Bojan niet naar EK

Bas (skittelman)
Bojan Krkic heeft afgezegd voor het EK. De 17-jarige aanvaller van FC Barcelona was wel geselecteerd maar zegt niet fit genoeg te zijn voor de eindronde komende zomer.

Bojan, die sinds Februari 2008 bij de Spaanse selectie voor het EK zit, verklaart zijn besluit als volgt. "Ik heb in de laatste twee jaar een WK voor spelers onder de 17 jaar en een EK gespeeld. Ook voor Barcelona heb ik veel wedstrijden mogen voetballen. Het is een geweldige eer om een uitnodiging te ontvangen van de bondscoach en ik wil in de toekomst ook graag weer voor Spanje uitkomen. Ze kunnen me altijd oproepen, maar nu ben ik gewoon uitgeput. Er zijn geen problemen, maar ik ben gewoon op. Daarom ga ik niet mee naar het Europees kampioenschap" aldus Bojan.

Bojan brak dit seizoen door bij Barcelona, waarvoor hij dertig keer in de Primera División speelde en negenmaal in de Champions League. Hij maakte tien goals in de competitie en eentje in Europa. In de twee voorafgaande zomers voetbalde hij met de Spaanse jeugdselectie van onder 17, waarmee hij deelnam aan een EK en een WK. Bovendien speelde hij ook nog voor onder 21.