FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 mei 2008

Koster moet improviseren

Bij Ajax zal morgen Donovan Slijngard debuteren als linksback van de Amsterdamse formatie. Daarnaast heeft coach Adrie Koster Vito Wormgoor aan de selectie toegevoegd voor het play-offduel met FC Twente.

Na Jan Vertonghen (schorsing) en de geblesseerden Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen is ook Sammy Kuffour afgevallen voor de wedstrijd met de Tukkers morgen. De Ghanees heeft last van een hamstringblessure waardoor spelen onmogelijk is.

Ajax zal in eigen huis een 2-1 verlies uit Emmen goed moeten maken om een plek in de voorronde van de Champions League te bereiken.

Radiozender 100%NL zet dj's op straat

Alle dj's van 100%NL zijn de deur gewezen. De zender zendt voorlopig alleen maar non-stop muziek uit. Het enige programma dat nog een presentator heeft is 'Candlelight', het gedichtenprogramma dat het radiostation vanaf maandag uit gaat zenden. Verder zal er vanaf maandag ieder uur een item te horen zijn met nieuws, entertainment of lifestyle.

Binnenkort zullen er nieuwe presentatrices beginnen op de zender. "Wanneer dit is, kan ik nog niet mededelen", aldus programmadirecteur Ron Sterrenburg tegen RadioFreak.nl. Ex-TMF vj Jeroen Post zei eerder al dat hij binnenkort ook te horen zal zijn op 100%NL.

Onlangs onstond er veel beroering bij de radiozender toen bekend werd dat de dj's Nienke Disco, Nienke Westerhof en Bert van Lent aan de kant werden gezet. Andere dj's zoals Wendy Duivenvoorde, Dave Donkevoort (ADHDave) en Patricia van Liemt krijgen een andere plek in de programmering of hebben een andere functie aangeboden gekregen binnen het radiostation.

[prijsvraag] Wonderspons zoekt viezigheid

De hipste, meest geëmancipeerde FOK!-vrouwen en mannen staan sinds kort úrenlang de vettige keuken te boenen, de lang vergeten kattenluikjes af te nemen en die rare vlek die al jaren op het keukenkastje zit aan te vallen. Hell, zelfs de stoerste mannen hebben schortjes om en sponzen in hun handen. Wat is er in godsnaam aan de hand? Zijn we doorgeslagen met de lenteschoonmaak?

Nee, het is de jaarlijkse menselijke drang om het nest op orde te hebben voor de zomer. Zo'n grote schoonmaak heeft natuurlijk geen énkel nut als je er niet mee kan patsen, en er niets voor terug krijgt. Laat ons dus zien wat jíj allemaal kan met wondersponzen, wonderdoekjes en andere magische hulpmiddelen, en win een lifetime voorraad schoonmaakspullen!

Wat moet je doen?
Lijkt me duidelijk: met je schoonmaakspullen aan de slag!. Ligt er bijvoorbeeld al twee jaar een lading kots achter de bank? Laat het ons dan zien!. We zijn op zoek naar de grappigste/schokkendste/idiootst/ontroerendste foto's. Schrijf een kort verslag waarin je jouw kunsten vertoont met behulp van foto's, video's, anekdotes, go nuts! Uit de ingezonden verslagen zal door middel van een stemronde een winnaar gekozen worden, die de moeder der schoonmaakprijzen kan verwachten .

Mail je verslag/foto/whatever naar clumsyclown@fok.nl met als titel 'schoonmaakactie'. Vergeet je username niet te vermelden! Inzenden kan tot maandag 26 mei 20.00 uur, dus jullie hebben flink de tijd.

Ja dat is allemaal leuk en aardig, maar waarvoor ga ik mij het zweet in de bilnaad werken?
Tradepoint, de leveranciers achter de verkoopsite www.locotoko.nl heeft een prijzenpakket samengesteld waarmee de winnaar een flínke poos door kan gaan met het huis spik en span houden.

Het prijzenpakket bestaat uit:
- 30 verpakkingen van 2 Balbo Power Pads, bij ons bekend als wondersponsjes
- 24 verpakkingen van 20 Power Pad Mini's, de handige miniversie van de wonderspons
- Een Quick 'n Brite schoonmaakset
- Balbo Smart Bags, speciale vacuumzakken waarin bijv kleding met behulp van de stofzuiger vacuum verpakt kan worden. 1 x Travel Medium (40x60cm), 2 x Vacuum Large (55x90cm), 2 x Vacuum XL (80x100cm), 1 x Two Ways (60x95cm)

 

Belg fietst iedere dag 144 kilometer

Elke dag fietst de Belg Peter Van der Haegen 72 kilometer van zijn huis in Lummen naar zijn werk in Brussel en weer terug. De beroepsmilitair heeft schijt aan het commentaar van zijn vrouw en kinderen. "Alles beter dan in de file staan", vindt de Belg.

De beste man staat dagelijks om vier uur op, om om klokslag kwart voor zeven op zijn werk in het militair hospitaal bij Brussel te verschijnen. Alleen 's winters pakt hij de trein, om weer op zijn fiets te stappen als de thermometer zes graden of hoger aangeeft.

's Zomers rijdt de soldaat zelfs nog een blokje om. Niet omdat ze dan ook wegomleggingen hebben op het fietspad, maar omdat het forenzen anders te saai wordt voor de Belg.

Federer en Nadal naar finale

Roger Federer en Raphael Nadal hebben zich geplaatst voor de finale van het ATP Masters Series-toernooi in Hamburg. Federer rekende in de halve finale af met Seppi, terwijl Nadal Djokovic op de knieën kreeg. Vorig jaar ging de finale in Hamburg ook al tussen Federer en Nadal. Toen was Federer de sterkste.

Federer had tegen de Italiaan Seppi een makkelijke partij, waarin hij in 79 minuten met 6-3 6-1 won. Nadal had het stuk minder eenvoudig tegen de Servische nummer drie van de wereld Novak Djokovic. In een meer dan drie uur durende partij was Nadal uiteindelijk de sterkste met 7-5 2-6 6-2. Door deze overwinning blijft Nadal tweede in de ATP ranking.

Alligator verandert in Xbox 360

Er zijn heel wat mensen die trots zijn op hun casemod, en die dus hun casemods showen op het internet. Soms, als we met een hele mooie case hebben te maken, maken we daar een speciaal berichtje voor. Puur uit respect, noemen we dat. Nu is er weer een hele speciale casemod gemaakt, namelijk een alligator casemod:


Het ziet er erg gelikt uit. Misschien is het iets voor de dierenbescherming? We zijn, net als de submitter Yngwie, zeer benieuwd naar hoe het oog eruit zal gaan zien wanneer de Xbox 360 kapot gaat. Daar moeten we nog heel even op wachten. Voor meer foto's moet je naar deze website gaan.

ME-busje blijkt ongekeurd

Naar aanleiding van een foto op de site van de concullega's van Nu.nl besloot FOK!ker RicoRabbit op onderzoek uit te gaan. Op de foto is een aantal busjes van de Mobiele Eenheid te zien, die paraat staan bij de ontruiming van een Nijmeegs kraakpand. Nu blijkt van in elk geval één van de busjes de APK te zijn verlopen.

Op een van deze busjes is duidelijk het kenteken 'BR-TV-71' te lezen. RicoRabbit besloot uit verveling het kenteken in te voeren in het kentekenregister van de RDW. Tot zijn grote verbazing bleek dat het busje al op 28 maart op de APK-keuring had moeten verschijnen.

 

Verlopen APK
Waar Jan met de pet zwaar voor wordt beboet, is de ME de lachende derde
 
Met dank aan zarGon voor de submit

 

Weer stakingen in het streekvervoer

Het ziet ernaar uit dat er dinsdag, woensdag en donderdag opnieuw wordt gestaakt in het streekvervoer. Werkgevers en bonden hebben vandaag overlegd over een nieuw bod van de werkgevers, maar dat leverde niets op. De werkgevers bieden twaalf procent loonsverhoging in drie jaar en daarnaast een dertiende maand.

In ruil daarvoor moeten de werknemers zeventien atv-dagen inleveren en de huidige eindejaarsuitkering. Het opgeven van een kwartier betaalde pauze, waar de chauffeurs fel op tegen zijn, blijft gehandhaafd. Bij de bespreking van vandaag zijn volgens de werkgevers geen alternatieven op tafel gekomen. De werkgevers zeggen dat ze niet nog eens met een nieuw bod komen.

Overigens zijn de stakingen alleen buiten de spits, vanwege de eindexamens. In de spits kan dan gratis gereisd worden.

Hockeysters winnen in Champions Trophy

Nederland heeft in de Champions Trophy een verrassende zege geboekt. Het won met 2-1 van gastland Duitsland.

De zege is verrassend omdat Nederland de elf internationals mist die uitkomen voor Amsterdam en Den Bosch. De twee ploegen komen namelijk dit weekend tegen elkaar in de finale van het landskampioenschap. De Duitsers leidden dankzij een doelpunt van Christina Schütze bij rust nog wel met 1-0, maar in de tweede helft kwam Nederland twee keer tot scoren. Marilyn Agliotti met een backhand de gelijkmaker, daarna scoorde Naomi van As het winnende doelpunt: 2-1.

Australië gaat na de eerste speelronde aan de leiding, het klopte Japan met 2-0. China won met 2-1 van Argentinië.

Bayonetta trailer toont hoe handig blaffers in je hakken zijn

Naast Devil May Cry zijn er in het stylish-action genre nog geen echte toppers geweest. Op de PS2 hadden we bijvoorbeeld Gungrave, maar deze was niet zo populair als Dante's actie-reeks. SEGA wil hier verandering in brengen met Bayonetta, waar je de introductie van kunt zien in onderstaande trailer.



Bayonetta wordt in 2009 verwacht voor de PS3 en de 360. Verdere informatie is nog niet bekend, maar zoals altijd houden we je op de hoogte.

Alleen het bloed heeft kleur in Mad World trailer

Nintendo heeft al jaren het imago van kinderachtig en kleurrijk. Volwassenen hebben er niets te zoeken, vinden sommigen. Misschien moeten deze mensen nog een keer kijken en dan vooral hieronder. SEGA schopt namelijk met onderstaande trailer haar nieuwste kindje de wereld in, genaamd Mad World. Het spel is volledig zwart-wit op het bloed en wat andere 'voorwerpen' na. Het geweld in het spel is niet van het lieveheersbeestjes-niveau, maar meer van het hoe-ziek-wil-je-het-hebben-niveau.



Het spel zou in het eerste kwartaal van 2009 af moeten zijn en zal alleen op de Wii verschijnen. Of het gecensureerd wordt net als No More Heroes is nog onduidelijk. Sterker nog, naast deze trailer weten we nog niets over het spel. Vinden jullie het goed dat de Wii ook spellen krijgt waar moraalridders over mogen gaan struikelen, of vinden jullie dit nutteloos aangezien Wii-bezitters volgens velen niet op dit soort geweld-orgies zitten te wachten?

Uitslag Portsmouth - Cardiff City

Portmouth is er in geslaagd om op Wembley de FA Cup in de wacht te slepen. De mannen van trainer Harry Redknapp wonnen met een minimaal verschil van Cardiff City (1-0). Nwanko Kanu was in de 37e minuut verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel.

Het was voor Portmouth de tweede keer sinds het ontstaan van de club dat de FA Cup binnen werd gehaald. In 1939 gebeurde het de ploeg ook al eens. Voor Cardiff City was het nog veel langer geleden, namelijk in 1927.

Cardiff City was in de eerste helft gelijkwaardig aan Portsmouth. Het was met name de defensie van Pompey die af en toe aan het wankelen werd gebracht. Toch wist David James, doelman van de club, zijn doel uiteindelijk schoon te houden. Aan de andere kant slaagde Peter Enckelman daar niet in, wat ook voor een deel zijn eigen schuld was.

Acht minuten voor rust ging de doelman namelijk in de fout door niet adequaat te reageren op een voorzet. Uiteindelijk was het voor Kanu een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Halverwege de eerste helft liet de voormalig Ajacied nog maar eens zien dat hij uitstekend kon voetballen. Na een mooie solo schoot de Nigeriaan tegen de lat.

Op slag van rust leken The Bluebirds op gelijke hoogte te komen. Glenn Loovens en wist de bal prompt in het doel te werken. Toch werd deze treffer door arbiter Dean afgekeurd, omdat de oud-Feyenoorder de bal met de hand geraakt zou hebben.

Ook na de twee zette Cardiff City alles op alles om op gelijke hoogte te komen. De aanvalsgolf zorgde voor een aantal hachelijke situaties voor het doel van Portsmouth, maar toch hielden zij stand.

Vrouw klaagt ziekenhuis aan voor reanimatie baby

In Frankrijk klaagt een vrouw een ziekenhuis aan. Toen zij beviel van een dochter bleek dat het meisje 100% mentaal en fysiek gehandicapt was. De ouders wilden niet dat de baby gereanimeerd werd. Tegen hun wil in gebeurde dat toch. Elodie is nu 26 jaar. Volgens de moeder zijn die jaren een lijdensweg geweest. Zowel voor haar dochter als voor zichzelf, voornamelijk sinds haar man is overleden. Zij heeft besloten dit voor de rechter alsnog uit te vechten en vraagt via haar advocaat 6,5 miljoen euro van het ziekenhuis. Dat bedrag is gebaseerd op de kosten die de zorg voor Elodie in het verleden heeft gekost en de kosten die ze nog in de toekomst zal krijgen om Elodie in haar dagelijkse behoeften te kunnen voorzien.


De advocaat van de vrouw is van mening dat er fouten zijn gemaakt tijdens de bevalling. Het ziekenhuis heeft echter alle medische dossiers van de moeder en van Elodie vernietigd. Het wordt moeilijk om alles te kunnen bewijzen. De advocaat van het ziekenhuis is er echter van overtuigd dat het ziekenhuis zelf geen blaam treft. Toen de moeder van Elodie besloot om een zaak te beginnen tegen het ziekenhuis, was de bewaartermijn al voorbij en kon het ziekenhuis op legale wijze de papieren vernietigen. Wat betreft de voorzieningen tijdens de bevalling hebben ze nu andere inzichten dan in de jaren 80 en dat kan het ziekenhuis dat ook niet worden aangerekend aldus de advocaat van het ziekenhuis. Binnen twee weken zal er een uitspraak komen voor deze zaak bij de rechtbank in Limoges.

Uitslagen Duitsland speelronde 34

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 34e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen en de eindstand.

In de Bundesliga vielen vandaag alle beslissingen. Bayern München was al kampioen en verzekerd van Champions League deelname. De overige Europese tickets moesten nog worden vergeven. De tweede plaats, ook recht gevend op directe Champions League toegang, ging naar Werder Bremen dat met 0-1 van Bayer Leverkusen won. Daardoor moest Schalke 04 genoegen nemen met een derde plek ondanks dat het zelf wel won.

UEFA Cup-tickets zijn er voor Hamburger SV en VfL Wolfsburg. Met name eerstgenoemde club deed opzien baren door een zeer ruime 7-0 overwinning op Karlsruhe SC. Van der Vaart scoorde éénmaal. Borussia Dortmund was al zeker van deelname aan het UEFA Cup-toernooi. Aan de onderkant van de ranglijst degradeerden MSV Duisburg en Hansa Rostock vorige week al. Deze week voegde 1.FC Nürnburg zich bij deze twee.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Borussia DortmundVfL Wolfsburg2-4
Hamburger SVKarlsruhe7-0
Hannover 96Energie Cottbus4-0
Eintracht FrankfurtMSV Duisburg4-2
VfB StuttgartArminia Bielefeld2-2
Bayer LeverkusenWerder Bremen0-1
VfL BochumHansa Rostock1-2
1.FC NürnbergSchalke 040-2
Bayern MünchenHertha BSC4-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München ++ 3422102682176
2Werder Bremen ++ 342068754566
3Schalke 04 + 3418106553264
4Hamburger SV * 3414128472654
5VfL Wolfsburg * 3415910584654
6VfB Stuttgart 3416414575752
7Bayer Leverkusen 3415613574051
8Hannover 96 34131011545649
9Eintracht Frankfurt 34121012435046
10Hertha BSC 3412814394444
11Karlsruhe 34111013385343
12VfL Bochum 34101113485441
13Borussia Dortmund * 34101014506240
14Energie Cottbus 349916355636
15Arminia Bielefeld 3481016356034
161.FC Nürnberg # 3471017355131
17Hansa Rostock # 348620305230
18MSV Duisburg # 348521365529


++ = CL
+ = Voorronde CL
* = UEFA Cup
# = Degradatie

Spakenburg en Lisse in evenwicht

De eerste wedstrijd in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs eindigde onbeslist. Spakenburg wist op eigen veld niet te winnen van FC Lisse. Het werd 2-2.

FC Lisse had het beste van het spel in de eerste helft en werd hier in de slotfase voor beloond. Michael van der Heijden schoot, via het been van Spakenburg-verdediger Robert Verschraagen, de 0-1 binnen. Tegenvaller voor Lisse was wel het geblesseerd uitvallen van keeper Arjan van Heusden.

Zijn vervanger, Samir Beeldsnijder, ging na rust niet vrijuit bij de treffers van Spakenburg. De kampioen van de hoofdklasse B kwam uit het niets op 1-1, toen spits Thijs Houwing na een vrije trap veel alerter was dan Beeldsnijder. Een blunder van diezelfde Beeldsnijder betekende even later zelfs de 2-1 door Ruben Wilson. Een minuut later bepaalde Glynor Plet de eindstand echter op 2-2.

FC Lisse, de kampioen van de hoofdklasse A, zal aanstaande dinsdag in eigen huis de competitie hervatten tegen HHC Hardenberg, de kampioen van de hoofdklasse C.

[Giro] Tweede dagzege Riccò

Riccardo Riccò heeft zijn tweede dagzege in de Giro d'Italia behaald. In de achtste etappe was de renner van Saunier Duval in de sprint sterker dan Paolo Bettini, die tweede werd. Davide Rebellin eiste de derde plaats voor zich op.

Fortunato Baliani, Adam Hansen, Daniele Nardello, Mathieu Peret en Alessandro Spezialetti gingen nog wel op avontuur, maar het peloton reed de hele dag in een moordend tempo. Na de afdaling van de Forca d'Acero kreeg de groep nog wel zes minuten. Quick-Step, Saunier Duval en Gerolsteiner waren het hier echter niet mee eens en zetten de achtervolging in. Uiteindelijk werd het weggesprongen groepje renners door het peloton opgeslokt. Daarna waagde Hansen nog een nieuwe poging en werd pas drie kilometer voor de finish in de kraag gevat.

Tijdens de slotklim naar Tivoli liet Leonardo Piepoli zien dat hij de sterkste renner was. De Italiaan en ploeggenoot van Riccò haalde iedereen terug en ging in hoog tempo verder. Uiteindelijk wist Riccò het in de slotsprint af te maken.

In het algemeen klassement wist leider Giovanni Visconti iets verder uit te lopen op Matthias Russ. De Duitse renner verloor enige seconden ten opzichte van de Italiaan en kan de roze trui vooralsnog uit zijn hoofd zetten.


Uitslag achtste etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Riccardo RiccòSaunier DuvalItalië04:45,05
2Paolo BettiniQuick-StepItaliëz.t
3Davide RebellinGerolsteinerItaliëz.t
4Franco PellizottiLiquigasItaliëz.t
5Daniele PietropolliLPRItaliëz.t

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Giovanni ViscontiQuick-StepItalië32:03,01
2Matthias RussGerolsteinerDuitsland+ 0,34
3Gabriele BosisioLPRItalië+ 5,53
4Danilo di LucaLPRItalië+ 7,27
5Emauele SellaCeramica PanariaItalië+ 7,33

FOK!Blog Babe Battle #74

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Iveta en in de rechterhoek Morgana. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Scheiding van kerk en staat?

Afwazig stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Iedereen mag in Nederland een partij of fractie oprichten. Evenredig met de mensen die op je stemmen, groeit je macht. Dat je deze partij baseert op een levens of geloofsovertuiging moet je helemaal zelf weten. Dat je persoonlijk naar deze overtuiging handelt, moet je ook helemaal zelf weten. Maar de grens trek ik bij het daadwerkelijk uitvoeren van eenzelfde beleid in de politiek, op landelijk, provinciaal of welk niveau dan ook. Nederland is een vrije samenleving, de contradictie met een verbod op het beledigen van een oppermachtig wezen waarvan het bestaan niet kan worden bewezen, is dan ook te debiel voor woorden.

Twee verboden cartoons Nekschot staan in boek

Van de acht door het Openbaar Ministerie strafbaar bevonden cartoons van spotprenttekenaar Gregorius Nekschot, staan er minstens twee in zijn in 2006 verschenen boek 'Misselijke Grappen'. Dat blijkt na inspectie van het in 2006 door FOK! gereviewde boek.  Het tv-programma NOVA toonde gisteren kort een aantal van de verboden cartoons.

Het gaat onder meer om een cartoon waarin de spot wordt gedreven met het slavernijmonument en een  cartoon waarin een Antilliaans uitziend persoon iemand twee vuurwapens op het hoofd zet.  ''Poen man poen'', zegt de wapendrager tegen een GroenLinks-achtig type, die lachend reageert met: ''dit is pas de 2e generatie''.  Boven de cartoon staat: Progressieve Nederlanders, onverminderd optimistisch.

De cartoon met de slaven toont een man die op een verhoging staat met zijn been vastgeketend. Op zijn rug draagt hij een gekleurde volwassen baby. Er boven staat: 'Nu ook slavernijmonument voor de blanke autochtone belastingbetaler.'  Weblog GeenStijl heeft deze overigens vanmiddag online gezet.

Deze cartoons zouden volgens het OM mogelijk aanzetten tot haat en discriminerend zijn voor mensen met een donkere huidskleur. Onder de acht cartoons zouden ook voor moslims beledigende exemplaren zitten. 

Nekschot zegt deze cartoons inmiddels van zijn website te hebben verwijderd.  Wat opvalt is dat één van Nekschots meest besproken cartoons, die de uitgever zelfs niet durfde af te drukken -  Mohammed die Aisha ontmaagd (afbeelding uit de Kinderkoran) - nog gewoon op Nekschots site staat (alhier). Kennelijk is deze cartoon niet strafbaar in de ogen van het OM.

Niet in orde  volgens het OM is een cartoon waarop 'Ali best op zijn poef zit'.  Er naast staat: ''In de koran staat helemaal nergens dat je iets terug hoeft te doen voor 30 jaar WAO, kinderbijslag en huursubsidie''.   Een prent die Nekschot maakte naar aanleiding van een CPB-bericht dat Nederland door zijn genereuze sociale regelingen erg aantrekkelijk is voor laagopgeleide immigranten. Het bericht staat nog op Nekschots site, maar de bijbehorende cartoon is inderdaad verdwenen.

Bos
Vice-premier Wouter Bos die gisteren zei geschrokken te zijn van Nekschots arrestatie, ''omdat we in Nederland geen traditie van het oppakken van kunstenaars, artiesten of cartoonisten hebben'', noemt het tekenwerk van Nekschot ''waardeloze cartoons''. Tegen verslaggever Slotboom van met Met het oog op morgen (Radio 1) zei Bos: ''Ik heb sowieso helemaal niks met mensen die menen alle moslims in Nederland in kwaad daglicht te moeten stellen of alle Surinamers. Ik bedoel: in die hoek moet je echt zijn werk plaatsen. Ik heb daar niks mee.''

Bos neemt het echter ook op voor mensen met een andere mening: ''ik verdedig ook de vrijheid van meningsuiting van mensen die een heel andere opvatting hebben als ik zelf. Daarom vind ik het wel belangrijk om goed op te letten op het moment dat zo iemand opgepakt wordt. Tegelijkertijd verdedig ik ook tot en met de laatste millimeter de wetten in Nederland die zeggen dat we geen haat moeten zaaien en dat we niet moeten aanzetten tot discriminatie. We weten allemaal dat er spanning bestaat tussen het verbod op haatzaaien en discriminatie enerzijds en de vrijheid van meningsuiting anderzijds. Gelukkig maakt een politicus niet uit hoe die balans precies ligt. Dat doet een rechter. Die is nu aan zet''. 

Gregorius Nekschot werd dinsdag door tien man politie uit zijn woning gehaald en anderhalve dag opgesloten voor verhoor. Volgens minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin een normale gang van zaken bij een Justitieel-onderzoek.  Iets waar partijen als VVD, D66, SP en de PVV heel anders over denken. Zij gaan de minister volgende week vragen stellen.

Link: Uitzending van NOVA, met interview Gregorius Nekschot, een reactie van MDI-directeur Niels van Tamelen en een gesprek met VVD-leider Mark Rutte. 

Zoals gisteren getoond in NOVA

Paus: kerk heeft recht en plicht mensen te bekeren

De Rooms-Katholieke Kerk heeft het onvervreemdbare recht en de plicht om mensen tot het christendom te bekeren. Dat zei paus Benedictus XVI zaterdag in Vaticaanstad tot de deelnemers aan een bijeenkomst van de Pauselijke Missiewerken.

Benedictus onderstreepte dat evangelisatie een zeer wezenlijke taak van de kerk blijft. De oproep tot bekering van "alle naties die in de evangeliën aan Jezus Christus wordt toegeschreven'', blijft "een verplichte opdracht voor de gehele kerk en voor iedereen die in God gelooft'', zei de paus.

Evenals zijn voorgangers wil Benedictus dat de rooms-katholieken met meer enthousiasme van hun geloof blijk geven. In december publiceerde het Vaticaan een document waarin nadruk werd gelegd op de taak van rooms-katholieken om mensen ertoe te brengen lid van hun kerk te worden zonder dat ongeoorloofde druk op de niet-katholieken wordt uitgeoefend.

Wassen versie Jan Smit in de maak

Jan Smit wordt in was vereeuwigd in Madame Tussaud in Amsterdam. Wanneer het beeld wordt onthuld, is nog niet bekend. "Ze hebben zijn maten opgenomen en hij wordt in het buitenland gemaakt. Dus we horen wel wanneer het beeld van Jan af is", vertelde zijn manager Aloys Buys zaterdag.

Op de verjaardag van zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen nam de ontwerper van het beeld de maten van de 22-jarige Jan op. De Volendamse zanger wordt zittend vereeuwigd, terwijl hij in zijn hand een microfoon vasthoudt, zo bleek vrijdagavond in zijn realitysoap Gewoon Jan Smit.

Het wassen beeld van topmodel Doutzen Kroes werd eind vorige maand gepresenteerd in het wassenbeeldenmuseum aan de Dam. Eerder kregen Joop van den Ende, de popgroep K3, de cast van Zoop en dj Tiësto ook al een wassen evenknie.

Machinist gewond na botsing met vrachtwagen

Bij een botsing tussen een goederentrein en een vrachtauto in Moerdijk is vrijdagavond de machinist gewond geraakt. De 48-jarige man werd door de klap gelanceerd en is met ernstig beenletsel naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd, laat de politie zaterdag weten.

Het ongeluk gebeurde rond 23.45 uur bij een industrieterrein op de Orionweg. De vrachtwagen wilde net het spoor overgaan toen de goederentrein naderde. De machinist probeerde de chauffeur nog te waarschuwen door te toeteren. Ondanks het gebruik van de snelremmen kon de machinist, die volgens de politie langzaam reed, een botsing niet voorkomen.

'Laat Amy met rust!'

In een radiouitzending van het BBC-programma 5Live heeft een familielid van Amy Winehouse een oproep gedaan om de zangeres niet langer lastig te vallen. De radiouitzending had als onderwerp drugsgebruik. Tijdens de uitzending werd Amy Winehouse veel genoemd. Ze zou door haar drugsgebruik een slecht voorbeeld geven.

Het familielid, dat zich 'Sue' noemt, ging dat toch echt te ver en ze belde naar de radiozender. "Laat Amy met rust en geef haar de kans om van de stuff af te komen, dan hebben we allemaal de Amy die we willen. Amy wilde geen slecht voorbeeld geven" aldus het familielid.

Amy Winehouse werd korte tijd geleden nog gearresteerd na drugsgebruik. Hiervan werd een filmpje gemaakt waarin te zien is hoe ze cocaïne naar binnen snuift. Woensdag werd bekend gemaakt dat de zangeres niet vervolgd zal worden voor drugsbezit.

Alonso tevreden over vooruitgang Renault

Fernando Alonso is tevreden over de vooruitgang die Renault maakt. Wel blijft de Spanjaard beseffen dat de verschillen klein zijn.

Vooral na de goede kwalificatie van de GP van Spanje was Alonso verbaasd: "Eerlijk waar, we stonden versteld", antwoordt Alonso in een door Renault samengesteld vragenvuur. "We hadden niet verwacht zo snel op ons huidige niveau te presteren. Hooguit aan het einde van het seizoen. Al betekent dat niet dat we tevreden mogen zijn. We hebben nu pas de eerste stap gezet, want er is nog zat werk te verrichten."

Op dit moment moet Renault concurreren met Red Bull, Williams en Toyota, en dat is niet het uiteindelijke doel voor Alonso. "Eén ding staat vast: Ferrari, McLaren en BMW Sauber liggen te ver voor", aldus Spaanse coureur. "Wij vechten in de groep daarachter. En zoals ik net al zei: we mogen niet verslappen. Zo klein zijn de onderlinge verschillen."

Door die kleine verschillen wordt Alonso gedwongen ook naar achteren te kijken. Al merkt hij ook de verbeteringen aan de auto: "De aerodynamica is onder handen genomen waardoor de auto meer grip heeft", legt Alonso uit. "Daardoor maak ik minder fouten. Ook heb ik minder last van wielspin bij de achterbanden." Dat Alonso niet meedoet om de ereplaatsen heeft hij inmiddels geaccepteerd: "Het is alleen teleurstellend als je de doelen die je jezelf hebt gesteld niet bereikt. In Turkije rekende ik op de zevende plaats. Ik werd zesde en daar was ik blij mee. Dat ik niet kan winnen is iets anders. Natuurlijk mis ik dat, ik ben een coureur en wil altijd winnen. Dat is waar het voor mij om draait. Ik moet winnen om te leven. Zo zit ik in elkaar. Dat geldt voor alles. Net zo goed met karten, tennis of een spelletje. Ik wil altijd de beste zijn. Voor de mensen om me heen niet altijd even leuk."

Op de vraag of hij nu een betere coureur is dan eind 2006, toen hij voor de tweede keer wereldkampioen werd, is Alonso duidelijk. "Zeker weten. In onze sport is ervaring belangrijk. Een specifiek onderdeel waarop ik me heb verbeterd is de omgang met de banden. De Bridgestones zijn compleet anders dan de Michelin-banden. De karakteristieken van de Bridgestones zijn niet te vergelijken met het rubber waarop ik wereldkampioen werd. Ik moest mijn rijstijl analyseren en zaken veranderen, zoals de manier waarop ik de bochten instuur."

Poederbrieven bezorgd in 't Zandt

In 't Zandt zijn gisteren twee poederbrieven bezorgd. Beide brieven houden verband met een serie brandstichtingen in het Groningse dorp. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

In de poederbrieven staat een tekst met de strekking 'Laat Johnny B. vrij, anders gaat de brandweerkazerne in vlammen op'. Johnny B. wordt verdacht van negentien brandstichtingen in en rond 't Zandt.

Beide poederbrieven worden door de politie onderzocht. Volgens een woordvoerder van de politie passen de laatste twee poederbrieven in een reeks van brieven die vermoedelijk door dezelfde persoon zijn verstuurd. Eerder ontvingen RTV Noord en het Dagblad van het Noorden soortgelijke brieven. Volgens de politie is het degene die de brieven verstuurt vooral om publiciteit te doen.

Een van de twee brieven was gericht aan de secretaris van de plaatselijke brandweervereniging van 't Zandt. De vereniging neemt de bedreiging serieus en houdt de brandweerkazerne scherp in de gaten. De andere brief was gericht aan een inwoner van 't Zandt die verbonden is aan de plaatselijke voetbalvereniging.

Johnny B. werd in december 2007 aangehouden op verdenking van negentien brandstichtingen in 't Zandt. De inhoudelijke behandeling van de zaak van B. staat gepland in juni, maar wordt mogelijk uitgesteld. Gisteren meldde RTV Noord dat B. ook verdacht wordt van een serie inbraken. B. beroept zich vooralsnog op zijn zwijgrecht.

Opvallend is dat B. op TV Noord ooit heldhaftig verslag deed van een brand die hij had weten te voorkomen.

Corus weerspreekt conclusies Zembla

Staalconcern Corus laat zijn medewerkers regelmatig medisch onderzoeken. De GGD Kennemerland doet in de omgeving stelselmatig onderzoek. Uit geen van die onderzoeken blijkt dat er een verband bestaat tussen het productieproces van Corus en kanker.

Dat stelt Corus naar aanleiding van het televisieprogramma Zembla, dat morgen in zijn uitzending ingaat op een mogelijk verband tussen Corus en kanker. GGD Kennemerland concludeert in een rapport dat het aantal gevallen van kanker in de regio Kennermerland op ''landelijk niveau'' ligt, aldus Corus.

Wel komt in Beverwijk bij vrouwen meer longkanker voor dan gemiddeld. Maar volgens het rapport is het ''onwaarschijnlijk dat dit verklaard kan worden door de mogelijke aanwezigheid van luchtverontreiniging in de nabijheid van het Corus-terrein''. Een verklaring moet eerder worden gezocht in het rookgedrag van inwoners in het verleden.

Ook het periodieke medisch onderzoek door ArboNed onder Corus-medewerkers geeft geen aanleiding te veronderstellen dat er sprake zou zijn van meer kankergevallen onder de medewerkers van Corus, aldus het staalconcern.

Corus herkent zich niet in de berichtgeving over de uitzending. Het bedrijf houdt zich naar eigen zeggen aan de milieuvergunning en rapporteert aan de provincie alle stoffen die bij de productieprocessen vrijkomen.

[DTM] Kwalificatie EuroSpeedway

Morgen mag Paul di Resta vanaf Pole vertrekken tijdens de DTM-race in Lausitz. Het is zijn allereerste pole in DTM ooit. Teamgenoot van Di Resta, Bruno Spengler start van de tweede plaats en Timo Scheider maakt de top 3 vol. Christijan Albers mag van de veertiende plek komen.

Matias Lauda zal niet van zijn gekwalificeerde vijftiende plaats starten. Wegens te snel rijden onder een gele vlag gisteren, is de Oostenrijker morgen tot de laatste plek veroordeeld als straf.

PositieRijderMerkTijd
1P. di RestaMercedes1:17,628
2B. SpenglerMercedes1:17,892
3T.ScheiderAudi1:17,954
4M. EkströmAudi1:18,021
5J. GreenMercedes1:18,163
6M. TomczykAudi1:18,302
7T. KristensenAudi1:18,326
8B. SchneiderMercedes1:18,477
9O. JarvisAudi1:18,572
10M. RockenfellerAudi1:18,655
11M. WinkelhockAudi1:18,700
12A. PrematAudi1:18,791
13R. SchumacherMercedes1:19,003
14C. AlbersAudi1:19,424
15M. LaudaMercedes1:19,339
16M. EngelMercedes1:19,401
17G. PaffettMercedes1:19,454
18 S. StoddartMercedes1:19,664
19K. LeggeAudi1:20,079

Ciske de Gnoom

Filmpjes gemaakt in WoW en daarna voorzien van een fijn muziekje of een melige tekst die kennen we allemaal wel, maar meestal zijn die filmpjes in het Engels. Maar een paar grapjurken hebben Ciske de Gnoom gemaakt, op zich wel aardig gedaan maar het grootste probleem is dat ik nu de rest van de dag dat kutliedje in mijn hoofd heb...

 Met dank aan elegancez voor de submit

Lorenzo Bandini-trofee voor Kubica

Robert Kubica mag aanstaande zondag de Lorenzo Bandini-trofee in ontvangst nemen. Deze prijs werd in 1992 opgericht en is ter nagedachtenis aan Lorenzo Bandini. In 1967 kwam de coureur tijdens een zware crash in Monaco om het leven.

"Dit is een enorme eer voor me. Het krijgen van deze prijs komt ook een beetje als een verrassing, omdat ik een voor mijn gevoel teleurstellend seizoen had in 2007. Maar het is een goed gevoel dat mensen in mijn talent geloven", liet Kubica in een reactie weten.

De Poolse coureur van BMW zal aanstaande zondag in zijn eigen Formule 1-bolide naar de prijsuitreiking rijden. Hij zal de laatste elf kilometer, tussen Faenza en Brisighella, zelf rijden.

De Bandini-trofee werd eerder al uitgereikt aan Jenson Button, David Coulthard, Juan Pablo Montoya, Michael Schumacher, Alexander Wurz en Kimi Räikkönen. Vorig jaar mocht Felipe Massa, coureur van Ferrari, de prijs mee naar huis nemen.

[NBA] Lakers in Western Conference finale

De Los Angeles Lakers hebben de zesde en beslissende wedstrijd tegen de Utah Jazz gewonnen. Het team uit Salt Lake City werd met 108-105 verslagen. Hiermee zijn de Lakers verzekerd van een plek in de finale van de Western Conference.

De Lakers begonnen de wedstrijd zeer sterk met een scherpe Derek Fisher en Kobe Bryant. Fisher, die vorig seizoen nog voor de Jazz speelde, had zestien punten en drie steals. Fisher had in deze series maar liefst achttien steals en is hiermee de leider in dat klassement in de play-offs. Bryant, die uitstekend hersteld is van zijn eerdere rugblessure, had 34 punten, zes assists en acht rebounds. De Spaanse center Pau Gasol scoorde zeventien punten, pakte dertien rebounds en blockte maar liefst vier schoten. Lamar Odom voegde dertien punten en negen rebounds toe op een 50% schotpercentage. Vladimir Radmanovic eindigde de wedstrijd met twaalf punten.

Bij de Jazz was Deron Williams wederom de topscorer met 21 punten en veertien assists. Mehmet Okur scoorde zestien punten en pakte veertien rebounds. Carlos Boozer en Andrei Kirilenko moesten genoegen nemen met beide twaalf punten.

De andere finalist zal uit het duel van San Antonio Spurs tegen de New Orleans Hornets moeten komen. De zevende en beslissende wedstrijd zal maandagavond gespeeld worden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Utah JazzLos Angeles Lakers105-108
Boston CelticsCleveland Cavaliers69-74

Perez niet blij met play-offsysteem

Kenneth Perez is niet te spreken over het play-offsysteem. De speler van Ajax strijdt zondag met FC Twente om een plaats in de voorronde van de Champions League, maar is van mening dat dit ticket naar de Amsterdammers moet gaan.

"Als je na 34 wedstrijden op de tweede plaats staat, heb je recht op die plaats in de voorronde van de Champions League," beargumenteerde Perez zijn mening. De Ajacied keek ook naar de prestaties van NAC Breda in de competitie én in de play-offs. "Zij eindigen als derde en door de play-offs moeten ze nu Intertoto spelen."

Mocht Ajax volgend seizoen in de voorronde van de Champions League uit willen komen, dan zal de ploeg een achterstand van 2-1 goed moeten maken. "Wij hebben alles te verliezen, Twente heeft alles te winnen," aldus Perez. "Maar dat is niet erg; dat hoort bij de status van Ajax. De kracht van Twente moet ook niet worden overdreven. Wij zijn nog altijd tweede geworden in de competitie, zij vierde."

Nadal veel te sterk voor Moya

Rafael Nadal is er in geslaagd om tijdens het Masters Series-toernooi in Hamburg van Carlos Moya te winnen. De nummer twee van de wereld liet geen spaan heel van zijn voormalig idool en walste over zijn landgenoot heen. De setstanden waren 6-1 en 6-3.

Moya kon alleen in de tweede set kort zijn klasse demonstreren, maar het grootste deel van de partij overheerste Nadal. In de halve finale zal de Spanjaard het op moeten nemen tegen Novak Djokovic. De Servische speler wist in zijn kwartfinale van Albert Montanes (6-2 en 6-3) te winnen.

Giel Beelen voor TV programma begraven

Giel Beelen heeft zich naar aanleiding van een onderzoek levend laten begraven. Hij deed dit voor zijn nieuwe televisieprogramma Giel Factor. Uit het betreffende onderzoek blijkt dat voor 45 procent van de Nederlandse bevolking levend begraven worden geldt als grootste angst.

De 3FM-dj vond dit dusdanig interessant dat hij besloot de proef op de som te nemen. Hij liet zich met een microfoon onder de grond zakken, waar hij een aardig tijdje verbleef. Hoewel alles gefilmd werd en hij er elk moment uit kon, betekende dat niet dat Beelen rustig kon blijven: "Je raakt echt het gevoel kwijt dat het voor televisie is."

Naast levend begraven worden zal de waaghals zich ook 24 uur lang opwerpen als legbatterijkip. Het programma is komende zomer op de buis te zien.

Mosley voorspelt crisis bij gedwongen vertrek

Er is een mogelijkheid dat Max Mosley op 3 juni af moet treden als president van de FIA. Deze beslissing ligt bij de verschillende autosportfederaties, maar zou desastreuze gevolgen kunnen hebben. Dit liet Mosley in een brief aan deze bonden weten.

In deze brief legt Mosley uit waarom zijn vertrek grote gevolgen kan hebben. De oorzaak hiervan is de onenigheid tussen de FIA en Bernie Ecclestone en zijn financiële partner CVC, die in de Commercial Rights Holder (CRH) zijn verenigd.

"We zijn midden in de onderhandelingen over het aanpassen van de overeenkomst tussen de FIA en de eigenaar van de commerciële rechten. Aanvankelijk vroeg CRH ons enkele wijzigingen in de overeenkomst aan te brengen met betrekking tot de belasting. Nu willen ze echter ook zeggenschap over de reglementen, plus de mogelijkheid hun rechten te verkopen aan om het even wie zij daar geschikt voor vinden. Dat zou betekenen dat ze in feite de complete Formule 1 kunnen verkopen aan wie dan ook, zonder dat de FIA daar invloed op heeft. Ik denk niet dat de FIA dit moet toestaan."

Mosley is bang dat er tijdens de vervroegde verkiezingen voor een nieuwe president een persoon wordt gekozen, die aan de zijde van de CRH staat. Op die manier zouden de rechten op de Formule 1-sport doorgespeeld kunnen worden. "Iedereen kan zich kandidaat stellen, zolang er geen lijst is met kandidaten waarvan we weten dat ze een brede steun hebben binnen de bonden. Bovendien kunnen de onderhandelingen met CRH tijdens dit proces vertragen of zelfs helemaal vastlopen."

Mocht Mosley op 3 juni voldoende steun krijgen, dan zal hij aan het einde van 2009 definitief opstappen als president van de FIA. Bovendien zal hij dan de publieke functies die bij het presidentschap horen, overdragen aan zijn ondergeschikten. "Wat er ook besloten wordt op 3 juni, ik hoop niet dat het degenen beloont die de Formule 1 willen destabiliseren in deze tijd waarin we het hoofd moeten bieden aan een economische crisis. Op deze manier kan ik in alle rust de onderhandelingen tot een goed eind brengen en handelen in het belang van de sport."

Kanovaarder Koenders niet naar OS

Robin Koenders is er zaterdag niet in geslaagd om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. In de finale op de 1000 meter, tijdens het EK vlakwater in Milaan, werd de kanovaarder uiteindelijk negende en daarmee laatste.

"Ik heb gemengde gevoelens," liet Koenders na afloop van de race weten. "Ik ben blij dat ik voor het eerst tussen de grote mannen mocht meedoen, maar had wel een betere plaats willen hebben dan negende. Maar ja, mijn doel van dit EK heb ik wel bereikt. Dat was namelijk om mijn beste race ooit te varen."

Met de laatste uitspraak refereerde Koenders naar de halve finales op de 1000 meter. Toen wist de Nederlander zijn persoonlijke record aan te scherpen met een tijd van 3:32,791. Aanstaande zondag zal de kanovaarder ook nog in actie komen in de B-finale op de 500 meter.

Raúl niet in Spaanse EK-selectie

Raúl gaat definitief niet naar het EK. De spits van Real Madrid is niet opgenomen in de selectie van 23 man.

Raúl, topscorer aller tijden van de Spaanse ploeg, kwam de afgelopen jaren nooit uit voor het nationale team, maar de afgelopen maanden leek het er even op dat Aragonés zou gaan zwichten voor de publieke opinie. Ook Bojan Krkic, het talent van FC Barcelona, ontbreekt. Aragonés vertrouwt vooral de spitsen Fernando Torres en David Villa.

De selectie:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Andrés Palop (Sevilla).

Verdediging: Sergio Ramos (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Raúl Albiol (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Fernando Navarro (Real Mallorca), Álvaro Arbeloa (Liverpool), Juanito (Real Betis).

Middenveld: Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), David Silva (Valencia), Santi Cazorla (Villarreal), Xabi Alonso (Liverpool), Rubén de la Red (Getafe), Marcos Senna (Villarreal).

Aanval: David Villa (Valencia), Daniel Güiza (Real Mallorca), Sergio García (Real Zaragoza), Fernando Torres (Liverpool).

Damesfinale Australian Open 's nachts

De finale van het damestoernooi op de Australian Open zal volgend jaar in de nacht worden gespeeld. De organisatie van het evenement maakte dit zaterdag wereldkundig.

"Uit onderzoek is gebleken dat het Australische tennispubliek een voorkeur heeft voor een nachtwedstrijd", lichtte Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open, toe.

Justine Henin, die eerder deze week bekend maakte per direct met tennis te stoppen, was positief over het besluit van de organisatie. "Dit komt de uitstraling van het sportevenement alleen maar ten goede."

Ook Maria Sharapova, de nieuwe nummer één van de wereld, heeft enthousiast op het nieuws gereageerd. "De sfeer op Melbourne Park is 's nachts geweldig en daarnaast is het op dat tijdstip koeler, waardoor spelers betere prestaties kunnen leveren."

In 2005 werd de finale van de mannen ook al naar de nacht verschoven. Sindsdien wilde de organisatie van het tennistoernooi ook de vrouwen 's nachts laten tennissen, wat volgend jaar dus ook gaat gebeuren.

Uilenberg haalt uit naar Huntelaar

Jaap Uilenberg heeft hard uitgehaald naar Klaas-Jan Huntelaar. Dit deed de scheidsrechtersbaas van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) tijdens een centrale bijeenkomst in Zeist. De voormalig arbiter hekelt de wijze waarop de Ajacied luchtduels aangaat.

"Klaas-Jan Huntelaar is een vervuiler. Door zijn manier van springen, met z'n ellebogen omhoog. Bij ieder luchtduel dat hij zo aangaat, moet hij geel krijgen. Hij doet het namelijk bewust", liet Uilenberg in een reactie weten.

Huntelaar heeft inmiddels gereageerd op de uitlatingen van Uilenberg en was het hier logischerwijs niet mee eens. De spits van Ajax spreekt zelfs van een schande. "Als hij me echt een vervuiler genoemd heeft, dan vind ik dat schandalig en ik begrijp het ook niet. Laatst ben ik aangeklaagd, dat was na de play-offwedstrijd in Heerenveen. Volkomen onterecht. Op de beelden zie je me gewoon omhoog springen. De zaak is dan ook geseponeerd."

De Ajacied vervolgt met de woorden: "Als ik de lucht in ga, gebruik ik net als elke andere voetballer mijn armen. Dat is een natuurlijke beweging. Die wil ik ook wel voor komen doen in Zeist. Ik ben geen pinguïn. Alleen die kunnen met hun vleugels naast hun lichaam omhoogkomen."

Uilenberg liet tijdens diezelfde bijeenkomst ook weten dat er vanaf volgend seizoen hard zal worden opgetreden tegen arbiters die opzichtig in de fout gaan. "Als er een verwijtbare fout gemaakt wordt, zullen jullie de consequenties merken in het aanstellingsbeleid. Zo gaat het ook bij het Europees kampioenschap: wie een verwijtbare fout maakt, moet naar huis en die lijn volgen we volgend seizoen ook in Nederland."

De kritiek op het scheidsrechterskorps legde Uilenberg naast zich neer. Volgens hem zou het beleid namelijk goed zijn. "We voeren namelijk heel goed scheidsrechtersbeleid in Zeist. Management, directie en de technische staf zijn het er unaniem over eens dat we een goed seizoen hebben gedraaid en dat ook de play-offs goed zijn verlopen. Zeker onder deze uiterst moeilijk omstandigheden."

Info en drietal screens van Resistance 2

Het is weer tijd voor wat Resistance 2 nieuws. Vandaag is er wat meer informatie rond Resistance 2 verschenen, maar er zijn ook drie nieuwe screenshots. Momenteel laat Insomniac Games haar game zien aan de pers in Amerika, en daar hoort natuurlijk een demo bij. Daar wordt de 60-player multiplayer mode Skirmish geshowd. Het level dat daarvoor wordt gebruikt is Scotia, Californië. Insomniac heeft een grote voorkeur voor Amerikaanse omgevingen, omdat er zoveel diversiteit is. De omgeving biedt ook veel ruimte, zodat Insomniac enorme grote levels kan maken. Voor Insomniac geldt dan ook: hoe meer, hoe beter.

Wanneer je in een veldslag van 60 man bevindt, moet je een speciaal gevoel krijgen. Je moet voelen dat je belangrijk bent voor de strijd, en dat je serieus wil winnen. Je weet inmiddels wel dat je in squads zit, en squads kunnen concurreren met andere squads. Om de concurrentie te benadrukken, is er een reward-systeem geïmplenteerd. Dit reward-systeem herkent elke postieve handeling die je doet, dat vervolgens opgenomen wordt in het systeem.




Meisje (16) wil met een opa trouwen

De familie van de 16-jarige Britse  Lisa Wright is in rep en roer omdat het meisje er vandoor is gegaan met een opa. Ze wil met de grootvader, de 46-jarige Nigel Trowbridge, trouwen. De Britse verliet drie weken geleden het ouderlijk nest en verschuilt zich nu ergens in Londen met de werkloze opa, waarop ze hevig verliefd is geworden.

Trowbridge heeft zelf vijf kinderen en  twee kleinkinderen. Hij zit middenin een echtscheiding. Zijn 20-jarige zoon heeft een dochter bij de 19-jarige zus van Lisa. Zo heeft ze Trowbridge ook ontmoet. 

De bezorgde moeder van Lisa,  Angela Wright, ontdekte een foto van opa Trowbridge en een liefdesbrief in de handtas van haar dochter. In de brief stond: "Ik wil graag mevrouw Trowbridge worden." Ze maakt zich zorgen over haar dochter en verwacht niet dat het meisje nog thuiskomt.

Lisa zit midden in haar examenperiode, maar is nu met haar 30 jaar oudere vriendje 'gevlucht.' De politie is op zoek naar het koppel. Volgens de politie is Lisa oud genoeg om met de man samen te zijn, maar te jong om zomaar van huis weg te gaan.

Link: Foto van het gelukkige koppel.

Tukkers opgepakt na bedreigen agent

Drie mannen en een vrouw uit Almelo zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze een motoragent van het Twentse politiekorps met de dood zouden hebben bedreigd. De 31-jarige Almelose zat bellend achter het stuur van een auto met een defecte koplamp.

Toen de motoragent haar daarover aansprak, uitte ze direct dreigementen, licht de politie zaterdag toe. De agent had het volgens de vrouw op haar gemunt en zou haar al voor de tweede keer hebben lastigvallen.

Toen de agent aangaf dat hij alleen maar wilde zeggen dat haar koplamp stuk was, reed een tweede auto recht op de agent in. Al slippend bracht de bestuurder, een 34-jarige Almeloër, zijn voertuig tot stilstand. Hij stapte uit en sloeg eveneens bedreigende taal uit. Cafégangers brachten hem tot bedaren.

Ondertussen was de 36-jarige echtgenoot van de bestuurster met een 32-jarige vriend poolshoogte komen nemen in de Ootmarsumsestraat. Ook hij kwam met hoge snelheid aanscheuren. De man werd aangehouden omdat te veel gedronken had en moest zijn rijbewijs inleveren. Na overleg met de officier van justitie werden alle vier de Tukkers aangehouden wegens bedreiging.

'Verplichte nazorg gedetineerde jongeren'

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie wil dat alle jongeren na afloop van hun jeugddetentie of behandeling in een jeugdinrichting (de zogeheten PIJ-maatregel) verplicht een nazorgtraject volgen.

Dit biedt de mogelijkheid om jongeren na hun straf of behandeling langer te begeleiden, waardoor de kans dat zij terugvallen in crimineel gedrag wordt verkleind.

Albayrak zal, in aanvulling op de bestaande mogelijkheden, met nieuwe wetgeving komen om in alle gevallen verplichte nazorg op te kunnen leggen. Dit maakte zij vandaag bekend bij de opening van de landelijke open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in jeugdinrichting Eikenstein in Zeist. Justitie organiseert deze open dag voor de vijfde achtereenvolgende keer. Circa 12.000 mensen bezoeken diverse inrichtingen in het land.

Het verplicht stellen van nazorg biedt een stok achter deur, meent de bewindsvrouw. Wie zich eraan onttrekt, riskeert een terugplaatsing in de inrichting. In de huidige praktijk blijkt dat jongeren niet of nauwelijks gebruikmaken van de nazorg op vrijwillige basis.

In het kader van de verplichte nazorg na jeugddetentie worden de mogelijkheden voor scholings- en trainingsprogramma's verruimd. Een deel van de gedetineerde jongeren volgt deze programma's nu al, in de laatste fase van hun detentie. Deze groep zal worden vergroot.

Wii Fit vertelt kinderen onterecht dat ze te dik zijn

Nintendo's laatste paradepaardje Wii Fit ligt onder vuur van obesitas-deskundigen, omdat de game tegen kinderen zegt dat ze te vadsig zijn.

De game berekent namelijk op basis van de speler zijn/haar lengte en gewicht de Body Mass Index, een simpele manier om een grove indicatie te geven van gezond gewicht of obesitas. De game houdt er echter geen rekening mee dat de BMI alleen geldt voor volwassenen, waardoor tegen kinderen hele gekke dingen gezegd worden, zoals ook een vader uit het Verenigd Koninkrijk ondervond:

She is a perfectly healthy, 4ft 9in tall 10-year-old who swims, dances and weighs only six stone. She is solidly built but not fat. She was devastated to be called fat and we had to work hard to convince her she isn't.

Deskundigen zijn het er over eens dat de game niet goed is voor het zelfvertrouwen van voornamelijk meisjes, waarbij het al genoeg problemen geeft om te voorkomen dat ze zich uithongeren om op de Fancy-modellen te lijken.

Nintendo zegt in een reactie geen waarschuwing op de game te zullen plakken, maar biedt wel zijn excuses aan iedereen die zich geschaad voelt door de in-game terminologie.


De gewraakte BMI-grafiek

EA gaat voor een leuke avond met de familie zorgen

De casual label van Electronic Arts is druk bezig met nieuwe games. Een tijd geleden kregen we te horen dat Electronic Arts zich meer gaat richten op casual games, mede dankzij het succes van de Wii, en komt dus in de herfst met haar eerste game. Dan komt EA namelijk met Family Game Night, een game voor je familie. Met Mr. Potato Head als de enige echte host heb je immers een zeer leuke, maar ook een grappige avond in petto.

Sinds kort heeft EA een samenwerkingsverband met Hasbro, de welbekende maker van de bordspellen. In Family Game Night kun je met maar liefst zes originele Hasbro-spellen spelen: Battleship, Yahtzee, Boggle, Connect Four, Sorry! en Sorry! Sliders. In de game kun je door deze spellen te spelen, prijzen winnen die je vervolgens in je kast kunt plaatsen. Naast de Party mode bevat Family Game Night ook een minigame mode, met minigames als Match the Pattern, Shake for Words en Bomb Run.



Family Game Night komt in de herst van dit jaar uit voor de PlayStation 2 en Nintendo Wii.

[Gerucht] Shenmue binnenkort te bewonderen op de Wii?

De Deense magazine Gamereactor weet te melden dat er een remake van Shenmue 1 & 2 in de maak is. Het moet voor de Nintendo Wii uitkomen en zal als een compilatie worden uitgebracht. Naast het verhaal rond Shenmue kunnen we een dozijn mini-games verwachten, die speciaal voor de Wii zijn ontworpen.


Het klinkt echter niet vreemd. SEGA bracht tevens de remakes van NiGHTS, SEGA Bass Fishing en House of the Dead naar de Nintendo Wii. Het blijft nog wel een gerucht, dus het is afwachten op de officiële reactie van SEGA.

LucasArts zegt lidmaatschap ESA op, maar komt wel naar E3

De Electronic Entertainment Expo lijkt langzaam dood te gaan. Twee jaar terug besloot de organisator, Entertainment Software Association, om het event enorm te verkleinen per 2007. Blijkbaar zijn de publishers en developers niet echt meer te spreken over de organisatie, want grote bedrijven als Activision en Vivendi zeiden eerder al hun lidmaatschap. Daarnaast zijn er een hoop bedrijven, waaronder ook Activision en Vivendi, die dit jaar niet aanwezig zullen zijn. Het lijden voor de ESA lijkt nog niet afgelopen, want ook LucasArts heeft aangegeven zijn lidmaatschap te gaan opzeggen. Desalniettemin zal het bedrijf wel gewoon aanwezig zijn op de E3 dit jaar. Dit maakte LucasArts PR medewerker Grohne bekend:

We can confirm that LucasArts is no longer a member of the ESA. As a company we are still committed to bringing consumers the best interactive experience possible and support the ESA's mission in the industry. LucasArts will be participating in E3.

De ESA lijkt het niet te deren. Het bedrijf heeft aangegeven nog het volste vertrouwen te hebben in haar eigen capaciteiten en groeimogelijkheden:

Since its creation in 1994, the Entertainment Software Association (ESA) has grown and evolved into the pre-eminent voice of the video and computer game industry. The organization has 25 members, including three companies that were welcomed last year. Today, we can confirm that one of our members, LucasArts, has decided not to renew its membership. We value each member of our association, but respect the unique factors that led to LucasArts' decision. Last year was a record year for an industry which is becoming an increasingly important part of the nation's social, cultural and economic landscape. We are confident the industry will continue to thrive and ESA will continue to create a beneficial environment for the entire entertainment software industry.

Welke bedrijven dit jaar wel op de E3 zullen zijn is nog niet duidelijk. Wel zullen grote uitgevers en ontwikkelaars als Electronic Arts, Bethesda Softworks, Warner Bros. Interactive en D3Publishers aanwezig zijn. In de aanloop naar het evenement op 15-17 juli zal er meer duidelijkheid komen.



Cel geëist na smeren sambal in vagina

Tegen een 62-jarige man uit Alphen is gisteren 18 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist wegens mishandeling van zijn vrouw.  De man was compleet doorgedraaid omdat zijn vrouw volgens hem met een huisvriend seks had bedreven.

De mishandelingen begonnen in 2000, toen het stel al twintig jaar was getrouwd. Volgens de vrouw had ze helemaal geen relatie met de huisvriend onderhouden. Maar om de rake klappen van haar man te laten stoppen, had ze de relatie maar opgebiecht.

Na de valse bekentenis ging de man zijn vrouw vernederen. Hij verbrandde haar schaamhaar, liet haar zijn urine drinken en smeerde sambal in haar vagina. Ook liet hij tattoo’s op haar lichaam plaatsen met de naam van de vermeende minnaar en dwong hij haar nachten naakt op de vloer te slapen. Iedere avond moest ze voor straf een glas met zijn urine leegdrinken en ook duwde hij pepers in haar kut. Tevens stuurde hij naaktfoto’s van haar naar vrienden en collega’s. Ook bedreigde hij haar met de dood.

De kinderen waren getuigen van de mishandelingen. ''Mijn vader heeft een zieke geest,’’ verklaarde een zoon later bij de politie.

De man ontkende gisteren de meeste ten laste gelegde feiten. Het schaamhaar verbranden zou hij op haar eigen verzoek hebben gedaan. En klappen uitdelen, deed zij ook, zo zei hij. De officier van justitie  noemde het gedrag van de Alphenaar ''te bizar voor woorden en totaal onacceptabel''. Naast een celstraf eiste hij ook een contactverbod. Beide echtelieden leven inmiddels ondergedoken.

Hamer en Marijnissen gaan koffiedrinken

De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer wil snel een afspraak maken met haar SP-collega Jan Marijnissen om te kijken wat de partijen samen kunnen doen. De liefde moet wel van twee kanten komen. "Het mag van zijn kant wel wat losser", zegt ze zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. Hamer wil af van de vaak starre houding van haar voorgangers ten opzichte van de SP.

Jan Marijnissen verwacht een telefoontje van Hamer. "Ik zal haar ontvangen met koffie en gebak en daarna nog veel meer", reageerde hij zaterdag in het Tros-radioprogramma Kamerbreed. Voorwaarde is dat Hamer draagvlak heeft binnen haar eigen partij. PvdA'er Frans Timmermans sloot samenwerking met de SP vorige week nog uit, stipt Marijnissen aan. De staatssecretaris van Buitenlandse Zaken zou liever kijken naar D66 en GroenLinks. "Gaat de partij de koers van Hamer of die van Timmermans varen?", vroeg Marijnissen zich af.

Onder leiding van Hamer gaat de PvdA een hardere koers varen. "Politiek is vechten. We mogen best met verhitte koppen in de zaal staan", kondigt ze in de krant aan. Strijd zou het gesomber over 'vijf voor twaalf voor de PvdA' naar de achtergrond drukken.

Hamer wil niet 'alleen maar dienstbaar' zijn aan het kabinet. Dat geldt in het bijzonder bij gevoelige onderwerpen zoals de Joint Strike Fighter, de versoepeling van het ontslagrecht, de kinderopvang en de politieke steun aan de oorlog in Irak in 2003.

Ze rekent het ontslagrecht tot de kroonjuwelen van de PvdA en kijkt met volle tevredenheid terug op de botsing die ze vorig jaar over het onderwerp had met minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA). Hamer geeft ook aan dat het kabinet tot nu toe vertrouwelijke stukken over de besluitvorming inzake de Irak-oorlog zou moeten openbaren aan de Eerste Kamer.

Het kabinet onder leiding van premier Jan Peter Balkenende moet volgens Hamer meer eenheid uitstralen. "Je hoort hem steeds vaker zeggen: ik wil echt iets van dit kabinet maken", zegt ze. "Daar moet hij schwung aan geven. Ik zou echt niet weten wat hem tegenhoudt."

Sony's platforms leiden EA's software verkopen

EA heeft bekend gemaakt dat de omzet die EA haalt uit Sonys hardware, boven die van Sonys rivalen uitsteekt. De PlayStation 2 staat bovenaan met 166 miljoen dollar, waarna de PlayStation 3 komt met 152 miljoen dollar. De Xbox 360 zorgde voor een omzet van 128 miljoen dollar, en de Wii zorgde voor een relatief magere 75 miljoen. Dit betekent dat van alle omzet die EA uit de consoles haalde, 61% voor Sony was.

Vergeleken met vorig jaar is de verkoop van PS3 software bijna verdriedubbeld, de verkopen stegen namelijk met 192%. De Wii verdubbelde haar cijfers, en de Xbox 360 verkocht 56% meer dan vorig jaar. Qua groei staat de PS2 onderaan met 42%.

De PSP was verantwoordelijk voor de grootste omzet bij de handhelds. In totaal werd 69 miljoen dollar verdiend aan de PSP, welke 47% is van alle omzet. De mobiele telefoons verkochten 28% en de nintendo DS de overgebleven 25%. De PSP omzet steeg met 77% dit jaar, hiermee laten ze de Nintendo DS met 33%, en de mobiele telefoons met 14% ver achter zich.

PC games verkopen daalde dit jaar met 11%, er werd 114 miljoen dollar omzet geboekt in de laatste drie maanden van het fiscale jaar 2008.

Kahya terug naar ADO

Ekrem Kahya blijft werken met zijn trainer André Wetzel. De 30-jarige middenvelder verruilt VVV-Venlo voor ADO Den Haag, de club waar zijn profloopbaan begon.

Onlangs werd de optie in het contract van Kahya nog gelicht door VVV. Desondanks heeft de club nu besloten hem niet aan zijn contract te houden, zodat een terugkeer naar Den Haag mogelijk werd.

De in Den Haag geboren middenvelder speelde tussen 1996 en 2002 al 119 competitieduels voor ADO. Vervolgens speelde hij voor Denizlispor in Turkije, Go Ahead Eagles en FC Dordrecht. In 2006 kwam hij op voorspraak van Wetzel naar VVV, die hem nu dus meeneemt naar Den Haag.

Aantal plant- en diersoorten blijft dalen

Uit de gisteren gepubliceerde Living Planet Index (LPI) blijkt dat het aantal dier- en plantsoorten tussen 1970 en 2005 met meer dan een kwart is afgenomen. De biodiversiteit is de afgelopen tien jaar het sterkst afgenomen in de tropische gebieden en de zeeën ten zuiden van de evenaar.

De LPI is een internationaal erkende index, die de gemiddelde ontwikkeling van 4.000 populaties van 1.500 gewervelde diersoorten bijhoudt. Voorbeelden van diersoorten die de afgelopen decennia sterk zijn afgenomen zijn de Siberische tijger, de zwaardvis in de Atlantische Oceaan en de rivierdolfijn in China. De cijfers van de nieuwste LPI tonen aan dat de afspraken die zes jaar geleden zijn gemaakt tijdens een conventie over biodiversiteit niet worden gehaald. Er is toen afgesproken dat de afname van het aantal plant- en diersoorten in 2010 aanzienlijk moet zijn verminderd.

Volgens het Wereld Natuur Fonds moet de schuld voor de sterke daling bij de mensen gezocht worden. Direct en indirect wordt er te veel van onze planeet gevraagd. De gevolgen van het menselijk handelen zijn onder andere het verdwijnen of veranderen van leefgebieden van dieren en planten. Verder moet gedacht worden aan overbevissing, vervuiling en verspreiding van flora en fauna naar delen van de wereld waar ze niet thuishoren, maar wel de overhand krijgen en zo de inheemse soorten verdringen.

Vanaf aanstaande maandag vindt de Internationale Biodiversiteitsconventie plaats in Bonn. Het WNF zal zich tijdens de conventie sterk maken voor het instellen van meer beschermde gebieden op aarde, die beter beheerd worden. Ontbossing moet in de tropen worden bestreden en de internationale samenwerking moet verbeteren.

Utrecht rond met middenvelder FC Kopenhagen

FC Utrecht heeft een nieuwe speler aan de club weten te binden. Bij FC Kopenhagen vonden ze de middenvelder Michael Silberbauer. De Deen tekent een contract voor twee seizoenen, zo meldt de Telegraaf.

In Amsterdam hebben ze bepaald geen goede herinneringen aan de 26-jarige middenvelder. Silberbauer zorgde er twee jaar geleden namelijk persoonlijk voor dat FC Kopenhagen de Champions League inging, en niet de tegenstander van destijds, Ajax.

Silberbauer kwam al acht keer uit voor het Deense nationale elftal. Verder speelde de 26-jarige middenvelder tot nu toe tachtig competitieduels voor Kopenhagen waarin hij negentien keer tot scoren kwam.

Moslims klagen over werklui in korte broek

Bouwvakkers die werkzaam zijn bij een groot renovatieproject in Almere kregen afgelopen week met het warme weer te horen dat ze geen korte broek mochten dragen. Islamitische buurtbewoners hadden geklaagd over de blote benen en T-shirts met korte mouwen waarin de bouwvakkers aan het werk waren.

De bouwvakkers, die bezig zijn de  buitenkant te renoveren van 750 woningen van woningbouwvereniging De Goede Stede in Stedenwijk-Noord, kregen het nieuws te horen van hun uitvoerder.  Volgens één van hen, stratenmaker Robin Willemsen, namen ze de mededeling voor kennisgeving aan. ''Je denkt toch niet dat we in die bloedhitte in een overall gaan lopen klussen?” De korte broek bleef daarom aan.

Bouwbedrijf Mateboer uit Kampen, die bezig is met de klus, hoort op van de klachten.  Richard Hoekert van Mateboer zegt er wel afspraken zijn over correcte kleding, maar dat een korte broek en T-shirt daar ook onder vallen. ''Maar als bewoners hier serieus last van ondervinden, gaan we kijken hoe we dat oplossen.''

Christenen bidden voor vervolgde geloofsgenoten

Duizenden christenen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plaatsen in Nederland de Nacht van het Gebed gehouden. De deelnemers stonden een nacht lang stil bij het lot van christenen overal ter wereld die hun geloof niet openbaar kunnen belijden of zelfs worden vervolgd.

Naar schatting acht- tot tienduizend mensen verdeeld over zo'n 400 plaatsen hebben de gebedsnacht bijgewoond. Ten opzichte van andere jaren deden veel groepen jongeren mee. De Nacht van het Gebed is een initiatief van Open Doors, een stichting die zich inzet voor vervolgde christenen.

Bij de Apeldoornse afdeling is de gebedsnacht ''perfect'' verlopen, meldt een van de organisatoren. ''Behalve veel bidden hebben we ook veel informatie uitgewisseld. Dat christenen in islamitische landen het moeilijk hebben wisten we bijvoorbeeld wel, maar datzelfde geldt ook voor landen in Centraal-Azië, waar officieel toch vrijheid van godsdienst is. Aan de hand van filmbeelden en ervaringen hebben we daarbij stilgestaan.''

Verkoopcijfers in Amerika voor april, Nintendo domineert

Ondanks dat Microsoft deze maand nog trots meldde de eerste te zijn die tien miljoen consoles verkocht in Amerika, ziet de toekomst er toch niet zo zonnig uit als ze ons willen doen geloven. De totale verkopen van de 360 lopen nog voor op de Wii, maar deze laatste verkoopt zoveel meer momenteel, dat dit verschil eind mei waarschijnlijk tot nul gereduceerd zal zijn. Op het gebied van software was er een totale omzetstijging van 47%, grotendeels door de lancering van Grand Theft Auto IV. Opvallend genoeg zorgde de game niet voor een stijging in Xbox 360 of PlayStation 3-verkopen zoals in Europa.


HARDWARE
Pos. System April Maart Februari Januari
-------------------------------------------------------
1 Wii 714.200 721.000 432.000 274.000
2 Nintendo DS 414.800 698.000 587.600 251.000
3 PSP 192.700 297.000 243.100 230.000
4 Xbox 360 188.000 262.000 254.600 230.000
5 PlayStation 3 187.100 257.000 280.800 269.000
6 PlayStation 2 124.400 216.000 351.800 264.0000

TOTALEN
Pos. System Aantal
-------------------------------------
1 PlayStation2 42.001.965
2 Game Boy Advance 36.093.054
3 Nintendo DS 19.542.550
4 Xbox 14.500.480
5 Gamecube 11.769.728
6 PSP 11.475.720
7 Xbox 360 10.059.432
8 Wii 9.494.878
9 PlayStation3 4.239.604

SOFTWARE
System Titel Aantal
--------------------------------------------------------
360 GTA IV 1.850.000
Wii Mario Kart w/ wheel 1.120.000
PS3 GTA IV 1.000.000
Wii Wii Play 360.000
Wii Super Smash Bros. Brawl 326.000
PS3 Gran Turismo 5: Prologue 224.000
DS Pokemon M.Dungeon: Expl.o.Dar 202.000
DS Pokemon M.Dungeon: Expl.o.Tim 202.000
Wii Guitar Hero III 152.000
360 Call of Duty 4: Modern Warfare 141.000

'Verschil in salaris verdrievoudigd'

De salariskloof tussen topbestuurders en werknemers is in een kwart eeuw verdrievoudigd. Een directeur verdiende vorig jaar gemiddeld 44 keer een modaal jaarinkomen. Midden jaren tachtig was dat nog zestien keer modaal. Dat schrijft de Volkskrant op basis van een boek van journalist Xander van Uffelen dat zaterdag verschijnt.

Het gemiddelde directeurssalaris van de honderd best verdienende bedrijven steeg in vijfentwintig jaar van 225 duizend euro naar 1,3 miljoen euro. Dat is een stijging van zeshonderd procent.

'Het grote graaien' zorgde vrijdag al voor rumoer. Zo voorspelt commissaris bij Aegon Kees Storm in het boek dat bedrijven naar het buitenland vertrekken als de kritiek op hun topsalarissen aanhoudt. Minister van Financiën en vicepremier Wouter Bos liet weten dat het 'zo'n vaart niet zal lopen'. "Mensen die uitzonderlijke prestaties leveren, mogen uitzonderlijk worden beloond", voegde hij daaraan toe. FNV-voorzitter Agnes Jongerius betichtte de topman van een poging tot chantage.

Het directeurssalaris bij uitgeverij Wolters Kluwer is met 1888 procent het snelste opgelopen, schrijft de Volkskrant zaterdag. Ook Bij Aegon en Unilever schoten de salarissen fors omhoog. De Amerikaan Tom Ford van Gucci wist met 106 miljoen euro het meeste geld te verdienen. Jan Bennink van Numico staat met 85 miljoen op de tweede plek.

Topbestuurders zagen vorig jaar hun inkomen gemiddeld met 24 procent oplopen. Die stijging is volgens de krant veroorzaakt door een forse toename van aandelen en optiewinsten. Het bestuurssalaris liep tussen 1983 en 2007 gemiddeld jaarlijks met 7,2 procent op. Het modale inkomen steeg in dezelfde periode elk jaar met 2,3 procent naar dertigduizend euro.

Bij de 25 best verdienende bedrijven van Nederland liep het salaris nog sneller op, schrijft het ochtendblad. Een directeur zag het salaris in die periode verzevenvoudigen en verdient vandaag de dag 94 keer modaal. Van de bestuursvoorzitters die nu nog in functie zijn, streek de topman van Shell Jeroen van der Veer vorig jaar met 9,4 miljoen euro het meeste geld op. Zijn inkomen komt overeen met 314 keer een modaal jaarsalaris.

Het Nederlands Dagblad concludeerde vorige week nog op basis van eigen berekeningen dat de vijf grootverdieners van het Nederlandse bedrijfsleven vorig jaar evenveel aan bonussen hebben verdiend als vierduizend Nederlanders bruto in een jaar verdienen. Het gaat om een bedrag van 131,8 miljoen euro.

'ChristenUnie moet zich profileren op integratie'

Staatsseccretaris Tineke Huizinga (Verkeer, ChristenUnie) vindt dat haar partij zich meer moet profileren op integratie.

''Een ongelooflijk belangrijk vraagstuk, dat met Wilders en Verdonk sterker dan ooit op de agenda staat en waarbij we als ChristenUnie een hele goede rol zouden kunnen spelen. We moeten daarin een helderder geluid laten horen.''

Huizinga zegt dat vandaag in een interview met het Nederlands Dagblad. Volgens Huizinga moet haar partij in het integratiedebat ''niet onder stoelen of banken steken dat er bepaalde groepen zijn die commotie veroorzaken in de samenleving''. Tegelijk moet de ChristenUnie ''ideeën leveren hoe we met elkaar verdergaan als maatschappij, omdat dit de enige weg is die er is''.

Huizinga laat blijken niet wakker te liggen van de (verworpen) motie van wantrouwen die de SP tegen haar indiende na het kraken van de OV-chipkaart. ''Ik denk niet dat ik er politieke schade door heb opgelopen. Ook niet eens een kras. Een motie die het niet haalt, is een verworpen motie.''

Rusland en Canada in finale WK ijshockey

Nadat Rusland zich eerder al plaatste voor de finale van het WK ijshockey in Canada, heeft het thuisland zich ook naar de eindstrijd geknokt. In de halve finale werd Zweden met 5-4 verslagen.

De ruim 13.000 uitzinnige Canadezen werd een prima schouwspel voorgeschoteld. Het thuisland kwam al snel op voorsprong door Heatley, maar nog voor het eind van de eerste periode werd deze teniet gedaan door Stralman. In de tweede periode kwamen de Zweden brutaal op 1-2 door Wallin. Canada boog deze achterstand echter al snel om tot een 3-2 voorsprong, waarna opnieuw Stralman voor Zweden de 3-3 aantekende. Nash en Green beslisten nog voor het einde van het tweede bedrijf de wedstrjd. De 5-3 achterstand kwamen de Zweden niet meer te boven. Het werd nog wel 5-4 door een doelpunt van Warf, maar dat was niet voldoende om de Canadezen uit de finale te houden.

Rusland had even daarvoor zich al van de finale verzekerd door Finland met 4-0 te verslaan. De Russen wervelden over het ijs en lieten geen spaan heel van de verbaasde Finnen. Dat het slechts 4-0 werd lag vooral aan het afronden van de Russische forwards. Het is voor het eerst dat de ijshockey grootmachten Rusland en Canada elkaar gaan ontmoeten in de finale van een wereldkampioenschap.

Van Bommel: "Beslissing Seedorf klasse"

Mark van Bommel heeft gezegd dat hij de beslissing van Clarence Seedorf om te bedanken voor Oranje 'klasse' vindt. Van Bommel wilde ook niet meer onder bondscoach Marco van Basten voor het Nederlands elftal spelen.

"Het gevoel dat Clarence beschrijft is heel herkenbaar. En ik vind het van klasse getuigen dat hij deze beslissing heeft genomen. Clarence wilde dolgraag naar het EK, daar had hij alles voor over, maar uiteindelijk hebben zijn principes de doorslag gegeven. Dat tekent zijn sterke karakter," aldus Van Bommel.

Van Bommel voelde dat hij niet werd gewaardeerd door Van Basten en trok daaruit zijn conclusies. Hij begrijpt echter nog steeds niet waraom Van Basten niet meer met hem verder wilde. "Natuurlijk heb ik daar vaak over nagedacht, maar ik weet het niet, echt niet. Het enige dat ik zeker weet, is dat het niets met mijn kwaliteiten te maken heeft. Op voetbalgronden is het niet uit te leggen dat ik niet bij de selectie van het Nederlands elftal hoor, dat durf ik wel te stellen. Of het puur persoonlijk is? Geen idee, maar dan moet hij dat gewoon eerlijk zeggen."

Veel chroom in kinderlijf rond Corus

Kinderen uit Wijk aan Zee en Beverwijk hebben vijf tot veertien keer zo veel chroom in het lichaam als andere kinderen. Chroom is een stof die kan bijdragen aan het ontstaan van longkanker.

De resultaten van onderzoek dat is verricht door Natuur en Milieu en de Radboud Universiteit Nijmegen, worden zondag bekendgemaakt in het televisieprogamma Zembla. 'Het gif van Corus', heet de uitzending. Corus is het staalconcern in IJmuiden, dat ook nog wel Hoogovens wordt genoemd. Het bedrijf noch de provincie Noord-Holland wilde op de onderzoeksresultaten reageren.

Volgens toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht zijn de gevonden concentraties te vergelijken met die in de meest vervuilde gebieden in het Duitse Ruhrgebied. Chroom komt in twee vormen voor in de natuur, als chroom 6+ en chroom 3+.

Vooral de eerste vorm draagt bij aan de vorming van kanker. Deze vorm laat zich moeilijk opnemen door het lichaam. Corus stoot jaarlijks 600 kilo chroom uit. Van den Berg pleit daarom ook voor een verder onderzoek naar de herkomst van deze hoge concentraties.

Uit een onderzoek van de GGD van december 2007 was al gebleken dat er in de omgeving van IJmuiden meer longkanker en melanoom (huidkanker) voorkomt dan in de rest van Nederland. Peter Köhne van de GGD Kennemerland bepleit dat er verder onderzoek plaatsheeft naar de oorzaak van het hoge aantal longkankergevallen.

Veel versproducten niet meer vers

Veel versproducten uit de supermarkt zijn op de laatste dag van houdbaarheid niet vers meer. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van het AD.

Vooral vis komt slecht uit de test: bijna tweederde van de vis is op de uiterste houdbaarheidsdatum niet vers meer en een vijfde zelfs bedorven. Ook ongeveer de helft van de andere versproducten die de verslaggevers kochten, zoals groente en vleeswaren, waren niet fris meer op de houdbaarheidsdatum. Alleen zuivelproducten scoorden goed.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zet vraagtekens bij het onderzoek en met name bij de manier waarop de temperatuur van de koelingen is gemeten, aldus woordvoerder Marc Jansen. Volgens het AD-onderzoek was in bijna de helft van de bezochte supermarkten de temperatuur van de koelingen te hoog. In 2007 constateerde de Voedsel en Waren Autoriteit in 20 procent van de gevallen afwijkingen. Jansen noemt dat verschil "onverklaarbaar hoog".

Prinses Máxima viert 37e verjaardag

Prinses Máxima viert vandaag haar verjaardag met haar gezin thuis op de Eikenhorst in Wassenaar. De echtgenote van de Prins van Oranje is zaterdag 37 jaar geworden.

Koningin Beatrix, net terug van een driedaags staatsbezoek aan Estland, zal haar schoondochter uiteraard opzoeken. "We houden het rustig", vertelde de vorstin afgelopen week over de feestelijkheden.

Prinses Máxima was gisteravond nog aanwezig bij de prijsuitreiking van de wedstrijd Inspiratie voor Integratie 2008 in de Ridderzaal in Den Haag. Het thema van de wedstrijd was 'de Kracht van Diversiteit'. De avond stond, naast diversiteit in algemene zin, in het teken van bicultureel en vrouwelijk talent in Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen.

Het weekblad Elsevier heeft aan de vooravond van haar verjaardag het netwerk van de toekomstige koningin in kaart gebracht. Het opinieblad deed dat met honderd portretjes van naaste familie, vrienden, collega's en adviseurs van prinses Máxima en prins Willem-Alexander. Volgens Elsevier is aan die persoonlijke kring te zien hoe de toekomstige Nederlandse monarchie er straks uitziet.

De Jonge eist versterkingen De Graafschap

De Graafschap-trainer Jan de Jonge zei na de wedstrijd tegen FC Zwolle dat hij zich beraadt op zijn positie. De oorzaak van die ontboezeming is zijn bezorgdheid over het gebrek aan kwaliteit in de spelersgroep.

"Er zal geïnvesteerd moeten worden. Kwalitatief zal er heel wat moeten gebeuren”, aldus De Jonge, die anders geen toekomst ziet in Doetinchem. De Graafschap wist zich afgelopen week te handhaven in de Eredivisie.

Stad in rampgebied belaagd door water

Vele duizenden mensen moeten vandaag van de autoriteiten de overblijfselen van stad Beichuan verlaten en in hoger gelegen gebieden een goed heenkomen zoeken. De stad werd afgelopen maandag vrijwel geheel verwoest door de aardbeving die het zuidelijk deel van centraal China heeft getroffen.

Een meer stroomt er nu over zijn oevers en dreigt Beichuan te overstromen. De zeer zware aardbeving heeft op tal van plaatsen in de streek de waterstromen veranderd of gestremd. Beichuan ligt vlakbij het epicentrum. Er zijn mogelijk 50.000 om het leven gekomen.

FA eist een verklaring van Grant

De Engelse voetbalbond FA wil dat de manager van Chelsea, Avram Grant, zijn suggestie dat scheidsrechters een voorkeur hebben voor Manchester United nader komt toelichten. De Israëliër moet voor 28 mei reageren op een oproep hiertoe van de FA.

Deze week zei Grant "dat United in de titelrace baat heeft gehad bij enkele toevalligheden." Hij vond dat Paul Scholes door arbiter Bennett van het veld had moeten worden gestuurd in de kampioenswedstrijd van United tegen Wigan Athletic.

Ook verwees de Israëliër naar de onderlinge confrontatie in september vorig jaar. Toen werd Jon Obi Mikel na een half uur spelen met rood van het veld gestuurd en won Manchester met 2-0.

Oud-sprinter Montgomery de cel in

Tim Montgomery is gisteren tot een celstraf van 46 maanden veroordeeld. De rechter achtte het bewezen dat de Amerikaanse oud-atleet, die eind 2005 een punt zette achter zijn loopbaan, betrokken was bij een grootschalig chequefraudeschandaal. Hij zou voor 1,1 miljoen euro aan valse cheques hebben ingediend.

Montgomery stopte in 2005 één dag nadat hij voor twee jaar werd geschorst vanwege het overtreden van de dopingwet. De Amerikaan is nooit betrapt op doping, maar was wel betrokken bij de Balco-affaire rond de drug THG. Oud-sprintster, Marion Jones, de ex-vriendin van Montgomery, werd onlangs veroordeeld voor het misleiden van de rechter in chequefraudeschandaal en voor liegen over het gebruik van doping.

Lazio beboet voor omkoping

Lazio Roma heeft een boete van 10.000 euro gekregen voor een poging tot omkoping. Trainer Delio Rossi, die het brein achter de zaak was, heeft een schorsing voor drie wedstrijden gekregen.

Rossi werd betrapt toen hij telefonisch zijn voorzitter Claudio Lotito vroeg afspraken te maken met de directie van tegenstander Lecce over een duel in april 2006. De Italiaanse media meldden dat de onderhandelingen gingen over het wel of niet meespelen van Cristian Ledesma bij Lecce. Ledesma speelt nu bij Lazio.

In a Dead Space video, no one can hear you scream

De space-horror game Dead Space heeft al wat vreemde beelden bezorgd en uiteraard is onderstaande trailer geen uitzondering hierop. Veel wordt namelijk nog niet duidelijk, maar wie heeft duidelijkheid nodig met monsters in een donker ruimteschip?




Op 31 oktober wordt het spel verwacht voor de PS3 en 360. Dead Space wordt een horror spel in de ruimte en is een compleet nieuwe titel van Electronic Arts.

De Ruski's rukken op in Red Alert 3 video

Zoals we gisteren al beloofden hebben we hier de eerste trailer voor Red Alert 3 voor je. Verwacht geen duidelijkheid rond het verhaal te krijgen of meer informatie rond de nieuwe factie, je krijgt namelijk een montage van gevechten voorgeschoteld en wat nieuwe eenheden.




Red Alert 3 is het nieuwste telg in het C&C universum. De gameplay zou iets minder snel dan C&C 3 worden, simpelweg om te voorkomen dat je in zeer korte tijd een te groot leger kunt maken. Hierdoor moeten de oorlogen intenser worden. Ook zou je hierdoor meer moeten nadenken over je strategie.

Het spel wordt eind dit jaar verwacht en wordt ontwikkeld voor de PC, PS3 en 360.

Jaarlijks 28 doden door onveilig klussen

Jaarlijks overlijden 28 mensen aan de gevolgen van een ongeval tijdens het doe-het-zelven. Daarnaast moeten nog eens 54.000 mensen een medische behandeling ondergaan. Dat meldde Consument en Veiligheid vandaag. De organisatie begint vlak voor vaderdag in een aantal bouwmarkten en doe-het-zelfzaken een campagne om klussers bewuster te maken van de risico's die ze lopen.

Onder de doden zijn mannen verreweg in de meerderheid. Tweederde van de slachtoffers maakte een val. Vanaf 55 jaar neemt het aantal overledenen licht toe. Circa 29.000 gewonden belanden op de afdeling eerste hulp van een ziekenhuis. Het zijn vijf keer zo veel mannen als vrouwen. De meesten zijn tussen de 20 en 60 jaar.

Grote boosdoeners bij het klussen zijn de (cirkel)zaag, het hobbymes en de snoeischaar. Van de bezoekers van de eerste hulp hebben twee op de vijf zich daaraan gesneden.

Een op de zeven raakt gewond door een val van met name een ladder of trap. Tien procent loopt oogletsel op door bijvoorbeeld door een metaalsplinter. Van de eerstehulpklanten met een klusongeval moeten er 1600 in het ziekenhuis blijven.

De klussers zeggen dat pech, onvoorzichtigheid, onoplettendheid en haast de belangrijkste oorzaken zijn bij het ongeval. Hieruit blijkt volgens Consument en Veiligheid dat zij zich slecht voorbereiden en de risico's onderschatten. Het motto van de voorlichtingscampagne luidt dan ook: Neem rust en tijd voor veiligheid.

Balkenende verwijt Verdonk gebrek aan daadkracht

Minister-president Jan Peter Balkenende vindt dat Rita Verdonk daadkracht mist. Hij zegt dat vandaag in een interview in De Telegraaf. Balkenende vindt dat de oprichtster van Trots op Nederland (ToN) het politieke debat mijdt en kritiek levert zonder met alternatieven te komen.

Volgens hem heeft zij nog helemaal geen programma. "Je kunt niet zeggen: ik steun het programma van Verdonk, want dat is er niet."

Hij vindt dat zij zich in het parlement niet manifesteert. Volgens de premier spelen politic als Verdonk en Geert Wilders in op het anti-Haags sentiment, dat altijd bij een grote groep in de samenleving bestaat.

Balkenende verwerpt in het vraaggesprek het eeuwige geklaag en cynisme in de maatschappij. "Ik heb het gehad met het negativisme. Jezelf de put in praten." Hij vindt dat ons land er goed voor staat. "We doen het internationaal gezien geweldig, de werkloosheid is historisch laag en het inkomensniveau behoort tot het hoogste in Europa. Bovendien zijn de mensen tevreden over de gezondheidszorg en andere publieke voorzieningen".

In het interview doet hij geen uitspraken over wat hij gaat doen na 2011. Hij wil eerst van deze kabinetsperiode een succes maken. "Ik doe geen uitspraken over wat daarna komt. Ik focus eerst eens even op deze periode."

Duitse toerist na 114 uur gered in China

Een Duitse toerist is na 114 uur gered uit de puinhopen van de verwoestende aardbeving dichtbij het epicentrum in het district Wenchuan in China. Dat berichtte staatspersbureau Xinhua vandaag.

De Chinese president Hu Jintao had eerder reddingswerkers dringend verzocht te blijven zoeken naar overlevenden. Hij refereerde aan aardbevingen op andere plekken in de wereld waar zelfs na weken nog overlevenden werden gered.

De aardbeving die maandag plaatsvond in de provincie Sichuan heeft aan zeker 22.000 mensen het leven gekost. Dat aantal loopt vrijwel zeker nog op.

Invalide man zeven jaar aan huis gekluisterd

Een invalide inwoner van het Zuid-Spaanse Huelva is in hongerstaking gegaan, omdat hij al jarenlang wacht op een aangepaste woning. Joaquín Mora zei gisteren tegen het Spaanse persbureau Europapress dat hij al zeven jaar zijn huis niet heeft verlaten, omdat hij met zijn rolstoel niet over de drempels kan.

Met zijn hongerstaking wil Mora bereiken dat het bestuur van de regio Andalusië alsnog voor een aangepaste woning zorgt. Zijn vrouw en zoon hebben geprobeerd Mora van de hongerstaking te laten afzien, maar dat was tevergeefs. "Zij weten niet hoe het is om te leven zoals ik, want zij kunnen naar buiten", aldus de inwoner van Huelva.

Verpleger schiet patiënt neer

Een verpleger in een psychiatrisch ziekenhuis in de Roemeense stad Timisoara heeft gisteren een patiënt tot kalmte gemaand door hem met een luchtdrukpistool neer te schieten. De man is met spoed opgenomen in een nabijgelegen ziekenhuis. De man verkeert niet meer in levensgevaar, aldus de zender TV Romania.

De directie van het psychiatrisch ziekenhuis zegt 'verbijsterd' te zijn over zowel het feit dat verplegers kennelijk met wapens op zak lopen als wel dat ze die gebruiken om de orde te handhaven. De directie heeft een intern onderzoek aangekondigd. De patiënt is toegezegd dat hij niet terug zal hoeven keren naar het psychiatrisch ziekenhuis in Timisoara.

Met dank aan mmmkai en Varg.V. voor de submit.

Politie versterkt team tegen drugsrunners

De politie zet sinds deze week een nieuw geformeerd team in op de jacht naar zo'n vierhonderd drugsrunners in Maastricht. Tot nog toe werd zo'n team bij incidenten samengesteld, nu is een vast team van twintig agenten continu paraat, liet de politie gisteren weten.

Bij incidenten met drugsrunners werd tot voor kort het kleine zogenoemde joint-hit-team van de politie aangevuld met agenten uit basiseenheden. Voor het nieuwe team is een aantal agenten uit basiseenheden volledig vrijgemaakt. Op die manier probeert de politie de regie terug te krijgen bij het aanpakken van de deels minderjarige drugscriminelen die vanuit de Randstad naar Maastricht komen.

Het team opereert vooral 's avonds en 's nachts. "We zijn nu constant paraat", aldus de woordvoerder, die de nieuwe opzet "een structurele verbetering" noemt.

De grote RPG frustratie


Enkele weken geleden verscheen hier op FOK!games de review voor Persona 3. Dat is iets wat me altijd erg blij maakt, want ik ben een groot fan van Japanse Role Playing Games. De schattige poppetjes, gecombineerd met de meest kleurrijke magische aanvallen wekken de Otaku in mij tot leven. Ik kan uren doorbrengen met het kijken naar filmpjes op Gametrailers met de beschrijvingen van de personages en verhalen. Er is alleen een minpunt, ik kan er namelijk geen flikker van.

Werken bij de politie, als hond

Het meten met twee maten is vooral bij de politie geen onbekend fenomeen. Burgers maken het noodgedwongen dagelijks mee. Naar de één kijkt de politie niet, naar de ander wel. En dat alleen maar omdat de heren (lees ook: dames) de ene keer geen zin hebben in die papieren rompslomp en een andere keer wel. (heeft vaak ook met uiterlijk, geslacht en leeftijd te maken)
Maar wie heeft dan verteld dat politiewerk alleen maar leuk is? Ik niet. Soms zit het mee, soms zit het tegen, zeg ik altijd, politiewerk vormt hierbij geen uitzondering, hoor.

Keurmerk voor taxi's Eindhoven

De Eindhovense wethouder Merrienboer onthulde vandaag een bord voor taxi’s aan de uitgang van het station waarop informatie staat over het keurmerk voor taxi’s. Taxi’s die zo’n keurmerk hebben zijn betrouwbaar, veilig, netjes en de chauffeur spreekt zonodig Engels. Volgens de wethouder is het keurmerk voor een teken van kwaliteit. Een aantal chauffeurs is het daar niet mee eens.

Volgens sommigen beweer je daarmee het omgekeerde: namelijk dat alle taxi’s die niet zo’n keurmerk hebben geen goede chauffeurs hebben, niet netjes en betrouwbaar zijn. “Zo’n sticker garandeert helemaal niks” laat één van de chauffeurs de wethouder weten. Volgens Merrienboer moest er na de liberalisering van taxi’s iets gedaan worden. Incidenten zoals het in elkaar slaan van klanten door taxichauffeurs heeft geleid tot versnelde invoering van het beleid.

De gemeente heeft de chauffeurs gratis op cursus gestuurd. Deze chauffeurs kunnen voor een paar honderd euro een keurmerk kopen. Degenen met een keurmerk mogen nu ook de busbanen op en mogen op de dichtstbijzijnde strook bij het stationsgebouw. Sommige chauffeurs willen ook dat er een slagboom wordt geplaatst zodat klanten duidelijker kunnen zien welke taxi’s wel en welke taxi's geen keurmerk hebben. Merrienboer vindt dit echter te ver te gaan en zegt dat men het op deze manier ook wel redt.

Travellers Tales:"Red kinderen van waardeloze games"

Aan kindergames wordt vaak te weinig aandacht besteed. Meermaals is het een kwestie van een simpel concept, waar verder ook weinig mee gedaan wordt. Games als De Kleine Zeemeermin zijn hier een schoolvoorbeeld van. Traveller's Tales, het bedrijf achter LEGO Star Wars en LEGO Indiana Jones, vindt het tijd dat hier eens verandering in gaat komen. Jonathan Smith geeft aan dat hij hoopt dat de vijf jaar die ze bezig zijn geweest met deze franchise een inspiratie zijn geweest voor anderen.

Smith geeft aan dat de mening van Traveller's Tales is dat kinderen heel slecht bediend worden met de games die ze krijgen. Dat ze bij zijn bedrijf er meer verstand van hebben moet blijken uit de verkoopcijfers van LEGO Star Wars. Van deze serie gingen inmiddels achttien miljoen exemplaren over de toonbank. Volgens Smith is dit succes deels te danken aan het feit dat de games niet gerusht zijn. Er is enorm veel tijd besteed aan de ontwikkelen van de game. Ook het gevoel van plezier dat het merk LEGO kenmerkt zou hebben gezorgd voor goede verkopen.

Vertraging ICE trein door brandje

Ongeveer 300 reizigers hebben in de trein vandaag een lange vertraging opgelopen in de ICE trein van Saarbrücken naar Parijs. Rond half vijf ontstond er lichte paniek omdat er een beginnende brand ontstond in een van de wagons en men bang was voor een aanslag. Gelukkig had de brandweer het brandje snel onder controle en vielen er geen gewonden.

De passagiers moesten overstappen op een andere trein naar Parijs. De sporen werden echter leeg gehouden voor de veiligheid en gedurende een tijd konden er uit beide richtingen geen treinen komen. In totaal zijn hierdoor twaalf TGV’s één tot twee uur vertraagd geweest.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.