Zware veiligheidsmaatregelen in Nancy

Overleg tussen AS Nancy en Feyenoord heeft geleid tot zware veiligheidsmaatregelen rond het Europese bekerduel in Frankrijk op 23 oktober. Nederlandse supporters worden niet toegelaten tot het stadion.

Ook wordt de binnenstad afgesloten voor alle voetbalsupporters en een grote politiemacht zal er op de wedstrijddag op toezien dat het alcoholverbod in de stad wordt nageleefd. Dat meldt Feyenoord gisteren op de website.

Twee jaar geleden liep het duel in Nancy volledig uit de hand. Een deel van de Rotterdamse aanhang misdroeg zich op 30 november 2006 zo ernstig dat de UEFA Feyenoord uitsloot van Europees voetbal.

Feyenoord meldt ook dat zowel de dag voor de wedstrijd als op wedstrijddag extra paspoortcontroles bij de grensovergangen zullen plaatsvinden. Ook bij de stadsgrenzen van Nancy is sprake van verscherpte controles. Feyenoord had zelf al besloten geen fans mee te nemen. Bij het veiligheidsoverleg tussen de clubs waren ook de Rotterdamse en Franse politie en een vertegenwoordiger van de UEFA aanwezig.



Supporters aan het werk  (foto: ANP)