Ferrari ligt achter met KERS

Freak_15
Aldo Costa, de technisch directeur van Ferrari, zegt dat het Italiaanse team nog steeds achter ligt met de ontwikkeling van hun KERS-systeem. Het Kinetic Energy Recovery System zal in 2009 geïntroduceerd worden in de Formule 1.

Verschillende teams vinden het lastig om het systeem goed te ontwikkelen. Costa zei dat hij het systeem liever op het circuit getest had, zoals sommige andere teams wel gedaan hebben. Op de vraag wat de grootste uitdaging voor Ferrari is antwoordde de Italiaan: "Het ontwikkelen van het KERS-systeem. We hebben nog nooit eerder gewerkt met deze technologie. Ook concentreren we ons sterk op de aerodynamica voor volgend seizoen."

Tegen Gazzetta dello Sport vertelde Costa: "Ik kan niet ontkennen dat we iets achterlopen met de ontwikkeling van het KERS-systeem. Ik had liever gezien dat we ons systeem al eens in de praktijk getest hadden. We hebben nog veel te doen en de tijd is kort. De eerste test is al in midden januari, en die kunnen we niet missen."

De Italiaan vertelde ook dat de auto voor 2009 radicaal anders zal zijn ten opzichte van de huidige bolide. "De voorvleugel zal heel anders worden door de invoering van de nieuwe regels. Ook de achtervleugel en het bodywork veranderen heel erg."