Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend neemt Driek Oplopers het nieuws onder de loep, en stelt minimaal één lastige vraag. Vandaag een wethouder die de waarheid verdonkeremaande: dat is handig qua verkiezingen.

Dordrecht. Een kleine stad met nogal wat achterstandwijken. In een van die wijken moest een nieuw gebouwencomplex komen. Winkels en dure woningen. Om de wijk te ‘upgraden.’ Maar de kosten vielen tegen. Een strop voor de Gemeente Dordrecht. 5 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag voor een relatief kleine stad. Die tegenvaller werd al in 2004 bekend. Volkshuisvestingswethouder Aaike Kamsteeg heeft die tegenvaller gewoon verzwegen. Immers, als die zeperd bekend zou worden, dan kon dat hem zijn herverkiezing weleens in de weg staan. Dus haalde, nu bijna vier jaar geleden, de ChristenUnie-SGP in Dordrecht opnieuw voldoende stemmen, en werd Kamsteeg wederom wethouder.

Want geen kiezer had zelfs maar enig vermoeden van het wanbeleid van deze wethouder. Inmiddels is het debacle toch bekend geworden, en heeft Kamsteeg excuses gemaakt.

In de Bijbel staat: “Gij zult de waarheid spreken,” of woorden van die strekking. En met waarheid wordt ook bedoeld dat je sommige relevante feiten niet verzwijgt, dunkt me. Maar de Bijbel geldt voor de Dordtse Gereformeerden blijkbaar soms wel, en soms niet. Nu dus even niet. Maar die Bijbel geldt dus soms ook wél: met de Bijbel in de hand stelt de ChristenUnie-SGP dat dat vrouwen ongeschikt zijn voor een politiek ambt. Want dat is mannenwerk. Vinden ze. Kan de bedrieger Aaike Kamsteeg mij even laten weten hoe geschikt hij -een man, tenslotte- zichzelf eigenlijk vindt? En kan de Dordtse Gemeenteraad mij even laten weten, per wanneer ze het vertrouwen in wethouder Aaike Kamsteeg opzegt wegens het willens en wetens jarenlang nalaten, de Raad fatsoenlijk in te lichten? En kunnen de heren dominees in Dordrecht mij even laten weten wanneer ze vanaf de kansel zullen oproepen, niet meer op de ChristenUnie-SGP te stemmen wegens gesjoemel met de Bijbel en het gepleegde kiezersbedrog?