Geen post in Arnhem

Redactie
Inwoners van Arnhem krijgen vandaag geen post in de bus. De Gelderse hoofdstad wordt getroffen door de estafettestaking van postmedewerkers van TNT. Zij leggen van donderdagnacht tot en met vrijdagnacht 24 uur het werk neer voor een betere cao. Rouwpost en medische post worden wel bezorgd.

De stakers kunnen zich sinds 04.30 uur verzamelen in een tent bij de TNT-vestiging aan de Johan de Wittlaan. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 12.00 uur. De actiecoördinator van vakbond Abvakabo FNV verwacht dat 90 tot 95 procent van de ongeveer 350 medewerkers gaat staken.

De staking in Arnhem is de zesde in de reeks estafettestakingen van TNT-medewerkers. Volgende week vinden stakingen van dertig uur plaats in sorteercentra van achtereenvolgens Den Bosch, Nieuwegein, Zwolle en Amsterdam. Eerder werd de post in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen 24 uur niet bezorgd. Voor 28 mei staat een landelijke staking gepland.

De vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en BVPP eisen een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april dit jaar. TNT biedt anderhalf procent en onder voorwaarden nog eens anderhalf procent.