[NHL] Ook Flyers leven nog

Damzkieee
De Philadelphia Flyers hebben door een 4-2 overwinning op de Pittsburgh Penguins de hoop op een finaleplaats in de Stanley Cup levend gehouden. In de Eastern Conference finale is de stand nu 3-1 in het voordeel van de Penguins.
Vooraf bevonden de Flyers zich in dezelfde situatie als de Dallas Stars in de Western Conference. Er moest vier keer gewonnen worden om nog tot de finale te reiken. De Stars pakten gisteren hun eerste overwinning tegen Detroit, nu grepen de Flyers hun laatste strohalm. De basis van de overwinning werd al in de eerste periode gelegd. De bijna 20.000 toeschouwers in het Wachovia Center in Philadelphia zagen dat de bezoekers compleet werden overrompeld. Door doelpunten van Joffrey Lupul, Daniel Briere en Jeff Carter stond het na twintig minuten spelen 3-0.

Na een doelpuntloze tweede periode was het Jordan Staal die de Penguins na vijf minuten in het derde bedrijf terugbracht in de wedstrijd. Tien minuten later voerden de Pens de druk nog iets verder op. Staal tikte op aangeven van Tyler Kennedy de 2-3 binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd gebeurde er nog van alles. Joffrey Lupul besliste eerst de wedstrijd door de puck in het lege net te schieten. Het naderende verlies werd vervolgens door de Penguins aangegrepen om zich eens flink af te reageren. In de massale vechtpartij, met Mike Richards (Phi) en Sidney Crosby (Pit) in het middelpunt, werden de nodige rake klappen uitgedeeld. Het geheel resulteerde in 34 minuten aan tijdstraffen, niet meer in goals.

De Flyers zullen de komende drie wedstrijden moeten winnen om in de Stanley Cup finale te komen. De volgende afspraak zal komende zondag in de Mellon Arena in Pittsburgh zijn. Zaterdag ontvangen de Detroit Red Wings de Dallas Stars in de Western Conference finale.

Standen Conference finales

Eastern Conference
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 1-3

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 3-1