Kesler: "Foppe draait de boel om"

Directeur betaald voetbal Henk Kesler geeft in zijn maandelijkse column op de website van de KNVB zijn mening over de gang van zaken in het binnen- en buitenlandse voetbal. Deze maand deelt hij een sneer uit richting Foppe de Haan.

Voormalig trainer van het Olympisch Elftal De Haan gaf vorige week in het NRC Handelsblad te kennen dat er nogal wat schortte aan de organisatie rondom het team tijdens de Olympische Spelen in China.

"Foppe kijkt enigszins verbitterd terug op de Spelen en is onder meer van mening dat NOC*NSF een praatpaal c.q. coach ter ondersteuning had moeten meesturen", schrijft Kesler.

Kesler kan het niet eens zijn met de uitspraken van de Haan. "Ik zou Foppe dringend willen vragen dat interview nog eens te willen herlezen. NOC*NSF stuurde namelijk directeur Topsport Marcel Sturkenboom mee, die permanent in zijn buurt bivakkeerde."

De Haan, die onlangs opnieuw aan de slag ging bij 'zijn' club Heerenveen als talentenbegeleider, moet volgens Kesler beter naar zichzelf kijken. "Foppe draait de boel om, hij stond voor geen enkele vorm van discussie open. Jammer dat hij - gedreven door zijn frustraties nu hij bij ons weg is - vindt dat anderen dan hijzelf tekort zijn geschoten."