FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 oktober 2008

ING wil door met Doornbos

ING, dat sinds een paar maanden persoonlijk sponsor van Robert Doornbos is, praat met hem over een voortzetting van de sponsoring.

De Nederlander mocht tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam rijden in de Formule 1-auto van ING-Renault. Het samenwerken met Doornbos bevalt ING dus zo goed dat het concern door wil met de coureur.

"ING is zeer te spreken over de samenwerking met Robert Doornbos en hoopt die samenwerking te kunnen voortzetten in 2009. Wij zijn daarover met Robert in gesprek. Ondertussen hopen wij dat hij zich in de kijker weet te rijden voor een plekje in de Formule 1 of IRL IndyCars", aldus een woordvoerder van ING.

VN-missie Haïti met jaar verlengd

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vandaag unaniem besloten zijn vredesmissie in Haïti met een jaar te verlengen. Herhaalde verzoeken van Haïti's VN-ambassadeur om de missie meer toe te spitsen op economische ontwikkeling werden echter niet gehonoreerd.

Vier stormen die over Haïti zijn geraasd hebben zeker 793 dodelijke slachtoffers gemaakt. Duizenden mensen zijn dakloos geworden, bruggen zijn ingestort en wegen staan onder water, waardoor veel mensen niet naar hun velden of naar de markt kunnen gaan. Zestig procent van de oogst is verloren gegaan en de voedselprijzen blijven stijgen.

De missie, MINUSTAH, werd in 2004 opgezet na de gewelddadige afzetting van president Jean-Bertrand Aristide. De 7.060 soldaten en 2.091 politieagenten -hun aantal blijft komend jaar ongewijzigd- vormen de enige bescherming voor de bevolking tegen wijdverbreide misdaad.

In de resolutie waarmee het mandaat werd verlengd wordt "grof geweld tegen kinderen en wijdverbreide verkrachting en ander seksueel misbruik van meisjes" veroordeeld. Verder wordt er steun uitgesproken voor een nieuwe donorconferentie voor Haïti.

Rechtszaak kinderen Martin Luther King

In de Verenigde Staten is een rechtszaak begonnen tussen kinderen van mensenrechtenactivist Martin Luther King Jr. over de eigendom van persoonlijke papieren van hun moeder. Een zoon van King heeft een overeenkomst met een uitgever gesloten over publicatie van de papieren.

Het is een van drie rechtszaken die drie kinderen King, Bernice, Martin Luther III en Dexter, tegen elkaar hebben aangespannen. Dexter King, de executeur van zijn vaders nalatenschap, eist de papieren van zijn moeder op. Deze zijn in het bezit van zijn zus Bernice King. Dexter King wil de papieren gebruiken voor een boek waarvoor hij een contract heeft gesloten met de in New York gevestigde uitgever Penguin.

Bernice King weigert de papieren af te staan, omdat haar moeder, zo beweert zij, nooit zou hebben gewild dat die onderdeel werden van een boekencontract ter waarde van 1,4 miljoen dollar (een miljoen euro). Uitgeverij Penguin dreigt ondertussen de deal af te laten ketsen als de papieren niet overhandigd worden.


Rechtszaak kinderen Martin Luther King (foto: DAG)

Deense premier: We hadden de euro moeten hebben

De wereldwijde financiële crisis heeft de nadelen aangetoond van de Deense beslissing om niet aan de euro mee te doen. Dat heeft de Deense premier Anders Fogh Rasmussen vandaag gezegd. Hij wil een nieuw referendum over aansluiting bij de eurozone.

In de jaren negentig stemden de Denen tegen deelname aan de euro, alsmede tegen enkele gezamenlijke defensie- en politiemaatregelen. In een referendum in 2000 werd wederom tegen de komst van de euro gestemd.

Volgens premier Rasmussen, voorstander van de gezamenlijke Europese munteenheid, toont de financiële crisis echter aan dat het niet deelnemen aan de euro zijn economische en politieke prijs heeft. Omdat Denemarken niet meedoet was het land niet uitgenodigd om in het weekeinde met andere Europese landen mee te praten over een gezamenlijke reactie op de crisis. En terwijl de Europese Centrale Bank de rentes verlaagde, moest Denemarken die verhogen om de Deense kroon te verdedigen.

"We hebben zojuist overduidelijk gezien hoe schadelijk het voor Denemarken is om buiten de euro te blijven", aldus Rasmussen. "Het toont aan dat in tijden van financiële tegenslag kleine munteenheden zwakker staan. Het is beter om deel uit te maken van een grotere gemeenschap".

De centrumrechtse regering van Denemarken zal daarom proberen nog voor de parlementsverkiezingen van 2011 een nieuw referendum te houden. De EU moet zich echter eerst buigen over het hervormingsverdrag dat in juni door Ierland werd afgewezen, zei Rasmussen.

Obama adverteert in Xbox-spellen

Wie binnenkort in de Verenigde Staten een online game speelt op de Xbox 360 krijgt reclame te zien van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Zo staan er bijvoorbeeld reclameborden langs de weg in een racespel. Dat maakte gamesgigant Electronic Arts (EA) vandaag bekend.

Obama heeft de reclametijd in de spellen gekocht. Wat hij daarvoor betaald heeft is niet bekend. De advertenties zullen in tien staten de hele maand te zien zijn in games die zich daarvoor lenen, zoals Skate, Burnout Paradise en Nascar 09, aldus EA.

Barack Obama koopt reclametijd XBox-spellen en andere games  (foto: ANP)

Tropische storm raast over Benedenwinden

De tropische storm Omar heeft de Benedenwindse eilanden bereikt. De meeste scholen zijn gesloten en bedrijven en winkels hebben de deuren gesloten voor het wassende water. Op Curaçao is de stroomvoorziening deels uitgevallen. Op alle eilanden spat langs de kust het bruine, kolkende zeewater meters omhoog. Golven van twee meter slaan er tegen de branding.

In Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, heeft Omar voor veel schade gezorgd. Tenminste een hotel heeft alle gasten geëvacueerd vanwege overstromingen. De op de pier gelegen bar Karel's Beach is volledig weggeslagen. Metershoge golven overspoelen de boulevard, die is afgezet voor alle verkeer. Wel gaan mensen massaal de boulevard op om foto's te maken. De politie zegt nog geen meldingen te hebben gekregen van slachtoffers.

Op Aruba rijden bestuurders veelal stapvoets over de wegen. Bomen en cactussen zijn omgewaaid. Ook modder zorgt voor overlast. De brandweer heeft enkele straten uit voorzorg afgesloten. In enkele lager gelegen wijken staan huizen onder water en in sommige hotels houden toeristen op de begane grond het evenmin droog in hun kamers.

Verwacht wordt dat de storm Omar in de komende 48 uur in kracht zal toenemen, mogelijk pas nadat hij de Benedenwindse Eilanden is gepasseerd.

Tropische storm Omar raast over Benedenwindse eilanden (foto: ANP)

Besnijdenis: geen lagere kans op HIV

Een recente analyse van klinische studies heeft aangetoond dat er geen verlaagde kans is op overdracht van HIV en andere geslachtsziektes in homosexuele mannen. De heranalyse van 53.567 homosexuele mannen heeft aangetoond dat er geen significant verschil bestaat op de kans op HIV-infectie tussen besneden en onbesneden mannen. Een mogelijke verklaring wordt gegeven door het feit dat effectieve therapie een groter seksueel risicogedrag veroorzaakt onder homosexuele mannen. Toekomstige studies moeten uitwijzen of deze bevindingen juist zijn.

Moeder Holloway wil contact met ouders Marlies

Beth Holloway, de moeder van de verdwenen Amerikaanse studente Natalee Holloway, wil graag in contact treden met de ouders van de eveneens verdwenen Marlies van der Kouwe. Dat meldde Holloway vandaag in het SBS-programma Hart van Nederland.

"Ik weet niet of dit het juiste moment is en of ze dit willen, maar ik denk de hele tijd aan Marlies", verklaarde Holloway telefonisch in de uitzending. De verdwijning van Marlies van der Kouwe houdt de politie van Bonaire al bijna een maand bezig.

Natalee Holloway verdween in mei 2005 na een avondje uit op Aruba. Haar lichaam is nooit teruggevonden.

Alonso gaat voor hattrick

Na twee overwinningen denkt Fernando Alonso zondag voor een hattrick te kunnen gaan. Hij verwacht na één gelukkige zege en één verdiende zege dat hij en zijn team weer voorin mee kunnen doen.

De Spanjaard is heel erg gemotiveerd: "We hebben in Japan gezien dat we redelijk in de buurt zitten van Ferrari en McLaren en voor mijn gevoel is komend weekend opnieuw van alles mogelijk. Het team is na de zeges in Singapore en Japan bovendien ontzettend gemotiveerd en we zullen er alles aan doen om in China weer een sterke race te hebben."

De ex-kampioen vervolgt zijn betoog met aan te stippen dat de wagen goed doorontwikkeld is. "Een paar weken geleden behoorde het winnen van een race nog totaal niet tot de mogelijkheden, en het begint nu pas langzaam tot me door te dringen wat we de afgelopen weken eigenlijk wel niet hebben bereikt. In Singapore had ik nog een teleurstellende kwalificatie, maar daarna wist ik met wat geluk de race te winnen."

"Japan was echter een compleet ander verhaal, daar hebben we een verdiende zege geboekt. We waren snel en hadden een perfecte strategie. Deze overwinning was echt ongelooflijk en ik ben hier extreem blij mee. Het team heeft hard gewerkt en we zijn nu duidelijk het derde team op de grid," sprak de Renault-coureur tot besluit.

PSV staakt kaartverkoop CL-duel

PSV verkoopt niet langer kaarten voor het uitduel in de Champions League tegen Atlético Madrid. Er bestaat een mogelijkheid dat de Spaanse ploeg een forse straf van de Europese voetbalbond (UEFA) krijgt.

De aanleiding voor deze sanctie zijn misstanden en racisme tijdens de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. PSV heeft gezegd de verdere berichtgeving en consequenties voor supporters eerst af. De Eindhovense club had al 500 kaartjes voor het duel in Spanje verkocht.

De straf volgt op een reeks van incidenten bij Atlético Madrid. In een rapport van de UEFA is te lezen dat supporters van de club racistisch en agressief zijn. Zo waren in Vicente Calderon bijvoorbeeld oerwoudgeluiden te horen.

Daarnaast kwam er een fles op het veld terecht, waardoor de veiligheid van andere bezoekers niet meer kon worden gewaarborgd. Eerder vandaag kreeg de Spaanse club een straf van twee Europese wedstrijden buiten het eigen stadion opgelegd.

Bourdais nog in spanning

Sébastien Bourdais weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt. Zijn huidige team Toro Rosso heeft nog niks bekend gemaakt en ook zou Renault de Fransman wel willen hebben.

Teambaas Gerhard Berger was tegen Autosport niet erg spraakzaam: "Ik wil hier op dit moment nog niets over zeggen. We willen alles op een rustige manier kunnen bespreken. Maar wat Sébastien afgelopen zondag heeft laten zien, is precies wat we van hem verlangen. Hij heeft een goede race gereden."

Ook liet de Oostenrijker duidelijk weten de straf voor zijn coureur niet te begrijpen, evenals voor Bourdais zelf. "Dit was een race-incident. Bourdais zat aan de binnenkant en als Massa twee centimeter meer ruimte had gegeven, hadden beide wagens prima door die bocht gekund. Ik vind dat Bourdais niets verkeerd heeft gedaan en vind evenmin dat Massa schuld heeft aan deze botsing. Het was gewoon een race-incident: twee auto's die elkaar raken, dat is redelijk normaal," aldus Berger.

CoD:WaW Beta begonnen

De Beta van de nieuwe Call of Duty; World at War is deze week van start gegaan. Je kon je opgeven door je te registreren via de officiële site.

In de Beta zijn 3 maps speelbaar, in de beta kun je levelen tot level 11 en er zijn maar liefst 5 gamemodes speelbaar. Er is te zien dat de level cap nu 65 is (in de uiteindelijke versie) en dat de vlammenwerper gebruikt kan worden op level 65.

Dus check snel je mailbox, en wie weet heb jij ook wel een Beta Key ontvangen van Treyarch! Zo niet, niet getreurd, want binnenkort komt ook de PC Beta. De kwaliteit van onderstaand filmpje is niet echt hoogstaand, maar het geeft wel een goede indruk.


Lekker knallen in de Beta van CoD5 in 1 van de 3 speelbare maps.

Berg twijfelt over Ajax en PSV

FC Groningen-spits Marcus Berg is een door de Nederlandse topclubs gewilde speler. PSV informeerde onlangs zelfs naar de vraagprijs van de aanvaller uit Zweden.

In een interview met Sportweek geeft Berg echter aan dat hij er niet zeker van is of hij wel voor Ajax of PSV wil voetballen. Verder laat hij de mogelijkheid dat hij in de winterstop vertrekt bij FC Groningen open.

"Ik weet niet of ik het seizoen hier afmaak. Dat weet je nooit in het voetbal," zegt de Zweed over de optie om FC Groningen in de winterstop te verlaten. "Als er een club komt die mij wil kopen, dan is het aan FC Groningen. En als het echt een topclub is, dan wil ik het misschien wel proberen."

Berg vervolgt: "Een Nederlandse club? Ik weet niet of ik voor Ajax of PSV wil spelen. Daar zou ik heel goed over na moeten denken. Voor welke club ik zeker wil spelen, is FC Barcelona. Dat is mijn droomclub. Maar of dat realistisch is? Ach, dromen mag altijd, hè."

MGS 4 mogelijk toch naar Xbox 360?

Al jaren gaan er geruchten dat Metal Gear Solid 4 ook naar de Xbox 360 gebracht zou worden, geruchten die tot nu toe hardhandig de kop in werden gedrukt. Kojima was het niet van plan en het zou ook echt niet gaan gebeuren. Maar ook medewerkers van Sony en Konami hebben altijd geroepen dat de game exclusief zou blijven op de PlayStation 3. Nu beginnen ze langzaamaan terug te krabbelen en verandert een snoeiharde nee in misschien en uiteindelijk in een ja.

Kai Yoshitaka, de persman van Konami in Japan, laat namelijk weten dat Konami kijkt of het mogelijk is om een conversie van Metal Gear Solid 4 naar de Xbox 360 te brengen, zo laat de krant Kabushiki Shinbun / Morningstar weten volgens Yahoo. Volgens Yoshitaka kreeg het bedrijf zoveel aanvragen om de game toch vooral door te porten dat ze nu kijken of dit mogelijk is.

Uiteraard is het bericht na alle ontkenningen en uitspraken van Kojima opvallend, ondanks dat het geen bevestiging is, we houden jullie op de hoogte als er eventuele updates zijn.


Zou het dan echt zo zijn..

Nieuwe pechhulpdienst opgericht

Centraal Beheer Achmea begint een eigen pechhulpdienst. Centraal Beheer Pechhulp, zoals de dienst gaat heten, moet een concurrent worden van onder meer de Wegenwacht van de ANWB en Route Mobiel. Vandaag werd de nieuwe dienst geïntroduceerd.

De verzekeraar zegt in te springen op de behoefte van mensen om bij schade, diefstal of pech één aanspreekpunt te hebben. De pechhulpdienst heeft dekking in heel Nederland en Europa. Bovendien kunnen klanten gebruikmaken van alle Nederlandse garagebedrijven.

Naast de Wegenwacht van de ANWB zijn er de afgelopen jaren meerdere pechhulpdiensten opgericht. Route Mobiel is de grootste concurrent van de ANWB. Vorige maand begon de Bovag een eigen hulpdienst. Ook verzekeringsmaatschappij Elvia heeft een eigen dienst voor automobilisten met pech. SOS Pechhulp International is een dienst waar uitsluitend hoger opgeleide weggebruikers gebruik van kunnen maken.

Ministerie moet fijnstoftax intrekken

De fijnstoftax op dieselauto's in strijd is met het Europees recht. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag bepaald. Het ministerie van Financiën mag de nieuwe belastingmaatregelen over vier weken niet meer uitvoeren.

Dit betekent een overwinning voor de Bovag en de RAI Verenging, die in hoger beroep gingen tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank in Den Haag. De fijnstoftax, de omstreden belasting op nieuwe dieselauto's, werd 1 april ingevoerd.

Volgens de twee brancheorganisaties is de zogeheten fijnstofdifferentiatie in strijd is met Europese wetgeving. Zij vinden dat het "principieel onjuist is als Nederland in zijn eentje versneld toekomstige Europese emissienormen invoert", aldus de Bovag.

Het ministerie van Financiën reageert in een eerste reactie teleurgesteld. Een woordvoerder noemt het jammer voor de mensen die subsidie op een roetfilter mislopen en jammer voor het milieu. Het ministerie gaat de beslissing van het hof zaak nauwgezet bestuderen. De woordvoerder kon nog niet zeggen of het ministerie de Hoge Raad zal vragen deze uitspraak te vernietigen.

Fijnstofdifferentiatie  (foto: ANP)

Acties voor cao vrachtwagenchauffeurs

FNV Bondgenoten gaat morgenochtend vrachtwagenchauffeurs informeren over de cao-onderhandelingen. In de omgeving van Arnhem worden flyers uitgedeeld en spandoeken opgehangen aan een aantal viaducten. Ook vinden kantinebijeenkomsten plaats om chauffeurs op de hoogte te brengen van de onderhandelingen, meldt de vakbond.

FNV Bondgenoten eist zes procent salarisverhoging voor de chauffeurs. Volgens de bond zijn de acties een 'voorschot op eventuele zwaardere sancties als het cao-overleg niet de gewenste inkomensverbetering oplevert'. De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het beroepsgoederenverkeer vinden maandag plaats.

'Te dikke' Amerikaan ter dood gebracht

Een terdoodveroordeelde Amerikaan, die zijn executie probeerde uit te laten stellen door het Hooggerechtshof, heeft in Ohio een dodelijke injectie gekregen. Dat heeft een woordvoerder van de openbare aanklager gezegd.

De 41-jarige Richard Cooey had eerder op de dag al te horen gekregen dat zijn verzoek om de executie af te gelasten door het Hooggerechtshof was afgewezen. Cooey beweerde dat hij in de gevangenis zo dik was geworden dat zijn beulen moeite zouden hebben aderen te vinden om de injectie toe te dienen. Hiermee dreigde de executie volgens hem pijnlijk en inhumaan te zullen worden.

Om 10:15 plaatselijke tijd liep Cooey de executiekamer in en nam plaats op de tafel waarop het vonnis voltrokken werd. "Jullie hebben verdomme nooit enige aandacht getoond voor alles wat ik de afgelopen 22 en een half jaar gezegd heb, waarom zou iemand aandacht geven aan iets dat ik nu zeg", zei hij terwijl hij naar het plafond keek. Cooey tikte enkele malen met de vingers van zijn linkerhand voordat hij overleed en zijn gezicht paars uitsloeg.

Zes familieleden van de twee in 1986 door Cooey vermoorde studentes waren getuige van de executie. De familie was teleurgesteld dat Cooey op het einde nog vulgair en hatelijk was geweest.

Eerdere executies in Ohio verliepen niet allemaal even vlekkeloos. Vorig jaar werd iemand van hetzelfde postuur als Cooey ter dood gebracht. Bij hem had het executieteam moeite de injectie toe te dienen, waardoor de executie twee uur vertraging opliep. Er waren vergelijkbare problemen bij een executie in 2006.

Dekkers klopt Boonen in Sluitingsprijs

Hans Dekkers heeft in Putte-Kapellen de Sluitingsprijs gewonnen. Hij klopte Tom Boonen in de sprint.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond een grote kopgroep, waaruit Andy Cappelle in de slotfase ontsnapte. Hij slaagde er niet in om vooruit te blijven waardoor de traditionele slotkoers van het seizoen in België in een massasprint eindigde. Boonen leek daarin onbedreigd op de zege af te gaan maar moest uitwijken voor Kristof Goddaert. Dekkers profiteerde vervolgens. Tom Veelers eindigde als derde.

Drie twijfelgevallen bij Feyenoord

Er lijkt maar geen eind te komen aan de blessuregolf bij Feyenoord. De club moet het zondag tegen Willem II mogelijk doen zonder drie aanvallers.

Zowel Roy Makaay, Jon Dahl Tommasson als Diego Biseswar hebben last van blessures. Makaay kampt sinds het duel in Zweden tegen Kalmar FF met een liesblessure. Hij trainde dinsdagmiddag individueel met de conditie- en hersteltrainer. Tommasson kampt al enige tijd met een enkelblessure en liet de interland tegen Malta afgelopen zaterdag aan zich voorbij gaan. Hij werkt in Denemarken een individueel trainingschema af en keert woensdag terug in Rotterdam. Biseswar kampt al sinds een duel met het Nederlands beloftenelftal tegen Oekraïne met een hamstringblessure.

Jonathan de Guzman lijkt na een liesblessure op tijd fit voor het duel van zaterdag. Ook Theo Lucius is inmiddels hersteld van een gebroken teen.

Belgische vliegtaks doet Schiphol weinig

Nationale luchthaven Schiphol reageert lauw op het Belgische voornemen om ook een vliegtaks in te voeren. "Wij blijven tegen het principe van de heffing op vliegtickets", reageert een woordvoerder vandaag. "Maar als het ertoe leidt dat er weer meer passagiers naar Schiphol komen, is dat meegenomen."

De Belgische regering maakte vandaag bij de presentatie van de begroting voor 2009 bekend ook een vliegtaks te willen invoeren. Met de belasting op vliegtickets zou 132 miljoen euro moeten worden opgehaald, melden diverse Belgische media.

De vliegtaks bedraagt in Nederland 11 euro voor bestemmingen binnen Europa en 45 euro voor daarbuiten. De invoering van belastingmaatregel leidde tot een toename van het aantal passagiers dat gebruikmaakt van een vliegveld vlak over de Duitse of Belgische grens. Het Belgische voornemen zou dus gunstig kunnen uitwerken voor Schiphol.

De nationale luchthaven, maar ook de KLM, touroperators en brancheorganisaties hebben zich altijd verzet tegen de invoering van de vliegtaks per 1 juli, tot aan de rechter toe. Het zou leiden tot oneerlijke concurrentie met vliegvelden in het buitenland en een verlies van passagiers.

De rechter stelde de staat echter in het gelijk. De vliegtaks levert het kabinet naar verwachting 350 miljoen euro op.


Belgische vliegtaks doet Schiphol weinig  (foto: DAG)

150-jarige schildpad vermist

Die arme Butch. Hij is vermist. Al 65 jaar lang leeft de familie Carle in het Californische Cupertino samen met de bejaarde schildpad. Normaal gesproken staat Butch rustig aan de rozen te knabbelen in de tuin van de familie, maar bijna drie weken geleden is hij daar verdwenen. De familie heeft geen enkel idee wat er met de 150-jarige woestijnschildpad kan zijn gebeurd en is buiten zichzelf van bezorgdheid. Een grootse zoekactie heeft al negentien dagen lang niets opgeleverd. En dat terwijl van een schildpad geen snelle vluchtactie kan worden verwacht.

Butch is al sinds 1943 een gerespecteerd lid van de familie, toen oma Opal Carle hem cadeau kreeg bij het betrekken van haar nieuwe huis. Tientallen jaren later ontdekte een expert dat de schildpad al ruim de honderd was gepasseerd. Toen Opal deze zomer op 93-jarige leeftijd overleed, nam schoondochter Penny moeiteloos de zorg over. Net als haar schoonmoeder nam ze Butch regelmatig mee naar haar werk (een basisschool) en gaf ze hem watermeloen, boerenkool, sla en zijn geliefde rozen. 's Nachts sliep hij in een gereedschapskist in de garage.

Butch kwam weinig tekort bij de famile Carle. De kans dat het beest uit zichzelf is weggelopen, lijkt dan ook uitgesloten. Hij zou zich eerst door het ijzersterke hek hebben moeten worstelen en daarna een heel stuk moeten lopen. Over 30 meter doet Butch al ruim zes minuten. In de negentien dagen dat hij is verdwenen kan Butch dus niet verder zijn gekomen dan zo'n 130 kilometer.

De familie denkt zelf aan een brute diefstal. De woestijnschildpad is een bedreigde diersoort en niet in de dierenwinkel te koop. Voor de familie Carle is hij onbetaalbaar. "Het voelt alsof we een kind zijn verloren", zegt Penny. "Ik zit hier de hele dag naar zijn foto te kijken en hoop zó dat hij terugkomt." Zij en haar man Charles hebben een aardig bedrag over voor de gouden tip. Hoeveel dat is, wil ze nu nog niet zeggen. "Reken maar op een goede beloning, want Butch is niet zomaar een schildpad."


150-jarige schildpad vermist  (foto: DAG)

Ov-verbod voor tuig in Rotterdam deels ongeldig

Het ov-verbod voor reizigers die zich misdragen in de Rotterdamse tram, is vandaag door de rechtbank deels ongeldig verklaard. Het verbod werd in juni na een reeks incidenten ingevoerd op de Rotterdamse tramlijn 2. Passagiers die bijvoorbeeld vernielingen in de tram aanrichten of het personeel bedreigen, moeten met de maatregel een verbod krijgen waardoor ze twee weken tot twee maanden niet meer mogen reizen.

Een man die in de tram werd betrapt terwijl hem een verbod was opgelegd, liet de zaak voorkomen. De rechter bepaalde dat een verbod van acht weken te lang duurt. Het zou de vrijheid om te gaan en staan waar men wil te veel beperken.

Het Openbaar Ministerie kan nog niet zeggen of het in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. "We moeten het vonnis eerst bestuderen", licht een woordvoerder toe. "Als het probleem met een simpele aanpassing in het verbod is op te lossen, is een hoger beroep niet nodig."

De rechter voerde zelf al een mogelijke oplossing aan. Als het verbod nodig is voor de openbare orde, mag het verbod volgens de rechter wel langer duren.


Ov-verbod voor tuig in Rotterdam deels ongeldig  (foto: DAG)

Vakbond: aanlevering boodschappen in gevaar

De aanlevering van dagelijkse boodschappen komt binnenkort mogelijk in gevaar. Dat stelt CNV Dienstenbond, die met Albert Heijn praat over een nieuwe cao voor de distributiemedewerkers. De bond denkt samen met zijn leden serieus na over acties. Ook FNV Bondgenoten bekijkt of 'acties tot de mogelijkheden behoren'.

CNV-bestuurder Fedde Monsma stelt dat Albert Heijn het onderhandelen onmogelijk maakt. "Medewerkers worden volstrekt niet serieus genomen", vindt hij. Volgens Monsma betekenen de voorstellen die de supermarktketen heeft gedaan een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden.

Zo zou Albert Heijn de ouderendagen willen afschaffen en medewerkers willen verplichten om meer in het weekeinde te werken. Daarnaast wil het bedrijf het mogelijk maken dat iedereen kan overwerken, stelt de CNV Dienstenbond. De minimale loonsverhoging die hier tegenover staat, wordt 'volstrekt onaanvaardbaar' genoemd.

Ook FNV Bondgenoten is allerminst tevreden met de voorstellen van Albert Heijn. De bond spreekt van een hoge werkdruk en het 'uitkleden van het ouderenbeleid'. Volgens de FNV moeten werknemers straks tot hogere leeftijd 's nachts blijven werken, en tegen minder vergoeding.

Albert Heijn zegt 'zeer verbaasd' te zijn over de reactie van de bonden. "We hebben vandaag een eerste gespreksronde gehad en zijn van meet af aan open geweest", meldt een woordvoerder. Inhoudelijk wil Albert Heijn niet ingaan op de cao-onderhandelingen.

Bij Albert Heijn werken meer dan zestigduizend mensen. Ruim drieduizend van hen zijn werkzaam in distributiecentra in Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle.


Vakbond: aanlevering boodschappen in gevaar  (foto: DAG)

Abu Dhabi mogelijk een avondrace

Als het aan Bernie Ecclestone ligt komt er in Abu Dhabi ook een nachtrace. De Brit is met Abu Dhabi Motorsports Management in gesprek om de mogelijkheden te bekijken voor een nachtrace. Eerder dit seizoen vond in Singapore al een race onder kunstlicht plaats.

"Hoe unieker je bent als evenement, hoe succesvoller je zal zijn", aldus Philippe Gurdjian, directeur van Abu Dhabi Motorsports Management. "Op dit moment hebben we nog geen overeenkomst voor een nachtrace in Abu Dhabi, maar we zijn wel met elkaar in gesprek over de mogelijkheden hiervoor", voegde Ecclestone toe.

Op 15 november 2009 staat de eerst Grand Prix van Abu Dhabi gepland. De race op het Yas Marina-circuit zal Brazilië vervangen als afsluiter van het seizoen.

Tienermeisjes komen seksueel tekort

Het is slecht gesteld met onze tienermeisjes. Steeds meer artsen moeten toezien hoe zij seksueel worden verwaarloosd, en trekken nu eindelijk aan de bel. Hierover schrijft het feministische blaadje Opzij in hun novembernummer.

"De belangrijkste oorzaak is dat jongeren hun seksuele informatie van pornosites op internet halen. Daar zien zij liefdeloze seks zonder enige aandacht voor het genot van vrouwen. Meisjes die zo’n behandeling ervaren, verzetten zich niet omdat zij op hun beurt door allerlei mediabeelden zijn gehersenspoeld dat ze sexy en gewillig moeten zijn", aldus Opzij.

Het tijdschrift springt nu voor de verwaarloosde meisjes in de bres. Op tien december organiseert Opzij speciaal voor hen een groot debat. Hier zal met name worden gesproken over het nut en de noodzaak van een nieuwe seksuele revolutie.

 

Tienermeisje met zin
Eeuwig zonde als ze tekort komen


 

Roda JC ontkent miljoenenschuld

Roda JC heeft met verbijstering gereageerd op berichten dat de club een schuld van 25 miljoen euro heeft. In een officiële verklaring laat de Raad van Commissarissen van de Limburgse club weten dat de melding over de tekorten 'pertinent onjuist' is.

Johan Derksen zei gisteren op tv dat Roda kampt met een miljoenenschuld. "Het is op geen enkele manier te herleiden naar onze financiële administratie," aldus een deel van de verklaring van de club uit Kerkrade. Roda wijst op het positieve eigen vermogen van acht ton. "Dat wil zeggen dat de totale waarde van de bezittingen van Roda JC de totale hoogte van de schulden met 0,8 miljoen overschrijft."

Volgens Roda JC zijn de bezittingen wel deels gefinancierd met leningen, waaronder een hypotheek voor het stadion. Hiervoor heeft de gemeente echter een garantie verstrekt.

Goedkoop geheugen voor Xbox 360 Core en Arcade

Nadat we al eerder berichtten over de nieuwe update voor de Xbox 360, en dan met name over de omvang daarvan, kunnen we jullie nu de oplossing geven die Microsoft bedacht heeft om het geheugentekort van Core- en Arcadegebruikers op te vangen. De update is namelijk 128MB groot, niet elk systeem zal dat happen door een tekort aan opslagruimte.

Gebruikers kunnen uit de volgende opties kiezen:
- Gratis 512 MB memory-card
- 20 GB HDD voor 20 dollar
- Voor Arcade: 20 GB HDD + 3 maanden live voor 30 dollar

Of je in aanmerking komt voor deze actie kun je hier testen als je je serienummer en console-id bij de hand hebt.



Niet voor iedereen weggelegd...

Het sportmoment van Nuongirl

FOK!sport introduceert "Het Sportmoment van..." Elke keer vertelt een ander crewlid van FOK!sport wat hun ultieme of memorabele sportmoment is. Dit keer is het de beurt aan Nuongirl. Het vorige sportmoment was van WeebI.

Al sinds dat ik een klein meisje was ben ik dol op allroundschaatsen. Alle grote evenementen volg ik, NK's tot World Cups en alles daar tussenin en dat terwijl ik zelf voor geen meter kan schaatsen. Vroeger hield ik alle tijden ook bij via sheets zodat ik kon vergelijken, iets wat ik nu niet meer doe vanwege tijdgebrek. Mijn sportmoment heeft dan ook met schaatsen te maken en vond plaats tijdens de Olympische Winterspelen van 1998 in Nagano.

Het waren de Spelen van Gianni Romme en Marianne Timmer, allebei goed voor tweemaal goud. Ook was er goud voor Ids Postma op de 1.000 meter. Mijn sportmoment speelt zich echter op de 500 meter voor mannen af. Tijdens de eerste 500 meter reed Erben Wennemars onder de 36 seconden, waardoor hij nog steeds kans maakte op een medaille. Voor Wennemars moest Nagano het toernooi worden waarin hij door zou breken. In de zomer van het jaar daarvoor had hij met 1.49,89 als eerste schaatser onder de 1.50 gereden, maar omdat de wedstrijd niet was aangemeld bij de ISU werd het wereldrecord niet officieel erkend.

Ik verwachtte van Wennemars dan ook heel wat op de 1.500 meter die later nog op het programma stond, maar eerst nog de tweede 500 meter. Ik kan me nog herinneren dat ik, gewapend met een grote bak thee, op de bank zat. Op de tweede 500 meter moest Wennemars het opnemen tegen de Noor Grunde Njøs. Beiden gingen goed van start, maar in de laatste bocht viel de Noor en nam Wennemars in zijn val mee. Het geschreeuw van de pijn van Wennemars is iets wat me altijd zal bijblijven als ik aan Nagano 1998 denk. Ik denk dat ik daarbij niet de enige ben, want bij de val raakte de schouder van Wennemars uit de kom, waardoor de Spelen voor hem voorbij waren.

De tweede 500 meter van Wennemars

Ondanks vele andere titels heeft hij olympisch goud tot nu toe niet gehaald. Wel won hij tijdens de Spelen van 2006 brons op de 1.500 meter en op de ploegenachtervolging.

Geschorste dopingarts gaf Riccò CERA

De voor het leven geschorste dopingarts Carlo Santuccione heeft CERA aan Riccardo Riccò geleverd. Tijdens de Tour de France, waarin hij twee etappes won, werd de Italiaanse wielrenner tot vier keer toe betrapt op doping.

Riccò kreeg een schorsing van twee jaar opgelegd, maar omdat hij goed samenwerkte met het onderzoek dacht het Italiaans Olympisch Comité CONI er over om Riccò strafvermindering te geven. Door zijn connectie met een levenslang geschorste dopingarts lijkt dat nu niet meer te gebeuren.

Op 8 juni van dit jaar, een week nadat hij als tweede eindigde tijdens de Giro, klopte Riccò aan bij de 'verbannen' arts. Santuccione gaf hem de tip om een dag voor de start van de Tour de France een inspuiting met CERA te nemen. Volgens de arts was dat product niet op te sporen en de effecten zouden een week duren. In de Tour bleek dat CERA echter wel was te ontdekken.

Santuccione kwam al eerder in opspraak onder meer door zijn relatie met een andere Italiaanse wielrenner, Danilo Di Luca. Het CONI legde de arts een levenslange schorsing op.

Oleguer: "Het voelt weer goed"

Oleguer Presas keerde gisteravond weer terug binnen de lijnen bij Ajax na enkele weken geblesseerd te zijn geweest. De Spanjaard speelde 90 minuten mee in de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong AGOVV Apeldoorn.

Oleguer raakte in de Klassieker tegen Feyenoord geblesseerd aan zijn hamstring. Zijn herstel vordert gestaag. Op de website van Ajax verklaart de voormalig speler van FC Barcelona dat de pijn uit zijn hamstring is verdwenen. "Toch vind ik een wedstrijd bij Jong Ajax niet veel anders dan een wedstrijd in het eerste. Ook al krijg je in dit soort duels minder weerstand, je beleeft het niet minder intens. Het voelt allemaal weer goed," aldus de 28-jarige verdediger. "Dat geeft vertrouwen. De komende tijd zal ik alleen meer moeten werken om weer in een goede conditie te komen. Ik kom nu ook wedstrijdritme tekort. Een gebrek aan ritme wil niet zeggen dat je niet kunt spelen in het eerste. De trainer beslist. Als hij beslist dat ik moet spelen, dan zal ik ook spelen."

Antidopingbureau:"Geen positieve gevallen meer"

Het Franse antidopingbureau AFLD zegt dat de verwachting is dat er geen positieve gevallen meer zullen komen uit de afgelopen Tour de France.

Gisteren werd bekend dat Bernhard Kohl tijdens de Tour is betrapt op het gebruik van de epo-variant CERA. Kohl is de zevende renner, die betrapt is in de periode rond de Tour de France. Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli, Dmitri Fofonov, Manuel Beltran, Moisés Dueñas en Stefan Schumacher gingen hem voor.

Britse oma haalt zwarte band karate

Een 73-jarige Britse heeft een unieke prestatie geleverd. Ondanks haar hoge leeftijd wist de vrouw namelijk de zwarte band karate te behalen.

Barbara Dyson is hiermee de oudste inwoner van Groot-Brittannië die in het bezit is van een zwarte band. Tien jaar geleden ging de krasse dame met haar kleinzoon op karateles. Deze stopte hier echter mee na het behalen van de rode band, terwijl oma stug doorging.

Chrétien mist confrontatie met Feyenoord

AS Nancy zal volgende week in het UEFA Cup-duel tegen Feyenoord geen beroep kunnen doen op verdediger Michaël Chrétien.

De 24-jarige Chrétien is geblesseerd geraakt aan zijn dijbeen en zal hierdoor zes weken niet in actie kunnen komen. De wedstrijd tegen Feyenoord zal hij derhalve zeker missen.

Chrétien, afkomstig uit de jeugdopleiding van AS Nancy, liep zijn kwetsuur op in de interland tussen Marokko en Mauretanië. De verdediger koos in 2006 voor Marokko, het land van zijn vader.

Nancy en Feyenoord treffen elkaar op donderdag 23 oktober in Nancy.

Werkstraf voor Belgische kutdief

Een twintigjarige man uit het Belgische Hasselt moest vandaag voor de rechter verschijnen. Deze veroordeelde de man tot een werkstraf van honderd uur en een boete van 1100 euro. De rechter legde deze pittige straf op omdat de man een kunstvagina had gestolen.

De opmerkelijke diefstal pleegde de man twee jaar geleden in een videotheek in zijn woonplaats. De man, die voor deze daad niet bekend was bij de politie, heeft de diefstal destijds bekend. Omdat de man hierna nog meer strafbare feiten pleegde, moest de man alsnog voorkomen. Mocht hij binnen een jaar niet honderd uur hebben geschoffeld, dan draait hij alsnog voor een jaar de bak in.

FOTA: mogelijk verbod op bijtanken

De Formula One Teams' Association, FOTA, overweegt een verbod op het bijtanken van Formule 1-auto's. Het is één van de zaken die de organisatie in China gaat bespreken om na te denken over de toekomst van de sport.

De organisatie overweegt in samenspraak met de FIA het raceweekend drastisch te veranderen en een verbod op het bijtanken is een voorstel dat voortkomt uit de problemen die er af en toe zijn rondom het tanken. De eerste pitstop van Felipe Massa in Singapore is hier een goed voorbeeld van. Hierdoor zouden de tanks van de auto's veel groter moeten worden, maar door de races in te korten, kan dit voorkomen worden.

McLaren Formule 1-president Martin Whitmarsh erkent dat er over het verbod om bij te tanken wordt nagedacht. Ook passeert een uitgebreide ban op het testen de revue. "We gaan kijken naar het race format en naar het testen. Ik denk dat er veel goede ideeën op de agenda staan die het format van het racen veranderen, alsmede die van het weekend," aldus Whitmarsh.

"Hopelijk komen we tot een overeenstemming hoe we gezamenlijk het raceweekend op een positieve manier kunnen veranderen. We moeten echter wel voorzichtig zijn in het maken van veranderingen, zodat we wel een deel van de echtheid die belangrijk is in de Formule 1, behouden."

"We moeten naar ons programma op de vrijdag kijken en beslissen of het mogelijk is om meer spektakel en competitie op die dag te bieden. Ook bekijken we de zaterdag en zondag om te kijken of we het wat minder voorspelbaar kunnen maken," aldus Whitmarsh. "Maar ik moet zeggen dat gebaseerd op de huidige situatie en de afgelopen races, het redelijk onvoorspelbaar is op dit moment."

Circusbaas met 4 tijgers in donker na stroomstoring

Een Tsjechische circusdirecteur heeft onlangs een hachelijk avontuur overleefd. Terwijl Jaromir Joo in Brno even samen was met vier Siberische tijgers, viel namelijk plotseling het licht uit. Door een korte stroomstoring beleefde Joo twee angstige minuten in het donker. "Ik dacht dat ik niet meer levend uit de kooi zou komen", bekent hij.

"Als je met vier tijgers in het donker staat, begint je instinct te werken." De gestreepte reuzenkatten, die gelukkig goed gedresseerd zijn, bleven echter rustig wachten op het volgende commando. "Ik vroeg de toeschouwers om rustig te blijven. Ik vertelde hen dat ik banger was dan zij. Het publiek lachte en toen sprong de noodgenerator aan", vertelt Joo.


Gelukkig kneep hij niet de kat in het donker

Geen bonussen bij overheidshulp aan banken

Banken en verzekeraars die bij de staat aankloppen voor hulp, mogen geen bonussen meer uitkeren. Dat heeft minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) vandaag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer over de garantieplannen van het kabinet voor de financiële sector.

Bos, voor wie exorbitante bonussen in het bedrijfsleven al langer een doorn in het oog zijn, verwees naar Groot-Brittannië. Daar hoeven bestuurders van banken die geld van de staat krijgen dit jaar niet op een bonus te rekenen. "Goed voorbeeld doet volgen", zei Bos. "Als de overheid gaat meepraten over dit soort zaken, moet dat tot grote matiging leiden in het beloningsbeleid."

Het kabinet heeft twintig miljard euro beschikbaar voor financiële steun aan banken. Bedrijven die daar een beroep op willen doen, maar problemen hebben met bijvoorbeeld slechte leningen, moeten daar eerst iets aan doen voor ze geld krijgen, bijvoorbeeld door afboekingen door te voeren. "Er zal eerst schoon schip gemaakt moeten worden voor wij er kapitaal in steken", zei Bos.

Behalve de kapitaalinjectie van twintig miljard euro is het kabinet bereid voor nog eens tweehonderd miljard garant te staan voor leningen tussen banken onderling. Als banken een beroep doen op die garantie, moeten ze daar premie voor betalen, zei Bos. Hij streeft ernaar de hoogte daarvan te laten afhangen van het risico dat met de leningen is gemoeid.

VVD'er Kamp verruilt Kamer voor Antillen

Tweede Kamerlid Henk Kamp van de VVD wordt commissaris voor de Antilliaanse eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Betrouwbare bronnen in Den Haag hebben dit bericht van BNR Nieuwsradio vandaag bevestigd.

Als commissaris zal Kamp zich vooral bezighouden met de uitvoering van de plannen om de drie eilanden de komende jaren als bijzondere gemeenten binnen het Nederlands staatsbestel te brengen. De oud-minister van Defensie moet erop toezien dat dit op een goede manier en op tijd wordt gerealiseerd.

Als Kamerlid viel Kamp (56) op door zijn rechtlijnige en strenge kijk op asielzaken en integratie en ontpopte hij zich tot een prominent VVD'er op de rechtervleugel. In Kamerdebatten pleitte hij vaak voor een harde aanpak van Antilliaanse jongeren die over de schreef gaan.

Hij verzette zich tegen de komst van criminele jongeren uit de Antillen naar Nederland. Kamp vindt dat hun problemen op de Antillen zelf moeten worden opgelost. Laagopgeleide jongeren uit de Antillen en Aruba die zich hier misdragen, moeten terug, stelde hij.

Kamp, geboren in Hengelo, loopt al vanaf 1994 mee in de Haagse politiek. In 2002 werd hij minister van VROM in het eerste kabinet-Balkenende. Eind dat jaar verving hij zijn afgetreden partijgenoot Benk Korthals op Defensie, waar hij tot eind februari 2007 bleef zitten.


Tiener bekent onthoofding vrouw

Een 19-jarige Litouwer heeft vandaag voor een Schotse rechter bekend dat hij in maart een 35-jarige landgenote heeft vermoord en onthoofd. Ook sneed hij haar handen af.

Vervolgens dumpte hij de lichaamsdelen in zee. Het hoofd werd aan het strand gevonden door twee meisjes van acht en elf. De man vermoordde de vrouw in haar flat in Brechin in het oosten van Schotland. De strafmaat wordt later bepaald. De moordenaar kan levenslang krijgen.

Herstart kernreactor weer maanden uitgesteld

De reactor in de kerncentrale in Petten start op 16 februari weer op. Exploitant NRG liet vandaag weten een reparatieplan te hebben ontwikkeld om de leidingwand van het koelwatersysteem te herstellen. Daarin waren roest en vervormingen opgetreden.

De Hoge Flux Reactor zou oorspronkelijk al in augustus open gaan na de jaarlijkse onderhoudsbeurt een maand eerder, maar de problemen met het koelwatersysteem maakten dit onmogelijk. De herstart werd eerder uitgesteld tot eind september en later tot eind oktober. De kerncentrale in Petten is onder meer belangrijk omdat er isotopen worden gemaakt die worden gebruikt bij het bestrijden van kanker.

De reparatie bestaat uit het inbrengen van een huls in een leiding van het primaire koelwatersysteem. Dat wordt gedaan met op afstand bestuurbare apparatuur. Vervolgens wordt de huls vastgezet met mechanische klemmen. Dit is volgens NRG een bijzonder complexe aangelegenheid omdat de leidingen van het koelwatersysteem in beton zijn gegoten en moeilijk bereikbaar zijn. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.

De centrale maakt dertig tot veertig procent van de medische isotopen wereldwijd. Door het ongepland stilleggen van de reactor zijn tekorten ontstaan op de markt voor medische isotopen.

Tijdens een overleg gisteren heeft NRG een toelichting gegeven zodat de andere leveranciers van isotopen maatregelen kunnen nemen om de tekorten zoveel mogelijk te beperken. Eerder overleg met het Belgische IRE, het Franse CEA en het Amerikaanse Covidien, dat een vestiging in Petten heeft, leidde onder meer tot ontwikkeling van een alternatieve aanvoerroute voor medische isotopen. Dit betekende volgens NRG een belangrijke bijdrage aan het beperken van het isotopentekort.

Bos niet zeker van blijvend herstel

Minister Wouter Bos van Financiën hoopt dat de miljardengaranties van Europese landen voor leningen tussen banken ondeling voor blijvend herstel van de effectenbeurzen zullen zorgen. Hij laat alleen weten daar niet zeker van te zijn.

"Je moet de dag niet prijzen voor het avond is", aldus Bos vandaag. Ook tijdens de tweede dag van opverende aandelenmarkten kan niemand voorspellen hoe de beurzen zich gaan ontwikkelen, aldus de bewindsman vandaag.

Bos sprak voor de aanvang van het debat met de Tweede Kamer over maatregelen van het kabinet om de gevolgen van de internationale kredietcrisis te bezweren. Maandag maakte het kabinet bekend dat het voor een bedrag van 200 miljard euro garant staat voor leningen die banken elkaar onderling verstrekken.

Haug: "Di Resta nog niet in Formule 1"

DTM-coureur van Mercedes Paul di Resta zal volgend jaar nog niet debuteren in de Formule 1. Dit heeft baas van de motorsportafdeling van het Duitse merk Norbert Haug laten weten. Di Resta werd genoemd in een mogelijke motorendeal tussen Mercedes en Force India.

Haug denkt wel dat Di Resta in de Formule 1 terecht zal komen, maar acht de tijd daarvoor nog niet rijp voor de Schot. "Paul kan volgend jaar in de DTM blijven rijden of de overstap maken naar de GP2. Er is momenteel nog niets besloten", aldus Haug. "Paul is een buitgewoon groot talent en hij heeft alles wat een coureur nodig heeft om succesvol te worden, maar we moeten nu eerst goed gaan bekijken wat het beste pad voor hem is."

Di Resta staat in de DTM met nog één race te gaan twee punten achter op Audi-coureur Timo Scheider. Daarnaast heeft hij onlangs in de GP2 voor ART Grand Prix en FMS International getest. Ook test de Schot deze maand vier dagen voor McLaren in het kader van het young driver programme waarbij jonge rijders de kans krijgen zich in een F1-auto te bewijzen. Deze tests tellen bij de FIA niet mee als officiële tests.

AFLD bevestigt twee positieve stalen Kohl

De UCI heeft van het Franse anti-dopingbureau AFLD vandaag de bevestiging gekregen dat Bernhard Kohl positief getest heeft op CERA.

Tijdens de Tour de France zouden twee stalen van de Oostenrijker abnormale resultaten hebben opgeleverd. Gisteren bracht L’Equipe het gerucht naar buiten dat de winnaar van de bolletjestrui gepakt was.

Kohl is de zevende renner, die betrapt is in de periode rond de Tour de France. Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli, Dmitri Fofonov, Manuel Beltran, Moisés Dueñas en Stefan Schumacher gingen hem voor.

Kohl zal waarschijnlijk een schorsing van twee jaar tegemoet kunnen zien. Daarnaast kan de UCI er toe besluiten om hem uit de uitslag van de Tour de France van dit jaar te halen.

Baasje gedumpte hond krijgt bekeuring

De vrouw die in juli haar dode hond op het strand bij Biddinghuizen achterliet, heeft van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een boete gekregen. De hoogte van de boete is niet bekend gemaakt.

In eerste instantie ging de LID uit van mishandeling die de dood van de hond tot gevolg had. Het beest had een ingeslagen oogkas, kapotte tanden en een er stak een stuk van een rek uit de borst. Sectie wees echter uit dat de hond is overleden door oververhitting, hetgeen de vrouw ook later verklaarde.

Men gaat er vanuit dat de verwondingen het resultaat zijn van uitbraakpogingen van de hond, die acht uur lang in een hete auto zat opgesloten. Toen de vrouw haar hond dood vond heeft zij hem gedumpt op een stille plek, omdat zij niet met het dode dier naar huis durfde.

De Inspectiedienst heeft het proces-verbaal doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, die vervolgens moet beslissen of de vrouw verder wordt vervolgd.

'Silence-Lotto wist eerder van dopinggebruik Kohl

De Belgische Krant Het Laatste Nieuws zegt dat Silence-Lotto mogelijk al eerder, dan de bekendmaking van de Franse krant L'Equipe, op de hoogte was van het dopinggebruik van Bernhard Kohl.

De krant zegt dat de Belgische wielerploeg extra haast achter het contract met Thomas Dekker heeft gezet, zodra ze op de hoogte waren van het dopinggebruik van Kohl, winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France van dit jaar. Het contract van Kohl bij Silence-Lotto is inmiddels ontbonden.

Marc Couke, teambaas van Silence-Lotto, zei bij de bekendmaking van het nieuws van de komst van Dekker dat dat weleens een "gouden zet" kon zijn voor zijn ploeg.

Theissen: "We kunnen beide titels pakken"

BMW Sauber-directeur Mario Theissen denkt dat het team zowel de coureurstitel als de constructeurstitel nog voor zich op kan eisen. Door de tweede plaats van Robert Kubica in Japan en het slecht presteren van McLaren en Ferrari aldaar is het team in beide kampioenschappen nog niet kansloos.

Momenteel staat Kubica met twee races te gaan twaalf punten achter op Lewis Hamilton in het kampioenschap bij de coureurs. Bij de constructeurs staat BMW Sauber veertien punten achter op Ferrari. Theissen stelt dan ook dat het team klaar moet zijn om toe te slaan op de momenten dat McLaren en Ferrari steken laten vallen.

"We hebben vorig jaar gezien wat er in de laatste races van het seizoen kan gebeuren," aldus Theissen tegen autosport.com. "We moeten er zijn als er zich een kans voordoet. We zitten al het hele jaar in de volgende rol en we hebben er tot nu toe het beste van gemaakt, dus waarom zouden we dat de laatste twee races ook niet doen."

Technisch directeur Willy Rampf heeft geprobeerd de auto voor de laatste twee races nog sneller te maken, maar Theissen weet ook dat het lastig is om meer snelheid te vinden. "Nee, er is niet veel dat je kunt doen. Je kunt een vlucht overboeken, maar niet een auto sneller maken."

Sankoh heeft geen angst voor Ajax

Koploper FC Groningen gaat komend weekend op bezoek bij Ajax. FC Groningen-verdediger Gibril Sankoh ziet het duel met de Amsterdammers met vertrouwen tegemoet.

"Dat wordt een moeilijke wedstrijd," antwoordde Sankoh op de vraag wat hij van de wedstrijd in de Arena verwacht. "Maar wij zijn bang voor niemand, we staan niet voor niets bovenaan. Wij kunnen van iedereen winnen."

Ondanks de koppositie wil Sankoh nog niet aan een eventuele landstitel denken. "In het begin hebben we gezegd dat we bij de eerste zeven willen eindigen. Nu moeten we gewoon van week tot week bekijken wat er mogelijk is. Maar ons eerste doel blijft Europees voetbal halen."

Tiener tweemaal mishandeld op weg naar huis

Een meisje van 16 jaar uit Dordrecht is twee keer in elkaar geslagen toen zij op weg was van een dansschool naar huis. Dat meldt de politie vandaag.

De eerste keer, twee weken geleden, werd ze volgens de politie op de Cornelis van Beverenstraat in Dordrecht een zwarte auto in getrokken en door twee Turkse of Marokkaanse jongens over haar hele lichaam geslagen. Daarna werd ze weer op straat gegooid.

De tweede keer, afgelopen dinsdagavond, zouden twee jongens haar in dezelfde straat achter een container hebben getrokken, waar opnieuw werd geschopt en geslagen.

De politie heeft slechts vermoedens in welke richting gezocht moet worden en roept mogelijke getuigen op om aan de bel te trekken. Over wat voor vermoedens dat zijn doet de politie geen uitspraken om het onderzoek niet te schaden.

De politie is op zoek naar jongens van tussen de 16 en 18 jaar. Ze droegen lederen jassen met bontkragen. Het is niet duidelijk of dezelfde jongens voor de mishandelingen verantwoordelijk zijn.


Tiener tweemaal mishandeld op weg naar huis  (foto: DAG)

Nooit gevonden bom kost Staat 1,8 miljoen

De stad Leeuwarden zit in zijn maag met een Britse vliegtuigbom. Alle zoekpogingen ten spijt, is de bom namelijk nooit gevonden. Een duur geintje, dat in totaal twee miljoen euro heeft gekost.

Twee ton hiervan moet de Friese hoofdstad zelf ophoesten. De rest, 1,8 miljoen dus, komt voor rekening van de belastingbetaler.

De zoekgeraakte bom lag lange tijd dwars bij de verkoop van een uitvaartscentrum in de stad. Toen vorige week bekend werd wie er voor de kosten opdraait van het opdraven van de Explosieven Opruimingsdienst, werd de koop eindelijk besloten. De Britse vliegtuigbom, die in 1944 nooit was afgegaan, zou er namelijk in de buurt moeten liggen. Deze is echter nooit gevonden.

Bahia nog niet klaar bij Feyenoord

In de nieuwste editie van Sportweek zegt centrumverdediger André Bahia dat hij verwacht dat Feyenoord dit seizoen minimaal bij de eerste vier zal eindigen. Daarnaast ziet hij nog meer kansen dit seizoen voor de Rotterdammers.

"Daarnaast kunnen we natuurlijk weer de bekerfinale bereiken en hebben we alle kans om ver te komen in de UEFA Cup. Maar dan moeten we de tweede helft van het seizoen wél beter presteren dan vorig seizoen. De laatste jaren zijn we steeds uitstekend begonnen, met grote overwinningen, maar eindigden we dramatisch. Ik zou het bepaald niet erg vinden als het dit seizoen eens andersom is. Misschien kunnen we dan zelfs nog kampioen worden,” aldus Bahia.

De speler zegt ook dat hij voorlopig nog niet klaar is in Rotterdam. "Ik heb net een nieuw contract getekend tot 2012, daar ben ik hartstikke blij mee. Ik ben niet het type speler dat na twee jaar al naar Italië of Spanje vertrekt, dan weer daar een jaar speelt en daarna weer ergens anders. Ik wil met deze club geschiedenis schrijven en prijzen winnen, zodat de deuren hier na mijn carrière óók nog voor me openstaan. Ik ben nog lang niet klaar bij Feyenoord. Het belangrijkste is dat ik me nu blijf doorontwikkelen. Misschien blijf ik hier na mijn huidige contract nóg wel vier jaar.”

Obama probeert gamerzieltjes te winnen

Zelfs de Amerikaanse presidentsverkiezing heeft zijn weg gevonden naar de gamewereld. Het campagneteam van Barack Obama heeft in het Xbox 360-spel Burnout Paradise advertentieruimte opgekocht, zo bevestigt Holly Rockwood, director of corporate communications bij Electronic Arts.

Het in-game billboard meldt ons dat het vroege stemmen begonnen is en verwijst naar de site http://www.voteforchange.com/ waar uitgelegd wordt hoe je je stem uit kan brengen voor 4 november, de dag van de verkiezing. Verder is er natuurlijk een mooie portretfoto van Obama te bewonderen.

Opvallend aan de reclame is dat de presidentskandidaat eerder gezegd heeft dat ouders de tv uit zouden moeten zetten en videogames in de kast moeten wegstoppen. Mogelijk eet de presidentskandidaat dan toch van twee walletjes. Tot slot heeft EA aangegeven enkel advertentieruimte verkocht te hebben, dat dit toevallig aan Obama is wil niets zeggen over de politieke voorkeur van het bedrijf.



Amoah laat oefeninterland schieten

Matthew Amoah zal niet meedoen in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ghana en Zuid-Afrika van morgen.

Amoah speelt zaterdag met zijn club NAC Breda de topper tegen PSV en wilde daarom graag eerder terugkeren naar Nederland. Afgelopen weekend scoorde de topscorer van de Eredivisie een keer in het WK-kwalificatieduel met Lesotho.

NAC-trainer Robert Maaskant is vanzelfsprekend zeer te spreken over de vervroegde terugkeer van zijn spits. "Het spreekt voor zich dat we heel blij zijn dat Matthew mee kan doen," verklaarde de oefenmeester tegenover NACBlog.

Pimp my ride, maar dan talentloos

De eigenaar van een Nissan 350z wilde door een kennis een body kit laten installeren. De kennis in kwestie heeft een bodyshop en een slechte reputatie door een mislukte klus. Hij wilde weer nieuwe klanten aantrekken en zou daarom de bumpers en side skirts voor het luttele bedrag van 750 dollar monteren en in kleur spuiten. Uit het resultaat bleek dat die slechte reputatie niet voor niets was...

Met dank aan Bill_E voor de submit

Zwijgende Drent blijkt Engelsman

De zwijgende man, die al ruim twee maanden in Drenthe wordt vastgehouden, is bekend. De arrestant die weigerde te zeggen wie hij is, blijkt een 34-jarige Engelsman te zijn.

De Engelsman werd begin augustus in Assen opgepakt wegens winkeldiefstal. Hij bleef echter zwijgen in alle talen, ook zijn naam wilde hij niet zeggen. De Drentse politie had dan ook geen andere keus dan de media in te schakelen. Ondanks dat er tweehonderd tips binnenkwamen, leidde dit niet tot een doorbraak.

Door de opmerkelijke tatoeage op zijn arm met het woord 'Erin' (Keltisch voor Ierland-red.) werd vermoed dat de man uit het Verenigd Koninkrijk of Ierland moest komen. En dat vermoeden bleek juist, want naar aanleiding van vingerafdrukken van de man wist de Britse politie de identiteit van de man te achterhalen.

De langharige man blijkt geen lieverdje. Tegen hem is namelijk een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd wegens zware mishandeling. Hierop heeft de politie hem weer aangehouden en vastgezet in afwachting van zijn uitlevering naar Engeland. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam zal zich buigen over het uitleveringsverdrag. Bij goedkeuring wordt de stille man op de boot gezet naar overzees gebied.

De politie heeft hem gisteren blij laten weten dat het nu eindelijk duidelijk is met wie ze van doen hebben. Ondanks dat het spelletje nu uit is, blijft de Brit zijn kop houden.

Armstrong twijfelt over Tour de France

Lance Armstrong heeft op de website van de Gazzetta dello Sport gezegd dat de Ronde van Italië in 2009 wellicht zijn enige grote ronde zal zijn.

Gisteren zei de zevenvoudig winnaar van de Tour de France dat hij in ieder geval de Giro wil gaan tijden. "Het is mogelijk dat de Giro de enige koers van drie weken zal zijn op mijn programma. Ik twijfel aan de Tour. Iedereen kent de impact van de Tour, maar de problemen die ik heb met de organisatoren, de Franse media en de wielerfans kunnen mijn missie verstoren. En mijn missie is wereldwijd aandacht vragen voor het gevecht tegen kanker", aldus de 37-jarige Amerikaan.

Station Almelo kort ontruimd wegens pakketje

Het treinstation van Almelo en de directe omgeving zijn vanmiddag kort ontruimd geweest. Ook het treinverkeer werd stilgelegd. De reden was een verdacht pakketje. Al snel bleek echter dat er niets aan de hand was.

Het station en omgeving zijn weer vrijgegeven. Het treinverkeer kon na een uur oponthoud weer worden hervat. De politie heeft het pakketje meegenomen voor onderzoek. Daarnaast wil men achterhalen wie het pakket heeft achtergelaten.

Met dank aan Da_p00pb0x voor de submit

Castle Crashers patch bijna goedgekeurd

Xbox Live Arcade titel Castle Crashers is een leuke game voor meerdere spelers. Maar wat als spelers online bijvoorbeeld wegvallen terwijl je een eindbaas aan het bevechten bent? Dat is natuurlijk nooit fijn, maar dat is toch het geval in Castle Crashers.

Het probleem is de makers absoluut niet ontgaan en ze zijn daarom sinds de release volop bezig met een patch. Nu is er goed nieuws voor de wachtenden. Kortgeleden hebben de makers, The Behemoth, namelijk aangegeven dat de patch bijna afgewerkt is. De patch zal daarna worden verstuurd naar Microsoft waar het enkele weken zal worden getest. De Castle Crashers fans zullen dus nog heel eventjes moeten wachten.


...Voorlopig alleen...


Brad Pitt lekt privékiekjes Jolie uit

Na de geboorte van hun tweeling, heeft Brad Pitt vele foto's gemaakt van zijn vrouw Angelina Jolie. Enkele van deze privéfoto's heeft Pitt inmiddels aan het tijdschrift America's W gegeven.

Om bij te komen van de bevalling, besloot het kersverse gezinnetje zich een poosje terug te trekken in hun Franse landhuis. Hier maakte de populaire acteur de foto's van zijn mooie vrouw.

De foto's zijn hier te bekijken 

"China wordt extreem zwaar voor de banden"

Hirohide Hamashima, hoofd van Bridgestone Motorsport, heeft gezegd dat de banden een cruciale rol gaan spelen tijdens de Grand Prix van China aankomend weekend.

Het circuit van Shanghai is namelijk erg zwaar voor het rubber en voor de coureurs is het dan ook zaak om op deze baan zo goed mogelijk met de banden om te springen. "Shanghai is bijzonder zwaar voor de banden en daarom nemen we ook de twee hardste compounds mee naar deze baan", aldus Hamashima. "Shanghai is een circuit met hoge zijdelingse krachten, wat voor hoge slijtage zal zorgen van met name de linker voorband. Ook op de beide achterbanden gaan we veel korrelvorming zien. Voor de teams en de coureurs wordt het zeer belangrijk om een goede afstelling te vinden, om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de banden."

Final Fantasy XIII demo is gelimiteerd verkrijgbaar

Zoals velen al weten zal de film Final Fantasy: Advent Children opnieuw worden uitgebracht in Blu-Ray vorm. De Blu-Ray-versie zal naast de film ook de demo bevatten van Final Fantasy XIII, maar om een eigenaar te worden van zo'n demo zul je hem waarschijnlijk nu al online moeten pre-orderen. De demo is namelijk gelimiteerd verkrijgbaar.
Het zal je niets extra's kosten, maar SquareEnix heeft besloten om de demo alleen in de eerste golf van de film bij te leveren. Verwacht wordt dat de demo na een week of twee niet meer verkrijgbaar zal zijn. Wees dus snel!

Rentree Basso bij Japan Cup

Twee dagen na het aflopen van zijn schorsing van twee jaar zal Ivan Basso zijn rentree maken in het wielerpeloton. Op 26 oktober zal Basso aan de start verschijnen van de Japan Cup.

Nadat hij in verband werd gebracht met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes kreeg Basso in 2006, kort voor de start van de Tour de France, te horen dat hij niet welkom was. Zijn toenmalige werkgever CSC schorste hem direct.

In april 2007 kwamen nieuwe feiten rond Basso aan het licht. De Italiaan was toen in dienst bij Discovery, dat hem direct ontsloeg. Begin mei gaf Basso toe dat hij had samengewerkt met Fuentes, maar hij ontkende dat hij doping had gebruikt. Op 15 juni 2007 schorste de Italiaanse wielerbond hem met terugwerkende kracht voor twee jaar. Basso heeft inmiddels een contract voor twee seizoenen bij Liquigas getekend.

Riccò gebruikte geen doping in Giro

Angelo Zomegnan, de directeur van de Giro, heeft gezegd dat Riccardo Riccò geen doping heeft gebruikt tijdens de Ronde van Italië dit jaar. Er waren geruchten dat de Italiaan CERA gebruikt zou hebben in de Giro. Tijdens de Tour de France van dit jaar werd de Italiaan betrapt op epo.

Zomegnan zegt zekerheid te hebben van de UCI en een onderzoekslaboratorium in Rome. "Als Riccò CERA had gebruikt, dan waren de stalen nu al positief geweest," zegt hij tegen persbureau AP.

Riccò eindigde tijdens de Giro als tweede achter winnaar Alberto Contador en won de jongerentrui.

Man wil bij McDonalds met wiet betalen

Een medewerker van de McDonalds in het Amerikaanse Vero Beach keek vreemd op toen een klant bij de drive-in wilde afrekenen. In plaats van geld bood de man hem namelijk een zakje wiet aan. De fastfoodmedewerker nam het echter niet aan, maar belde gelijk de politie.

De brave hamburgerbakker wist een exacte beschrijving te geven van de auto van de opmerkelijke klant. Het duurde dan ook niet lang of de agenten troffen de auto aan voor het huis van de dader.

In het huis troffen ze de 27-jarige Shawn Alexander Pannullo aan. De man werd aangeklaagd wegens het bezitten van drugs. Na het betalen van een borgsom van vijfhonderd dollar stond Pannullo echter weer lachend op straat.

Goldeneye krijgt 'opvolger' in Quantum of Solace trailer

De meeste hedendaagse films hebben negen van de tien keer een videogame. Deze zogenoemde 'moviegames' laten je de film opnieuw herbeleven, maar dan op een interactieve manier.
Binnenkort komt de nieuwe James Bond film Quantum Of Solace uit en ook bij deze film komt een game gelijktijdig uit. Het opvallende is, is dat de game ontwikkeld wordt door Treyarch, de heren die verantwoordelijk waren voor Call Of Duty 3 en 5. Hierdoor lijkt Quantum of Solace de meest veelbelovende James Bond Game sinds Goldeneye op de Nintendo64. Nieuwsgierig? Bekijk dan snel de onderstaande trailer.

Quantum of Solace zal vanaf 7 november beschikbaar zijn.

UEFA legt Atlético forse straf op

De UEFA heeft Atlético Madrid een forse straf opgelegd wegens ongeregeldheden in het Champions League-duel met Olympique Marseille.

De eerstkomende twee thuiswedstrijden in Europees verband mag de Spaanse club niet in het eigen stadion afwerken. Die wedstrijden moeten minimaal driehonderd kilometer buiten Madrid worden gespeeld. Op woensdag 22 oktober ontvangt Atlético eerst nog Liverpool, in november staat de wedstrijd met PSV op het programma. Het is nog onduidelijk waar Atlético de duels gaat afwerken.

De UEFA spreekt van agressie en racisme door Atlético-fans in de wedstrijd tegen de Fransen. Zo werd er een fles gegooid, klonken er oerwoudgeluiden en schold coach Javier Aguirre een Franse speler uit. Tegen hem eist de UEFA twee duels schorsing. Verder kreeg de Spaanse club een boete opgelegd van 150.000 euro.

De Spaanse club kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Marvel vs Capcom 2 binnenkort op PS3 en X360?

De Amerikaanse versie van onze Kijkwijzer, de ESRB, heeft een op z'n minst interessante update op de game Marvel vs. Capcom 2 toegepast. Onder de platforms waarvoor hij gerate is staat namelijk te lezen dat de game beschikbaar is voor PlayStation 2, Xbox, PlayStation 3 en Xbox 360.

De eerste twee waren al bekend aangezien de game daar al lang en breed op is verschenen, maar de laatsten zijn nieuw. Wellicht dat het gaat om een re-release via PSN en XBL. Zodra we meer weten, laten we het jullie weten.



Demo en tracklist van MotorStorm: Pacific Rift

Na het zandhappen in Monument Valley is het nu de beurt aan een tropisch eiland om bezocht te worden door het MotorStorm Festival. En wat is een festival zonder muziek? Helemaal niets! De developers hebben de koppen bij elkaar gestoken en een tracklist samengesteld die bij het MotorStormgevoel past.

Alex Metric – In Your Machine
Amon Tobin – Trickstep (Pacific Rift Remix) Exclusive!
Animal Alpha – Fire Fire Fire
Aphex Twin - Come To Daddy (Pappy Mix)
Black Daniel – Gimme What You Got (Alex Metric Remix)
Black Sun Empire & State Of Mind – Red Velvet VIP
Black Tide – Show Me The Way
Bodysnatchers – Twist Up
Boys Noize – Lava Lava
Queens Of The Stone Age - Sick Sick Sick
Bullets and Octane – I Ain’t Your Savior
Cut In The Hill Gang – Soul To Waste (MotorStorm Edit) Exclusive!
Hervé – Zombie Dance (MotorStorm Edit) Exclusive!
The Exploders - Wolf Cub (Pacific Rift Edit) Exclusive!
Ministry - Jesus Built My Hotrod
Nirvana – Swap Meet (Diplo MotorStorm remix) Exclusive!
Pendulum - Tarantula (ft Fresh, $pyda & Tenor Fly)
The Qemists – Stompbox
The Qemists - Speed Freak (MotorStorm Remix) Exclusive!
Saving Abel – New Tattoo
Slipknot – Sulfur
Simian Mobile Disco – Parachute
Supa Bajo - Lalula (instrumental)
Ulterior - Weapons
Noisia - Groundhog (MotorStorm re-edit) Exclusive!
Clutch – Pure Rock Fury
David Bowie – Queen Bitch
Death From Above 1979 – Blood On Our Hands (Justice Remix)
Death From Above 1979 – Romantic Rights (Erol Alkins Re-Edit)
DJ Fresh – Chainsaw
Fatboy Slim - Everybody Needs A 303 (Plump DJs remix)
Goose – Black Glove (Bloody Beetroots Remix)
Hadouken! - Liquid Lives (Noisa instrumental mix)
The Hives - No Pun Intended
In Flames - Move Through Me
Leftfield - Phat Planet
Machine Head – Davidian
March – Influence Exclusive!
Megadeth - Sleepwalker
Nick Thayer - Mind Control
Parker - Western Soul featuring Rasco (Aphrodite Remix – MotorStorm Dub)
The Planets – Slasher Exclusive!
Primal Scream - Necro Hex Blues
Saviours – Caverns Of Mind
South Central – Golden Dawn
The Whip – Trash

Daarnaast meldt Evolution Studios ons dat de demo van MotorStorm: Pacific Rift aanstaande donderdag in de PlayStation Store te vinden zal zijn. In de demo zal het Rain God Spire-parcours opgenomen zijn. Je kan de demo in je eentje uitproberen of in multiplayer-splitscreen.

Jacht per abuis verkocht voor 22 euro

Een Duitser heeft een kapitale blunder gemaakt. Voor slechts 22,50 euro heeft hij zijn jacht verkocht via een veilingsite. Hij wilde eigenlijk twaalfduizend euro voor de boot hebben, maar vergat een minimumprijs in te voeren.

Jakob Kauder ontdekte de fout toen de advertentie eenmaal was geplaatst. Toen hij de advertentie echter wilde wijzigen, kampte de Duitse veilingsite AllesAuktion.de met technische problemen en kon hij de fout niet meer herstellen. Bij het sluiten van de veiling was het hoogste bod blijven steken op 22,50 euro.

Kauder was het hier niet mee eens. Toen de koper eenmaal bij hem voor de deur stond, weigerde hij dan ook zijn boot mee te geven met de koper. Volgens hem was het hoogste bod ongeldig, want de veilingsite werkte niet mee.

De hoogste bieder bleef echter voet bij stuk houden en sleepte Kauder voor de rechter. Deze besliste dat de koop rechtsgeldig is en dat de koper een goede deal heeft gemaakt.

 


Als de goedheiligman zijn boot nu maar niet verspeelt

Gullit: "Amerikanen zijn bang voor het voetbal"

Ruud Gullit heeft zich tegenover persbureau Reuters uitgelaten over het Amerikaanse voetbal.

De ex-international werkte negen maanden als coach van Los Angeles Galaxy en maakte het Amerikaanse voetbal derhalve van dichtbij mee. Ondanks verwoede pogingen van onder meer David Beckham lijkt het voetbal niet populairder te worden. "Ik waardeer hetgeen wat David doet, maar of het veel helpt weet ik niet. Amerikanen zijn bang voor het voetbal. Bang dat het voetbal hun eigen grote sporten overneemt. Het zal dan ook nooit groter worden dan American Football, basketbal of honkbal."

Gullit zelf kon ook geen revolutie bewerkstelligen. "Alles in het voetbal gebeurt hier anders dan in Europa. Alles wat logisch lijkt, wordt net andersom gedaan. Ik denk overigens dat het niveau niet tegenvalt, maar omdat je veel moet reizen wordt het wel erg zwaar voor de spelers."

Gerolsteiner wil dat Kohl openheid geeft

Hans-Michael Holczer, de teammanager van Gerolsteiner, roept Bernhard Kohl op om openheid van zaken te geven.

De Oostenrijkse renner, die onder contract stond bij de Duitse wielerploeg, is betrapt op het gebruik van de derde generatie epo CERA. "Hij heeft tegen mij gezegd, dat hij het niet kan verklaren," aldus Holczer in de Oostenrijkse krant Die Presse. "Hij moet vertellen wie er achter zit. Hoe komt hij aan dat spul? Daarmee kan hij een grote bijdrage leveren in de strijd tegen de doping." De 54-jarige Duitser zei dat Kohl op die vraag geen antwoord kon geven.

Al voor de dopingaffaires rond Kohl en de andere Gerolsteiner-renner Stefan Schumacher was bekend dat Gerolsteiner er na dit jaar mee stopt. "Ik heb dit niet verdiend na tien jaar in de wielersport actief te zijn geweest. Het laat zien hoe machteloos we zijn."

Silent Hill: homecoming komt pas in februari

Slecht nieuws voor de Silent Hill-fans, de nieuwste game in de reeks, Silent Hill: Homecoming zal dit jaar niet meer uitkomen. De game is al uit in Amerika, maar wij Europeanen zullen moeten wachten tot februari 2009, dit maakte Konami kortgeleden zonder verklaring bekend.
Mocht je Australië wonen dan zit het je helemaal tegen, de game is daar namelijk verboden.



...Daar wel, hier niet...

Jongetje (5) verdachte in onderzoek Vlissingen

In Vlissingen zijn dertien verdachten aangehouden in verband met een onderzoek naar diverse vernielingen en inbraken. Het onderzoek is met de aanhoudingen grotendeels afgerond.

Het politieonderzoek startte op 25 juli dit jaar, nadat diverse ruiten waren vernield uit wijkgebouwen uit het Vlissings middengebied. Ook werden er diverse malen snoep en frisdrank ontvreemd.

De dertien verdachten zijn allen minderjarig. De jongste van hen was 5 jaar oud en de oudste 16. Ze zijn alleen afkomstig uit Oost-Souburg en Vlissingen. Drie van hen zijn doorgestuurd naar STOP (HALT voor 12-minners), één van hen gaat naar HALT en zes jongeren moeten zich voor de rechter verantwoorden. Deze laatste zes zijn al minstens twee keer bij HALT geweest.

Het jongetje van 5 jaar oud is vanwege zijn leeftijd niet strafrechtelijk vervolgbaar. Twee van de verdachten kunnen wegens gebrek aan bewijs niet vervolgd worden.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Pastoor weigert tweetalige begrafenis

Dankzij een pastoor is de taalstrijd bij onze zuiderburen weer opgelaaid. De Vlaamse geestelijke weigert namelijk een Franstalige inwoner van zijn Vlaamstalige gemeente de laatste eer te bewijzen. De nabestaanden van de overledene eisen namelijk een tweetalige uitvaartdienst.

"Het enige wat ik vraag, is een tweetalige uitvaartdienst voor mijn vader. Is dat te veel gevraagd? Ik weet dat er hier taalproblemen zijn, maar in de kerk zouden die toch niet mogen bestaan", vindt Guy Lejeune. De zoon van een Vlaamse moeder en een Franstalige vader belde na het overlijden van zijn vader afgelopen woensdag met de parochie waar zijn moeder woont. Daar deelden ze hem zonder uitleg mee zijn vader niet te willen begraven. "Ik wil geen olie op het vuur gooien en er een politieke strijd van maken. De enige reden waarom ik een tweetalige misviering vraag, is omdat anders de helft van mijn familie niet zou begrijpen wat de pastoor zegt."

Parochiepastoor Jan Baert snapt niets van de stennis die de zoon van de overledene schopt. "Als morgen een Engelse of Chinese familie komt, moet ik dan ook Engels of Chinees kunnen spreken", vaagt hij zich af. "Sint-Barbara (de parochie waar de overledene woonde-red.) is nog altijd een Nederlandstalige parochie. Ik denk niet dat veel van mijn parochianen, die alleen Nederlands begrijpen, ermee gediend zouden zijn als ik een tweetalige misviering zou houden."

Zelfs de burgemeester van de gemeente waar de kerk staat heeft zich ermee bemoeid. Hij vindt de kwestie absoluut niet tolerant. Zeer schijnheilig voor een geestelijke van een religie die tolerantie spreekt, zo heeft hij laten weten.

Ferrari ligt achter met KERS

Aldo Costa, de technisch directeur van Ferrari, zegt dat het Italiaanse team nog steeds achter ligt met de ontwikkeling van hun KERS-systeem. Het Kinetic Energy Recovery System zal in 2009 geïntroduceerd worden in de Formule 1.

Verschillende teams vinden het lastig om het systeem goed te ontwikkelen. Costa zei dat hij het systeem liever op het circuit getest had, zoals sommige andere teams wel gedaan hebben. Op de vraag wat de grootste uitdaging voor Ferrari is antwoordde de Italiaan: "Het ontwikkelen van het KERS-systeem. We hebben nog nooit eerder gewerkt met deze technologie. Ook concentreren we ons sterk op de aerodynamica voor volgend seizoen."

Tegen Gazzetta dello Sport vertelde Costa: "Ik kan niet ontkennen dat we iets achterlopen met de ontwikkeling van het KERS-systeem. Ik had liever gezien dat we ons systeem al eens in de praktijk getest hadden. We hebben nog veel te doen en de tijd is kort. De eerste test is al in midden januari, en die kunnen we niet missen."

De Italiaan vertelde ook dat de auto voor 2009 radicaal anders zal zijn ten opzichte van de huidige bolide. "De voorvleugel zal heel anders worden door de invoering van de nieuwe regels. Ook de achtervleugel en het bodywork veranderen heel erg."

LittleBigPlanet PS3-bundel vanaf 31 oktober verkrijgbaar

Een anderhalve maand geleden ging het gerucht dat er een PS3 bundel zou komen in combinatie met LittleBigPlanet en vanaf gisteren is dat ook een feit. SCEE heeft namelijk kortgeleden officieel de LittleBigPlanet PS3-bundel aangekondigd. De LittleBigPlanet PS3-bundel zal onder andere de game bevatten, een 80GB PlayStation 3 en een DualShock 3. De LBP bundel zal vanaf 31 verkrijgbaar zijn voor heel Europa. In Engeland zal hij zo'n 299 pond kosten en aangezien de Euro net iets minder machtig is dan de Pond, zal de bundel ons 'waarschijnlijk' zo'n 399 euro kosten.

LittleBigPlanet zelf zal vanaf 24 oktober verkrijgbaar zijn voor Sony's PlayStation 3.

Drastische toename executies Saudi-Arabië

Amnesty International luidt de noodklok over executies in Saudi-Arabië. Vorig jaar werden zeker 158 mensen om het leven gebracht op last van rechters, waar dat er in 2006 nog 39 waren. Met name arbeidsmigranten en arme Saudi's worden relatief vaak het slachtoffer van de doodstraf.

Het olierijke koninkrijk hanteert een zeer strenge variant van de sharia (islamitische wetgeving). Wie zich schuldig maakt aan verkrachting, moord, geloofsafvalligheid, gewapende roof of drugshandel, riskeert executie. Doorgaans gebeurt dat publiekelijk en wordt de dader of vermeende dader onthoofd.

In de eerste acht maanden van dit jaar liet Saudi-Arabië al 71 mensen terechtstellen. Volgens Amnesty beschikken verdachte immigranten uit bijvoorbeeld Afrika en Azië vaak niet over een advocaat en spreken ze geen Arabisch, waardoor ze zich niet kunnen verdedigen. Rechters veroorloven zich veel vrijheid als het gaat om het opleggen van de doodstraf. Daarnaast onderbouwen ze hun vonnissen vaag en heerst willekeur.

Verkeer rond Den Haag muurvast door lekke band

Op de toevoerwegen naar Den Haag staat het verkeer vanochtend muurvast als gevolg van een vrachtwagen met pech op de Utrechtse Baan (A12). Op de A12 tussen Utrecht en Den Haag staat 20 kilometer file.

Op de A13 tussen Rotterdam en knoopunt Ypenburg staat een rij auto's van 14 kilometer en ook op de A4 bij Rijswijk staat het verkeer stil.

Volgens de ANWB kreeg de vrachtwagen een lekke band en reed daar iets te lang mee door. Daardoor ontstond flinke schade aan het voertuig en aan de weg. Twee rijstroken op de Utrechtse Baan zijn afgesloten.

Volgens een woordvoerder van de ANWB-verkeersdienst gaat het nog wel even duren voordat de situatie is opgelost. De vrachtwagen heeft vangrail en asfalt beschadigd. Rijkswaterstaat moet daarom een noodreparatie uitvoeren.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Den Haag wordt inmiddels omgeleid via de A44.

File regio Den Haag als gevolg van lekke band  (foto: ANP)

Ook vliegtaks in België

De vliegtaks ontwijken door vanaf Brussel te vliegen, heeft binnenkort waarschijnlijk geen zin meer. De Belgische regering heeft voorgesteld om volgend jaar ook een belasting op vliegtuigtickets te gaan heffen.

De nieuwe belasting, die 132 miljoen euro per jaar moet opleveren, bleek een van de manieren om de Belgische begroting voor 2009 op het nippertje rond te krijgen. De ministers sloten dinsdagochtend een akkoord, enkele uren voor de presentatie in het parlement.

De regering-Leterme moest bij de onderhandelingen meer dan 6 miljard euro vinden om de begroting 2009 met een evenwicht te kunnen afsluiten. Besloten is onder meer dat de deelstaten 800 miljoen moeten afstaan. Vlaanderen is daarmee nog niet akkoord.

Ook in Belgie vliegtax  (foto: ANP)

'Lenen bij IB-Groep levert geld op'

Studenten die nu geld lenen bij de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) kunnen daar jaarlijks 116 euro aan verdienen. Het geld dient dan wel op een spaarrekening met hoge rente te worden weggezet, schrijft De Pers vandaag.

Normaal gesproken is de rente op leningen hoger dan de spaarrente, maar die van de IB-Groep is op dit moment juist lager. Daarom loont het geld te lenen en op een spaarrekening zetten. Dat levert meer dan vijf procent rente op, waar de rente die de IB-Groep in rekening brengt op 4,17 procent komt, aldus het dagblad.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) beaamt in de gratis krant dat ook recent afgestudeerden, die de eerste twee jaar na hun studie nog niet verplicht zijn hun lening af te lossen, geld kunnen verdienen.

Toch propageert het Nibud niet om met geleend geld te sparen. "Het blijft een schuld die je terug moet betalen en je weet niet wat er volgend jaar met de rente gebeurt", zegt een woordvoerder in de krant. De 4,17 procent die de IB-Groep rekent geldt namelijk tot eind dit jaar. Dan wordt de rente voor volgend jaar vastgesteld. Het Nibud adviseert studenten de rentestanden goed in de gaten te houden en het geld niet voor langere tijd vast te zetten.


'Lenen bij IB-Groep levert geld op'  (foto: DAG)

Zoon Gérard Depardieu overleden

De 37-jarige zoon van acteur Gérard Depardieu is gisteren overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Guillaume Depardieu stierf in een ziekenhuis in de buurt van Parijs. Dat heeft een woordvoerder van het hospitaal bekendgemaakt.

Depardieu, net als zijn vader acteur van beroep, werd zondagnacht met spoed vanuit Roemenië overgebracht naar Frankrijk. In Roemenië had hij de longontsteking opgelopen tijdens filmopnamen.

Depardieu won in 1996 een César voor meestbelovende jonge acteur voor zijn rol in de film 'Les apprentis'. Met zijn beroemde vader speelde hij in 1991 in de film 'Tous les matins du monde'. In 2003 raakten de twee gebrouilleerd. In datzelfde jaar werd Guillaumes rechterbeen afgezet wegens een bacteriële infectie na een motorongeluk in 1996.


Zoon Gérard Depardieu overleden  (foto: DAG)

Homo stapt uit bestuur ChristenUnie

Het Amsterdamse bestuurslid Sander Chan legt zijn functies neer binnen het afdelingsbestuur van de ChristenUnie. Hij zat sinds 2006 in het bestuur. Volgens Chan biedt de CU hem te weinig ruimte vanwege zijn homoseksualiteit. Hij blijft volgens het Reformatorisch Dagblad nog wel lid van de Christelijke partij.

De 29-jarige Chan zegt in het dagblad: 'De sfeer is er niet naar om er homoseksueel te zijn. Ik loop tegen grote obstakels aan.' Het afdelingsbestuur zou Chan duidelijk hebben gemaakt dat hij alleen maar bestuurslid kan blijven als hij geen homoseksuele relatie aan zou gaan. 'Belachelijk,' reageert hij.

De 29-jarige Amsterdammer zegt op voorhand 'niet te kunnen en te willen voldoen' aan de eis voor een celibatair leven. Chan leefde samen met een vriend tot hij zich acht jaar geleden bekeerde tot het Christelijke geloof. Op dit moment is hij single en voelt hij zich door zijn lidmaatschap van het bestuur geremd in zijn 'homoseksuele oriëntatie.'


Homo stapt uit bestuur ChristenUnie  (foto: DAG)

Zieke Janet Jackson hervat toer toch niet

Janet Jackson is toch nog niet voldoende hersteld om haar Amerikaanse tournee te hervatten. De zangeres kondigde vrijdag aan dat ze haar concertreeks weer zou oppakken, maar heeft op last van haar dokter al haar concerten van deze week moeten afzeggen.

Het is onbekend wat de 42-jarige zangeres precies mankeert. Eind vorige maand werd ze opgenomen in een ziekenhuis in Montreal nadat ze onwel was geworden tijdens een soundcheck.


Zieke Janet Jackson hervat toer toch niet  (foto: DAG)

Trulli wil scoren in China

Toyota-coureur Jarno Trulli wil komend weekend een goed resultaat behalen in de Grand Prix van China. In Japan reed de Italiaan een redelijke race en eindigde als vijfde. Trulli denkt dat, doordat de temperaturen in China waarschijnlijk hoger zijn, de Toyota-bolide het nog beter zal doen in China.

"Ik heb nog niet veel geluk gehad in China, maar ik vind het altijd wel leuk om er te racen. Ik hoop dat ik dit jaar voor het eerst punten kan scoren op het circuit van Shanghai", aldus Trulli. "We zijn het hele seizoen al hard aan het pushen en we zijn nog altijd erg gemotiveerd om het seizoen op een positieve noot af te sluiten."

"Onze auto presteerde niet echt lekker bij de lagere temperaturen op de Fuji Speedway. In China zal het waarschijnlijk warmer zijn, wat gunstiger voor ons zal zijn. Ik hoop dat ik komend weekend echt een mooi resultaat kan scoren."

Hamilton: "Massa deed het expres"

McLaren-coureur Lewis Hamilton denkt dat Felipe Massa hem expres heeft geraakt, waardoor de Brit achterstevoren kwam te staan. Hamilton moest het gehele veld voorbij laten gaan, voordat hij om kon draaien. Hijj werd uiteindelijk twaalfde, mede door een drivethroughpenalty die hij kreeg voor een actie bij de start.

Massa werd eerst voorbijgegaan door Hamilton, maar de Braziliaan liet dit niet op zich zitten en vocht zicht terug. Daarbij nam Massa de bocht naar links wat krap over de kerbs en kwam naast de baan terecht. De Ferrari-rijder stuurde weer terug naar rechts, maar daar zat het linkerachterwiel van Hamilton. Daardoor raakte de McLaren van de Brit in een spin. "Ik nam de bocht op een normale manier, maar Felipe knokte zich op erg agressieve wijze terug en raakte me", zou Hamilton na afloop gezegd hebben. "Hier was overduidelijk opzet in het spel."

Ook Massa kreeg een drivethroughpenalty voor zijn actie. Hamilton kreeg dezelfde straf omdat hij bij de start in de eerste bocht een aantal auto's van de baan had gedwongen, door langer rechtdoor te rijden. Ook al geeft hij toe dat hij fout zat en accepteerde hij de straf, is Hamilton het niet eens met de wedstrijdleiding: "Ik vind het een beetje raar dat we dezelfde straf hebben gekregen, want ik heb niemand geraakt. Ik was ook erg teleurgesteld over mijn straf. Iedereen ging wijd door de eerste bocht, maar om een of andere reden ben ik de enige die hiervoor is bestraft. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij."

'Makkelijker omgaan met dubbele nationaliteit'

Nederland moet liberaler worden als het gaat om mensen met een dubbele nationaliteit. Dat wordt de strekking van een advies aan het kabinet waar de Adviescommissie Vreemdelingenzaken aan werkt, zegt commissievoorzitter Teun van Os van den Abeelen vandaag in een interview met De Pers.

Volgens Van Os van den Abeelen wordt het beleid overal liberaler en moet Nederland zich daarbij aansluiten. "Aanwijzingen dat een dubbele nationaliteit iemands loyaliteit beïnvloedt, ontbreken."

De commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het kabinet. Ze bracht eerder adviezen uit over onderwerpen als het tegengaan van gedwongen huwelijken en de positie van kinderen in een vluchtelingenprocedure. De voorzitter zegt in de krant dat de meeste adviezen worden overgenomen.

Van Os van den Abeelen pleit verder voor maatregelen om de stroom asielzoekers in te dammen. Een asielzoeker zou de procedure niet in Nederland maar in een land in de buurt van het vluchtland moeten doorlopen. Dan hoeft minder geld te worden uitgegeven aan opvang, selectie en het terugleiden. "Dat is iets heel bizars", zegt hij in de krant. "Als je dat kunt terugbrengen tot tien, twintig procent, houd je enorme sommen geld over die je kunt besteden aan de landen waar de meeste vluchtelingen belanden, in de landen daaromheen."

Tibetaanse monniken veroordeeld voor bomaanslag

Acht boeddhistische monniken zijn in Tibet veroordeeld voor een bomaanslag op een overheidsgebouw die ze in maart zouden hebben gepleegd in. Twee van hen hebben levenslang gekregen, de andere zes gevangenisstraffen variërend van vijf tot vijftien jaar.

Volgens de Chinese pers hebben de monniken bekend dat ze op 23 maart een zelfgemaakte bom lieten ontploffen in een overheidsgebouw in het Tibetaanse dorp Gyanbe. Voor zover bekend richtte de explosie geen schade aan en raakte niemand gewond. Volgens de in Londen gevestigde Campagne voor een Vrij Tibet is de monniken toen ze in voorarrest zaten contact met hun familie en met advocaten ontzegd. Ze zouden op 23 september zijn veroordeeld, maar aan de rechtszaak werd geen ruchtbaarheid gegeven. De rechter die de monniken berechtte zei dinsdag dat de veroordelingen 'een tijdje geleden' werden uitgesproken.

China voerde de repressie in Tibet op nadat demonstraties onder leiding van boeddhistische monniken tegen de Chinese overheersing van het gebied in maart op rellen waren uitgelopen. Volgens de Campagne voor een Vrij Tibet toont de veroordeling van de monniken de noodzaak aan dat de internationale pers en onafhankelijke instellingen in de gelegenheid worden gesteld om onderzoek te doen naar willekeurige arrestaties en geweld tegen Tibetanen.

CD: Okkervil River - The Stand Ins

Een jaar geleden kwam Okkervil River met het album The Stage Names, een cd die op Fok! zeker hoge ogen gooide. The Stand Ins is het vervolg opd it succesvolle album, dat wat artwork en thematiek betreft een twee-eenheid met zijn voorganger vormt. Maar ook wat de kwaliteit van de nummers betreft is The Stand Ins een waardevolle toevoeging aan het oevre van deze Amerikaanse indie rockband.





Bell: "BMW ingehaald"

Renault beschikt op dit moment over een snellere auto dan BMW. Dit beweerde Bob Bell, de technisch directeur van het Franse team, vandaag. BMW is het hele seizoen al sterk, maar Renault lijkt het Duitse team voorbij te zijn.

“Als je puur en alleen naar de prestaties van de auto kijkt, dan zitten we nog steeds achter Ferrari en McLaren”, aldus Bell. “Maar BMW hebben we nu ingehaald. Tijdens de races zijn de verschillen met de twee voorste teams niet zo heel groot, doordat we een betere manier hebben gevonden om met de banden om te gaan. Hierdoor zijn we nu erg dicht bij het bereiken van ons doel voor dit seizoen: vierde worden in het constructeurskampioenschap met de op twee-na-snelste auto op de grid.”

Bell verwacht in China weer mee te strijden om de zege: “Op papier zijn we misschien niet favoriet, maar Fernando heeft de laatste tijd laten zien dat echt alles mogelijk is. Ons doel zal in ieder geval zijn om de race te winnen.”

Honda voorspelt opnieuw slechte race

De Grote Prijs van China zal voor Honda komend weekend waarschijnlijk net zo slecht verlopen als die in Japan. Dat voorspelt teambaas Ross Brawn.

Voor het team verliepen de kwalificatie en de daaropvolgende race miserabel. Rubens Barrichello en Jenson Button gingen respectievelijk als zeventiende en achttiende van start, om vervolgens als dertiende en veertiende te eindigen. De coureurs konden in de race te weinig snelheid maken om ook maar in de buurt van de punten te komen.

Honda stopte een paar maanden geleden met de ontwikkeling van zijn wagen om zich volledig op het seizoen 2009 te richten. Volgens het team is het beter om volgend jaar een grote sprong te maken dan meer snelheid uit de huidige RA108 te halen.

Brawn denkt dat de race in Shanghai voor zijn team weer deprimerend zal zijn, maar gelooft dat de problemen dit jaar de moeite waard zullen zijn geweest wanneer Honda volgend jaar een grote sprong voorwaarts maakt.

Lauda teleurgesteld in Hamilton

Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda is normaal een bewonderaar van de huidige nummer één in de strijd om de titel. Echter zegt hij nu teleurgesteld te zijn in Lewis Hamilton.

De voorsprong van Hamilton op zijn directe concurrent Felipe Massa is na de grote prijs van Japan geslonken tot 5 punten. De moeizame twaalfde plek in die race roept herineringen op aan vorig seizoen. Toen verspeelde de Brit in de laatste twee races een enorme voorsprong van zeventien punten. Kimi Räikkönen ging er vervolgens met de titel vandoor.

"Ik ben teleurgesteld in Lewis", aldus Lauda. "Hij verspeelde het kampioenschap vorig jaar op dezelfde manier, met absoluut onnodige risico's."

De Oostenrijkse legende doelt waarschijnlijk op het incident in de eerste ronde, waarbij Hamilton Kimi Räikkönen aantikte en een drive through-penalty kreeg. Hamilton spinde later in de race na een inhaalmanoeuvre op Massa, die hiervoor ook werd bestraft.

Pijpers in beeld bij De Graafschap

De Graafschap hoopt binnen twee weken de nieuwe directeur voetbalzaken te presenteren. Arno Pijpers is een van de kandidaten.

"Mijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk heeft inderdaad met de clubleiding van De Graafschap gesproken, maar ik heb persoonlijk nog geen contact met ze gehad", bekent Pijpers in de nieuwe Voetbal International. "Ik wacht wel af, maar sta zeker open voor De Graafschap. Het is een mooie club."

De Doetinchemse club zoekt een opvolger voor Han Berger, die per 1 januari 2009 opstapt, en ziet in Pijpers een geschikte kandidaat. "Het is nog te vroeg om op namen in te gaan, maar we zijn momenteel druk bezig met de nieuwe technisch directeur", zegt voorzitter Sietze Veen in VI.

Pijpers werd in september ontslagen als bondscoach van Kazachstan, na nederlagen tegen Kroatië en Oekraïne in de WK-kwalificatiereeks. De 49-jarige Rotterdammer is nog wel in afwachting tot het ontslag financieel is afgewikkeld.

Ombudsman veroordeelt aanhoudingen Feyenoordfans

De politie heeft onnodig veel mensen aangehouden rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax in april 2006. Daarbij was de behandeling van de 799 Feyenoordsupporters ernstig onder de maat.

De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, concludeert vandaag dat de Rotterdamse autoriteiten de grenzen van het toelaatbare fors hebben overschreden. "Honderden omstanders moesten lijden onder tientallen 'kwaden'."

De arrestanten werden urenlang zonder eten, drinken en toiletten vastgehouden. Niet alleen raddraaiers zaten vast, ook kinderen, ouderen en zwangere vrouwen werden opgehouden in bussen en in de parkeerkelder van de rechtbank. In de dagen die volgden, regende het klachten over het politieoptreden.

De politie stond op scherp omdat het bij de klassieker een jaar eerder volledig uit de hand liep. De Feyenoordaanhang koelde zijn woede op de politie. Daarbij raakten ruim vijftig agenten gewond.

De ombudsman concludeert dan ook dat het toenemende voetbalgeweld steeds meer druk legt op gemeente en politie. Hij schrijft: "De wens om hard op te treden en de wens om aan de supporters het signaal af te geven dat het menens is in Rotterdam, lijkt te veel invloed te hebben gehad op de keuzes die zijn gemaakt, zodat die keuzes onevenwichtig waren."

'Onnodig veel aanhoudingen Feyenoord-Ajax in april 2006'  (foto: ANP)

CD: Brett Anderson - Wilderness

De titel is kandidaat voor meest misleidende verwijzing voor een plaat dit jaar. Bij Wilderness denk je óf aan chaotische uitspattingen zonder al teveel coherente uitstraling, daverende decibellen, oerschreeuwen óf een web aan muzikale lagen. Brett Anderson brengt gelukkig niets van dit alles, want het zou domweg niet bij hem passen. De plaat had beter "Simplicity" of iets in die strekking kunnen heten.

Twente biedt Wielaert nieuw contract aan

FC Twente heeft met Robbie Wielaert de onderhandelingen geopend over een nieuw en verbeterd contract. De centrale verdediger stond afgelopen zomer nog in de belangstelling van Ajax.

Wielaert kan bijtekenen tot medio 2011 met een optie voor nog een jaar. De 29-jarige verdediger is bezig met zijn derde seizoen in dienst van de Enschedese club. Tot dusverre is hij altijd basisspeler geweest.

"Wij zien in Robbie een van de pijlers onder FC Twente", vertelt voorzitter Joop Munsterman in de nieuwe Voetbal International. In augustus blokkeerde Munsterman nog een overgang van Wielaert naar Ajax. De beide clubs konden het niet eens worden over de transfersom.

Zeker twee jaar uitstel supersnelle treinen

De hogesnelheidstreinen zullen in Nederland pas in 2010 met 250 kilometer per uur kunnen rijden. Dat is zeker twee jaar later dan de bedoeling was. Op het speciale hogesnelheidstraject (HSL) dat daarvoor is aangelegd kunnen de treinen vanaf volgend jaar wel langzamer rijden.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) zal daarover vandaag een brief sturen naar de Tweede Kamer. Het uitstel komt doordat de supersnelle treinen te laat worden opgeleverd en omdat de Canadese fabrikant van de treinen, Bombardier, het nieuwe beveiligingssysteem niet eerder op orde krijgt.

LittleBigDance!

De meesten zullen LittleBigPlanet kennen als een 2.5D platformer waarin je je eigen levels kunt creëren. Toch wordt de game ook vooral gebruikt om lekker te dollen met je online en offline vrienden. Door dat je Sackboy helemaal kunt aanpassen, het mogelijk is hem verschillende emoties te geven en de game beschikt over lip-sync is het zelfs mogelijk om hele poppen-shows op te voeren.

Dit vonden Sackboy Jemi-maru en Sackboy Sniper_Amer zo'n leuk idee, dat ze hun eigen music video in elkaar hebben gezet met liedjes van System of a Down, Eminem, Shakira en vele anderen. Zie hieronder voor het resultaat.

LittleBigPlanet zal 21 oktober verschijnen voor de Playstation 3

DVD: Redacted

re·dact: to prepare, edit or revise for publication


Brian De Palma is een gevierd regisseur, maar wie naar zijn oeuvre kijkt kan haast niet anders dan concluderen dat hij al jaren teert op een aantal successen als Scarface en The Untouchables. Beide geweldige films, maar sinds begin jaren '90 heeft hij niets interessants meer gemaakt. Zijn laatste film, The Black Dahlia, was een pijnlijke flop. Een nieuwe De Palma blijft door zijn naam en faam echter altijd wel iets om naar uit te kijken, zo ook met Redacted. De film, met een boeiend en riskant thema (oorlogsmisdaden in Irak), werd bekroond met een zilveren Leeuw voor beste regie in Venetië. De Palma lijkt weer op zijn oude niveau te komen, door terug te keren naar zijn experimentele beginperiode.


CD: Marc O'Tool - My Manifest

Mark O'Toole is de naam van de bassist van het welbekende Franky Goes to Hollywood, maar de muziek die zijn bijna-naamgenoot Marc O'Tool maakt is bepaald andere koek. Naar eigen zeggen ben je bij deze Duitse DJ aan het juiste adres als je op zoek bent naar betrouwbare progressive house, techno, en stampende electro. Na Sea of Sin is My Manifest is zijn tweede non-stop mixplaat. Dat hij niet uit de vruchtware technostad Berlijn komt waar ondere andere zijn beroemde collega's Magda, Michael Meyer en Ellen Alien wel hun roots hebben liggen wil nog niet zeggen dat hij niet van wanten weet - op My Manifest is best een flink feestje te bouwen.

Noodtoestand in Californië door bosbranden

Arnold Schwarzenegger, de gouverneur van Californië, heeft de noodtoestand uitgeroepen wegens bosbranden ten noordwesten van Los Angeles. Aan de rand van San Fernando Valley, een buitenwijk van Los Angeles, hebben de branden aan een persoon het leven gekost.

Inmiddels zijn zeker 1200 mensen geëvacueerd en is er meer van 3300 hectare sinds zondag in de as gelegd. Ongeveer duizend brandweerlieden proberen het vuur onder controle te krijgen. Dit wordt bemoeilijkt door de zogenaamde Santa Anawinden die het vuur aanwakkeren. De noodtoestand geldt voor Los Angeles en Ventura.

Zware aardbeving treft Griekenland

Een aardbeving met een kracht van 4.9 op de schaal van Richter heeft Griekenland vanochtend vroeg getroffen. Het epicentrum van de beving lag nabij het eiland Evvoia, ten noorden van de hoofdstad Athene.

Rond 5.06 uur vanochtend schrok Zuid-Griekenland op van de beving. Er zijn nog geen berichten over eventuele schade en gewonden.

Ongeveer de helft van alle bevingen in Europa heeft plaats in Griekenland. Veel van die bevingen doen zich op de zeebodem voor en hebben geen ernstige gevolgen. Een enkele keer gaat het wel mis, zoals afgelopen juni. Twee mensen kwamen toen om het leven door een beving met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. In 1999 kwamen 143 personen om het leven door een beving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter.

Uitgaanspubliek belaagt politie in Bathmen

In Bathmen in de gemeente Deventer zijn op De Brink zondagavond vier mannen aangehouden wegens openlijke geweldpleging en het uiten van doodsbedreigingen tegen een politieman. Twee van de vier mannen (17 en 38 jaar) komen uit Twello, de andere twee (28 en 45 jaar) uit Apeldoorn.

Tijdens de vechtpartij waren meerdere politie-eenheden aanwezig, maar de politie kon niet voorkomen dat er gebruik moest worden gemaakt van een diensthond en pepperspray om de mannen in bedwang te houden. Na de inzet van deze middelen dreigde het uitgaanspubliek zich tegen de politie te keren.

Door diverse omstanders en door de aangehouden verdachten werden politieagenten geduwd, geschopt en geslagen. Ook werden de agenten met flessen bekogeld. De agenten kregen hulp van hun collega's uit Twente en Zwolle, waarna de rust terugkeerde.

Met dank aan koelie18 voor de submit.

Vrachtwagen verliest asfalt op A12

Een gekantelde vrachtwagen heeft vanochtend een slordige twintig ton asfalt verloren op de A12 tussen Arnhem en Utrecht. De lading ligt in de berm bij het Utrechtse Maarsbergen, meldt de VerkeersInformatieDienst. Rijkswaterstaat plaatst schermen om het puinruimen tijdens de ochtendspits aan het oog van het verkeer te onttrekken.

De rechterrijstrook tussen Veenendaal en Maarsbergen is afgesloten. Even voor 07.00 uur noteerde de VID elf kilometer file tussen knooppunt Maanderbroek en Maarsbergen. Naar verwachting kan rond 08.15 uur de weg weer vrijgegeven worden. Het verkeer richting Utrecht wordt tot die tijd omgeleid via Barneveld en Amersfoort.

Veel schade bij brand Bataviawerf

De brand op de Bataviawerf heeft grote schade aangericht. De zeilmakerij, diverse kantoren en de werkplaats van de werf zijn door de vuurzee verwoest. De schade loopt naar verwachting "in de tonnen", aldus directeur Rein Beije.

De brand begon waarschijnlijk in de zeilmakerij op de werf. De zeilen van de replica van het VOC-schip De Batavia, zijn daarbij verloren gegaan. De zeilmakerij brandde volledig af. Even voor enen dreigde het vuur, dat onder controle leek te zijn, over te slaan naar het naastgelegen koopjesdorp Bataviastad. Een zijgevel en een stuk van het dak van restaurant La Place werd door de vlammen gegrepen. Dat wist de brandweer met man en macht te voorkomen dat de brand zich nog verder uitbreidde. De brandhaard op de werf leek toen al onder controle te zijn.

De hele nacht zijn brandweerlieden in touw geweest. De brandweer meldde rond middernacht dat de brandhaard op het werfterrein bijna onder controle was. Wel werden grote delen van de werf nat gehouden, dit om te voorkomen dat het vuur weer oplaaide.

De brandweer heeft, mede door de gunstig staande wind, kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg op de replica van het zeventiende-eeuwse oorlogsschip De 7 Provinciën en het koopjespark. De reconstructie van VOC-schip De Batavia is gedurende de brand ver buiten bereik van de vuurzee gebleven. Om kwart voor vier werd het sein brand meester gegeven.

  (foto: ANP)

'Olieproductie omlaag als prijzen blijven dalen'

De organisatie van olie exporterende landen, Opec, zal zijn olieproductie terugbrengen als de olieprijzen blijven dalen. Dat heeft de Iraakse minister van olie, Hussain al-Shahristani, gisteren in Londen gezegd.

"Als er geen behoefte is aan de olie van Opec, is het vanzelfsprekend dat Opec zijn productie vermindert", zei Al-Shahristani. Met hoeveel die productie dan wordt teruggebracht kon hij niet zeggen: "Dat is nog niet besloten".

De leden van Opec komen in november, een maand eerder dan gepland was, bijeen om de val in de olieprijzen te bespreken. De olieprijzen zijn sinds juli met zo'n 45 procent gedaald, hoewel ze gisteren weer enigszins toenamen.

De lagere prijzen worden veroorzaakt door een afnemende vraag in de Verenigde Staten en andere geïndustrialiseerde landen. In dit deel van de wereld wordt gevreesd voor een naderende recessie door de aanhoudende kredietcrisis.

Gravure Goya in Colombia teruggevonden

Een gravure van de Spaanse meester Francisco de Goya, die vorige maand van een tentoonstelling was gestolen, is in Colombia onbeschadigd teruggevonden. Dat heeft de Colombiaanse politie gezegd.

De kleine gravure werd na een tip teruggevonden op een hotelkamer. Er is echter geen verdachte aangehouden.

De gravure met de titel 'Droevig Voorgevoel Van Wat Komen Gaat' zal dinsdag met 79 andere afdrukken van Goya weer tentoongesteld worden. Het werkje is onderdeel van een serie met de naam 'Oorlogsrampen' die Goya tussen 1810 en 1815 maakte. De stukken zijn te leen van de Goya-stichting in het Spaanse Zaragoza.

Koeweit gaat extremisten 'rehabiliteren'

De regering van Koeweit heeft een plan goedgekeurd om de moslimextremisten in het land te rehabiliteren en 'destructieve ideeën uit hun hoofd te verwijderen'. Dat heeft het staatspersbureau van Koeweit gisteren gemeld.

Het is niet bekend wie de regering op het oog heeft om te rehabiliteren en om hoeveel mensen het gaat. Veel Koeweiters hebben aan de zijde van moslimstrijders gevochten in Afghanistan, Bosnië en Irak.

Het kleine oliestaatje Koeweit is sinds 1991 een trouwe bondgenoot van de Verenigde Staten. In dat jaar werd het land bevrijd van een zeven maanden durende bezetting door Irak. Religieus extremisme is sindsdien echter sterk toegenomen.

[Upd] Brand Bataviawerf Lelystad overgeslagen op Bataviastad

Op de Bataviawerf in Lelystad woedt een grote, uitslaande brand. De brand brak rond 22.00 uur uit. De brandweer probeert de replica van het zeventiende-eeuwse oorlogsschip De 7 Provinciën en koopjesdorp Batavia Stad te redden van de vuurzee door die nat te houden.

De reconstructie van de Batavia is buiten gevaar. De vlammen reiken huizenhoog boven de werf uit. Tot in de wijde omtrek van de werf was een aantal ontploffingen te horen. Volgens de politie zou het gaan om gasflessen die geëxplodeerd zijn. Een wijde straal rond de werf is afgezet voor publiek. De brand zou ontstaan zijn in een zeilmakerij.

Update 01:14 uur:

De brand op de Bataviawerf in Lelystad is overgeslagen op het naastgelegen koopjesdorp Bataviastad. De zijgevel en een stuk van het dak van restaurant LaPlace, pal naast het werfterrein, hebben vlamgevat.

Dat meldde de brandweer, die met man en macht probeert te voorkomen dat de rest van het winkelterrein ten prooi valt aan de vuurzee.

De brandhaard op de scheepswerf heeft de brandweer nog steeds onder controle.

Update 01:55 uur:

De brandweer heeft de brand in Bataviastad, naast de gelijknamige werf, kunnen indammen. De zijgevel en een stuk van het dak van een restaurant naast het werfterrein in Lelystad zijn verloren gegaan. De rest van het winkelcentrum is onbeschadigd gebleven.

Bij de beginnende brand in Bataviastad is enige asbest vrijgekomen. Maar volgens de brandweer gaat het niet om een schadelijke hoeveelheid. De brandweer heeft de brandhaard op de scheepswerf nog steeds onder controle.



Filmbeelden via Omroep Flevoland!


  (foto: ANP)

Komt het ruimteschip vandaag?

Verschijnt-ie wel of niet? Meerdere personen beweren dat vandaag een grote UFO te zien zal zijn.

Ruim twee maanden geleden kwamen er geruchten via het internet op gang dat op 14 oktober 2008 een grootscheepse UFO-waarneming zal plaatsvinden, gezien en gefilmd door miljoenen mensen.

Het is de Australische actrice en schrijfster Blossom Goodchild die begin augustus van dit jaar via gechannelde informatie vertelde dat er een gigantisch buitenaards ruimteschip drie dagen lang in de lucht te zien zal zijn. De bedoeling van deze verschijning door 'de Federatie van Licht' is om op deze manier de aardse bevolking te laten zien dat er wel degelijk leven elders in het universum is. Als mogelijke locatie is Alabama in Amerika genoemd.

De aankondiging van Blossom staat niet op zichzelf. Ook andere personen hebben eerder al melding gemaakt van een dergelijke gebeurtenis. Zo schrijft Dannion Brinkley in zijn in 2004 gepubliceerde boek, getiteld 'Secrets of Light', dat 'rond het jaar 2008, naar buiten komt dat we niet alleen zijn in het universum en dat het absoluut duidelijk zal zijn voor iedereen op deze planeet.' "Met miljoenen planeten en miljarden sterren, begrijp ik niet dat we ooit anders hebben kunnen denken", schrijft hij.

Volgens de auteur hebben de buitenaardsen geen andere keus dan zichzelf te laten zien aangezien 'we op het punt staan van zelfvernietiging, genocide en vergiftiging.' UFO-waarnemingen zijn niet nieuw. In 1966 en 1967 bleek Ohio het middelpunt van tal van UFO-verschijningen in de Verenigde Staten. Wereldwijd zijn gebieden aan te wijzen waar in een tijdsbestek van enkele jaren sprake was van een verhoogd aantal UFO-waarnemingen. 

Op het FOK!forum kun je live volgen of er wat te zien is.


Komt het ruimteschip vandaag?  (foto: DAG)

Zware veiligheidsmaatregelen in Nancy

Overleg tussen AS Nancy en Feyenoord heeft geleid tot zware veiligheidsmaatregelen rond het Europese bekerduel in Frankrijk op 23 oktober. Nederlandse supporters worden niet toegelaten tot het stadion.

Ook wordt de binnenstad afgesloten voor alle voetbalsupporters en een grote politiemacht zal er op de wedstrijddag op toezien dat het alcoholverbod in de stad wordt nageleefd. Dat meldt Feyenoord gisteren op de website.

Twee jaar geleden liep het duel in Nancy volledig uit de hand. Een deel van de Rotterdamse aanhang misdroeg zich op 30 november 2006 zo ernstig dat de UEFA Feyenoord uitsloot van Europees voetbal.

Feyenoord meldt ook dat zowel de dag voor de wedstrijd als op wedstrijddag extra paspoortcontroles bij de grensovergangen zullen plaatsvinden. Ook bij de stadsgrenzen van Nancy is sprake van verscherpte controles. Feyenoord had zelf al besloten geen fans mee te nemen. Bij het veiligheidsoverleg tussen de clubs waren ook de Rotterdamse en Franse politie en een vertegenwoordiger van de UEFA aanwezig.



Supporters aan het werk  (foto: ANP)

Website met rookvriendelijke horeca loopt storm

Het loopt storm op de website www.hiermaghetwel.nl, waar rokers horecagelegenheden kunnen vinden waar ze nog een sigaret kunnen opsteken. De duizendste aanmelding is inmiddels binnen, liet initiatiefnemer online uitgever Tressis weten.

Op de internetpagina kunnen mensen zien bij welke horecagelegenheden ze ondanks het rookverbod toch binnen kunnen roken. Het gaat vooral om cafés, restaurants en koffieshops die een speciale rookruimte hebben ingericht. "We krijgen hele enthousiaste reacties", aldus een woordvoerster van Tressis. "We merken dat het rookverbod ontzettend leeft."


Hier kan het nog  (foto: ANP)

Ongekende rally op Wall Street

De aandelenmarkten in New York hebben na de grootste verliezen ooit, gisteren recordwinsten geboekt. De toonaangevende Dow-Jonesindex steeg meer dan 900 punten. Dit was de grootste stijging in punten die de index ooit op een dag heeft geboekt.

De Dow sloot 936,42 punten, ofwel 11,1 procent, hoger op 9387,61 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 104,13 punten (11,6 procent) vooruit tot 1003,35 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 194,74 punten (11,8 procent) tot 1844,25 punten.

De records volgden op plannen van overheden om de kredietmarkten vlot te trekken. Gisteren stelden Europese overheden honderden miljarden beschikbaar voor garanties voor leningen tussen banken. Volgens de Amerikaanse krant de Wall Street Journal houdt de Amerikaanse minister van financiën Henry Paulson maandag een bijeenkomst met de top van grote Amerikaanse banken. Paulson zou grote belangen in de banken willen nemen.

"Het nieuws dat de Amerikaanse autoriteiten en andere overheden nog steeds proberen deze financiële crisis op te lossen, lijkt eindelijk te leiden tot herstel", zei een Amerikaanse beleggingsstrateeg.

De voormalig zakenbank Morgan Stanley verdubbelde in de S&P bijna in waarde. Het aandeel profiteerde van het nieuws dat een Japanse bank voor 9 miljard dollar een groot belang in de bank heeft genomen.

Ook de financiële waarden in de Dow herstelden. Creditcardmaatschappij American Express ging 17,9 procent omhoog. De bank Citigroup won 11,6 procent. Het aandeel van de bank JPMorganChase, dat de afgelopen weken van fikse dalingen op de beurs relatief ongeschonden is doorgekomen, won slechts 0,8 procent.

Koploper in de hoofdgraadmeter was autoconcern General Motors. Beleggers reageerden op geruchten over een mogelijke fusie van GM met Ford of Chrysler. Vorige week was het aandeel sterk gedaald nadat zorgen over een mogelijk faillissement van GM de kop opstaken.

In de Nasdaq stonden bijna alleen maar stijgers. Computerfabrikant Apple en internetbedrijf Google wonnen respectievelijk 14,1 en 14,8 procent. Het Britse entertainmentbedrijf Virgin media werd bijna 40 procent meer waard en was de koploper van de Nasdaq.

De maker van navigatieapparatuur Garmin, de grootste concurrent van het Nederlandse TomTom, stond met een plus van 8,7 procent onderin de technologie-index. Ook online veilinghuis Ebay was met een 8,3 procent hogere koers onderin te vinden.

De euro stond op 1,3595 dollar, tegen 1,3645 dollar bij het slot van de handel in Europa.

Talentvolle ijshockeyer overleden

De Russische ijshockeyer Aleksej Tsjerepanov is zondag overleden tijdens een competitiewedstrijd van zijn club Omsk Vanguard (Avangard Omsk). De beloftevolle speler zakte plotseling ineen nadat hij van het ijs was gegaan en overleed vervolgens in de kleedkamer.

Tsjerepanov was vooral in de belangstelling bij de profploegen in Noord-Amerika en eerste keus van de New York Rangers in 2007 in de NHL. Hij koos er toch voor om dit seizoen te blijven in Rusland. De 'winger' werd beschouwd als de beste Europese ijshockeyer in zijn leeftijdscategorie.

Toen hij neerging in de wedstrijd tegen Vityaz Chekhov, heeft de medische staf nog geprobeerd hem te reanimeren in de kleedkamer. Daarbij kwam hij een keer weer bij kennis en herkende zijn teamgenoten. Toch stopte het hart van de Rus iedere keer weer. Het zou vijftien tot twintig minuten hebben geduurd voor Tsjerepanov naar het ziekenhuis werd gebracht, omdat de ambulance die normaal gesproken bij elke ijshockeywedstrijd aanwezig is al vertrokken was voor een ander incident.

Aleksej Tsjerepanov is slechts 19 jaar geworden.

Katy Perry presenteert MTV Awards

Katy Perry presenteert 6 november de MTV Europe Music Awards. De keus viel op de 23-jarige Amerikaanse zangeres, omdat de presentatie van het muzikale evenement in Liverpool 'informeel en relaxed' moet zijn, licht de muziekzender gisteren toe.

Perry, bekend van de hit 'I kissed a girl', voelt zich 'enorm vereerd' dat ze met haar presentatiedebuut in de voetsporen treedt van sterren als Christina Aguilera, Snoop Dogg en Tom Jones. "Toen ik hoorde dat ik voor twee awards was genomineerd, was ik al helemaal in de wolken. Maar toen ik werd gevraagd de show te presenteren, plaste ik bijna in mijn broek", beweert ze.

Duffy en Coldplay maken dit jaar kans op ieder drie MTV Awards. Andere genomineerden zijn Alicia Keys, Foo Fighters, Kid Rock, Leona Lewis en Rihanna. Alain Clark, Kraak & Smaak, Pete Philly & Perquisite, Room Eleven en De Jeugd van Tegenwoordig maken kans op de titel van beste Nederlandse act.


Katy Perry presenteert MTV Awards  (foto: DAG)

Amerikanen woedend over islampop

Boze ouders hebben de speelgoedmakers van Fisher Price gevraagd om een pop uit de winkelschappen te verwijderen die 'Islam is the light' zou zeggen.

De Little Mummy Real Loving Baby Cuddle and Coo pop (tja, wij hebben de naam ook niet bedacht) zou religieuze leuzen uitbraken.

Volgens de fabrikant zegt de plastic baby slechts 'mama' gevolgd door wat onverstaanbaar gemurmel, maar boze ouders zijn het daar niet mee eens. Ze geloven dat een islamitische fabriekswerknemer heeft lopen klooien met de teksten.

De baby zou ook 'Satan is king' zeggen. Winkeleigenaren hebben de pop ondertussen uit het assortiment gehaald.


Amerikanen woedend over islampop  (foto: DAG)

Wapen voor alle parketpolitie

De parketpolitie moet voortaan altijd een wapen dragen. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) gisteren als antwoord op vragen van haar partijgenoot Attje Kuiken. Die wilde weten wat de wapenregels zijn voor de parketpolitie, die zorg draagt voor de beveiliging van bijvoorbeeld rechtbanken en de Tweede Kamer.

Ter Horst schrijft dat politiebeambten kunnen beschikken over een wapenstok, pepperspray en een pistool. Zij kunnen die wapens echter niet altijd gebruiken. Zo is in sommige gerechtsgebouwen bepaald dat de agenten geen pistool dragen. Dat vergroot de kans dat agenten niet kunnen handelen in situaties waarbij dat wel nodig is, erkent ter Horst in navolging van Tweede Kamerlid Kuiken, die eraan twijfelde of beambten voldoende kunnen ingrijpen als een situatie daarom vraagt.

Ter Horst gaat bij de korpsbeheerders benadrukken dat alle agenten 'bij de uitoefening van de aan hen opgedragen taken de volledig toegekende bewapening dienen te dragen'. Ter Horst laat nog wel ruimte voor uitzonderingen voor gevallen waarin het dragen van een wapen niet opweegt tegen de risico's, bijvoorbeeld in het cellengebied van een gerechtsgebouw.


Wapen voor alle parketpolitie  (foto: DAG)

Donorshow stapje dichter bij Emmy Award

De Donorshow van BNN behoort tot de laatste vier kanshebbers op de internationale Emmy Award in de categorie 'non-scripted entertainment'. Dat heeft de internationale organisatie van het prestigieuze prijzengala gisteren bekendgemaakt. Het taboedoorbrekende programma werd eerder door een Nederlandse vakjury bekroond met de titel 'Tv-moment van het jaar'.

In De Grote Donorshow, die vorig jaar werd uitgezonden, kon een terminaal zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat kiezen die haar nier zou krijgen. Kijkers konden via sms hun stem uitbrengen. Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan, waarmee de jongerenzender meer aandacht wilde vragen voor het gebrek aan orgaandonoren.

Het BNN-programma neemt het op tegen het Canadese programma 'Canada's next great prime minister', het Japanse Doors en het Argentijnse Caiga Quien Caiga. De laatste genomineerde heeft een Nederlands tintje, want de show wordt geproduceerd door Eyeworks, het bedrijf van Reinout Oerlemans.

Couscous & Cola van BNN en de VPRO Tegenlicht-documentaire Sterven werden voorgedragen, maar hebben geen nominatie bemachtigd.

Op 24 november worden in het Hilton Hotel in New York de internationale Emmy Awards uitgereikt.


Donorshow stapje dichter bij Emmy Award  (foto: DAG)

Gros Nederlanders wil minder licht

Het merendeel van de Nederlanders wil dat de nacht donkerder wordt. Vooral reclameverlichting (82 procent), binnenverlichting van kantoren (78 procent), verlichting van kassen (75 procent) en lasers van disco's (62 procent) zijn mensen een doorn in het oog. Dat melden de Provinciale Milieufederaties en stichting Natuur en Milieu gisteren op basis van een representatief onderzoek dat zij hebben laten uitvoeren.

Nederland is volgens deze studie een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt jaarlijks zeker drie procent lichter. De organisaties grijpen het onderzoek aan om bedrijven te manen onnodige verlichting tussen 23.00 en 06.00 uur een halt toe te roepen. Ruim de helft van de ondervraagden wil dat bedrijven maatregelen treffen.

Bijna de helft van de ondervraagden ziet thuis amper sterren bij een onbewolkte hemel, terwijl 85 procent aangeeft graag een blik op de sterrenhemel te werpen. De onderzoekers wijten dat aan 'lichtvervuiling'. Volgende week zaterdag houden de milieufederaties en Natuur en Milieu de vierde Nacht van de nacht. Gemeenten en bedrijven worden opgeroepen dan de lichten te doven.


Gros Nederlanders wil minder licht  (foto: DAG)

'I love Dries' in première in wegrestaurant

De komedie 'I love Dries' gaat volgende week maandag in première. De film met volkszanger Dries Roelvink in de hoofdrol is voor het eerst te zien in Hotel Van der Valk De Witte Bergen in Eemnes. Daarna is de film in diverse vestigingen van de hotel- en wegrestaurantketen in Nederland te zien.

In eerste instantie zou de film in première gaan in Ahoy, voorafgaand aan het concert dat Dries daar zou geven. "Dat concert ging niet door en daardoor kwam de film op de plank te liggen", vertelt Dries aan Novum Nieuws. Na overleg met een testpubliek werd besloten de film niet in een bioscoop te laten draaien, maar ergens waar Dries ook zou kunnen optreden onder het genot van een hapje en een drankje.

"Het is gewoon geen film voor in de bioscoop. Mensen moeten hardop kunnen lachen en praten tijdens de film", vindt hij. "Daar komt bij dat vorige week maar honderd mensen naar de nieuwe film van Thijs Römer en Katja Schuurman zijn gekomen. Misschien dat dan maar vijftig mensen de moeite zouden nemen om voor mijn film naar de bios te gaan."

Roelvink plant nu een tournee langs twaalf vestigingen van Van der Valk. "Het publiek kan onder het genot van een hapje en een drankje eerst de film zien en daarna doe ik een 'meet & greet' en geef ik een optreden", legt Roelvink uit.

In 'I love Dries' wordt de zanger door een stel ontvoerd. Al snel blijkt dat zijn ontvoerders niet uit zijn op geld, maar op zijn sperma. De mannelijke helft van het koppel is onvruchtbaar en een kind van de zanger is de grootste wens van de twee. In de film spelen onder anderen Grad Damen, Sugar Lee Hooper en Peter Beense een gastrol.

Josef Fritzl was toerekeningsvatbaar

De Oostenrijker Josef Fritzl, die bij zijn dochter Elisabeth zeven kinderen verwekte, was volledig toerekeningsvatbaar. Dat heeft een psychiatrisch rapport uitgewezen, bericht dagblad Der Standard vandaag.

De 73-jarige man, die zijn dochter 24 jaar lang misbruikte, moet dus volledig rekenschap afleggen voor zijn daden. Het incestdrama in Amstetten kwam in april aan het licht. Fritzl hield Elisabeth sinds haar achttiende gevangen in een kelder en verkrachtte haar. Drie van hun kinderen groeiden bovengronds op en leidden een normaal leven. Drie anderen kwamen pas in april voor het eerst buiten.

De aanklacht is ongeveer over drie weken klaar, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Het is niet zeker of het proces, dat grotendeels achter gesloten deuren zal plaatsvinden, dit jaar nog kan beginnen.

Acties op komst in onderwijs

De onderwijsbonden gaan in de laatste week van oktober actievoeren in het voortgezet onderwijs. Ze doen dat omdat er met de werkgevers geen afspraken zijn gemaakt om de werkdruk te verminderen. Dat hebben vakbonden vandaag laten weten.

Op 27 oktober begint een estafettestaking die duurt tot 31 oktober. Als eerste is de regio Zuid aan de beurt; daarna volgen Zuid-West, Noord-West, regio Oost en tenslotte regio Noord. De acties zijn een opmaat tot een landelijke actie in begin november.

Met de acties willen de bonden afdwingen dat het onderhandelaarsakkoord dat zij op 12 september met de werkgevers sloten er alsnog komt.

De aankondiging van de acties kwam na de uitspraak in het kort geding van de voorzieningenrechter vandaag in Utrecht. Die bepaalde dat de VO-raad, de organisatie van werkgevers in het voortgezet onderwijs, zijn uitspraken over de vermindering van werkdruk van leraren niet hoeft te rectificeren. Het geding was aangespannen door onderwijsbond AOb.

De VO-raad stelde dat de maatregel in het onderhandelaarsakkoord over de lestijden alleen geldt voor docenten die fulltime werken. Volgens de vakbond geldt de regeling voor alle werknemers in het onderwijs en daarom stapte die naar de rechter.

De rechter vond echter dat de onderwijsbond er niet voetstoots van uit mocht gaan dat de maatregelen uit het akkoord op voldoende steun bij de achterban van de VO-raad konden rekenen. De eis om een nieuwe ledenraadpleging te houden, wees de rechter daarom af. Ook hoeft de raad volgens de rechter het akkoord niet met een positief stemadvies aan zijn leden voor te leggen.

Acties op komst in het onderwijs (foto: ANP)

IJshockeytalent sterft op ijs

De beloftevolle Russische ijshockeyer Aleksej Tsjerepanov is gisteren om het leven gekomen tijdens een competitiewedstrijd van zijn club in Omsk. De 19-jarige speler raakte buiten bewustzijn na een botsing met zijn teamgenoot Jaromir Jagr en overleed op het ijs. Dat meldden Russische media.

Tsjerepanov was in trek bij de profploegen in Noord-Amerika en in 2007 eerste keus van de New York Rangers in de NHL. Hij koos ervoor om dit jaar in Rusland te blijven. Tsjerepanov werd beschouwd als de beste Europese ijshockeyer in zijn leeftijdscategorie.

Rode wijn vermindert kans op longkanker

Roken en alcohol drinken, beiden zijn niet erg goed voor een mens. Voor diegenen die het wel allebei graag doen, is er goed nieuws. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het drinken van rode wijn de kans op longkanker bij rokers en ex-rokers verkleint. Rokers die minstens één glas per dag drinken hebben zestig procent minder kans om longkanker te krijgen dan mensen die nooit rode wijn drinken. Witte wijn heeft dit effect niet.

Tijdens het onderzoek werden 84,170 mannen tussen de 45 en 69 jaar geobserveerd, In de periode 2000 tot 2006 kregen 210 van deze mannen longkanker. Na allerlei factoren zoals leeftijd, opleiding, inkomen, gewicht en blootstelling aan passief roken op een rijtje te hebben gezet, bleek dat de kans op longkanker af te nemen door het drinken van rode wijn. Deze kans nam met elk extra glas dat de man per maand dronk, met twee procent af. Geen enkele andere alcoholische versnapering, dus ook witte wijn niet, werd verder in verband gebracht met het risico op longkanker.

Voor de mannen die heel veel rookten per dag, was de verkleining van het risico groter namelijk vier procent per extra glas per maand. De onderzoekers gaan er van uit dat de mannen die rode wijn dronken over het algemeen een betere gezondheid en een hoger inkomen hadden dan de mannen die dit niet deden. Maar omdat witte wijn niet hetzelfde effect heeft, denken de onderzoekers dat de samenstelling en ingrediënten van rode wijn ook een rol spelen.


Rode wijn vermindert kans op longkanker (foto: DAG)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.