Godverdomme, gore kut vloekbond!

Frank (drulovic)

Op haar CV prijken ruim 50 top 40-hits en meer dan 250 miljoen verkochte albums. Binnenkort wordt ze alweer een halve eeuw oud, maar nog steeds steekt spreekt ze de taal van de jeugd. Ook in deze tijd, waarin een leuk smoeltje belangrijker is dan een goede stem en tienersterretjes zodoende als paddenstoelen uit de grond schieten, doet Madonna 'gewoon' waarin ze goed is: lekkere muziek maken. Het bewijs heet Hard Candy, is van hoge kwaliteit, vernieuwend en zeer dansbaar.

The Queen of Pop staat nog altijd op eenzame hoogte en ziet hoe beneden haar de jonge meisjes op derderangs-talentenjachtjes worden gescout op hun blonde lokken, vervolgens worden bijgeschaafd (lees: in kortere rokjes en strakkere shirtjes gehuld) en in hun tienersterretjes genomen door hun geldbeluste producer, om er daarna achter te komen dat ze zijn ingeruild voor een nieuw kneedbaar slachtoffertje. De poppetjes stoppen hun lieflijke neusjes vol met poedersuiker en raken nog een paar keer in opspraak door drugsgebruik of geweldpleging voordat ze definitief in de vergetelheid terugkeren. Nee, dan kun je beter dagelijks enkele liters Kaballah-water drinken en zelf bepalen welke producers en artiesten je naar de top trekt terwijl de marionetjes de steile gletsjers afglibberen.

Ook haar optredens zijn altijd spraakmakend geweest. Maar waar ze in het verleden al vaker in opspraak is geweest door o.a. de anti-bush clip van American Life, een oosterse versie van Like a Virgin, en haar kruisiging tijdens haar Blond Ambition Tour, maakte ze het tijdens een concert in het Engelse Kent de afgelopen week wel heel erg bont. De halve Anglicaans-Christelijke kerk stuurde een boze e-mail naar de BBC (de andere helft weet niet wat e-mail is en schreef met kroontjespen op perkament een vernietigende brief). Wat had ‘oma’ dan voor iets verschrikkelijks gedaan? Ze had tot tweemaal toe het godsjammerlijke 'fuck' in de mond genomen! Nou neemt Madonna wel vaker wat in de mond (vorige week nog de tong van een achtergrondzangeres), maar dit ging voor puriteinse Christenen natuurlijk echt veel te ver. Hoewel de BBC van tevoren had gewaarschuwd dat het taalgebruik als grof kon worden beschouwd, zijn ze achteraf door het stof gegaan voor deze fatale misser. 'Fuck' zegt een Queen immers niet!

Iemand die dit voorval met argusogen bekeken heeft is John de Mol. De Britse omroep organisatie waarmee hij in verregaande onderhandeling was om de rechten van de gouden kooi te verkopen, heeft aangegeven van de aankoop af te zien (arme John, nu heeft hij dit jaar maar 25 miljoen euro voor de kerstuitgaven). Het programma dat aan elkaar hangt van scheldwoorden en vechtpartijen zou opeens niet meer stroken met de visie van de Britten. Blijkbaar kan een kleine groep gelovigen invloed uitoefenen op de programmering van de televisie. Misschien dat wij als FOK!gemeenschap hetzelfde kunnen proberen voor That's the Question, The Ghost Whisperer, Lingo, of Dames in de dop (om maar wat te noemen)?!

Maar om nog even op de gouden kooi terug te komen: volgende week is het dan eindelijk zover, de ontknoping. Heel Nederland is in rep en roer, want welke van de vier leeghoofden zal de ca. één miljoen euro mee naar huis nemen? Ik ben ook al weken op van de spanning! Hoewel hij geen favoriet is in de peiling van Maurice de Hond denk ik dat Jaap aan het langste eind gaat trekken (voor de kleine minderheid (95%) die het programma nog nooit heeft gezien: een levensmoeë reus die er niets op tegen had om wat elektroden in z’n hersenpan te implementeren zodat hij zich gedraagt als een hondsdolle gnoe). Stel je voor, 1.000.000 euro, daar kan 'ie misschien wel een jaar van eten! Nog een weekje, dan zullen we het weten, maar ik mis de mentaal geretardeerde kooibewoners nu al.

De bond tegen het vloeken kan daarentegen weer opgelucht ademhalen en zich volledig toeleggen op hun ijzersterke billboard campagnes. Wie kent ze niet? Was het eerst 'Sanne!', 'Daan!', of 'Femke!', 'Als er een vloek valt breekt er wat', of 'Een vloek mist ieder doel', nu rijd ik elke dag langs het bord waarop een landschap staat afgebeeld met een scheur erin. 'Een vloek stoort'. Reken maar dat deze ook weer als een mokerslag aankomt bij menig jongere. Wie wordt er nou niet geraakt door deze snedige teksten?

-Aanschouw amice, deze afbeelding bevat significante informatie.
-O hemel, ik wist niet dat sommige individuen ons taalgebruik ongerieflijk vinden!                                         
-Duizendmaal excuses aan eenieder die wij met ons woordgebruik tegen het zere been hebben gestoten. We zullen direct ons idioom actualiseren!

Nee vloekbond, ik zal jullie uit de droom helpen: het helpt niet! Ga iets nuttigs doen godverdomme! Word buschauffeur, of een reddingswerker in Birma, brandweerman in Delft of strandwacht in België. Word desnoods technisch directeur bij PSV, maar houd op met die borden. Of willen jullie me nog vaker "Jezus, daar heb je weer zo'n kutbord van die schijtchristenen; ze verzinnen godverdomme ook iedere keer weer wat nieuws" horen roepen?

 


Bericht van de FOK! Redactie: wij zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van dit stuk. Reacties kunt u PMen naar drulovic.