Hamilton: "Massa deed het expres"

Sally (Tessa)
McLaren-coureur Lewis Hamilton denkt dat Felipe Massa hem expres heeft geraakt, waardoor de Brit achterstevoren kwam te staan. Hamilton moest het gehele veld voorbij laten gaan, voordat hij om kon draaien. Hijj werd uiteindelijk twaalfde, mede door een drivethroughpenalty die hij kreeg voor een actie bij de start.

Massa werd eerst voorbijgegaan door Hamilton, maar de Braziliaan liet dit niet op zich zitten en vocht zicht terug. Daarbij nam Massa de bocht naar links wat krap over de kerbs en kwam naast de baan terecht. De Ferrari-rijder stuurde weer terug naar rechts, maar daar zat het linkerachterwiel van Hamilton. Daardoor raakte de McLaren van de Brit in een spin. "Ik nam de bocht op een normale manier, maar Felipe knokte zich op erg agressieve wijze terug en raakte me", zou Hamilton na afloop gezegd hebben. "Hier was overduidelijk opzet in het spel."

Ook Massa kreeg een drivethroughpenalty voor zijn actie. Hamilton kreeg dezelfde straf omdat hij bij de start in de eerste bocht een aantal auto's van de baan had gedwongen, door langer rechtdoor te rijden. Ook al geeft hij toe dat hij fout zat en accepteerde hij de straf, is Hamilton het niet eens met de wedstrijdleiding: "Ik vind het een beetje raar dat we dezelfde straf hebben gekregen, want ik heb niemand geraakt. Ik was ook erg teleurgesteld over mijn straf. Iedereen ging wijd door de eerste bocht, maar om een of andere reden ben ik de enige die hiervoor is bestraft. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij."