Alonso gaat voor hattrick

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Na twee overwinningen denkt Fernando Alonso zondag voor een hattrick te kunnen gaan. Hij verwacht na één gelukkige zege en één verdiende zege dat hij en zijn team weer voorin mee kunnen doen.

De Spanjaard is heel erg gemotiveerd: "We hebben in Japan gezien dat we redelijk in de buurt zitten van Ferrari en McLaren en voor mijn gevoel is komend weekend opnieuw van alles mogelijk. Het team is na de zeges in Singapore en Japan bovendien ontzettend gemotiveerd en we zullen er alles aan doen om in China weer een sterke race te hebben."

De ex-kampioen vervolgt zijn betoog met aan te stippen dat de wagen goed doorontwikkeld is. "Een paar weken geleden behoorde het winnen van een race nog totaal niet tot de mogelijkheden, en het begint nu pas langzaam tot me door te dringen wat we de afgelopen weken eigenlijk wel niet hebben bereikt. In Singapore had ik nog een teleurstellende kwalificatie, maar daarna wist ik met wat geluk de race te winnen."

"Japan was echter een compleet ander verhaal, daar hebben we een verdiende zege geboekt. We waren snel en hadden een perfecte strategie. Deze overwinning was echt ongelooflijk en ik ben hier extreem blij mee. Het team heeft hard gewerkt en we zijn nu duidelijk het derde team op de grid," sprak de Renault-coureur tot besluit.