Hoerengrafsteen te sexy voor kerkhof

Domenica Niehoffs is onlangs overleden. Het zegt je hoogstwaarschijnlijk niks, maar deze vrouw was de bekendste hoer van Duitsland. Om haar de laatste eer te bewijzen, wilde een kunstenaar een bijzondere grafsteen voor haar ontwerpen. Helaas wordt de steen nu te sexy bevonden voor een Hamburgse begraafplaats.

Niehofss overleed in februari op 63-jarige leeftijd. De vrouw wist haar roem te vergaren met haar imposante boezem. Haar voorgevel mat maar liefst 122 centimeter in omtrek.

Een prima onderwerp voor op een grafsteen, moet de gerenommeerde, Franse grafkunstenaar Tomi Ungerer hebben gedacht. De 77-jarige man ontwierp een steen met twee rozekleurige kogels, als symbool voor haar weelderige boezem. Maar dat ging de voorzitter van de vereniging van begraafplaats 'Garten der Frauen' te ver.

Het sexy ontwerp werd direct afgekeurd. De ontwerper, die berucht is vanwege schandalen om zijn tekeningen, reageert verbitterd. "Domenica had het ontwerp goedgekeurd", aldus Ungerer, die tien jaar lang met de ex-hoer was bevriend.

Domenica's enorme borsten maakten haar in heel Duitsland beroemd. Zij was de eerste vrouw bij onze oosterburen die openlijk voor haar beroep uitkwam. Ook kwam zij op voor de rechten van prostituees. Op 12 februari is zij, mede dankzij haar rookverslaving, gestorven aan de gevolgen van chronische bronchitis.