Spanje prolongeert Europese titel

Maikel (WeebI)
Het Spaanse jeugdelftal heeft het Europees Kampioenschap voor spelers tot zeventien jaar geprolongeerd. In de finale in het Turkse Antalya werd Frankrijk afgemaakt: 4-0.

Aanvankelijk ging het aardig gelijk op tussen de twee landen, die in de groepsfase nog met 3-3 gelijkspeelden nadat de Fransen driemaal op voorsprong kwamen. Ditmaal nam Spanje de leiding, toen Thiago de bal netjes af gaf aan de vrijstaande Keko. De vleugelspeler bepaalde daarmee de ruststand op 1-0. Vlak na rust nam Spanje het initiatief en nadat Keko Sergi bereikte wist de spits koelbloedig af te ronden.

Frankrijk moest toen wel komen, maar kon weinig uitrichten. Toen Fauré zelfs nog een strafschop veroorzaakte na een overtreding op Sielva was het gebeurd. Thiago stapte naar voren en ramde de bal vanaf de stip langs Mfa Mezui. Tien minuten voor tijd was het Manu Gavilán die na een briljante actie van Keko de vierde treffer binnen mocht koppen. Voor de ploeg van Juan Santisteban is het de achtste eindoverwinning op dit toernooi, de tweede op rij. Volgend jaar wordt het toernooi in Duitsland gehouden.

Frankrijk - Spanje 0-4
31' Keko 0-1
46' Sergi 0-2
63' Thiago 0-3 (Pen)
69' Manu 0-4

Stadion: Mardan Sport Complex, Antalya
Arbiter: Libor Kovarik (CZE)
Gele kaart: Fauré, Sunu, Reale, Auras, Nego (Frankrijk), Gazta, Pulido, Carmona (Spanje).