Gejatte kip de cel in, dief naar huis

Een onschuldig kippetje heeft een nacht in een Utrechtse politiecel moeten doorbrengen. De gevederde broedmachine was uit een kinderboerdeij gejat. De man die de diefstal op zijn geweten had, mocht na verhoor weer huiswaarts keren.

Tijdens een nachtelijke kraak wist de dief het dier buit te maken. Een alerte politieman zag de man met de kip onder zijn arm en met zaagsel in het haar door Utrecht wandelen. De agent vertrouwde het zaakje niet en hield de man staande. Tijdens het verhoor gaf de man toe het beestje te hebben gestolen.

De volgende ochtend kreeg een verbaasde medewerkster van de kinderboerderij een telefoontje van de politie met de mededeling dat ze de hoen kon ophalen op het bureau. Angelique Jacobs, beheerder van de Utrechtse kinderboerderij, vindt dat de kip goed is behandeld. Voorzien van een bakje water, maar zonder brood, heeft het beestje de nacht in de politiecel doorgebracht. Ondanks de opgelopen stress heeft de hen inmiddels haar eerste ei sinds de diefstal al weer gelegd.