Talentvolle ijshockeyer overleden

De Russische ijshockeyer Aleksej Tsjerepanov is zondag overleden tijdens een competitiewedstrijd van zijn club Omsk Vanguard (Avangard Omsk). De beloftevolle speler zakte plotseling ineen nadat hij van het ijs was gegaan en overleed vervolgens in de kleedkamer.

Tsjerepanov was vooral in de belangstelling bij de profploegen in Noord-Amerika en eerste keus van de New York Rangers in 2007 in de NHL. Hij koos er toch voor om dit seizoen te blijven in Rusland. De 'winger' werd beschouwd als de beste Europese ijshockeyer in zijn leeftijdscategorie.

Toen hij neerging in de wedstrijd tegen Vityaz Chekhov, heeft de medische staf nog geprobeerd hem te reanimeren in de kleedkamer. Daarbij kwam hij een keer weer bij kennis en herkende zijn teamgenoten. Toch stopte het hart van de Rus iedere keer weer. Het zou vijftien tot twintig minuten hebben geduurd voor Tsjerepanov naar het ziekenhuis werd gebracht, omdat de ambulance die normaal gesproken bij elke ijshockeywedstrijd aanwezig is al vertrokken was voor een ander incident.

Aleksej Tsjerepanov is slechts 19 jaar geworden.