Rotterdam draait geldkraan islamschool dicht

De gemeente Rotterdam schort alle subsidies voor de islamschool Ibn Ghaldoun per direct op. De kwaliteit van het onderwijs is onder de maat, bleek eerder vrijdag uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. De school is onder geïntensiveerd toezicht geplaatst en heeft een week om een verbeterplan te schrijven.

Het bestuur van de school had de gemeente eerder toegezegd om afgelopen januari met verbeteringen te komen, maar die heeft nog niets ontvangen.

Eerdere verbeterplannen hebben volgens de inspectie tot niets geleid. Zo zou de kwaliteit van de schoolexamens onder de maat zijn, blijkens de veel hogere cijfers voor de schoolexamens dan voor de centrale eindexamens. Ook is de leerlingenzorg volgens het rapport beneden peil.

In november kwam de school al negatief in het nieuws omdat bekend werd dat reizen naar Mekka werden georganiseerd die werden bekostigd met subsidiegeld.

De PVV eist dat de financiering van de school per direct wordt stopgezet. "De deur moet maar dicht en mag nooit meer open", stelt PVV-Kamerlid Martin Bosma.