Westerveld niet door medische keuring

Sander Westerveld zal niet de overstap maken naar FC Utrecht. De club en doelman kwamen in een eerder stadium een contract voor één seizoen overeen, maar de doelman kwam niet door de medische keuring.

Toen Westerveld achttien jaar oud was, heeft hij een operatieve ingreep aan zijn linkerknie ondergaan. Na verloop van tijd is er littekenweefsel ontstaan, waarna men vijf jaar geleden een schoonmaakoperatie aan het kniegewricht heeft uitgevoerd. FC Utrecht heeft met Michel Vorm al een blessuregevoelige keeper in huis en de Utrechters vonden het aantrekken van Westerveld een te groot risico

"Sinds de laatste operatie doorloop ik een fitnessprogramma bij fysiotherapeut Leo Echteld in Amsterdam en daar heb ik baat bij. De laatste jaren heb ik bij Almería en Sparta nooit een wedstrijd hoeven missen door welk fysiek probleem dan ook."

"Hoewel technisch directeur Foeke Booy me ook zei dat het ook nog vijf jaar goed kan gaan, durft FC Utrecht het blijkbaar niet aan. Voor mij is dit een bittere pil. Ik wil graag doorgaan met voetballen en ga me nu op de toekomst bezinnen", zo besluit de voormalig international.