Glock: "Toyota kan dit jaar nog winnen"

Peterselieman
Toyota-coureur Timo Glock sluit niet uit dat zijn team dit jaar nog een overwinning pakt. Dit zegt de Duitser die dit jaar in Bahrein even een Grand Prix leidde, maar daarna ver terug zakte in een interview met autosport.

Toyota is gedurende het Formule 1-seizeon wat afgezakt, maar Glock denkt dat zijn team er met de ingezette lijn zomaar weer kan staan. "Ik was altijd voorzichtig over het praten over mijn eerste overwinning," zei Glock. "Ik heb altijd gezegd dat we ons moeten gaan concentreren op de ontwikkeling van de auto en dat roep ik nog steeds. We hebben wat tempo verloren ten opzichte van de eerste twee teams, maar iedere race is er de kans dat je er weer staat."

Glock voegde er aan toe dat de TF109 beter is dan zijn voorganger. "We hebben een goede stap gemaakt van 2008 naar 2009. Oke, we hebben andere banden en andere aerodynamica, maar ik moet zeggen dat de auto op alle punten gewoon beter is dan de vorige. Hij is stabieler en je kunt agressiever rijden zonder dat je een bepaalde range hebt waarin de auto alleen maar werkt."