Konami kondigt Rock Revolution aan

Frank (Frankii)
Uitgever Konami trapte gisteren hun 2008 Gamers Day af met de aankondiging van Rock Revolution, een nieuwe rhythm game welke oktober dit jaar nog uit zou moeten komen. De game is te vergelijken met Guitar Hero en Rock Band.



De PlayStation 3 en Xbox 360 versies van de game komen volgens Konami met de meest realistische drum kit die op het moment op de markt is. Met zes trommels en een kick pedaal heeft de drum kit evenveel 'toetsen' als een echt drumstel. De gitaar heeft vijf toetsen, deze kan gebruikt worden voor zowel de gitaarpartij als de baspartij in de game. Een microfoon is niet bij deze game inbegrepen.

De Wii versie van de game zal air-drum en air-guitar gameplay bevatten, de Wii Remote en de Nunchuck worden hiervoor gebruikt. Bij de Wii versie zitten verder geen echte controllers. De DS versie maakt gebruik van de stylus voor alle instrumenten. De DS versie ondersteunt zelfs zang door het ingebouwde microfoontje.



De release op de consoles zal 40 liedjes bevatten, met na de release natuurlijk meer downloadbare tracks voor de 360 en PS3. Alle liedjes in deze game zullen covers zijn, er zal geen één origineel liedje in de game zitten. De game heeft twee careers, voor gitaar/bas en drums, welke in vijf moeilijkheidsgraden te spelen zijn. Ook zal de game een 'overdrive mode' bevatten welke te vergelijken is met de 'star power' uit de Guitar Hero reeks. Naast lokale en online multiplayer, zal Rock Revolution ook een 'Jam Mode' bevatten. Deze mode stelt de spelers in staat om zelf liedjes te maken met de gitaar en de drums. Helaas is deze nog niet gedemonstreerd, dus het is nog maar afwachten hoe dit gaat uitpakken. De Wii en DS versie hebben helaas geen online multiplayer, deze versies zullen uiteraard wel lokale multiplayer bevatten en ook de 'Jam Mode' zal bij deze versies inbegrepen zijn.

Rock Revolution zal in oktober dit jaar verschijnen voor de 360, PS3, Wii en DS