[NBA] Spurs dwingen 7e wedstrijd af

Ermin (TheClown1)
Mede dankzij een zeer sterke Manu Ginobili en Tim Duncan zullen de San Antonio Spurs en de New Orleans Hornets wedstrijd zeven spelen om een plek in de finales van de Western Conference. De zesde wedstrijd werd door de Spurs met 99-80 gewonnen.

Beide teams hebben nu drie wedstrijden gewonnen in deze serie waardoor een beslissende zevende wedstrijd nodig is. De ervaren heren uit Texas wisten precies wat te doen in de wedstrijd. De Hornets werden weggespeeld door de snelle Ginobili die de wedstrijd met 25 punten eindigde. Het reguliere seizoen kende vele teleurstellende momenten voor de Argentijn waardoor hij wat wilde goed maken. Duncan was onhoudbaar voor David West van de Hornets. Duncan scoorde twintig punten, pakte vijftien rebounds en gaf zes assists. De Fransman Tony Parker moest genoegen nemen met vijftien punten en vier assists.

Chris Paul van de Hornets deed wat er van hem verwacht werd. De kleine guard scoorde 21 punten en gaf acht assists. De rest van het team was zeer teleurstellend, wat mede te danken was aan de sterke verdediging van de Spurs. Tyson Chandler moest genoegen nemen met veertien punten en zes rebounds. De Servische driepuntsexpert Peja Stojakovic bleef steken op dertien punten.