Dallara keert terug in de Formule 1

Gian Paolo Dallara is blij dat zijn bedrijf volgend jaar terug mag keren in de Formule 1. Dallara zal voor het Spaanse Campos Meta Team de chassisleverancier zijn. De Italianen erkennen dat het nog wat eng is, maar ze willen de uitdaging aan gaan.

"Ik heb deze uitdaging met enthousiasme geaccepteerd," zei Dallara tegen Gazzetta dello Sport. "Het is wat eng, maar ik ben uitgelaten voor mezelf en het hele bedrijf, want het is een uitdaging die energie en creativiteit vergt. We werken er inmiddels al drie maanden aan."

Dallara hoopt dat de auto begin volgend jaar klaar is. "Het doel is om de auto op 10 januari rijdend te krijgen. Laten we hopen dat deze snel is, voor zowel Campos als voor ons," zei de Italiaan die nu veertig mensen aan het project heeft werken, maar dat het in de toekomst tachtig kunnen worden. "We hebben sterke mensen met verse ervaringen zoals Gabriele Tredozi, die jarenlang hoofdtechnicus bij Minardi was, en Ben Agathangelou die de aerodynamica deed bij Red Bull Racing en Honda. En dan zijn er natuurlijk onze goede mensen nog."

"Het model zal volgende week in de windtunnel staan," zei Adrian Campos die teambaas zal worden van het nieuwe team. "We hebben een bedrijf opgezet genaamd Campos-Dallara om de auto's te bouwen in een nieuwe fabriek. Daarvoor zoeken we 200 mensen."