna pleegde plagiaat

Madonna riskeert een boete als ze tijdens haar optreden in België op 11 juli het nummer Frozen zingt. De 50-jarige zangeres is van plan het nummer ten gehore te brengen tijdens een optreden in Werchter, maar het lied is in België verboden.

Frozen is door de rechter in 2005 als plagiaat bestempeld. Sindsdien is het niet toegestaan het nummer op Belgisch grondgebied te spelen. Ook mag het nummer niet meer in België verkocht worden. Cd’s en dvd’s waarop Frozen te horen is moesten uit de schappen worden gehaald en het nummer mag niet worden gedraaid op radio en televisie.

Juridisch gezien riskeert Madonna daardoor op 11 juli een flinke geldboete en kan de rechter het concert zelfs stilleggen als Frozen wordt gespeeld.

De Belgische componist Salvatore Acquaviva had een proces aangespannen, omdat hij vond dat het nummer van Madonna te veel lijkt op zijn eigen lied uit de jaren zeventig Ma vie fout le camp. De rechter oordeelde dat Madonna inderdaad vier maten had overgenomen, waarop Frozen werd verboden in België.

De advocaat van Acquaviva weet niet nog of hij stappen zal ondernemen als Madonna het nummer tijdens haar concert zingt.


Schande: Madonna pleegde plagiaat  (foto: DAG)

PvdA: bijna alles ging fout in campagne

"Veel, zo niet alles, ging fout in de campagne.” Dat is de belangrijkste conclusie van een PvdA-werkgroep die de afgelopen weken de campagne van de PvdA in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 4 juni onderzocht.

De partij zag bij die verkiezingen de helft van haar kiezers weglopen en verloor vier van de zeven zetels in het Europarlement. Het dramatische verlies werd vervolgens onderzocht door een werkgroep onder leiding van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Die concludeert nu dat het aan zo ongeveer alles ontbrak in de campagne. Aan een heldere boodschap, aan de juiste strategie, aan een gevoel van urgentie, aan een goede en tijdige voorbereiding, aan geld, aan politieke sturing en vooral aan overtuiging. "We voerden campagne met de handrem erop", aldus Dijksma en haar werkgroep.

Er is ook nog meer algemene kritiek die de partijtop zich heel snel ter harte moet nemen om van de gemeenteraadsverkiezingen volgend voorjaar wel een succes te maken. Zo is de fractie in de Tweede Kamer te onzichtbaar en is de PvdA te veel een bestuurderspartij en te weinig een ideeënpartij. Ook moeten graaiers binnen de partij maar ophoepelen. PvdA-leden die in de publieke sector meer willen verdienen dan het salaris van de premier, zoeken maar een andere partij, aldus het rapport.


PvdA: bijna alles ging fout in campagne  (foto: DAG)

Liédson verlengt verbintenis bij Sporting Lissabon

Sporting Lissabon-aanvaller Liédson zal ook de komende drie seizoenen in het shirt van de hoofdstedelingen te bewonderen zijn.

Liédson speelt al sinds 2003 voor de Portugezen. Daarvoor kwam de speler uit voor Corinthians uit zijn thuisland Brazilië. Ook speelde Liédson nog voor Flamengo.

De Braziliaan heeft al meerdere seizoenen bewezen makkelijk het net te vinden. In 134 duels in het groen-wit van Sporting kwam de spits tot liefst 98 treffers. Daarmee is Liédson topscorer aller tijden van de club uit Lissabon.

Dit seizoen scoorde hij zeventien keer. Alleen in zijn tweede seizoen bij Sporting scoorde hij vaker. Toen wist hij 25 keer het net te vinden.

[WBD] Tennissers besmet met Mexicaanse griep

Twee tennissers op Wimbledon zijn besmet met de Mexicaanse griep. The Daily Mail meldt dat het gaat om de Slowaakse dubbelspelers Michal Mertinak en Filip Polasek.

Het tweetal deelde samen een hotelkamer en zijn mogelijk ziek geworden tijdens het Londense toernooi. De twee werden al vroeg uitgeschakeld op Wimbledon.

Er zijn nog geen plannen van de All England Lawn Tennis Club (AELTC) om maatregelen te nemen tegen het virus. De AELTC verwacht dan ook geen nieuwe gevallen van de Mexicaanse griep te constateren. Wanneer mensen die bij het tennistoernooi aanwezig zijn symptomen van de ziekte hebben, moeten ze zich laten onderzoeken.

De directeur van AELTC vermeldde dat de besmettingen van de twee Slowaakse tennissers "volledig in de lijn zijn van de griepuitbraak in Londen." Eerder werd al gemeld dat er verschillende ballenjongens en -meisjes symptomen van de Mexicaanse griep vertoonden. Daarop moesten ze thuis blijven.

Wielrenner Lhotellerie betrapt op doping

Vacansoleil-renner Clément Lhotellerie is betrapt op het gebruik van de verboden stof Methylhexanamine. Dit doping-product werd op 26 april aangetroffen bij de Fransman.

Daarop is besloten dat de wegen van Vancansoleil en Lhotellerie gaan scheiden. De Fransman zegt dat de verboden stof zat in plantaardige geraniumolie die hij gebruikt heeft. Daarom wordt er nu een onderzoek ingesteld naar de achtergrond van de positieve test.

'Sneijder moet vertrekken, maar wil niet'

Volgens het Spaanse AS moet Wesley Sneijder vertrekken bij De Koninklijke. De middenvelder is dat echter niet van plan.

Sneijder wil niets liever dan zijn dienstverband verlengen in Madrid, maar lijkt daar geen kans toe te krijgen. Real ziet de 25-jarige oud-speler van Ajax als ideaal ruilmiddel om grote transfers te bewerkstelligen.

Onder andere Franck Ribéry en Maicon moeten volgens de Madrilenen met behulp van Sneijder worden vastgelegd. De Nederlander werd deze zomer al aangeboden bij AC Milan als deel van de transfer van Kaká.

Sneijder speelt op dit moment twee seizoenen in Santiago Bernabéu. Het contract van de middenvelder loopt nog tot medio 2013.

Interview/Concert: Black Stone Cherry

Maandagavond, Purmerend. In het P3-poppodium treedt de Amerikaanse rockband Black Stone Cherry op, vergezeld door het Engelse Heaven’s Basement. Voorafgaand aan het concert had FOK! een exclusief interview in de kleedkamers met twee van de mannen van Black Stone Cherry: gitarist Ben Wells en bassist John Lawhon. Het tweede album van Black Stone Cherry, Folklore and Superstition, ligt sinds augustus 2008 in de Nederlandse winkels. Onlangs is het album opnieuw uitgebracht, met tien nieuwe nummers.


Black Stone Cherry

Benzema: "Dit is een droom die uitkomt"

Karim Benzema zal zeer binnenkort zijn transfer naar Real Madrid afronden. De Fransman liet blijken dat hij zeer gelukkig is met de overstap.

De verwachting is dat Benzema een contract tekent die hem tot de zomer van 2015 aan Real bindt. Aan het digitale thuis van de Madrilenen gaf Benzema al een kort interview. "Ik heb altijd al gezegd dat ik voor Real Madrid wil spelen, want dat was al mijn favoriete club toen ik nog een kind was."

Zinedine Zidane stelde voor om Benzema te kopen. Het transfertarget David Villa bleek niet haalbaar, waarna de aanvaller van Olympique Lyon in beeld kwam. Deze bleek maar al te graag naar De Koninklijke te vertrekken.

Eerder legde Real al meer dan 150 miljoen neer voor achtereenvolgens Kaká, Cristiano Ronaldo en Raúl Albiol.

Maaskant toch naar Tour

Martijn Maaskant zal komende zaterdag toch deel gaan nemen aan de komende Tour de France. De Nederlander van Garmin-Slipstream is de vervanger van Daniel Martin die kampt met een knieblessure.

"Natuurlijk vind ik het jammer voor Martin, maar stiekem ben ik toch wel heel erg blij dat ik mee mag doen," zei Maaskant die zich goed voorbereid voelt op de Tour van dit jaar. "Ik ben nu veel beter dan vorig jaar. Ik heb de Ronde van Zwitserland gereden, en bovendien weet ik wat me te wachten staat."

Ook over de kwestie Thomas Dekker had Maaskant zijn mening klaar. "Lullig," aldus de Nederlander die zijn landgenoot betrapt zag worden op EPO-gebruik.

Brand na conflict om kraakpand

In een oude supermarkt in Zundert is vanochtend brand uitgebroken. Rond het pand speelde zich een bizar conflict af. Sinds gisteren werd het pand aan de Molenstraat gekraakt. De woedende eigenaar dreigde daarop een giertank in het pand leeg te spuiten.

Na een uur had de brandweer het vuur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vermoedt brandstichting. Agenten verwachten op korte termijn aanhoudingen te verrichten in de zaak.

Met dank aan WilliamBlake voor de submit.

Problemen invoering OV-chipkaart

De invoering van de OV-chipkaart in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen verloopt niet bepaald zonder kopzorgen. In het tientallen vierkante kilometers grote spreidingsgebied zijn slechts elf oplaadpunten gereed, die tot overmaat van ramp niet goed functioneren wegens softwarematige fouten. Dat bevestigde vervoerder Connexxion vandaag.

Door de softwarefout, die zich voordoet in het programma dat het betalingsverkeer moet regelen, kunnen reizigers hun OV-chipkaart niet opladen. Het is, mede hierdoor, wel mogelijk nog met een abonnement of strippenkaart de bus in te komen. Vanaf gisteren kunnen reizigers in de Stadsregio met de OV-chipkaart betalen. De overheid wil de kaart gefaseerd landelijk invoeren.

Connexxion hoopt dat het probleem snel is opgelost. Nog deze maand moet het aantal oplaadpunten van elf naar twintig stijgen. Connexxion geeft te kennen dat de bussen die in de regio rondrijden, wel al de benodigde apparatuur geïnstalleerd hebben gekregen.

Met dank aan Rvlaak voor de submit. 

Reizen naar VS met noodpaspoort afgeschaft

Reizen naar de Verenigde Staten van Amerika is vanaf 1 juli niet langer meer mogelijk met enkel een nooddocument. De VS hebben namelijk een wijziging in hun toelatingsbeleid doorgevoerd.

In een brief aan de marechaussee, de gouverneur van Aruba en de gouverneur van de Nederlandse Antillen legt staatssecretaris Bijleveld uit wat de wijzigingen precies inhouden. De brief is hier te lezen.

Eerder was het mogelijk om vanuit Nederland naar de VS te reizen zonder visum. Dit komt doordat Nederland partner is van de VS in het "Visa Waiver Program (VWP)". Het reizen zonder visum naar de VS was enkel mogelijk met een elektronisch reisdocument, ofwel een paspoort met chip. Dat document moet een aantal biometrische kentekenen bevatten. De uitzondering op deze regel waren de nooddocumenten. Dit zijn voornamelijk de noodpaspoorten die onder strenge voorwaarden worden verstrekt.

Wijziging
Vanaf vandaag is het echter niet meer mogelijk om zonder biometrische chip in je noodpaspoort de VS binnen te komen. Aangezien Nederland, voorlopig nog, geen chips heeft in het noodpaspoort, zijn reizigers verplicht een visum aan te vragen. Met een visum en een noodpaspoort kan men de VS wel bereiken. Een uitzondering op deze regel kan nog wel gemaakt worden door de Consulaat-Generaal. Dit is echter enkel mogelijk in echte noodgevallen, zoals medische en aantoonbaar nijpende humanitaire situaties.

Met dank aan Rvlaak voor de submit.

Sektioui kiest voor avontuur in VAE

Wat al langer in de lucht hing is een feit geworden. Tarik Sektioui zet zijn loopbaan voort bij Ajman Club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Sektioui gaat in het oliestaatje 1,2 miljoen euro per seizoen verdienen. Tijdens de officiële presentatie van de aanvaller verklaarde zijn zaakwaarnemer dat Ajman vele clubs heeft afgetroefd in de strijd om de handtekening van Sektioui. Zo waren er meerdere geïnteresseerde verenigingen uit Europa en het Midden-Oosten.

Ajman Club legt geen geldbedrag op tafel. Sektioui komt transfervrij over van FC Porto. In Nederland verwierf Sektioui bekendheid door zijn periodes bij Willem II en AZ. De Marokkaan was tussen januari 2000 en de zomer van 2006 een gevreesde vleugelspeler aan de linkerkant.

'Asociaal gedrag houdt veel mensen bezig'

Het toenemende asociale gedrag staat op de eerste plaats van de eerste zogeheten Issuebarometer. Op die lijst staat een overzicht van onderwerpen die Nederlanders het meest bezighouden. Op de tweede plaats staat de economische recessie, gevolgd door de toenemende populariteit van Geert Wilders en zijn PVV.

De barometer moet eens in de twee maanden trends en verschuivingen laten zien in de maatschappij. Ruim vijfhonderd mensen hebben meegedaan aan het onderzoek.

Op de vierde plaats staat geweld op straat en daarna geweld tegen hulpverleners, kwaliteit in de zorg, kindermishandeling, invloed van de islam, kwaliteit in het onderwijs en werkloosheid.

De Issuebarometer is een initiatief van communicatiebureau Van Keep en uitgevoerd door enquêtebureau Trendbox. De barometer moet volgens de initiatiefnemers een overzicht geven van "de onderstromen" in de samenleving.

Dit soort gedrag houdt veel mensen bezig  (foto: ANP)

Ribéry geeft duidelijkheid: "Ik wil weg"

Franck Ribéry heeft zijn club Bayern München laten weten dat hij wil vertrekken en zich wil aansluiten bij de selectie van Real Madrid.

Al lange tijd wordt er gespeculeerd over een op handen zijnde transfer van de Fransman. Nu lijkt hier dan eindelijk een einde aan te komen, daar Ribéry duidelijk verschaft aan de Beierse clubleiding.

"Ik ben eruit, ik wil niets liever dan vertrekken", laat Ribéry optekenen door het Franse L'Équipe. "Ik wil weg en mijn volgende halte moet Real Madrid worden. Ik zal nu afwachten hoe alles zich gaat ontwikkelen."

Bayern's manager Uli Hoeness staat paf van de plotselinge ontwikkelingen. "Wil Franck naar Real? Dat maakt ons niets uit, omdat ze nooit een concreet aanbod hebben gedaan."

De uitspraken zullen als een klap worden ervaren door Hoeness, daar de Duitser woensdag nog liet weten dat Ribéry onder geen beding mag vertrekken. "Real kan zich de reis naar München besparen", was de gevatte mening.

Ziani wil naar Wolfsburg

Karim Ziani wil vertrekken. De middenvelder van Olympique Marseille heeft al een nieuwe club op het oog: VfL Wolfsburg.

Wolfsburg zou al een bod van vijf miljoen euro op de Fransman hebben uitgebracht. De aanwezigheid van Armin Veh als trainer van de Duitse landskampioen blijkt de hoofdreden van Ziani's dadendrang. "Hij volgt me al jaren. Veh weet hoe ik speel, ik ga niet met een onbekende in zee."

Marseille-trainer Didier Deschamps zegt in het Franse L'Équipe teleurgesteld te zijn over de beslissing van de Algerijn. "Maar iedereen is vrij om zijn keuzes te maken."

Reeds trok L'OM al een middenvelder aan. Lucho González komt voor liefst 17 miljoen euro over van FC Porto. Het bedrag is een record, want Marseille gaf nog nooit zoveel geld aan een speler uit.

Rijkaard haalt ook K. Keita

Galatasaray-trainer Frank Rijkaard heeft zich na Leo Franco gisteren (woensdag) en Gökhan Zan vorige week opnieuw versterkt. Kader Keita tekent voor drie jaar bij de Turkse topclub.

De Ivoriaan Keita kwam uit voor de onttroonde Franse landskampioen Olympique Lyon. Diverse Turkse media weten te melden dat de aanvaller naar Turkije komt door de aanwezigheid van Rijkaard. Over de hoogte van de transfersom is niets bekend gemaakt.

Galatasaray is deze week op trainingskamp in Nederland. In Tegelen (Limburg) hebben Rijkaard en zijn assistent Johan Neeskens hun kamp opgeslagen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Belgische spaarders vertrouwen bank weer

De grote banken in België zijn er het afgelopen halfjaar in geslaagd een groot deel van de spaarders terug te lokken die vorig jaar na het uitbreken van de financiële crisis wegliepen. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Bij Fortis Bank stond eind 2007 39,45 miljard euro op de spaarbankboekjes. Een jaar later was dat bedrag geslonken tot 33,4 miljard euro. Maar na enkele reddingsoperaties en de overname van de bank door het Franse BNP Paribas bedragen de spaartegoeden bij de bank weer 39,4 miljard.

Ook Dexia, KBC en ING België zijn weer in trek bij de Belgische spaarders. Dexia verloor vorig jaar 1,4 miljard euro aan spaargeld, maar kreeg er de afgelopen zes maanden 3,5 miljard bij. Bij KBC bedroeg de stijging in de eerste helft van dit jaar 3,8 miljard en bij ING België 3,7 miljard.


Belgische spaarders nemen banken in genade aan  (foto: DAG)

Rechter India: homoseks mag

Seksueel contact tussen homoseksuelen is niet in strijd met de wet in India. Dat oordeelde een rechtbank in de Indiase hoofdstad New Delhi vandaag, aldus de BBC.

Met de uitspraak zou een 145 jaar oude wet uit het koloniale tijdperk nietig worden verklaard. Volgens die wet is homoseksualiteit verboden in het Aziatische land. Er staat tot tien jaar celstraf op.


Rechter India: homoseks mag  (foto: DAG)

'Ook Rasmussen gebruikte dynepo'

Thomas Dekker werd gisteren betrapt op het gebruik van het verboden middel dynepo. De Telegraaf meldt nu dat ook Michael Rasmussen dit middel in zijn tijd bij Rabobank heeft gebruikt.

De kans is groot dat de stalen van Rasmussen ook nog een keer zijn gecontroleerd. In mei van dit jaar gebeurde dit ook bij de urine van Dekker, die hierdoor niet aan de start van de Tour de France mag verschijnen. Deze wielerronde gaat overmorgen van start. De internationale wielrenunie (UCI) is inmiddels een procedure tegen de Nederlander gestart.

Rasmussen is al even niet meer in het peloton gezien. Hij werd in 2007 door Rabobank uit La Grande Boucle gehaald, omdat hij een onjuiste verblijfplaats had opgegeven. De Deen zit op dit moment nog een schorsing van twee jaar uit, omdat hij fouten had gemaakt bij het invullen van 'whereabouts'. Eind juli mag hij in elk geval weer gaan koersen.

In september 2007 maakte het Franse antidopingagentschap (AFLD) al bekend een vermoeden te hebben dat Rasmussen dynepo had gebruikt. Daar waren destijds geen harde bewijzen voor, maar sinds twee maanden is er toch een test die de aanwezigheid van het middel kan aantonen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[upd] Californië in fiscale noodtoestand

De Amerikaanse staat Californië kan zijn rekeningen niet meer betalen. Daarvoor schrijft de staat, alleenstaand de achtste economie ter wereld, voorlopig 3 miljard dollar aan IOU's (I Owe You) uit, oftewel schuldpapieren, om zo kunstmatig het hoofd boven water te houden.

Vannacht liep de deadline voor de nieuwe begroting af. Gouverneur Arnold Schwarzenegger kon het met de Democraten en Republikeinen niet eens worden over een nieuwe begroting.

Voorzitter van de Californische Rekenkamer John Chiang: "Californië heeft het geld niet meer om zijn schulden te betalen. Daarom geven wij vanaf morgen IOU's uit."

Schwarzeneggers hervormingsplannen van 20 miljard dollar aan bezuinigingen hielden in dat vooral het onderwijs en de gezondheidszorg flink moest inleveren. 18.000 leraren kunnen hun baan verliezen, in de armste wijken betreft dat veertig procent van de docenten.

Andere maatregelen zijn even ingrijpend: zo'n 225.000 mensen zullen geen aanspraak meer kunnen maken op de ziektekostenverzekering voor minderbedeelden. De hulpverlening moet tien procent inleveren. Inwoners van Californië zijn al massaal wezen protesteren tegen de bezuinigingen.

Update 10:33
Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft officieel de 'fiscale noodtoestand' afgekondigd in Californië. Schwarzenegger heeft al opgedragen om overheidsgebouwen een jaar lang de eerste, tweede en derde vrijdag van de maand te sluiten.

Zo kunnen er die dagen bijvoorbeeld geen rijbewijzen of bouwvergunningen worden afgehaald. De desbetreffende ambtenaren worden drie dagen per maand minder uitbetaald. Ziekenhuizen, gevangenissen en onderdelen van de politie kunnen wel gewoon open blijven.

Momenteel heeft de staat een kastekort van 2,8 miljard dollar, wat kan uitgroeien tot 6,5 miljard dollar in september. Als de toestand slechter wordt vreest Schwarzenegger het ergste: "De inwoners van Californië lopen een serieus gevaar want essentiële publieke diensten kunnen dan niet meer worden verleend."

Schwarzeneggers nieuwe begroting kwam er niet door

Lijst met nieuwe PSN-titels Capcom

Capcom heeft een lijst vrijgegeven met PSP en PS1 titles die naar het Playstation Network gaan komen. We komen o.a. Resident Evil tegen, Dino Crisis en Mega Man. De releasedata zijn nog niet bekend. Het is zelfs nog niet bekend of de games Europa gaan halen. Hieronder de lijst:

PS1 Games

* Dino Crisis
* Resident Evil 2
* Resident Evil 3: Nemesis

PSP Games

* Capcom Classics Collection Remixed
* Mega Man Powered Up
* Power Stone Collection
* Mega Man Maverick Hunter X
* Darkstalkers
* Street Fighter Alpha 3 Max
* Capcom Classics Collection Reloaded

Opruiming in selectie Man. City

Het Engelse Manchester City heeft woensdag aan vier spelers laten weten dat ze zich niet meer hoeven te melden bij de club.

Voor Dietmar Hamann, Darius Vassell, Danny Mills en Michael Ball komt hun periode bij The Citizens ten einde. De steenrijke club heeft het viertal te kennen gegeven dat ze zich niet meer hoeven te melden bij manager Mark Hughes.

Het kwartet voetballers in kwestie speelde in het verleden meer dan 100 interlands. Ball was ooit speler van PSV. Voor Vassell zou er belangstelling bestaan van het Turkse Ankaragücü.

Grootaandeelhouder Sheikh Mansour heeft grote plannen met Manchester City en stelde de plannen al kracht bij door Gareth Barry en Roque Santa Cruz aan te trekken.

Investeerders Feyenoord willen prestaties zien

Feyenoord heeft met dank aan een rijke groep investeerders al twee aankopen kunnen doen. Dani Fernández en Aleksandar Ignjatovic werden opgepikt.

Sekou Cissé lijkt de derde aankoop te gaan worden, maar de transfer is vooralsnog niet afgerond. Feyenoord kwam dinsdag tot een principe-akkoord met Roda JC over de transfersom. De handtekening van de aanvaller, die ook nog moet worden gekeurd, ontbreekt echter nog omdat de spits nog niet in Nederland is teruggekeerd.

Zakenman Pim Blokland staat aan het hoofd van de investeringsgroep die de transfers mogelijk maakte. "We zijn allemaal mensen met een Feyenoord-hart", aldus Blokland tegenover het Algemeen Dagblad. "We willen dat Feyenoord weer gaat presteren. Dan moet je zorgen dat er wat op het veld staat. Zonder hamer kun je namelijk niet timmeren."

Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente beweert tegenover TC/Tubantia dat Cissé nog steeds naar FC Twente wil. "Ik heb dinsdagavond zijn zaakwaarnemer nog gesproken en die vertelde ons dat hij naar Twente wil. Of hij ook echt naar Twente komt? Dat durf ik pas te zeggen als hij bij ons op het veld staat."

'Wilders is een onderschat fenomeen'

De bekende professor Arnold Heertje haalt hard uit naar de gevestigde politiek over de aanpak van Geert Wilders. De PVV-leider zou juist het collectieve falen van de samenleving blootleggen en is daarmee 'een onderschat fenomeen'. De gevestigde orde weet zich volgens Heertje totaal geen raad met Wilders.

Heertje: "De grootste vergissing van Balkenende, Halsema en Pechtold is de gedachte dat de opkomst van Wilders moet worden verklaard uit zijn opmerkingen over de islam. Het falen van de Nederlandse politici op de terreinen van onderwijs, zorg en woningbouw, alsmede de aanhoudende verontwaardiging over de excessieve beloningen aan de top voeden de onderhuidse onvrede en geven Wilders vleugels."

De beslissing van het Hof in Amsterdam om Wilders, de grote winnaar bij de recente Europese Verkiezingen, te vervolgen noemt de hoogleraar stupide. De vervolging draagt juist bij aan zijn populariteit. Ook zou Wilders volgens Heertje de partij goed leiden, omdat er weinig gerommel in zijn beweging is.

De nazi-verlijkingen met Wilders slaan volgens Heertje kant noch wal, en dragen juist bij aan zijn populariteit: "Vanwege de discussie over de islam wordt hij vóór het gordijn hard aangevallen, maar achter het gordijn wordt erkend dat de islam niet alleen een godsdienst, maar ook een wereldwijde politieke beweging is. De bevolking heeft deze dubbele bodem in de houding jegens Wilders door."

'Wilders legt onvrede bloot'

DVD: Bit

Vroeger was een avondje regio-tv niets meer dan een lokale stuntelaar die het nieuws voorlas en er werden beelden van de klompendansavond van de dag ervoor getoond. Tegenwoordig zijn de lokale omroepen bijna vergelijkbaar met de publieke nationale zenders. Met een eigen modern journaal, diverse actualiteitenprogramma's en zelfs eigen dramaseries is de programmering zeker divers te noemen. De laatste jaren zijn een aantal van die regiosoaps zelfs landelijk doorgebroken, zoals het Friese Baas Boppe Baas, het Twentse Van Jonge Leu en Oale Groond en sinds kort ook de -wederom- Friese serie Bit. Deze laatste serie is sinds kort ook op dvd verkrijgbaar.

Boek: Richard Hemker - Scherzo

Richard Hemker is geboren op 5 februari 1967 te Leiden. Hij studeerde Italiaanse letterkunde en is vertaler van beroep. Hemker is getrouwd en heeft 3 zoons. Scherzo is de debuutroman van deze schrijver. Het boek bevat 8 korte verhalen. Is er een reden dat korte verhalen de laatste jaren niet echt meer aanslaan of weet Hemker met dit boek de lezer te overtuigen dat korte verhalen wel de moeite waard zouden kunnen zijn?

Gelukkige winnaar Fable II-X360 niet zo gelukkig meer

Een tijdje terug kon je aan een loterij meedoen die door Lionhead georganiseerd werd om de Fable II DLC-pack See The Future te promoten. De prijs in kwestie was een exclusieve Xbox 360 met Fable II-casing die bovendien gesigneerd was door Peter Molyneux. De winnaar was ontzettend blij toen hij te horen kreeg dat hij dit exclusieve stukje hardware in z'n huis mocht plaatsen, totdat hij hem ook daadwerkelijk probeerde aan te sluiten.

De opening in de casing is ontworpen voor het oudere model Xbox 360, terwijl de hardware zelf een nieuwer model is. Dat betekent dat de uitsparing alleen ruimte geeft voor een AV-aansluiting, terwijl er een AV- en HDMI-aansluiting in de Xbox 360 zelf zitten. Resultaat: het AV-slot is volledig onbruikbaar en de HDMI-poort is alleen met grote moeite te gebruiken.



Links: Achterkant van een oude Xbox 360, rechts: achterkant van een nieuwe Xbox 360 met HDMI en AV

Achterkant van de gewonnen Fable II-Xbox 360

Wijzigingen in de FP-crew (mei+juni)

De afgelopen twee maanden hebben er weer veel wijzigingen plaatsgevonden in de FP-crew. Helaas zijn er zestien mensen vertrokken, maar we hebben ook vijftien nieuwe crewleden mogen verwelkomen. Onder de streep moeten we het dus met één persoon minder doen.

De aanwas bestaat uit één reviewer, drie columnisten, vijf nieuwsposters en zes moderators. Daarnaast zijn vier redactieleden van functie veranderd. Drulovic, kwiwi en superworm zijn voortaan donkerblauw en mogen zich Eindredacteur noemen. Remote is afgelopen maand gestopt met zijn ER-taken en is nu weer nieuwsposter.

In feite verandert er voor de nieuwe ER's Drulovic en superworm vrijwel niets; zij ondersteunen DriekOplopers reeds op diverse gebieden, maar vanaf nu hebben ze een aantal extra rechten. De lege plaats die Remote achterliet in de nieuwssectie van de FP, is opgevuld door kwiwi.

De wijzigingen op een rijtje:

Nieuwsposters: Aquax, dennis00, Palestrina, RCHPeter en Vilano
Reviewers: Asta
Columnisten: AntonioBandito, NaatjeNaaitje en Ton-Deuse
Moderators: DengueFever, DrumstickNL, LaCokaFamilia, MarkyB, Olment, s.b.dijkstra
Nieuwe Eindredacteur: nieuws: Kwiwi
Nieuwe Eindredacteur: Columns: drulovic en superworm
Nieuwsposter Frontpage: Remote


Tot slot de vertrokken crewleden, die we hierbij bedanken voor hun inzet.
Ared, Bart, Cheetah, crumpet, E-Lise, floxje, freeflyer, Frenker, Geheugenspel, Gitaarmat, Magpie, olala, Rajko, Renesite, SjaakSjofel en Spindoctor_.

Dekker: "Ik vind het heel vreemd"

Het is nog maar de vraag of Thomas Dekker zijn carrière als wielrenner kan voortzetten. Gisteren werd namelijk bekend gemaakt dat de renner, die in het verleden voor Rabobank reed, in 2007 het verboden middel dynepo heeft gebruikt.

De internationale wielrenunie (UCI) waren verdachte bloedwaarden van Dekker, die in 2008 en 2009 aan het licht kwamen, een reden om de staal uit 2007 nogmaals aan een test te onderwerpen. Dit werd aan de hand van nieuwe en verbeterde methoden gedaan. Uiteindelijk is dus gebleken dat de Nederlander dynepo heeft gebruikt.

"Dit is een heel raar verhaal," liet Dekker in een eerste reactie weten. "Ik werkte nog een laatste training rondom Lucca af voordat ik in de namiddag naar Monaco zou vliegen. Toen ik terugkwam van de training werd ik door Anne Gripper (antidopingmanager van de UCI, red.) gebeld. Zij vertelde me dat ik in december 2007 positief had getest op epo. Ik heb het hele verhaal aangehoord. Dan zak je wel even door de grond. Ik heb vervolgens direct de ploeg op de hoogte gesteld."

Dekker snapt niet hoe hij positief op het gebruik van EPO heeft kunnen testen. "Ik vind het allemaal heel vreemd. Ik weet niet wat er precies aan de hand is, maar ik heb het gevoel dat ik geflikt word. Op de dag dat ik naar de Tour vertrek komt ineens dit verhaal opduiken. Hoe kan een staal die in 2007 is onderzocht en negatief is verklaard nu opeens opnieuw worden getest? Hier klopt iets niet. Ik ben in Milaan om met mijn advocaat te overleggen welke stappen ik kan ondernemen."

Maxime Verhagen boos op Aboutaleb

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is boos op de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb omdat deze tegen zijn advies in heeft gesproken met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Verhagen vindt dat "buitengewoon onverstandig", omdat hij en zijn collega van Justitie met Marokko in gesprek zijn over paspoorten, de dubbele nationaliteit, erfrecht, namenlijsten en andere zaken. Vanwege de eenduidigheid van het Nederlandse standpunt was het niet handig als een burgemeester daar tussendoor zou komen.

Verhagen had dat na overleg in het kabinet ook al van tevoren schriftelijk aan de burgemeester laten weten, zo meldden bronnen rond het kabinet vandaag.

Vervolgens bleek dat Aboutaleb van plan was met de Marokkaanse minister van Religieuze Zaken te praten, hetgeen Verhagen zich wel kon voorstellen. Toen echter bleek dat Aboutaleb toch met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken had gesproken, heeft Verhagen dit schriftelijk bij zijn collega Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken aan de orde gesteld.

Verhagen boos op Aboutaleb  (foto: ANP)

'Ook Rasmussen gebruikte dynepo'

Thomas Dekker werd gisteren betrapt op het gebruik van het verboden middel dynepo. De Telegraaf meldt nu dat ook Michael Rasmussen dit middel in zijn tijd bij Rabobank heeft gebruikt.

De kans is groot dat de stalen van Rasmussen ook nog een keer zijn gecontroleerd. In mei van dit jaar gebeurde dit ook bij de urine van Dekker, die hierdoor niet aan de start van de Tour de France mag verschijnen. Deze wielerronde gaat aanstaande zaterdag van start. De internationale wielrenunie (UCI) is inmiddels een procedure tegen de Nederlander gestart.

Rasmussen is al even niet meer in het peloton gezien. Hij werd in 2007 door Rabobank uit La Grande Boucle gehaald, omdat hij een onjuiste verblijfplaats had opgegeven. De Deen zit op dit moment nog een schorsing van twee jaar uit, omdat hij fouten had gemaakt bij het invullen van 'whereabouts'. Eind juli mag hij in elk geval weer gaan koersen.

In september 2007 maakte het Franse antidopingagentschap (AFLD) al bekend een vermoeden te hebben dat Rasmussen dynepo had gebruikt. Daar waren destijds geen harde bewijzen voor, maar sinds twee maanden is er toch een test die de aanwezigheid van het middel kan aantonen.

Explosies en particles in Rocket Riot video's

Rossdale is laaiend enthousiast over Rocket Riot, een game die op XBLA staat. Als de review je nog niet overtuigd heeft, komt de Nederlandse ontwikkelaar van de game ook nog eens met twee video's die wat meer inzicht geven in de gameplay van Rocket Riot. Het betreft een korte tutorial en beelden van de multiplayer.

You had never so much fun. Shooting people with your gun. ROCKET RIOT! ROCKET RIOT!

Wil je kans maken om deze game te winnen? Lees dan snel de review!


Van der Vegt technisch directeur van Willem II

Na een dienstverband van vier seizoenen maakt Henry van der Vegt, algemeen directeur van RKC Waalwijk, de overstap naar Willem II. Met de Tilburgers kwam hij een verbintenis overeen dat hem de komende twee seizoenen technisch directeur van Willem II maakt.

RKC Waalwijk betreurt het vertrek van haar algemeen directeur, maar wil hem deze mooie uitdaging niet ontnemen. In een eerder stadium sprak Van der Vegt al zijn voorkeur uit voor een job als technisch directeur. Na zeven seizoenen de combifunctie van algemeen- en technisch directeur bekleed te hebben, wordt hem nu de mogelijkheid geboden om bij een mooie club de functie van technisch directeur in te vullen, het vakgebied waarmee hij meer affiniteit heeft en ook graag in verder wil.

Het bestuur van RKC Waalwijk beraadt zich de komende tijd over de invulling van de vacant gekomen positie. Van der Vegt zal bij de Waalwijkers de lopende zaken afronden en alle nieuwe ontwikkelingen betreffende het technische beleid per direct overdragen aan de technische mensen binnen het bestuur en de technische staf. Zijn werkzaamheden zal hij voortzetten tot 1 augustus a.s.

Nederland waarnemer bij gasforum

Nederland krijgt de status van waarnemer bij het nieuwe Gas Exporting Countries Forum (GECF) van gasproducenten. Minister Marie van der Hoeven (Economische Zaken) heeft dat telefonisch doorgekregen van de vicepremier van Qatar.

Dat bevestigde een woordvoerder van Economische Zaken vandaag berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Van der Hoeven is blij met het waarnemerschap bij het gasforum. Nederland probeert een belangrijke positie in Noordwest-Europa te krijgen als gasrotonde. Als waarnemer kan Nederland een vinger aan de pols houden, stelde de minister.

Van der Hoeven heeft eerder al benadrukt dat Nederland afhaakt als blijkt dat het forum net als Opec kartelachtige trekken krijgt. Zij heeft echter van onder meer Rusland de garantie gekregen dat dit niet aan de orde is.

Behalve Nederland hebben Kazachstan en Noorwegen ook een waarnemersstatus bij het veertien leden tellende gasforum.

Printerfabrikant Océ schrapt 300 banen extra

Printerfabrikant Océ schrapt driehonderd banen extra, bovenop het aantal eerder aangekondigde ontslagen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het plan is om in de periode 2008-2010 2350 arbeidsplaatsen te schrappen, in mei lag dit aantal op 2050. Het is niet bekendgemaakt waar deze banen precies verdwijnen. Eind 2008 werkten wereldwijd 23.000 mensen bij Océ.

De vakbonden CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten zeiden woensdag dat Océ bovendien voor 2400 werknemers in Venlo deeltijd-WW gaat aanvragen. De cao-onderhandelingen zijn gisteren op niets uitgelopen.

Nederlanders: Marokkanen mogen hun eigen cultuur behouden

De meeste Nederlanders staan positief tegenover de integratie van Marokkanen. Ze geven zelfs de voorkeur aan integratie boven assimilatie. Dat blijkt uit onderzoek waarop sociaal-psycholoog Jacomijn Hofstra (1980) vandaag aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveert.

Hofstra onderzocht tussen 2003 en 2008 de houding van autochtone Nederlanders ten opzichte van integratie (meedoen aan de samenleving met behoud van de eigen cultuur), assimilatie (meedoen en de eigen cultuur opgeven), separatie (alleen de eigen cultuur is belangrijk) en marginalisatie (de eigen cultuur is onbelangrijk, de relatie met het gastland ook). Die houding combineerde ze met iemands 'hechtingsstijl'; de manier waarop hij zichzelf en anderen ervaart.

Zelfbeeld
Mensen met een positief zelfbeeld en een positieve benadering van anderen ('zeker' gehechte mensen) blijken een positieve houding hebben tegenover integratie. Dat geldt voor zo'n 65 procent van de Nederlanders. Vorig jaar bleek uit onderzoek van het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling Forum dat twee derde van de Nederlanders juist vindt dat moslims níét te veel moeten vasthouden aan hun eigen cultuur.

Hofstra verklaart de verrassende uitkomst door haar manier van meten: "Meestal wordt mensen alleen maar om hun mening gevraagd, bijvoorbeeld: 'Hoe staat u tegenover moslims?' Ik heb mijn proefpersonen vier soorten verhalen voorgelegd, waarin Marokkanen vertellen over het hoe en waarom van de keuzen die ze maken."

Sinterklaas
"Degene die wil integreren, zegt bijvoorbeeld: Ik vind het prima dat mijn kinderen Sinterklaas vieren op school, maar thuis doen we ook aan Ramadan. Vervolgens heb ik mijn proefpersonen gevraagd hoe ze de gedachten en gevoelens van deze persoon beoordelen."

Hofstra denkt dat mensen zich op deze manier zijn gaan inleven in de ander. "Nederlanders in het buitenland geven hun cultuur en hun banden met het vaderland meestal niet op. Dus waarom zouden Marokkanen dat wel doen en willen?"

Ongeveer een kwart van de bevolking is 'angstig' (negatief over zichzelf én over anderen) en 'vermijdend' (positief over zichzelf, negatief over anderen) gehecht. Zij geven de voorkeur aan respectievelijk separatie, marginalisatie en assimilatie.

Hofstra pleit ervoor zowel kinderen als volwassenen te helpen een 'zekere' gehechtheid te ontwikkelen. "Zulke mensen zijn positiever over integratie; en daar voelen de meeste autochtonen en immigranten zich het beste bij."


Nederlanders verkiezen integratie boven assimilatie  (foto: DAG)

UFC weigert vechters uit Electronic Arts' MMA?

Volgens geruchten zal de UFC zijn atleten gaan verbannen van de sport als zij een contract tekenen om in MMA van Electronic Arts te verschijnen. Atleten die nog niet in de UFC zijn toegelaten hoeven in zo'n geval ook niet te rekenen op een goedkeuring van de UFC.
Oorzaak hiervan is de verrassend goede verkoop van UFC Undisputed, de UFC vermoedt dat zij een goedlopende franchise in handen hebben en dan is het logisch dat je alle elementen van die franchise in eigen huis wilt houden zodat ze niet bij een concurrent in de game verschijnen.

De UFC heeft nog niet op deze geruchten gereageerd, maar zodra we meer horen, zullen we jullie dat zeker laten weten.

Goedemorgen!

Iedere ochtend neemt Driek Oplopers het nieuws onder de loep, en stelt minimaal één lastige vraag. Vandaag een wethouder die de waarheid verdonkeremaande: dat is handig qua verkiezingen.

Dordrecht. Een kleine stad met nogal wat achterstandwijken. In een van die wijken moest een nieuw gebouwencomplex komen. Winkels en dure woningen. Om de wijk te ‘upgraden.’ Maar de kosten vielen tegen. Een strop voor de Gemeente Dordrecht. 5 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag voor een relatief kleine stad. Die tegenvaller werd al in 2004 bekend. Volkshuisvestingswethouder Aaike Kamsteeg heeft die tegenvaller gewoon verzwegen. Immers, als die zeperd bekend zou worden, dan kon dat hem zijn herverkiezing weleens in de weg staan. Dus haalde, nu bijna vier jaar geleden, de ChristenUnie-SGP in Dordrecht opnieuw voldoende stemmen, en werd Kamsteeg wederom wethouder.

Controles Arbeidsinspectie veiligheid vakantiewerk

Op werkplekken waar veel tieners een vakantie- en/of bijbaantje hebben, zal de Arbeidsinspectie dit jaar ruim duizend controles uitvoeren. Met name in de agrarische sector, bij autowasserijen, groothandels, supermarkten, warenhuizen, distributiecentra en in de horeca zal gecontroleerd worden of de jongeren wel op een veilige manier werken.

De Arbeidsinspectie maakte de controles vandaag bekend. Het aantal overtredingen met de veiligheid van vakantiewerkers is de afgelopen jaren gedaald, waardoor ook het aantal controles is afgenomen van 1600 in 2005 naar ruim duizend dit jaar.

De arbeidsomstandigheden voor de vakantiewerkers zijn wel sterk wisselend per sector. De afgelopen twee jaar stuitten de inspecteurs bij ruim de helft van de gecontroleerde horecabedrijven op misstanden, terwijl dit bij de winkeliers en werkgevers in de land- en tuinbouw slechts twintig tot dertig procent was.

De inspecteurs constateren voornamelijk overtredingen waar het de lengte van de werkdagen of het aantal rusturen betreft. Met name voor kinderen gelden er strenge regels over arbeids- en rusttijden, omdat zij in de ogen van de overheid op school behoren te zitten. De overheid moedigt bijbaantjes aan om (werk)ervaring op te doen, maar dit mag niet ten koste van school zijn.

Hakken in Soul Calibur: Broken Destiny-gameplay

Binnenkort zal Soul Calibur op de Playstation Portable verschijnen waarmee deze serie waarin niet met handen en voeten geknokt wordt maar wat zwaarden, stokken en messen, voor het eerst naar de PSP komt. Deze versie zal zelfs een gastoptreden krijgen van niemand minder dan Kratos uit de God of War-serie.

Er zijn een aantal gameplay-video's opgedoken die je hieronder kunt bekijken.



Kans op elektrocutie tijdens douchen

Volgens het Noord-Hollandse waterleidingbedrijf PWN lopen duizenden Nederlanders het risico om geëlektrocuteerd te worden tijdens het douchen. De randaarde van het elektriciteitsnet kan namelijk op de waterleiding zijn aangesloten, voornamelijk bij woningen van vóór 1979. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar ook wettelijk verboden.

De risico's ontstaan nu veel metalen waterleidingen worden vervangen door kunststof. "Is de elektra geaard op het waterleidingnet dan werkt dat niet meer. Kunststof geleidt geen elektriciteit", verklaart een woordvoerder van PWN. Indien er kortsluiting ontstaat, hebben de bewoners kans dat zij onder stroom komen te staan. Het probleem speelt overigens niet alleen in Noord-Holland, maar ook in andere delen van het land.  

Veertigduizend klanten van PWN die in een woning van vóór 1979 wonen, hebben een brief ontvangen van het waterleidingbedrijf waarin zij geadviseerd worden een elektricien in te schakelen. Deze zou eventuele problemen op kunnen lossen.

Elektrocutie 30-jarige Brabander
Het waterbedrijf laat weten dat de directe aanleiding voor de actie de elektrocutie van een 30-jarige Brabander in 1993 is geweest. De man nam een douche toen er kortsluiting ontstond. In eerste instantie zal bij een dergelijk ongeval het energiebedrijf aansprakelijk worden gesteld, maar later werd ook het waterleidingbedrijf verantwoordelijk gehouden.

In 2007 werden beide bedrijven bij het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een boete van tienduizend euro. Deze boete werd opgelegd wegens nalatigheid met de dood tot gevolg en het niet voldoen aan de zorgplicht.

De woordvoerder laat weten dat zij van woningen van voor 1979 twijfels hebben over de elektrische installatie. Bij huizen van na 1979 speelt het probleem niet meer, want sinds die tijd was het verboden om de elektra te aarden op de waterleiding.

Vrijblijvend advies
Waterleidingbedrijf PWN benadrukt wel dat het advies aan de woningeigenaren geheel vrijblijvend is. Wanneer men echter een PWN-monteur nodig heeft om een storing in de waterlevering op te lossen, moet de huiseigenaar wel een certificaat kunnen overleggen waarmee bewezen wordt dat het elektranetwerk aan alle wettelijke eisen voldoet. "Anders moeten we eerst een installateur sturen. Dan duurt het allemaal langer", aldus de zegsman. De inspectie door de installateur zal zestig tot tachtig euro kosten.

Brancheorganisatie VEWIN laat weten dat de regionale waterleidingbedrijven op de hoogte zijn van de problemen. Zij zoeken naar oplossingen.

'Mrs Slocombe' overleden

Actrice Mollie Sugden, vooral bekend als Mrs Slocombe uit de Britse serie Are You Being Served? is gisteren op 86-jarige overleden. Haar agent Joan Redding laat weten dat ze stierf in het Royal Surrey ziekenhuis met haar tweelingzonen aan haar bed.

Mollie Sugden werd in 1922 geboren in West-Yorkshire en ging drama studeren aan de Guildhall School of Music en Drama in Londen. Hier ontmoette ze ook haar man, William Moore, die negen jaar geleden overleed. Volgens haar agent begon Sugden met haar gezondheid te kwakkelen sinds zijn overlijden.

Sugden heeft verschillende rollen gespeeld in comedies als 'The Liver Birds' en zeer recent nog in een aflevering van 'Little Britain'. Het meest bekend werd ze door haar rol als Mrs Slocombe.

Mrs Slocombe werkte op de damesafdeling van warenhuis Grace Brothers, waar ze onder meer naast Miss Brahms, Captain Peacock en Mr Humphries werkte. Ze had regelmatig een wisselende haarkleur en het was algemeen bekend dat ze erg bezorgd was over haar 'pussy'.

 

Met dank aan Tarak en tntkiller voor de submit.

Python doodt peuter in bed

Een python van 3,6 meter lang heeft gisteren een 2-jarig Amerikaans meisje in haar bed gedood. De slang was 's nachts ontsnapt uit zijn terrarium, meldden autoriteiten.

De eigenaar van de Birmese python, de vriend van de moeder van de peuter, vond zijn huisdier bovenop het kind in de plaats Oxford in Florida. Hij sloeg het dier, maar het meisje was al dood toen de reddingsdiensten arriveerden. De man wordt verhoord en hij wordt mogelijk aangeklaagd voor het in gevaar brengen van een kind.

Stripact van vijftigjarige houdt vlucht op

Een vliegtuig heeft een tussenstop moeten maken in de VS, omdat er aan boord een 'spontane' striptease plaatsvond. Het vliegtuig van US Airways was op weg van de stad Charlotte naar Los Angeles toen plots een vijftigjarige passagier begon te strippen.

Twee agenten die toevallig aan boord waren, namen de man vast. Het vliegtuig maakte daarop een tussenstop in Albuquerque in de staat New Mexico, waar de stripper werd overgedragen aan douanebeambten, aldus lokale media gisteren.

De man had alcohol gedronken, maar niet tijdens de vlucht. Mogelijk heeft ook medicijngebruik een rol gespeeld.

YouTube verdubbelt grootte filmpjes

Gebruikers van website YouTube kunnen hun video's voortaan in een nog hogere resolutie aan de wereld tonen. De maximale grootte van filmpjes wordt verdubbeld naar twee gigabyte, meldde de site vandaag.

Het plaatsen van beeldmateriaal in Hoge Definitie (HD) wordt volgens YouTube steeds populairder, maar kost ook meer schijfruimte. Door de verdubbeling zijn thuis in elkaar geknutselde video's of camerabeelden binnenkort in hogere resolutie te zien. Ook kunnen de filmpjes langer duren.

Bijdragen die qua lengte boven de tien minuten uitkomen zijn overigens nog altijd niet welkom op YouTube, want dan zouden gebruikers nog wel eens in de verleiding kunnen komen om films of televisieseries op de site te plaatsen.

Sinds YouTube door webgigant Google is overgenomen, wordt er actief jacht gemaakt op verboden beeldmateriaal. Google hoopt zo verdere miljoenenclaims van onder meer televisiestations en filmstudio's te voorkomen.

YouTube verdubbelt grootte filmpjes  (foto: ANP)

Grote aanval marine VS in Afghanistan

De Amerikaanse marine is vannacht begonnen met een groot offensief tegen de Taliban in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan. Het is de eerste grote operatie van de onlangs in Helmand gestationeerde mariniers, aldus een woordvoerder.

Bijna vierduizend Amerikaanse militairen en 650 Afghaanse agenten en militairen doen mee aan operatie Khanjar (Slag met het Zwaard). Met ongeveer vijftig vliegtuigen werden de militairen gedropt ten zuiden van de provinciehoofdstad Lashkar Gah in de riviervallei. Officiers ter plaatse spreken over de grootste offensieve troepenverplaatsing sinds Vietnam. "Wat operatie Khanjar anders maakt dan andere aanvallen is de grootte, snelheid en wat het teweeg brengt", aldus een woordvoerder van de marine.

In Zuid-Helmand bevinden zich diverse Talibanbolwerken ondanks de aanwezigheid van vooral Britse troepen.

Acteur Karl Malden (97) overleden

De Amerikaanse acteur Karl Malden is gisteren op 97-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn woning in Brentwood bij Los Angeles, meldde zijn agent.

Malden speelde in films als On the Waterfront, Patton en A streetcar named Desire. Voor zijn rol in die laatste film won hij in 1952 een Oscar voor de beste mannelijke bijrol.

Malden had een grote karakteristieke neus en felblauwe ogen. Hij is ook bekend van zijn rol als detective Mike Stone in de tv-serie The streets of San Francisco.

Schiet in de kruising met Fifa Soccer 2010

Electronic Arts komt naar buiten met een gameplay trailer van Fifa Soccer 2010. Deze game is voor de Xbox 360 aangekondigd in de herfst. Voor andere platformen zijn nog geen data beschikbaar.

De vooruitgang zit het in het verbeteren van de belangrijkste gameplay zodat de game meer op echt voetbal lijkt. Je kunt de bal beter controleren, meer fysieke interactie hebben, de ruimte beter analyseren en veel meer, aldus EA.

Ferrari ontkent komst Alonso

Al geruime tijd doen hardnekkige geruchten de ronde dat Fernando Alonso in 2010 voor Ferrari gaat rijden. Het team laat via een zegsman weten dat er niets waar is van deze geruchten en zijn tijd niet te willen verdoen aan speculatie.

Woordvoerder Luca Colajanni reageert tegenover de Spaanse sportkrant Gazzetta dello Sport met de volgende uitspraak: "Men mag niet vergeten dat Massa en Räikkönen tot eind 2010 bij Ferrari onder contract staan."

Alonso zelf steekt zijn liefde voor Ferrari niet onder stoelen of banken: "Iedere coureur die op professioneel niveau racet, wil als het er op aan komt zo’n auto besturen. Waarom dat zo werkt? Geen idee; het is iets aparts. Als kind speel je ook altijd met een rode auto, het is alsof die kleur je aantrekt. Het is een machine, een merk dat staat voor racen, Formule 1 en competitie."

Mochten de geruchten toch waar zijn, dan wordt verwacht dat dit half september bekend gemaakt wordt tijdens de Grand Prix van Italië.

Reis mag vertrekken bij PSV

Aanvaller Jonathan Reis mag op zoek naar een nieuwe club. PSV ziet geen toekomst meer in de Braziliaan, die afgelopen weekeinde nog twee keer scoorde in een oefenduel tegen RKSV Driel (0-10).

PSV-trainer Fred Rutten relativeerde de vertoonde kunsten van Reis enigszins. "Een vierdeklasser, die op dat moment al moe was. Het verandert niets aan mijn standpunt. Ik ga nu niet alles uitleggen, maar de situatie is heel helder: Jonathan mag weg. Dat advies heb ik gekregen van mensen binnen de club en daar houd ik mij aan", aldus de oefenmeester.

Reis kwam medio 2007 over van Atletíco Mineiro uit Brazilië. Nimmer kon hij echt de verwachtingen waar maken en speelde zodoende slechts drie competitiewedstrijden in de hoofdmacht van PSV.

Evans kalm over uitsluiten Dekker

Silence-Lotto-kopman Cadel Evans reageerde kalm op het besluit van de ploegleiding om Thomas Dekker niet in de Tour de France te laten rijden. De Nederlandse renner werd woensdag uit de Tourselectie gehaald, nadat bekend was geworden dat hij positief was getest op EPO van een urinemonster uit 2007.

Evans: "We hebben elf goede renners voor negen plekken in de selectie voor de Tour. Nu valt er een af en zijn dat nog tien renners voor negen plekken."

"Het verandert onze plannen wel een beetje, maar met Charles Wegelius is een andere goede coureur onderweg naar Monaco. We gaan proberen er een zo goed mogelijk Tour van te maken", aldus de Australiër.

Pryor mag op stage bij Bristol City

Voor Anduele Pryor en Onur Kaya is er geen toekomst meer bij Vitesse. Het duo mag van directeur Paul van der Kraan vertrekken uit Arnhem.

"Vooropgesteld: beide spelers hoeven niet weg, maar omdat de kans dat ze aan spelen toekomen bij Vitesse niet zo heel groot is, hebben wij wel aangegeven dat het voor hun eigen ontwikkeling, en gezien hun leeftijd, wellicht beter zou zijn om naar een andere club uit te kijken. Daar wil Vitesse in meedenken", meldt Van der Kraan op de clubwebsite.

Beide spelers zouden aan de slag kunnen bij een andere club. Pryor zou op stage mogen komen bij Bristol City. "Onur is zich aan het oriënteren, voor Anduele geldt dat hij een uitnodiging heeft ontvangen voor een proefstage bij Bristol City. Op dit moment weet ik niet of hij daar gebruik van maakt. Hij denkt erover na."

Kaya zou interesse genieten van het Turkse Sivasspor. Ook zou FC Volendam interesse hebben.

MVV-trainer Çapa wijst Turks aanbod af

Fuat Çapa heeft een aanbieding van het Turkse Kasimpasaspor afgezegd. De oefenmeester van MVV blijft de club uit de Jupiler League trouw.

"Het was heel serieus, het contract lag klaar. Ik kon er heel veel geld gaan verdienen. De club maakte op de eigen website zelfs al bekend dat ik had getekend. Maar dat was dus te voorbarig", zegt Çapa in Voetbal International.

Kasimpasaspor promoveerde onlangs naar het hoogste niveau in Turkije. MVV liet weten Çapa graag te behouden. "Het bestuur gaf aan dat ze graag hadden dat ik zou blijven. Daarbij heb ik zelf ook het gevoel dat ik het niet kan maken om de club nu te verlaten, onder meer omdat ik een belangrijke rol heb gespeeld in het aantrekken van nieuwe spelers."

Ook in de winterstop werd er al aan Çapa getrokken. "Het blijft wel mijn droom om ooit weer in Turkije te werken. Dat clubs me nu al polsen, vleit me. Ik sta volop in de belangstelling, aangezien ik de enige Turkse hoofdcoach in het buitenland ben."

In overleg met het bestuur heeft Çapa een paar eisen gesteld. "Ik heb de toezegging gekregen dat er geen spelers meer vertrekken die ik hier wil houden. Tenzij er natuurlijk echt gigantische bedragen op tafel komen."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.