Moslims houden deur open voor debat met Wilders

Redactie
Veel moslimorganisaties wachten een debat met Geert Wilders over 'Fitna' met belangstelling af. Dat meldt de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) vrijdag. De raad is verbaasd over het feit dat de PVV-leider het debat met moslimorganisaties, dat vrijdagavond zou plaatsvinden, heeft afgeblazen.

Wilders zei dat het debat niet kon doorgaan omdat te weinig moslims zich hadden aangemeld. Een gebrek aan islamitisch publiek kan de PVV volgens de RMMN niet in de weg staan, want daar zegt de raad zelf voor te kunnen zorgen.

De raad heeft van meet af aan gezegd graag in debat te willen, maar met een onafhankelijke voorzitter als discussieleider. Ook vroeg de raad om een evenwichtig samengesteld publiek en een in overleg samengestelde agenda. De raad stelt dat dit democratische principes zijn die de PVV had moeten verdedigen.

De RMMN houdt de deur voor de PVV nog steeds open om het debat met moslims aan te gaan. "De PVV moet zich echter niet meer achter, voor de publieke opinie, oncontroleerbare argumenten verschuilen." De PVV is overigens ook nog steeds geïnteresseerd in een gedachtenwisseling over de antikoranfilm.

Het debat tussen Wilders en moslims stond vrijdagavond gepland in het zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen. Vorige week blies Wilders het debat af, omdat slechts een 'handvol' moslims zich aangemeld zou hebben. Donderdagnacht werd het zalencentrum beklad met leuzen als 'Geert dood' en 'Hezbollah'.