Brein haalt website weer zelf offline

Auteursrechtenwaakhond Stichting Brein heeft vandaag zelf haar site uit de lucht gehaald.  Op de index van anti-piracy.nl staat nog steeds te lezen hoe ze hun site aan het opbouwen zijn na de grotendeels verzonnen danwel opgeklopte DDOS aanval eerder deze week.  Gisteren werd al bekend dat de site helemaal niet te kampen had met een DDOS aanval.  De site bleek gewoon bereikbaar, compleet en onbeschadigd te zijn en kon zonder problemen worden benaderd door de index van de website van Brein over te slaan.

Inmiddels krijg je als je op die manier probeert de site te bezoeken een foutmelding.  Blijkbaar wil Brein de schijn van een onbereikbare site hooghouden. Met de site zelf lijkt echter op z'n minst sinds gisteren niets mis meer te zijn.

Tim Kuik, directeur van stichting Brein, meldde de afgelopen dagen dat de site onder vuur zou liggen en 'grondig vernield' zou zijn, nadat ze de beheerders van The Pirate Bay via Twitter voor de Nederlandse rechtbank daagden.  Ook zou er slechts een backup van een jaar oud bestaan.  Van dat hele verhaal lijkt nog maar weinig te kloppen.

Inmiddels is het wachten op de verklaring waarmee Brein komt als ze besluiten hun site weer online te zetten.