MVV-trainer Çapa wijst Turks aanbod af

donroyco
Fuat Çapa heeft een aanbieding van het Turkse Kasimpasaspor afgezegd. De oefenmeester van MVV blijft de club uit de Jupiler League trouw.

"Het was heel serieus, het contract lag klaar. Ik kon er heel veel geld gaan verdienen. De club maakte op de eigen website zelfs al bekend dat ik had getekend. Maar dat was dus te voorbarig", zegt Çapa in Voetbal International.

Kasimpasaspor promoveerde onlangs naar het hoogste niveau in Turkije. MVV liet weten Çapa graag te behouden. "Het bestuur gaf aan dat ze graag hadden dat ik zou blijven. Daarbij heb ik zelf ook het gevoel dat ik het niet kan maken om de club nu te verlaten, onder meer omdat ik een belangrijke rol heb gespeeld in het aantrekken van nieuwe spelers."

Ook in de winterstop werd er al aan Çapa getrokken. "Het blijft wel mijn droom om ooit weer in Turkije te werken. Dat clubs me nu al polsen, vleit me. Ik sta volop in de belangstelling, aangezien ik de enige Turkse hoofdcoach in het buitenland ben."

In overleg met het bestuur heeft Çapa een paar eisen gesteld. "Ik heb de toezegging gekregen dat er geen spelers meer vertrekken die ik hier wil houden. Tenzij er natuurlijk echt gigantische bedragen op tafel komen."