'Tbs'ers lopen onbegeleid rond in kliniek'

Redactie
Tbs'ers die niet onbegeleid mogen rondlopen in de kliniek, kunnen dat toch doen. Bovendien worden tbs-patiënten op onregelmatige tijden opgesloten, waardoor hun behandeling in de soep loopt. Het is een greep uit de lijst van klachten die de ondernemingsraad en de cliëntenraad van tbs-kliniek Oldenkotte opsomt in een brandbrief aan het ministerie van Justitie.

Volgens bestuurder Tiny Tulner van de Abvakabo doen ongeschoolde krachten werk in de kliniek dat ze niet mogen doen, zoals het verstrekken van medicatie aan patiënten. "Het leefklimaat is verziekt en de sfeer is grimmig. Een hulpverlener is al aangevallen. Het ziekteverzuim onder het personeel stijgt explosief. Het overwerkte personeel kan geen verlof opnemen."

De ondernemingsraad en de cliëntenraad zeiden vandaag het vertrouwen op in de raad van bestuur van de kliniek in Oldenkotte. Deze wil inhoudelijk niet reageren op de waslijst aan klachten. Volgens een woordvoerder heeft de ondernemingsraad officieel nog niet het vertrouwen in de directie opgezegd. Het bestuur wil eerst met de raad van toezicht over de problemen praten.