FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 mei 2008

Balkenende en Verhagen bezoeken Bush

Premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken brengen van 5 tot 8 juni een bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad Washington. Op 5 juni worden zij op het Witte Huis ontvangen door president Bush. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vandaag laten weten.

Gespreksonderwerpen bij het gesprek met Bush zijn onder meer de internationale politieke situatie, waaronder de ontwikkelingen in Afghanistan, en de economische samenwerking tussen de Verenigde Staten en Nederland. Aansluitend neemt Balkenende deel aan de jaarlijkse Bilderbergconferentie, die dit keer wordt gehouden in Chantilly, nabij Washington.

Balkenende ontmoet Bush

Samen zombies knallen in Left 4 Dead videos

Valve's aankomende zombie-knal festijn, Left 4 Dead, toont in de volgende twee videos hoe belangrijk het is om vrienden te hebben. In een stad waarin zombies uit zijn op vlees zijn je vrienden namelijk de enigen die je kunnen redden wanneer zo'n rottend lijk bovenop je ligt te kwijlen. Zie hieronder hoe de sfeer in de game is en hoe je je echte vrienden leert kennen.





Left 4 Dead wordt een spel waarin samenwerking funest is voor het succesvol halen van het level. Naast computergestuurde zombies zijn er ook een aantal gruwelijke monsters die door mensen bestuurd worden. Gevaarlijker en slimmer, mits de juiste mensen ze besturen.

Wanneer het spel uit komt is nog onduidelijk, voor Amerika wordt een release in het laatste kwartaal gepland. Ook is onduidelijk of dit een losse release wordt, of dat deze a la Portal gebundeld gaat worden met Half Life 2: Episode 3. Zodra de details bekend worden kun je dat uiteraard hier lezen.

[Upd] Verbeek accepteert schikkingsvoorstel

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek een schikkingsvoorstel gedaan voor zijn kritische uitlatingen over scheidsrechter Dick van Egmond na afloop van de wedstrijd Ajax-SC Heerenveen.

Verbeek kan tot vandaag 12 uur laten weten of hij akkoord gaat met de voorgestelde straf van een boete van 500 euro en een voorwaardelijke schorsing voor twee wedstrijden.

Update

Inmiddels heeft Gertjan Verbeek laten weten het schikkingsvoorstel te accepteren. Ook geeft hij aan dat hij achter zijn gedane uitspraken blijft staan.

OM: acht cartoons Nekschot strafbaar

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam meent dat cartoonist Gregorius Nekschot zich in acht cartoons schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en mogelijk het aanzetten tot haat of geweld. De spotprenten zijn van het internet verwijderd, zo liet het OM vanavond weten.

Justitie heeft tientallen cartoons van 'Nekschot' beoordeeld. De meeste spotprenten vallen binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van artistieke expressie.

Nekschot werd dinsdag gearresteerd. De politie nam daarbij ook materiaal in beslag. Pas na onderzoek daarvan bleek de arrestant de cartoonist te zijn die zich van het pseudoniem Gregorius Nekschot bedient. De huiszoeking was volgens het OM nodig om de identiteit te achterhalen van de man die elke maand een bedrag overmaakte om de website Gregoriusnekschot.nl te betalen.

Na de arrestatie werd de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Nekschot heeft daar geen verklaring afgelegd en beriep zich op zijn zwijgrecht, aldus het OM. De cartoonist is dertig uur op het politiebureau geweest. Justitie wijst erop dat drie dagen en vijftien uur wettelijk zijn toegestaan. De in beslaggenomen spullen worden dit weekeinde teruggegeven.

Het OM verdenkt de cartoonist ervan ''dat hij zich zodanig beledigend heeft uitgelaten over een groep mensen vanwege hun ras of godsdienst dat van discriminatie sprake is''. Daarnaast meent justitie dat zijn cartoons mogelijk aanzetten tot haat tegen die groepen.

'Bumperklevers grootste ergernis automobilisten'

Uit het halfjaarlijkse Nationale Automobilisten Onderzoek is gebleken dat automobilisten zich het meest ergeren aan bumperklevers. 46 procent van de ondervraagden hebben aangegeven dat ze zich mateloos ergeren aan bumperklevers. Het onderzoek, gehouden door de mobiele diensverlener Your Personal Call Assistent, is representatief. 643 mensen werden ondervraagd.

Het is de eerste keer dat bumperkleven op nummer één staat in de lijst met de grootste ergernissen. In de voorgaande onderzoeken stond agressief rijgedrag op nummer één. Veertig procent van alle ondervraagden vindt dat agressief rijgedrag de grootste ergernis op de weg is. Hiermee staat het op nummer twee van de lijst. Dronken automobilisten bezetten plek nummer drie met 39 procent. Uit het onderzoek is ook af te lezen dat veel mensen zich ergeren aan onder andere files, drempels, mensen die geen richting aangeven en automobilisten die onnodig links rijden

Als je de hele lijst wilt zien, klik dan hier.

Federer naar halve finale Hamburg

Roger Federer heeft de halve finales bereikt Masters Series-toernooi van Hamburg. Hij klopte in de kwartfinale Fernando Verdasco.

Federer, die sinds 2003 geen wedstrijd verloor in Hamburg, was duidelijk te sterk voor de Spanjaard: 6-3, 6-3. In de halve finale treft Federer Andreas Seppi, die te sterk was voor Nicolas Kiefer, 6-3 5-7 7-5. Ook Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finales, hij was met 6-2 en 6-3 te sterk voor Alberto Montañés.

Schuil/Nummerdor naar herkansingen

Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn bij het World Tour-toernooi in het Italiaanse Roseto degli Abruzzi verwezen naar de herkansingen.

Het koppel verloor in de vierde ronde met met 0-2 (18-21, 16-21) tegen het als eerste geplaatste Amerikaanse koppel Todd Rogers/Philip Dalhausser. Eerder vandaag won het in de derde ronde nog wel met 2-1(23-21, 16-21, 15-9) van het Chinese koppel Linyin Xu/Penggen Wu (4). Emiel Boersma en Bram Ronnes verloren in de tweede ronde van de herkansingen met 0-2 (17-21, 14-21) van de Amerikanen Mark Williams en Stein Metzger. Zij eindigen daardoor op de zeventiende plaats.

Spanje prolongeert Europese titel

Het Spaanse jeugdelftal heeft het Europees Kampioenschap voor spelers tot zeventien jaar geprolongeerd. In de finale in het Turkse Antalya werd Frankrijk afgemaakt: 4-0.

Aanvankelijk ging het aardig gelijk op tussen de twee landen, die in de groepsfase nog met 3-3 gelijkspeelden nadat de Fransen driemaal op voorsprong kwamen. Ditmaal nam Spanje de leiding, toen Thiago de bal netjes af gaf aan de vrijstaande Keko. De vleugelspeler bepaalde daarmee de ruststand op 1-0. Vlak na rust nam Spanje het initiatief en nadat Keko Sergi bereikte wist de spits koelbloedig af te ronden.

Frankrijk moest toen wel komen, maar kon weinig uitrichten. Toen Fauré zelfs nog een strafschop veroorzaakte na een overtreding op Sielva was het gebeurd. Thiago stapte naar voren en ramde de bal vanaf de stip langs Mfa Mezui. Tien minuten voor tijd was het Manu Gavilán die na een briljante actie van Keko de vierde treffer binnen mocht koppen. Voor de ploeg van Juan Santisteban is het de achtste eindoverwinning op dit toernooi, de tweede op rij. Volgend jaar wordt het toernooi in Duitsland gehouden.

Frankrijk - Spanje 0-4
31' Keko 0-1
46' Sergi 0-2
63' Thiago 0-3 (Pen)
69' Manu 0-4

Stadion: Mardan Sport Complex, Antalya
Arbiter: Libor Kovarik (CZE)
Gele kaart: Fauré, Sunu, Reale, Auras, Nego (Frankrijk), Gazta, Pulido, Carmona (Spanje).

'Sato test mogelijk voor Renault'

Takuma Sato gaat komende zomer mogelijk testen voor Renault. De 31-jarige Japanner was dit jaar in de Formule 1 actief voor Super Aguri dat haar activiteiten recent moest staken.

Waren er eerder deze week al de berichten dat Renault wil dat Nelson Piquet jr. beter gaat presteren, nu overwegen ze, volgens het Franse magazine AutoHebdo, de 22-jarige Braziliaan te vervangen. Een test aan het begin van de zomer moet dan uitmaken of Sato of Renault-testrijder Romain Grosjean Piquet moet gaan vervangen.

Verder wordt Sato nog steeds genoemd bij Honda om Barrichello te vervangen.

Gejatte kip de cel in, dief naar huis

Een onschuldig kippetje heeft een nacht in een Utrechtse politiecel moeten doorbrengen. De gevederde broedmachine was uit een kinderboerdeij gejat. De man die de diefstal op zijn geweten had, mocht na verhoor weer huiswaarts keren.

Tijdens een nachtelijke kraak wist de dief het dier buit te maken. Een alerte politieman zag de man met de kip onder zijn arm en met zaagsel in het haar door Utrecht wandelen. De agent vertrouwde het zaakje niet en hield de man staande. Tijdens het verhoor gaf de man toe het beestje te hebben gestolen.

De volgende ochtend kreeg een verbaasde medewerkster van de kinderboerderij een telefoontje van de politie met de mededeling dat ze de hoen kon ophalen op het bureau. Angelique Jacobs, beheerder van de Utrechtse kinderboerderij, vindt dat de kip goed is behandeld. Voorzien van een bakje water, maar zonder brood, heeft het beestje de nacht in de politiecel doorgebracht. Ondanks de opgelopen stress heeft de hen inmiddels haar eerste ei sinds de diefstal al weer gelegd.

Eerste next-gen Prince of Persia krijgt nieuwe titel

Vandaag is de nieuwe subtitel bekend gemaakt die de nieuwste Prince of Persia gaat dragen. Voorheen stond de game nog bekend onder de subtitel 'Prodigy' maar voortaan gaat de eerste next-gen Prince of Persia door het leven als: Prince of Persia: Heir Apparent.


In deze eerste next-gen Prince of Persia game wordt het verhaal uit de vorige games achterwege gelaten. Dit nieuwe deel wordt dus een compleet nieuwe franchise.

Testdag Paul Ricard 16-5-2008

De laatste testdag op Paul Ricard is vrijdag door Jarno Trulli als snelste afgesloten. De Toyota-coureur bleef Nelson Piquet jr. net voor met een tijd van 1:31.360. Nick Heidfeld en Adrian Sutil veroorzaakten beiden een rode vlagsituatie.

Na twee dagen te hebben getest op de korte lay-out voor de Grand Prix van Moncaco, reden de coureurs de laatste dag op de langere lay-out voor de Canadese Grand Prix. De gehele dag hadden de teams last van regen en dat was te zien in de tijden en in de gereden ronden. Jarno Trulli wist de dag winnend af te sluiten in 1:31.360, op drietiende van een seconde gevolgd door Renault-coureur Nelson Piquet jr. Nico Hülkenberg sloot de dag af als laatste met een verschil van dertien seconden op Trulli.

Onofficiële tijden

#CoureurTeamTijdRonden
1Jarno TrulliToyota1:31.36026
2Nelson Piquet jr.Renault1:31.63460
3Pedro de la RosaMcLaren-Mercedes1:32.14353
4Sebastian VettelToro-Rosso1:32.48049
5Felipe MassaFerrari1:33.24619
6Nick HeidfeldBMW-Sauber1:33.37130
7Sebastien BuemiRed Bull-Renault1:34.06416
8Giancarlo FisichellaForce India1:34.07131
9Jenson ButtonHonda1:36.50119
10Adrian SutilForce India1:43.87713
11Nico HulkenbergWilliams1:44.74135

FOK!poll over arrestatie 'Nekschot'

Zoals je ongetwijfeld hebt gelezen is cartoonist 'Gregorius Nekschot' opgepakt wegens cartoons die hij drie jaar geleden had gemaakt. Al die tijd hebben ze gezocht naar de tekenaar, die eerder al op de website van Theo van Gogh publiceerde. Met de nieuwe FOK!poll willen we graag weten wat jij van die arrestatie vindt.

De arrestatie heeft overigens vergaande gevolgen voor de cartoonist. Zo vreest hij inmiddels voor zijn leven. De politie schijnt bij zijn arrestatie al smalend hebben gezegd dat hij zich lekker niet meer anoniem kon verschuilen achter zijn pseudoniem. Justitie-minister Hirsh Balin heeft overigens al medegedeeld dat hij achter de arrestatie staat. De andere partijen willen zo snel mogelijk opheldering over de gang van zaken. Stem nu!

Stel je vraag aan...

In het kader van onze serie Stel je vragen aan.... kun je deze keer je vragen stellen aan niemand minder dan Yuri van Gelder! Tot en met donderdag 15 mei kunnen jullie de vragen hieronder posten of in het forum topic. De vragen worden vervolgens door de redactie beoordeeld waarna de leukste en beste vragen naar Yuri verzonden worden.

Wie is Yuri?

Yuri van Gelder, geboren op 20 april 1984, begon al vroeg met topsport. Hij voltooide de MAVO op een zogehete LOOT-school. Hierdoor was er veel tijd om trainingsuren te maken. Zijn vervolgopleiding, tot orthopedisch schoenmaker, werd beëindigd om zich fulltime op het turnen te kunnen richten.

In 2005 begon Van Gelder zijn opleiding tot onderofficier in het Nederlandse leger. Na afronden van deze opleiding werd hij bevorderd tot sergeant. Zijn werkzaamheden bestaan uit administratieve en organisatorische taken bij de Sappeursschool. Yuri heeft een topsportaanstelling bij Defensie tot februari 2009.

Sinds 1997 ongeslagen Nederlands kampioen in het ringturnen, zo mag Van Gelder zichzelf noemen. Hij is achtvoudig Nederlands kampioen Ringenturnen. Tijdens de World Cup in Stuttgart 2004 wist hij de hoogste waardering door een Nederlandse gymnast ooit te realiseren: 9.812 punten. Zijn bijnaam 'Lord of the Rings' heeft hij dan ook niet voor niets.

Sinds maart 2003 wist Van Gelder maar liefst 9 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille te veroveren op diverse World Cup-wedstrijden. In 2004 wist Yuri het Wereldbekercircuit dan ook winnend af te sluiten.

In 2005 wist Yuri de (voorlopige) kroon op zijn carrière te zetten: wereldkampioen in Melbourne. Daarnaast werd hij dat jaar ook Europees kampioen in Hongarije. Vreemd is zijn uitverkiezing tot Sportman van het Jaar 2005 dan ook niet.

Het jaar 2006 is voor Van Gelder minder gelukkig verlopen. Eerst was er de breuk met zijn trainer. Vervolgens miste hij de Europese kampioenschappen. Het WK in Arhus was hij er wel bij. Hij kwam echter niet verder dan een teleurstellende bronzen medaille. Niet veel later bleek hij een schouderblessure te hebben die hem maanden aan de kant heeft gehouden.

In 2007 was Yuri weer terug in de ringen. Het begon met een teleurstelling in Amsterdam, tijdens de Europese kampioenschappen. Hij kwam niet verder dan de negende plaats in de kwalificaties, niet genoeg voor de finale. Op het wereldkampioenschap liet hij echter zien dat hij nog steeds tot de top behoort, getuige zijn zilveren plak. Doordat hij echter 'slechts' tweede werd, plaatste Yuri zich niet voor de Olympische Spelen in Beijing. Ook de laatste kans, middels een wildcard, ging aan zijn neus voorbij.

Pizzabakker berooft baas in werkkloffie

Een man uit het Amerikaanse Jacksonville wilde op eenvoudige manier veel geld binnenharken. De werknemer van een pizzeria dacht dat misdaad wel zou lonen, en besloot bij zijn baas in te breken. De niet al te snuggere Amerikaan was echter vergeten zich om te kleden, want de man had tijdens de inbraak zijn werkkleding nog aan.

De pizzabakker brak de achterdeur open en sloopte drie camera's, in de hoop zo ongestoord zijn slag te kunnen slaan. Toch bleken er wel beelden te zijn van de inbraak. Groot was dan ook de verbazing bij de eigenaar van de pizzeria, toen hij bij de inbreker het werkuniform van zijn zaak herkende.

Het bleek een fluitje van een cent de dader te identificeren. De politie wist hem enige tijd later op te pakken.

 

Vliegtuig gebruikt vliegtuig als landingsbaan

Of de piloten met hun vliegtuigen een spelletje haasje-over speelden of dat ze er niet helemaal bij waren is nog niet helemaal duidelijk, maar een piloot kreeg het voor elkaar om op een ander vliegtuigje te landen.

Het gebeurde gisteren op Northwest Regional Airport in Texas. Het sportvliegtuigje dat wilde landen, landde op een vertrekkend toestel van ongeveer hetzelfde type. De piloten hebben hun toestel ongedeerd kunnen verlaten. Wat de exacte oorzaak is van het ongeluk, is nog niet bekend.

Op het vliegveld waar het ongeluk gebeurde is opmerkelijk genoeg geen verkeerstoren aanwezig. Piloten die op het vliegveld willen landen of opstijgen, moeten de signalen via een speciale radiofrequentie doorgeven. Northwest Regional Airport beschrijft zichzelf op haar website als de grootste private luchthaven van de VS, met meer dan 550 vliegtuigen.

vliegtuig botsing

Team Milram ontslaat Petacchi

Alessandro Petacchi is vrijdag door zijn werkgever Team Milram ontslagen. De Italiaanse wielrenner kreeg vorige week een schorsing van een jaar opgelegd, vanwege dopinggebruik. Hierdoor mag hij, met terugwerkende kracht, tot 31 augustus 2008 niet rijden.

Petacchi werd tijdens de Giro d'Italia van vorig jaar betrapt met een te hoge concentratie salbutamol. Dit is een middel dat tegen astma wordt gebruikt. De Italiaan werd door de nationale wielerbond vrijgesproken, maar het Italiaans olympisch comité (CONI) kon hier niet mee leven en ging in beroep bij het sporttribunaal (CAS) in Lausanne.

Team Milram liet het volgende in een verklaring weten: "Wij keuren expliciet elk gebruik van verboden middelen af. We willen een schone sport en prestaties op een natuurlijke basis."

Bojan niet naar EK

Bojan Krkic heeft afgezegd voor het EK. De 17-jarige aanvaller van FC Barcelona was wel geselecteerd maar zegt niet fit genoeg te zijn voor de eindronde komende zomer.

Bojan, die sinds Februari 2008 bij de Spaanse selectie voor het EK zit, verklaart zijn besluit als volgt. "Ik heb in de laatste twee jaar een WK voor spelers onder de 17 jaar en een EK gespeeld. Ook voor Barcelona heb ik veel wedstrijden mogen voetballen. Het is een geweldige eer om een uitnodiging te ontvangen van de bondscoach en ik wil in de toekomst ook graag weer voor Spanje uitkomen. Ze kunnen me altijd oproepen, maar nu ben ik gewoon uitgeput. Er zijn geen problemen, maar ik ben gewoon op. Daarom ga ik niet mee naar het Europees kampioenschap" aldus Bojan.

Bojan brak dit seizoen door bij Barcelona, waarvoor hij dertig keer in de Primera División speelde en negenmaal in de Champions League. Hij maakte tien goals in de competitie en eentje in Europa. In de twee voorafgaande zomers voetbalde hij met de Spaanse jeugdselectie van onder 17, waarmee hij deelnam aan een EK en een WK. Bovendien speelde hij ook nog voor onder 21.

[Special] Einde getto-opstand Warschau 65 jaar geleden

Vandaag, 16 mei, is het precies 65 jaar geleden dat er een einde kwam aan de opstand in het Joodse getto van Warschau. De gebeurtenis is een symbool van Joods verzet tegen de nazi’s. Joodse mannen en vrouwen hadden zich bewapend en een strijdmacht geformeerd. Deze Joodse strijders namen wraak op de Duitsers die in de voorgaande maanden hun familieleden hadden gedeporteerd naar het vernietigingskamp Treblinka. Ze zouden zich dit keer niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten deporteren.

Klik hier om naar de special te gaan.

 

 

gettowoning
Met dank aan go2war2.nl

AGOVV haalt vier nieuwelingen

AGOVV Apeldoorn heeft vier nieuwe spelers aangetrokken. Het viertal zal komend seizoen op amateurbasis voor de club uit de Jupiler League uitkomen.

Het gaat om Arno Splinter, Ché Jenner, Gaëtan Klaassen en Ramon Leeuwin. De 30-jarige Splinter speelde als prof voor Ajax, De Graafschap en Haarlem. Hij kwam de afgelopen vijf seizoenen uit voor zaterdaghoofdklasser Bennekom, waar hij op een zijspoor was beland. Splinter kent AGOVV-trainer John van den Brom goed, want deze had hem bij Bennekom onder zijn hoede.

De 20-jarige Ché Jenner is de jongere broer van AZ-speler Julian. De aanvallend ingestelde speler komt van zondag eersteklasser TONEGIDO. De eveneens 20-jarige Gaëtan Klaassen komt van VVV-Venlo. De verdediger speelde in het verleden voor NEC, maar werd door Mario Been weggestuurd na een akkefietje op de training met Youssef El-Akchaoui. De laatste aanwinst, Ramon Leeuwin, is een 19-jarige middenvelder uit het belofteteam van FC Utrecht.

Man jat fiets van 8.000 euro

Een nog onbekende dief heeft afgelopen nacht kans gezien een peperdure fiets te jatten. De fiets, met een waarde van maar liefst achtduizend euro, stond in de etalage van een fietsenzaak in Emmen.

Buurtbewoners hoorden ineens een keiharde knal. Toen ze door de gordijntjes naar buiten keken, zagen ze een man op een racefiets wegsjezen.

De knal bleek afkomstig van de winkelruit, die moest sneuvelen opdat de dief de fiets kon meejatten. De racefiets die net zo duur is als een leuk tweedehands autootje, is van het merk Gios en heeft een blauw frame met wit stuur en zadelpen.

Postal gaat in maar liefst vier bioscopen draaien

Het is alweer even geleden dat we iets hoorden van Uwe Boll. Het is tegenwoordig steeds populairder om een game om te zetten tot een film, en Uwe Boll verpest volgens velen de ene game na de andere met zijn verfilmingen.

Zijn nieuwste creatie is de film Postal, gebaseerd op de game waarin geweld op de grofste manieren centraal staat. De film moet volgende week in Amerika in 1500 bioscopen gaan draaien. Helaas voor Uwe Boll loopt Amerika niet bepaald warm voor zijn film. In plaats van 1500 bioscopen gaan nu welgeteld vier bioscopen zijn film draaien. Zou Uwe Boll daarom willen dat we allemaal tien kaarten voor de film kopen als we naar zijn boksgevecht met Bay willen? Volgens Boll gaat het om de politieke inhoud van de film:

"Theatrical distributors are boycotting Postal because of its political content. We were prepared to open on 1500 screens all across America on May 23rd. Any multiplex in the U.S. should have space for us, but they're afraid... We have even tried to buy a few screens in New York and Los Angeles, and they won't let us even rent the theaters! I urge independent exhibitors to contact us and book 'Postal'! Audiences have been expecting the film and I don't think exhibitors should censor what gets played in U.S. theaters."


Postal

[Giro] Bosisio rijdt solo naar finish

Gabriele Bosisio is er in geslaagd om de zevende etappe op zijn naam te schrijven. De renner van LPR reed in Pestocostanzo als eerste over de finish. Vasili Kiriyenka van Tinkoff eiste de tweede plaats voor zich op en Emanuele Sella van Ceramica Panaria werd derde.

Van de favorieten deden Leonardo Piepoli, Riccardo Riccò, Alberto Contador en Danilo Di Luca vandaag goede zaken. Op de Pietransieri wisten zij weg te rijden van het peloton en werden niet meer ingehaald. Kiriyenka zocht al vroeg in de etappe de aanval, wat uiteindelijk in twee groepen resulteerde. Één groep bestond uit zeven renners, namelijk Sella, Fortunato Baliani (Ceramica Panaria), Simon ¦pilak (Lampre), Joan Horrach (Caisse d’Epargne), Félix Cardenas, Gabriele Bosisio (LPR) en Kiriyenka. Zij werden gevolgd door een groep van dertig renners, die niet dichterbij kwamen. Het peloton reed daar weer een aantal minuten achter.

Voordat de eerste klim van de dag begon moesten ¦pilak en Horrach al afhaken. Op de Rionnero Sannitico wist de achtervolgende groep niet bij elkaar te blijven en viel uiteen. Toen de top eenmaal was gepasseerd bleven er nog acht renners over, namelijk ¦pilak, Horrach, Kanstantin Sivtsov (High Road), Mauricio Ardila (Rabobank), Jurgen Van den Broek (Silence-Lotto), Juan Manuel Garate, Alexander Efimkin (beiden QuickStep) en Sylvester Szmyd (Lampre). Ook bij deze groep kon de eerstgenoemde renner het niet bijbenen en moest lossen.

Na deze klim had de kopgroep een voorsprong van meer dan twee minuten, die uiteindelijk steeds verder op zou lopen. In het peloton bepaalden de renners van Astana, onder aanvoering van Maxim Iglinskiy en Assan Bazayev, het tempo. Wij werden bijgestaan door de mannen van Diquigiovanni en Saunier Duval. Op de Pietransieri kwamen de achtervolgers van de kopgroep in zicht. Ardila en Horrach waren de eersten die door het peloton werden opgeslokt. Op 19 kilometer voor de finish moest ook de rest er aan geloven.

Inmiddels begon het peloton zich steeds meer te roeren. De voorsprong van de kopgroep was teruggevallen tot tweeënhalve minuut. Ondertussen plaatste Piepoli (Saunier Duval) een demarrage en wist gelijk een gat te slaan. Al snel zette Di Luca de tegenaanval in en kreeg Joaquim Rodriguez (Caisse d’Epargne), Riccardo Riccò (Saunier Duval) en Alberto Contador (Astana) mee.

De finish kwam steeds dichterbij, wat voor spanningen in de kopgroep zorgde. Sella wist te demarreren, maar alleen Cardenas kon niet volgen. Vervolgens ging Bosisio en wist solo over de meet te rijden. Achter hem deed Di Luca een poging om zoveel mogelijk tijd goed te maken. In het peloton voerde Denis Menchov (Rabobank) het tempo verder op. Toch bleek dit niet genoeg te zijn om de groep bij te halen. Di Luca en Riccò hadden de sprint inmiddels ingezet, waardoor Contador moest passen.


Uitslag zevende etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Gabriele BosisioLPRItalië04:55,05
2Vasil KirjenkaTinkoffWit-Rusland+ 0,46
3Emanuele SellaCeramica PanariaItalië+ 1,01
4Félix CárdenasBarloworldColombia+ 1,32
5Danilo di LucaLPRItalië+ 2,04
=Riccardo RiccòSaunier DuvalItaliëz.t

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Giovanni ViscontiQuick-StepItalië32:03,01
2Matthias RussGerolsteinerDuitsland+ 0,09
3Gabriele BosisioLPRItalië+ 5,43
4Danilo di LucaLPRItalië+ 7,27
5Emauele SellaCeramica PanariaItalië+ 7,36

Shania Twain verlaat haar man

Zangeres Shania Twain gaat scheiden van haar man Robert Lange. Hiermee komt een einde aan het 14-jarige huwelijk. De zangeres en de producer zouden het "niet meer zien zitten". Meer willen ze er niet over kwijt.

Lange is medeverantwoordelijk voor het wereldwijde succes van Shania Twain. Hij produceerde hits als 'That don't impress me much' en 'Man! I feel like a woman'. Daarnaast produceerde hij drie albums voor de zangeres.

Vorig jaar vertelde Twain in 2008 met een nieuw album te willen komen. Of deze er nu nog komt is nog maar de vraag. Twain en Lange hebben samen een zoontje van zes, Eja.

Besluit over afsteken vuurwerk uitgesteld

De Nederlandse bevolking krijgt mogelijk de kans zijn zegje te doen over de periode waarbinnen op oud en nieuw vuurwerk mag worden afgestoken. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) zinspeelde vandaag na de wekelijkse ministerraad op het houden van zo'n peiling.

Het kabinet schuift een besluit over het toestaan van vuurwerk tijdens de jaarwisseling voor zich uit. Er zal eerst advies ingewonnen worden bij de commissie onder leiding van de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf die zich al buigt over de vuurwerkproblematiek, aldus Ter Horst.

De afgelopen jaarwisseling is voor miljoenen euro's schade aangericht, vooral als gevolg van illegaal vuurwerk. In de Tweede Kamer gingen daarna stemmen op om die overlast aan banden te leggen. Maar een voorstel van Ter Horst en haar collega Jacqueline Cramer (VROM), om de periode waarbinnen vuurwerk mag worden afgestoken te beperken tot vier uur (van tien uur 's avonds tot twee uur 's nachts), viel in slechte aarde.

Momenteel mag vuurwerk op oudjaar vanaf 's ochtends tien uur worden afgestoken. Een veel te rigide maatregel, die moeilijk in de praktijk te brengen is, vonden PvdA, CDA, VVD, PVV en D66. Ter Horst verwees naar de verdeeldheid op dit punt in de Tweede Kamer. Ze opperde een snelle peiling om erachter te komen hoe dat ligt onder de bevolking. "Ik zou niet durven voorspellen hoe de bevolking hierover denkt."

3FM laaiend over boete mediawaakhond

Radiozender 3FM heeft vandaag een boete van 20.000 euro opgelegd gekregen van het Commissariaat voor de Media wegens een actie waarin luisteraars kaartjes konden winnen voor de Simpsons-film. Dat hebben de mediawaakhond en de radiozender vrijdag laten weten. 3FM is laaiend over de boete en overweegt hoger beroep aan te tekenen.

Jan Westerhof is radiodirecteur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en is totaal verrast door de boete. "Wij vragen ons af wat er zo speciaal is aan deze actie. Al jaren roepen we luisteraars op om te bellen om zo toegangskaarten voor iets te winnen en nu mag dat opeens niet meer. Als dit gemeengoed wordt, dan worden we ernstig beperkt in onze programmering. Wij willen juist met dit soort acties de relatie met ons publiek versterken."

De radioleiding van NPO moet de uitspraak van het commissariaat nog nader onder de loep nemen, maar begrijpt al wel dat de mediawatchers van oordeel zijn dat 3FM zich dienstbaar heeft gesteld aan het maken van winst door derden. "Dit valt ons rauw op ons dak. We zijn ook al met het commissariaat in procedure over een cd van Trijntje Oosterhuis waar Radio 2 aan heeft meegewerkt. We worden bedreigd in het houden van acties", analyseert Westerhof.

Een woordvoerster van het commissariaat kon vrijdag nog niet diep op de uitspraak ingaan. Wel wil ze kwijt dat de gewraakte Simpsons-actie duidelijk anders van opzet was dan andere 3FM-acties.

S. Williams geeft op in Rome

Het tennistoernooi van Rome is voorbij voor Serena Williams. De Amerikaanse moest vrijdag opgeven, nadat ze tijdens de training een blessure aan haar rug opliep. Hierdoor kwalificeert de ongeplaatste Alize Cornet uit Frankrijk zich voor de halve finales.

Cornet moet het in de halve eindstrijd in de Italiaanse opnemen tegen de Russin Anna Tsjakvetadze. Zij was in haar kwartfinale te sterk voor Tsvetana Pironkova uit Bulgarije.

Nederland geeft half miljoen noodhulp aan China

De Nederlandse regering heeft besloten om een half miljoen euro ter beschikking te stellen voor de slachtoffers van de aardbeving in de Chinese provincie Sichuan. Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag vanuit Mozambique bekend gemaakt.

Nederland geeft daarmee gevolg aan een speciaal verzoek van de Chinese regering en het internationale Rode Kruis. Het Rode Kruis heeft in totaal 12 miljoen euro nodig om honderdduizend mensen in het rampgebied te voorzien van voedsel, drinkwater, medicijnen, tenten, warme kleding en dekens. Bij de aardbeving zijn volgens Buitenlandse Zaken tot nu toe naar schatting 50.000 doden gevallen en vier miljoen huizen beschadigd. Het officiële dodental staat echter op 22.069, aldus het persbureau Xinhua.

Kuerten met wildcard naar Roland Garros

Gustavo Kuerten zal nog één keer acte de présence geven op Roland Garros. De Braziliaan, die dit toernooi in het verleden drie keer won, ontving donderdag een wildcard van de organisatie. De Braziliaan is namelijk bezig aan zijn afscheidstournee.

Kuerten was de laatste jaren nauwelijks op de tennisbaan te vinden. De oorzaak hiervan was een hardnekkige blessure aan zijn heup. De tennisser werd twee keer aan de kwetsuur geopereerd.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Kuerten na dit seizoen zou stoppen, maar nog niet zo lang geleden liet hij weten na Roland Garros zijn racket definitief op te bergen. Mocht de Braziliaan een wildcard voor de Olympische Spelen ontvangen, dan zal hij doorgaan.

Het tennistoernooi op Roland Garros begint op 25 mei. De finale van dit evenement wordt op 8 juni gespeeld.

'Tbs'ers lopen onbegeleid rond in kliniek'

Tbs'ers die niet onbegeleid mogen rondlopen in de kliniek, kunnen dat toch doen. Bovendien worden tbs-patiënten op onregelmatige tijden opgesloten, waardoor hun behandeling in de soep loopt. Het is een greep uit de lijst van klachten die de ondernemingsraad en de cliëntenraad van tbs-kliniek Oldenkotte opsomt in een brandbrief aan het ministerie van Justitie.

Volgens bestuurder Tiny Tulner van de Abvakabo doen ongeschoolde krachten werk in de kliniek dat ze niet mogen doen, zoals het verstrekken van medicatie aan patiënten. "Het leefklimaat is verziekt en de sfeer is grimmig. Een hulpverlener is al aangevallen. Het ziekteverzuim onder het personeel stijgt explosief. Het overwerkte personeel kan geen verlof opnemen."

De ondernemingsraad en de cliëntenraad zeiden vandaag het vertrouwen op in de raad van bestuur van de kliniek in Oldenkotte. Deze wil inhoudelijk niet reageren op de waslijst aan klachten. Volgens een woordvoerder heeft de ondernemingsraad officieel nog niet het vertrouwen in de directie opgezegd. Het bestuur wil eerst met de raad van toezicht over de problemen praten.

Brommerrijder dood na bizar ongeval

Een 18-jarige Belgische bromfietser is in het Vlaamse Kalmthout vanochtend op een trieste doch zeer opmerkelijke manier om het leven gekomen, in wat gerust een bizarre samenloop van omstandigheden kan worden genoemd. Het begon allemaal met een motorrijder die de macht over het stuur verloor en tegen een houten elektriciteitspaal knalde.

Die paal brak af en raakte een tweede paal. Ook die paal ging onderuit en verpletterde de brommerrijder. De 18-jarige jongeman overleed ter plekke.  De motorrijder kwam er met wat verwondingen van af.

Thiebaut mogelijk weg bij MVV

De kans is groot dat Gunter Thiebaut komende zomer bij MVV zal vertrekken. De aanvaller, die open staat voor een mogelijke transfer naar een club uit de Eredivisie, staat in de belangstelling van NAC Breda en Heracles.

Thiebaut werd nog niet zo lang geleden door trainer Robert Maaskant, de nieuwe trainer van NAC Breda, gevraagd met hem mee naar Brabant te gaan. De Belg reageerde daar positief op en kreeg kort daarna een telefoontje van de technisch directeur van de Bredanaars, Earnest Stewart.

Vlak voor aanvang van de play-offs werd Thiebaut ook door Nico-Jan Hoogma, directeur van Heracles Almelo, gebeld. Hij wilde weten of de 31-jarige speler open stond voor een vertrek richting Almelo.

"Ik hoef niet zonodig weg bij MVV," was de reactie van Thiebaut op alle belangstelling. "Ik heb nog twee jaar contract bij MVV, maar ik zou graag terugkeren op het hoogste niveau. Ik heb in België ruim honderd wedstrijden in de eerste klasse gespeeld, ik weet dat ik het hoogste niveau aan kan."

Ronaldo droomt van Spanje

De Britse media meldden vanochtend dat Cristiano Ronaldo woensdag wellicht voor de laatste keer zijn United-shirt aan zal trekken. Dan speelt Manchester de Champions League-finale.

Ronaldo wordt in verband gebracht met clubs uit Spanje. Hij is echter nog wel gelukkig bij Manchester. “Laten we afwachten wat er gebeurt na de finale,” zei Ronaldo. De Portugees heeft nog een contract tot 2012, waardoor geïnteresseerde clubs een flink transferbedrag moeten neerleggen.

Het is en blijft een droom van de 23-jarige buitenspeler om een keer de overstap naar Spanje te maken. “Ik heb vaak gezegd dat ik graag ooit in Spanje wil spelen, maar dromen is een, dromen waarmaken is een tweede.”

Manchester City naar UEFA Cup

Manchester City neemt volgend seizoen toch deel aan de UEFA Cup. De ploeg van Sven-Göran Eriksson ontving het ticket dat Engeland kreeg, vanwege de eerste plaats in het Fair Play-klassement. De ploeg was niet het meest sportief, maar moest vijf clubs voor zich dulden.

Deze vijf ploegen waren echter al verzekerd van deelname aan een Europees toernooi, waardoor Manchester City het ticket van de Engelse voetbalbond (FA) kreeg. "Dit is fantastisch nieuws voor de club, voor de fans en voor iedereen," aldus een opgetogen Eriksson. "Het is een stap in de goede richting, want de club wil in de toekomst Champions League spelen. De UEFA Cup is nu een uitstekende leerschool voor Europees voetbal."

In 2003/2004 was Manchester City voor het laatst in het toernooi om de UEFA Cup te zien. Destijds was de tweede ronde het eindstation. De ploeg werd toen door Dyskobolia Grodzisk uit Polen uitgeschakeld.

Bladerunner mag hopen op Peking

De invalide atleet Oscar Pistorius, bijgenaamd Bladerunner, mag hoop koesteren op deelname aan de Olympische Spelen bij de atleten zonder handicap.

De Zuid-Afrikaan zonder onderbenen, die rent op carbon hulpstukken, won vandaag bij het CAS, het internationale sporttribunaal in Lausanne, het beroep tegen zijn uitsluiting door de IAAF.

De internationale atletiekunie verordonneerde eerder dat Pistorius niet meer mocht uitkomen in wedstrijden bij valide sporters. De 400-meterloper zou te veel snelheidsvoordeel halen uit zijn Cheetah Flex, de carbon prothesen.

Het CAS oordeelde dat Pistorius geen wetenschappelijk bewezen voordeel haalt uit het carbonfiber en heeft beslist dat hij weer mag uitkomen in internationale wedstrijden. Pistorius kan zich nu richten op de limiet voor Peking op de 400 meter, die ligt op 45,95. Zijn persoonlijk record is 46,46.

Kabinet stelt illegale hoerenloper strafbaar

Klanten van illegaal werkende prostituees kunnen straks straf krijgen. Met deze en andere maatregelen wil het kabinet de misstanden in de prostitutiebranche, zoals mensenhandel, aanpakken.

Ook alle escortbedrijven moeten in de toekomst een vergunning hebben. Voor bordelen was dat al verplicht. Verder is het de bedoeling dat er een landelijk register voor de escortbranche komt, wat het toezicht erop makkelijker maakt.

In sommige gemeenten is al een vergunning nodig om escortdiensten aan te bieden. De aanbieders wijken echter uit naar gemeenten waar die plicht niet geldt of waar minder toezicht is. Escortbedrijven zijn niet aan locaties gebonden en kunnen daardoor makkelijk in een andere gemeente aan de slag.

Moslims houden deur open voor debat met Wilders

Veel moslimorganisaties wachten een debat met Geert Wilders over 'Fitna' met belangstelling af. Dat meldt de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) vrijdag. De raad is verbaasd over het feit dat de PVV-leider het debat met moslimorganisaties, dat vrijdagavond zou plaatsvinden, heeft afgeblazen.

Wilders zei dat het debat niet kon doorgaan omdat te weinig moslims zich hadden aangemeld. Een gebrek aan islamitisch publiek kan de PVV volgens de RMMN niet in de weg staan, want daar zegt de raad zelf voor te kunnen zorgen.

De raad heeft van meet af aan gezegd graag in debat te willen, maar met een onafhankelijke voorzitter als discussieleider. Ook vroeg de raad om een evenwichtig samengesteld publiek en een in overleg samengestelde agenda. De raad stelt dat dit democratische principes zijn die de PVV had moeten verdedigen.

De RMMN houdt de deur voor de PVV nog steeds open om het debat met moslims aan te gaan. "De PVV moet zich echter niet meer achter, voor de publieke opinie, oncontroleerbare argumenten verschuilen." De PVV is overigens ook nog steeds geïnteresseerd in een gedachtenwisseling over de antikoranfilm.

Het debat tussen Wilders en moslims stond vrijdagavond gepland in het zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen. Vorige week blies Wilders het debat af, omdat slechts een 'handvol' moslims zich aangemeld zou hebben. Donderdagnacht werd het zalencentrum beklad met leuzen als 'Geert dood' en 'Hezbollah'.

Rotterdam draait geldkraan islamschool dicht

De gemeente Rotterdam schort alle subsidies voor de islamschool Ibn Ghaldoun per direct op. De kwaliteit van het onderwijs is onder de maat, bleek eerder vrijdag uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. De school is onder geïntensiveerd toezicht geplaatst en heeft een week om een verbeterplan te schrijven.

Het bestuur van de school had de gemeente eerder toegezegd om afgelopen januari met verbeteringen te komen, maar die heeft nog niets ontvangen.

Eerdere verbeterplannen hebben volgens de inspectie tot niets geleid. Zo zou de kwaliteit van de schoolexamens onder de maat zijn, blijkens de veel hogere cijfers voor de schoolexamens dan voor de centrale eindexamens. Ook is de leerlingenzorg volgens het rapport beneden peil.

In november kwam de school al negatief in het nieuws omdat bekend werd dat reizen naar Mekka werden georganiseerd die werden bekostigd met subsidiegeld.

De PVV eist dat de financiering van de school per direct wordt stopgezet. "De deur moet maar dicht en mag nooit meer open", stelt PVV-Kamerlid Martin Bosma.

Godverdomme, gore kut vloekbond!

Madonna is in het verleden meermaals in opspraak geweest door o.a. de anti-bush clip van American Life, een oosterse versie van Like a virgin en haar kruisiging tijdens haar Blond ambition tour. Maar afgelopen week maakte ze het tijdens een concert in het Engelse Kent wel heel erg bont. De halve Anglicaanse kerk stuurde een boze e-mail naar de BBC (de andere helft weet niet wat e-mail is en schreef met kroontjespen op perkament een vernietigende brief). Wat had the Queen of pop dan voor iets verschrikkelijks gedaan? Ze had tot tweemaal toe het godsjammerlijke 'fuck' in de mond genomen. Nou neemt Madonna wel vaker wat in de mond (vorige week nog de tong van een achtergrondzangeres), maar dit ging toch echt veel te ver. Hoewel de BBC van tevoren had gewaarschuwd dat het taalgebruik als grof kon worden beschouwd, zijn ze achteraf door het stof gegaan voor deze fatale misser. 'Fuck' zegt een Queen immers niet!

Mythische FPS The Protector in de maak

De pas gevormde Poolse ontwikkelaar Gingerbread Studios brengt ons een mythische FPS, genaamd The Protector. The Protector neemt je mee naar de mythologie van Zuid-Amerika. Het focust zich op twee personages: Jonathan Kane, een Britse huurling en ex-MI6 agent, en Jennifer Guile, een archeoloog.

Na een prachtig huwelijk van het tweetal, wordt de vader van Jennifer, eveneens een archeoloog, vermoord door de terroristische groep Scarlet Vengeance. De groep is namelijk op zoek naar een bijzonder artifact van de Azteken. Alleen weten deze domme terroristen na de moord van de vader nog steeds niet waar de artifact zich bevindt. Alleen Jennifer weet dat, en dus zijn ze achter haar aan. Aan Kane de taak om haar zo goed mogelijk te beschermen.

Qua gameplay zit het wel goed. Het bevat allerlei shooter-elementen, zoals een stealth- en tactical shooting mode. Om je te kunnen beschermen tegen de kogels, kun je gebruik maken van de omgeving. Oftewel, je kan je schuilen. Je kan de wapens van je vijanden afpikken, maar zo makkelijk gaat dat niet. De game kent namelijk een zeer intelligente A.I. Tevens kunnen we ook wat angstige momenten verwachten, want de mythologie van de Zuid-Amerikanen komt op leven...

Het verhaal kun je eindigen op twee manieren, dit wordt bepaald door de keuzes die je in de game maakt. Daarnaast bevat het spel een open wereld met bewoonde steden, waar je zo nu en dan een praatje kunt maken met de bewoners van de kleine dorpjes.


Het is nog onbekend wanneer de game uitkomt. Het komt uit voor de PC en Xbox 360.

Cartoonist Nekschot vreest voor zijn leven

De Amsterdamse cartoonist Gregorius Nekschot vreest voor zijn leven nu zijn identiteit bij Justitie bekend is geworden. Bovendien voelt hij zich ernstig geïntimideerd door de politie-inval in zijn huis, zo zegt hij vandaag in het Parool. ''Nu hebben we je!' zeiden ze toen ze hier  binnenvielen. Terwijl ik me nooit aan justitie heb willen onttrekken.''

Hij werd dinsdagochtend opgepakt. ''Ongeveer tien man stonden er voor de deur. Twee agenten, de officier en veel technische recherche. Meteen toen ze binnenkwamen, begonnen ze te fotograferen en in mijn spullen te rommelen''. Woensdagmiddag werd hij vrijgelaten. ''Toen ik thuiskwam, bleken mijn computer, backupschijven, een usb-stick en mijn mobiele telefoon in beslag te zijn genomen. Allemaal spullen die ik nodig heb om te kunnen werken.''

'Onveilig'
Nekschot zegt zich na de inval onveilig te voelen. ''Ik heb me nooit willen onttrekken aan justitie. Op mijn website is zelfs een directe link naar het Meldpunt Discriminatie. Maar ik ben wel altijd heel voorzichtig geweest met mijn identiteit. Dat pseudoniem gebruik ik niet voor niets. Het is geen flauwekul wat ik maak, ik weet wat de consequenties kunnen zijn. Daarom ben ik ook heel bang voor een veroordeling. Stel dat ik de gevangenis in ga. Als maker van die cartoons ben ik er mijn leven niet zeker.''

Volgens hem was de politie ook goed op de hoogte van zijn cartoons, die zijn inziens verder gaan dan de omstreden Deense Mohammed-cartoons.  ''Dat is ook wat die agenten tegen me zeiden: 'Wat jij maakt, is veel erger dan wat ze in Denemarken deden. Besef je wel wat het betekent als jouw identiteit bekend is?' Waarop ik zei: dan laadt u wel een heel zware verantwoordelijkheid op uw schouders.''

Paus Gregorius
De spotprententekenaar heeft zich deels vernoemd naar paus Gregorius IX, die de inquisitie instelde als een middel om ketterij te bestrijden. In een interview met de Volkskrant zei hij vorig jaar geen hekel aan religie te hebben en niet gefocust te zijn op de islam. ''Dat ik zoveel cartoons aan de islam wijd, komt doordat uit die hoek de laatste tijd wel heel veel stof wordt aangedragen. Ik reageer op wat om me heen gebeurt. Mij wordt haatzaaien, beledigen, stigmatiseren en discriminatie verweten. Ik richt me tegen alle vormen van totalitarisme, religieus én politiek.''  

Inmiddels hebben de politieke partijen VVD, SP, D66 en PVV minister van Justitie Hirsch Ballin om opheldering gevraagd over de in hun ogen onnodige met veel machtsvertoon verrichte arrestatie. De PvdA is het met de eerder genoemde partijen eens dat de arrestatie opmerkelijk is voor een aangifte uit 2005. Het CDA wil niet reageren, omdat de kwestie onder het OM valt.

MDI
De aangifte tegen de cartoonist is afkomstig van het Meldpunt Discriminatie Internet. Het MDI zegt vandaag dat uitdrukkelijk geen aangifte is gedaan op basis van een klacht van doodwensimam  Abdul Jabbar Van de Ven.  Volgens het MDI kreeg men in 2005 ruim 80 meldingen over cartoons en teksten op Nekschots website. Dat zal inderdaad kunnen kloppen, daar Van der Ven op een aantal websites, zoals Marokko.nl en het inmiddels opgeheven Islaammail.com, indertijd opriep een aanklacht tegen Gregorius Nekschot in te dienen bij het Meldpunt.

Het OM, dat zich baseert op haar eigen Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD), zegt in een verklaring dat de cartoons van Nekschot beledigend zijn voor moslims en voor mensen met een donkere huidskleur. Daarnaast zijn de cartoons naar oordeel van het OM mogelijk haatdragend.

Vicepremier Wouter Bos zegt vanmiddag geschrokken te zijn van de arrestatie. "Ik schrok van het feit dat er in artistieke uitingen, tekeningen in dit geval, aanleiding kan worden gevonden voor eventuele strafrechtelijke vervolging. Ik schrik ook van haatzaaien en aanzetten tot discriminatie. Of daar inderdaad sprake van is, bepaalt de rechter en niet de politiek.''

Links:
Verklaring van het MDI over de aanhouding van Nekschot.
Interview in de Volkskrant.

Nekschot op de Deense tv

Zelfmoord acteur Youssef Idilbi

Acteur Youssef Idilbi is gisteren overleden. Dat heeft zijn management vandaag bekendgemaakt. Idilbi was vooral bekend van tv-series als Westenwind, ONM, Russen en Dankert & Dankert. De acteur heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Idilbi was 32 jaar.

''Iedereen is in shock en heel verdrietig'', aldus een woordvoerster van het management en de nabestaanden vandaag. ''We wisten niet beter dan dat het goed met hem ging. Niemand had dit verwacht.''

Youssef Sjoerd Idilbi werd 7 mei 1976 geboren in Drachten. Hij volgde de theatervooropleiding in Groningen en studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De acteur speelde tijdens zijn studie al in diverse dans- en theaterproducties. Later was hij te zien in onder meer de theaterstukken Kater en  Liefde Is Kouder Dan De Dood.

Voorlopig toch geen vrije postmarkt

Het kabinet heeft vandaag besloten de postmarkt nog niet per 1 juli van dit jaar verder te liberaliseren. Volgens de Europese regels moet de postmarkt met ingang van 2011 vrij zijn. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken noemde na afloop van het kabinetsberaad "geen nieuwe tussendatum".

Het kabinet verbindt aan "zorgvuldige" invoering van de postwet twee voorwaarden, waaraan volgens Heemskerk nog steeds niet is voldaan. Zo is er te weinig uitzicht op goede arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers in een markt waarin de concurrentie feller zal worden. Bovendien is er nog geen "eerlijk speelveld" op de postmarkt in de Europese Unie. In Duitsland zijn er belemmeringen voor Nederlandse bedrijven.

Alonso: "Geruchten zijn niet waar"

Fernando Alonso zal voorlopig nog niet over volgend jaar nadenken. Er gaan geruchten dat de Spaanse coureur van Renault volgend seizoen naar een ander team zal vertrekken. De coureur heeft de speculaties inmiddels naar het land der fabelen verwezen.

"Ik besteed geen aandacht aan geruchten," was de duidelijke taal van Alonso. "Het is ook nog niet het juiste moment om het over mijn toekomst te hebben. We hebben net vijf races achter de rug van een seizoen dat in totaal achttien races duurt! Mijn prioriteit ligt momenteel bij het terug naar de top brengen van Renault. Dat is op dit moment mijn enige zorg en hier stop ik al mijn energie in. Het is mijn doel om voor het einde van het seizoen op het podium te komen en het zou helemaal geweldig zijn als we een keer een overwinning kunnen scoren. Al dat andere is alleen maar goed voor de krantenverkoop."

Microsoft verkoopt nog steeds oude revisie Xbox 360

De Franse website Logic-Sunrise is erachter gekomen dat de 'nieuwe' Xbox 360 pakketten van oude kwaliteit zijn. De pakketten, die twee draadloze controlers en twee games bevatten, voor maar liefst 200 euro, bevatten oude hardware. Na het openen van tien pakketten kwamen ze achter dat de non-falcon moederborden de oude Hitachi 47 en Samsung MS25 drives bevatten. Dit zijn oudere versies van Xbox 360, welke meer stroom verbruiken, warmer worden en een grotere kans op de legendarische Red Ring of Death hebben.

Microsoft heeft hier nog geen officieel antwoord op gegeven. Hoe die situatie hier in Nederland is, is nog onbekend, maar het valt wel aan te raden op te letten welke Xbox jij mee naar huis neemt.


Keen laat NK aan zich voorbij gaan

Trinko Keen zal niet in actie komen op het NK tafeltennis, dat komend weekend in Eindhoven wordt gehouden. De tafeltennisser heeft teveel last van een blessure aan zijn heup en moet rust houden.

Bovendien wil Keen, met het oog op de ProTour-toernooien van Zuid-Korea en Singapore, geen risico lopen. Daar heeft de Arnhemmer namelijk de mogelijkheid om kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen. "Ik moet op een zo goed mogelijke manier rust houden."

Keen zou in de Brabantse stad voor de 22e keer aan het Nederlands kampioenschap deelnemen. Nu de tafeltennisser zich heeft afgemeld, zal er geen finale tussen hem en Danny Heister komen. In het verleden gebeurde dit al veertien keer.

Heister heeft nu overigens de kans om het record van Bettine Vriesekoop te evenaren. Tot nu toe wist hij 29 keer kampioen van Nederland te worden. De Nederlandse tafeltennisster heeft 30 nationale titels in de wacht gesleept.

Bettini laat Tour weer schieten

Paolo Bettini zal ook dit jaar niet in actie komen tijdens de Tour de France. De Italiaan zal ter voorbereiding op de Olympische Spelen wel aan de Ronde van Oostenrijk en de Ronde van Wallonië deelnemen. In Beijing verdedigt de renner zijn titel.

De Ronde van Frankrijk begint op 5 juli en finisht op 27 juli in Parijs. In 2004 deed Bettini voor het laatst mee aan La Grande Boucle. De Italiaan zal in september wel aan de start van de Vuelta a España verschijnen.

Tijdens de Spaanse wielerronde zal Bettini zich dan opwarmen voor het WK wielrennen, dat op 28 september in Varese wordt gehouden. Ook hier is de renner van Quick-Step titelverdediger.

Nikopol: Secrets of the Immortals komt onze kant op

Op FOK!games hebben we een eindredactrice die erg veel van adventure games houdt. Dat merken we overal, op IRC, maar ook op meetings. Vandaag kwam ze weer met het nieuws dat Nikopol: Secrets of the Immortals onze kant op komt. Geen wereldnieuws, maar speciaal voor lizardtattoo - en uiteraard voor de users die ervan houden - daarom dit bericht. Want dit nieuwtje verdient vast en zeker een bericht.

Vandaag is bekend geworden dat Nikopol een uitgever gevonden heeft. Got Game Entertainment zal ervoor gaan zorgen dat de game in de rekken ligt. In augustus komt de game uit.






Parijs, 2023. Een dictator heeft in Frankrijk de absolute macht. Parijs is opgedeeld in twee gedeeltes: een rijk deel, en een arm deel. Je kruipt in de huid van Nikopol, een 'held' die op zoek gaat naar zijn vader. Zijn vader bevindt zich mogelijk in de kelders van Parijs...

Judoka Bosch maakt rentree

Edith Bosch keert komend weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Rome, terug op de judomat. De judoka kwam de laatste tijd niet meer in actie, vanwege een blessure. Hierdoor miste ze ook het EK judo in Lissabon.

Inmiddels is Bosch zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen die in augustus in Beijing van start gaan. Op dit mondiale evenement wordt ze gezien als medaillekandidaat. Vier jaar geleden sleepte de judoka in Athene de zilveren plak in de wacht.

Koster: "Geen contact met FC Twente gehad"

Adrie Koster heeft ontkend dat FC Twente hem als hoofdcoach binnen gaat halen. De interim-trainer van Ajax zou in Enschede de opvolger van scheidend coach Fred Rutten moeten worden. De oefenmeester van de Amsterdammers geldt als belangrijkste kandidaat in Enschede.

Koster zou zelfs nog geen contact met FC Twente hebben gehad. "Ik heb ook gelezen dat ik na dit weekeinde gepresenteerd zou worden. Maar ik weet echt nergens iets van. Daarom wil ik er ook niet zo heel lang over praten. Het is namelijk niet waar," liet Koster tijdens een persconferentie, voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd tegen De Tukkers, weten.

Ook Jürgen Klopp zou in aanmerking komen voor de vacante positie van trainer bij FC Twente. De Duitser zwaait momenteel de scepter over FSV Mainz.

Laudrup vertrekt bij Getafe CF

Michael Laudrup vertrekt als trainer van Getafe CF. De coach was pas één seizoen in dienst bij de Spaanse club. Daarin bereikte hij overigens wel de kwartfinales van de UEFA Cup en de finale van de Spaanse beker.

Vorig jaar werd Laudrup aangetrokken als vervanger van Bernd Schuster. De laatstgenoemde trainer ging destijds aan de slag bij Real Madrid. Het is nog onduidelijk wat de voormalig speler van Real Madrid, FC Barcelona en Ajax zal gaan doen.

Er is een mogelijkheid dat Laudrup Josep Guardiola gaat assisteren. De oud-voetballer wordt namelijk de nieuwe trainer van FC Barcelona.

3-D surfen door horrorkelder Fritzl

Leve het internet, want anders hadden we nooit virtueel kunnen ronddolen in de horrorkelder van de Oostenrijkse incestpleger  Josef Fritzl.  Via een Oostenrijkse nieuwssite is de kelder uit Amstetten te bezoeken.  Met de toetsen A en Y kun je naar boven en naar beneden kijken, middels de pijltjes kun je inzoemen, ronddraaien en vooruitgaan.

Al klikkend kun je door het driedimensionale model surfen om te kijken in welke omstandigheden Jozefs dochter Elisabeth en hun kinderen hun tijd moesten doorbrengen.

Overigens blijkt dat Fritzl zijn dochter en kinderen niet had kunnen vergassen in de kelder. Hij deed dat wel voorkomen door bij binnenkomst een apparaatje te activeren met de woorden ''als jullie proberen te ontsnappen, laat ik de kelder volstromen met een verstikkend gas''.

Grote vraag na de vrijlating van Fritzls kinderen en kleinkinderen was of dat systeem daadwerkelijk bestond. Na grondig onderzoek van de Oostenrijkse politie is gebleken dat een vergassingssysteem niet heeft bestaan. Behoudens met vergassing dreigde Jozef óók met elektrocutie. Wie de 300 kilo zware stalen deur zou aanraken, kwam onder stroom te staan. 

3-D-surfen door de horrorkelder doe je hier.

 

De Haan roept Maduro op

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft Hedwiges Maduro opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje voor de Olympische Spelen. Eerder vandaag werd bekend dat Maduro een van de afvallers is van het 'grote' Oranje voor het EK voetbal.

Urby Emanuelson, die vanmorgen ook afviel, is niet opgeroepen door De Haan omdat hij nog kampt met een blessure.

Tot de selectie van Jong Oranje behoren ook de dispensatiespelers Robbie Wielaert (FC Twente), Gerald Sibon (sc Heerenveen) en Roy Makaay (Feyenoord). Als Twente zich weet te plaatsen voor de voorronde van de Champions League, dan doet De Haan geen beroep op Wielaert en zijn ploeggenoot Edson Braafheid.

Dragon Ball Z Burst Limit demo nu te downloaden

Degene die staan te springen om hun eerste next-gen kamehameha uit te voeren hoeven niet langer te wachten. Vandaag is namelijk de demo van DBZ: Burst Limit uitgekomen. In de demo kun je een tweetal gevechten uit de saiyan-saga doen, een tegen Raditz, en een tegen een aantal Saibamen. De demo weegt zo'n 500 MB en staat nu op de XBL Marketplace. PS3 gebruikers zullen nog een paar uurtjes moeten wachten, de demo verschijnt namelijk pas later vandaag op PSN.

Dragon ball Z: Burst Limit verschijnt 6 juni voor zowel de 360 als de PS3



What!? Ninethousand!?

Kat en muis zetten hoofdstad in het donker

Een kat die jacht maakte op een muis in het belangrijkste elektriciteitsstation van de Albanese hoofdstad Tirana is er de oorzaak van dat delen van de stad 72 uur zonder stroom hebben gezeten. Dat maakte het elektriciteitsbedrijf vandaag bekend.

De kat en muis raakten elektriciteitskabels, verklaarde een zegsvrouw van het bedrijf. ''We hebben foto's van de geëlektrokuteerde dieren gemaakt, want dit hebben we nog nooit meegemaakt'', voegde ze eraan toe.

Albanezen klagen bitter over de voortdurende stroomonderbrekingen die het land al decennia plagen. De meeste huizen en bedrijven in Tirana hebben daarom ook hun eigen generatoren om stroom op te wekken.

Morgen eerste trailer van Red Alert 3?

Sinds kort staat er een video geupload op Youtube. Daar zie je een sportieve Gina Carano aan het werk. Niets verkeerd natuurlijk, maar Gina Carano maakt reclame voor Red Alert 3. Dat komt omdat ze gaat acteren voor de filmpjes van Red Alert. Ze kruipt in de huid van een Sovjet Commando. Het betreft een voorproefje op de eerste trailer van Red Alert 3, die zeer waarschijnlijk morgen verschijnt.

Hind opgelucht over scheiding Oostbloklanden

Hind Laroussi is blij dat het Eurovisie Songfestival dit jaar een tweede halve finale kent. "Nu zitten tenminste niet alle Oostbloklanden bij elkaar", vertelt de 23-jarige zangeres vanuit Belgrado. "Ik ben ervan overtuigd dat deze extra halve finale wat uitmaakt." Hind komt dinsdag uit in de eerste halve finale van het festival.

Het nieuwe systeem moet leiden tot eerlijkere kansen op een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ervaringen uit de afgelopen jaren hebben geleerd dat vooral Oostbloklanden elkaar rijkelijk punten toekennen. Nu deze landen zijn verdeeld over twee halve finales, moeten deze problemen tot het verleden behoren.

NOS-directeur Gerard Dielessen ziet zich als geestelijk vader van de nieuwe vorm van het Europese liedjesfestijn. "We zijn vooral blij dat de European Broadcasting Union een aantal aanpassingen heeft gedaan die ik vorig jaar heb voorgesteld", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Hind zelf heeft het gevoel dat haar kansen vergroot zijn. Mochten de televoters haar niet richting finale stemmen, dan hoopt ze op de wildcard van de vakjury. "Maar ik hoop die niet nodig te hebben", voegt ze snel toe.

Dinsdag moet de zangeres met het nummer 'Your heart belongs to me' haar best doen in de eerste voorronde van het zangfestijn. Twee dagen later nemen nog eens negentien landen het tegen elkaar op voor een plaats in de finale van volgende week zaterdag. De brunette zal gekleed gaan in een speciale creatie van couturier Mart Visser.

Kraakpand Nijmegen 'extreem zwaar gebarricadeerd'

ME'ers zijn vanochtend begonnen een gekraakt pand aan het Stationsplein in Nijmegen te ontruimen. Het voormalige TPG-gebouw is door de krakers echter 'extreem zwaar gebarricadeerd'. Dat zeggen specialisten van de Brand- en Traangaseenheid (BraTra) van de Mobiele Eenheid.

In het kraakpand bevonden zich tien personen, waarvan er acht zijn aangehouden. Twee krakers verlieten het pand vrijwillig. Het kostte de ME bijzonder veel moeite om vooruit te komen in het pand. De ontruimingsploeg betrad het vier etages tellende gebouw via de bovenste verdieping en kon na veel moeite de lager gelegen verdiepingen bereiken. Deuren zijn dichtgelast en versperd met materiaal, aldus de politie. Ondanks de vele barricades wil de ME de ontruiming vrijdag geklaard hebben.

Het voormalige postkantoor is vier verdiepingen hoog en staat pal naast het Nijmeegse station en politiebureau. De krakers wilden van het pand een vrijplaats maken en vochten ontruiming tevergeefs aan bij de rechter. Voor de sloop wil de brandweer er oefeningen doen. Het gebouw moet daarna plaats maken voor een nieuw poppodium.

Voetbal: Eerste afvallers Oranje bekend

Marco van Basten heeft zijn voorlopge selectie voor het Europees Kampioenschap met vier spelers verminderd. Ajax-verdediger Urby Emanuelson, AZ-verdediger Kew Jaliens, Valenica-middenvelder Hedwiges Maduro en PSV-aanvaller Danny Koevermans zijn afgevallen. Eerder deze week liet Clarence Seedorf al weten niet mee te willen naar het EK.

Khalid Boulahrouz, weer helemaal fit na een periode van blessures, is toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Uiterlijk 28 mei moet Van Basten zijn definitieve lijst van 23 man inleveren bij de UEFA. Drie spelers zullen dus nog afvallen.

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

 

PlayStation Store zit weer vol met downloads

Gisteravond is de PlayStation Store weer bijgevuld. Deze keer is er één demo verschenen, namelijk die van Overlord. Verder zijn er enkele andere games verschenen, zoals Red Alert en Dark Mist. Mensen die een Amerikaans account hebben, kunnen tevens genieten van de Dragon Ball Z: Burst Limit demo.

Games/Demos:
Dark Mist - €7,99
Command & Conquer: Red Alert (PSone) - €4,99
Overlord: Raising Hell demo
Wipeout Pure (PSP) - €19,99

DLC:
Pixel Junk Encore Pack - €2,99
Everybody’s Golf World Tour Gloria Pack - €0,99
Everybody’s Golf World Tour Alex Pack - €0,99

Trailers:
Dark Sector Launch Trailer
Welcome to Paradise City! Trailer
Brothers In Arms Hell’s Highway Trailer
Burnout Paradise Accolade Trailer
Haze TV Ad

Wallpapers:
Overlord Wallpaper 1
Overlord Wallpaper 2
Overlord Wallpaper 3
Overlord Wallpaper 4
Overlord Wallpaper 5

Themes:
Warhawk Eucadian
Warhawk Operation Broken Mirror
Eye Of Judgment Spellbound
Eye Of Judgment Citadel
Pain: The Dude Theme
Pain: ED T Bone
Pain: Ice T Theme
Pain: Jarvis Theme
Pain: Cookie Theme
Pain: Ginger Theme
Pain Hung Lo Theme
Pain Muffy Theme
Pain Santa Theme
Pain Scurv Dogg Theme
Pain Cookie Theme
Overlord Theme


Jaarverslag: Nederland staat er goed voor

Nederland staat er in vergelijking met andere Europese landen goed voor. De Nederlandse economie groeit harder, de inflatie en werkloosheid zijn lager en de overheidsfinanciën zijn solide.

Dat staat in het Financieel Jaarverslag 2007, dat minister Wouter Bos van Financiën woensdag, de jaarlijkse Verantwoordingsdag, naar de Tweede Kamer stuurt.

Volgens het Financieel Jaarverslag hebben economie en financiën zich vorig jaar beter ontwikkeld dan vooraf was voorzien. De overheidsbegroting vertoonde een overschot van 0,4 procent van het bruto binnenlands product, terwijl op 0,2 procent was gerekend. De staatsschuld kwam uit op 45,4 procent, twee miljard minder dan de 47,9 procent die verwacht werd.

Rensenbrink beste speler Anderlecht ooit

Rob Rensenbrink is uitgeroepen tot de beste Anderlecht-speler allertijden.

De Nederlandse linksbuiten laat daarbij de Belgische voetballegende Paul van Himst achter zich. Ook verslaat hij de vorige maand overleden ‘Mister Anderlecht’ ex-manager Constant Vandenstock.

Vooral het feit dat Rensenbrink, die in België nog altijd bekend staat als het ‘slangenmens’, Anderlecht in de jaren zeventig aan twee Europa Cups II hielp, gaf de doorslag.

De oud-spits, die in 261 wedstrijden 141 doelpunten scoorde voor de Brusselse club, reageerde verrast maar ook enorm blij. "Dit is echt een enorme eer. Zeker wanneer je voor een icoon als Van Himst eindigt.”

Er eindigden meer Nederlanders in de top 100 aller tijden van Anderlecht, te weten Jan Mulder (14), Arie Haan (15), John Bosman (44) evenals de trainers Johan Boskamp (41) en Aad de Mos (43).

FIA: ECU oplossing safety carprobleem

De safety carregels in de Formule 1 zijn al regelmatig bekritiseerd. Met name het probleem van de gesloten pitstraat zorgt voor kritiek. De FIA is daarom op zoek naar een oplossing en de ECU wordt hierin betrokken.

In de huidige reglementen moet het veld eerst in de goede volgorde achter de safety car rijden, voordat de pitstraat open gaat. In Australië had Heikki Kovalainen hinder van deze regels, doordat hij zijn pitstop gepland had in de ronde dat de safety car op de baan kwam. Nick Heidfeld gebeurde in Spanje iets soortgelijks.

De FIA is dus nu op zoek naar een oplossing en denkt die gevonden te hebben in een maximum snelheid voor de ronde dat de saftey car op de baan komt. De Electronical Control Unit (ECU) wordt daarbij betrokken. Het is de bedoeling dat de standaard-ECU op het display aangeeft hoe hoog de maximumsnelheid in die ronde is.

Het systeem is volgens de technici niet heel simpel, maar wel te realiseren. Voordat het echter in de races gebruikt kan gaan worden, moet het nog uitgebreid worden getest. Het zal dan ook pas op zijn vroegst tijdens de GP van Frankrijk toegepast worden.

RSI-klachten weer op niveau van 10 jaar geleden

Het aantal meldingen van RSI zit weer op het niveau van tien jaar geleden. Van alle beroepsziektemeldingen was het afgelopen jaar 'slechts' 5 procent toe te schrijven aan RSI. Dat bleek vandaag uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), gepubliceerd in het blad Verzekerd!.

In 2003 was RSI nog verwantwoordelijk voor 30 procent van de ziektemeldingen. "De voorlichting en preventieve maatregelen lijken hun vruchten te hebben afgeworpen", aldus het CVS. Repetitive strain injury (RSI) kan leiden tot een muisarm, nek-, rug- en schouderklachten. Sinds eind jaren negentig nam het aantal RSI-klachten "schrikbarend snel toe". Het 'topjaar' was 2003, toen verzekeraars bijna driehonderd RSI-claims kregen. Het totaal aantal beroepsziektemeldingen daalde in 2007 ook, tot zeshonderd. In 2003 waren dat nog 960.

Zweed verkoopt eigen vrouw als seksslavin

Een Zweed heeft zijn 19-jarige verstandelijk gehandicapte vrouw als 'seksslavin' aan zeker honderd mannen verkocht. Een zegsman van het Openbaar Ministerie in Stockholm zei vandaag tegen de krant Metro dat de 44-jarige man onder meer wegens mensenhandel en souteneurschap voor de rechter moet verschijnen.

De man trouwde het slachtoffer vorig jaar augustus en bood haar direct daarna aan op internet voor seksuele diensten. Twee mannen van 35 en 37 zijn wegens medeplichtigheid aangeklaagd. De hoofdverdachte staat ook terecht wegens de verkrachting van verscheidene minderjarige meisjes.

Aanklager KNVB: boete stadionbrand Groningen

Naar aanleiding van de brand in stadion Euroborg op 13 april heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB FC Groningen een schikkingsvoorstel gedaan van een boete van 15.000 euro.

Door de brand moest de wedstrijd tegen Ajax worden uitgesteld. De club kreeg al een voorwaardelijke straf van het spelen van een wedstrijd zonder pubiek.

Voor 22 mei moet FC Groningen laten weten of ze het voorstel accepteren. Doen ze dat niet, dan zal de zaak worden behandeld door de
tuchtcommissie van de KNVB.

Ex-Okami studio werkt aan viertal nieuwe titels

Op woensdagavond heeft Sega een press event gehouden in San Francisco waar vier nieuwe titels zijn aangekondigd. Sega werkt hiervoor samen met Platinum Games, de developer die ex-werknemers van Clover Studios hebben opgericht nadat Clover Studios de deuren sloot.

De eerste game die is aangekondigd, is MadWorld voor de Wii. Deze game, zoals in te trailer te zien is, wordt nog bloederiger dan No More Heroes en is volledig weergegeven in de kleuren zwart, wit en rood. Het hoofdpersonage heeft een kettingzaag in zijn arm, waarmee hij flink huis kan houden. Jack Thompson voer dus.

De tweede game is Bayonetta, een over the top action game voor de PS3 en de 360. Het spel is ontwikkeld onder de leiding van Devil MayCry-bedenker Hideki Kamiya en gaat over de heks Bayonetta die engelen bevecht.

Als derde komen Sega en Platinum met een DS RPG genaamd Infinite Line. Concrete informatie over Infinite Line is er nog niet. Over de vierde game is enkel bekend dat deze wordt gemaakt door Resident Evil bedenker Shinji Mikami.

Trailers van Bayonetta en Madworld zijn al verschenen:



Yngwie ook bedankt voor de submit

Van Basten maakt eerste afvallers bekend

Marco van Basten heeft zijn voorlopige selectie voor het Europees Kampioenschap met vier spelers verminderd.

Ajax-verdediger Urby Emanuelson, AZ-verdediger Kew Jaliens, Valencia-middenvelder Hedwiges Maduro en PSV-aanvaller Danny Koevermans zijn afgevallen. Eerder deze week liet Clarence Seedorf al weten niet mee te willen naar het EK.

Khalid Boulahrouz, weer helemaal fit na een periode van blessures, is toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Uiterlijk 28 mei moet Van Basten zijn definitieve lijst van 23 man inleveren bij de UEFA. Drie spelers zullen dus nog afvallen.

Geen operatie Sulejmani

Heerenveen heeft laten weten dat Miralem Suljemani geen operatie aan zijn knie hoeft te ondergaan. De knieblessure van de aanvaller moet met rust genezen.

"In principe wordt er geen ingreep gedaan", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde. In de laatste thuiswedstrijd van de competitie, tegen Excelsior, liep de 19-jarige spits de blessure op. Uit een mri-scan bleek toen dat de aanvaller een klein scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie had opgelopen.

Eind van deze maand moet Sulejmani zich weer in het ziekenhuis melden. Dan zal worden bekeken of en in hoeverre hij hersteld is.

Avondklok voor reljeugd Katendrecht

De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten gaat in de wijk Katendrecht, waar onlangs PREMtime-presentator Prem Radhakishun door vooral Antilliaanse en Marokkaanse  kansenjongetjes van rond de twaalf  jaar de buurt werd uitgejaagd, een avondklok instellen.  Opstelten maakte gisteren bekend dat elf gezinnen inmiddels een brief hebben ontvangen waarin de maatregel is aangekondigd.

Jongeren die zich na 21.00 uur op straat vertonen, worden door de politie naar huis gebracht. Ouders kunnen in dat geval rekenen op extra toezicht bij het opvoeden. De aangeschreven gezinnen kampen volgens de burgemeester met 'een veelvoudige problematiek'. ''Alles wat fout kan gaan, gaat fout. Zij krijgen daarom al maximale begeleiding.''

De Rotterdamse wijk op Zuid, tot de jaren tachtig vooral bekend als hoerenbuurt en Chinatown,  kampt al tijden met overlast van een groep jongeren die in leeftijd variëren van 9 tot 15 jaar. Zij bedreigen mensen, schelden ze uit, gooien ruiten in en plegen roofovervallen en diefstallen.

Na de uitzending van PREMtime sprak de lokale PvdA schande van de situatie.  Fractievoorzitter Peter van Heemst pleitte meteen voor een avondklok, zoals dat onder meer in Utrecht wordt toegepast. De grootste oppositiepartij, Leefbaar Rotterdam, noemt de inspanningen een lachertje. ''Gaat de politie nu ook al voor taxichauffeur spelen?’’, aldus een LR-raadslid.

'Ellen DeGeneres kondigt huwelijk met vriendin aan'

Ellen DeGeneres en haar vriendin Portia de Rossi trekken binnenkort de bruidsjurken aan om in het huwelijk te treden. Dat heeft een bezoeker van de Ellen DeGeneres Show verklapt aan de entertainmentsite TMZ. De 50-jarige presentatrice zou de aankondiging hebben gedaan tijdens haar eigen talkshow.

DeGeneres behandelde in haar programma het verbod op het homohuwelijk. Dat verbod werd donderdag door het hof in Californië ongedaan gemaakt. Vervolgens maakte ze bekend dat zij en haar vriendin De Rossi zelf binnenkort de bruidstaart aansnijden. Over een eventuele trouwdatum liet de presentatrice nog niets los.

De 35-jarige De Rossi bevond zich op de tribune en kreeg samen met haar vriendin een luid applaus na de aankondiging. Het programma waarin het koppel de verloving aankondigt is vrijdag in de Verenigde Staten op televisie te zien.

DeGeneres startte in 2003 met haar talkshow, waarmee ze ook wel wordt gezien als de grappige variant van Oprah Winfrey. Haar coming-out beleefde ze in de komedieserie Ellen, waarin ze vier jaar lang de hoofdrol vertolkte. Zij was de eerste ster in Hollywood die tijdens haar carrière openlijk uitkwam voor haar homoseksualiteit. DeGeneres ontmoette haar vriendin De Rossi, die onder meer bekend is uit de serie Ally McBeal, in december 2004.

Plas water slokt fietser op

In de nacht van woensdag op donderdag fietste een 19-jarige jongen nietsvermoedend over een fietspad in Tilburg, toen hij plotseling in een diepe plas op het fietspad verdween. De jongen kon zelf weer uit het gat, dat tot de rand toe gevuld was met water, klimmen. Zijn fiets ligt er nog in.

De jongeman fietste in de richting van Tilburg, toen hij een grote plas over de hele breedte van het fietspad zag liggen. Hij dacht er wel doorheen te kunnen fietsen, maar niets bleek minder waar. Een gesprongen waterleiding had een enorm gat van twee bij twaalf meter veroorzaakt, met een diepte van ongeveer twee meter. De Tilburger liep geen verwondingen op; hij heeft alleen een nat pak aan zijn duik overgehouden. De gemeente heeft inmiddels hekken en borden laten plaatsen rondom het gat.

Met dank aan Petra76 en Dudetska voor de submit

'Britney onderneemt snoepreisje met Mel Gibson'

Britney Spears en Mel Gibson zijn samen op weg naar Costa Rica. Vergezeld van Britney's vader en de vrouw van Gibson onderneemt het opmerkelijke tweetal een reisje om te ontspannen, meldt een anonieme bron aan het Amerikaanse tijdschrift People. Het is niet de eerste keer dat de zangeres in het openbaar wordt gesignaleerd met de acteur.

De groep verblijft in het vakantiehuis van de 52-jarige acteur, zegt de bron. "Ze gaan er gewoon een paar dagen tussenuit om te relaxen."

In maart zagen getuigen Spears en Gibson samen dineren in een Russisch restaurant in Los Angeles. Dit was niet het eerste contact tussen de twee sterren, zei een bron toen. "Mel en zijn vrouw Robin hadden een vrouw gezien die in een crisis verkeerde en wilden op elke mogelijke manier helpen."

De geplaagde popster kan wel wat rust gebruiken. Getuigen merkten op dat ze in gewicht is aangekomen en suggereerden dat er misschien een derde kindje op komst is. Andere beweren weer dat haar duidelijk zichtbare buikje te wijten is aan medicijngebruik.

Tilburgse Turk opgepakt in internationale terreurzaak

Een arrestatieteam heeft vanochtend in Tilburg een 48-jarige Turkse man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de financiering van terrorisme. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vanochtend gezegd.

Frankrijk heeft inmiddels om de uitlevering van de verdachte gevraagd. De aanhouding is het gevolg van een Frans onderzoek, aldus het OM.

De Franse politie- en inlichtingendiensten hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar een organisatie van geldinzamelaars voor de Islamitische Turkse beweging Kaplan. De verdachte die in Tilburg woont, heeft vermoedelijk de opgehaalde bedragen in ontvangst genomen, meldt het landelijk parket van het OM.

De Nationale Recherche heeft vanwege deze zaak vanmorgen ook nog drie woningen doorzocht. Daarbij zijn computers, administratie, telefoons, een aantal vuurwapenpatronen en vermoedelijk een gaspistool in beslag genomen.

Persbureau Reuters meldt dat de aanhouding deel uitmaakt van een serie van nog negen arrestaties, waarvan acht in Frankrijk en een in Duitsland. Alle tien worden verdacht van het financieel ondersteunen van terrorisme.

Uitgaven zorg stijgen met 5,1 procent

Nederlanders hebben in het afgelopen jaar 5,1 procent meer uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg dan een jaar eerder. In totaal besteedden Nederlanders in 2007 74 miljard euro aan zorg. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De stijging is toe te schrijven aan hogere loonkosten van zorginstellingen en steeds duurdere geneesmiddelen. Maar volgens een woordvoerder is er ook meer zorg verleend en zijn meer medicijnen verstrekt.

De uitgaven aan ziekenhuiszorg en specialistenpraktijken stegen met 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. De uitgaven aan huisartspraktijken lagen in 2007 6,5 procent hoger. Nederlanders gaven aan via apotheken verstrekte geneesmiddelen 6,8 procent meer uit.

Formule 1 mogelijk in Disneyland

De premier van Frankrijk, François Fillon, zegt dat als het aan hem ligt de Formule 1-bolides binnenkort door Disneyland in Parijs razen.

Momenteel wordt de Grand Prix van Frankrijk nog gehouden op het circuit van Magny-Cours. Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, heeft al een aantal maal aangegeven dat hij dat circuit niet meer geschikt vind vanwege het gebrek aan hotels in de omgeving en de verkeersproblemen rondom het circuit.

De Brit is van mening dat Parijs een betere locatie is voor publiek, maar ook voor de televisiekijkers. In Le Figaro zegt Fillon vandaag dat de staat wil bijspringen om het benodigde bedrag van 20 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Hij heeft ook al met Ecclestone gepraat over de mogelijkheid van een Grand Prix in Parijs.

Konami kondigt Rock Revolution aan

Uitgever Konami trapte gisteren hun 2008 Gamers Day af met de aankondiging van Rock Revolution, een nieuwe rhythm game welke oktober dit jaar nog uit zou moeten komen. De game is te vergelijken met Guitar Hero en Rock Band.



De PlayStation 3 en Xbox 360 versies van de game komen volgens Konami met de meest realistische drum kit die op het moment op de markt is. Met zes trommels en een kick pedaal heeft de drum kit evenveel 'toetsen' als een echt drumstel. De gitaar heeft vijf toetsen, deze kan gebruikt worden voor zowel de gitaarpartij als de baspartij in de game. Een microfoon is niet bij deze game inbegrepen.

De Wii versie van de game zal air-drum en air-guitar gameplay bevatten, de Wii Remote en de Nunchuck worden hiervoor gebruikt. Bij de Wii versie zitten verder geen echte controllers. De DS versie maakt gebruik van de stylus voor alle instrumenten. De DS versie ondersteunt zelfs zang door het ingebouwde microfoontje.



De release op de consoles zal 40 liedjes bevatten, met na de release natuurlijk meer downloadbare tracks voor de 360 en PS3. Alle liedjes in deze game zullen covers zijn, er zal geen één origineel liedje in de game zitten. De game heeft twee careers, voor gitaar/bas en drums, welke in vijf moeilijkheidsgraden te spelen zijn. Ook zal de game een 'overdrive mode' bevatten welke te vergelijken is met de 'star power' uit de Guitar Hero reeks. Naast lokale en online multiplayer, zal Rock Revolution ook een 'Jam Mode' bevatten. Deze mode stelt de spelers in staat om zelf liedjes te maken met de gitaar en de drums. Helaas is deze nog niet gedemonstreerd, dus het is nog maar afwachten hoe dit gaat uitpakken. De Wii en DS versie hebben helaas geen online multiplayer, deze versies zullen uiteraard wel lokale multiplayer bevatten en ook de 'Jam Mode' zal bij deze versies inbegrepen zijn.

Rock Revolution zal in oktober dit jaar verschijnen voor de 360, PS3, Wii en DS


'Barcelona wil Ronaldinho ruilen voor Kaká'

Het lijkt erop dat FC Barcelona de AC Milan-sterspeler Ricardo Izecson Santos, beter bekend als Kaká wil overnemen. Barcelona lijkt er zowat alles voor over te hebben om de winnaar van de Gouden Bal binnen te halen.

Uit verschillende Spaanse media blijkt dat de Catalaanse club sterspeler Ronaldinho wil ruilen voor Kaká. Indien AC Milan dit niet voldoende vindt, is Barcelona bereid om ook nog twintig miljoen euro bij te voegen. Nu blijkt dat Barcelona-middenvelder Deco ook graag wil vertrekken bij de Blaugranas, zou het mogelijk zijn dat de Portugees ook betrokken zal zijn bij de eventuele ruil.

Het contract van Déco loopt nog tot medio 2010, maar de middenvelder gaf al aan om weg te willen. "Ik wil naar een club in Italië of Engeland", liet de Braziliaanse Portugees weten.

[NBA] Spurs dwingen 7e wedstrijd af

Mede dankzij een zeer sterke Manu Ginobili en Tim Duncan zullen de San Antonio Spurs en de New Orleans Hornets wedstrijd zeven spelen om een plek in de finales van de Western Conference. De zesde wedstrijd werd door de Spurs met 99-80 gewonnen.

Beide teams hebben nu drie wedstrijden gewonnen in deze serie waardoor een beslissende zevende wedstrijd nodig is. De ervaren heren uit Texas wisten precies wat te doen in de wedstrijd. De Hornets werden weggespeeld door de snelle Ginobili die de wedstrijd met 25 punten eindigde. Het reguliere seizoen kende vele teleurstellende momenten voor de Argentijn waardoor hij wat wilde goed maken. Duncan was onhoudbaar voor David West van de Hornets. Duncan scoorde twintig punten, pakte vijftien rebounds en gaf zes assists. De Fransman Tony Parker moest genoegen nemen met vijftien punten en vier assists.

Chris Paul van de Hornets deed wat er van hem verwacht werd. De kleine guard scoorde 21 punten en gaf acht assists. De rest van het team was zeer teleurstellend, wat mede te danken was aan de sterke verdediging van de Spurs. Tyson Chandler moest genoegen nemen met veertien punten en zes rebounds. De Servische driepuntsexpert Peja Stojakovic bleef steken op dertien punten.

[upd] Politiek boos over arrestatie Gregorius Nekschot

D66 en de PVV hebben verontwaardigd gereageerd op de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot.  De woning van de Amsterdamse spotprententekenaar werd dinsdag bezocht door tien politiemensen die materiaal in beslag namen en Nekschot naar een politiecel brachten. Daar werd hij anderhalve dag vastgehouden voor verhoor.  Volgens het Openbaar Ministerie heeft Nekschot zich schuldig gemaakt aan belediging van moslims en mensen met een donkere huidskleur.

D66-Kamerlid Boris van der Ham gaat minister van justitie Hirsch Ballin naar de Kamer roepen om uitleg te geven over de arrestatie. "Alleen oproepen tot haat en geweld zijn verboden in Nederland en dat wil ik graag zo houden. In een open en vrije samenleving zijn mensen heel verschillend en dat kan soms botsen, maar dat geeft ons ook een grote vrijheid. Die moeten we koesteren."  Van der Ham noemt het werk van Nekschot ''zonder meer zeer omstreden'', maar de gang van zaken van deze week roepen volgens hem veel vragen op.

PVV-leider Geert Wilders noemt de arrestatie ''ongehoord en smakeloos". Hij beschuldigt het Openbaar Ministerie in Amsterdam, dat opdracht gaf voor de arrestatie, van "dictatoriale trekjes." Hij wil minister Hirsch Ballin  dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje ter verantwoording roepen. Wilders zegt zich niet te kunnen herinneren dat er in het westen ooit een cartoonist is gearresteerd. ''Juist een cartoonist, die per definitie prikkelend en satirisch is, moet zich vrij kunnen uiten.''

Cabaretier Hans Teeuwen zei gisteren in het tv-programma Pauw en Witteman dat hij de cartoonist, waarvan tot nog toe alleen zijn pseudoniem Gregorius Nekschot bekend was, persoonlijk kent. Hij sprak hem kort na zijn vrijlating. Volgens Teeuwen was de arrestatie pure intimidatie. De politie zou Nekschot hebben gezegd dat hij zijn anonimiteit nu wel kwijt is. ''Een tamelijk intimiderende opmerking”, aldus Teeuwen.

Het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD) van het Openbaar Ministerie kwam in actie na een klacht uit 2005 van imam Abdul Jabbar van de Ven, bekend van het doodwensen van Geert Wilders. De klacht van Van der Ven betrof deze cartoon, die over hem ging. Het LECD staat onder leiding van officier van justitie Paul Velleman die ook al een tijdje onderzoekt of Kamerlid Geert Wilders vervolgd moet worden. In opdracht van het LECD zoekt het OM momenteel uit wie de bewuste Nekschot-tekeningen heeft gemaakt en wie ze online heeft gezet. Na het onderzoek wordt besloten of er wordt overgegaan tot vervolging.

De controversiële Nekschot publiceert vooral op internet, maar ook zijn boek 'Nekschot: Misselijke grappen' wordt in het onderzoek betrokken. FOK! schreef in 2006 een review  over dat boek.

Update 11.05 uur
Ook de SP is boos over de arrestatie van de cartoonist. Net als de PVV en D66 wil ook deze partij opheldering van Hirsch Ballin.

SP-Kamerlid Jan de Wit noemt het ''volstrekt buiten proportie'' dat Nekschot anderhalve dag werd vastgehouden terwijl de politie thuis zijn computer en ander materiaal in beslag nam. De Wit: “Als iemand aangifte doet, moet die in behandeling worden genomen. Als het noodzakelijk is, nodig je de tekenaar dan uit voor een gesprek op het bureau. De intimiderende aanpak die nu is gehanteerd, vind ik kwalijk. Het gaat om een tekenaar, niet om een vermeende bommenlegger. Juist in kwesties die de vrijheid van meningsuiting raken is uiterste zorgvuldigheid op zijn plaats. Daarom zal ik Hirsch Ballin om opheldering vragen.”

De PvdA volgt de zaak ook met grote aandacht, zo liet Kamerlid Ton Heerts vanochtend weten: ''We nemen deze zaak hoog op. Een cartoonist vervolgen gaat vrij ver''. Het laatste nieuws is dat ook de VVD de minister om opheldering gaat vragen.  Het ziet er dus naar uit dat er een (spoed)debat over de eerste arrestatie van een tekenaar na de Tweede Wereldoorlog gaat komen.
 

CD: Brainpower - Hart / Hard


Het is geen nieuw verschijnsel om twee albums tegelijkertijd uit te brengen. Zo bracht de Amerikaanse rapper Nelly bijvoorbeeld de albums Sweat en Suit in 2004 op dezelfde dag uit. Op de ene plaat stonden echte partytracks, op de ander de meer emotionele liefdessongs. In Nederland is dit verschijnsel echter nog redelijk nieuw en is het Brainpower die zich er aan waagt met respectievelijk zijn vierde en vijfde album Hard en Hart. Op Hard laat Brainpower zijn licht schijnen over de rauwere kant van hiphop, bij Hart gaat hij meer op de emotionele toer.

Ajax gaat Australische school beginnen

De Australian Football Academy (AFA) gaat met Ajax samenwerken om het Australische voetbal op de kaart te zetten. Er komt een naar de Amsterdamse club genoemde voetbalschool in Sydney te staan, waar in oktober gestart zal worden.

De deal duurt vijfeneenhalf jaar met een optie voor nog vijf jaar. David Magrone, hoogste baas van de AFA, is erg tevreden met de deal. "De deal is voor 95 procent zeker. De CEO van Ajax, Henri van der Aat, was heel positief over ons voorstel toen ik hem sprak in maart. Opvallend is dat Ajax zelf niets hoeft te betalen. "AFA zal de investeringen op zich nemen, in ruil voor het exclusieve gebruik in Australië van de merknaam en de Ajax-methode. Ajax hoeft zelf niet te investeren in de academie en zal amper omkijken hebben naar Ajax Australia," aldus Magrone.

Elk jaar zullen vier talenten van tussen de acht en tien jaar naar Amsterdam gevlogen worden voor een stage. Als ze bevallen heeft Ajax het eerste recht op overname maar betaalt daarbij geen geld. "Ajax zal geen transfersom hoeven te betalen, maar iedere keer als een speler uit onze school wordt doorverkocht, zullen wij een percentage van de transfersom opstrijken.

Bekende Australische spelers die in Nederland gespeeld hebben, zijn Brett Emerton (toen Feyenoord, nu Blackburn Rovers), Tony Vidmar(toen NAC, inmiddels gestopt), Aurelio Vidmar (toen Feyenoord, nu coach van Adelaide United) en Eddy Bosnar (toen Heracles en nu Jef United). Tegenwoordig hebben we met Joey Didulica (AZ), Luke Wilkshire (Fc Twente,) Brett Holman (NEC) en Jason Culina (PSV) nog vier Australische spelers in de Eredivisie.

Minister ziet niets in lokpedo's

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie is geen voorstander van het inzetten van politiemensen die zich op internet voordoen als pedofielen of kinderen, om echte pedofielen te kunnen traceren. Dat zei de CDA-bewindsman gisteravond tijdens een debat over kinderporno in de Tweede Kamer. Hij reageerde daarmee op een voorstel van PVV-Kamerlid Hero Brinkman die pleitte voor het inzetten van zogenoemde lokpedo's.

Volgens Brinkman moet de politie  de mogelijkheid krijgen om 'lok-pedo's' in te zetten om verspreiders van kinderporno op het internet te ontmaskeren. Ze zouden in chatboxen contact moeten zoeken met pedofielen om hen vervolgens te betrappen op het bekijken en verspreiden van kinderpornomateriaal. ''Ik vind ook dat agenten zich best als kind mogen voordoen in chatboxen om zo pedofielen op te sporen en aan te pakken", zo zei de PVV'er.

Hirsch Ballin vindt echter dat de politie dan over de grenzen van uitlokking heen gaat. "Ik ben voor geavanceerde opsporingsmethoden, maar die moeten wel binnen de wettelijke regels passen."  Brinkman zei dat de regels dan maar moeten worden verruimd.

Verder bleek tijdens het debat dat niet alle internetaanbieders haast maken met het blokkeren van kinderporno-sites. Slechts enkele providers - waaronder UPC - willen meewerken. De minister dreigt daarom nu met een wettelijke verplichting. De internetproviders stellen echter dat er eerst een zogeheten 'justitiële toets van Justitie' moet komen, waarin precies wordt aangegeven wat wel en niet strafbaar is.



In Amerika weten ze wel raad met pedo's.

Inzet lokvrachtauto werpt vruchten af

De inzet van de zogenoemde lokvrachtauto werpt zijn vruchten af. Sinds de trucks worden ingezet om dieven van vrachtwagenladingen op heterdaad te betrappen, is het aantal aangiften van diefstal flink afgenomen. Dat laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag weten.

De verkeerspolitie heeft 28 'zeilsnijdende' verdachten aangehouden sinds november, toen met de inzet werd begonnen. Zij probeerden het zeil van de lokauto kapot te snijden om er vervolgens met de lading vandoor te gaan. "In vijftig procent van de gevallen dat de wagen ergens wordt geparkeerd, hebben we beet", zegt een woordvoerder van het KLPD.

Het aantal aangiften van ladingdiefstal door middel van zeilsnijden is in het eerste kwartaal van dit jaar met 21 meldingen afgenomen ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar, toen 86 aangiften werden gedaan. Ladingdiefstallen waarbij het zeil kapot wordt gesneden, komen vooral voor in het zuidoosten en oosten van het land.

Op een parkeerplaats langs de A58 bij Tilburg werden donderdagnacht drie Eindhovenaren op heterdaad betrapt toen ze het zeil van een lokvrachtauto kapotsneden. De mannen sneden even na middernacht de zeilen van vier trucks open, waaronder de lokvrachtwagen. Een paar uur later kwamen ze terug met een bestelbusje en laadden tien flatscreens uit de lokvrachtauto over. De verdachten zijn vastgezet.

Chinese scholier tachtig uur na aardbeving bevrijd

Chinese reddingswerkers hebben vrijdag, tachtig uur na de verwoestende aardbeving, een scholier levend onder het puin van een school in Beichuan, in het noorden van de provincie Sechuan, vandaan gehaald. Het Chinese staatspersbureau Xinhua zei dat er nog meer zwakke kreten om hulp vanuit het ingestorte gebouw klinken en dat de reddingswerkers hoop hebben dat zij ook andere leerlingen kunnen bevrijden. Het officiële dodental van de beving van maandag staat op ruim negentienduizend, maar de overheid verwacht dat dit aantal minimaal zal verdubbelen.

De Chinese president Hu Jintao heeft vrijdag bij zijn bezoek aan het door de aardbeving van maandag getroffen gebied gezegd dat het reddingswerk zijn meest cruciale fase is ingegaan. Volgens deskundigen is de kans dat er nog overlevenden onder het puin vandaan worden gehaald aanzienlijk afgenomen. Zonder water en voedsel kan een mens drie dagen overleven, zei een medewerker van de universiteit van Tsinghua.

PSV overweegt schuld Eindhoven kwijt te schelden

PSV is bereid om stadsgenoot FC Eindhoven te helpen in diens overlevingsstrijd. De landskampioen wil, onder strenge voorwaarden, de schuld van 208.000 euro kwijtschelden.

"We willen graag een plan voor vier jaar zien met een goed onderbouwde, gedekte begroting en geen luchtfietserij," aldus de algemeen directeur van PSV, Jan Reker.

FC Eindhoven wil nog deze maand de knoop doorhakken over het voortbestaan van de club. De club uit de Jupiler League is een vast lid van KNVB-categorie 1. Dat zijn betaald voetbal organisaties die met de zwaarste financiële problemen kampen. In maart van dit jaar stuurde de KNVB, tot grote woede van FC Eindhoven, een brief die als strekking had dat FC Eindhoven er maar mee moest stoppen.

Een eventuele schuldsanering van grote broer PSV kan bij de beslissing over de toekomst de doorslag geven voor het bestuur van FC Eindhoven. "Dit is natuurlijk fantastisch voor ons, wij zijn hier heel blij mee," aldus voorzitter Ed Creemers.

TROS-tweelingenband compleet

De TROS zoekt niet verder. In de afgelopen weken speurde de omroep samen met presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen naar muzikale tweelingen om samen de band Twinzz te vormen.

De talentenjacht Twinzz was via Nederland 1 te zien en beleefde gisteren zijn finale. De samenstelling van de band is daardoor bekend.

De formatie bestaat uit de tweelingen: Nina& Laura, Rick& Bob en Daniëlle& Maybritt. De drie duo's werden in de eindronde gekozen uit vijf tweelingen. Die vijf vormden de finaleploeg uit in totaal zeventig tweelingen die zich voor het tv-programma hebben opgegeven. De winnaars krijgen een platencontract en gaan samen optreden. De eerste Twinzz-single verschijnt al op vrijdag en heeft als naam De Eerste Dag (Van De Rest Van Je Leven).

De tekst en muziek van dit up-tempo popnummer is geschreven door juryvoorzitter/platenproducer Ferdi Bolland. Andere juryleden waren Lisa Boray (zangcoach) en Gerald van Windt (dans). Het programma Twinzz bleek geen kijkcijferkanon maar scoorde behoorlijk. De TROS-leiding gaf eerder aan tevreden te zijn over het behaalde kijkersaandeel.

David Lynch maakt horrorfilm

Regisseur David Lynch gaat een horrorfilm regisseren. Dat heeft de filmmaker, bekend van onder meer Wild At Heart en Mulholland Drive, gisteren bekendgemaakt op het Filmfestival van Cannes.

De 62-jarige Lynch wil My Son My Son, zoals het project heet, volgend voorjaar gaan draaien. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een man die zijn moeder vermoordt omdat de Griekse toneelschrijver Sophokles hem dat in zijn geschriften zou hebben opgedragen.

Het scenario is geschreven door Werner Herzog (Rescue Dawn). De Duitse filmer meldde eerder deze week zelf een remake van de culthit Bad Lieutenant van Abel Ferrera uit 1990 te gaan opnemen. De hoofdrol van de volstrekt amorele rechercheur die de brute verkrachting van een non onderzoekt, wordt in de nieuwe versie vertolkt door Nicolas Cage.

Som meldt zich af voor FBK Games

Bram Som heeft zich bij de organisatie van de Fanny Blankers-Koen Games afgemeld vanwege een achillespeesblessure.
De wedstrijd op 24 mei in Hengelo komt voor Som nog te vroeg. Eerder dit seizoen liet hij zich opereren aan zijn achillespees. Som, Europees kampioen op de 800 meter in 2006, zou in Hengelo zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op de Olympische Spelen lopen.

Voor de organisatie van de FBK Games was er ook goed nieuws. Langeafstandloper Sileshi Sihine (Eth) en wereldkampioen discuswerpen Gerd Kanter (Est) konden aan het deelnemersveld worden toegevoegd.

Heracles laat opnieuw tweetal vertrekken

Na Igor Gluscevic en Rob Maas laat Heracles Almelo nu ook Kai Michalke en Björn Daelemans vertrekken, zo meldt TC Tubantia. Daelemans kreeg in de winterstop al te horen dat er geen plaats meer voor hem was in de selectie. Kai Michalke speelde de tweede seizoenshelft een groot aantal wedstrijden in de basis, maar wist zich nooit te onderscheiden.

Michalke (32) raakte in zijn allereerste wedstrijd voor Heracles geblesseerd en had de rest van het seizoen nodig om te revalideren. In het afgelopen seizoen kwam hij tot 21 wedstrijden. De 30-jarige Daelemans kwam in het seizoen 2005-2006 over van RBC Roosendaal, maar wist nooit een vaste basisplaats af te dwingen in Almelo. In zijn twee seizoenen bij Heracles speelde hij slechts twintig wedstrijden.

Hofstede langer bij Volendam

Bernard Hofstede en Volendam hebben het contract van de aanvaller verlengd tot medio 2010. Het huidige contract van Hofstede bij de kampioen van de Jupiler League liep tot medio 2009.

Anderhalf jaar geleden verruilde de 27-jarige spits Heracles Almelo voor de Noord-Hollanders. Sindsdien speelde hij 44 wedstrijden voor Volendam waarin hij negentien maal scoorde.

Eerder kwam de promovendus al tot een nieuwe verbintenis met rechtsback Kelvin Maynard. Ook hij blijft tot 2010 tot de club verbonden.

Locomotief ontspoord tussen Rijswijk en Delft

Een locomotief van een intercity is vanochtend even na half acht ontspoord na een aanrijding met een werkvoertuig. Het ongeval gebeurde op een spoorwegovergang tussen Delft en Rijswijk. Er zijn geen gewonden gevallen, zo meldde een politiewoordvoerster.

De intercity was op weg van Den Haag naar Venlo. Tussen Delft en Rijswijk is geen treinverkeer mogelijk. De dienstregeling tussen Den Haag en Rotterdam is volgens een zegsvrouw van Spoorbeheerder Pro Rail ernstig ontregeld.

Topbestuurders dreigen met vertrek uit Nederland

Topbestuurders van grote Nederlandse ondernemingen dreigen hun hoofdkantoren te verplaatsen als er geen einde komt aan de ophef over hun salarissen. Dat zeggen enkele bestuurders in een boek van Volkskrant-journalist Xander van Uffelen dat morgen verschijnt.

Shell-topman Jeroen van der Veer, die het afgelopen jaar 9,4 miljoen euro aan salarissen en beloningen opstreek, zegt in het boek dat "we normale mensen zijn die ook normaal respect verdienen". Bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer van KPN meent dat alle aandacht voor een "select groepje bestuurders voelt als een beetje discriminatie".

"De keuze is aan de samenleving", stelt Van der Veer. "Of je hebt een hoofdkantoor en neemt op de koop toe dat er een groot aantal mensen hier werkzaam is met hoge salarissen. Of niet." Scheepbouwer: "Door alle ophef zullen bedrijven minder activiteiten in Nederland gaan ontwikkelen en zal het talent wegtrekken".

FOK!kers: nichterig personeel geen probleem

FOK!kers hebben niet echt moeite met winkelpersoneel dat zich nichterig gedraagd op de werkvloer. Dat blijkt uit de Frontpage-poll waarop tot nu toe 2500 users stemden. Albert Heijn ontsloeg onlangs een werknemer die zich te nichterig gedroeg tijdens de werktijden.  Dertig procent van de stemmers stelt dat als je goed wordt geholpen er niks aan de hand is.

Toch begrijpt 28,3 procent wel dat anderen zich ergeren aan de overdreven vrouwelijke trekjes van een homoseksele winkelbediende. 23,1 procent moet echter niks hebben van dergelijke diva's: 'homo zijn doe je maar thuis, niet op je werk'. Elf procent ziet echter een gevaarlijke trend: wat als je straks te moslim of te hetero bent, kun je dan ook je baan verliezen?

Zoals gewoonlijk zijn de reacties weer verdeeld. Jan Piraat: "Als hij gewoon klantvriendelijk is en normaal zijn werk doet dan zie ik geen probleem." Vujacic echter: "Ik heb gehoord van een medewerker van AH, dat hij letterlijk TE gay gedroeg. Bijv: hij deed regelmatig zijn behoefte in de vrouwen toilet, gedroeg zich als een diva etc etc etc. Dus ik vind het wel terecht dat AH hem heeft ontslagen." Sneeuwbataljon tenslotte moet er niks van hebben: "Ik zou ook echt niet door zo'n overdreven flikker geholpen willen worden, dan trap ik hem gewoon in zijn ballen."

Stem mee!



Lachen om nichten.

 

[NHL] Ook Flyers leven nog

De Philadelphia Flyers hebben door een 4-2 overwinning op de Pittsburgh Penguins de hoop op een finaleplaats in de Stanley Cup levend gehouden. In de Eastern Conference finale is de stand nu 3-1 in het voordeel van de Penguins.
Vooraf bevonden de Flyers zich in dezelfde situatie als de Dallas Stars in de Western Conference. Er moest vier keer gewonnen worden om nog tot de finale te reiken. De Stars pakten gisteren hun eerste overwinning tegen Detroit, nu grepen de Flyers hun laatste strohalm. De basis van de overwinning werd al in de eerste periode gelegd. De bijna 20.000 toeschouwers in het Wachovia Center in Philadelphia zagen dat de bezoekers compleet werden overrompeld. Door doelpunten van Joffrey Lupul, Daniel Briere en Jeff Carter stond het na twintig minuten spelen 3-0.

Na een doelpuntloze tweede periode was het Jordan Staal die de Penguins na vijf minuten in het derde bedrijf terugbracht in de wedstrijd. Tien minuten later voerden de Pens de druk nog iets verder op. Staal tikte op aangeven van Tyler Kennedy de 2-3 binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd gebeurde er nog van alles. Joffrey Lupul besliste eerst de wedstrijd door de puck in het lege net te schieten. Het naderende verlies werd vervolgens door de Penguins aangegrepen om zich eens flink af te reageren. In de massale vechtpartij, met Mike Richards (Phi) en Sidney Crosby (Pit) in het middelpunt, werden de nodige rake klappen uitgedeeld. Het geheel resulteerde in 34 minuten aan tijdstraffen, niet meer in goals.

De Flyers zullen de komende drie wedstrijden moeten winnen om in de Stanley Cup finale te komen. De volgende afspraak zal komende zondag in de Mellon Arena in Pittsburgh zijn. Zaterdag ontvangen de Detroit Red Wings de Dallas Stars in de Western Conference finale.

Standen Conference finales

Eastern Conference
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 1-3

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 3-1

Einde getto-opstand Warschau 65 jaar geleden

Op 16 mei is het precies 65 jaar geleden dat er een einde kwam aan de opstand in het Joodse getto van Warschau. De gebeurtenis is een symbool van Joods verzet tegen de nazi’s. Joodse mannen en vrouwen hadden zich bewapend en een strijdmacht geformeerd. Deze Joodse strijders namen wraak op de Duitsers die in de voorgaande maanden hun familieleden hadden gedeporteerd naar het vernietigingskamp Treblinka. Ze zouden zich dit keer niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten deporteren.

Met dank aan go2war2.nl

Banjo Kazooie 3 toont nog meer gameplay

De afgelopen dagen krijgen we redelijk veel van de nieuwe Banjo Kazooie game te zien. De reacties zijn gemengd, voornamelijk door de toevoeging van (zelf in elkaar te zetten) voertuigen. Hieronder kun je weer een nieuwe gameplay video zien waarin we ook even kunnen zien dat er toch echt wel weer gesprongen, geklommen en gebalanceerd moet worden.




Ook ging Gametrailers langs bij het kantoor van Rare om even wat vragen te stellen, hieronder zie je hoe dat bezoek verloopt.




Mocht je alles rond Banjo Kazooie 3 gemist hebben, klik dan nog even hier en hier voor een interview en de eerste trailer.

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts wordt ontwikkeld door Rare en zou rond de komende feestdagen in de winkels moeten liggen voor de Xbox 360.

Ferguson laat zich niet provoceren

De manager van Manchester United, Sir Alex Ferguson, heeft gezegd dat hij niet warm of koud wordt van de suggestie van Chelsea-manager Avram Grant dat scheidsrechters in de Premier League een voorkeur hebben voor United.

Een week voor de Champions League-finale tussen beide clubs zei Grant dat Manchester United in de titelrace baat heeft gehad bij ‘enkele toevalligheden’. Daarmee verwees de Israëliër naar de onderlinge confrontatie in september vorig jaar. Toen werd Jon Obi Mikel na een half uur spelen met rood van het veld gestuurd en won Manchester met 2-0.

Grant vond daarnaast ook dat arbiter Bennett verzuimde om Paul Scholes een tweede gele kaart te geven in de kampioenswedstrijd van Manchester tegen Wigan Athletic. "Ik ben ervan overtuigd dat de arbiter van invloed was op ons resultaat tegen Manchester. En zondag had Scholes een rode kaart moeten krijgen," aldus Grant.

Tegenover de BBC zei Ferguson: "Het heeft ons ook niet altijd meegezeten met beslissingen van scheidsrechters dit seizoen. Aan het eind van de rit is het zinloos om daarover te discussiëren. Grant doet dit om de boel op scherp te zetten voor woensdag."

Feestje? Zooitje thuis? Huur Roman Bellic uit GTA4 in!

Dat GTA4 een groot kassucces is hoeven we niet te vermelden. Blijkbaar heeft de stemacteur die Roman Bellic in heeft gesproken, Jason Zumwalt, hier niet aan gedacht en zit nu zonder geld. Zijn smeekbede is hieronder te bekijken.



Krap bij kas zal hij niet zitten, waarschijnlijk gaat het hier gewoon om een grote grap om zichzelf misschien een beetje in de spotlights te zetten. Mocht je twijfelen of het wel echt om Jason Zumwalt gaat, kijk dan even op z'n MySpace of google z'n naam voor foto's ter vergelijking.

Brandts feliciteert Been alvast

NAC-trainer Ernie Brandts heeft zijn NEC-collega Mario Been gisteren vroegtijdig gefeliciteerd met het bereiken van Europees voetbal.

Na de 6-0 nederlaag in de uitwedstrijd ziet Brandts geen kansen meer voor de return zondag in Breda. "Dat is een formaliteit”, aldus Brandts die het pak slaag voor zijn ploeg triest en dramatisch vond. "Ik schaam me voor onze supporters die ons hier in Nijmegen hebben gesteund. We hebben vooral heel slecht verdedigd. We waren gewoon niet scherp genoeg.”

Servië dichterbij nationalistische regering

Socialisten en nationalisten in Servië zijn het eens geworden over de beginselen voor de vorming van een nieuwe Servische regering. Dat hebben de DSS van de huidige premier Vojislav Kostunica, de socialisten (SPS) van wijlen president Slobodan Milosevic en de ultranationalistische radicalen (SRS) gisteren in Belgrado laten weten.

"Op basis van deze afspraken zal verder onderhandeld worden over een coalitieakkoord, het creëren van een parlementaire meerderheid en de vorming van de Servische regering", luidde het in een verklaring na urenlang overleg tussen de drie. De partijen waren eerder op de dag overeengekomen dat de ultranationalist Aleksandar Vucic (SRS) burgemeester van Belgrado moet worden.

De ontwikkelingen zijn een forse domper voor het pro-Europese kamp rond de Democratische Partij (DS) van Boris Tadic. De DS en haar partners werden zondag onverwachts de grootste bij de parlementsverkiezingen, maar kregen geen meerderheid in het parlement. Ook de DSS en de SRS hebben geen meerderheid. Daardoor kon de SPS zich de afgelopen dagen wentelen in warme belangstelling van beide grote kampen.

Het nationalistische kamp bood de SPS dinsdag al een coalitie aan. Woensdag uitte Tadic zich in vleiende bewoordingen over de voormalige Milosevic-partij. Hij noemde de SPS een "volstrekt aanvaardbare partner om een regering te vormen". Ook zei hij dat een pact tussen socialisten en nationalisten "een korte trip op de Titanic" zal blijken te zijn.

Doden bij explosie pijpleiding Nigeria

Een explosie van een pijpleiding in de West-Nigeriaanse stad Lagos heeft aan zeker honderd mensen het leven gekost. Dat heeft een reddingswerker vanuit de kustplaats laten weten.

Ruim twintig personen zijn naar een nabijgelegen militair ziekenhuis gebracht. "De brand woedt nog steeds. Veel mensen zijn dood, onder wie een kindje van twee jaar oud. Huizen zijn verbrand en mensen rennen voor hun leven", aldus een functionaris van hulporganisatie het Rode Kruis.

De oliepijpleiding in de voormalige hoofdstad zou kapot zijn gegaan door wegwerkzaamheden. Reddingswerkers proberen mensen te redden die vastzitten in brandende huizen. De meeste mensen zijn omgekomen in de vluchtende mensenmassa.


Chinese president bezoekt rampgebied

De Chinese president Hu Jintao is vandaag naar het rampgebied in het zuidwesten van China gevlogen om de reddings- en hulpwerkzaamheden te inspecteren en slachtoffers te troosten. Dat berichtte persbureau Xinhua.

De president bezoekt de provincie Sichuan vier dagen nadat die werd getroffen door een aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter. Ongeveer 50.000 mensen zijn volgens schattingen omgekomen.

China heeft 130.000 militairen ingezet in het rampgebied. Het land heeft aan de Verenigde Staten gevraagd om satellietbeelden beschikbaar te stellen om slachtoffers te lokaliseren en het getroffen gebied in kaart te brengen.

Werkgevers streekvervoer leggen nieuw bod op tafel

De werkgevers in het streekvervoer hebben gisteravond laat een nieuw loonbod voorgelegd aan de bonden. Dat hebben zij vandaag laten weten.

Bovenop het oorspronkelijke loonbod van 12 procent over drie jaar komt een dertiende maand voor de werknemers, waardoor volgens de vervoerders een totale loonstijging van bijna 20 procent in drie jaar wordt gerealiseerd. Wel blijven de werkgevers vasthouden aan het inleveren van een kwartier pauze op kosten van de baas en leveren de werknemers voor de dertiende maand zeventien atv-dagen en de huidige eindejaarsuitkering van 0,65 procent in.

Afghaanse overheid mag NAVO-projecten bepalen

De NAVO zal in Afghanistan niet meer op eigen houtje hulpprojecten opzetten, zoals bruggen bouwen of waterputten repareren. Het bondgenootschap zal zich voor de projecten voortaan richten naar ideeën van Afghaanse provinciebesturen. Dat is gisteren in Maastricht afgesproken tijdens een conferentie met hoge afgevaardigden van de NAVO, Afghaanse overheid, de VN en de Wereldbank.

De NAVO heeft nu 27 zogeheten Provinciale Reconstructie Teams (PRT's) in Afghanistan om de bevolking te helpen. Hiervoor zijn zo'n 30.000 man actief, waaronder een Nederlands team in Tarin Kowd. "We bespeuren dat de Afghaanse provinciebesturen steeds vaker bereid zijn de verantwoordelijkheid over te nemen", zei commandant Egon Ramms van het NAVO-hoofdkwartier Brunssum. Dat hoofdkwartier leidt de NAVO-operatie ISAF in Afghanistan.

Bijlmoordenaar Oostenrijk 'opgelucht' na bloedbad

De Oostenrijker die heeft bekend zijn vrouw, dochtertje, ouders en schoonvader met een bijl te hebben vermoord, voelde zich na het bloedbad moe, maar opgelucht. Dat heeft de politie donderdag gezegd na het verhoren van de man. De 39-jarige pr-consultant Reinhard S. vermoordde zijn familieleden naar eigen zeggen omdat hij financieel geruïneerd was en hen de schaamte die dat met zich mee zou brengen wilde besparen. S. denkt dat hij juist heeft gehandeld en voelde zich na de moorden 'opgelucht', zei de politie.

De man meldde zich woensdagochtend bij de politie in Wenen, waar hij een bekentenis aflegde. De lichamen van zijn echtgenote (42) en 7-jarige dochtertje werden daarna gevonden. Elders in Oostenrijk, respectievelijk in de plaatsen Linz en Ansfelden, werden de lichamen gevonden van de ouders (72 en 69) en schoonvader (80) van de man.

Venezuela probeert relatie met Colombia te redden

Venezuela probeert uit alle macht de banden met Colombia te herstellen nadat Interpol had bevestigd dat documenten die de Venezolaanse president Hugo Chávez aan de Colombiaanse rebellenbeweging FARC verbinden, echt zijn. Dat heeft Chávez gisteren gezegd. Hij beweert dat er niets van de beweringen klopt en dat de Verenigde Staten en hun bondgenoot Colombia de Venezolaanse regering en Ecuador in diskrediet pogen te brengen.

Amerikaanse inlichtingendiensten kregen de documenten in handen na een aanslag op een guerrillaleider in maart. Uit de dossiers blijkt dat Venezuela de FARC aanbood een gezamenlijk veiligheidsplan op te stellen en een haven te gebruiken om wapens te ontvangen. Venezuela verzocht de FARC op haar beurt het leger te trainen in guerrillatactieken. Ook Ecuador zou de rebellen steunen volgens de dossiers.

Tropische storm teistert Myanmar

Hevige tropische stortbuien teisteren vandaag de door de cycloon getroffen Irrawaddydelta in Myanmar. Verwoeste wegen dreigen in modderstromen te veranderen en de storm verergert het lot van de 2,5 miljoen mensen in nood.

De militaire junta beweert desondanks dat de hulpacties probleemloos verlopen. Desondanks waarschuwde de junta vandaag via de krant alle Myanmarezen om het niet te wagen hulpgoederen op de zwarte markt te verkopen. Ondertussen doen steeds meer geruchten de ronde over militairen die vrachtauto's vol voedsel, dekens en water inpikken. Als er niet snel meer hulpgoederen bij de bevolking terechtkomen dreigen volgens hulporganisaties veel mensen door honger en ziektes te overlijden.

Hof Californië verwerpt verbod op homohuwelijk

Het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Californië heeft donderdag een verbod op het homohuwelijk ongedaan gemaakt. Homoseksuele stellen kunnen zich tot nu toe in Californië alleen als partners laten registeren, maar het hof oordeelde dat partnerregistratie niet voldoet als alternatief voor een huwelijk.

Of de uitspraak van het hof standhoudt is niet zeker. Een coalitie van religieuze en conservatieve organisaties wil er door middel van een referendum voor zorgen dat een verbod op het homohuwelijk wordt opgenomen in de grondwet van Californië. Het is nog niet duidelijk of ze genoeg handtekeningen hebben verzameld voor een dergelijk referendum, dat in november gehouden zou moeten worden.

De Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft twee keer zijn veto uitgesproken over een wet die het homohuwelijk mogelijk zou maken. Hij zei dat hij de uitspraak van het hof respecteert en een grondwetswijziging die de uitspraak ongedaan zou maken niet steunt.

Tot nu toe was Massachusetts de enige staat die het homohuwelijk kent. In negens staten kunnen homoseksuele stellen wel een wettelijke verbintenis aangaan. Zesentwintig staten hebben een verbod op het homohuwelijk in hun grondwet opgenomen.

Gevaarlijke stof lekt weg bij chemisch bedrijf

Bij het bedrijf Dalli Dicom in het Limburgse Hoensbroek is donderdagavond duizend liter natronloog uit een scheur in een tank gelopen. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer.

Natronloog is een sterk bijtende vloeistof die wordt gebruikt bij de fabricage van schoonmaakmiddelen en cosmetica. Het lek ontstond rond 23.15 uur en kon binnen enkele uren door de brandweer worden gedicht. De omgeving van het bedrijf op industrieterrein De Koumen is enige tijd afgesloten geweest.

Bij het ongeluk is niemand gewond geraakt. De brandweer heeft nog geen idee hoe het lek is ontstaan. Ook is niet bekend of er schade aan het milieu is ontstaan.

Teken van liefde bijna doodssteek

Een 25-jarige Canadese vrouw is schuldig bevonden aan het bijna doodsteken van haar vriend, berichtte een lokale krant gisteren. Ze kreeg drie jaar voorwaardelijk.

De vrouw en haar 24-jarige vriend hadden ruige seks toen hij haar vroeg een hart in zijn borst te kerven. Toen ze dat probeerde stak ze het mes echter te diep in zijn borst.

De jongeman werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht met een gaatje in zijn hart. Even leek het teken van liefde zijn doodssteek te worden, maar inmiddels is hij aan de beterende hand.

Postmarkt wordt per 1 juli vrijgegeven

De Nederlandse postmarkt wordt per 1 juli aanstaande vrijgegeven. Het kabinet zal waarschijnlijk vandaag het besluit nemen om de postmarkt volledig te liberaliseren. Het was lange tijd nog niet duidelijk wat de gevolgen precies zouden zijn, maar staatssecretaris Van Heemskerk van Economische Zaken heeft laten weten nu wel alles op een rijtje te hebben.

In juni 2007 stemde de Kamer al in met een wetsvoorstel, waardoor monopolist TNT niet langer het alleenrecht zou hebben op de bezorging van poststukken die lichter dan vijftig gram zijn. Aan de voorwaarden die het kabinet stelde voor het vrijgeven van de postmarkt is inmiddels voldaan. De nieuwe spelers op de markt, Sandd en Selekt Mail, moesten overeenstemming bereiken over de arbeidsvoorwaarden, waarover nu een 'beginselakkoord' is getekend. Momenteel buigt de Eerste Kamer zich over het wetsvoorstel.

De onduidelijkheid die lange tijd heerste en samenhing met de toetreding van nieuwe partijen op de Duitse markt, is nu ook zo goed als verdwenen. Nieuwe postbedrijven zouden bij onze oosterburen teveel belemmering ondervinden.

TNT zegt op haar website dat het de liberaliseringsplannen van de Europese Unie en Nederland ondersteunt, maar dat er wel voor een "gelijk speelveld" met Duitsland en Groot Brittannië moet worden gezorgd. Met het oog op oneerlijke (buitenlandse) concurrentie moeten dezelfde regels gelden als in de genoemde landen.

Geen post in Arnhem

Inwoners van Arnhem krijgen vandaag geen post in de bus. De Gelderse hoofdstad wordt getroffen door de estafettestaking van postmedewerkers van TNT. Zij leggen van donderdagnacht tot en met vrijdagnacht 24 uur het werk neer voor een betere cao. Rouwpost en medische post worden wel bezorgd.

De stakers kunnen zich sinds 04.30 uur verzamelen in een tent bij de TNT-vestiging aan de Johan de Wittlaan. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 12.00 uur. De actiecoördinator van vakbond Abvakabo FNV verwacht dat 90 tot 95 procent van de ongeveer 350 medewerkers gaat staken.

De staking in Arnhem is de zesde in de reeks estafettestakingen van TNT-medewerkers. Volgende week vinden stakingen van dertig uur plaats in sorteercentra van achtereenvolgens Den Bosch, Nieuwegein, Zwolle en Amsterdam. Eerder werd de post in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen 24 uur niet bezorgd. Voor 28 mei staat een landelijke staking gepland.

De vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en BVPP eisen een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april dit jaar. TNT biedt anderhalf procent en onder voorwaarden nog eens anderhalf procent.

Boek: Het Maakbare Nieuws - antwoord op Joris Luyendijk

Er is de afgelopen tijd in de media veel te doen geweest rondom het fenomeen journalistiek. Grote vraag hierbij was en is of het voor journalisten wel mogelijk is om objectief verslag te doen van wat zij over de hele wereld zien en meemaken. Bijna dagelijks vallen er wel woorden als 'embedded' en 'staatsbemoeienissen' als het over verslaggevers en correspondenten gaat. Joris Luyendijk stelde in zijn boek Het zijn net mensen deze problematiek al centraal. Het probleem leidde er voor hem zelfs toe dat hij zijn baan als Midden-Oosten correspondent opgaf. Hij vond dat hij niet meer in staat werd gesteld het nieuws op een goede en objectieve manier naar ons land te kunnen brengen. Menigmaal haalde hij in zijn boek het woord 'onmogelijk' aan. Dat zijn boek zowel onder collega's als onder het publiek zoveel te weeg zou brengen, is iets waar de bestseller-auteur van zou dromen. Collega's voelden zich aangesproken en aangevallen door Luyendijks visie. Het publiek, de bevolking, kreeg een naar gevoel bij het lezen en horen van zijn woorden, omdat er ineens grote twijfel was over het waarheidsgehalte van wat wij allemaal dag in dag uit in de media voor waarheid hadden aangenomen.

De twijfel die het boek van Luyendijk zaaide, moest natuurlijk wel leiden tot een weerwoord van collega-journalisten, al is het dan al twee jaar na het verschijnen van diens boek. Begin mei kwam dat weerwoord er in de vorm van Het Maakbare Nieuws - antwoord op Joris Luyendijk - buitenlandcorrespondenten over hun werk. Het boek is een verzameling van reacties van collega-correspondenten op de visie die Luyendijk in zijn boek voor het voetlicht brengt. (Voor de volledige lijst van mensen die meewerkten, zie onderaan deze review.)

Japanners helpen Chinezen

In China zijn Japanse reddingwerkers aangekomen om te helpen in Sichuan, de provincie die begin deze week het zwaarst werd getroffen door de aardbeving. De Japanners zijn de eerste buitenlandse hulpverleners die Peking heeft toegelaten.

Het is opmerkelijk dat de Japanners komen helpen, want China en Japan waren in het verleden aartsvijanden. Ook komt er hulp uit Taiwan, dat door China wordt beschouwd als een afvallige provincie. Verder mogen reddingwerkers uit Rusland, Zuid Korea en Singapore het rampgebied in om te helpen. Een aanbod van Australië werd eerder door China afgeslagen.

Het dodental als gevolg van de  aardbeving is volgens de autoriteiten opgelopen tot 19.500. De Chinese president Hu Jintao is naar Sichuan gevlogen om de situatie te bekijken en met slachtoffers te praten

Bellen in de zon met Georgina Verbaan

Iedere week veegt Driek Oplopers de meest uiteenlopende nieuwsfeiten weer op één hoop. Zelfs door een telefoonstoring laat hij zich niet uit het veld slaan. Treinreizigers staan voor Piet Snot op het perron, de PvdA belazert de kluit, het gebouw waar ze echt verstand hebben van bouwkunde stort in, bejaarden veroorzaken nóg meer overlast in de ether en er dreigt een verband tussen de cupmaat en het belgedrag van vrouwen...

Voetbal: Veel doelpunten bij NEC - NAC Breda

Vanavond werd de heenwedstrijd in de strijd om de laatste UEFA Cup-tickets gespeeld. NAC Breda ging op bezoek bij NEC in de Goffert. De Bredanaren maken een slechte beurt in de play-offs en lijken ook hun derde kans op UEFA Cup voetbal niet te kunnen benutten. In Nijmegen werd met ruime cijfers verloren.

 

NEC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een UEFA Cup-ticket. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 6-0 gewonnen. De ploeg was veel te sterk voor het uitgebluste NAC. Op slag van rust stond het 2-0 door twee goals van Olsson, en na rust denderde NEC verder. NAC Breda werd compleet vernederd. Holman scoorde de 3-0, en daarna kon Lens de bal twee keer in het net werken. Het laatste doelpunt kwam op naam van El Akchaoui. De return zondag lijkt hiermee nog slechts een formaliteit. De winnaar van de tweeluik plaatst zich rechtstreeks voor de UEFA Cup, terwijl de verliezer uit zal moeten komen in de Intertoto om Europees voetbal te kunnen spelen.

Karakteristieken

NEC - NAC Breda 6-0
14’ Olsson 1-0
27’ Olsson 2-0
50’ Holman 3-0
63’ Lens 4-0
67’ Lens 5-0
71’ El-Akchaoui 6-0

Toeschouwers: 11500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Penders, Mtiliga (NAC Breda),
Rode kaart: Loran (70) (NAC Breda)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu (Fernández/51), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Sibum, Vadócz, Davids, Lens, Holman (Kivuvu/78), v. Beukering (Janssen/61)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders (Ammi/46), Loran, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek, De Graaf, Idabdelhay (Amoah/46), Lurling (Fischer/73)

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

 

Adriaanse wil Nederlanders halen

Co Adriaanse is in zijn zoektocht naar versterking voor zijn nieuwe club Red Bull Salzburg in Nederland terecht gekomen. Barry Opdam en Dennis Gentenaar staan hoog op het verlanglijstje van Adriaanse.

Gentenaar, die nog tot 2009 onder contract staat bij Ajax, ziet een overgang naar het buitenland wel zitten. "In principe sta ik open voor een buitenlands avontuur," aldus de reservedoelman van Ajax. Dit seizoen kwam Gentenaar, mede door een blessure van eerste doelman Stekelenburg, tot vijf duels.

Barry Opdam, waarmee Adriaanse in zijn AZ-tijd al mee samenwerkte, kwam dit seizoen al 32 competitiewedstrijden uit voor zijn club AZ. Bij de club uit Alkmaar speelt Opdam al zijn hele loopbaan, die onderhand al twaalf jaar duurt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.