FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 juli 2009

De la Rosa genoemd bij Campos-Dallara

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat hij Pedro de la Rosa zal gaan missen als de Spanjaard aan het einde van het Formule 1-seizoen McLaren gaat verlaten. De 38-jarige coureur is nu nog testrijder voor het Britse team.

"Ik wens hem het allerbeste, want hij is een geweldige teamgenoot," zei Hamilton. "Als hij besluit het team te verlaten, dan zal ik hem missen, want het is een plezier om met hem te werken. Hij is grappig, werkt hard en hij steunt je zelfs op de meest lastige momenten. Ik wil graag dat hij blijft."

Volgens de geruchten zal het nieuwe Campos-Dallara-team volgende maand tijdens de Grand Prix van Valencia een van de coureurs voor 2010 onthullen. Teambaas Adrian Campos heeft aangegeven dat naast De la Rosa de Spanjaarden Marc Gene, Javi Villa en Roldan Rodriguez in de running zijn voor een stoeltje. "Ik zal met ze spreken. Ik wil de Spaanse rijders steunen, maar het betekent niet dat iedereen voor ons gaat rijden, omdat hij Spanjaard is."

[Column] De schaduwkant van de Tour

Zo af en toe schrijven de columnisten van de FOK!frontpage ook over sport. Dit keer een column van Bakoenin (Jan) over de Tour de France

Juni 1991. Ik fietste met een groep twee weken door de Provence. Het was een georganiseerde reis met een reisleider, die de bagage vooruit bracht met zijn busje. We sliepen in tentjes. De avond voordat we een rustdag hadden, zaten we net met de hele groep aan de wijn, toen de reisleider bij ons kwam zitten. Hij vroeg, met een speels lachje om zijn mond, wie er zin had om de volgende dag de Mont Ventoux te beklimmen. We waren er niet ver vandaan en hij wilde eventuele liefhebbers wel brengen. Ik had nog nooit een echte berg beklommen, maar ik vond klimmen op zich wel leuk. Ik klim liever dan dat ik tegen de harde wind in fiets. Dus ik gaf me meteen op, samen met een amateurwielrenner, die ook in de groep aanwezig was. De anderen hadden er geen trek in.

De volgende dag vertrokken we al vroeg. We gingen de Mont Ventoux vanuit Bédoin beklimmen. Dat is de steilste klim, maar als je het doet, dan moet je het goed doen.
Er waren voor mij twee problemen. Het was 35 graden en ik was twaalf kilo zwaarder dan nu en nu ben ik nog twee kilo boven mijn ideale gewicht.
Niet lang nadat we vertrokken begon het stuk vals plat. Ik zei tegen de amateur dat we maar ieder ons eigen tempo moesten gaan en dat vond hij een goed idee. Even later was hij uit het zicht.
Daarna kwam het bos. Het frustrerende is dat het bos met de weg mee omhoog loopt en dat je daardoor bijna niet ziet dat je klimt. Maar je voelt het wel. Die dag heb ik me voorgenomen om snel te gaan afvallen. De warmte veroorzaakte nog een probleem. Ik was natuurlijk geen Contador en reed vaak niet veel sneller dan acht tot tien kilometer per uur. Vliegen kunnen dat bijhouden. Als het zo warm is en je zweet flink, dan is dat voor vliegen een feest. Maar voor mij was het een kwelling om steeds met een hand die vliegen om mijn hoofd weg te slaan tijdens de zware klim.
Er was nog iets dat me begon te irriteren. Ik had de reisleider mijn filmcamera gegeven en die lul vond het dus nodig om mij veelvuldig te filmen op mijn lijdensweg. Ik kon dan niet even rustig afstappen om bij te komen. Later, veel later, vond ik het wel prettig dat hij die film had gemaakt, maar toen kon ik hem wel vervloeken.

Uiteindelijk kwam ik het bos uit en zag daar het chalet Reynard. Ik heb daar mijn bidon opnieuw met water gevuld en me opgefrist. Natuurlijk had ik onderweg ook wel wat te drinken gehad van de reisleider, maar deze rustpauze was gewoon even nodig. Ik beging echter niet de fout die Tommy Simpson destijds maakte. Hij had cognac gedronken en daarna amfetamine genomen. Op ongeveer twee kilometer van de top reed ik langs zijn monument. Er lagen veel fietswielen en verdorde bloemen bij. Ik heb er even bij stil gestaan. Niet echt voor Tommy, maar meer omdat het daar weer zo verschrikkelijk steil was en warm. Ik was dus verstandiger dan Tommy, want die was nog voor de eindstreep al dik over de streep gegaan. Hij was de eerste dopingdode van de Tour.
Eindelijk kwam ik boven. De amateurwielrenner zag er fris uit en stond op me te wachten. Hij was al een uur boven. Ik had er bijna drie uur over gedaan. We hebben boven wat gedronken en daarna kwam die heerlijke afdaling. Het is bijna lekkerder dan klaarkomen als je na zo’n zware klim mag dalen. En beneden smaakte het bier extra goed.

Inmiddels heb ik veel meer bergen in de benen. Verleden jaar heb ik de Mont Ventoux weer beklommen tijdens een fietsvakantie met mijn vrouw. We fietsten in drie weken van het Meer van Genève langs de Rhône naar de Middellandse Zee en kwamen weer in de buurt van de berg van de wind. Ik kon het niet laten om even een uitstapje te maken. Ik was drie kwartier sneller dan in 1991. Het is mijn lievelingsberg geworden. In Thailand en Sulawesi heb ik nog wel steilere en langere klims gedaan, maar de Mont Ventoux was mijn eerste echte beklimming.
En hij is gelukkig weer opgenomen in het Tourschema van dit jaar. Nota bene de dag voor Parijs. Maar de Mont Ventoux bewaart ook de schaduwkant van de Tour. De dood van Simpson toonde die kant van de Tour aan de wereld. Doping. Maar er is meer schaduw in het verleden van de Tour

“Papa, gaan we kijken? De Tourkaravaan komt straks langs. Ik wil vooraan staan, want anders zijn de beste spulletjes al weg.” Melvin Pompele komt enthousiast de huiskamer in gerend. Papa verslikt zich bijna in zijn croissantje met frambozenjam.
“Natuurlijk, Melvin. Dat weet je toch? Daarom heb ik vandaag vrij genomen. Dan kunnen we samen kijken.”
Niet veel later staan ze samen te wachten op de Tourkaravaan. Het is niet erg druk. Retgon is een dorpje en er zijn niet veel mensen op de been voor de Tour. Melvin zal dus vrij spel hebben met het vangen en rapen van de snoepjes, petjes, ballonnen en wat er nog meer vanaf de wagens naar hem toe wordt gegooid. Opgewonden roept hij naar zijn vader: ‘Ze komen, ze komen!’, als de eerste wagens naderen. Er wordt weer rijkelijk met van alles gestrooid en Melvin is al druk aan het verzamelen. Als hij zijn handen vol heeft met het verzamelde snoep, gooit hij dat in een plastic zak, die zijn vader voor hem open houdt. Maar net op het moment dat hij weer verder wil gaan met rapen, ziet hij aan de overkant zijn opa en oma. Hij is gek op zijn grootouders en wil er zo snel mogelijk naar toe. Hij rent naar de overkant, maar verder dan de helft van de weg komt hij niet. Een wagen van Haribo, de snoepfabrikant, rijdt hem aan. De dokter van de reclamekaravaan en de ambulance zijn snel ter plekke en men probeert hem te reanimeren. Hij wordt met een helikopter naar het ziekenhuis in Bordeaux vervoerd, maar het mag niet baten.
Onbegrijpelijk Haribo werd voor de ouders een onbegrijpelijk stukje tragiek.

Morgen gaat de Tour de France weer van start. In Monaco dit keer. Ik ben vanaf mijn zesde jaar al een groot fan van dit sportevenement. Maar ik heb net ook de keerzijde van medaille vermeld: de commercie.
Melvin Pompele en Tom Simpson zijn eigenlijk allebei slachtoffers van de commercie. Het gevaar van de reclamekaravaan is al heel lang bekend. Snoep strooien naar kinderen levert gevaarlijke situaties op. Bovendien rijden de wagens vrij hard. Melvin was al het derde kind dat overleed als gevolg van een ongeluk in de Tour. Sinds 2001 moeten de petjes en pakjes snoep van hand tot hand gaan. Er mag niet meer worden gestrooid, maar niemand houdt zich daar aan. Het gekke is, dat het grote publiek zich de overwinning van Michael Boogerd op La Plagne in dezelfde Tour nog wel herinnert en de dood van Melvin niet.

Ook de doping is sinds Simpson niet uitgebannen. Integendeel. Simpson had amfetamine genomen en daar ga je geen trap harder van. Amfetamine is alleen maar een pepmiddel. Je wordt er roekeloos van. De doping van nu is vele malen erger. Maar ook dat is te wijten aan de commercie. Er wordt steeds meer van renners gevraagd. Alle instanties doen daaraan mee. De UCI en ASO geilen met die commercie en creëren zo een overvol programma voor de renners. De sponsors eisen dat de renners zich in al die wedstrijden tonen. Mensen willen op televisie spektakel zien en geen saaie ritten. Je kunt nog zoveel aan dopingpreventie doen; renners zullen altijd weer zondigen omdat ze min of meer worden opgejaagd. Je kunt niet een zware Tour rijden op een broodje pindakaas. En ook al is de medische zorg nog zo goed, het is bijna niet te doen om drie weken lang ieder dag een zware inspanning te leveren zoals in de Tour. Op een gewone manier herstellen is vrijwel onmogelijk. Als men echt doping wil aanpakken, dan moeten de etappes minder lang en minder zwaar worden. Alleen op die manier kun je garanderen dat er ook spektakel wordt geboden zonder doping. Maar daar hebben blijkbaar alleen de renners maar baat bij. De controles worden steeds uitgebreider, maar de dopingzondaars vinden altijd weer nieuwe wegen. EPO is op te sporen. Het wachten is op gendoping.

Toch ga ik weer kijken en ik verheug me nu al op de strijd tussen aanvaller Contador en klever Evans. En wat gaat die ouwe lul uit de States doen? En onze eigen Robert Gesink? Gaat Sastre weer uitpakken? Gaat er eindelijk weer eens een Nederlander een etappe winnen of moeten ze alleen maar knechten?
We zullen het de komende weken te weten komen. En doping? Ik hoop natuurlijk dat het een mooie en schone Tour gaat worden.
Mijn moeder zei wel eens: ‘Zalig zijn de eenvoudigen van geest’.

Pechstein in beroep tegen schorsing

Schaatster Claudia Pechstein is in beroep gegaan tegen haar schorsing van twee jaar nadat eerder vandaag uitlekte dat ze betrapt is op het gebruik van doping. De Duitse wil haar zaak voor laten leggen bij het internationale sporttribunaal CAS.

"Ze is niet positief bevonden en ze is zonder positieve controle veroordeeld," zei de advocaat van Pechstein Simon Bergmann. De voorzitter van de Duitse schaatsbond Gerd Heinze reageerde in ieder geval geschokt op het nieuws. "Dit is een tragedie, maar de zaak is nog niet voorbij."

Uitslagen oefenduels 3 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
OZC Ommen
Hekman
Heracles Almelo
Schulmeister (2x), Nieuwboer (2x),
Quansah
1-5
LHC Roda JC
Junker (4x), Hadouir (2x),
Janssen (2x), Hupperts (2x),
Meulens, Yulu-Matondo
0-12
Sparta Rotterdam
Falkenburg, Dissels,
Benten
Team VVCS
Koen
3-1
SV Panningen VVV-Venlo
Kolder (3x), Calabro (3x),
Ahahaoui (2x), Schaken,
Honda, Ofrany, ed
0-12
DTD SC Cambuur
oa De Visscher (3x), Ter Heide (3x)
2-13
Wagenborger Boys BV Veendam
De Leeuw (3x), Lip, Korf,
Buurmeijer, Cruz Vicente, ed
0-8
Vaassen AGOVV Apeldoorn
oa vdHaar, Tailor,
Kabeya, Mulder
0-6
RPC FC Eindhoven 0-4

Kabinet wil Olympische Spelen in 2028

Nederland heeft de volgende stap gezet om zich kandidaat te stellen voor de Olympische Spelen van 2028. Het kabinet heeft negen miljoen euro beschikbaar gesteld om het land op olympisch niveau te brengen. Daarnaast is er 4,5 miljoen euro beschikbaar voor het WK voetbal van 2018.

In 2016 kan Nederland zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2028, maar nu moet hiervoor al de basis gelegd worden. "We leggen de lat hoog. Het zou prachtig zijn als we de Olympische Spelen na honderd jaar weer naar Nederland kunnen halen. Het hele land profiteert, ook als we niet zouden besluiten ons kandidaat te stellen," zei premier Balkenende.

Het jaar 2028 is zorgvuldig gekozen, want in 1928 was Amsterdam het strijdtoneel van de Spelen. Het kabinet heeft veel ambitie "zodat Nederland niet alleen op het gebied van sport, maar ook in economisch, sociaal, ruimtelijk en cultureel opzicht tot de wereldtop gaat behoren."

[Upd] KNMI geeft weeralarm

Het KNMI waarschuwt het verkeer voor overlast als gevolg van zware neerslag die de komende uren gaat vallen. Vooral het verkeer in het zuiden moet rekening houden met (onweers)buien met kans op windstoten, hagel en lokaal veel neerslag.

"Het kan een vervelende dag worden voor het verkeer door de combinatie van de avondspits, de vakantie-uittocht en een enorme bak water", zei een woordvoerder van het KNMI vandaag.

Volgens het weerinstituut is de atmosfeer met veel warmte momenteel ideaal voor stevige onweersbuien. Die kunnen zich razendsnel ontwikkelen en daarbij is er ook kans op veel bliksem.

De eerste buien ontstaan nu boven Noord-Brabant, Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. De komende uren zal deze buienlijn zich naar verwachting snel uitbreiden.

Update 15.30 uur:
Het KNMI heeft inmiddels een weeralarm gegeven. Langs de lijn Alkmaar - Doetinchem onweert het hevig. Het KNMI verwacht dat dit weer zich langzaam naar het noorden verplaatst. 

Update 21:30 uur:
Er is nu ook videonieuws beschikbaar  


KNMI waarschuwt: zware neerslag op komst  (foto: DAG)

Hevige gevechten in Afghanistan

Amerikaanse mariniers hebben vandaag hevig gevochten met strijders van de Taliban in de Afghaanse provincie Helmand. Een Amerikaanse commandant in Afghanistan, generaal Larry Nicholson, heeft dat gezegd.

Bijna vierduizend mariniers's lanceerden gisteren de aanval op de radicaalislamitische strijders. De militairen van het leger van de Verenigde Staten krijgen steun van ongeveer zeshonderd Afghaanse collega's.

Nicholson sprak in de plaats Garmsir aan de rivier de Helmand. Garmsir is een van de belangrijkste doelen waar de Amerikanen de Taliban in dit offensief willen verdrijven. Ten zuiden van het stadje werd vandaag zwaar gevochten. De mariniers vernietigden er een basis van de Taliban.

Elders ondervonden de Amerikanen weinig weerstand. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze situatie lang voortduurt. "In de komende paar dagen zullen onze tegenstanders ons observeren om erachter te komen wat we doen", analyseerde Nicholson. "Daarna zullen ze zich met volle kracht proberen te wreken." Een woordvoerder van de Taliban erkende dat de militanten het gevecht voorlopig zoveel mogelijk ontlopen, vanwege het grote aantal tegenstanders.

De Amerikaanse president Barack Obama wil een keiharde aanpak van de opstandelingen die erfgenamen zijn van de extremistische Taliban die Afghanistan van 1996 tot eind 2001 overheersten. De huidige Taliban proberen met geweld vanuit Pakistan via Zuid-Afghanistan het gezag van de regering van president Hamid Karzai te ondermijnen en de macht te grijpen. Karzai wordt gesteund door een groot aantal overwegend westerse landen die de Taliban proberen uit te schakelen.

FOK! lanceert de Tour-voorspeller

Na één jaar afwezigheid is er weer een Tour-manager op FOK!sport, dit keer in de vorm van een Tour-voorspeller. Hiermee heb jij de kans te bewijzen dat je de grootste Tour-kenner van FOK! bent!

Het is de bedoeling dat je een team maakt van vijftien renners, waarvan je er per dag tien uitkiest die die etappe punten kunnen halen. Voor de diverse eindklassementen kunnen alle vijftien renners punten halen. Ook kies je één ploeg, deze kan punten halen in de ploegentijdrit. Wel is er de beperking dat je slechts vijf van de vijftien zogenaamde 'toppers' kunt kiezen.

Het opgeven van je basisteam van vijftien renners moet uiterlijk gebeurd zijn op vrijdag 3 juli om 23:59 uur. De voorspellingen per etappe moeten altijd een dag van tevoren om 23:59 uur gedaan zijn. Mocht je je basisteam willen aanpassen nadat je al een voorspelling voor etappes hebt gedaan, zullen deze worden gereset. Dus zul je dus na het wijzigen van je team de etappes opnieuw moeten invullen. Voor een uitgebreide uitleg en puntentelling kijk je op de uitlegpagina.

Een overzicht van de deelnemende renners en ploegen is hier te vinden. Verder zullen er nog een aantal mooie prijzen geregeld worden, info hierover volgt nog.

Klik hier om je meteen aan te melden!

Heb je nog geen account? Registreer je dan hier!

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan in de Feedback van FOK!sport of het Feedback-topic op het forum.

We wensen je veel plezier met de Tour-voorspeller en veel succes!

Trezeguet laat transferkeuze aan Juve

David Trezeguet heeft een teleurstellend seizoen bij Juventus achter de rug, maar staat toch in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De Fransman wil echter niet uit Turijn vertrekken.

"Het is een grote eer dat clubs als Marseille en Lyon in mij geïnteresseerd zijn, maar ik heb nog een tweejarig contract dat ik wil uitdienen," aldus Trezegol tegenover Calciomercato. De aanvaller speelde afgelopen seizoen slechts een handvol wedstrijden door blessureleed en concurrentie van Vincenzo Iaquinta en Alessandro Del Piero.

Trezeguet sluit een vertrek bij Juve niet uit, maar laat het over aan de club. "Als Juventus mij wil verkopen, dan zal ik dat wel via mijn zaakwaarnemer horen." Naast de twee clubs uit Ligue 1 zouden ook Atlético Madrid, AS Roma en AC Milan interesse hebben.

David Trezeguet speelt sinds 2000 voor Juventus. In datzelfde jaar veroverde hij met de Franse nationale ploeg de Europese titel door in de finale tegen Italië het winnende doelpunt te maken. Tijdens de WK-finale van 2006, opnieuw tegen de Italianen, was Trezeguet de schlemiel: de spits miste als enige een strafschop in de beslissende penaltyreeks.

Owen naar Manchester United

Manchester United bevestigt dat Michael Owen komend seizoen zijn opwachting mag maken op Old Trafford. De 29-jarige aanvaller tekent bij de landskampioen een tweejarig contract.

Owen was bij Newcastle United zonder contract en The Mancunians betalen voor de Engelsman dus geen transfersom. "Michael is een fantastische aanvaller met een doelpuntengemiddelde dat er niet om liegt," reageert Sir Alex Ferguson op de website van Manchester United.

Toen Ferguson woensdag de telefoon pakte en Owen belde, hoefde die niet lang na te denken. "Sir Alex belde me woensdagmiddag en we spraken af dat we de morgen erna zouden ontbijten. Hij vertelde toen dat hij me naar Manchester United wilde halen. Ik zei meteen ja."

"Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en ik heb het geluk dat ik veel spelers hier al ken. Ik wil het vertrouwen dat Sir Alex me heeft gegeven terugbetalen met doelpunten."

Kabinet koestert olympische dromen

Het kabinet heeft olympische visioenen. Volgens Balkenende en zijn ministers moet het mogelijk zijn de Spelen van 2028 naar ons kikkerlandje te halen. Voor deze sportieve oranje dromen wordt alvast 13,5 miljoen euro uitgetrokken.

Daarvan is 4,5 miljoen euro beschikbaar om de KNVB een bid te laten uitbrengen voor het WK voetbal in Nederland en België in 2018 of 2022. Dat zou vast een mooie voorbereiding zijn op de Olympische Spelen.

Als het dan meezit, kan Nederland in 2016 besluiten een bid voor te bereiden om de Olympische Spelen en de Paralympics van 2028 naar Nederland te halen, aldus het kabinet. Het is dan precies een eeuw geleden dat het evenement in Amsterdam werd gehouden.

Een plan met durf, met visie en met daadkracht, mijmerde premier vandaag na afloop van het kabinetsberaad al. Het kabinet heeft naar eigen zeggen de ambitie héél ons land op olympisch niveau te brengen, "zodat Nederland niet alleen op het gebied van sport, maar ook in economisch, sociaal, ruimtelijk en cultureel opzicht tot de wereldtop gaat behoren".

Gelukkig is er nog even tijd om op niveau te komen: pas in 2021 besluit het IOC waar de Spelen van 2028 worden gehouden.

[WBD] Roddick verslaat Murray

Andy Roddick heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Amerikaanse nummer zes van de wereld versloeg de Britse hoop Andy Murray (3) in vier sets: 4-6, 6-4, 6-7(7) en 6-7(5).

Murray was de grote favoriet voor eigen publiek, maar Roddick kende geen problemen op eigen service in de eerste set. Dit leek op een tiebreak af te stevenen, totdat Roddick op een 5-4 stand in zijn voordeel uit het niets de break wist te maken. In de tweede set kende Murray het betere begin en dankzij een break in de eerste game wist hij de set naar zich toe te trekken.

De Amerikaan liet zich echter niet van de wijs brengen en ondanks breakpunten tegen in de openingsgame liep Roddick uit naar 5-2. Juist toen kwam Murray echter beter in zijn spel, wat resulteerde in een rebreak op 5-3. In de tiebreak vond hetzelfde scenario plaats. Roddick liep uit naar een voorsprong van 6-4, maar opnieuw knokte Murray zich terug via een minibreak, om uiteindelijk toch zijn eigen servicepunt in te leveren.

Ook in de vierde set lukte het Murray maar niet om afstand te nemen van Roddick en een tiebreak was het logische gevolg. Opnieuw bleek de Amerikaan hier over de beste zenuwen te beschikken en met 7-5 won hij de tiebreak.

In de finale wacht Roger Federer. De Zwitser versloeg eerder op de dag Tommy Haas. In 2004 en 2005 verloor Roddick nog van de Zwitser. Van de twintig ontmoetingen met Federer in totaal, wist de Amerikaan er slechts twee te winnen.

IATA: dit jaar minder vliegtuigongelukken

In de eerste helft van dit jaar hebben zich minder vliegtuigongelukken voorgedaan dan in dezelfde periode vorig jaar. De International Air Transport Association (IATA) registreerde dit jaar tot nu toe 37 ongevallen, tegen 67 in de eerste zes maanden vorig jaar.

De internationale luchtvaartorganisatie uit Genève maakte dit vandaag bekend.

De IATA telde dit jaar elf ernstige incidenten waarbij sprake was van grote schade tegen twaalf vorig jaar. "Dit jaar waren er enkele zeer ernstige ongevallen, maar toch was het met de veiligheid tot nu toe beter gesteld dan vorig jaar", zei een IATA-woordvoerder. Cijfers over het aantal dodelijke slachtoffers bij vliegtuigongelukken voor dit jaar zijn overigens nog niet beschikbaar. Die publiceert IATA alleen op jaarbasis.

Afgelopen dinsdag nog stortte een Airbus uit Jemen met 153 mensen aan boord in zee bij de Comoren. Slechts een meisje overleefde de ramp. Een aantal weken eerder verdween een vliegtuig van Air France op weg van Brazilië naar Parijs in de Atlantische Oceaan. Alle 228 inzittenden kwamen om het leven.

 


Toch minder vliegtuigongelukken dit jaar  (foto: ANP)
 

Activiste hangt zichzelf op met vishaken

Kunstenares en dierenactiviste Alice Newstead protesteerde gisteren in Parijs op een bijzonder pijnlijke manier tegen de haaienvangst. Ze liet zichzelf namelijk ophangen met behulp van twee vishaken in een etalage, tot schrik van vele voorbijgangers.

De activiste bleef een kwartier hangen aan de twee haken die door de huid bij de schouders bevestigd waren. Om te zorgen dat ze bleef hangen zaten haar benen vast in een harnas dat ook omhoog was gehesen. Desondanks werd de huid flink uitgerekt en verloor ze bloed tijdens de actie. 

Met de actie wilde Newstead protesteren tegen het vangen van zo'n honderd miljoen haaien per jaar. Steeds meer haaien worden met uitsterven bedreigd. Vooral de witte haai en de hamerhaai worden bedreigd. De populatie van verschillende soorten nam volgens het Internationaal Fonds voor Dieren Welzijn in de afgelopen tien jaar met 80 procent af. 

Feiten uit de Tour de France

Morgen is het eindelijk zover. Dan gaat namelijk de 96e Tour de France van start. In aanloop naar dit wielerevenement heeft FOK!sport een aantal feiten voor je op een rij gezet. Deze zijn hieronder terug te vinden.

Meeste zeges in de Tour de France

Frankrijk heeft tot nu toe de meeste zeges in La Grande Boucle behaald, namelijk 36. België staat op een verdienstelijke tweede plaats met achttien overwinning. Spanje sluit de top drie af met elf zeges.

Twee keer slaagde een Nederlander er in om de Tour de France te winnen. In 1968 bracht Jan Jansen het gele tricot naar Parijs. In 1980 deed Joop Zoetemelk hetzelfde.

Meeste dagen in de gele trui:

Eddy Merckx is de renner, die het langst in het bezit van de gele leiderstrui was. De Belg had het tricot 111 dagen om zijn schouders hangen. Hij wordt gevolgd door Lance Armstrong. De Texaan was 83 dagen in het bezit van het Maillot Jaune. De Fransman Bernard Hinault sluit de top drie af met 79 dagen.

Meeste groene truien:

Erik Zabel is de man, die de meeste groene truien naar Parijs heeft gebracht. De Duitser mocht zich in de periode tussen 1997 en 2001 de beste sprinter van de Tour de France noemen. Aanvankelijk kreeg hij deze titel ook in 1996, maar moest deze afstaan wegens dopinggebruik. Sean Kelly komt op de tweede plaats met vier groene truien (1982, 1983, 1985, 1989).

Meeste bolletjestruien:

Richard Virenque is dé bergkoning van de Tour de France. De Fransman bracht de bolletjestrui namelijk zeven keer naar Parijs. Dat deed hij in 1994, 1995, 1996, 1997, 1999, 2003, 2004. Sindsdien is er niemand meer geweest, die het tricot zo vaak tot de laatste etappe wist te behouden.

De snelste etappe:

De snelste etappe van de Tour de France werd in 1999 gereden. De rit werd gewonnen door Mario Cipollini en ging tussen Laval en Blois, wat neer komt op een afstand van 191 kilometer. De gemiddelde snelheid op die dag was 50,355 kilometer per uur.

De snelste proloog:

De snelste proloog werd in het jaar 1994 verreden. Deze rit, die iets meer dan zeven kilometer lang was, werd gewonnen door Chris Boardman. De gemiddelde snelheid, die werd behaald, was meer dan 55 kilometer per uur.

Meeste etappezeges (incl. tijdritten):

Eddy Merckx heef tot nu toe de meeste etappes in de Tour de France op zijn naam geschreven, namelijk 34. Bernard Hinault komt met 28 gewonnen ritten op de tweede plaats terecht. André Leducq completeert de top drie met 25 dagzeges.

Meeste dagzeges in één Tour de France:

In het verleden zijn er vier renners geweest, die acht ritten in één Tour de France wisten te winnen. Dat waren Charles Pelissier (1930), Eddy Merckx (1970 en 1974) en Freddy Maertens (1976).

De oudste Tour-winnaar:

Firmin Lambot mag zich de oudste Tour-winnaar ooit noemen. De Belg deed in 1922 mee aan de Franse wielerronde en wist de gele trui naar Parijs te brengen. De Belg was destijds 36 jaar oud.

De jongste Tour-winnaar:

Henri Cornet is de jongste renner, die de Tour de France op zijn naam heeft geschreven. De Fransman was in 1904 de beste van het peloton en was toen pas 19 jaar.

DSB Bank vreest grote reputatieschade

De DSB Bank is bang dat de boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft opgelegd, zo'n reputatieschade opleveren dat het bestaansrecht van de bank in gevaar kan komen. DSB Bank heeft nog geprobeerd te voorkomen dat de boetes in de openbaarheid werden gebracht. Dat blijkt uit documentatie van de AFM, die gepubliceerd zijn bij het boetebesluit.

Uit de documenten blijkt dat DSB zich ernstige zorgen maakte over het AFM-onderzoek. Volgens de bank kan dit "verstrekkende gevolgen hebben voor de financiële positie van DSB, waarvan de aard en de omvang op dit moment niet te overzien zijn."

Ook schrijft de bank: "Volgens DSB kan niet worden uitgesloten dat veel klanten het vertrouwen in DSB zullen kwijtraken, hetgeen tot disproportionele gevolgen kan leiden en zelfs het bestaansrecht van DSB ernstig onder druk kan zetten." Zeker in verband met de woekerpolisaffaire en de financiële crisis die nu spelen.

De AFM maakte woensdag bekend DSB Bank twee boetes te hebben opgelegd ter waarde van in totaal 120.000 euro. De bank van AZ-voorzitter Dirk Scheringa is volgens de toezichthouder niet zorgvuldig genoeg geweest bij het verstrekken van hypotheekleningen. DSB Bank is onder meer eigenaar van zeer dubieuze merken zoals Frisia Financieringen, Lenen.nl, Becam en Postkrediet.

Leef in een utopie dankzij DSB

Derksen gaat door in de hoofdklasse

Dirk Jan Derksen beëindigde onlangs zijn rijke profloopbaan. De 37-jarige aanvaller stopt echter niet volledig met voetballen. Hij gaat het proberen in de zondaghoofdklasse, waar hij voor EVV gaat spelen.

Derksen wordt bij de club uit het Limburgse Echt ook spitsentrainer. Hij hoopt met EVV de nieuw te vormen topklasse te bereiken. Als prof kwam Derksen namens FC Den Bosch, Roda JC, MVV, opnieuw Roda JC, FC Dordrecht, FC Zwolle, Austria Wien, SC Cambuur, FC Emmen, Fortuna Sittard, wederom Roda JC, VVV-Venlo, weer Fortuna Sittard en Helmond Sport tot 464 competitiewedstrijden, waarin hij 156 treffers produceerde.

Celstraf voor comazuipen met dodelijke afloop

Een Duitse barman is vandaag tot drie jaar en vijf maanden celstraf veroordeeld vanwege de dood van een klant die overleed na een avondje comazuipen. Het 16-jarige slachtoffer dronk maar liefst 45 glazen tequila.

De 28-jarige barman had in maart 2007 de puber uitgedaagd tot een weddenschap wie van de twee het meeste kon drinken. Maar terwijl de jongen pure tequila dronk, liet de barman zich water inschenken.

De gymnasiast raakte in een coma en werd in het ziekenhuis opgenomen. De jongen had 4,8 promille alcohol in het bloed en overleed vier weken later. Het incident leidde tot een nationaal debat over excessief alcoholgebruik onder Duitse jongeren.

Braber kiest voor Duits avontuur

Robert Braber verlaat Excelsior definitief. De clubtopscorer, wiens contract afgelopen was, verkiest een avontuur in Duitsland boven een langer verblijf in Rotterdam. De Kralingers deden hem wel een nieuwe aanbieding.

Braber, die zowel als aanvallende middenvelder als in de voorhoede uit de voeten kan, tekende voor één seizoen bij FC Ingolstadt. Die club speelt in de derde Bundesliga. Braber maakte onlangs veel indruk op de Duitsers, door in een oefenduel liefst zeven treffers te scoren en bovendien de andere goal voor te bereiden.

De 26-jarige Rotterdammer kwam in Nederland tot 112 competitiewedstrijden en twintig treffers. Tien daarvan maakte hij vorig seizoen voor Excelsior. Braber belandde via de jeugopleiding van Excelsior bij NAC Breda, maar haalde daar het eerste elftal niet. Via Helmond Sport belandde hij in de zomer van 2006 weer bij Excelsior, waar hij nu dus na drie seizoenen weer vertrekt.

Pechstein betrapt op bloeddoping

Claudia Pechstein zal de komende jaren niet op de schaatsbaan te zien zijn. De Duitse is namelijk betrapt op het gebruik van bloeddoping, wat haar op een schorsing van twee jaar komt te staan. Haar straf gaat met terugwerkende kracht op 9 februari 2009 in.

Begin februari onderging Pechstein de bewuste controle. Dat gebeurde tijdens het WK allround, dat in het Noorse Hamar werd gehouden. De Duitse schaatsster kan nog wel tegen het vonnis in beroep gaan en zal dan naar het internationaal sporttribunaal (CAS) in Lausanne moeten gaan.

De internationale schaatsbond (ISU) heeft vrijdag laten weten dat de straf voor Pechstein op een aantal onderzoeken volgt. Tijdens deze tests concludeerde men dat er bij de Duitse abnormale bloedwaarden en abnormale wijzigingen in de bloedwaarden aanwezig waren.

De schorsing betekent overigens ook dat Pechstein niet aanwezig zal zijn bij de Olympische Spelen in Vancouver. Deze worden in 2010 gehouden.

Kwartet nieuwelingen voor FC Zwolle

FC Zwolle heeft zich versterkt met vier spelers. Drie van hen zijn buitenlanders. De vierde is Said Bakkati, die overkomt van rivaal Go Ahead Eagles.

De 27-jarige Bakkati kreeg in Deventer geen nieuw contract. De Groninger heeft met 159 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal achter zijn naam een ruime ervaring opgebouwd. Hij debuteerde in het seizoen 2000/01 namens SC Heerenveen, waarna hij in januari 2006 overstapte naar ADO Den Haag. Sinds de zomer van 2007 kwam Bakkati, die als prof nog nooit scoorde, uit voor Go Ahead Eagles.

De buitenlanders zijn de Spaanse verdediger David López, die in Barcelona B speelde en tevens voor Racing Santander uitkwam, de Argentijnse linksback Martin Guarino, die de jeugdopleiding van Boca Juniors heeft doorlopen, en de achttienjarige Hongaar Gergõ Beliczky. Hij komt van Vasas Boedapest uit zijn vaderland.

Van Hummel opent proloog

Kenny van Hummel zal morgenmiddag als eerste van start gaan in de proloog van de Tour de France. De renner, die voor het debuterende Skil-Shimano rijdt, zal om 16:00 uur het startschot horen.

Carlos Sastre schreef La Grande Boucle vorig jaar op zijn naam en zal pas om 19:08 uur aan de 15,5 kilometer lange rit beginnen. De Spanjaard is tevens de laatste renner, die aan de eerste rit in de Franse wielerronde zal beginnen.

Kotsreclame Microsoft offline

Softwaregigant Microsoft heeft een reclamefilmpje voor haar nieuwe webbrowser Internet Explorer 8 offline gehaald. In het filmpje was een vrouw te zien die moest braken na het zien van het computerscherm van haar man.

Met de reclame wilde de softwaremaker de 'pornoknop' van het programma onder de aandacht brengen. Met deze functie kan de gebruiker zijn of haar surfgeschiedenis verbergen.

Microsoft bevestigt dat het filmpje verwijderd is van haar YouTube-kanaal en de website BrowsefortheBetter.com. "Hoewel de meeste feedback positief was, vonden sommige van onze klanten het storend."

YouTube-gebruikers geloven niet dat het hier om een filmpje gaat dat door Microsoft gemaakt is. "Dit moet nep zijn", stelt een gebruiker. Een ander zegt: "Waarschijnlijk gemaakt door knotsgekke Apple-fans. Dit is niet gemaakt door Microsoft. Dat kan niet." Of wat te denken van deze reactie: "Ik zou ook overgeven als ik IE zou gebruiken."

Het gewraakte filmpje

[upd]Tent Mega Piratenfestijn omgewaaid

De feesttent van het Mega Piratenfestijn is vanmiddag omgewaaid tijdens een flinke hoosbui. De tent stond opgebouwd in Volendam, waar morgenavond het Piratenfeest plaatsvindt.

Tijdens het noodweer was er niemand aanwezig in de tent of op het veld. De Volendamse politie en Bouw- en woningtoezicht kwamen vanmiddag een kijkje nemen om te inventariseren hoe groot de schade was.

Foto's van de omgewaaide tent zijn hier te vinden.

Update 18.24 uur

Het is niet gelukt om de tent weer op tijd in orde te krijgen. Het Mega Piratenfestijn gaat morgen dus niet door, na nauw overleg met de organisatie, hulpdiensten en de gemeente.

De organisatie probeerde nog een vergunning te krijgen voor een openluchtfestival, maar dat viel op korte termijn niet te regelen. Ze gaan op zoek naar een vervangende datum.

Met dank aan Lajm en vavia voor de submit.

Herdenking Michael Jackson live op tv

De herdenking van de vorige week donderdag overleden Michael Jackson is dinsdag 7 juli live te zien op de Nederlandse televisie. De NOS zendt de bijeenkomst vanuit het Staples Center, een stadion in Los Angeles, rechtstreeks uit op Nederland 3. Dat meldde de omroep vandaag. De exacte tijd van de uitzending is nog niet bekend.

Het tv-programma Shownieuws van SBS6 komt dinsdag met een extra lange vroege editie, die geheel in het teken staat van de dienst in het stadion. Er zijn live beelden te zien en een Shownieuws-medewerker doet vanuit Los Angeles verslag. De uitzending is van 18.00 tot 20.30 uur.

Radiozender 3FM besteedt dinsdag eveneens aandacht aan de gebeurtenissen in Los Angeles.

Herdenking Michael Jackson live op tv  (foto: ANP)

Poetin slaat verbaal terug naar Obama

De Russische premier Vladimir Poetin heeft vandaag verbaal teruggeslagen naar de Amerikaanse president Barack Obama. "We staan stevig op onze benen en kijken altijd naar de toekomst", zei Poetin in reactie op een opmerking van Obama dat de premier nog deels in het verleden leeft. Dat meldde het Russische persbureau Interfax vandaag.

Obama reist komende week naar Rusland voor zijn eerste bezoek aan het land als president. Obama zei in een interview dat hij Poetin zal vertellen dat "de oude Koude Oorlog-benadering" in de betrekkingen met de Verenigde Staten achterhaald is. Poetin slaat geregeld dreigende taal uit om bijvoorbeeld plannen voor een Amerikaanse raketschild in Oost-Europa te kritiseren.

Poetin riep Obama vandaag op om de plannen voor het raketschild op te schorten. "Dat zou een grote stap voorwaarts zijn", zei hij meer verzoenend. Volgens Interfax kijkt Poetin uit naar de ontmoeting met Obama.

Poetin slaat verbaal terug naar Obama  (foto: ANP)

TROS betaalt salaristoppers uit eigen kas

Naar aanleiding van besluitvorming in de Tweede Kamer heeft de TROS vandaag actie ondernomen op het gebied van salarisbetaling. De zendgemachtigde gaat voortaan vier tv-presentatoren die boven de Balkenendenorm (ongeveer 181.000 euro per jaar) verdienen, anders betalen.

Geheel in de lijn van de wens van het parlement gaat de TROS het deel dat boven de norm uitkomt niet met belastinggeld, maar met verenigingsgeld betalen. Dat meldde een TROS-woordvoerster vandaag.

Daarmee heeft de TROS meer karakter dan Wouter Bos...

Verklaring VS en Rusland over wapenverdrag

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn Russische ambtgenoot Dimitri Medvedev tekenen een verklaring over een nieuw wapenakkoord. Dat gebeurt tijdens het bezoek van Obama volgende week aan Rusland. Dat heeft een naaste medewerker van Medvedev vandaag gezegd.

Rusland en de VS werken aan een opvolger voor het START-verdrag uit 1991 over de beperking van strategische wapens. Het document dat Obama en Medvedev tekenen is een opdracht voor de onderhandelingsdelegaties om snel een nieuw verdrag op te stellen.

START loopt in december af. Volgens de medewerker van Medvedev moet er eind dit jaar of begin volgend jaar een nieuw akkoord liggen.

Van Leijen tekent bij Vacansoleil

Joost van Leijen zal vanaf 1 augustus als stagiaire bij het Vacansoleil Pro Cycling Team aan de slag gaan. De wielrenner, die tijdens het Nederlands kampioenschap derde werd, moet nog wel een medische keuring doorstaan.

Daarnaast krijgt Van Leijen een contract voor het volgende wielerseizoen. Vanaf 1 januari 2010 zal hij in dienst van het Vacansoleil Pro Cycling Team treden. De laatste zeven jaar reed de 25-jarige renner voor Van Vliet-EBH Elshof.

Van Leijen viel al op als jeugdrenner. De laatste jaren wisselde hij knappe resultaten af met blessureleed. In 2007 won hij de Ronde van Slowakije en werd hij vierde in de Australische Sun Tour. In 2009 viel hij op met tweede plaatsen in Olympia’s Tour en de Ringerike Rundfahrt. Het afgelopen weekend was hij derde op het Nederlands kampioenschap.

Negen jaar celstraf voor Willem Holleeder

Het gerechtshof in Amsterdam heeft 'topcrimineel' Willem Holleeder vandaag in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel. De 51-jarige Holleeder krijgt die straf voor het afpersen van een paar zakenlieden, onder wie de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra, en deelname aan een criminele organisatie. Ook enkele ondergeschikte feiten, zoals bedreiging en mishandeling hebben tot deze straf geleid.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar cel geëist. Eind 2007 was de rechtbank ook al overtuigd van Holleeders schuld en veroordeelde hem toen eveneens tot negen jaar cel, na een eis van twaalf jaar. Justitie eiste in het hoger beroep een lagere straf vanwege zijn slechte gezondheidstoestand. Holleeder heeft ernstige hartproblemen.

Na afloop van de uitspraak heeft Holleeders advocaat gezegd dat Holleeder in cassatie beroep aantekent tegen zijn veroordeling door het hof. Volgens advocaat Steijn Franken is Holleeder "buitengewoon boos en teleurgesteld" over zijn veroordeling.

[WBD] Federer eerste finalist

Roger Federer is de eerste finalist bij de mannen op Wimbledon. De Zwitser was in zijn halve finale, tegen de Duitser Tommy Haas, veel te sterk. De voormalig nummer één van de wereld won in drie sets (7-6, 7-5 en 6-3).

In de finale zal Federer het op moeten nemen tegen de winnaar van de partij tussen Andy Roddick en Andy Murray. Deze partij wordt later vandaag nog gespeeld.

Mocht Federer er in slagen om de finale van Wimbledon te winnen, dan vestigt de Zwitser een nieuw record. Pete Sampras won in zijn actieve carrière als tennisser namelijk veertien keer een Grand Slam te winnen. Voor Federer zal dit dan de vijftiende keer zijn.

Daarnaast mag de Zwitserse tennisser zich, bij een eventuele winst, ook weer de beste tennisser van de wereld noemen. Nu is deze eer nog voor Rafael Nadal weggelegd, maar de Spanjaard meldde zich voorafgaand aan Wimbledon af.

Amateurfotograaf betrokken bij branden

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat een 36-jarige man uit Maastricht is gearresteerd voor betrokkenheid bij een aantal branden in die plaats. De man beheerde de website 112maastricht.nl en was amateurfotograaf.

Op zijn website plaatste hij zelfgemaakte foto's en video's van de inzet van hulpdiensten in en rond Maastricht. Het OM denkt dat hij door samen met zijn broers brand te stichten primeurs op de site hoopte te zetten. 

Met dank aan firechief1986 voor de submit.

De schaduwkant van de Tour

Juni 1991. Ik fietste met een groep twee weken door de Provence. Het was een georganiseerde reis met een reisleider, die de bagage vooruit bracht met zijn busje. We sliepen in tentjes. De avond voordat we een rustdag hadden, zaten we net met de hele groep aan de wijn, toen de reisleider bij ons kwam zitten. Hij vroeg, met een speels lachje om zijn mond, wie er zin had om de volgende dag de Mont Ventoux te beklimmen.

Amsterdam maakt begin met opschonen Damrak

Amsterdam wil de komende jaren een deel van de binnenstad opschonen. Ook de 'rode loper' van de stad, het Damrak, moet daarom op de schop.

Vandaag zet de gemeente door het ondertekenen van een convenant een eerste stap in het aanpakken van de frietkramen, belwinkels en vervallen hotels die nu het straatbeeld domineren en waar de gemeente van af wil.

De gemeente sluit het convenant met Park Plaza Hotels, eigenaar van elf ondernemingen op en rond het Damrak. In drie leegstaande panden van het bedrijf wordt de komende tijd ‘hoogwaardige horeca’ ontwikkeld.

Daarnaast komt in het voormalige Kadastergebouw een Art’otel, een hotel met honderd keurige kamers. Het hotel moet begin 2011 opengaan.


Amsterdam maakt begin met opschonen Damrak  (foto: DAG)

Demjanjuk fit genoeg om terecht te staan

John Demjanjuk, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op 29.000 Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, is gezond genoeg om terecht te staan.

Dit blijkt uit onderzoek van medische experts, aldus het Openbaar Ministerie in München vandaag.

De zaak wordt een van de laatste processen in Duitsland wegens nazi-misdaden.

De 89-jarige Demjanjuk, van oorsprong Oekraïner, werd in mei door de Verenigde Staten uitgeleverd.

De artsen hebben wel bedongen dat hij niet ‘fulltime’ terecht mag staan: per dag mogen maar twee zittingen van hooguit anderhalf uur worden gehouden.

 


Demjanjuk fit genoeg om terecht te staan  (foto: DAG)

'Café De Kachel schendt rookverbod niet'

Café De Kachel heeft een overwinning geboekt in de strijd tegen de anti-rookwetgeving. Nadat de kroeg eerder door de rechter was veroordeeld tot een boete van 1200 euro en een voorwaardelijke sluiting van het café van één maand, heeft het gerechtshof in Leeuwarden vandaag gehakt gemaakt van dat vonnis.

Volgens de hogere rechters is het niet in strijd met de wet dat De Kachel roken toestaat. Het is een belangrijk vonnis, omdat minister Klink van Volksgezondheid eerder heeft laten weten deze uitspraak te betrekken in zijn toekomstige beleid ten aanzien van het rookverbod in de horeca.

Professor Layton kraamt 'Smash Bros.'-onzin uit

Wellicht weet jij al dat Professor Layton (en Luke) zijn eigen twitterpagina heeft. Op deze pagina geeft hij followers twee keer per dag raadseltjes. Of het een officiële twitterpagina is, weten we helaas niet. Onze twijfels werden dan ook niet kleiner toen de onderstaande tweets op zijn pagina verschenen.

I received an invitation this morning to something called the "Grand Smash Brothers Tournament". Does anyone know anything about it?

I'm on my way to the "Grand Smash Tournament" now! Wish me luck! Though, I am not exactly sure what I am going to be doing...

This is nothing like what I expected! I was told to FIGHT a blue robot boy, a possessed doll, and a tiny boxer! I'm leaving at once!

Zouden dat misschien Mega Man, Little Mac en Geno kunnen zijn? Zou Nintendo een nieuwe Smash Bros. teasen? Of is deze twitterpagina gewoon van iemand die te veel vrije tijd heeft? Wij weten het zelf ook niet, maar opvallend is het wel!

Professor Layton is een game waarin je door middel van het oplossen van puzzels en raadsels de prof in zijn zoektocht helpt. Het eerste deel werd aardig goed ontvangen

Onkruid wieden met vlammenwerper mislukt

Een Duitser die met een vlammenwerper het onkruid wilde wieden in zijn tuin, heeft daarbij per ongeluk ook zijn huis in brand gestoken. Dit heeft de politie in de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein vandaag gemeld.

De 57-jarige man zette bij het afbranden van onkruid een heg in lichterlaaie. De vlammen sloegen over naar de tuinschuur. De brandende tuinschuur zette vervolgens het dak van het woonhuis in brand. De man probeerde vergeefs de brand in te tomen met zijn tuinslang. Zeven brandweerlieden kwamen er aan te pas om het vuur te doven.

Het huis is door het onhandigheidje onbewoonbaar geworden.

Catania stelt Greene ultimatum

Het Italiaanse Catania heeft Serginho Greene drie dagen de tijd gegeven om na te denken over het aanbod van de Siciliaanse club.

Greene en Catania kwamen onlangs met elkaar in contact. De verdediger had een aflopend contract bij Feyenoord en mocht vertrekken uit Rotterdam-Zuid. De gesprekken verliepen tot nu toe naar tevredenheid, maar een akkoord tussen beide partijen is nog altijd niet bereikt.

In de krant La Sicilia stelt directeur Pietro Lo Monaco duidelijk dat hij uitsluitsel verlangt van Greene. "We hebben op een duidelijke manier ons voorstel geformuleerd, maar de speler, die mogelijk andere opties in het achterhoofd heeft, twijfelt."

Veel tijd om te twijfelen is er voor Greene echter niet meer. Lo Monaco: "Hij heeft tot maandag de tijd om een beslissing te nemen, anders gaan we naar alternatieven kijken."

Vennegoor of Hesselink heeft geen haast

Jan Vennegoor of Hesselink zal de tijd nemen in zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever. Bij Celtic werd zijn contract niet verlengd, waardoor de 30-jarige aanvaller transfervrij is.

"Jan is international en móet uiteraard ergens aan de slag gaan, maar gelukkig liggen de competities nog stil," aldus Tonny Vennegoor of Hesselink, vader en zaakwaarnemer van de spits, tegenover Voetbal International.

Het is nog maar de vraag of Lange Jan zijn rentree gaat maken in de Eredivisie. "Kijk, hij heeft jaren achtereen in de Champions League gespeeld, dus dat niveau blijft sowieso zeer aantrekkelijk voor hem," legt Vennegoor of Hesselink sr. uit.

"We hebben nog ruimschoots de tijd om te kijken wat er allemaal op ons afkomt. Geld is daarbij zeker niet de doorslaggevende factor. Jan moet een goed gevoel hebben bij een club. Hij wil lekker aan spelen toekomen en veel minuten pakken. Het is in deze fase van het seizoen vooral belangrijk de rust te bewaren en te ontdekken wat hij écht interessant vindt."

Tour Down Under wil met Armstrong starten

Lance Armstrong verschijnt misschien aankomend jaar nogmaals aan de start van de Tour Down Under. De organisatie van de wielerwedstrijd wil de Amerikaan dolgraag vastleggen. Tijdens de afgelopen editie maakte Armstrong zijn rentree in het wielerpeloton.

"We blijven in onderhandeling met hem en hij weet dat wij interesse hebben in zijn komst", zo laat de organisatie weten. De Tour Down Under start in Adelaide en duurt van 17 tot 24 januari 2010.

Bierspotje duikt op in Noord-Korea

In het streng-communistische Noord-Korea is plots een bierreclame opgedoken op de Noord-Koreaanse staatstelevisie. Het land van de Grote Verlosser Kim Jung-il haalt doorgaans het nieuws met hun omstreden geheime nucleaire programma, maar nu blijken ze ook in het diepste geheim bier te brouwen.

Het kapitalistische vertoon is uniek in Noord-Korea: het is de eerste bierreclame ooit uitgezonden op de Noord-Koreaanse televisie. Het spotje heeft een vrij lange duur van ruim twee minuten. Of het biertje net zoals op Nederlandse terrasjes ook 2,50 euro kost is niet bekend.

Het allereerste bierspotje in Noord-Korea

Brand op Bazaar Beverwijk

In een winkel voor drogisterij-artikelen op de Beverwijkse Bazaar woedde vanochtend een grote brand. De zaak moet als verloren worden beschouwd. De veiligheidsregio Kennemerland meldde dat omliggende zaken rook- en waterschade opliepen.

Rond half tien brak de brand uit in Hal 25. Daar waren toen drie personen aanwezig, maar zij raakten niet gewond. Ambulancepersoneel controleerde hen ter plekke op een mogelijke rookvergiftiging. De brandweer kwam met groot materieel. Rond half twaalf werd het sein Brand meester gegeven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Ook kon een woordvoerster van de Bazaar nog niet mededelen wanneer de hal weer geopend kan worden voor publiek.

Met dank aan DeathSign, Mr_Rammstein en Symphonic voor de submit.

OPEC wil olieprijs van $70-75

Een prijs van een vat ruwe olie (159 liter) boven de 80 dollar schaadt economisch herstel, zo zei de president Jose Maria Bothelo de Vasconcelos van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) vrijdag op een conferentie in de Chinese hoofdstad Beijing.

Om de nodige investeringen voor de toekomstige olieproductie zeker te stellen is volgens het oliekartel een prijs tussen de 70 en 75 dollar goed.

"80 dollar is het maximum, een prijs boven deze grens zou het economisch herstel schaden", aldus De Vasconcelos. "OPEC staat klaar om in te grijpen indien noodzakelijk".

Daarentegen meldt hij ook dat een stijging in de prijs van een vat olie sommige bedrijven juist helpt met het oog op investeringen voor de toekomstige productie. "Dit mag echter niet ten koste gaan van het economisch herstel".


Sparta Praag-target Calabro: "Ziet er goed uit"

Sandro Calabro heeft verklaard wel oren te hebben naar een transfer naar Sparta Praag. De topclub uit Tsjechië zou zich al gemeld hebben bij Calabro's huidige werkgever VVV-Venlo.

Calabro (26) hoopt dat beide clubs het eens kunnen worden over een transfer. "Ze hebben inderdaad een bod gedaan en VVV heeft daarop een tegenbod gedaan," aldus de spits tegenover Voetbal International.

"Ik heb zelf al met de club gesproken en dat ziet er allemaal heel goed uit. Maar het is nu aan de clubs. Voor mijzelf zou het geweldig zijn: van de Jupiler League naar de voorronde Champions League. Daarnaast schijnt Praag ook een schitterende stad te zijn."

Met 25 doelpunten in de competitie speelde Calabro het afgelopen seizoen een belangrijke rol in de promotie van VVV naar de Eredivisie. Met zijn totaalproductie werd de spits topscorer van de Jupiler League.

Werder wil Pizarro overnemen van Chelsea

Spits Claudio Pizarro dient zich volgende week te melden bij Chelsea voor de eerste training van het seizoen, maar het lijkt uitgesloten dat de Peruaan komend seizoen ook daadwerkelijk voor The Blues in actie gaat komen.

Pizarro verruilde in de zomer van 2007 Bayern München voor Chelsea, maar in Londen kwam de aanvaller nauwelijks aan spelen toe. Bij Werder Bremen maakte hij de voorbije jaargang op huurbasis een goede indruk door in 42 officiële wedstrijden 25 keer te scoren.

Ook Galatasaray en VfB Stuttgart worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers voor Pizarro. Werder Bremen, waar de aanvaller tussen 1999 en 2001 al eens speelde, lijkt echter de beste papieren te hebben om de Peruaan aan te trekken. Bij Chelsea heeft Pizarro nog een tweejarig contract.

"We werken er hard aan om hem hierheen te halen en dan mogelijk voor een langere periode dan alleen komend seizoen," tekent The Daily Mail op uit de mond van Werder-manager Klaus Allofs. "Hij (Pizarro, red.) is een geweldige spits en heeft laten zien wat hij voor de club kan betekenen."

Bangoura van Dinamo Kiev naar Rennes

Het Franse Stade Rennes heeft spits Ismaël Bangoura aangetrokken, zo werd donderdag bekend. De 24-jarige aanvaller uit Guinee wordt overgenomen van Dinamo Kiev en tekent voor vier seizoenen in Bretagne.

Met de transfer keert Bangoura terug naar Frankrijk, waar hij eerder voor Gazelec Ajaccio en Le Mans speelde. De afgelopen twee seizoenen verdiende de rappe aanvaller zijn brood in Oekraïne bij Dinamo Kiev. Voor de club uit de Oekraïense hoofdstad scoorde hij 28 keer in twee seizoenen. Met Dinamo Kiev speelde Bangoura in de Champions League.

Trainer Frederic Antonetti prees zich tijdens de presentatie van Bangoura gelukkig met het binnenhalen van de veelzijdige aanvaller. "Dit is een speler van hoog niveau. Zijn tijd bij Dinamo Kiev heeft hem goede ervaringen opgeleverd. Zijn grootste kwaliteit is zijn neusje voor de goal."

Eerder legde Rennes de Japanse middenvelder Junichi Inamoto vast. Inamoto kwam transfervrij over van Eintracht Frankfurt.

Tweets komen ook uit World of Warcraft

Tweets twitteren is een leuke bezigheid voor veel mensen, maar het is lastig te combineren met gamen. Je gaat immers niet even twitteren dat die eindbaas wel heel erg moeilijk is terwijl hij met een moker van het formaat "blokhut" op je hersenpan staat te timmeren. Spelers van World of Warcraft hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken, want nu is er TweetCraft.

TweetCraft is een plugin voor WoW die communiceert met Twitter. Je kan tweets ontvangen of zelf tweets posten zonder de game te verlaten, screenshots posten naar Twitter en zelfs automatisch tweets posten als je de game start of een instance binnengaat.


* Send/receive Tweets in-game (Immediate sending reloads your UI)
* Queue Tweets to send when it’s more convenient for you
* Upload in-game screenshots using TwitPic
* AutoTweet when you log in, enter an instance or get an achievement
* Extensible so that AddOn authors can register messages or events to AutoTweet

Mocht je nu denken "YES, FINALLY!!! Hier zat ik al jaren op te wachten!!!", dan kun je de plugin hier downloaden.

[NHL] Free Agent Frenzy samenvatting

1 en 2 juli staan in de NHL bekend als Free Agent Frenzy. De zogeheten Unrestricted Free Agents, spelers die geheel contractvrij zijn en mogen tekenen waar ze willen, worden in die twee dagen overspoeld met aanbiedingen van NHL-clubs. Zo ook dit jaar.

Jay Bouwmeester heeft een contract getekend bij de Calgary Flames. Bouwmeester was een unrestricted free agent, waardoor hij op 1 juli bij de Florida Panthers kon vertrekken. De Panthers ruilden Bouwmeester echter weg naar de Calgary Flames voor een draft pick uit de derde ronde en verdediger Jordan Leopold, waardoor de Flames hem voor 1 juli een nieuw contract mochten aanbieden. Vlak voor 1 juli tekende Bouwmeester alsnog een contract bij de Flames. De aanvallende verdediger tekende een contract van vijf jaar tegen een jaarsalaris van 6,6 miljoen dollar.

Mike Komisarek (27), de sterke verdediger die afgelopen seizoen voor de Montréal Canadiens speelde, tekende bij de Toronto Maple Leafs. Hij kwam een vijfjarig contract overeen. Komisarek is een fysiek sterke verdediger die zich aanvallend weinig met het spel bemoeit. Dat fysieke was precies waar General Manager Brian Burke naar op zoek was. Met dezelfde aankoopstrategie bezorgde hij de Anaheim Ducks de Stanley Cup in 2007. Komisarek deelde ondanks het missen van 16 wedstrijden vanwege een blessure 191 bodychecks uit en blockte 207 schoten.

De Edmonton Oilers hebben een tweede ervaren doelman aangetrokken. Naast de zeer ervaren Dwayne Roloson hebben zij nu Nikolai Khabibulin (36) aangetrokken voor vier jaar. In deze periode gaat Khabibulin 15 miljoen dollar verdienen. De Chicago Blackhawks, zijn vorige team, wilden hem ook graag zijn contract laten verlengen, maar wilden niet verder gaan dan een éénjarig contract, gezien de leeftijd van de doelman. De Oilers nemen dat risico graag voor The Bulin Wall die nog altijd te boek staat als een topgoalie.

John Madden en Marian Hossa tekenden bij de Chicago Blackhawks. Madden is een ervaren verdedigend ingestelde center. Hij tekende een contract voor één jaar. Hossa is een veelscorende right wing die vorig jaar meer dan veertig goals scoorde bij de Detroit Red Wings. Hij ging van de Pittsburgh Penguins naar de Detroit Red Wings omdat hij dacht daar de meeste kans op de Stanley Cup te hebben, maar verloor ironisch genoeg in de Stanley Cup finales van diezelfde Penguins. Hossa tekende voor twaalf jaar, tegen een salaris van ruim vijf miljoen dollar per jaar.

De Minnesota Wild hebben zich verzekerd van de diensten van Martin Havlat. Havlat tekende voor zes jaar en gaat 5 miljoen dollar per jaar verdienen. De Wild zochten een vervanger voor de vertrekkende winger Marian Gaborik, die bij de New York Rangers tekende. Havlat is net als Gaborik een blessuregevoelige speler die als hij fit is een aanwinst is voor elk team in de NHL met zijn snelheid, lenigheid en scorend vermogen. Gaborik tekende voor vijf jaar en 7,5 miljoen dollar salaris per jaar.

De Montréal Canadiens hebben Brian Gionta en Mike Cammalleri aangetrokken. Ex-Devils-speler Gionta wordt herenigd met ex-Devils-speler Scott Gomez en tekende voor vijf jaar tegen een jaarsalaris van vijf miloen. Mike Cammalleri, die vorig jaar een goed jaar draaide bij de Calgary Flames, tekende ook voor vijf jaar, maar gaat iets meer verdienen: zes miljoen per jaar. De Canadiens waren druk op de transfermarkt, want zij trokken ook verdediger Hal Gill, die afgelopen seizoen de Cup pakte met de Pittsburgh Penguins, aan voor twee jaar (2,25 miljoen per jaar) en wisten verdediger Jaroslav Spacek voor drie jaar vast te leggen (bijna vier miljoen per jaar).

De tweelingbroers Henrik en Daniel Sedin tekenden een hernieuwd contract bij de Vancouver Canucks. De 28-jarige Zweden, die altijd samen speelden als respectievelijk center en left wing, tekenden beide voor vijf jaar met een jaarsalaris van 6,1 miljoen dollar. Elk van de broers scoorde afgelopen seizoen 82 punten in 82 wedstrijden. De Canucks konden mede door deze deal verdediger Matthias Ohlund echter niet behouden. Die tekende namelijk voor zeven jaar bij de Tampa Bay Lightning. Ohlund gaat bij de Lightning bijna vier miljoen dollar per jaar verdienen. Een dergelijke deal zat er vanwege de salary cap niet in bij de Vancouver Canucks.

Meer Nederlanders lid van publieke omroep

Het aantal Nederlanders dat lid is van een publieke omroep is 5 procent hoger dan vijf jaar geleden. Dat maakte het Commissariaat voor de Media vandaag na controle van de ledenadministraties bekend.

De publieke omroepverenigingen, inclusief PowNed en Wakker Nederland die in 2010 tot het publieke bestel willen toetreden, hebben gezamenlijk 3.659.986 leden. Dat is 51 procent van het aantal huishoudens in Nederland. In 2004 was maar 46 procent van het aantal huishoudens, 3.257.000 lidmaatschappen in totaal, verbonden aan een omroepvereniging.

Afgelopen dinsdag meldde de TROS reeds de grootste te zijn, met 465.455 leden. Uit de cijfers van het Commissariaat blijkt vrijdag dat de voormalige koploper KRO bijna 20.000 leden heeft verloren en met 456.490 leden uitkomt op de tweede plaats. De EO blijft op de derde plek met 439.293 leden, bijna 37.000 leden minder dan vijf jaar geleden.

Winehouse duikt in zwembad na alcohol-marathon

Amy Winehouse heeft een zwemverbod opgelegd gekregen. De zangeres verblijft al enige tijd op een resort in Saint  Lucia. Medewerkers van het resort werden enigszins ongerust nadat zij het zwembad in dook na een fikse alcohol-marathon en besloten haar uit het water te vissen. Dat meldt The Sun vandaag.

"Het personeel heeft Amy meerdere malen bewusteloos op het gras aangetroffen na het zwemmen", meldt een bron. "Ze zijn bang dat de zangeres op een dag niet meer op eigen kracht uit het water kan komen en dat dit tragisch afloopt".


Winehouse duikt in zwembad na alcohol-marathon  (foto: DAG)

[Uitslag] Win een lul uit je broek!

Ja, het duurde even maar de jury is er uit. De punten zijn geteld en de twee winnaars kunnen we nu eindelijk melden. De twee gelukkige winnaars van deze mooie t-shirts zijn: DanielG en e.jongerling. Beide mogen een mail naar weblog@fok.nl sturen met al hun gegevens en wij zorgen dan dat de t-shirts zo snel mogelijk jullie kant op komen. Gebruik hiervoor het email adres dat je gebruikt hebt om je te registreren op FOK!, we willen wel graag dat de t-shirts bij de juiste persoon aankomt.

'Milan biedt veertien miljoen voor Luis Fabiano'

Het Italiaanse AC Milan is momenteel driftig op zoek naar een aanvaller. Sevilla-aanvaller Luis Fabiano, die onlangs topscorer werd van het toernooi om de Confederations Cup, staat bovenaan het lijstje van de rossoneri.

Na het mislukken van de transfer van VfL Wolfsburg-aanvaller Edin Dzeko richt Milan nu de pijlen op Luis Fabiano. La Gazzetta dello Sport weet te melden dat de Italianen veertien miljoen euro op tafel willen leggen voor de Braziliaan. Zijn huidige werkgever Sevilla wil vooralsnog dertig miljoen euro vangen voor Luis Fabiano.

Een andere naam die wordt genoemd is die van Arsenal-aanvaller Emmanuel Adebayor. Zijn komst zou echter niet waarschijnlijk zijn vanwege de hoge salariseisen van de Togolees.

Ook Klaas-Jan Huntelaar wordt nog altijd in verband gebracht met Milan. Door het aantrekken van Karim Benzema worden de kansen op speeltijd bij Real Madrid steeds kleiner voor de voormalig Ajacied. Bovendien bestaat er tussen Real en Milan een goede verstandhouding.

Nijlpaarden spotten in Afrika trailer

Wat is er nou leuker dan wilde dieren te fotograferen en deze foto's te delen met al je vrienden? Nou uhm... toffe games spelen, in snelle auto's rondscheuren, uitgaan, chickies scoren met je matties, stofzuigen, met je vinger tussen de deur klem komen te zitten, in een punaise gaan zitten, je hoofd sto.... afijn. Voor de liefhebbers komt er binnenkort de game Afrika uit. De gameplay is te bewonderen in onderstaande trailer.

Hoe een man 17.500 dollar uitgaf aan een game

JJ Hendricks, een game-verzamelaar, heeft recentelijk een game aan zijn collectie toegevoegd waar hij 17.500 dollar voor moest neerleggen. Het gaat om een gouden versie van 'Nintendo World Championships', waar er maar 26 van zijn gemaakt. Alhoewel er eigenlijk 25.000 voor de game werd gevraagd, ging de verkoper toch op het bod van Hendricks in. Als je wil weten hoe het voelt om zoveel geld aan een game uit te geven dan kun je het verhaal van JJ Hendricks hier lezen.


''Nintendo World Championships Gold is neatly packaged inside with a custom built display case and looks just as good as I imagined it would. I have the "Holy Grail of Gaming" and the emotional ride is finally over.''

Ploegleider Boonen opgelucht

Wielrenner Tom Boonen kreeg vandaag te horen dat hij mag starten in de komende Tour de France. Zijn Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters is opgelucht na de uitspraak van het Franse arbitragehof.

"Dit is een serieuze opluchting. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar het is ons toch gelukt. Het zijn hectische dagen geweest," zei de Belg tegen Sporza. "Dit heeft mentaal veel energie gevraagd en zal sowieso sporen nalaten. Ik had Tom graag in betere omstandigheden naar de Tour gebracht, maar hij is klaar. Afwachten of hij het groen kan winnen. Boonen is een completere renner geworden, niet meer de rasechte sprinter die hij vroeger was. Cavendish is de snelste van het pak, maar gaat hij de hele Tour verteren?"

Donnelly: "Virgin naar Manor Grand Prix"

Brawn GP dreigt een van haar weinige sponsoren kwijt te raken. Volgens de hardnekkige geruchten gaat Virgin naar Manor Grand Prix. Volgens the Guardian zou van een deal tussen de beide partijen inmiddels al sprake zijn.

De Engelse krant publiceerde een e-mail van Alan Donnelly, de rechterhand van Max Mosley bij de FIA, dat de deal al enkele weken rond zou zijn. "Virgin heeft getekend om een van de investerende partners te zijn met een bezit van 20% van de aandelen," zo was in de e-mail te lezen.

Hierbij speelt de vraag op hoe neutraal Donnelly is. De Formula One Teams Association heeft al vragen gesteld over het functioneren van de Brit als steward bij de races. Nu komt er nog bij dat hij als FIA-vertegenwoordiger contacten voor Manor heeft gelegd bij de koninklijke familie in Saudi Arabië.

"Ik zal in het koninkrijk van Saudi Arabië zijn en ik kijk er naar uit om u zoals gepland te ontmoeten ... samen met vertegenwoordigers van Manor en Virgin. Als u privé een voorontmoeting met mij wilt op zondag, laat het me weten," stond in een mailtje dat naar de koninklijke familie was gestuurd.

Donnelly zegt ondertussen dat hij puur voor zaken van de FIA naar het Midden-Oosten was gereisd. Hij zou gepraat hebben met de sportministeries, met potentiële investeerders over nieuwe circuits en met de Saudische motorsportbond. "Ik heb ook met potentiële investeerders in de Formule 1 gesproken. Het zou vreemd zijn voor een FIA-vertegenwoordiger om te weigeren om te helpen bij een van deze projecten."

Kaká ziet Xabi Alonso graag naar Real komen

Liverpool-middenvelder Xabi Alonso wordt momenteel hardnekkig in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. In de persoon van de Braziliaan Kaká heeft de Spanjaard in ieder geval één grote fan in de Spaanse hoofdstad.

Tegenover de Spaanse media onthulde Kaká dat hij graag zou samenspelen met Alonso. De Braziliaan hoopt dan ook dat zijn nieuwe club Real Madrid de middenvelder zal kunnen losweken bij Liverpool.

"Ik heb twee keer tegen hem gespeeld in de Champions League-finale. Hij is een geweldige speler en ook Spaans, dus hier zou hij meer dan welkom zijn," vertelde Kaká aan de Spaanse pers.

Ondanks de officiële verklaring, waarin Liverpool stelde dat Alonso niet te koop is, blijven de geruchten dus aanhouden. De middenvelder zelf verklaarde onlangs in Don Balon dat hij een transfer naar De Koninklijke niet uitsluit.

Barça-voorzitter Laporta: "Wij willen Fàbregas"

Vooralsnog hebben er bij FC Barcelona geen grote transferklappers plaatsgevonden. Voorzitter Joan Laporta is echter van plan hier snel verandering in aan te brengen.

Laporta heeft namelijk zijn zinnen gezet op Cesc Fàbregas, momenteel uitkomend voor Arsenal maar in zijn jeugdjaren speler van de Catalanen. "Momenteel is hij de leider van Arsenal en een heel belangrijke kracht. Maar het is mijn wens, en die van sportief directeur Txiki Begiristain en coach Josep Guardiola, om Cesc na zes jaar terug te halen naar Barcelona," zei Laporta in een gesprek met het radiostation Cadena Cope.

"We weten allemaal dat Cesc het Barcelona-DNA in z’n lijf heeft," gaat Laporta verder. "Het is belangrijk dat we onze warme relatie met Arsenal in stand houden. 'Cesc' is geen makkelijk gespreksthema, maar we willen hem heel graag hebben."

Arsenal plukte in 2003 de toen 16-jarige Fàbregas weg bij Barcelona. In Londen groeide de Spanjaard uit tot een belangrijke steunpilaar voor The Gunners.

Boonen mag de Tour rijden

Tom Boonen mag morgen aan de Tour de France deelnemen. Dit is zojuist bekendgemaakt. Dat betekent dat Alan Davis, die eventueel in de plaats van de Belgische sprinter aan de start zou verschijnen, weer naar huis kan.

Begin mei werd Boonen betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit leverde de wielrenner, die in dienst van Quick-Step rijdt, een voorlopige schorsing op. Enkele dagen later kwam het bericht naar buiten dat de Belgische ploeg de sprinter wel wilde behouden. De renner kreeg nog wel een boete mee en moest zich het komende jaar laten behandelen.

Op 18 juni werd bekend gemaakt dat de organisatie van de Tour de France (ASO) Boonen niet in de wielerronde wilde zien. "Het imago en gedrag van Boonen passen niet bij het imago dat de Tour wil uitstralen. Daarom heeft ASO beslist de aanwezigheid van Boonen niet te aanvaarden", was in een verklaring te lezen.

Quick-Step kon echter niet met de uitsluiting van Boonen leven en stapte naar de rechter. Deze man verklaarde zich uiteindelijk onbevoegd, waardoor de Belg nog altijd in onzekerheid zat. De laatste strohalm was de gang naar het internationale sporttribunaal (CAS).

Intussen had Quick-Step Davis aan de selectie toegevoegd. Mocht Boonen niet aan La Grande Boucle deelnemen, dan hadden ze toch een renner binnen de gelederen die de medische keuring al had doorstaan.

Vandaag is echter gebleken dat Boonen toch aan de Tour de France, die zaterdag a.s. van start gaat, mag deelnemen.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

 

Boonen mag de Tour rijden

Tom Boonen mag morgen aan de Tour de France deelnemen. Dit is zojuist bekend gemaakt. Dat betekent dat Alan Davis, die eventueel in de plaats van de Belgische sprinter aan de start zou verschijnen, weer naar huis kan.

Begin mei werd Boonen betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit leverde de wielrenner, die in dienst van Quick-Step rijdt, een voorlopige schorsing op. Enkele dagen later kwam het bericht naar buiten dat de Belgische ploeg de sprinter wel wilde behouden. De renner kreeg nog wel een boete mee en moest zich het komende jaar laten behandelen.

Op 18 juni werd bekend gemaakt dat de organisatie van de Tour de France (ASO) Boonen niet in de wielerronde wilde zien. "Het imago en gedrag van Boonen passen niet bij het imago dat de Tour wil uitstralen. Daarom heeft ASO beslist de aanwezigheid van Boonen niet te aanvaarden", was in een verklaring te lezen.

Quick-Step kon echter niet met de uitsluiting van Boonen leven en stapte naar de rechter. Deze man verklaarde zich uiteindelijk onbevoegd, waardoor de Belg nog altijd in onzekerheid zat. De laatste strohalm was de gang naar het internationale sporttribunaal (CAS).

Intussen had Quick-Step Davis aan de selectie toegevoegd. Mocht Boonen niet aan La Grande Boucle deelnemen, dan hadden ze toch een renner binnen de gelederen die de medische keuring al had doorstaan.

Vandaag is echter gebleken dat Boonen toch aan de Tour de France, die zaterdag a.s van start gaat, mag deelnemen.

Aantal faillissementen verdubbeld

Het aantal faillissementen was in het tweede kwartaal bijna twee keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde informatieleverancier Dun & Bradstreet vandaag.

Dit jaar gingen in het tweede kwartaal 1822 bedrijven failliet, terwijl er in dezelfde periode vorig jaar 930 bankroet gingen, een stijging van 96 procent. In Flevoland was de toename met 195 procent het hoogst, gevolgd door Friesland (173 procent) en Noord-Brabant (122 procent). Noord-Holland had met een stijging van 45 procent het gunstigste cijfer.

In de industrie steeg het aantal faillissementen met 115 procent, in de dienstverlening met 120 procent.

[Update] Donkere beelden in RE: The Darkside Chronicles

[Update] Er is nu ook een trailer van de game vrijgegeven.

[Origineel bericht]

Resident Evil: The Darkside Chronicles is een on-rails shooter waarin je partner op het scherm te zien is tijdens het spelen. Het spel dat exclusief uitkomt voor de Wii zal zichzelf automatisch aanpassen aan het niveau van de speler.

Het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere on-rails shooters is dat je wel de mogelijkheid krijgt om vijanden te ontwijken. Hieronder de screenshots.Horner: "Vettel niet naar Ferrari"

Er gaan al langere tijd geruchten dat Fernando Alonso en Sebastian Vettel komend seizoen over zouden stappen naar Ferrari. Werden de geruchten over Alonso al eerder deze week de kop ingedrukt, nu is er ook een reactie op de geruchten over Vettel.

Red Bull-teambaas Christan Horner geeft aan niet te weten wat Sebastian Vettel bij Ferrari zou moeten. Het is Red Bull en niet Ferrari dat op dit moment strijdt om de overwinning. "Waarom zou Sebastian er voor kiezen Red Bull te verlaten? Op dit moment rijden wij vooraan en Ferrari niet."

Bernie Ecclestone, de grote leider van de Formule 1, heeft al meerdere malen aangegeven dat hij een groot fan van is van Vettel en hem graag voor Ferrari te zien rijden in de toekomst. Horner reageert hierop in een interview met de Duitse krant Bild: "Bernie is als het ware een soort geheime manager van Sebastian. Hij heeft een zwak voor hem en probeert af en toe een beetje te helpen."

Sparta Praag wil Calabro

VVV-Venlo-spits Sandro Calabro mag zich in de belangstelling van het Tsjechische Sparta Praag verheugen.

Zowel Calabro (26) als VVV-voorzitter Hai Berden bevestigde de belangstelling vanuit Tsjechië tegenover De Limburger. De spits, vorig seizoen topscorer van de Jupiler League, ziet een overgang naar Sparta Praag wel zitten.

"Dit zou een prachtige uitdaging zijn. Ze spelen in de voorronde van de Champions League," stak Calabro zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Berden staat ook open voor een vertrek, maar wil wel de juiste transfersom op tafel zien verschijnen voor de spits. "Maar het liefst zien wij Sandro komend jaar gewoon bij VVV spelen."

Martha vestigt hoop op De Graafschap

Angelo Martha zet in op een langer verblijf bij De Graafschap. De verdediger was de afgelopen dagen op proef bij de Doetinchemmers.

Martha, vorig seizoen nog uitkomend voor Willem II, hield aan de stage een positief gevoel over. "Ik had ook andere aanbiedingen, maar ik vind nu dat ik wedstrijden moet gaan spelen," zegt de verdediger tegenover De Gelderlander.

"Voor mijn carrière is het belangrijk dat ik het hele seizoen speel. En ik denk dat je met deze spelersgroep gewoon kampioen moet worden. Ik wil wel blijven."

"De Graafschap is een mooie club," gaat de ex-speler van ADO Den Haag en MVV verder. "Dat hoorde ik al vooraf, en nu weet ik het ook. Het was fijn om mee te trainen en een paar wedstrijden te spelen."

Franse minister waarschuwt Armstrong

De Franse minister van volksgezondheid, Roselyne Bachelot, heeft Lance Armstrong gewaarschuwd. De Texaan, die vanaf 4 juli op zijn achtste Tour-zege gaat jagen, kan zich volgens haar niets op medisch gebied permitteren.

"Ik wil Lance Armstrong duidelijk maken dat we hem heel, heel, heel nauwlettend in de gaten zullen houden. Er moet een heel actieve strijd tegen doping worden gevoerd. Wielrennen is op dit moment al de meest gecontroleerde sport en het aantal onderzoeken zal alleen nog maar toenemen," was de duidelijke taal van Bachelot.

Armstrong heeft in zijn carrière als wielrenner nog nooit een positieve test afgeleverd. Toch wordt de Amerikaan, met name door de Franse media, veelvuldig in verband gebracht met dopinggebruik. Men suggereert dat The Boss zijn eerste Tour de France, die hij in 1999 reed, op EPO hebben gewonnen.

Ook Petrovic vertrekt bij HSV

In navolging van trainer Martin Jol zal ook assistent Zeljko Petrovic het Duitse Hamburger SV gaan verlaten.

De clubleiding van die Rothosen heeft aangegeven verder te willen met Petrovic, maar de Montenegrijn heeft besloten het voorbeeld te volgen van Jol en zijn biezen te pakken.

Het afgelopen seizoen maakte Petrovic samen met Cock Jol, Ricardo Moniz en conditietrainer Michael Lindeman deel uit van de technische staf van HSV. Moniz is de enige van deze staf die in Hamburg achterblijft.

Kinderbijslag tot 2012 bevroren

De grootste milieuvervuilers krijgen minder subsidie: de kinderbijslag wordt tot 2012 bevroren. Dat betekent dat de bijslag de komende 2,5 jaar niet aangepast wordt aan de inflatie.

Dat staat in een wetsvoorstel dat ChristenUnie-minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eerder werd al bekend dat de verhoging per 1 juli van dit jaar niet doorging.

In het kindgebonden budget zouden gezinnen er volgend jaar voor het tweede en derde kind 20 euro bij krijgen, maar deze verhoging gaat niet door. Rouvoet kiest hiervoor omdat het hem wel een besparing oplevert, maar het geen achteruitgang in inkomen voor de gezinnen oplevert.

'Transfer Arnautovic uitgesteld'

De overgang van aanvaller Marko Arnautovic naar het Italiaanse Inter zal voorlopig niet plaatsvinden, zo meldt TC Tubantia vrijdag. De transfer is niet definitief van de baan, maar de Nerazzurri willen eerst afwachten of de jonge Oostenrijker weer helemaal fit wordt.

Arnautovic en Inter zijn het al geruime tijd eens over een vijfjarig contract voor de aanvaller. De onderhandelingen met FC Twente verliepen echter een stuk moeizamer. Onlangs kwam naar buiten dat beide partijen een transfersom van tien miljoen euro overeen waren gekomen.

Een delegatie van de Nerazzurri reisde onlangs af naar Enschede om de deal rond te maken, maar de Italianen keerden onverrichter zake terug naar Milaan. Het kamp-Arnautovic was vervolgens zwaar teleurgesteld in FC Twente.

Volgens voorzitter Joop Munsterman zal Inter zich in de winterstop weer melden voor Arnautovic.

Saddam was banger voor Iran dan voor de VS

President Bush en de Iraakse dictator Saddam Hoessein hadden één ding gemeen: ze stonden uiterst vijandig tegenover de Iraanse 'fanatieke' mullahs. Saddam vond het in 2003 dan ook wel prima dat de VS meenden dat hij beschikte over massavernietigingswapens. Want Iran, waarmee Irak van 1980 tot 1988 een bloedige oorlog uitvocht, mocht vooral niet de indruk krijgen dat Irak kwetsbaar was.

Saddam vond dat 'Irak niet zwak mocht overkomen op zijn vijanden, vooral niet op Iran', schreef George Pro, 'special agent' van de FBI, na een gesprek met Saddam in juni 2004.

Saddam bevond zich op dat moment in Amerikaanse gevangenschap, na in december 2003 gevangen te zijn genomen in een grot, waar hij zich maanden had schuilgehouden. Pro en collega's namen Saddam twintig formele interviews af en hadden zeker vijf 'terloopse gesprekken' met hem, blijkt uit FBI-rapporten die het Nationale Veiligheidsarchief, een Amerikaanse onderzoeksinstituut, deze week publiceerde (lees de documenten hier).

Saddam, blijkt uit de rapporten, was duidelijk veel banger voor Iran dan voor de reactie van de VS op zijn weigering VN-inspecteurs te laten terugkeren naar Irak, die er verder wilde speuren naar massavernietigingswapens. Volgens Saddam zouden die inspecteurs 'de Iraniërs direct op de hoogte hebben gebracht welke plekken ze moesten aanvallen om Irak zoveel mogelijk schade toe te brengen', aldus de rapporten.

De ondervragers noteerden vele nog onbekende meningen en eigenschappen van de Iraakse dictator. Zo noemde deze Al Qaida-leider Osama bin Laden maar een 'zeloot', een dweper, en ontkende hij ooit contact met hem te hebben gehad. Noord-Korea was, als het erop aankomt, Iraks meest waarschijnlijke bondgenoot, aldus Saddam. Hij nam ook persoonlijk de verantwoordelijkheid op zich voor de aanvallen op Israël met Scud-raketten tijdens de Golfoorlog van 1991. Want Israël was, dankzij diens grote invloed in de VS, verantwoordelijk voor 'alle problemen van de Arabieren', vond hij.

Tijdens de gesprekken probeerde Saddam enkele mythes over hem te ontkrachten. Zo zou hij in werkelijk helemaal niet vaak gebruik hebben gemaakt van dubbelgangers, wat vaak was gemeld. Hij leek wel bang te zijn te worden afgeluisterd: sinds maart 1990 had hij maar twee keer de telefoon gebruikt, zei hij. In plaats daarvan communiceerde hij via koeriers.

Het is niet bekend of Saddam Hoessein sinds de gesprekken in 2004 meer gesprekspartners had in zijn cel op het internationale vliegveld van Bagdad. Hij verbleef daar tot december 2006. Toen werd hij geëxecuteerd voor de massamoord op 148 sjiitische mannen, uit wraak voor een mislukte moordaanslag op hem in 1982.


Saddam was banger voor Iran dan voor de VS  (foto: DAG)

Kaaiman gevonden op Scheveningse strand

Een medewerker van een strandtent in Scheveningen trof daar gisterochtend wel iets heel bijzonders aan: een dode brilkaaiman. Het is een raadsel hoe het dode dier op het strand is terechtgekomen, bevestigde een medewerker van Stichting Dierenambulance Den Haag vandaag in een bericht in het AD. "Toen wij de melding kregen, dacht ik eerst nog dat het over een opblaasbare krokodil ging."

Het dier werd door de politie opgehaald en overgedragen aan de dierenopvang. De medewerker heeft geen idee waar de kaaiman aan is overleden. "We gaan ook geen sectie verrichten want dat kost veel geld. We zijn een stichting en moeten al ieder dubbeltje omdraaien."

De opvang maakt niet dagelijks mee dat ze op pad gaan voor een reptiel. "Dit is wel een heel apart iets." De medewerker tast in het duister hoe het dier op het strand verzeild is geraakt "Het kan van alles zijn. Wie weet had iemand hem als huisdier en overleed de krokodil toen thuis. Wellicht werd het dier toen als grapje op het strand gelegd."

Hof vindt Holleeder schuldig aan afpersingen

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag aan het begin van de uitspraak in de hoger beroepzaak tegen Willem Holleeder al aangegeven dat het de 'topcrimineel' schuldig acht aan een aantal aanklachten. Over een straf is nog niet gesproken. Die wordt naar verwachting aan het eind van de ochtend of het begin van de middag bekendgemaakt.

De 51-jarige Holleeder wordt verdacht van het afpersen van een paar zakenlieden, onder wie de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra, en deelname aan een criminele organisatie. Ook wordt hij beschuldigd van enkele ondergeschikte feiten, zoals bedreiging en mishandeling.

De rechtbank was eerder al overtuigd van Holleeders schuld en veroordeelde hem eind 2007 tot negen jaar cel, na een eis van twaalf jaar. Holleeder zelf heeft altijd ontkend iets met de afpersingen te maken te hebben gehad.

Hof vindt Holleeder schuldig aan afpersingen  (foto: ANP)

Ten Dam verlengt met twee jaar

Laurens ten Dam zal ook de komende twee jaar in het shirt van Rabobank rijden. De wielrenner verlengde zijn huidige contract met twee jaar. Team Garmin en Team Sky hoeven dus niet meer op de diensten van de 28-jarige Nederlander te rekenen.

Naast Ten Dam verlengden ook Rick Flens, Tom Leezer en Paul Martens hun contract bij de Nederlandse wielerformatie. Zij zullen ook volgend seizoen nog in dienst van Rabobank rijden.

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Nederlands kampioen Koos Moerenhout en Bram Tankink hun verblijf bij Rabobank hadden verlengd. De wielerploeg had achttien renners binnen de gelederen, die een aflopend contract hadden. Dat is inmiddels tot twaalf gereduceerd.

Chelsea weigert bod op Terry

Chelsea heeft voor de tweede keer een bod van Manchester City op John Terry geweigerd. De Londenaren zeggen dat hun centrale verdediger niet te koop is.

"We willen voor de laatste keer duidelijk maken dat John niet te koop is," aldus een verklaring van Chelsea. Terry staat nog tot 2012 onder contract bij de club van Roman Abramovich. Hij behoort tot het "hart en de ziel" van de Londense ploeg.

[WPT] Honkballers verliezen van Cuba

De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd om hun eerste duel tijdens het World Port Tournament in Rotterdam te winnen. Cuba was veel sterker dan Oranje, maar wist dit niet in de score uit te drukken. Uiteindelijk werd het slechts 1-0.

In de derde slagbeurt kwam de Cubaanse ploeg op voorsprong. Diegomar Markwell stond op dat moment op de heuvel en zou het uiteindelijk tot de achtste inning vol houden. Cuba wist in totaal negen honkslagen te produceren. Nederland creëerde er slechts vier.

Eugène Kingsale was het dichtste bij de gelijkmaker, maar strandde op het derde honk. Bryan Engelhardt haalde het eerste honk niet, wat tevens de derde nul voor Nederland betekende. Ook Jeffrey Arends reikte tot het derde honk, maar kwam niet verder.

Koude Oorlog biedt verlichting tegen hitte

De Koude Oorlog biedt alsnog verlichting tegen de hitte. In het oosten van China heeft de hittegolf het stadsbestuur van Hangzhou doen besluiten de schuilkelders te heropenen. Negen schuilkelders zijn voor het publiek geopend om te ontkomen aan de verzengende hitte in de streek. Dit berichtte de China Daily vandaag.

In de Koude Oorlog, die volgde op de Tweede Wereldoorlog, wedijverden nucleaire grootmachten, de westerse mogendheden, het Sovjetrussische Oostblok en communistisch China waar mogelijk met elkaar. Daarbij bestond tot eind jaren tachtig steeds de dreiging dat een echte oorlog zou uitbreken, waarbij kernwapens zouden worden ingezet.

Maak kennis met het hoffelijkste Kamerlid van Nederland

De eerste hoffelijkheidstrofee in de Tweede Kamer is afgelopen nacht uitgereikt aan VVD-Kamerlid Willibrord van Beek. De prijs, een initiatief van ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker, is voor de parlementariër die op een goede en vooral hoffelijke wijze zijn werk heeft gedaan.

Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de omgangsvormen in de Kamer. De Kamerleden wijzen zelf de winnaar in hun midden aan.

De trofee is de koffiepot van de grootmoeder van initiatiefnemer Anker. De Kamer had gisteren de laatste vergaderdag voor het reces.

Het hoffelijkste Kamerlid van Nederland  (foto: DAG)

Dit is Michael Jackson, twee dagen voor zijn dood

Verscheidene Amerikaanse televisiestations hebben een filmfragment verspreid waarop een van de laatste repetities van Michael Jackson te zien is. Op de beelden, die volgens berichten van CNN, ABC en MTV twee dagen voor zijn fatale hartstilstand zijn gemaakt, oefent het popicoon zijn nummer 'They don’t care about us'.

I have a dream
Gedurende anderhalve minuut zingt Jackson en danst hij over het podium, samen met zijn dansers en gitarist. Op de achtergrond klinkt op den duur een gedeelte van de beroemde ‘I have a dream’ speech van de vermoorde burgerrechtenactivist Martin Luther King.

Concertorganisator AEG Live beschikt over veel meer filmbeeld van Jacksons repetities voor de reeks van vijftig concerten die hij in Londen zou geven. Het bedrijf gaf eerder aan de beelden uit te willen geven. Voor de organisatie dreigen ernstige financiële problemen, doordat het de concertreeks heeft moeten afzeggen.

Het filmpje is hier te zien.

Naakte Vrijdag

Blijkbaar heb je naast Casual Friday nu ook Naked Friday. Een design en marketing bedrijf in Newcastle upon Tyne heeft besloten dat het een goed plan is dat alle werknemers naakt op kantoor zitten. Het schijnt erg goed voor het moreel te zijn. "‘It was brilliant. Now that we’ve seen each other naked, there are no barriers".

De vraag is nu: wil jij jouw collega's naakt zien op kantoor. Is het antwoord ja, dan willen wij graag foto's zien van die collega...

Jochie (10) twee dagen met kogel in hals

De 10-jarige Aboubakr Itak uit het Belgische Schaarbeek heeft twee dagen met een kogel in zijn hals rondgelopen. Artsen hadden het projectiel maandagavond over het hoofd gezien toen ze het jongetje behandelden aan een wond in zijn hals.

Aboubakr was maandag op weg naar een vriendje, toen voorbijgangers hem bloedend op straat aantroffen. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend, maar de vader en moeder van het jongetje werden direct op de hoogte gesteld. "Toen mijn vrouw op de plek aankwam, droeg een man Aboubakr in zijn handen. Zijn hoofd en benen hingen slap. Ze zag bloed in zijn hals en dacht dat Aboubakr dood was", vertelt de vader van het jongetje.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, hebben artsen de wond van Aboubakr verzorgd en de jongen mocht dezelfde avond weer naar huis. "De dokters dachten dat hij gewond was geraakt door een glasscherf", aldus de vader. Maar het jongetje was niet meer in zijn normale doen sinds het incident en de vader besloot woensdag nogmaals met zijn zoon naar het ziekenhuis te gaan.

"Op een röntgenfoto was duidelijk iets te zien. Daarna hebben ze Aboubakr in de scanner gelegd en bleek dat er een kogel in zijn hals zat, vermoedelijk van een luchtbuks! Ik kan het nog altijd niet geloven. Mijn zoon: beschoten! We wonen hier al zestien jaar. Nog nooit hadden we in deze buurt problemen. Vijanden? Zeker niet!", aldus de vader van het jongetje, Mohammed Itak.

Aboubakr laat weten dat hij nog steeds pijn heeft aan de wond. "Maar het gaat al beter. Alleen als ik mijn hoofd draai, voel ik dat het prikt", laat hij weten. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft nog geen spoor van de dader.

Smakelijk eten: God Eater bekend gemaakt met trailer

Namco Bandai heeft bekend gemaakt dat we dit jaar aan de slag kunnen met God Eater. Een clubje demonen genaamd Aragami komen op Aarde om de boel hier te verstieren en slechts een handjevol helden staat paraat om deze dreiging het hoofd te bieden. Gewapend met enorme zwaarden gaan ze aan de slag om onze planeet weer fris en fruitig te maken.
Tijdens en na de gevechten kun je het leven uit de monsters zuigen om zo je wapens en harnas sterker te maken. Daarnaast belooft Namco Bandai dat deze game, ondanks dat het een Monster Hunter-kloon is, een snellere gameplay zal bieden dan de MH-serie. Onderstaande trailer geeft alvast een indruk van de game.

God Eater verschijnt deze herfst exclusief op de PSP.

Juf geeft kinderen sekstape

Een basisschoollerares uit Californië dacht een leuk cadeau te hebben voor haar leerlingen: een DVD met mooie herinneringen aan het afgelopen schooljaar. Er stond echter ook een mooi herinnering van haar vriendje op.

Alle 24 de kinderen kregen de DVD van hun juf mee naar huis. Toen ze deze thuis met hun ouders gingen bekijken zagen ze tot hun grote verbazing hun juffrouw seks hebben met haar vriend. Bij de montage had de juf een foutje gemaakt en tussen de beelden uit de klas, schoolreisjes en verhalen van kinderen is zes seconden lang te zien hoe de juf seks heeft op de bank.

Juffrouw Chrystal Lefanti hoorde voor het eerst van haar blunder toen één van de moeders haar verontwaardigd opbelde. Samen met de school heeft Lefanti vervolgens alle ouders gewaarschuwd en de families van de kinderen gevraagd de DVD onmiddellijk te vernietigen. Hoe de blunder effect zal hebben op haar carrière is nog niet bekend.

Chavanel wil opnieuw rit winnen

Sylvain Chavanel wil dit jaar weer een etappe in de Tour de France op zijn naam schrijven. Daarnaast werpt de Fransman, die in dienst van Quick-Step rijdt, zich ook nog op als knecht.

"Ik kom aan de start met een goede conditie," liet Chavanel aan WVcycling weten. "Het hoofddoel is dus om net als vorig jaar een rit te winnen. Maar ik zal me ook wegcijferen voor de anderen, waaronder Stijn Devolder."

Chavanel wordt tevens gezien als één van de kanshebbers op de bolletjestrui. "Het is nooit een doel geweest. Ik ben een beetje te zwaar en op de lastige aankomsten liggen de meeste punten. Daar moet ik op passen."

Real Madrid ziet definitief af van Villa

Door de komst van Olympique Lyon-spits Karim Benzema zat het er al een beetje in, maar Real Madrid heeft donderdag duidelijkheid geschapen in de situatie rondom David Villa. Bij monde van algemeen directeur Jorge Valdano heeft De Koninklijke verklaard dat men geen belangstelling meer heeft voor de spits van Valencia.

Villa werd de afgelopen weken hardnekkig in verband gebracht met Real Madrid. De transfer leek bijna rond, waarna het in financiële nood verkerende Valencia plotseling verklaarde dat de goaltjesdief niet meer te koop was.

Real sloeg woensdag wederom toe op de transfermarkt door de eerder genoemde Benzema los te weken bij Olympique Lyon. Met de komst van de jonge Fransman beschikt de club uit de Spaanse hoofdstad nu over een speler die dezelfde kwaliteiten bezit als Villa, zo luidde de officiële verklaring van Valdano.

In Spanje wordt nu aangenomen dat Villa voor FC Barcelona gaat kiezen.

Cocu toch in technische staf PSV

Phillip Cocu is ook komend seizoen een onderdeel van de technische staf van PSV. De voormalig international is echter ook assistent bij het Nederlands elftal en zal met bondscoach Bert van Marwijk en PSV-trainer Fred Rutten gaan overleggen wanneer en hoe vaak hij beschikbaar zal zijn voor de Eindhovenaren.

Cocu verscheen donderdagochtend op het veld in Oisterwijk, waar PSV momenteel een trainingskamp belegt. "Ik vond het belangrijk om tijdens dit trainingskamp mijn gezicht te laten zien," aldus de voormalig middenvelder van de club tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook tijdens het laatste deel van het voorbije seizoen was Cocu assistent-trainer bij PSV. Het is niet de bedoeling dat hij tijdens wedstrijden van de Eindhovenaren op de bank zal plaatsnemen. "Dat laten mijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal ook niet toe," licht Cocu toe.

"De ene week zal ik op de tribune zitten bij AZ, de volgende misschien bij Ajax. Voor tactische of individuele trainingen ben ik wel beschikbaar. Als ik aan de slag ben bij het Nederlands elftal, heb ik meer inzicht in de tijd dat ik beschikbaar kan zijn voor PSV."

Milla Jovovich bevestigt Resident Evil: Afterlife?

Gisteren gaven we al aan dat er geruchten gingen over een vierde Resident Evil-film, vandaag kunnen we die geruchten ook semi-bevestigen. In een paparazzi-video van actrice Milla Jovovich geeft ze aan dat ze aan het eind van het jaar beginnen met filmen voor deel 4. Deel 4 van wat, dat is niet duidelijk, maar het lijkt niet heel raar als het hier gaat om Resident Evil. Regisseur Paul W.S. Anderson gaf eerder al aan graag een vervolg te maken en een insider claimde dus dat de film Afterlife zou gaan heten en in september in de bioscopen gaat draaien.


Op tijdstip 1.27 praat Milla over RE4?

Staand drinken verboden

Het lijkt er sterk op dat de gemeente Amsterdam een klopjacht is begonnen op de cafés in de stad. Tientallen cafés dreigen de komende weken hun deuren te moeten sluiten nu de controle op de terrasregels extreme vormen heeft aangenomen.

Het is in Amsterdam verboden om staand een biertje te drinken op het terras. De cafébaas is voor het toezicht hierop verantwoordelijk en na vijf waarschuwingen zal de cafébaas zijn tent moeten sluiten. Daarnaast wordt er een strenge afbakening van terrasruimtes gehandhaafd door de gemeente. Als het terras tien centimeter buiten de lijnen zit, kan de cafébaas een boete van enkele honderden euro's tegemoet zien. Dit geldt ook wanneer klanten een tafeltje verplaatsen.

'Dat deden ze vroeger in Oost-Duitsland ook'
Advocaat Raoul Meester behartigt de belangen van enkele honderden Amsterdamse horecaondernemers en noemt de vergaande controle 'ronduit dwaas'. Hij legt uit wat er de afgelopen maanden gebeurt: "Vanuit een auto worden er door de reinigingspolitie stiekem foto's gemaakt van terrassen. Ze stappen niet eens uit. Ze nemen een foto vanachter het dashboard. Dat deden ze vroeger in Oost-Duitsland ook. Als je zo ver gaat met je beleid, dan klopt er iets niet.

Wie gecontroleerd is, merkt dat pas achteraf via een brief. Als je de foto's in wilt zien, moet je dat via je advocaat regelen. Op deze foto's is echter moeilijk te zien van welke kroegbaas de drank afkomstig is.

Ook de wijkagenten snappen niets van het beleid. "Het is toch gek dat er niet wordt geluisterd naar de wijkagenten. Zij zijn het dan ook niet die de gewraakte foto's nemen", vervolgt Meester. Ook volgens René van Veen van café P96 loopt het helemaal uit de hand. Van Veen behartigt de belangen van de horeca in de Jordaan en merkt op: "Als het een beetje lekker weer is, staan de mensen allemaal buiten met een glas. Dat is niet tegen te gaan."

'Toeristen denken dat je ze in de maling neemt'
Van Veen laat weten dat het niet te doen is om de regels te handhaven. "Op het moment dat ik tegen een gast zeg dat-ie moet gaan zitten, staat de ander alweer. Toeristen denken dat je ze in de maling neemt. Dit is niet te handhaven." Van Veen waarschuwt voor Spaanse praktijken. Hier kennen ze een zelfde beleid, waarvan de gevolgen al duidelijk merkbaar zijn. "Daar gaat iedereen midden op het plein zitten. De tassen met biertjes en flesjes wijn gaan open. Je ziet het al gebeuren op het Heinekenplein in de Pijp."

Als er menselijk met de regels omgegaan zou worden, zou er volgens de Amsterdamse cafébazen niets aan de hand zijn, maar de branche zucht onder 'de regeldrift van het linkse stadsbestuur'. Wie vijf waarschuwingen heeft, kan sluiting alleen voorkomen door naar de rechter te gaan. Dit heeft Rob Benoni van Café Finch al gedaan om sluiting tegen te gaan, en met succes.

Foto's op te veel manieren te interpreteren
Met een advocaat en de gemaakte foto is hij naar de rechter gegaan die als volgt oordeelde: "De foto die gemaakt is, is op te veel verschillende manieren uit te leggen". Benoni begrijpt ook niet waarom de gemeente op deze wijze handelt. "Ik weet niet wat de reinigingspolitie doet, maar het lijkt erop dat ze langs alle cafés rijden, foto's nemen, en dan de volgende dag alle plaatjes gaan interpreteren. Maar je kunt op een foto nooit zien wat er daadwerkelijk gebeurt."

Meer vernietigende kritiek lees je hier.

Alpha Protocol komt begin oktober in de States

SEGA Amerika heeft aangekondigd dat de spionage-RPG Alpha Protocol vanaf 6 oktober verkrijgbaar zal zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een Europese releasedatum noemde ze niet, maar het is niet heel onwaarschijnlijk dat wij dezelfde week ook met de game aan de slag kunnen. Naast de releasedatum heeft Obsidian ook een nieuwe developer diary vrijgegeven, waarin gepraat wordt over de ontwikkeling van je karakter.

CD: Dream Theater - Black Clouds and Silver Linings

De verwachtingen zijn bij elke plaat weer vrij hoog gespannen. Dream Theater geldt nog steeds als één van de beste progmetal bands van de afgelopen twee decennia en qua muzikaal vkamanschap zijn er weinig bands die zich kunnen maatstaven met de DT-heren. Met een tiental albums hebben ze veel fans op hun wenken bediend, aangezien ze zich van allerlei kanten hebben laten zien. Van black metal tot commerciële poprock invloeden. Het is dan ook een onmogelijke opgave om iedereen tevreden te stellen. De één vindt de cleane stem van LaBrie niet om aan te horen, de ander vindt zijn grunts te geforceerd en niet passen bij de muziek. Sommigen houden van het bombastische gesoleer van Jordan Rudess, maar velen horen dan weer liever de heavy uitspattingen van John Petrucci.

Het is Comic Sans MS dag

Een feestelijke dag vandaag, want het is Comic Sans MS dag. Het beruchte lettertype is in 1994 ontworpen door Vincent Connare en heeft sindsdien een enorme schare van fans opgebouwd. Echter is er sindsdien ook een enorme schare van haters opgebouwd, die het lettertype maar walgelijk vinden. Om Coen en Sander (de Comic en Sans van 3FM) te citeren: "Het is hopeloos gedateerd en kolderiek als een dronken clown op een begrafenis. Mensen die daar nog gebruik van maken, kan je per definitie niet meer serieus nemen."

Reden genoeg om vandaag uit te roepen tot Comic Sans MS dag, om iedereen nog eens bewust te maken van dit lettertype. De site van 3FM is speciaal voor vandaag in Comic Sans MS gezet en er wordt opgeroepen dit voorbeeld te doen volgen. Als FOK! zijn we niet de beroerdste, dus speciaal voor vandaag deze pagina volledig in Comic Sans MS.


Video over het ontstaan van Comic Sans MS

'Liggend Naakt' is mooiste naaktschilderij

Het Rijksmuseum heeft vandaag laten weten dat het schilderij 'Liggend Naakt' van Isaac Israëls (1865-1934) is verkozen tot het mooiste naaktschilderij van Nederland. Dit is besloten tijdens een naaktverkiezing op internet.

De afgelopen maand kon iedereen via de website oogvoornaakt.nl zijn stem uitbrengen op een van de bijna zeventig naaktschilderijen die gemaakt zijn door zeer uiteenlopende kunstenaars.

De verkiezing werd door het Rijksmuseum in Amsterdam georganiseerd 'omdat we niet half weten hoeveel mooi Nederland naakt er al door de eeuwen heen is geschilderd'. Liefhebbers konden stemmen op schilderijen van onder meer Ferdinand Bol, Hendrick Goltzius, Karel Appel en Marlene Dumas.

Met 1113 van de 10.000 stemmen won Israëls met zijn afbeelding van Sjaantje van Ingen die naakt op een bed ligt te lezen. 'Het Toilet' van Theo Molkenboer (1871-1920) werd tweede. Dit schilderij laat een naakte vrouw zien die zich voor de spiegel op staat te maken. De derde plaats van voor Johannes Moesmans (1909-1988) met het schilderij 'Het Gerucht'. Het schilderij laat een naakte vrouw op de fiets zien met een viool onder haar snelbinder.

Op nummer twaalf staat het eerste schilderij van een naakte man. Het schilderij is van Joannes Alberti en laat een krijgsman met een zwaard voor zijn edele delen zien. Rembrandt kwam op de vijftiende plaats met het schilderij 'Bathseba in Bad'. 

Foto's van de schilderijen zijn hier te vinden.

Goedemorgen!

“Geen daden maar woorden,” zingen ze op het hoofdkantoor. De PvdA heeft de tekst van dat Rotterdamse voetballiedje toch niet helemaal goed onthouden. De partij heeft een mooie zelfevaluatie gehouden over de totaal mislukte campagne voor de Europese verkiezingen. Geen duidelijke boodschap, fractie onzichtbaar, geen geld voor uitgetrokken. Stevige conclusies in het eindrapport.

Maar helaas durft de PvdA ook wel grote woorden in de mond te nemen: “PvdA-leden die in de publieke sector meer willen verdienen dan de premier, zoeken maar een andere partij,” aldus het rapport. Mooi geblaft. De PvdA als tegenstander van graaiers uit de belastingpot. Zou je denken.

Schoolreisje eindigt in drama

Wat een gezellige dag in Moviepark Germany (net over de Duitse grens) moest worden, eindigde in een drama voor de leerlingen van het Wellant College in Gouda. Eén van de bussen waarmee zij op weg waren naar het pretpark sloeg gisterenochtend over de kop.

Met een grote touringcar en een klein busje werden de tweede- en derdejaarsleeringen van de school vervoerd naar het pretpark. Het kleine busje reed voor de touringcar toen het net over de Duitse grens een klapband kreeg en over de kop sloeg. Eén leerling raakte hierbij zwaargewond en moest met de traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Bij het ongeluk raakten ook vier andere leerlingen en twee begeleiders gewond. Hoe het met de zwaargewonde jongen gaat, is vooralsnog onbekend.

Direct na het ongeval is de touringcar teruggereden naar Gouda. De ouders van de leerlingen stonden daar klaar om hun kinderen op te vangen en slachtofferhulp en de GGD waren inmiddels ook aanwezig. "Iedereen was erg geschokt, professionele hulpverlening is daarom ingezet", laat Willy Vogels, woordvoerder van het Wellant College, weten.

"De ouders van de kinderen die in het klein busje zaten, zijn gelijk naar Duitsland gereden om de kinderen in het ziekenhuis op te vangen. Zo mogelijk hebben de ouders de kinderen gelijk weer mee naar huis genomen", aldus Vogels. Het was bij de woordvoerder niet bekend hoe ernstig de verwondingen van deze kinderen, de chauffeur van het busje en de begeleiders zijn.

Met dank aan zeikluis voor de submit.

Bijbruinen in de hel in Dante's Inferno

De zomer is inmiddels in volop aan de gang en wellicht konden jullie het niet weerstaan om eens goed te klagen over dat warme weer van de laatste dagen. Wij als FOK!games kunnen jullie helaas geen verkoeling bieden, maar de onderstaande trailer van Dante's Inferno vormt op zijn minst een goed referentiekader om te beseffen dat het altijd erger kan.

In Dante's Inferno zal de hoofdpersoon, niet geheel ontoevallig Dante genaamd, namelijk door de verschillende lagen van de hel moeten om zijn geliefde uit de grip van satan te bevrijden en haar terug tot leven te brengen. Hoe die hel er zoal uitziet kun je zien in het onderstaande filmpje.

DVD: Generation Kill

Generation Kill is een mini-serie van de zender HBO. Deze serie is gebaseerd op op het gelijknamige boek van journalist Evan Wright, die hierin zijn ervaringen heeft gedeeld die hij heeft opgedaan gedurende de twee maanden dat hij samen is geweest met het bataljon Amerikaanse mariniers. Evan heeft deze heren mogen observeren en heeft zo ook echt het oorlogsgevoel en de missers van die oorlog van dichtbij mee mogen maken. Zijn doel was het zo puur mogelijk op te schrijven in zijn boek. HBO heeft daarvan weer een acht uur durende serie gemaakt.

Kamer wil verbod levering internetfilter Iran

De Tweede Kamer wil dat de Europese Unie een verbod instelt om technologie te leveren aan Iran waarmee het internet kan worden gefilterd en gecontroleerd. Een motie daarover van de PvdA en GroenLinks werd afgelopen nacht unaniem aangenomen.

De regering moet zich hier binnen de EU sterk voor maken, vindt de Kamer. De EU denkt nu na over maatregelen tegen Teheran vanwege het geweld tegen demonstranten die het niet eens zijn met de uitslag van de verkiezingen.

Daarnaast riep de Kamer Siemens en Nokia op om het geld dat ze in Iran hebben verdiend met de bedoelde technologie, te schenken aan organisaties die ijveren voor het veilige en vrije gebruik van nieuwe media in Iran. Dit voorstel van de PvdA en GroenLinks kreeg alleen geen steun van het CDA en de VVD.

Donner op zoek naar extra geld deeltijd-WW

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) zal op verzoek van de Tweede Kamer bekijken hoe hij de deeltijd-WW in beperkte vorm kan voortzetten als na de zomer het geld voor de crisissteun op is. De CDA-bewindsman sprak gisteren van een historisch moment, omdat de Kamer in zijn ogen vraagt elders te bezuinigen om extra geld te vinden voor deeltijd-WW. "Met een historisch verzoek ga ik graag terug naar het kabinet."

Donner werd in een motie van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum met steun van coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie gevraagd dekking te zoeken voor voortzetting van de deeltijd-WW. Daarbij moeten wel de voorwaarden worden aangescherpt om misbruik te voorkomen van de regeling, waarmee bedrijven hun personeel met WW-uitkeringen minder kunnen laten werken tijdens de economische crisis. De Kamer wil voor 1 september duidelijkheid over de mogelijkheden.

Vorige week bleek dat de beschikbare 375 miljoen euro voor deeltijd-WW al binnen drie maanden op was. De minister heeft 175 miljoen euro ruimte gevonden om het budget aan te vullen. Maar zowel de drie regeringspartijen als SP, VVD, GroenLinks en D66 vrezen dat dit net genoeg is om de zomer door te komen, gezien de snelheid waarmee de eerste 375 miljoen is opgeraakt.

Eerder zei Donner nog dat als de Kamer meer geld wil, zelf zo moedig moet zijn om "aan te wijzen waar pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden" en waar bezuinigd kan worden. Wel sprak hij over een "nuttige regeling" om te voorkomen dat bedrijven werknemers moeten ontslaan die ze straks nodig hebben als de orders toenemen door een economisch herstel.

CDA, PvdA en ChristenUnie wezen er in hun motie op dat de deeltijd-WW ook geld bespaart, omdat minder mensen in de 'gewone' WW belanden. Dit effect wordt volgens PvdA-Kamerlid Roos Vermeij groter als de regeling zo wordt beperkt dat alleen die bedrijven de steun krijgen die het echt nodig hebben en anders de betrokken werknemers hadden ontslagen.

Kamer: topsalarissen omroep uit eigen kas

Als publieke omroepen een klein aantal tv-presentatoren en dj's meer dan het salaris van de premier willen geven, dienen ze dat extra deel uit eigen kas te betalen en niet met belastinggeld.

Dat vindt de Tweede Kamer, die daarover afgelopen nacht een motie van ChristenUnie en CDA aannam. In de beloningscode voor omroepmedewerkers geldt de zogenoemde Balkenendenorm (ongeveer 181.000 euro), maar voor maximaal vijf tv-presentatoren en drie radio-dj's kan vanwege hun unieke talent een uitzondering gemaakt worden.

Een meerderheid van de Kamer ging daar eerder aarzelend mee akkoord, maar vindt nu wel dat de belastingbetaler er niet de dupe van mag worden. Het bedrag dat boven de Balkenendenorm uitkomt moet de omroep zelf ophoesten, bijvoorbeeld uit de inkomsten die via lidmaatschappen binnenkomen. SP, VVD en SGP gaven donderdagnacht steun aan de motie van ChristenUnie en CDA.

De PvdA steunde deze motie niet !


Grootverdieners De Leeuw en Van Nieuwkerk  (foto: ANP)

Alarm

De verhaallijn in de volgende animatie verloopt een beetje sloom maar dat heeft ook te maken met het onderwerp, namelijk wakker worden, iets wat we nu ongeveer met zijn allen aan het doen zijn.

Met zijn acht minuten is dit niet echt een short animation maar hij is zeker de moeite waard om af te kijken. Ik heb me maar gelijk om 'm geabonneerd zodat ik direct deel twee kan bekijken.

Met dank aan Razo voor de submit.

TV: VERS UIT DE VS - HawthoRNe

Dat er in huize Smith meer dan één acteertalent rondloopt, wordt al snel duidelijk bij het zien van de eerste beelden van de serie HawthoRNe Jada Pinkett-Smith laat zien dat zij best met haar man kan wedijveren wat betreft acteren. Neemt echtgenoot Will de laatste jaren een andere weg wat betreft het genre films dat hij maakt, Jada zoekt het in de televisiehoek. Goed nieuws voor de kijker, of een misser?

'Owen ondergaat medische keuring bij Man United'

De Engelse voetbalwereld is in rep en roer: als de medische keuring geen roet in het eten gooit, speelt Michael Owen vanaf komend seizoen voor Manchester United. Dat schrijven verschillende Engelse media donderdagavond laat. United wil tegenover de BBC niet reageren op het bericht.

De carrière van Owen leek na de degradatie van zijn club Newcastle United verder in het slop te raken, maar vanuit Manchester kwam er een telefoontje dat de watervlugge aanvaller blij maakte. United wil hem hebben, en wel nú. Eerder deze week zag Blackburn Rovers nog af van Owen vanwege zijn blessureverleden.

Newcastle United heeft inmiddels al overeenstemming bereikt met de Mancunians, waardoor de krabbel van Owen gezet kan gaan worden als hij de medische tests - een heet hangijzer dus - doorstaat. Momenteel is de speler met United in gesprek over de voorwaarden van zijn mogelijke contract.

Bij The Red Devils moet hij de leemte op gaan vullen die is ontstaan na het vertrek van Carlos Tévez en Cristiano Ronaldo. Eerstgenoemde werd na een huurperiode niet definitief aangetrokken, terwijl Ronaldo een slordige 93 miljoen euro opbracht door zijn transfer naar Real Madrid.

De komst van de 28-jarige Owen zal veel United-fans raar doen opkijken. Boy Wonder maakte immers acht seizoenen furore bij aartsrivaal Liverpool. Na één seizoen voor Real Madrid te hebben gespeeld, verkaste hij naar Newcastle United. Mede door blessureleed is zijn tijd daar nooit een succes geworden, maar United lijkt in hem te geloven.

Herdenking Jackson in stadion Los Angeles

Fans van Michael Jackson kunnen de overleden King of Pop waarschijnlijk dinsdag herdenken tijdens een publieke plechtigheid in een stadion in Los Angeles. Dat heeft de bestuursvoorzitter van Jacksons voormalige concertorganisator AEG Live gisteren gezegd.

De dag van de plechtigheid is nog niet helemaal zeker, aldus topman Randy Philips, maar de plaats van handeling wel: de herdenking vindt plaats in het Staples Center, een stadion annex concertzaal met 20.000 zitplaatsen.

Eerder berichtten Amerikaanse media dat fans van Michael Jackson de laatste eer aan hun idool zouden kunnen betuigen op diens Californische ranch Neverland, maar dit bleek niet te kloppen.

AEG Live was organisator van Jacksons geplande 'afscheid', dat had moeten bestaan uit vijftig concerten in Londen.  Vandaag zijn beelden vrijgegeven van een repetitie van Michael Jackson twee dagen voor zijn dood.

Meer informatie in de video bij dit bericht  

2500 varkens gedood door brand in stal

Door een grote brand in twee stallen bij een boerderij in het Limburgse Ospel zijn afgelopen avond 2500 varkens om het leven gekomen. Dat liet de brandweer weten.

De brand aan de Gabrielweg brak rond 23.10 uur uit toen de boer zijn tractor in de stal wilde zette. Daarbij vatte de tractor plotseling vlam. Het vuur verspreidde zich mede door de droogte razendsnel door de beide stallen. De varkens zijn daarbij gestikt of verbrand. De brandweer kampte met watergebrek. Rond half een deze nacht was het vuur onder controle, maar het nablussen zal nog enkele uren duren.

Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Piquet erkent lastige situatie in 2009

Nelson Piquet jr. denkt dat Renault dit keer niet zoals vorig jaar de zaken ten goede kan laten keren. In 2008 had het Franse team halverwege het seizoen twaalf punten in het wereldkampioenschap behaald, maar eindigde onder meer na twee overwinningen van Fernando Alonso op 68 punten.

"Vorig jaar hadden we een betere auto dan dit jaar," zei de Braziliaan. "De progressie van vorig jaar was beter of ... is het misschien dat iedereen nu sneller progressie boekt. De ontwikkeling stopt nooit en de sleutel is om sneller te ontwikkelen dan de anderen, dus het gaat een lastig half jaar voor ons worden."

"Nu zie je waar de teams met de grote budgetten een verschil maken, omdat zij veel mensen vele uren per dag kunnen laten werken en de kleine teams kunnen dat niet."

Piquet jr. is onder de indruk van de progressie van Renault en hoopt dat hij dit jaar nog een keer in de top vijf kan eindigen. "De middenmoot is erg groot en hopelijk zullen er volgende race wat upgrades zijn. De auto lijkt prima en het team is optimistisch dat we voor de top vijf kunne strijden. Tijdens de eerste test in Portugal waren we niet snel, maar we kwamen terug. Het is nog steeds lastig."

Veel prijzengeld in komende Tour

In de komende Tour de France zal er veel prijzengeld te verdienen zijn. De ASO zal 3,2 miljoen euro uit kunnen keren aan de renners die in drie weken van Monaco naar Parijs gaan fietsen.

De winnaar van de Tour krijgt dit jaar naast de gele trui 450.000 euro mee naar huis. De nummers twee en drie moeten het stellen met 200.000 en 100.000 euro, terwijl de nummer laatst 400 euro voor zijn ploeg krijgt. De winnaars van de groene en bolletjes trui krijgen 25.000 euro, terwijl een etappezege 8.000 euro oplevert. Een dagje in het geel fietsen valt mee qua bedrag, want dat is maar 350 euro.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.