'Ellen DeGeneres kondigt huwelijk met vriendin aan'

Ellen DeGeneres en haar vriendin Portia de Rossi trekken binnenkort de bruidsjurken aan om in het huwelijk te treden. Dat heeft een bezoeker van de Ellen DeGeneres Show verklapt aan de entertainmentsite TMZ. De 50-jarige presentatrice zou de aankondiging hebben gedaan tijdens haar eigen talkshow.

DeGeneres behandelde in haar programma het verbod op het homohuwelijk. Dat verbod werd donderdag door het hof in Californië ongedaan gemaakt. Vervolgens maakte ze bekend dat zij en haar vriendin De Rossi zelf binnenkort de bruidstaart aansnijden. Over een eventuele trouwdatum liet de presentatrice nog niets los.

De 35-jarige De Rossi bevond zich op de tribune en kreeg samen met haar vriendin een luid applaus na de aankondiging. Het programma waarin het koppel de verloving aankondigt is vrijdag in de Verenigde Staten op televisie te zien.

DeGeneres startte in 2003 met haar talkshow, waarmee ze ook wel wordt gezien als de grappige variant van Oprah Winfrey. Haar coming-out beleefde ze in de komedieserie Ellen, waarin ze vier jaar lang de hoofdrol vertolkte. Zij was de eerste ster in Hollywood die tijdens haar carrière openlijk uitkwam voor haar homoseksualiteit. DeGeneres ontmoette haar vriendin De Rossi, die onder meer bekend is uit de serie Ally McBeal, in december 2004.