Voetbal: Veel doelpunten bij NEC - NAC Breda

Vanavond werd de heenwedstrijd in de strijd om de laatste UEFA Cup-tickets gespeeld. NAC Breda ging op bezoek bij NEC in de Goffert. De Bredanaren maken een slechte beurt in de play-offs en lijken ook hun derde kans op UEFA Cup voetbal niet te kunnen benutten. In Nijmegen werd met ruime cijfers verloren.

 

NEC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een UEFA Cup-ticket. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 6-0 gewonnen. De ploeg was veel te sterk voor het uitgebluste NAC. Op slag van rust stond het 2-0 door twee goals van Olsson, en na rust denderde NEC verder. NAC Breda werd compleet vernederd. Holman scoorde de 3-0, en daarna kon Lens de bal twee keer in het net werken. Het laatste doelpunt kwam op naam van El Akchaoui. De return zondag lijkt hiermee nog slechts een formaliteit. De winnaar van de tweeluik plaatst zich rechtstreeks voor de UEFA Cup, terwijl de verliezer uit zal moeten komen in de Intertoto om Europees voetbal te kunnen spelen.

Karakteristieken

NEC - NAC Breda 6-0
14’ Olsson 1-0
27’ Olsson 2-0
50’ Holman 3-0
63’ Lens 4-0
67’ Lens 5-0
71’ El-Akchaoui 6-0

Toeschouwers: 11500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Penders, Mtiliga (NAC Breda),
Rode kaart: Loran (70) (NAC Breda)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu (Fernández/51), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Sibum, Vadócz, Davids, Lens, Holman (Kivuvu/78), v. Beukering (Janssen/61)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders (Ammi/46), Loran, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek, De Graaf, Idabdelhay (Amoah/46), Lurling (Fischer/73)

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!