Fry: "Barrichello verdient overwinning"

Peterselieman
Brawn GP-baas Nick Fry zegt dat Rubens Barrichello een overwinning verdient. De 37-jarige Braziliaan is dit jaar goed onderweg en staat tweede in het kampioenschap. Hij is al driemaal als tweede geëindigd, maar heeft zijn teamgenoot Jenson Button alleen in Groot-Brittannië weten te kloppen.

"We zijn blij met de prestaties van Barrichello dit jaar," zei Fry tegen Autosport. "Het zou mooi zijn om hem op de hoogste plaats van het podium te zien. Hij werkt er echt hard voor en zijn motivatie is voor iemand die al zo lang in de racerij zit erg hoog. Hij mag trots op zichzelf zijn."

Fry weet zeker dat volgende week op de Nürburgring ook Jenson Button weer op het podium zal staan. "Wanneer we teruggaan naar de langzame en halfsnelle circuits en de temperatuur omhoog gaat, dan zal de pikorde zich herstellen. De positie van Jenson op Silverstone kan worden verklaard door zijn soepele rijstijl. De auto kon de banden niet op temperatuur laten komen en omdat Jenson een soepelere rijstijl heeft dan Rubens, kende hij meer problemen."