Mythische FPS The Protector in de maak

Eke (Egamer)
De pas gevormde Poolse ontwikkelaar Gingerbread Studios brengt ons een mythische FPS, genaamd The Protector. The Protector neemt je mee naar de mythologie van Zuid-Amerika. Het focust zich op twee personages: Jonathan Kane, een Britse huurling en ex-MI6 agent, en Jennifer Guile, een archeoloog.

Na een prachtig huwelijk van het tweetal, wordt de vader van Jennifer, eveneens een archeoloog, vermoord door de terroristische groep Scarlet Vengeance. De groep is namelijk op zoek naar een bijzonder artifact van de Azteken. Alleen weten deze domme terroristen na de moord van de vader nog steeds niet waar de artifact zich bevindt. Alleen Jennifer weet dat, en dus zijn ze achter haar aan. Aan Kane de taak om haar zo goed mogelijk te beschermen.

Qua gameplay zit het wel goed. Het bevat allerlei shooter-elementen, zoals een stealth- en tactical shooting mode. Om je te kunnen beschermen tegen de kogels, kun je gebruik maken van de omgeving. Oftewel, je kan je schuilen. Je kan de wapens van je vijanden afpikken, maar zo makkelijk gaat dat niet. De game kent namelijk een zeer intelligente A.I. Tevens kunnen we ook wat angstige momenten verwachten, want de mythologie van de Zuid-Amerikanen komt op leven...

Het verhaal kun je eindigen op twee manieren, dit wordt bepaald door de keuzes die je in de game maakt. Daarnaast bevat het spel een open wereld met bewoonde steden, waar je zo nu en dan een praatje kunt maken met de bewoners van de kleine dorpjes.


Het is nog onbekend wanneer de game uitkomt. Het komt uit voor de PC en Xbox 360.