Montella hangt schoenen aan de wilgen

Vincenzo Montella heeft besloten zijn profcarrière te beëindigen, zo bericht La Gazzetta dello Sport. De aanvaller van AS Roma (35) is niet met de selectie van de giallorossi afgereisd naar het trainingskamp in Brunico.

Montella stond de afgelopen tien seizoenen onder contract bij Roma. De club uit de Italiaanse hoofdstad nam de doelpuntenmaker in 1999 over van Sampdoria. Daarvoor speelde Montella bij Empoli en Genoa.

In zijn beginjaren bij Roma was Montella een garantie voor doelpunten. Met de giallorossi werd hij in het seizoen 2000/2001 kampioen van Italië. Een ander hoogtepunt van l'Aeroplanino in dienst van de Romeinen vormde de 1-5 overwinning op aartsrivaal Lazio in de stadsderby van het seizoen 2001/2002. Met vier doelpunten was Montella de man van de wedstrijd.

Door blessures aan zijn rug en zijn schouder werd de rol van de spits met het verstrijken van de jaren steeds kleiner, hoewel hij in het seizoen 2004/2005 met 21 doelpunten in de Serie A nog een goed jaar beleefde. Verhuurperiodes bij Fulham en Sampdoria brachten zijn loopbaan ook niet meer op gang.

Samen met clubicoon Francesco Totti vormde Montella het overgebleven deel van de Roma-selectie dat in 2001 de derde scudetto in de geschiedenis van de club won. Waarschijnlijk krijgt de kleine aanvaller een baan als jeugdtrainer bij Roma.