FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 mei 2008

Blangé presenteert volleybalselectie

Peter Blangé heeft zijn selectie voor het EK-kwalificatietoernooi in Rotterdam bekendgemaakt. Vrijdag begint het toernooi voor de volleybalheren.

Vier spelers uit de voorselectie vielen af. Bondscoach Blangé koos ervoor om Richard Rademaker, Dick Kooy, Tije Vlam en Niels Klapwijk thuis te laten. De vier afvallers komen allen uit voor het Rotterdamse ORTEC.

De selectie:
Yannick van Harskamp (ORTEC Rotterdam.Nesselande), Nico Freriks (Knack Randstad Roeselare), Kristian van der Wel (ORTEC Rotterdam.Nesselande), Kay van Dijk (Noliko Maaseik), Jeroen Rauwerdink (Piet Zoomers/D), Jan-Willem Snippe (Lube Banca Marche Macerata), Jeroen Trommel (AS Cannes), Robert Horstink (Sisley Treviso), Lars Lorsheijd (ORTEC Rotterdam.Nesselande), Wytze Kooistra (M. Roma Volley), Rob Bontje (Antonveneta Padova), Jelte Maan (Piet Zoomers/D)

Olfers kampioen met Aalborg BK

Steve Olfers is samen met zijn club Aalborg BK kampioen van Denemarken geworden. Donderdag werd Brøndby IF met 2-0 verslagen. Daardoor is AaB met nog twee rondes te spelen niet meer te achterhalen door de concurrentie.

AaB werd voor de derde keer in de historie kampioen van Denemarken. Door dit resultaat komt de Deense ploeg volgend seizoen uit in de voorronde van de Champions League.

Naast Olfers, die uitkwam voor Feyenoord, Excelsior, RKC Waalwijk en FC Den Bosch, spelen er nog twee voor Nederland bekende spelers. Zowel Jeppe Curth (ex-Feyenoord-jeugd, ex-Excelsior) als Lasse Nilsson (ex-SC Heerenveen) stonden in de voorhoede van AaB. Curth is topscorer van de Deense competitie. Hij wist dit seizoen vijftien keer het net te vinden.

Adriano bij Braziliaanse selectie

Adriano zit bij de 25 spelers die bondscoach Dunga heeft geselecteerd voor de WK-kwalificatieduels tegen Paraguay en Argentinië. 15 juni treedt Brazilie aan tegen Paraguay, terwijl op 18 juni het topduel gepland staat tegen de Argentijnen.

Adriano is door zijn club Internazionale uitgeleend aan Sao Paulo, omdat de Braziliaan met mentale problemen kampte. In Brazilie hoopt Adriano zijn oude vorm terug te vinden. Adriano kwam tot nu toe 37 keer uit voor de Gele kanaries. Hierin wist hij 25 keer het net te vinden.

Grote afwezige in de selectie is Ronaldinho. De sterspeler is niet fit. Ook PSV-doelman Heurelho Gomes zal niet van de partij zijn, evenals ex SC Heerenveen-spits Afonso Alves. Brazilië werkt eerst twee oefenduels af, 31 mei tegen Canada en 6 juni tegen Venezuela.

Cartoonist Gregorius Nekschot aangehouden wegens discriminatie

De politie heeft dinsdag op last van het Openbaar Ministerie in Amsterdam de cartoonist die publiceert onder het pseudoniem Gregorius Nekschot aangehouden. Hij wordt verdacht van het publiceren van cartoons die discriminerend zijn voor moslims en mensen met een donkere huidskleur. Dat zei een woordvoerder van het Amsterdamse parket vandaag.

In de woning van de tekenaar in Amsterdam is een doorzoeking verricht en mogelijk belastend materiaal in beslag genomen, aldus de woordvoerder. Gregorius Nekschot is woensdag na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

De arrestatie volgt uit een onderzoek naar het werk van 'Nekschot', nadat in 2005 aangifte tegen hem was gedaan. De aangifte komt voort uit een klacht van imam Abdul Jabbar van de Ven, bekend van het doodwensen van Geert Wilders,  bij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Deze klacht is doorgeleid naar het OM, aldus de woordvoerder.  De klacht van Van der Ven betrof deze cartoon, die over hem ging.

De controversiële 'Nekschot' publiceert vooral op internet, maar ook zijn boek 'Nekschot: Misselijke grappen' wordt in het onderzoek betrokken. Zijn extreme grappen en tekenstijl gaan velen te ver, anderen koesteren er bewondering voor en vinden ze hilarisch en scherp. De in 2004 vermoorde cineast Theo van Gogh behoorde tot de laatste categorie en bood op zijn website ruimte aan het werk van 'Nekschot'.

Volgens het OM is een aantal cartoons beledigend dan wel discriminerend, aldus de woordvoerder. Het Landelijke Expertise Centrum Discriminatie, dat zich met dergelijke onderzoeken bezighoudt, is ondergebracht bij het parket Amsterdam. Het onderzoek loopt nog. Of 'Nekschot' ook daadwerkelijk vervolgd gaat worden, staat nog niet vast.

Link: FOK!-review uit 2006 van Nekschots boek 'Misselijke grappen'.


Een van Nekschots bekendste cartoons, die ook geregeld in reacties gelinkt wordt.
''Het hoogtepunt uit de Kinderkoran: de ontmaagding van de 9-jarige Aicha door de profeet Mohammed''

Man zet echtgenote op eBay

Een Britse man was ervan overtuigd dat zijn vrouw er een ander op nahield. Uit wraak besloot hij haar op veilingsite eBay aan te bieden.

Met de omschrijving "vals spelende, leugenachtige, overspelige vrouw" hoopte de 44-jarige Paul Osborn zijn vrouw aan de man te brengen. En met succes, want de blondine blijkt gewild. Er was al meer dan 600.000 euro op Sharon geboden.

Osborn kwam achter de vermeende slippertjes van vrouwlief bij het checken van haar email. "Ze bespraken hun seksleven en hun toekomst samen al", vertelt Paul. Onmiddelijk na de ontdekking gooide hij al haar spullen op straat.

De 43-jarige Sharon ontkent echter in alle toonaarden dat zij een scheve schaats heeft gereden. Ze is dan ook van plan haar man aan te klagen.

Paul heeft inmiddels de advertentie van de veilingsite verwijderd. Het hoogste bod was ruim zes ton in euro's, en dat was inclusief verzendkosten. Toch werd Sharon niet verkocht.

 

Williams is blij met Toyota

Het team van Williams wil graag door met de motorleverancier Toyota. De Britse renstal heeft sinds 2007 een samenwerking met de Japanse autofabrikant en beide partijen zijn tevreden over de samenwerking.

Hoewel de relatie niet hetzelfde is als die Williams heeft gehad met Honda, Renault en BMW, is Frank Williams erg blij met de samenwerking. "Toyota zorgt goed voor ons," aldus de 66 jaar oude teambaas, "We hebben geen enkele onzekerheid, en ze hebben hele goede mensen en we hopen op een lange samenwerking met Toyota."

Verslaggever RTV Oost mishandeld

Een verslaggever van de Overijsselse regionale omroep RTV Oost is vanavond op een parkeerplaats langs de A28 mishandeld. Hij is in elkaar geslagen door een buschauffeur van een tourincar van het Ministerie van Defensie.

De verslaggever vroeg voor het radioprogramma 'De Roze Golf' aan de chauffeur waarom hij zijn bus daar had staan. De bus stond namelijk op een homo-ontmoetingsplek. De chauffeur was niet gediend van de vraag van de verslaggever en schopte hem in elkaar. Defensie heeft de zaak in onderzoek.

Claire verlaat de Gouden Kooi

Claire heeft dinsdagavond de villa van de Gouden Kooi verlaten. Ze gaat naar huis met een koffer van 25.000 euro, zoals vanavond te zien was bij RTL5. Ze heeft de villa vrijwillig verlaten; ze dacht dat ze te weinig kans had om volgende week als winnares naar huis te gaan.

De bewoners hadden elkaar van tevoren punten gegeven. Afhankelijk was de bedoeling dat de persoon met de minste stemmen naar huis moest, totdat de Gouden Kooi met een 'verrassing' van 25.000 euro kwam. Iemand kon vrijwillig de villa verlaten met deze geldkoffer en Claire besloot deze kans te pakken. De uitslag van de puntenverdeling telt nu voor 50% mee voor de einduitslag. De andere 50% bepaalt het publiek door de stemmen via telefoon en sms.

Huub kreeg 10 punten van zijn medebewoners, en mag van geluk spreken dat Claire de koffer gepakt heeft. Brian kreeg 13 punten van zijn medebewoners en zijn vriendin Amanda 23 punten. 'Terror' Jaap kreeg 24 punten en heeft een kleine voorsprong om te winnen.

Momenteel zitten er nog 4 personen in de luxe villa in Eemnes: Huub, Jaap, Brian en Amanda. Eén van hen zal volgende week donderdag de winnaar of winnares worden van de Gouden Kooi en wint een riant geldbedrag, maar niet de villa. Die wordt waarschijnlijk omgebouwd voor een nieuwe serie van Big Brother.

De Gouden Kooi begon op 1 oktober 2006 bij Talpa / Tien en is sinds augustus 2007 te zien bij RTL5. De laatste tijd keken gemiddeld iets meer dan een half miljoen Nederlanders naar de controversiële reallife soap. Op 3 maart j.l. werd bekend dat de Gouden Kooi eind mei van de buis gaat. Eerst had RTL-topman Fons van Westerloo gezegd dat het programma eind 2007 stopgezet zou worden. Dat bleek niet haalbaar. De kandidaten hebben een contract ondertekend waarin staat dat de show veranderd en eerder stopgezet mag worden door kijkcijfer- of zenderperikelen. De RTL-leiding gebruikt de overstap van Talpa op RTL om het stoppen van het programma en het houden van de villa te rechtvaardigen. Volgende week donderdag is de laatste aflevering van de Gouden Kooi te zien.

Wat kunnen de bewoners winnen?

Mocht de 26-jarige Huub winnen, dan wint hij na een verblijf van 523 dagen in de villa 723.000 euro. Dit bedrag had 800.000 euro meer kunnen zijn, maar hij heeft acht boetes van een ton gekregen. Huub is onlangs met Claire in het huwelijksbootje gestapt.

Als de 27-jarige Brian wint, dan wint hij na een verblijf van 607 dagen in de villa 1.107.000 euro. Brian is de enige bewoner die sinds het begin van het programma nog in de villa zit. Hij heeft momenteel een relatie met medebewoonster Amanda.

De 25-jarige Jaap heeft slechts één boete gekregen en maakt daarom kans op het meeste prijzengeld. Als hij wint krijgt hij na een verblijf van 475 dagen in de villa 1.375.000 euro.

Mocht de 20-jarige Amanda winnen, dan wint zij na een verblijf van 475 dagen in de villa 975.000 euro.

Meepraten over de Gouden Kooi? Dat kan op het speciale Gouden Kooi-forum.

 


 

Uitslag De Graafschap - FC Zwolle

Vanavond stond ook de return tussen De Graafschap en FC Zwolle op het programma. Het vorige duel in Zwolle eindigde in een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Doetinchem.

De Graafschap blijft in de Eredivisie volgend seizoen.

Karakteristieken

De Graafschap - FC Zwolle 0-0

Toeschouwers: 11.700
Scheidsrechter: Blom
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Gele kaart: Vidarsson (De Graafschap)

Opstellingen

De Graafschap: Van Fessem, Schuurman, Volmer, Fung a Wing, Keller, J. Buijs, A. Vidarsson, Robbemond (26/Biseswar), Van den Ouweland (57/Johnson), De Groot (84/Karlsons), Schöne

FC Zwolle: Boer, Van der Wal, Botteghin, Moisander, E. Rotman, Zuidam ( 81/Garritsen), Jongsma, Reijnen, Van Polen ( 61/Bakker), Tozé ( 82/De Bruin), Kleizen

Uitslag NEC - NAC Breda

NEC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een UEFA Cup-ticket. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 6-0 gewonnen. De winnaar van de tweeluik plaatst zich rechtstreeks voor de UEFA Cup, terwijl de verliezer uit zal moeten komen in de Intertoto om Europees voetbal te kunnen spelen.

Karakteristieken

NEC - NAC Breda 6-0
14’ Olsson 1-0
27’ Olsson 2-0
50’ Holman 3-0
63’ Lens 4-0
67’ Lens 5-0
71’ El-Akchaoui 6-0

Toeschouwers: 11500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Penders, Mtiliga (NAC Breda),
Rode kaart: Loran (70) (NAC Breda)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu (Fernández/51), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Sibum, Vadócz, Davids, Lens, Holman (Kivuvu/78), v. Beukering (Janssen/61)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders (Ammi/46), Loran, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek, De Graaf, Idabdelhay (Amoah/46), Lurling (Fischer/73)

Versteende foetus verwijderd bij 10-jarig meisje

Een tienjarig meisje uit het Griekse Larissa is sinds gisteren verlost van een versteende foetus. Het zes centimeter grote lichaampje zat al sinds haar geboorte in haar buik.

Omdat ze dankzij röntgenfoto's ervan waren overtuigd dat het meisje een tumor in haar buik had, besloten de artsen haar te opereren. Toen het meisje eenmaal open gesneden op de operatietafel lag, waren de chirurgen dan ook stomverbaasd toen ze een versteend lijkje aantroffen.

Zo'n versteende foetus is een zeldzame afwijking bij tweelingen die 'foetus in foetu' wordt genoemd. Hierbij wordt een van de foetussen ingesloten door de andere. Soms wordt de aandoening al voor de geboorte ontdekt, maar soms weet de tweelingbroer of -zus jarenlang ongemerkt te parasiteren op het lichaam van het kind.

Het jonge meisje maakt het inmiddels goed. Zij is dan ook uit het ziekenhuis ontslagen.

 


Een tekenfilmpje over de bizarre afwijking

Paus is blij met maagden

Paus Benedictus XVI is gesteld op maagden. Volgens het Vaticaan prijst de Duitse paus vrouwen die ervoor kiezen voor altijd maagd te blijven. Benedictus nummer zestien vindt dat de keuze eeuwig maagd te blijven "een lichtgevend en vruchtbaar charisma heeft", terwijl de buitenwereld dit als "obscuur en futiel" beschouwt.

De hoogste baas van de katholieke kerk had in Rome een onderonsje met vele maagden. Hij ontmoette de vrouwen naar aanleiding van het eerste congres voor gewijde vrouwen. Het congres is gehouden op initiatief van de Congregatie voor het Godgewijde Leven en heeft als thema "Gewijde maagden: een zegen in en voor de kerk".

Naar schatting zijn er wereldwijd zo'n drieduizend katholieke vrouwen die om wille van het geloof ervoor hebben gekozen met geen enkele man het bed te delen. Zij hebben een gelofte van maagdelijkheid afgelegd en zijn door een priester gewijd. Deze vrouwen trouwen dan ook niet en nemen hun maagdenvlies mee in het graf.

De kerkvorst vertelde tegenover de zo'n vijfhonderd congresgangsters dat maagdelijkheid een zegen is voor en in de kerk. Volgens hem herinnert de keuze maagd te blijven aan de "vergankelijke realiteit van het aardse leven en een anticipatie van de goede dingen in de toekomst".

 

Nonnen
Lekker strak!
 

Fourniret noemt zichzelf een stroper

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret heeft zich vandaag voor het eerst uitgelaten over zijn misdaden in de Noord-Franse provinciestad Charleville-Mézières.

"Ik was als een stroper die niet weet of hij een fazant, een konijn of helemaal niets mee naar huis neemt", zei 'het monster van de Ardennen' voor de rechtbank. De elektricien hulde zich sinds het begin van het proces op 27 maart in stilzwijgen.

Fourniret was niet goed in staat zijn gevoelens tijdens de moordpartijen uit te drukken, berichtten Franse media. "Het is een soort maalstroom van gevoelens waar je je in bevindt. Je wilt wakker worden, het is als een soort tweede gemoedstoestand."

De 65-jarige Fransman heeft tussen 1987 en 2001 zeven vrouwen en meisjes ontvoerd, verkracht en vermoord om zijn lust naar maagdelijkheid te stillen.

Uitslag RKC Waalwijk - ADO Den Haag

Vanavond werd de return tussen RKC Waalwijk en ADO Den Haag gespeeld. Net als de vorige wedstrijd eindigde deze wedstrijd ook in een gelijkspel.

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 2-2
4’ v. Mosselveld 1-0
23’ Kum 1-1
47’ v.d. Haar 1-2
81’ Vink 2-2

Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaart: D. Mulder, Benson (RKC Waalwijk), Schwiebbe, El Moussaoui (ADO Den Haag)
Rode kaart: v.Mosselveld (21/2xg) (RKC Waalwijk)


Zondag 18 mei zal het laatste en beslissende duel plaatsvinden. Wegens meer uitdoelpunten zal dat duel op het terrein van ADO Den Haag plaatsvinden.

Defensieve zorgen bij Ajax

Ajax zit krap in de verdedigers. De Amsterdammers hebben het hele seizoen al te kampen met een tekort aan defensieve spelers en daar is opnieuw een geval bijgekomen. Urby Emanuelson heeft tijdens de training zijn enkelbanden verrekt en moet rusten.

Dat betekent dus dat de linksback niet kan spelen komende zondag, als Ajax het opneemt tegen FC Twente. De hoofdstedelingen proberen dan een plaats in de voorronde van de Champions League te veroveren. Trainer Adrie Koster kan ook niet beschikken over het Belgische duo Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen. Vertonghen is geschorst en Vermaelen kampt met een blessure. Gregory van der Wiel is wel speelklaar, maar mist nog wedstrijd ritme.

Hoe Koster de spelers gaat vervangen is nog niet duidelijk. In de vorige wedstrijd, die in een 2-1 overwinning voor Twente eindigde, speelde Rasmus Lindgren nog in de defensie. Het zou ook kunnen dat Koster Donovan Slijngaard bij de selectie haalt. De aanvoerder van Jong Ajax hoorde deze week dat Van Basten hem volgend jaar een kans gaat geven als linksback.

Testdag Paul Ricard 15-05-2008

Donderdag was de tweede dag op rij dat de Formule 1-teams konden testen op het circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Kimi Räikkönen wist de dag af te sluiten als snelste, kort daarop gevolgd door Heikki Kovalainen.

Er werd vandaag, net als gisteren, getest voor de Grand Prix van Monaco. Räikkönen had 36 ronden nodig om zijn snelste tijd te rijden in 1:05.381. In totaal reed de Fin 102 ronden, maar hij was daarmee zeker niet de meest actieve coureur. Met die titel ging Renault-coureur Nelson Piquet jr. aan de haal: hij reed maar liefst 193 ronden en sloot de dag af als achtste. De dag verliep verder zonder noemenswaardige problemen.

Onofficiële tijden

#CoureurTeamTijdRonden
1Kimi RäikkönenFerrari1:05.381102
2Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes1:05.47189
3Robert KubicaBMW-Sauber1:05.90589
4David CoulthardRed Bull-Renault1:06.00182
5Jenson ButtonHonda1:06.091155
6Sebastien BourdaisToro Rosso1:06.125110
7Jarno TrulliToyota1:06.205120
8Nelson Piquet jr.Renault1:06.355193
9Kazuki NakajimaWilliams1:07.080129
10Adrian SutilForce India1:07.10456
11Giancarlo FisichellaForce India1:07.12364

Deco vertrekt bij FC Barcelona

De Portugese middenvelder Deco is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Barcelona. Vandaag kondigde hij zijn vertrek aan, richting een Italiaanse of Engelse club.

De zaakwaarnemer van Deco kreeg van de Catalaanse club te horen dat hij weg mocht. De in Brazilië geboren voetballer heeft bij Barça nog een contract tot en met de zomer van 2010. "Als ze me niet willen, dan is het beter dat ik weg ga", aldus Deco. "Ik heb goede tijden gekend bij Barcelona, en met een uitstekende trainer gewerkt (Rijkaard, red), die daarnaast ook nog eens een geweldig persoon is."

Deco kon ook vertellen dat hij zijn carrière niet zal voortzetten in Spanje. "De enige club in Spanje die net zo groot is als Barcelona is Real Madrid, en daar ga ik niet heen. Het is logischer om naar Engeland of Italië te gaan." Nadat Deco in 2004 de Champions League won met FC Porto tekende hij bij Barcelona. Met de Catalanen won hij twee landstitels, alsmede de Champions League in 2006.

Hiddink noemt 25 namen

Guus Hiddink heeft zijn voorlopige selectie van het Russische elftal bekendgemaakt. De bondscoach van de Russen heeft onder anderen Sergei Semak opgeroepen.

De reeds 32-jarige Semak speelde 43 maal voor Rusland maar is door Hiddink al twee jaar niet opgeroepen. Zijn goede optredens voor huidig koploper in de Russische competitie Rubin Kazan hebben hem echter een plaats bij de voorlopige selectie van 25 spelers opgeleverd. Voor Aleksandr Kerzhakov en Marat Izmailov is er geen plaats.

Drie spelers uit de selectie hebben hun debuut in het elftal nog niet gemaakt. Het gaat om Renat Yanbaev, Oleg Ivanov en Aleksandr Pavlenko. "Uiteraard halen niet alle 25 spelers het EK - enkelen zijn erbij met het oog op de toekomst", vertelt Hiddink. "Ik weet nu nog niet wie er af gaan vallen, maar verrassingen zijn mogelijk." Op 28 mei moet hij de definitieve selectie hebben teruggebracht naar 23 spelers. Voor het EK begint, treden de Russen nog aan tegen Kazachstan, Servië en Litouwen.

Voorlopige selectie:

Doel: Igor Akinfeev (PFC CSKA Moskou), Vladimir Gabulov (FC Amkar Perm), Vyacheslav Malafeev (FC Zenit St. Petersburg)

Verdediging: Aleksandr Anyukov (FC Zenit St. Petersburg), Aleksei Berezutskiy (PFC CSKA Moskou), Vasili Berezutskiy (PFC CSKA Moskou), Sergei Ignashevich (PFC CSKA Moskou), Denis Kolodin (FC Dinamo Moskou), Roman Shirokov (FC Zenit St. Petersburg), Renat Yanbayev (FC Lokomotiv Moskou)

Middenveld: Diniyar Bilyaletdinov (FC Lokomotiv Moskou), Dmitri Torbinskiy (FC Lokomotiv Moskou), Vladimir Bystrov (FC Spartak Moskou), Aleksandr Pavlenko (FC Spartak Moskou), Yuri Zhirkov (PFC CSKA Moskou), Konstantin Zyrianov (FC Zenit St. Petersburg), Igor Semshov (FC Dinamo Moskou), Oleg Ivanov (FC Krylya Sovetov Samara), Sergei Semak (FC Rubin Kazan)

Aanval: Roman Adamov (FC Moskou), Roman Pavlyuchenko (FC Spartak Moskou), Dmitri Sytchev (FC Lokomotiv Moskou), Pavel Pogrebnyak (FC Zenit St. Petersburg), Andrei Arshavin (FC Zenit St. Petersburg), Ivan Saenko (1. FC Nürnberg)

Nieuwe middenvelder FC Groningen

FC Groningen heeft zich versterkt met de Nigeriaanse middenvelder Oluwafemi Ajilore. De 23-jarige Ajilore, voetbalnaam Femi, tekende donderdagmiddag een contract voor vijf seizoenen.

Ajilore komt over van de Deense eredivisionist FC Midtjylland waar hij vier seizoenen speelde. In 98 wedstrijden scoorde hij in Denemarken zes maal. Groningen betaalt een afkoopsom van 3,3 miljoen euro voor de middenvelder.

Femi stond al langer op de lijstjes van de Groningse scouts. "Femi is op het middenveld 'de baas', zoals ze dat zo mooi noemen. Hij heeft een goed gevoel voor positie, weet het spel te verdelen en is rustig aan de bal," aldus technisch directeur Henk Veldmate. "Diverse mensen binnen onze technische staf hebben hem bekeken en wij hebben er veel vertrouwen in dat Femi een toegevoegde waarde is voor onze selectie."

Femi vertelt op de persconferentie blij te zijn dat hij de stap heeft kunnen maken naar FC Groningen. "De indruk die ik van de club, het stadion en de stad heb gekregen, is perfect. FC Groningen is voor mijn gevoel een club die bij me past. Het is mijn droom om hier prijzen te winnen, zoals de Nederlandse beker, en om te spelen voor een top-zes positie. Ik heb veel zin om hier te gaan beginnen aan een nieuwe fase in mijn carrière."

Agenten kijken andere kant op om rompslomp

Agenten kijken bij overtredingen nogal eens de andere kant op om geen proces-verbaal te hoeven schrijven. Dat bleek tijdens een gesprek dat staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken vandaa had met wijkagenten en rechercheurs in Venlo.

Zij gaf dienders daar de kans te klagen over de papieren rompslomp die hen van de straat afhoudt. Bijleveld wil die papierkraam terugdringen om meer blauw op straat te krijgen. Als voorbeeld noemde een wijkagente dat ze een wildplasser niet op de bon slingerde omdat dit uren administratie tot gevolg zou hebben.

Uit een vandaag door de staatssecretaris gepresenteerd onderzoek blijkt dat agenten 20 procent van hun tijd kwijt zijn aan papierwerk. Bij de recherche is dat 38 procent. Bijleveld presenteerde daarom een top vijf van knelpunten die aangepakt moeten worden.

Overigens zeiden de agenten met wie Bijleveld sprak, dat zij tot 65 procent van hun tijd kwijt zijn aan papierwerk. Daar komt nog eens 15 procent vergadertijd bovenop. Zij vonden de cijfers in het rapport veel te gunstig afsteken tegen de eigen werkelijkheid.

Het onderzoek moet worden gezien als een nulmeting. Het ministerie gaat nu onderzoeken hoe de vaak ingewikkelde formulieren vereenvoudigd kunnen worden. Daarvoor presenteerde Bijleveld een top 5 van knelpunten. Zo moet het aantal formulieren verminderen en ze moeten minder ingewikkeld worden. Ze wilde ook een klacht van een wijkagent uit Roermond onderzoeken. Die zei dat het werken op typemachines vroeger veel eenvoudiger was. Sinds de invoering van computers kwamen er steeds meer en steeds ingewikkelder formulieren, die tijd vreten.

Honderden potentiële kankergenen ontdekt

Onderzoekers hebben meer dan 250 nieuwe genen gevonden die mogelijk een rol spelen bij het ontstaan van leukemie. De resultaten van het onderzoek worden morgen gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell.

Wetenschappers van het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam, het Wellcome Trust Sanger Instituut in het Engelse Cambridge en de Technische Universiteit Delft werkten in het onderzoek samen. Om de genen in kaart te brengen die een rol spelen bij het ontstaan van leukemie (kanker van witte bloedcellen) hebben onderzoekers 10.000 mutaties in vijfhonderd leukemische tumoren onderzocht.

Analyse van de mutaties leidde tot de identificatie van meer dan 250 nieuwe potentiële kankergenen. Onderzoek naar het ontstaan van leukemie in muizen geeft meer inzicht in het ontstaan van leukemie bij de mens en op termijn wellicht nieuwe mogelijkheden voor therapie.

De onderzoekers maakten gebruik van een nieuwe techniek, retrovirale insertiemutagenese, met muizen. Gecombineerd met een geautomatiseerde dna-analyse, maakte het mogelijk om een veel groter aantal mutaties te identificeren dan in vergelijkbare studies.

Honderdduizenden staken in Frankrijk

Honderdduizenden Franse leerkrachten en ander overheidspersoneel hebben vandaag het werk neergelegd om te protesteren tegen bezuinigingsmaatregelen van president Nicolas Sarkozy. Het is de derde keer dat de publieke sector op zo'n grote schaal protesteert tegen de plannen van Sarkozy.

Belangrijkste reden voor de staking van vandaag zijn plannen om via natuurlijk verloop 11.200 banen te schrappen in het onderwijs. Rond het middaguur had volgens het ministerie van Onderwijs circa een derde van de leraren, 300.000 mensen in totaal, het werk neergelegd. Volgens de vakbonden was de staklingsbereidheid nog groter. Meer dan de helft van de leerkrachten nam deel aan de acties.

Advocaat stelt vraagtekens bij inzet 'lokagentes'

De advocaat van de 47-jarige R.T. uit Zwolle wil meer duidelijkheid over het inzetten van 'lokagentes' die zijn cliënt onlangs hebben opgepakt. T. werd op 31 januari in Zwolle gepakt nadat hij volgens justitie een poging had gedaan een agente te verkrachten.

Raadsman Roel van Faassen vroeg zich vandaag tijdens de zitting in de rechtbank in Zwolle af in hoeverre er sprake was van uitlokking. De zaak is voor nader onderzoek tot 5 augustus aangehouden.

De politie meldde na de aanhouding dat in de vier maanden ervoor twintig jonge vrouwen aangifte hebben gedaan van aanrandingen of pogingen daartoe in de stad. De vrouwen werden achtervolgd en belaagd door een man op een fiets. De politie zette vervolgens fietsende lokagentes in. Volgens de officier van justitie bleek in het onderzoek dat de verdachte 'opvallend gedrag' vertoonde en dat de agentes zich daarna bewust op hem gingen richten.

Ondanks de beveiliging werd de agente toch aangerand, aldus justitie. Zij heeft ook aangifte gedaan. Justitie onderzoekt nog hoeveel van de twintig aangiftes in verband te brengen zijn met de verdachte.

Havenbedrijf gaat files Rotterdam te lijf

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat de files rondom de havenstad op een andere manier aanpakken. In juni komen minister Camiel Eurlings en staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer naar Rotterdam om het officiële startsein te geven voor een publieke onderneming.

Die is op dit moment informeel al aan de slag gegaan en beschikt over een eigen kantoor. Het nieuwe bedrijf telt vijftien werknemers en gaat zich toeleggen op verkeersmanagement. Van minuut tot minuut en zeven dagen per week gaat de onderneming beoordelen welke maatregelen nodig zijn om het verkeer beter te laten doorstromen op de wegen rondom Rotterdam.

Ruwweg de helft van de werknemers is afkomstig van de gemeenten in de regio, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. De overige vacatures moeten nog worden ingevuld.

Met de oprichting van de vervoersonderneming gaat een lang gekoesterde wens van Smits in vervulling. De directeur van het Havenbedrijf ziet de congestie op de wegen van en naar de grootste haven ter wereld als een bedreiging van de concurrentiepositie van de haven. Wachten totdat de effecten van de aangekondigde kilometerheffing merkbaar worden, is volgens Smits geen optie. "We moeten de files behandelen alsof er elke dag een WK voetbal of een wereldtentoonstelling is in Rotterdam", zei hij eerder.

Sharapova nummer één WTA-ranking

Tennisster Maria Sharapova wordt maandag de nieuwe aanvoerster van de WTA-ranking. Ze volgt hiermee de Belgische Justine Henin op die afgelopen woensdag bekend maakte per direct te stoppen met tennis.

Donderdag maakte de spelersbond bekend dat Henin mede op eigen verzoek onmiddellijk uit de ranglijst verwijderd wordt. Henin is in totaal 117 weken de nummer één van de wereld geweest, goed voor een zesde plaats op de eeuwige ranglijst, die aangevoerd wordt door Steffi Graf.

Sharapova was eerder al veertien weken leidster van de ranglijst. De eerste keer gebeurde dit op 22 augustus 2005.

Italiaanse politie arresteert honderden migranten

De Italiaanse politie heeft vandaag bij acties tegen illegale immigranten 268 buitenlanders en 117 Italianen opgepakt. Dat heeft het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

In een verklaring stelde het ministerie dat vooral Roemenen en Noord-Afrikanen zijn aangehouden. De Roemeense politie verleende assistentie bij de operatie. Van de arrestanten worden er 112 verdacht van het helpen van mensen bij het illegaal binnenkomen van Italië, terwijl 117 anderen aanklachten wegens diefstal of andere delicten tegemoet kunnen zien.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA was een van de doelwitten bij de operatie een kampement buiten de hoofdstad Rome, waar ongeveer zevenhonderd immigranten verblijven. Volgens ANSA zijn in het kamp bij Rome ongeveer vijftig mensen gearresteerd.

In de afgelopen maanden zijn in Italië immigranten steeds vaker in verband gebracht met criminele activiteiten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken staat sinds de vorming van een nieuwe regering eerder deze maand onder leiding van Roberto Maroni. Hij is lid van de anti-immigratiepartij Lega Nord.

Tekort aan politiecellen in Amsterdamse binnenstad

Politiebureaus in de binnenstad van Amsterdam hebben te weinig cellen om arrestanten in de nachtelijke uren in het weekeinde onder te brengen. Daardoor kunnen onveilige situaties ontstaan, concludeert de Commissie van Toezicht voor Politiecellen vandaag in het jaarverslag over 2007.

Op de bureaus aan bijvoorbeeld de Lijnbaansgracht en Prinsengracht is onvoldoende plek voor de vele personen die, vaak onder invloed van alcohol en drugs, op de drukke uitgaansavonden worden aangehouden. Op die momenten dienen advocatenkamers en fouilleerruimtes als alternatief om arrestanten onder te brengen. De commissie noemt dat onwenselijk, aangezien het nogal eens voorkomt dat verdachten zich agressief gedragen.

In deze ruimtes is geen direct toezicht mogelijk. In het jaarverslag dringen de opstellers er bij de politie op aan snel maatregelen te nemen om deze situatie te verbeteren.

Verder blijkt dat de schoonmaak van een deel van de cellencomplexen en politiebureaus achteruit is gegaan. Daarentegen spreekt de commissie zich positief uit over het feit dat de politie aanbevelingen uit het jaarverslag van vorig jaar heeft opgevolgd, Zo zijn er bijvoorbeeld op een cellencomplex voorzieningen aangebracht voor invalide arrestanten.

De Graafschap haalt Braziliaan

De Graafschap heeft de Braziliaanse aanvaller Bueno de Castro Ernandes aangetrokken. Ernandes (24) tekent een contract voor twee seizoenen op de Vijverberg.

De linksbenige aanvaller komt transfervrij over van de Belgische tweedeklasser Lierse SK. Daar scoorde hij in zijn eerste seizoen twaalf goals en gaf tien assists. Na degradatie en een trainerswissel kwam hij nauwelijks meer in actie en werd zijn aflopende contract niet verlengd. Eerder speelde hij onder andere al voor Club Brugge.

De Graafschap is momenteel nog met FC Zwolle verwikkeld in de strijd om promotie/degradatie. De eerste wedstrijd in Zwolle werd met 3-1 gewonnen door de Superboeren. Mocht De Graafschap donderdag thuis winnen, dan blijven ze in de Eredivisie.

Landelijke poststaking op 28 mei

Op woensdag 28 mei worden als het aan de bonden ligt in het hele land geen post en pakketjes bezorgd noch post gesorteerd. Dat hebben de bonden vandaag laten weten.

In aanloop naar de landelijke staking worden volgende week estafettestakingen gehouden. Die zullen in plaats van 24 uur - zoals tot nu toe het geval was - 30 uur duren. Het sorteercentrum in Den Bosch trapt op 19 mei af, gevolgd door de centra in Nieuwegein, Zwolle en Amsterdam. "Dit heeft gevolgen voor de postbezorging in het hele land", aldus de bonden.

Zij komen tot een verharding van de acties omdat TNT tot nu toe "op geen enkele manier heeft laten blijken aan de eisen van de werknemers tegemoet te willen komen". De bonden organiseren op 28 mei ook een manifestatie op het Museumplein in Amsterdam.

De bonden eisen voor de werknemers van TNT een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april. TNT gaat daar niet in mee. Sinds 23 april voeren de postbodes actie.

Oprichter FEBO overleden

De oprichter van de snackautomatiek FEBO, Johan de Borst, is vorige week donderdag overleden. Dat maakte zijn familie vandaag bekend.

De Borst begon in 1941 met FEBO. Destijds was zijn zaak nog een brood- en banketbakkerij ('Maison FEBO'). Na enkele jaren breidde hij het assortiment uit met zelfgemaakte slaatjes en kroketten. Dit vormde uiteindelijk de basis van de huidige succesformule, waarbij snacks uit de muur kunnen worden getrokken.

De Borst is 88 jaar geworden. In 1990 had zijn zoon al het roer overgenomen bij het familiebedrijf.

Bush: bevolking Israël 307 miljoen sterk

De Amerikaanse president George Bush heeft donderdag, ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de staat Israël, terrorisme en antisemitisme veroordeeld, en gezegd dat de Verenigde Staten voor honderd procent achter Israël staan. "Israëls bevolking mag dan maar met net iets meer dan zeven miljoen zijn, maar wanneer jullie de terreur en het kwaad aanvallen, zijn jullie 307 miljoen sterk, omdat de Verenigde Staten van Amerika achter jullie staan", zei Bush in het Israëlische parlement, de Knesset.

Bush zei zich te keren tegen antisemitisme, omdat godsdienstvrijheid cruciaal is voor een beschaafde maatschappij. "Dus wij veroordelen antisemitisme in alle vormen, zowel van degenen die het bestaansrecht van Israël openlijk betwisten, als van anderen die het indirect verexcuseren."

Bush noemde de band tussen de VS en Israël onverbrekelijk en zei dat de Amerikanen geloven dat Israël het recht heeft zichzelf te beschermen tegen extremisme en 'moordenaars die uit zijn op zijn vernietiging'. Hij keerde zich tegen degenen die veronderstellen dat een breuk tussen de VS en Israël een einde zou maken aan alle problemen in het Midden-Oosten. "Dat is een oud argument, ontleend aan de propaganda van de vijanden van vrede en Amerika."

De vijfdaagse rondreis, tijdens welke Bush ook bezoeken zal brengen aan Saudi-Arabië en Egypte, is een nieuwe poging het vredesproces in het Midden-Oosten te stimuleren. Gehoopt wordt dat Israël en de Palestijnen een alomvattend vredesverdrag zullen sluiten voordat Bush in januari aftreedt.

De Israëlische premier Ehud Olmert zei dat zijn land gereed is voor vrede en dat zijn beleid in overeenstemming is met de Amerikaanse visie op een Israëlisch-Palestijns akkoord met een tweestatenoplossing. Hij zei er het volste vertrouwen in te hebben dat een grote meerderheid in de Knesset, en de grote meerderheid van het Israëlische volk, te zijner tijd zo'n akkoord zal steunen.

Het parlement reageerde met stilzwijgen en nerveus gelach, waarna Bush begon te lachen. Twee hardliners verlieten de zaal uit protest. Drie parlementsleden hielden stukken papier omhoog met de tekst 'We shall overcome'.

Bush richtte zich in zijn toespraak speciaal tegen Iran en zei dat de VS naast Israël staat in de pogingen te voorkomen dat Teheran de beschikking krijgt over atoomwapens. "In het belang van de vrede mag de wereld niet toestaan dat Iran een kernwapen krijgt", zei Bush.

[Giro] Priamo rit, Visconti roze

De langste etappe van deze Giro, van Potenza naar Peschici over een - door de organisatie gecorrigeerde - afstand van 231 kilometer, is ten prooi gevallen aan Matteo Priamo. De 26-jarige Italiaan was in een sprint-a-deux heuvelop de Spanjaard Alan Perez te vlug af. Doordat het peloton op ruime achterstand binnenkwam, nam Giovanni Visconti de roze trui over van Franco Pellizotti.

Voor het begin van de etappe besloot de Giro-organisatie om de zesde rit met 34 kilometer in te korten. Daarmee kwamen de organisatoren tegemoet aan de wens van het wielergilde, dat klaagde over de vermoeidheid die de transfer van Sicilië naar het vasteland had veroorzaakt. Oorspronkelijk stond voor de coureurs een heuvelachtige rit over 265 kilometer op het program; een heuse klassiekerrit in de ronde, althans qua afstand.

Het besluit van de organisatie motiveerden Rene Mandri (Alm), Alan Perez (Eus) en Paul Martens (Rab) om na 53 kilometer voor het offensief te kiezen, zij kregen negen man met zich mee: Maxim Iglinsky (Ast), Matteo Priamo (Csf), Matthias Ruß (Gst), Francesco Gavazzi (Lam), Daniele Nardello (Sda), Magnus Backstedt (Tsl), Jason McCartney (Csc) en Nikolai Trussov (Tcs). Doordat de aanzienlijke vluchtgroep genoeg hardrijders herbergde en enkel 'eenlingen' kende, liep diens voorsprong gestaag op. Het peloton leek ook weinig zin te hebben in achtervolgen, waardoor al snel duidelijk was dat de vogels vooraan waren gaan vliegen.

Met nog 45 kilometer voor de wielen had de kopgroep dan ook al een marge van ruim veertien minuten op de hoofdmacht. De elf vooraan - Mandri was er inmiddels door een schuiver tussenuit gevallen - gingen uitmaken wie in Peschici de bloemen zou pakken. Voor Visconti en Ruß, de twee bestgeplaatste in de algemene rangschikking, stond daarnaast ook nog de roze trui op het spel.

Op twaalf kilometer van de meet, toen de weg ietwat opliep, sloegen Perez en Priamo de handen ineen en trokken eens vlot door. De rest moest passen en beiden passeerden met een veilige marge de rod vod, waarna nog flink diende te worden geklommen; één kilometer aan een maximaal stijgingspercentage van tien procent. Priamo bleek over de meest explosieve benen te beschikken en zette de rit naar zijn hand. Het roze kwam in handen van Visconti, die na afloop van de rit weliswaar in tijd gelijk stond met zijn Duitse collega, maar kon bogen op kortere noteringen in de voorgaande etappes.

Uitslag zesde etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Matteo Priamo CSF Group-NavigareItalië05:24,49
2Alan PerezEuskaltelSpanje+ 0,08
3Nikolai TrussovTinkoff Credit SystemsRusland+ 0,27
4Paul MartensRabobankDuitsland+ 0,31
5Maxim IglinskyAstanaKazachstan+ 0,32

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Giovanni ViscontiQuickstepItalië27:14,04
2Matthias RußGerolsteinerDuitslandz.t.
3Daniele NardelloSerramenti PVC DiquigiovanniItalië+ 1,22
4Alan Perez EuskaltelSpanje+ 4,42
5Francesco GavazziLampreItalië+ 5,34

Vaticaan sluit aliens niet uit

Er kunnen gerust marsmannetjes of andere buitenaardse wezens bestaan. Dat heeft pater José Gabriel Funes, de directeur van de sterrenwacht van het Vaticaan, in de officiële krant van de autonome kerkstaat laten weten. ''Zoals er een veelheid van levende schepselen op aarde is, zo kunnen er ook andere intelligente wezens door God zijn gecreëerd'',  aldus Funes.

Het bestaan van buitenaardse wezens tast de geloofsleer niet aan, meent Funes, ''omdat er geen grenzen kunnen worden gesteld aan de scheppingskracht van God''.  Ook de theorie van de oerknal (Big Bang) over het ontstaan van het universum is volgens de pater niet in tegenspraak met het geloof. Astronomen gaan ervan uit dat het universum 14 miljard jaar geleden is ontstaan, na de Big Bang. Lange tijd dateerden theologen de schepping van de aarde op 4.000 voor Christus. Toch ziet Funes geen spanning tussen het Bijbelse scheppingsverhaal en de theorie van de Big Bang: ''De bijbel is geen wetenschappelijk boek maar een liefdesbrief van God aan zijn volk in een taal die 2.000 à 3.000 jaar geleden gangbaar was. In die tijd was een concept als de Big Bang onbekend. Dus je kunt aan de bijbel geen wetenschappelijk antwoord vragen.’’

De moeizame samenwerking tussen wetenschap en geloof is volgens Funes het gevolg van onwetendheid. Wetenschappers zouden de bijbel correct moeten leren lezen. Theologen en vertegenwoordigers van de kerk zouden op hun beurt de ontwikkelingen in de wetenschap moeten bijhouden om ''effectieve antwoorden'' te kunnen geven op de vragen uit de wetenschap.

Dat de katholieke kerk  wetenschapper Galileo Galilei ooit vervolgde, die in 1610 de euvele moed had om de  zon in het middelpunt van ons zonnestelsel te zetten in plaats van de aarde, noemt Funes ''meer dan spijtig''. Maar nu geldt wat de vorige en de huidige paus al zeiden. ''Geloof en wetenschap zijn de twee vleugels waarmee de heilige geest zich verheft. Er is geen tegenstelling tussen wat wij via het geloof en wat we via de wetenschap leren. Er kunnen spanningen en conflicten zijn, maar daar moeten we niet bang voor zijn. De kerk moet de wetenschap en haar ontdekkingen niet vrezen''.

Met dank aan FrankRvoor de submit.

'Rampjaar China astrologisch te verklaren'

Het langverwachte olympische jaar 2008 kent voor China een beroerde start. In vier maanden tijd is China geteisterd door vreselijke sneeuwstormen, sloeg de vlam in de pan in Tibet, vielen veel slachtoffers bij een treinramp, werd de tocht van het olympisch vuur rond de wereld geplaagd door anti-Chinese protesten en als klap op de vuurpijl werd het midden van China deze week door een aardbeving getroffen die aan tienduizenden Chinezen het leven kostte.

Meester in de Feng Shui Raymond Lo denkt met behulp van de Chinese astrologie een deel van de tragische gebeurtenissen terug te kunnen leiden op de geboortedata van de Chinese leiders.

Zowel president Hu Jintao als premier Wen Jiabao werd geboren in 1942, het jaar van het paard. Dit jaar is het jaar van de rat. Het paard en de rat gaan volgens de vierduizend jaar oude astrologische leer niet goed samen. Dus als de leiders van een land geboren zijn in het jaar van het paard, staat dat land dit jaar een turbulent jaar te wachten, zegt Lo. Volgens hem kan het dragen van een ossenamulet verlichting brengen, omdat de os en de rat bevriend zijn.

Een andere verklaring voor de ellende is dat het jaar van de rat in de Chinese astrologie wordt gesymboliseerd door aarde en water, een wankele relatie. Volgens Lo staan China dit jaar daardoor meer natuurrampen te wachten. Maar niet tijdens de Olympische Spelen, want die beginnen op 8-8-2008 en acht geldt in China als geluksgetal. "Dat is een goede dag, een dag van successen", aldus de meester.

Dit laatste is echter niet iedereen met Lo eens. Een aantal Chinese websites suggereert dat het getal acht de laatste tijd juist ongeluk heeft gebracht. Zo kwamen de sneeuwstormen op 25 januari, of 25-1 en 2+5+18. De rellen in Tibet begonnen op 14-3, opgeteld eveneens acht.

De aardbeving ten slotte, was precies 88 dagen voor het begin van de Olympische Spelen.

Grote wietbende opgerold in Rotterdam

Met de aanhouding van 28 verdachten denkt de Rotterdamse recherche een criminele organisatie te hebben opgerold. De bende zou zich op grote schaal hebben beziggehouden met het telen en verhandelen van wiet en het witwassen van geld. In totaal werden acht hennepkwekerijen en drie drogerijen ontmanteld. Elf van de verdachten zitten nog vast.

De verdachten huurden volgens het Openbaar Ministerie dure appartementen, vakantiewoningen of bungalows en richtten die gedeeltelijk in als hennepkwekerij of -drogerij. Zij zouden 'overdadig' hebben geleefd van de opbrengst. De verdachten hielden zich volgens het OM ook op grote schaal bezig met het witwassen van crimineel geld.

In een garagebedrijf aan de Rotterdamse Industrieweg werden op 22 februari de twee hoofdverdachten, broers van 29 en 30 jaar uit Rotterdam en Berkenwoude, aangehouden. In vervolg daarop werd in zes panden beslag gelegd op goederen ter waarde van 450 duizend euro. Het ging hier onder meer om een Bentley, een Mercedes en een Audi, dure sieraden, waaronder een horloge van een ton en contant geld.

De organisatie opereerde vanuit een garagebedrijf op het Rotterdamse industrieterrein Spaanse Polder. De kwekerijen en drogerijen werden aangetroffen in Rotterdam, Maasdijk, Maasland, Numansdorp, Rijswijk, Zoetermeer en Barendrecht.

Leden van de criminele organisatie zouden ook verantwoordelijk zijn voor een overval op een woning aan de Orpheusstraat in Rotterdam op 11 februari. Hierbij werd een bewoner ernstig mishandeld.

Palestijnen herdenken 'de catastrofe' van 1948

Met jankende sirenes hebben de Palestijnen vandaag 'de catastrofe' ofwel het verlies van hun vaderland in 1948 herdacht. Met demonstraties en marsen op de Westelijke Jordaanoever en op de Gazastrook werd het verdrijven van 760.000 Palestijnen door joodse militairen herdacht.

Activisten willen 21.915 zwarte ballonnen oplaten, een voor elke dag dat de Palestijnse vluchtelingen niet naar hun huizen konden terugkeren. Ze willen daarmee de lucht zwart kleuren wanneer de Amerikaanse president Bush het Israëlische parlement toespreekt. Andere demonstranten toonden echte en symbolische sleutels van huizen die ze in 1948 moesten opgeven.

''In dit goede en geliefde land wonen twee volken. Een viert zijn onafhankelijkheid en het andere treurt tijdens de herdenking van zijn Naqba'', stelde de Palestijnse president Mahmoud Abbas vandaag in een televisietoespraak. Israël vierde woensdag het feit dat joodse nationalisten zestig jaar geleden in het toenmalige Britse mandaatgebied Palestina de onafhankelijkheid uitriepen.

Puber bekent moord op man Zaamslag

De 16-jarige Michiel de K. die vastzit op verdenking van de moord of doodslag op de 56-jarige Peter Herwegh in Zaamslag tijdens koninginnenacht heeft bekend. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg vandaag bevestigd.

De jongen maakte deel uit van een groep van ruim twintig jongeren die tijdens die nacht hevige rellen veroorzaakte in het Zeeuws-Vlaamse dorp. De man sprak de jongeren aan en werd later die nacht dood aangetroffen.

Het onderzoek is volgens de woordvoerster nog in volle gang en een zittingsdatum is nog niet bekend.

'Al-Qaeda wil aanslagen plegen tijdens EK'

Het terreurnetwerk al-Qaeda wil mogelijk aanslagen plegen om het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland te treffen. Dat blijkt uit informatie op islamitische websites, aldus de Zwitserse politie vandaag.

De autoriteiten nemen de dreigementen serieus, meldde de krant La Liberté  op gezag van bronnen binnen de Zwitserse veiligheidsdiensten. ''Het uur voor de strijd voor het geloof is aangebroken'', stellen de extremisten volgens La Liberté op de websites. ''We veranderen de twee veiligste landen van Europa in een hel zoals Irak of Afghanistan'', waarschuwen de radicalen verder.

Estelle Gullit wil een 'divorce'

Heeft Estelle Gullit-Cruyf alweer genoeg van manlief Ruud of is de creditcard leeg? Je zou het bijna denken gezien het feit dat Estelle om een divorce vroeg, oftewel een scheiding. Dat maakte Evert Santegoeds bekend in het ochtendprogramma van Edwin Evers.

De blondine wil echter (nog) niet van de voetbaltrainer af. Estelle vroeg namelijk om een 'divorce' bij de plaatstelijke kapsalon in Los Angeles, Amerika. Wat ze bedoelde was dat ze een scheiding in het haar wilde, dat ze aangaf als een divorce. Ze had echter moeten vragen om een parting. Of haar nieuwe goede vriendin Victoria Beckham bij de knipbeurt aanwezig was, is niet bekend.

Vervolg op Beyond Good & Evil in de maak

Beyond Good & Evil was een goed ontvangen game, maar door magere verkoopcijfers bleef een vervolg lang uit. Liefhebbers hadden de hoop op een vervolg zelfs al opgegeven, maar nu is naar buiten gekomen dat een sequel inmiddels in de pre-productie-fase zit.

De afgelopen 12 maanden heeft een team van 10 tot 12 man gewerkt aan Beyond Good & Evil 2 om de mogelijkheden voor een vervolg te onderzoeken. Het is echter nog altijd niet zeker of Ubisoft met deze titel verder wil gaan.

Häkkinen verbaasd over DC

De Fin Mika Häkkinen is verbaasd over het feit dat coureurs als David Coulthard zo lang doorrijden in de Formule 1.

De tweevoudig wereldkampioen vertelde: "Ik ben verbaasd dat sommige coureurs, zoals DC, zo lang in de Formule 1 blijven rondhangen. David Coulthard is nu de oudste coureur in de Formule 1, omdat hij niet wil stoppen voordat hij de door hem gestelde doelen heeft gehaald."

Mika Häkkinen, die zelf op 33-jarige leeftijd stopte in 2001, liet verder optekenen: "Aan de andere kant begrijp ik het wel, want als ik nooit een titel had gewonnen, had ik waarschijnlijk ook nog steeds in de Formule 1 gereden. Het verhaal is voor vele coureurs verschillend. Voor sommingen echter, als die hun doel niet hebben bereikt, blijven ze gewoon doorgaan en doorgaan en doorgaan..."

[MLB] Standen per 15-05-2008

Het is crisis bij de New York Yankees. Het team uit de Big Apple, met verreweg de best betaalde spelers van de MLB, speelt volgens de eigenaar niet naar zijn mogelijkheden en hij vindt dat daar onmiddelijk verandering in moet komen.

Afgelopen week liet Hank Steinbrenner, mede-eigenaar van de Yanks, zich kritisch uit over het spel van zijn team. Hij vond dat ze niet genoeg passie toonden voor de sport en dat daar snel wat aan gedaan moest worden, anders zouden er snel veranderingen plaats gaan vinden. De Yankees hebben momenteel een score van 20-21, een wedstrijd onder de magische .500 grens.

Het probleem van de Yankees ligt hem vooral aan het feit dat ze te weinig punten produceren. Twee van hun beste slagmensen, Alex Rodriguez en Jorge Posada, zijn geblesseerd en de Yankees hebben moeite om punten op het scorebord te krijgen.

In dezelfde divisie als de Yankees zitten de Tampa Bay Rays, een team wat wel degelijk goed presteert. De Rays staan momenteel bovenaan in de AL East en hadden, voordat ze gister van diezelfde Yankees verloren, zes wedstrijden op rij gewonnen. Bovendien hebben ze een van hun betere pitchers, Scott Kazmir, voor langere tijd aan zich weten te verbinden. Kazmir tekende een contract voor drie jaar, met een gegarandeerd salaris van 28,5 miljoen dollar.

Hieronder de standen.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Tampa Bay Rays2317.575L115-88-97-3
Boston Red Sox2419.558L414-510-144-6
Baltimore Orioles2119.525W212-69-135-5
New York Yankees2021.488W19-911-125-5
Toronto Blue Jays2022,476W310-910-135-5

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Cleveland Indians2119.525W213-128-77-3
Minnesota Twins2019.513L214-96-105-5
Chicago White Sox1920.487W19-710-135-5
Kansas City Royals1821.462W39-129-95-5
Detroit Tigers1624.400L38-128-122-8

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Anaheim Angels2418.571L112-912-95-5
Oakland Athletics2318.561L212-911-95-5
Texas Rangers2022.476L110-1010-107-3
Seattle Mariners1626.381W19-127-143-7

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Florida Marlins2317.575L312-911-87-3
Philadelphia Phillies2219.537L111-911-105-5
New York Mets2018.526L112-88-105-5
Atlanta Braves2019.513W114-46-156-4
Washington Nationals1724.415W110-117-134-6

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago Cubs2416.600W116-78-96-4
St. Louis Cardinals2418.571W115-89-104-6
Houston Astros2318.561W111-612-128-2
Milwaukee Brewers2020.500L111-89-124-6
Pittsburgh Pirates1921.475L112-87-137-3
Cincinnati Reds1823.439W311-97-146-4

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks2515.625W216-79-84-6
Los Angeles Dodgers2019.513W111-99-104-6
San Francisco Giants1724.415L111-116-133-7
Colorado Rockies1525.375L47-108-154-6
San Diego Padres1526.366L18-107-163-7

EA draait flink verlies door nieuwe financiële structuur

Naast de gamesdivisie van Sony moest ook 's werelds grootste third party publisher EA een verlies melden over het financiële boekjaar 2007. Dit ondanks een omzetstijging van 19% tot $3,67 miljard. Mede door een nieuwe vorm van boekhouden, waardoor bijna $300 miljoen uit het tweede kwartaal pas later ingeboekt zal worden, werd een verlies gedraaid van $454 miljoen. Dat terwijl vorig jaar nog een winst gedraaid werd van $76 miljoen.

Niet al het nieuws van EA was slecht. Zo piekte de omzet in het vierde kwartaal met 86% ten opzichte van vorig jaar tot $1,13 miljard. Dit vooral door de goede verkopen van Rock Band, Army of Two en Burnout Paradise. Over het gehele jaar kende EA 27 titels die minstens een miljoen keer over de toonbank gingen, 15 van deze titels waren zelfs onderweg naar de twee miljoen. Vorig jaar gingen er "maar" 24 titels platinum en 10 dubbel platinum.

Door de groei die het bedrijf doormaakt, kond ze aan het eind van de presentatie aankondigen dat er een omzetsgroei verwacht wordt voor 2008 (1 april 2008 t/m 31 maart 2009) tussen de 25 en 29%. Deze berichten deden het bedrijf op de beurs toch nog goed, want de aandelen stegen 1% tot $55,15.



Bona Kalou kan naar Hull City

De kans is groot dat er in Engeland binnenkort twee Kalou's spelen. Oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou staat namelijk bij Hull City op de verlanglijst, en Chelsea heeft Salomon Kalou al.

Hull zal 24 mei weten of het promoveert naar de Premier League als ze spelen tegen Bristol City om één plaats in de hoogste Engelse divisie. "Hull is heel ambitieus, maar ik heb nog geen beslissing genomen," aldus de 30-jarige broer van Salomon (22). "Het zou een eer zijn om uit te komen in de Premier League. Hopelijk winnen ze de play-offs en kunnen we vervolgens onderhandelen over een contract.Ik juich nog niet te vroeg: drie jaar geleden was ik dicht bij een transfer naar een topclub in de Premier League en dat ging uiteindelijk niet door."

Op 28 maart van dit jaar heeft Bona Kalou zijn contract bij Al-Jazira ingeleverd, en is daardoor transfervrij.

Frogwares toont eerste bewegende beelden van Dracula

Eind deze maand komt Frogwares' Dracula: Origin uit in Nederland, uitgegeven door THQ. Om de spoedige release te vieren hebben de bedrijven een trailer vrijgegeven van deze adventuregame. Hieronder kun je deze bekijken, maar als je hem in wat betere kwaliteit wilt zien kun je terecht op de website van de game.


In Dracula Origin kruip je in de huid van de beruchte vampierjager professor van Helsing. Je gaat op jacht naar Count Dracula, die sinds de zelfmoord van zijn vrouw veranderd is in een monster, verdoemd tot in de eeuwigheid. Het is je taak om Dracula tegen te houden in zijn zoektocht naar een manuscript waarmee hij de doden kan doen herrijzen. Natuurlijk moet je hem hierbij ook doden, zodat de zielen van zijn slachtoffers bevrijd worden.

Keke Rosberg: "Kimi weer kampioen"

Volgens oud Formule 1-kampioen Keke Rosberg wordt Kimi Räikkönen dit jaar gewoon weer wereldkampioen.


De landgenoot van Kimi, die zelf met Williams in 1982 wereldkampioen werd, vindt de derde plek die Kimi in Turkije behaalde een hele goede prestatie: "Kimi Räikkönen is perfect op weg om zijn titel te prolongeren in 2008"

Buiten Australië, stond Kimi dit jaar elke race op het podium en wist in Spanje en Maleisië te winnen. "Een kampioen is iemand die het goed doet op een slechte dag, en wint op een goede dag. Voor Kimi gaat alles volgens plan," aldus de vader van Nico Rosberg.

Zwaanswijk blijft bij NAC Breda

Patrick Zwaanswijk heeft alsnog besloten zijn contract bij NAC Breda te verlengen. De verdediger besloot hiertoe na een goed gesprek met technisch directeur Earnest Stewart.

Afgelopen week besloot Zwaanswijk niet in te gaan op hetzelfde aanbod omdat hij geen waardering zag voor zijn uitstekende prestaties dit seizoen. De 33-jarige Zwaanswijk had al enkele aanbiedingen van andere clubs liggen, maar is blij dat hij er met NAC is uitgekomen. "Dit is een mooie club met de beste supporters. Doortje en ik vinden het geweldig om met de kinderen hier te wonen."

Ook technisch-directeur Stewart is blij met de afgesloten overeenkomst. Patrick is niet alleen een goede verdediger maar ook een ware ambassadeur voor de club. Vandaar dat we hebben afgesproken op welke manier Patrick aan de club verbonden zou kunnen worden na zijn actieve voetbalvoetbalcarrière.

Megaboete voor 'spamkoning' Wallace

Twee spammers zijn door een rechter in de Amerikaanse staat Californië veroordeeld tot een boete van 234 miljoen dollar, te betalen aan MySpace. Het tweetal, Sanfort Wallace, alias de 'spamkoning' en Walter Rines stonden terecht voor het stelen van MySpace-wachtwoorden en het versturen van grote hoeveelheden spam aan de gebruikers.

In totaal stuurden de spammers meer dan 700.000 berichten naar de leden van MySpace. Vervolgens kwamen de mensen op een site terecht waar onder andere ringtones konden worden gekocht. Volgens een anti-spamwet die sinds 2003 bestaat, kan een spammer worden veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van driehonderd dollar per verstuurd spambericht.

Wallace is twee jaar geleden ook al eens veroordeeld voor het versturen van spamberichten. Hij moest toen vier miljoen dollar betalen. De bijnaam 'spamkoning', kreeg Wallace overigens in de jaren '90 toen hij dertig miljoen spamberichten per dag verstuurde.

Wrath of the Lich King dit jaar nog volgens Vivendi

Het is de tijd van het jaar waarin bedrijven wereldwijd hun financiële resultaten bekend maken over het afgelopen financiële boekjaar. Vivendi deed dit ook en maakte daarmee ook de resulaten bekend voor het afgelopen kwartaal. Deze waren alles behalve florisant, er was namelijk een omzetdaling van 24%. Dit is grotendeels te wijten aan de lancering van The Burning Crusade vorig jaar en geen soortgelijke lancering dit jaar. Om de aandeelhouders toch tevreden te houden kondigde Vivendi aan dat de tweede expansion voor World of Warcraft nog dit jaar in de winkels zal liggen. Blizzard zelf wilde dit later noch ontkennen, noch bevestigen, dus het is afwachten of Wrath of the Lich King inderdaad dit jaar nog in de winkels ligt.

Alonso geeft titelstrijd op

Fernando Alonso heeft de strijd om de wereldtitel Formule 1 al opgegeven. De Spanjaard kwam dit seizoen weer terug bij Renault, het team waar hij zijn twee wereldtitels won, maar hij gooit de handdoek nu al in de ring.

De tweevoudig wereldkampioen had hoop op een derde titel, maar na vijf races heeft hij de hoop op meer dan een bijrol al opgegeven. "Ik heb me neergelegd bij de situatie", verklaarde Alonso tegenover een Spaanse radiozender. "Ik lig niet meer wakker wanneer ik een puntje verspeel."

Alonso behaalde tot nu toe negen punten. Hij staat hiermee op de achtste plaats in het tussenklassement, 26 punten achter leider Kimi Räikkönen.

Mini-burgemeester te dol op mini-vrouwen

De zelfverklaard mini-burgemeester van Antwerpen blijkt een zwak te hebben voor te jonge vrouwen. De 56-jarige Guido Portael, eigenaar van  Antwerpen Miniatuurstad, zit vast op verdenking van verkrachting en aanranding van minderjarige meisjes. Ze werkten voor hem in zijn cafetaria in Miniatuurstad.

Er zou sprake zijn van minstens vijf slachtoffers, allen werkneemsters van het cafetaria.  Zij werden meermaals en over een langere periode betast en/of gepenetreerd, in Hangar 15 aan de Cockerillkaai.

Portael is al langer omstreden in Antwerpen. Hij leeft al jarenlang in onmin met het stadsbestuur over zijn Miniatuurstad.

Scholieren bij herdenking Marokkaanse inzet Tweede Wereldoorlog

In het Zeeuwse Kapelle hebben gisteren een aantal leerlingen van de katholieke basisschool Paschalis uit Den Haag samen met leerlingen van de Haagse islamitische basisschool Yunus Emre de jaarlijkse herdenking van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bijgewoond. Ze stonden stil bij de rol die Marokkanen in de Tweede Wereldoorlog hebben gespeeld. Op de Franse begraafplaats liggen 19 Marokkanen begraven die stierven aan het begin van de oorlog.

Geheel naar de wens van PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker, die onlangs voorstelde om meer aandacht te besteden aan de rol van allochtonen bij de bevrijding, werd er uitgebreid stilgestaan bij de rol die Marokkaanse soldaten tijdens de oorlog speelden. Zo vochten tijdens de Wereldoorlog maar liefst  ruim honderdduizend Marokkanen in de oorlog met het Franse leger mee voor de bevrijding van Nederland, zo klonk het tijdens de herdenking. ''Maar weinig mensen weten dat''.

De basisscholieren waren het volledig eens met de staatssecretaris: "We mogen best wat meer aan de Marokkanen en onze voorouders denken en iedereen bij zo'n herdenking betrekken. Iedereen hoort erbij." Daarom wapperde op de begraafplaats naast de Franse en Nederlandse vlag ook het rode Marokkaanse dundoek. Ook werd tijdens de plechtigheid het Marokkaanse volkslied gespeeld.

De aanwezige scholen hopen dat de twee groepen op deze manier leren meer respect voor elkaar op te brengen en dat de beeldvorming over Marokkanen minder negatief wordt.

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) meldde eerder deze maand overigens dat de honderdduizend Marokkaanse soldaten niet ingezet werden om Nederland te bevrijden, maar in dienst van het Franse leger vochten in Duitsland en Italië.  Het NIOD benadrukte dat er bij moet worden verteld dat veel Marokkanen in Franse dienst zaten om geld te verdienen. ''Nu hoor je wel eens dat ze Europa wilden bevrijden en het antisemitisme wilden stoppen. Dat is natuurlijk flauwekul'', zo zei NIOD-onderzoeker David Barnouw.

Filmpje van de herdenking staat op de site van de PZC.

Softwareverkopen Japan, Nintendo overschaduwt Sony

Deze week valt op dat de lijst vrijwel alleen maar bestaat uit games voor de Nintendo's platforms. Ondanks dat verkoopt Monster Hunter 2nd G het nog uitstekend voor Sony's handheld en zal de game zo te zien binnenkort Nintendo's Wii Fit voorbij gaan in software verkopen.

Daarnaast is deze week Nintendo's Wii Fit voorbij de twee miljoen en zal Monster Hunter volgende week hetzelfde doen. Daarnaast zal Wii Sports volgende week met de huidige stand van verkopen volgende week de drie miljoen bereiken.

1. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) - 107,000 / 1,227,000
2. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G (Capcom) - 82,000 / 1,992,000
3. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 53,000 / 2,039,000
4. [WII] Link's Bowgun Training (Nintendo) - 49,000 / 141,000
5. [NDS] Taiko Drum Master DS!(Bandai Namco) - 34,000 / 133,000
6. [NDS] Pokemon Ranger Batonage! (Pokemon) - 27,000 / 535,000
7. [WII] Deca Sporta (Hudson) - 22,000 / 207,000
8. [WII] Wii Sports (Nintendo) - 21,000 / 2,979,000
9. [NDS] We're Fossil Diggers (Nintendo) - 17,000 / 102,000
10. [WII] Super Smash Bros. Brawl - 16,000 / 1,620,000

11. [WII] Wii Play (Nintendo)
12. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
13. [NDS] DS Beautiful Character Training (Nintendo)
14. [NDS] Tottadou! Yowiko no Mujintou no Seikatsu (Bandai Namco)_
15. [PS3] Senjou no Valkyria (Sega)
16. [PS2] Musou Orochi Maou Sairin (Koei)
17. [NDS] Hitman Reborn DS (Takara Tomy)
18. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
19. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
20. [NDS] Naruto Shippuuden Shinobi Retsuden 2 (Takara Tomy)
21. [NDS] Yatterman DS (Takara Tomy)
22. [NDS] Emblem of Gundam (Bandai Namco)
23. [PS2] Pro Baseball Spirits 5 (Konami)
24. [NDS] Crayon Shinchan Arashi wo Yobu Cinema Land (Banpresto)
25. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
26. [NDS] Mario & Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
27. [NDS] Sim City DS 2 (EA)
28. [NDS] Brain Age 2 (Nintendo)
29. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai Namco)
30. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)


DS - 19
Wii - 7
PS2 - 2
PS3 - 1
PSP - 1

Kat opgehangen in Grave

Honden en katten zijn hun leven niet meer zeker in het Brabantse Grave. De politie meldt donderdag twee gevallen van 'laffe' dierenmishandeling. Van de dader ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Op de GW Lovendaalsingel troffen drie mannen woensdag een dode kat aan die met de halsband was opgehangen aan een paal van een slagboom. Agenten brachten het beestje naar de dierenarts. De eigenaar van de witte poes met het zwarte vlekje is nog niet gevonden.

Een paar dagen eerder vond een vrouw in het park in het Esterveld stukjes natuurspons. Die zijn daar vermoedelijk neergelegd om honden of katten te vergiftigen. Als een dier de spons eet, krijgt het dorst en gaat het veel drinken. De spons zet vervolgens uit in de maag, waardoor het beestje kan overlijden. De politie waarschuwt dierenbezitters alert te zijn.

Bakker eist 250.000 euro van 'verdwenen' ex-vrouw

De Belgische bakker Marc Baillius eist 250.000 euro schadevergoeding van zijn ex-vrouw Anny Ritzen. Dat meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag.

Anny verdween in 2006. De Belgische politie verdacht de bakker van moord op zijn vrouw en keerde zijn hele bakkerij binnenstebuiten, tot de ovens aan toe, op zoek naar een lijk. De klanten bleven weg, Baillus raakte failliet en moest zijn huis verkopen. Pas dit jaar bleek dat Anny al die tijd een zorgeloos leventje in Nederland heeft geleefd.

Bakker Baillius wil een morele en materiële schadevergoeding van zijn vrouw en wil ook een klacht indienen tegen de politie.

Advocaat krijgt telefoontje van Poetin

Dick Advocaat heeft na het veroveren van de UEFA Cup met Zenit St. Petersburg een telefoontje gekregen van Vladimir Poetin. De Russische premier feliciteerde de trainer met het winnen van de finale tegen Glasgow Rangers. Zenit trok in Manchester met 2-0 aan het langste eind en pakte voor het eerst in de clubhistorie een Europese prijs.

CSKA won de UEFA Cup ook al eens, in 2005. Voor Rusland is het na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie de tweede keer dat Europees succes wordt geboekt.

In vroeger tijden wonnen Dynamo Kiev (nu Oekraïne), in 1975 en 1986, en Dinamo Tbilisi (nu Georgië), in 1981, de inmiddels opgeheven Europa Cup voor bekerwinnaars. Dinamo Moskou verloor in 1972 in de finale tegen de Rangers, die toen hun tot nu toe enige Europese prijs veroverden.

Advocaat hoopt dat het behalen van de UEFA Cup een opleving van het Russische voetbal inluidt. "Hopelijk komen er nu nieuwe stadions, velden en voorzieningen om talenten op te leiden. Er is geld genoeg en misschien zorgt deze prijs ervoor dat iedereen zich realiseert dat Europese successen kunnen worden behaald als er een goede organisatie staat. Anders is deze zege een incident," aldus de kleine generaal.

Advocaat krijgt belletje van Poetin

Dick Advocaat heeft na het veroveren van de Uefa Cup met Zenit St. Petersburg een telefoontje gekregen van Vladimir Poetin. De Russische premier feliciteerde de trainer met het winnen van de finale tegen Glasgow Rangers. Zenit trok in Manchester met 2-0 aan het langste eind en pakte voor het eerst in de clubhistorie een Europese prijs.

CSKA won de Uefa Cup ook al eens, in 2005. Voor Rusland is het na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie de tweede keer dat Europees succes wordt geboekt.

In vroeger tijden wonnen Dynamo Kiev (nu Oekraïne), in 1975 en 1986, en Dinamo Tbilisi (nu Georgië), in 1981, de inmiddels opgeheven Europa Cup voor bekerwinnaars. Dinamo Moskou verloor in 1972 in de finale tegen de Rangers, die toen hun tot nu toe enige Europese prijs veroverden.

Advocaat hoopt dat het behalen van de Uefa Cup een opleving van het Russische voetbal inluidt. "Hopelijk komen er nu nieuwe stadions, velden en voorzieningen om talenten op te leiden. Er is geld genoeg en misschien zorgt deze prijs ervoor dat iedereen zich realiseert dat Europese successen kunnen worden behaald als er een goede organisatie staat. Anders is deze zege een incident."

Geen handheld van Microsoft

Momenteel gaat het enkel tussen Nintendo en Sony: de oorlog op gebied van handhelds. Nintendo heeft deze markt altijd beheerst, maar Sony nam met de PSP een grote hap uit de monopoly van Nintendo. Microsoft Game Studios hoofd Shane Kim vertelt het volgende over een mogelijke handheld van Microsoft:

"I'm very happy we didn't get into it, because launching a handheld platform is like launching another Xbox 360. You have to be fully committed, as an organisation, from a resource standpoint, to doing that,"

Microsoft gaat zich voorlopig dus niet mengen in deze strijd. Shane Kim meldt dat hij zeer blij is dat Microsoft geen handheld heeft gemaakt. Volgens hem zijn de spellen die Microsoft maakt simpelweg niet geschikt voor de handheldmarkt. Verder meldt hij dat Xbox Live en de Xbox 360 genoeg werk geeft om Microsoft bezig te houden, en dat hij de strijd liever over laat aan Sony en Nintendo.

"Frankly we've got a lot on our plate with Xbox 360 and Xbox Live. We don't have any experience in that space. Our content assets don't naturally lend themselves to driving success in that particular market. So we're happy to let Sony and Nintendo slog it out."



Rutte: kabinet beseft filecrisis onvoldoende

Het kabinet beseft onvoldoende dat het fileprobleem in Nederland de omvang van een crisis heeft aangenomen. Het heeft in elk geval nog geen begin gemaakt om die crisis te bezweren. VVD-leider Mark Rutte zei dat vandaag tijdens het Nationaal File Forum in Bussum.

Rutte pleitte daar voor een ''én-én-énbeleid'' om de files te bestrijden. Er moet extra geld komen voor de aanleg van wegen (zo snel mogelijk 4000 km asfalt erbij). Maar er zijn ook meer financiële middelen nodig voor verbetering van het openbaar vervoer en voor het bevorderen van tele- en thuiswerken.

Daarnaast wil Rutte drastisch snoeien in de regeltjes en procedures die de bouw van wegen en andere verbindingen belemmeren. Ook de ''idiote regelgeving rond luchtkwaliteit'' moet op de helling.

Het gebrek aan urgentie bij het kabinet komt volgens Rutte doordat het andere prioriteiten heeft dan het wegwerken van de files. Zo geeft het vele miljoenen uit aan ''leuke linkse dingetjes, die voor een groot deel worden betaald uit de zak van de automobilist'', zoals extra geld voor ontwikkelingshulp of oude wijken. Bovendien is er sprake van 'linkse mythes', bijvoorbeeld dat ''Nederland asfalteert'' of dat het fileprobleem kan worden opgelost met alleen meer openbaar vervoer, aldus Rutte.

De VVD-leider wil dat het kabinet ophoudt ''mensen uit hun auto te pesten. Mensen die de auto niet uit kunnen, omdat ze die nodig hebben voor hun werk - of om van en naar hun werk te komen.''

Rutte kondigde in Bussum aan dat de Partij voor de Filerijder van Luc van Bussel een speciale 'file-expertisecel' in de VVD gaat vormen onder de naam 'A-orta'.

'Vriendschap Duitsland-Israël historisch wonder'

De voorzitter van het Duitse parlement heeft woensdag samen met de voorzitter van de Centrale Raad van Joden in Duitsland en nog zo'n negenhonderd mensen het 60-jarig bestaan van Israël gevierd. Dat deden ze in de Pauluskerk in Frankfurt.

Bondsdagvoorzitter Norbert Lammert noemde de sterke band die tussen Duitsland en Israël is gegroeid 'een historisch wonder'.

"In de zes decennia sinds de bevrijding van de concentratiekampen heeft zich een vriendschap ontwikkeld waarop niemand serieus kon hopen", zei Lammert, die ook zei dat Israël het recht heeft op een bestaan binnen veilige grenzen.

"Sommige dingen zijn niet onderhandelbaar. Het bestaansrecht van Israël is er daar een van." Lammert noemde het onacceptabel dat een land in de buurt van Israël kernwapens zou hebben. Hij doelde daarmee duidelijk op Iran. Ook het hoofd van de Centrale Raad van Joden, Charlotte Knobloch, wees op het potentiële gevaar dat Iran vormt.

De bijeenkomst was georganiseerd door het Duits-Israëlische genootschap.

100%NL adopteert Candlelight

Het legendarische radioprogramma Candlelight, met romantische gedichten van luisteraars, is vanaf maandag terug in de ether. Mr. Candlelight Jan van Veen (63) leent zijn donkerbruine stem vijf avonden per week aan 100%NL, het radiostation voor Nederlandse muziek.

De zender, die zich richt op vrouwen, programmeert Candlelight tussen 23.00 uur en middernacht, van zondag- tot en met donderdag. ''Rechtstreeks tegenover Met Het Oog Op Morgen'', zegt Van Veen strijdvaardig. De radiopresentator werd anderhalve maand geleden benaderd door 100%NL, dat volgens algemeen directeur Dennis Korthouwer meer bekende radiopresentatoren wil aantrekken om de nieuwe programmering vorm te geven.

Jan Van Veen maakte zijn debuut als gedichtenvoorlezer in 1967 op het 'piratenschip' van zeezender radio Veronica. In de jaren 80 verhuisde hij met Candlelight naar de AVRO, om het programma begin jaren 90 bij Sky Radio voort te zetten. In 2003 stopte Sky Radio met het programma.

Hofland en Lee 5 juli er niet bij

Feyenoord zal op 5 juli het nieuwe seizoen beginnen zonder Kevin Hofland en Chun-Soo Lee. Beide spelers kampen met een enkelkwetsuur en moeten geopereerd worden.

Lee zal voor de operatie naar Zuid-Korea vliegen en zich daar in vertrouwde omgeving laten helpen. Tevens zal een groot deel van zijn revalidatie in zijn thuisland plaats vinden. Hofland gaat volgende week al onder het mes. De verdediger heeft al paar weken last van zijn enkel maar wilde hoe dan ook in de laatste, cruciale weken meespelen.

Advocaat droomt van Engeland

Dick Advocaat kijkt na de UEFA-cup overwinning met het Russische FC Zenit al verder dan zijn periode in Rusland. Hij ambieert een trainerscarrière in de Premier League, waarbij het winnen van een grote prijs in Europa hem goed uitkomt.

Na de gewonnen finale in Manchester wil De Kleine Generaal eerst vooral genieten: "Ja, dit is de kroon op mijn werk. Eigenlijk had ik het niet meer verwacht. En dan win je het ook nog eens met een ploeg uit Rusland," jubelde Advocaat. "Het is ongelooflijk wat we dit seizoen hebben gepresteerd."

"Ik ben kampioen geworden in Schotland, in Nederland en in Rusland, met grote clubs. Ik denk dat ik een aardige staat van dienst heb opgebouwd. Engeland heb ik nog altijd in het vizier en ik hou er rekening mee dat het in de nabije toekomst een keer zal gebeuren," aldus de Hagenaar nog voor de UEFA-cupfinale van Zenit tegen zijn voormalige werkgever de Glasgow Rangers.

Advocaat beseft dat hij met Zenit, ondanks genoeg financiële middelen, bijna aan het plafond van de mogelijkheden zit. Het behouden van sterspelers voor zijn club zal lastig worden en ook het aantrekken van goede spelers is problematisch, omdat de competitie in Rusland zich grotendeels buiten het gezichtsveld van West-Europa afspeelt.

Advocaat heeft bij Zenit nog een contract tot november waardoor hij niet al in de zomer aan de slag kan bij een club uit de Premier League. Ook heeft hij op dit moment nog geen aanbieding gehad van een club uit Engeland, maar na de overwinning in Manchester zou dat wel eens kunnen veranderen.

Piquet Jr. moet gaan presteren

Nelson Piquet Jr. voelt zo langzamerhand de druk op zijn schouders toenemen. De Renault-coureur heeft tot op heden nog niet echt een goede indruk achtergelaten sinds zijn debuut dit jaar. De negen WK-punten die het Franse team heeft behaald staan allemaal op naam van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Volgens Renault's Sport Manager Steve Nielsen maakt hij nog te vaak fouten en moet deze gaan afwisselen met betere momenten. "En dat moet hij nu zo snel mogelijk doen," aldus Nielsen. "De Formule 1 is een genadeloze zakenwereld. Als er niet wordt gepresteerd dan wordt er vaak voor een snelle weg gekozen."

Piquet Jr. heeft zelf ook door dat het nu tijd is om betere prestaties te gaan neerzetten. "Hopelijk verbeter ik mijzelf snel en voel ik mij comfortabeler met alles om mij heen hier. Het team steunt mij erg, ze helpen mij zo veel ze kunnen dus daar heb ik niets over te klagen."

Overigens zal Piquet Jr. vandaag en morgen zijn testrondes gaan maken op het circuit van Paul Ricard. Hij neemt dan het stokje over van Lucas die Grassi.

Vista houdt XP bij met Service Pack 1

Extremetech heeft naar aanleiding van het eerste Service Pack voor Windows Vista de prestaties in games vergeleken met de gameprestaties van Windows XP Service Pack 3. Waar XP voorheen nog een voordeel had ten opzichte van z'n jonge broertje, is dat voordeel met SP1 verdwenen.

De testmachine die gebruikt werd ziet er als volgt uit:
Processor: Intel Core 2 Duo E6750
Moederbord: ASUS Blitz Formula
Geheugen: Corsair CM2X1024-9136C5D (1142MHz DDR2, 5-5-5-15) 2GB
HDD: WD6500AAKS
Optische drive: Generic DVD RW
Geluidskaart: SoundBlaster XtremeGamer
Videokaart: AMD/ATI Radeon HD 3870

De resultaten van de vijf tests die gedraaid werden kun je hieronder zien. Je kunt ook de prestaties van Windows XP SP2 en de Service Pack-loze Vista bekijken.







Zoals het er nu dus naar uitziet doet Vista op het gebied van gameprestaties niet langer onder voor XP, dus bij een eventuele keuze tussen deze twee operating systems hoeft dit niet langer een factor te zijn.

Kojima komt naar je toe deze zomer met Metal Gear Solid 4

Tijdens de officiële presentatie van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots in Tokyo deze week heeft Hideo Kojima bekend gemaakt dat Konami een wereldtournee zal gaan maken. Dit zal gebeuren om de game te promoten in de grote wereldsteden. Naast steden als Tokyo, Londen, Madrid en San Francisco zal Konami ook een bezoekje brengen aan Amsterdam. Wanneer deze tour zal beginnen en wanneer het team dan ook naar Amsterdam zal komen maakte Kojima nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal het gebeuren richting de launch of er net na op 12 juni.



[NBA] Gasol bezorgt Lakers overwinning

De Los Angeles Lakers hadden wat goed te maken na het verlies in Utah. In eigen huis werd de ploeg uit Utah met 111-104 verslagen mede dankzij een sterke Pau Gasol.

De Spaanse center die de na het All-Starweekend overkwam van de Memphis Grizzlies, speelde een uitstekende wedstrijd. Hij eindigde de wedstrijd met 21 punten, acht assists en zes rebounds. Topscorer aan de kant van de Lakers was Kobe Bryant met 26 punten, zeven assists en zes rebounds. Bryant mocht ook zeventien vrije worpen nemen waarvan hij er dertien benutte. De heren in het 'purple and gold' begonnen de wedstrijd sterk en hebben geen moment opgegeven. Dat blijkt vooral uit het feit dat de Utah Jazz geen moment de voorsprong heeft gehad. Lamar Odom, die zeer sterk is deze play-offs bewees dat nogmaals met 22 punten en elf rebounds.

Deron Williams was de topscorer van de wedstrijd met 27 punten, tien assists en vijf rebounds. De kleine point guard heeft de rol van leider overgenomen van Andrei Kirilenko en bewijst keer op keer dat hij hiervoor geschikt is. Ronnie Brewer, die de taak had om Bryant te verdedigen, liet zien dat na één jaar NBA hij wel degelijk klaar is voor een basisplaats. Hij eindigde de wedstrijd met zestien punten en vijf assists.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersUtah Jazz111-104
Boston CelticsCleveland Cavaliers96-89

Veel verschillende karakters in Dragon Ball Z Burst Limit screens

Atari heeft een flinke lading screenshots vrijgegeven van de binnenkort uit te komen game Dragon Ball Z: Burst Limit. We zien hier in een hoop van de karakters waarmee je uiteindelijk in de game zult kunnen spelen. Een aantal screens zal door de fans ook herkend worden als direct nagemaakt naar de serie. Atari wil dus duidelijk proberen de animé nog meer te benaderen.

Dragon Ball Z: Burst Limit staat gepland voor een lancering op 6 juni op PlayStation 3 en Xbox 360



























Met Burst Limit verschijnt Dragon Ball Z voor het eerst op de Xbox 360 en PlayStation 3. Door dit nieuwe deel wil Namco Bandai de grens tussen serie en game nog verder doen vervagen. Je zult alle grote gevechten van de Saiyan Saga t/m de Cell Games Saga kunnen naspelen. Uiteraard zit de game ook propvol met karakters uit deze saga's. Dit maal zal de game ook online te spelen zijn

Michael Mols door met Feyenoord

Afgelopen week heeft Gertjan Verbeek, de nieuwe trainer van Feyenoord, al aangegeven dat hij door wil gaan met Michael Mols. De 37-jarige spits heeft nu ook aangegeven dat hij in wil gaan op het aanbod van Feyenoord.

"Binnenkort gaan we praten. Ik heb nog niets definitief besloten, maar het voelt wel goed." aldus Mols, die het afgelopen seizoen 22 wedstrijden heeft gespeeld voor de Rotterdammers.

Dat Feyenoord tevreden is met Mols is wel duidelijk. "Michael is nog steeds een toegevoegde waarde," aldus technisch directeur Peter Bosz. "Daarom gaan we graag met hem door."

Met dank aan breef01 voor de submit.

Nintendo veroordeeld tot $21 miljoen schadevergoeding

In 2006 daagde een klein bedrijf uit Texas, Anascape Ltd., zowel Microsoft als Nintendo voor het gerecht vanwege een patentschending. Toentertijd besloot Microsoft het geschil buiten de rechtbank af te handelen, maar Nintendo besloot door te zetten.
Vandaag heeft de rechtbank in Texas Nintendo schuldig verklaard aan de patentschending en veroordeeld tot een schadevergoeding van $21.000.000. De uitspraak geldt voor de Wavebird, GameCube en Classic controller, maar niet voor de Wiimote en Nunchuck.

Nintendo heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak en verwacht een lagere schadevergoeding. Het bedrag dat Microsoft heeft betaald aan Anascape Ltd. is nooit bekend geworden.


They're gonna need it...

[Update]
Het is niet duidelijk om welk patent het gaat, maar het gaat zeer waarschijnlijk om dit patent.

[NHL] Stars grijpen laatste strohalm

De Dallas Stars hebben de vierde wedstrijd van de Western Conference finale tegen de Detroit Red Wings met 3-1 gewonnen. Hierdoor komt de stand in de best-of-seven serie op 3-1 in het voordeel van de Red Wings. Een overwinning had Detroit naar de finale van de Stanley Cup gebracht.
De 18.500 toeschouwers in het American Airlines Center in Dallas waren er nog even goed voor gaan zitten. Voor de Stars was het de laatste strohalm om nog tot de finale te kunnen komen. Er moest echter wel gewonnen worden van de Red Wings, die in de vorige wedstrijden telkens vrij overtuigend de winst wisten te pakken.

Halverwege de tweede periode leek Detroit op voorsprong te komen. Pavel Datsyuk schoot de puck via Thomas Holmstrom achter Stars goalie Marty Turco, maar volgens de arbitrage stond Holmstrom daarbij hinderlijk in het blauwe doelgebied. Loui Eriksson bracht op aangeven van Stephane Robidas de Stars met nog twintig seconden op de klok in de tweede periode wél op een 1-0 voorsprong.

Nog geen minuut later, direct na de start van de derde periode, wist Henrik Zetterberg met zijn tiende play-off goal de stand op gelijke hoogte te brengen. Vijf minuten later stond het alweer 2-1. Mike Modano wist een van de vele schoten op goal tot een doelpunt te promoveren. De eindstand werd bepaald door Brenden Morrow, die vijf minuten voor de tijd de 3-1 binnenschoot.

Dallas doelman Marty Turco, de absolute man van de wedstrijd met 32 saves, zei na afloop:“Het was een vrij intense wedstrijd voor iedereen van ons, we hadden dit nodig om te winnen. We zullen zo door moeten gaan om nog een kans te maken op de finale”. Voor de volgende wedstrijd trekken de beide teams naar Detroit om daar de degens voor de vijfde maal te kruisen. De Red Wings hebben aan één overwinning in de komende drie (mogelijke) ontmoetingen genoeg om de finale van de Stanley Cup te bereiken.

Standen NHL Conference Finals

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 3-1

Eastern Conference
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3-0

Laatste Ninja Gaiden deze zomer

Tomonobu Itagaki van Team Ninja heeft in een interview duidelijk gemaakt dat Ninja Gaiden 2, die deze zomer uit komt, de beste Ninja Gaiden-game is die Team Ninja heeft kunnen maken. Om die reden zet de beste man dan ook een punt achter de franchise. Er komt geen Ninja Gaiden 3 en ook geen nieuwe Ninja Gaiden op de PlayStation 3.

Maar als je denkt dat hij op z'n lauweren gaat rusten, dan heb je het mis. Itagaki wil namelijk een nieuwe franchise starten, iets wat niets met de Ninja Gaiden-serie te maken heeft. Zo zit hij bijvoorbeeld te denken aan een game die zich afspeelt in en rond de Stille Oceaan ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Bovendien wil hij beide zijden van het conflict laten zien. Als dat te politiek beladen is in Japan, dan wil hij zich toe gaan leggen op een game die zich in de ruimte afspeelt.
Ongeacht het scenario, hij wil een game maken die nog nooit eerder gemaakt is en ook nergens anders op lijkt.

Derde Zone of the Enders op komst?

Nu het werk aan Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots klaar is, wil Hideo Kojima zich toe gaan leggen op vervolgen op andere series en nieuwe IPs creëren. Één van de series die direct er uit springt is Zone of the Enders, waarvan de eerste twee delen op de PlayStation 2 verschenen.
Tijdens een interview met OPM zei Kojima het volgende:
"I would like to say that Zone of the Enders is quite near the priority list… [after MGS4] it might be good to change to outer space or robots or things like that for a change."

Het lijkt er dus op dat Kojima na z'n welverdiende vakantie wellicht aan een nieuw deel in de snelle mech-combatserie gaat werken.


Zone of the Enders: 2nd Runner

PSV overweegt stappen tegen Gomes

PSV is aan het nadenken over mogelijke nieuwe stappen tegen doelman Gomes. In de Voetbal International vertelde Gomes onlangs dat trainer Sef Vergoossen hem een judas en asociaal heeft genoemd.

"De directie van de club heeft niets ondernomen tegen trainer Sef Vergoossen, die me een judas en asociaal heeft genoemd," zo vertelde Gomes in het interview. "Iedereen in de groep weet dat ik geen judas ben en ook niet asociaal, dat is precies waarom alle spelers mij respecteren."

Vergoossen bevestigt dat er onlangs een harde woordenwisseling is geweest tussen hem en Gomes. "Dat was in de kleedkamer en zaken die daar gebeuren, breng ik niet naar buiten."

Algemeen directeur Jan Reker, met wie Gomes niet meer wil samenwerken, wil niet direct ingaan op het interview met Gomes. "We gaan eerst eens rustig nadenken over wat wij nu zullen doen."

CD: Iron Maiden - Somewhere Back in Time (1980-1989)

Somewhere Back in Time - The Best of :1980 - 1989 is een nieuwe Iron Maiden-verzamelaar in de inmiddels immens discografie van de heavy metal-band. Het is een overzicht van de succesvolle eerste tien jaar van de Britse band. Volgens sommige mensen is de band daarna nooit meer tot dat niveau gekomen, hoewel Iron Maiden nog immer kan rekenen op een verdomd trouwe fanschare.





John Edwards steunt Barack Obama

De gewezen Democratische presidentskandidaat John Edwards, die in januari zijn campagne staakte, heeft gisteren officieel zijn steun uitgesproken voor Barack Obama. Hij deed dat op een campagnebijeenkomst voor Obama in Grand Rapids in Michigan.

"De Democratische kiezers in Amerika hebben hun keuze gemaakt, net als ik", zei Edwards. De steunbetuiging van Edwards is opnieuw een grote tegenvaller voor Hillary Clinton, die onder grote druk staat haar poging te staken om Democratisch presidentskandidaat te worden. Toch prees Edwards de New Yorkse senator voor haar doorzettingsvermogen.

Obama staat er het beste voor in de Democratische voorverkiezingen, maar Clinton weigert op te geven. Edward weigerde steeds een voorkeur voor een van beide Democraten uit te spreken.

Edwards was eerder senator voor North Carolina. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2004 was hij de 'running mate' van Democratisch presidentskandidaat John Kerry. Het koppel verloor de verkiezingen van de Republikeinen George Bush en Dick Cheney.

Duitse verslaggever opgepakt in China

Een Duitse journalist is vandaag in het door een aardbeving getroffen gebied in China opgepakt en vastgezet door de militairen. Volgens het leger kan zijn veiligheid niet gegarandeerd worden.

Dat heeft verslaggever Henrik Bork telefonisch laten weten aan het Duitse persbureau DPA in Peking. Bork kwam vandaag na een voettocht van acht uur in de door een aardbeving getroffen provincie Sichuan aan. In de plaats Yingxiu in het district Wenchuan werden zijn spullen en computer afgepakt en werd hij vastgezet. Tweeduizend Chinese journalisten kunnen echter ongehinderd hun gang gaan in de regio, aldus Bork, die voor zover bekend de enige buitenlandse journalist is in de regio.

In Yingxiu bij het epicentrum van de beving is driekwart van de bevolking omgekomen.

Kunstwerk Bacon brengt recordbedrag op

Een driedelig paneel van de Engels-Ierse schilder Francis Bacon is woensdagavond in New York op een veiling verkocht voor 86,2 miljoen dollar (55,8 miljoen euro). Dat is een nieuw record voor een naoorlogs kunstwerk, aldus veilinghuis Sotheby's.

Bacon schilderde het drieluik in 1976 en volgens het veilinghuis is het belangrijkste werk van de schilder in privébezit. Het stuk was sinds 1977 in dezelfde handen. Sotheby's had het driedelige doek voorafgaand aan de veiling op 70 miljoen dollar (45,3 miljoen euro) geschat, maar twee vastbesloten telefonische bieders dreven de prijs op.

Het oude record voor naoorlogse kunst stond op naam van een schilderij van Mark Rothko met 72,8 miljoen dollar (47,1 miljoen euro).

Meer druk VN op Myanmar

De Verenigde Naties verhogen de druk op Myanmar en sturen een belangrijke diplomaat naar het door een cycloon getroffen land om de militaire junta ervan te overtuigen buitenlandse hulp toe te laten. Dat heeft VN-chef Ban Ki-moon gisteren laten weten.

John Holmes, ondersecretaris-generaal voor Humanitaire Zaken, wordt binnen enkele dagen met een vliegtuig van het Wereldvoedselprogramma op pad gestuurd, aldus Ban Ki-Moon.

Myanmar laat anderhalve week nadat de cycloon Nargis een ravage aanrichtte nauwelijks hulp en hulpgoederen van buitenaf toe. Zeker twee miljoen slachtoffers hebben dringend hulp nodig. Tienduizenden mensen zijn omgekomen en het dodental stijgt nog steeds.

'Ruim 120.000 volwassenen plassen in bed'

Meer dan 120.000 volwassen Nederlanders plassen in bed. Dat schrijft het Nederlands Droogbedcentrum, onderdeel van het Diaconessenhuis in Meppel.

De bedplassers kunnen door hun probleem in een sociaal isolement raken. Zo durven ze niet bij anderen te logeren, op vakantie te gaan of zelfs een relatie te beginnen. Het Droogbedcentrum zegt het bedplassen via behandeling goed te kunnen voorkomen.

China zet meer hulp in

Het Chinese leger gaat op grote schaal hulpgoederen met helikopters over het door een aardbeving getroffen gebied verspreiden. Dat hebben staatsmedia vandaag bericht.

Zo worden onder meer 50.000 voedselpakketten over het gebied in de provincie Sichuan verspreid. Ook 54.000 pakketjes kleding, 25.000 paar schoenen en 5000 dekens moeten op deze manier bij de slachtoffers terechtkomen.

De Chinese premier Wen Jiabao kondigde eerder al aan dat China negentig helikopters en 30.000 militairen extra inzet om levens te redden in het door een aardbeving getroffen gebied in het zuidwesten van het land. "Leven is het kostbaarste bezit, we zijn het aan de mensen en de geschiedenis verschuldigd", aldus de premier. "We moeten doen wat we kunnen."

In het getroffen gebied zijn al twintig helikopters actief die hulpgoederen over het gebied verspreiden. Door de beving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter zijn al ruim 15.000 mensen omgekomen.

Tweede dag busstaking

Voor de tweede achtereenvolgende dag rijden er vandaag in het grootste deel van het land geen streekbussen. De ANWB verwacht een extra drukke ochtendspits. Normaal gesproken staat er donderdags ruim 200 kilometer file. Deze donderdag verwacht de organisatie 350 kilometer file.

De buschauffeurs staken voor een hoger loon. Als het loonconflict volgende week nog niet is opgelost, dan gaan de acties verder. Om de scholieren die examen hebben niet te duperen, rijden de bussen dan wel in de spits. Buiten de spits staken de chauffeurs.

Drie doden bij ongeval in Drunen

Een ernstig verkeersongeval in Drunen (Brabant) heeft afgelopen nacht drie mensen het leven gekost. Dat heeft de politie gemeld.

Drie mannen knalden gisteravond laat op de Bosscheweg tussen Nieuwkuijk en Drunen met hoge snelheid tegen een boom na een inhaalmanoeuvre. Daarbij werden ze uit het voertuig geslingerd en de auto werd in delen uiteengereten.

Twee mannen waren op slag dood, een derde overleed later in een ziekenhuis in Tilburg. De precieze identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. Volgens de politie gaat het hoogstwaarschijnlijk om jongemannen uit de omgeving van Heusden die op weg waren om voor een horecaondernemer bezorgwerk te doen.

Kok is koning

In New York is een restaurant geopend waar niet de klant, maar de chef-kok koning is. Gasten moeten eten wat sterkok David Chang op tafel zet. Er zijn geen menukaarten en er moet vooruit worden afgerekend met creditcard.

Ook heeft de klant niets te zeggen over zijn reservering voor een van de twaalf krukken zonder rugleuning aan de eenvoudige bar in eetgelegenheid Momofuku Ko. Exact zes dagen van tevoren om exact 10.00 uur 's ochtends bepaalt de restaurantcomputer via internet willekeurig wie wanneer en hoe laat mag komen eten en geheel in stijl van het restaurant maakt Chang voor prominenten geen uitzondering.

Als gasten een kruk hebben bemachtigd, worden ze geacht in twee uur tijd een 8-gangenmenu in Frans-Aziatische stijl te verorberen met een "uitstekende prijs-kwaliteitverhouding", aldus een recensent van The New York Times.

Seks voor soja

In Argentijnse bordelen is soja een regulier betaalmiddel geworden voor vrachtwagenchauffeurs. De burgemeester van een plaatsje ten noorden van de hoofdstad Buenos Aires heeft zich beklaagd over de grote hoeveelheden sojabonen die zo in het illegale circuit verdwijnen.

De eigenaren van de bordelen, die gemaskeerd zijn als bar langs de doorgaande wegen, verkopen volgens burgemeester Norberto Bergami de zakken soja op de zwarte markt. Bergami kan niets tegen de zogeheten whiskeria's beginnen omdat ze buiten de gemeentegrens liggen.

Een vrachtwagenchauffeur die dertig ton sojabonen vervoert heeft een marge van maximaal 3 procent in wat hij moet afleveren. Dat betekent dat de chauffeur dan tot 300 kilo soja onderweg kan 'verliezen'. In 2007-2008 werd in Argentinië 47 miljoen ton soja geoogst, waarvan 90 procent voor export is bedoeld.

Indiase militanten eisen aanslag Jaipur op

Een onbekende groep militanten die zich de 'Indiase Mujahideen' noemt, heeft de aanslagen in de stad Jaipur opgeëist. Dat berichtte the Times of India vandaag.

De groep had een videofilmpje gemaild naar de krant waarin een fiets bepakt met explosieven te zien was. De fietsbom ontplofte vervolgens op een van de acht locaties waar dinsdag explosies plaatsvonden.

Zeker 63 mensen zijn bij de aanslagen omgekomen en ongeveer 200 mensen zijn gewond geraakt. De politie zou twee mensen hebben gearresteerd. Het is niet duidelijk of het om militanten van de 'Indiase Mujahideen' gaat.

'Inburgeringsexamen discrimineert'

Het inburgeringsexamen dat veel migranten in eigen land moeten afleggen voordat ze naar Nederland komen, werkt discriminerend. Vooral Turken en Marokkanen worden getroffen door het verplichte examen. Dat concludeert Human Rights Watch in een rapport dat de mensenrechtenorganisatie vandaag presenteert.

De organisatie vindt dat het inburgeringsexamen in het buitenland zich op discriminerende wijze richt tegen gezinshereniging uit niet-westerse landen. Migranten uit bijvoorbeeld de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië en Japan hoeven geen examen af te leggen voordat ze naar Nederland komen.

Sinds maart 2006 moeten niet-westerse migranten tijdens het inburgeringsexamen in eigen land aantonen dat ze enige kennis van de Nederlandse taal en cultuur hebben. Het examen wordt telefonisch afgenomen. Omdat de examendrempel te laag was, heeft het kabinet recentelijk besloten het examen te verzwaren.

Human Rights Watch vindt dat Nederland gezinshereniging voor specifieke groepen bemoeilijkt. "Deze maatregelen houden gezinnen gescheiden en lijken erop gericht te zijn bepaalde soorten mensen uit Nederland te weren", aldus Holly Cartner, in Europa verantwoordelijk voor de mensenrechtenorganisatie.

De organisatie constateert dat sinds de invoering van het examen de aanvragen voor gezinshereniging en gezinsvorming uit Turkije en Marokko sterk zijn teruggelopen. Dat zou niet alleen komen door de vereiste kennis van het Nederlands, maar ook door de kosten van 350 euro per examen.

Human Rights Watch vindt dat het integratie-examen in het buitenland moet worden afgeschaft. Het zou onvoldoende duidelijk zijn waarom sommige migranten wel een examen moeten afleggen en anderen niet. Die onderverdeling zou er ook toe kunnen leiden dat niet-westerse migranten "eerder vervreemden van dan integreren in de Nederlandse samenleving".

Schade illegale software kost miljarden

Uit een onderzoek, dat is uitgevoerd door IT-bureau IDC, blijkt dat de schade die de software-industrie lijdt als gevolg van illegale software in de miljarden loopt. Er is becijferd dat softwarebedrijven voor 47,8 miljard dollar (31 miljard euro) zijn benadeeld in 2007.

Wereldwijd zou 38 procent van de software die in gebruik is illegaal zijn. Een jaar eerder was dat nog 35 procent. Landen waar software een snelle opmars maakt en waar de groei niet of nauwelijks wordt gecontroleerd, zijn voor een groot deel schuldig aan de drie procent stijging in een jaar tijd. Er moet gedacht worden aan arme landen als Zimbabwe, Bangladesh en Armenië. De software die in deze landen wordt gebuikt, is bijna volledig illegaal.

De Verenigde Staten staan bovenaan het lijstje, als wordt gekeken naar het percentage illegale software. De koppositie betekent in dit geval het beste resultaat; één op de vijf stukjes software in de VS is illegaal verkregen en dat is nergens anders zo laag. Nederland staat op een dertiende plaats van in totaal 108 onderzochte landen. In ons land is ongeveer 28 procent van alle gebruikte software illegaal. Onderzoeksbureau IDC zegt dat de schade voor de Nederlandse software-industrie daardoor ruim een half miljard euro bedraagt.

Plassende vrouwen

Het leven is kut. Of had ik dat al eens gezegd?
Het is zondagmorgen en ik lig in bed. Ik draai mijn hoofd naar het nachtkastje en kijk op de wekker. Het is half elf. Vrouwlief ligt tegen me aan. Ze heeft haar ogen dicht, maar ik weet dat ze wakker is. Haar hand ligt boven het dekbed op mijn buik. Ik hoop dat ze straks mijn ochtenderectie zal gaan benutten. Want hoe zal ik dat eens zeggen? Ik heb momenteel een joekel van een toeter.

Kabinet wil heffing bij aankoop vervuilende auto

Het kabinet wil de aanschafbelasting (bpm) voor personenauto's afschaffen. Daarvoor in de plaats komt een heffing bij de aanschaf voor vervuilende auto's.

Die heffing moet 15 tot 25 procent van de opbrengst leveren die het kabinet nu via de bpm binnenhaalt. Ingewijden meldden gisteravond na berichtgeving door de NOS dat de meest betrokken bewindslieden hierover overeenstemming hebben bereikt.

De komende dagen spreken minister Camiel Eurlings (Verkeer) en staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) verder over het voorstel, dat naar verwachting volgende week vrijdag in de ministerraad aan de orde komt.

De Jager kondigde begin dit jaar al aan de bpm te willen omvormen tot een milieubelasting afhankelijk van de CO2-uitstoot. Op die manier worden schonere auto's goedkoper in aanschaf dan meer vervuilende auto's.

Microsoft passeert als eerste 10 miljoen grens in de VS

Een jaartje eerder de console lanceren dan de concurrentie heeft Microsoft in de States goed gedaan. Voor de concurrentie zijn ze namelijk door de grens van tien miljoen verkochte exemplaren gegaan. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. De conclusie die vervolgens getrokken is wellicht wat radicaal. Don Mattrick, vice president van de Xbox-divisie, redeneert namelijk dat in de geschiedenis altijd is gebleken dat diegene die het eerst deze grens haalt, de console-oorlog wint. Dat valt nog te bezien. De Wii is namelijk bezig met een flinke inhaalrace en stond op 8,8 miljoen verkochte exemplaren eind maart, de PS3 loopt wat verder achter en staat op 4,1 miljoen.

Een andere vrolijke noot vanuit het bedrijf kwam van de Xbox Live afdeling. Deze vierden namelijk dat er inmiddels twaalf miljoen Xbox Live Gold gebruikers zijn.



Omzet gamesdivisie Sony groeit, toch nog een ruim verlies

Sony maakte deze week de financiële resultaten voor het jaar 2007 (1 april 2007 tot 31 maart 2008) bekend. Voor het bedrijf als geheel waren deze niet minder dan fantastisch. De totale omzet steeg tot $78,5 miljard, dit met name voor de verkoop van de Bravia TV's, VAIO PC's en Cyber-shot digitale camera's. Met dit alles steeg de winst van het bedrijf naar $3,3 miljard.

Ook de gamesdivisie kende een significante omzetstijging van 26,3% naar $11 miljard. Dit kwam met name door de flinke groei die de PlayStation 3 en PlayStation Portable hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Van de PS3 werden 9,24 miljoen exemplaren verkocht en van de PSP 4,36 miljoen. De PS2 was nog steeds de meest productieve console met 13,73 miljoen verkochte exemplaren. Door deze groei halveerde het verlies naar $1,1 miljard.

Door verbeterde technieken verwacht Sony dat de gamesdivisie vanaf volgend jaar gewoon weer in de zwarte cijfers zal staan. Hoewel wel verwacht wordt dat de PS2 verkopen nog verder af zullen nemen (al werden er dit jaar weer meer dan 150 miljoen games verkocht), verwacht het bedrijf weer 9 miljoen PS3's te verkopen en nog eens 15 miljoen PSP's. Ook voor de games is Sony optimistisch. Verwacht wordt dat ze voor de drie genoemde systemen in totaal 250 miljoen games verkocht zullen gaan worden.



Releaselijst week 20

Release lijstje
Week 20
14 mei - 20 mei

Het wil maar niet op gang komen deze maand. Er is nog geen week voorbij gegaan met meer dan tien releases, en ook deze week is er vrij weinig. Op de Playstation 3 en de Xbox 360 is het mogelijk te knallen met Destroy All Humans! Path of the Furon. Met deze prequel op het Destroy all Humans moeten we de aarde verdedigen tegen buitenaards kwaad. Op de DS is het mogelijk je flink te misdragen in Jackass: The Game en op de Wii kunnen we ouderwets pinballen met Dream Pinball 3D

Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.


Nintendo DS
Jackass: The Game

Nintendo Wii
Dream Pinball 3D

Playstation 3
Destroy All Humans! Path of the Furon

Xbox 360
Destroy All Humans! Path of the Furon

Bush slaat optimistische toon aan in Israël

Dat Israël zestig jaar bestaat is volgens de Amerikaanse president George Bush reden optimistisch te zijn over de mogelijkheid tot democratisering in het hele Midden-Oosten. "Wat hier is gebeurd is overal mogelijk", zei hij woensdag nadat hij in Jeruzalem was aangekomen. Bush is in Israël om het 60-jarig bestaan van het land te vieren, maar ook om tegen het eind van zijn presidentschap nog een poging te wagen vrede tussen Israël en de Palestijnen tot stand te brengen.

Bush zei dat hij met het moderne Israël als voorbeeld andere landen in de regio voor kan houden dat ze reden tot optimisme hebben. "Ik vermoed dat als je zestig jaar geleden had geprobeerd je voor te stellen wat er van Israël zou worden, het moeilijk zou zijn geweest zo'n welvarend, hoopvol land voor je te zien", zei Bush tijdens een onderhoud met de Israëlische president Shimon Peres. "De mensen zouden ongetwijfeld hebben gezegd: 'We zouden omringd worden door vijandelijke krachten'."

Bush' rooskleurige boodschap werd ietwat ontkracht door de zorgwekkende gebeurtenissen van alledag. In het zuiden van Israël raakten zeker veertien mensen gewond toen in een druk winkelcentrum een vanuit de Gazastrook afgeschoten raket ontplofte. Het Israëlische leger doodde in de Gazastrook drie Palestijnse extremisten en twee Palestijnse burgers. De Israëlische premier Ehud Olmert probeerde zich te verdedigen tegen de beschuldiging dat hij steekpenningen heeft aangenomen. Een minister zei dat Olmert toestemming heeft gegeven voor de bouw van honderden huizen in een joodse nederzetting op de Westoever. Een dergelijk besluit zou een bedreiging vormen voor vredesonderhandelingen met de Palestijnen.

Bush heeft er zijn vertrouwen in uitgesproken, hoewel de laatste tijd minder stellig, dat er voor hij begin volgend jaar vertrekt nog een Israëlisch-Palestijns vredesakkoord tot stand komt. Hij lijkt er echter niet op te rekenen dat er tijdens zijn vijf dagen durende bezoek aan de regio, behalve Israël doet hij ook Saudi-Arabië en Egypte aan, een doorbraak gaat plaatshebben. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice noemde het kort geleden onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk dat het Israëlisch-Palestijnse conflict in de komende acht maanden wordt opgelost.

In een toespraak die hij donderdag in de Knesset, het Israëlische parlement, houdt zal Bush uiteenzetten hoe hij denkt dat Israël eruitziet als het zijn 120-jarig bestaan viert. Volgens Bush is er dan sprake van vreedzame co-existentie met een Palestijnse staat, zei woordvoerder Gordon Johndroe van het Witte Huis. Bush zal zeggen dat de Verenigde Staten en Israël het geloof delen dan alle volken recht hebben op vrede, dat democratie de beste garantie is voor mensenrechten, dat vrijheid van godsdienst een fundamenteel kenmerk is van een beschaafde samenleving en dat het altijd verkeerd is om met geweld te proberen politieke doelen te bereiken, aldus Johndroe.

Volgens een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering zal Bush ook aanstippen dat de Palestijnen een heel andere kijk hebben op de verjaardag van Israël. Hij zal zijn zorgen uitspreken over de kwaliteit van het dagelijks bestaan van de Palestijnen en Israël op zijn verantwoordelijkheid wijzen om die te verbeteren, aldus de zegsman.

Eerste kleurrijke beelden MySims Kingdom

Vorige week meldden we jullie al dat er een vervolg kwam voor MySims welke zich zou afspelen in de middeleeuwen. Toen was er nog geen beeldmateriaal beschikbaar, maar EA heeft inmiddels een paar screenshots vrijgeven.

MySims Kingdom staat gepland voor het vierde kwartaal op de Nintendo DS en Wii.

Wii


Nintendo DS


MySims Kingdom neemt je mee naar de middeleeuwen, naar het land van Koning Roland. Het gaat alleen niet heel goed en het is je doel om samen met de koning en zijn onderdanen het koninkrijk er weer bovenop te helpen. Dit doe je door te bouwen, reizen en vrienden te maken met andere MySims. Als je daar even genoeg van hebt kun je je ook bezig houden met het bestrijden van het kwaad in 9 verschillende minigames.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.