3-D surfen door horrorkelder Fritzl

Leve het internet, want anders hadden we nooit virtueel kunnen ronddolen in de horrorkelder van de Oostenrijkse incestpleger  Josef Fritzl.  Via een Oostenrijkse nieuwssite is de kelder uit Amstetten te bezoeken.  Met de toetsen A en Y kun je naar boven en naar beneden kijken, middels de pijltjes kun je inzoemen, ronddraaien en vooruitgaan.

Al klikkend kun je door het driedimensionale model surfen om te kijken in welke omstandigheden Jozefs dochter Elisabeth en hun kinderen hun tijd moesten doorbrengen.

Overigens blijkt dat Fritzl zijn dochter en kinderen niet had kunnen vergassen in de kelder. Hij deed dat wel voorkomen door bij binnenkomst een apparaatje te activeren met de woorden ''als jullie proberen te ontsnappen, laat ik de kelder volstromen met een verstikkend gas''.

Grote vraag na de vrijlating van Fritzls kinderen en kleinkinderen was of dat systeem daadwerkelijk bestond. Na grondig onderzoek van de Oostenrijkse politie is gebleken dat een vergassingssysteem niet heeft bestaan. Behoudens met vergassing dreigde Jozef óók met elektrocutie. Wie de 300 kilo zware stalen deur zou aanraken, kwam onder stroom te staan. 

3-D-surfen door de horrorkelder doe je hier.